13.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓حکومت امام زمان عج بعد از ظهور چند سال است؟
🎙استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
⁉️ علت آمدن انبیای جدید چه بود و چرا خداوند متعال مرتب انبیای جدید تا 124 هزار پیامبر فرستاده است؟
🔰پاسخ:
🔰 اگر رسولان الهی برای هدایت بشر نیامده بودند، انسانها میتوانستند در روز قیامت به خدای متعال اعتراض کنند: «وَ لَوْ أَنَّا أَهْلَكْناهُمْ بِعَذابٍ مِنْ قَبْلِهِ لَقالُوا رَبَّنا لَوْ لا أَرْسَلْتَ إِلَيْنا رَسُولاً فَنَتَّبِعَ آياتِكَ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَذِلَّ وَ نَخْزى[طه/134] اگر قبل از آمدن او، آنها را با عذابى هلاك مىكرديم، مىگفتند: پروردگارا! چرا براى ما پيامبرى نفرستادى تا پيش از آن كه خوار و رسوا شويم از آيات تو پيروى كنيم.»
💢 لذا در پاسخ به این سوال باید گفت:
1⃣ اولا: در طول تاریخ، استعدادها و نیازهای جوامع بشری متفاوت بوده، به همین خاطر لازم بوده است که برای هر جامعه رسولی فرستاده شود که مطابق با فرهنگ و درک آنها، فرامین الهی را برساند. در واقع جوامع اولیه قدرت درک پایینتری نسبت به جوامع بعدی داشتهاند، از اینرو پیامبران نیز احکام الهی را با توجه به درک و نیازشان بیان میکردند؛ علاوه بر آن، این جوامع آن چنان قابلیت نداشتند که بتوانند تمام فرامین الهی را یکجا پذیرا باشند.
👈 این رویه تا زمان رسول گرامی اسلام(صلیاللهعلیهوآله) ادامه داشت، در این زمان بود که مردم هم ظرفیت دین کامل را داشتند و هم می توانستند آن را حفظ کنند. در واقع میتوان بشریت را به یک مدرسه تشبیه کرد که از اول ابتدایی تا دانشگاه را در خود دارد، گر چه در تمام مقاطع تحصیل ادبیات فارسی، ریاضی و... تدریس میشود، ولی در هر پایه تحصیلی نکاتی بیشتر از سال قبل ارائه میشود.
2⃣ ثانیا: غالب ادیان الهی دچار تحریف شدهاند، به همین خاطر دیگر نمیتوانستند انسانها را به اهدافی که برایشان مشخص شده بود برسانند؛ از اینرو نیاز بود که پیامبر دیگری فرستاده شود که یا آیین پیامبر گذشته را اصلاح کند و یا اینکه شریعت جدیدی را بیاورد، به جز دین پیامبر خاتم(صلیاللهعلیهوآله) که خداوند متعال آنرا از تحریف حفظ کرده است و ائمه اطهار(علیهمالسلام) را قرار داد که مبلغ و مروج آن تا روز قیامت باشند.
💠 در نتیجه: تعدد پیامبران الهی، به دو عامل بوده است، یکی اینکه بشر توان دریافت برنامه کامل برای همه دوران را نداشته است، و دیگری اینکه توان حفظ و انتقال آن به نسل های بعدی را هم نداشته است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
اضطراب و پریشان هستم و نمی دانم چه کنم؟.mp3
853K
⭕️ سوال
❓اضطراب و پریشان هستم و نمی دانم چه کنم؟
🎙استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 حیّ الهی
🔸 مستحضرید كه بدن را #روح اداره می كند. طبّ ما باید بداند كه انسان, جانوری باشد همانند دیگر جانوران كه درمان او را از آزمایشگاه موش بخواهیم جواب بگیریم نیست. انسان, حیوان ناطق نیست؛ آن کسی كه انسان را آفرید فرمود انسان, #حی_متأله است؛ زنده ای است كه حیات او را ملكوت تأمین می كند نه آب و خاك. بسیاری از بیماری هاست كه اصلاً در سطح حیوان نیست تا آزمایشگاه موش جواب بدهد.
🔸 بیان نورانی امام باقر این است: «لاَ سَلاَمَةَ كَسَلاَمَةِ اَلْقَلْبِ»؛ اگر روح سالم بود، بدن سالم است و روح را #فرهنگ_الهی می سازد. انسان اگر بداند كه مهاجر و مسافر است، بیش از حرمتی كه برای مسافرخانه قائل است برای بدن و برای دنیا قائل نخواهد بود. بسیاری از بیماری هاست كه قرآن كریم مطرح می كند كه جواب این بیماری ها را از آزمایشگاه موش و امثال موش نمی شود گرفت.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/02/11
🔰 @p_eteghadi 🔰
پرسمان #قرآن
💢قرآن و نياز بشر💢
در جهان پيشرفته امروز با توجه به گستردگى اطلاعات و تجربيات بشرى، قرآن چه نقشى در زندگى بشرى و دهكده جهانى دارد
نقش قرآن در زندگى بشرى در ابعاد مختلف فردى، اجتماعى و حتى بينالمللى، قابل دقت و بررسى است كه بهطور مختصر به بعضى از آنها اشاره مىشود:
يكم. انسان نيازمند ارتباط مستقيم با آفريننده و هستى بخش خود است.
اين ارتباط اگر چه مىتواند از طريق مناجات و رازگويى درونى و قلبى انجام مىگيرد؛ اما دسترسى به كلمات خود خداوند، بسيار لذت بخش و اطمينانآور است. چنان كه اقبال لاهورى گفته است: «اگر مىخواهى خدا با تو سخن بگويد، قرآن بخوان».
اين ويژگى بهطور كامل، تنها براى قرآن مجيد باقى مانده است و هيچ كتاب آسمانى ديگر، چنين جايگاهى ندارد.
دوم. انسان در تكاپو و جست و جوى آگاهىهاى صحيح و معارف بلند و پرمعنا است. البته با استفاده از تجربيات بشرى و تلاشهاى علمى، به بسيارى از آگاهىها مىتوان دست يافت؛ اما براى اطمينان به درستى يافتههاى خود و آگاهى به آنچه براى او دست نايافتنى است، نياز به يك منبع اصيل و غنى، بسيار محسوس است؛ چنان كه از زبان امام راحل (ره) گفته شده است: «اگر قرآن نبود، درهاى معرفت بر ما بسته بود».
از جمله آگاهىهايى كه جز از طريق قرآن راهى براى دريافت آن نيست، آگاهى درباره جهان پس از مرگ و جزئيات جهان آخرت است؛ زيرا هيچ كدام از افراد بشر، تجربه تكرار و رفت و آمد آن را ندارند و درك بشرى، هيچگونه سابقه ذهنى از آن ندارد. در حالى كه در سوره «واقعه»، «صافات»، «مرسلات» و ... صحنه قيامت به تصوير كشيده شده است.
سوم. نقش برجسته ديگر قرآن اين است كه از سابقه تاريخ بشر، خبرهاى درست و مطابق واقع را نقل كرده و سرگذشت پيامبران و محتواى پيام آنان را- بدون هرگونه تحريف و دسيسه بشرى- به انسانها رسانده است.
ازاينرو قرآن حتى بر پيروان تورات و انجيل، منّت شايان توجهى دارد كه چهره پيامبران بنىاسرائيل را به درستى معرفى كرده و حضرت موسى، عيسى، زكريا و ... را آنگونه كه بودهاند- به دور از هرگونه تهمت و توهينى- شناسانده و دست تحريفگران و دسيسهگران را نقش بر آب ساخته است.
قرآن مجيد در اين باره مىفرمايد:
وَ إِذْ قالَ اللَّهُ يا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَ أَنْتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونِى وَ أُمِّى إِلهَيْنِ مِنْ دُونِ اللَّهِ قالَ سُبْحانَكَ ما يَكُونُ لِى أَنْ أَقُولَ ما لَيْسَ لِى بِحَقٍ؛ «اى عيسى پسر مريم! آيا تو گفتى به مردم كه من و مادرم را همچون دو خدا به جاى خداوند بپرستيد؟! گفت: منزهى تو! مرا نشايد كه چيزى را كه حق نيست بگويم».
چهارم. نقش برجسته ديگر قرآن براى جامعه بشرى، اين است كه ظرفيت جهان شمولى دارد و پيامهاى آن براى تمام مصلحان جهان و حافظان حقوق بشر، قابل اعتنا و كاربردى است. تكيه بر نقاط مشترك پيروان اديان آسمانى و پايبندى به اصول انسانى (مانند عدالت گسترى، امانتدارى و ...)، تلاش براى ريشهكنى هرگونه ناهنجارى، ناپاكى و اختلاف و مخالفت با حق و درستى و ...
همگى شاخصهايى است كه ظرفيت جهان شمولى قرآن را به نمايش گذاشته است.
بىترديد گستردگى دانش بشر، تحولات شايان توجهى داشته و شكوفا سازى طبيعت و سلطه بر آن، به دست قدرت علمى و اطلاعاتى انسان و تجربههاى بشرى، تا حدود زيادى تأمين شده است. قرآن خود اين تحول آفرينى را در گستره ظرفيتهاى انسان دانسته است:
هُوَ أَنْشَأَكُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَ اسْتَعْمَرَكُمْ فِيها؛ «خداوند شما را در زمين ايجاب كرد و وظيفه شكوفايى و آبادانى و استخراج ظرفيتهاى زمين را به شما واگذار كرد».
رسالت دين و قرآن، «شكوفايى متوازن، متعادل و هماهنگ انسان» است.
بر اين اساس بايد انسان را شناخت و آغاز و انجام او را دانست. بايد جايگاه انسان را در كل هستى به درستى تعريف كرد و رابطه او با خدا، خود، جامعه و طبيعت را تنظيم نمود. اين همان كليد سعادت است كه قرآن براى جامعه بشريت به ارمغان آورده است.
«رسالت علم»، ساخت جهان است و «رسالت قرآن»، رشد ايمان و جهتدهى به حركت انسان است و با توجه به اسارت علم در دست برخى از انسانهاى آلوده به قدرت و ثروت و فزونخواه، پاىبندى به يك مكتب الهى و به يك كتاب آسمانى به دور از تحريف، يك ضرورت آشكار است
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌺معجزه شق القمر پيامبر(صلواتالله) چگونه بود؟
❤️چگونگى ماجرا
در روایات اسلامی آمده که کفار مکه از پیامبر اسلام(صلی الله علیه واله وسلم) تقاضا کردند برای صدق دعوی خود ماه را به دو نیم بشکافد و به او قول دادند که اگر چنین نماید به دین اسلام و صدق گفتار او ایمان خواهند آورد… آن شب آسمان صاف و ماه به صورت کامل(بدر) بود، پیامبر(صلی الله علیه واله وسلم) از خداوند خواست تا آنچه را که کفار مکه از او خواسته اند به آنها نشان بدهد تا ایمان بیاورند …خداوند دعای پیامبرش را اجابت کرد… و سپس ماه به دو نیم شکافته شد نیمی در کوه صفا و نیم دیگر در کوه قیقعان در مقابل آنان قرار گرفت.
❤️شق القمر در نگاه ناسا
ناسا، شق القمر کردن پیامبر اکرم(صلی الله علیه واله وسلم) را ثابت کرد.به گزارش حفا نیوز، سازمان فضانوردی " ناسا " به دو نیم شدن کره ماه و سپس پیوند خوردن این دو نیمه به یکدیگر پی برد.
پایگاه اینترنتی روزنامه عربی " الوطن " چاپ آمریکا به نقل از یک محقق اردنی علوم فلکی در این زمینه نوشت: سفینه فضایی آمریکایی " کلمنتاین " که سال ها در مدار کره ماه کار تحقیقاتی انجام می دهد به این نتیجه رسیده است که کره ماه صدها سال پیش به دو نیمه متساوی تقسیم شده و دوباره به یکدیگر متصل شدند.
❤️الله اکبر...
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث
✍ امـام جـواد (علیه السلام) : خداوند متعال به سبب #تقــــــوا بنده اش را از آنچه از عقلش دور مانده حفظ می کند و به وسیلهی تـــــقوا او را نسبت به آنچه آن را نمی بیند و ناآگاه است روشــــــن می سازد.
📚 بحار الأنــوار ج ۷۵ ص ۳۵۸
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 #معرفی_کتاب
📘 مدل های اخلاق کاربردی؛ پژوهشی روش شناختی
🔹 کتاب «مدل های اخلاق کاربردی؛ پژوهشی روش شناختی» اثر حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی اسلامی است که به همت پژوهشکده اخلاق و معنویت پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه در ۴۳۰ صفحه منتشر شد.
🔹 بحث اصلی این کتاب در باب مدل های مواجهه با نظریه های اخلاقی، به هنگام چالش این نظریه ها با معضلات و دوراهی های اخلاقی است.
🔹 این مدل ها که روش های توجیه اخلاقی نامیده شده اند، در سه دسته کلی قابل شناسایی هستند: ۱- مدل هایی که با اتخاذ مبنای نظریه گرایانه بر تولید یا کشف نظریه صحیح و کامل اخلاقی و آن گاه کاربست آن در موقعیت ها و مورد های جزئی تأکید دارند؛ به این روش ها، روش های از بالا به پایین گفته می شود. ۲- مدل هایی که تولید یا کشف نظریه صحیح، کامل و یگانه را به ویژه با صرف نظر از اقتضائات خاص موقعیت های جزئی، ناممکن می دانند و راه استدلال و توجیه اخلاقی را از طریق تمرکز بر اقتضائات خاص مورد های جزئی جستجو می کنند؛ به این گونه مدل ها، مدل های از پایین به بالا گفته می شود. ۳- مدل هایی که با رویکردی معتدل به نظریه و کاربست آن، در واقع به همگرایی روش شناختی میان مدل های از بالا به پایین و از پایین به بالا نظر دارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
ذکر خداوند در هنگام قضاء حاجت !!!!
🤔#پرسش :
❓جائز بودن قرآن خواندن در حین قضای حاجت نزد روافض !!!!!
از قول جعفر صادق آمده است :
عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: سَأَلْتُهُ أَ تَقْرَأُ اَلنُّفَسَاءُ وَ اَلْحَائِضُ وَ اَلْجُنُبُ وَ اَلرَّجُلُ يَتَغَوَّطُ اَلْقُرْآنَ ، فَقَالَ يَقْرَءُونَ مَا شَاءُوا .
از امام صادق درمورد حکم قرآن خواندن زنی که زایمان کرده ، زن حائض ، و شخص محتلم و شخصی که در حال قضای حاجت است ، پرسیدم امام صادق گفت : هر چه میخواهند بخوانند.
📚تفصیل وسائل الشیعة إلی تحصیل مسائل الشریعة , جلد۲ , صفحه۲۱۷
اهل سنت و جماعت این کار را تماماً حرام میپندارند !!!!
💠#پاسخ💠
👌قرآن با صراحت بیان می دارد که ذکر خداوند شایسته است که بسیار و در تمام حالات ایراد و اداء شود , چنان که می فرماید :
"اى كسانى كه ايمان آوردهايد خدا را بسيار ياد كنيد - و صبح و شام او را تسبيح نمائيد. " " يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثِيراً _ وَ سَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَ أَصِيلا " ( احزاب ٤١ _ ٤٢ )
❕روشن است که یکی از مصادیق ذکر خداوند , تلاوت قرآن است , چنان که خداوند در مورد قرآن با عنوان ذکر یاد کرده و می فرماید :
"و اين (قرآن) ذكر مباركى است كه (بر شما) نازل كرديم آيا آن را انكار مىكنيد؟! " "هذا ذِكْرٌ مُبارَكٌ أَنْزَلْناهُ أَ فَأَنْتُمْ لَهُ مُنْكِرُونَ " ( انبیاء ٥٠ )
❕بنابراین ذکر خداوند در هر حالاتی خوب است گفته شود , حتی در هنگام تخلی و قضاء حاجت , چنان که طبق روایات اهلسنت هم ذکر خداوند حتی در هنگام جنابت و قضاء حاجت , مستحب است و پیامبر در تمام حالات و زمانهایش یعنی حتی هنگام جنابت و قضاء حاجت نیز ذکر خداوند و تلاوت قرآن را ایراد می کرد .
❕ابن ابی شیبه عالم بزرگ اهلسنت و استاد بخاری , نقل می کند که موسی علیه السلام از خداوند سوال کرد که آیا می توانیم در هنگام جنابت و قضاء حاجت ذکر تو را بگوییم ? خداوند پاسخ داد :
" من را در تمام حالات یاد کن " " يا رب فإنا نكون من الحال على حال نعظمك أو نجلك ان نذكرك عليها قال وما هي قال الجنابة والغائط قال يا موسى اذكرني على كل حال ."
📚المصنّف لابن أبي شيبة: ج 1 ص 138 ح 5 وج 8 ص 121 ح 6، تاريخ دمشق: ج 61 ص 115.
❕بخاری و مسلم نقل می کنند که پیامبر گرامی اسلام در تمام حالات و زمانهایش ذکر خداوند را ترک نمی کرد :
"کان النبی یذکر الله علی کل احیانه "
📚صحيح مسلم: ج 1 ص 282 ح 117، صحيح البخاري: ج 1 ص 227 .
❕مسلم این روایت را در باب ذکر خداوند در هنگام جنابت و غیر آن مانند قضاء حاجت نقل می کند تا بیان کند که در این حالتها ذکر خداوند و قرائت قرآن اشکالی ندارد : " باب ذکر الله تعالی فی حال الجنابه و غیرها "
📚همان منبع از صحیح مسلم
👌و همینطور علمای اهلسنت نقل می کنند که پیامبر هم در هنگام ورود به بیت الخلاء ذکر خداوند را می گفت و هم در هنگام خروج از بیت الخلاء : " أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ كَانَ إِذَا دَخَلَ الْكَنِيفَ قَالَ «اللَّهُمَّ! إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ الْخُبْثِ وَ الْخَبَائِثِ» _ " مَا خَرَجَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ سَلَّمَ مِنَ الْغَائِطِ إِلَّا قَالَ: غُفْرَانَكَ. "
📚صحيح مسلم، ج1، ص: 283 _ سنن النسائي، ج6، ص: 24
👌انسان در هنگام قضاء حاجت متذکر خداوند و الطاف او می افتد که خداوند برای انسان این امکان را ایجاد کرده تا مواد زائد بدنش را دفع کرده و از این طریق به حیات و زندگی ادامه دهد که اگر این امکان نبود در اندک ساعاتی عمر انسان به پایان می رسید !!!!
▫️بی شک این نعمت الهی نیز شایستگی ذکر و شکر خداوند را دارد , چنان که امام صادق علیه السلام خطاب به مفضل می فرمود :
" اى مفضّل! در تمام اعضاى جسم آدمى و تدابيرى كه در آنها نهفته است انديشه كن. دستها براى كار كردن، پاها براى رفتن، ديدگان براى راه يافتن و ديدن، دهان براى خوردن، معده براى هضم كردن، كبد براى تصفيه نمودن،👈 منافذ خروجى بدن براى دفع فضولات جسم، 👉ظرفهايى براى حمل آنها و فرج براى حفظ نسل آفريده شدهاند؟ اگر ژرف در كار تمام عضوهاى بدن انديشه نمايى مىيابى كه هر چيزى از سر حكمت و تدبير و استوارى پديد آمده است. "
📚شگفتيهاى آفرينش (ترجمه توحيد مفضل)، ص: 52
❕ " جز خدا چه كسى براى منافذ خروجى بول و غائط، شيرهايى قرارداد كه هر گاه خواهند ببندند و هر گاه خواهند بگشايند تا هميشه جارى نباشند و زندگى آدمى را به فساد نكشانند؟ براستى انسان تا كجا مىتواند اين نعمتها را به شماره در آورد؟ بىشك آنچه كه شمرده نمىشود بيش از آن است كه مردم مىدانند و مىشمارند. "
📚شگفتيهاى آفرينش (ترجمه توحيد مفضل)، ص: 62
🔰 @p_eteghadi 🔰
24.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓ناراحتی اموات در خواب نشانه چیه؟
🎙استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
❓سؤال
سلام وقت بخیر، استاد گرامی خداقوت، شخصی میانسال رو میشناسم که سالهاست اهل دعا و واجبات و... هستن. خیلی سختی کشیدن اما زندگی، خوب باهاشون تا نکرده. با وجود زحمتهای فراوان برای تربیت فرزندان، از سوی اونها فوق العاده در اذیتن و هر چی مدارا میکنن آزارها از سوی اونها تمام نمیشه و اینقدر از جهات مختلف تحت فشار بودن الان دارن اعتقاداتشونو از دست میدن، ایشون از خداوند توقع دارن خیلی بیشتر از اینها یاری گرشون باشه. لطفا نظرتون بفرمائید.
🔰 پاسخ
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
این خوبیها و خوشیها یا ناراحتیها و ناخوشیهای زندگی، اینها، تابع علل و عواملی است که پشت آن کار هست. یعنی علّتها و اسباب خاص خودش را دارد.
🔶 این اسباب برخیاش به خود شخص برمیگردد حالا چه خوبش چه بدش، یعنی گاهی خودش باعث آن خوبیها شده یا خودش باعث آن بدیها شده، که خب باید سبک زندگیاش را عوض کند، باید آن بدیهایی را که میبیند[با توجه به آنها]باید سبک زندگیاش را عوض کند.
و گاهی ممکن است به خاطر دیگران باشد.
به هر حال این علل و اسباب میشود همان نظام حاکم بر عالَم، که نمیشود اینها را کاری کرد!
اگر خدا بخواهد همینطور استثنائاً و مرتب، نظام را به هم بریزد و عادتها را به هم بریزد دیگر زندگی مختل خواهد شد.
او باید برود بررسی کند ببیند که علل و اسباب و مشکلش چه هست؟! از کارشناسها کمک بگیرد و علل مادّی و علل معنوی را اصلاح کند تا مشکلش حل بشود.
اینکه حالا نسبت به خدا بدبین میشود به خاطر این است که خدا را نشناخته و نمیداند نظام چهجوری است و آن توقع اش هم این است که میخواهد خدا به خاطر او معجزه کند و نظام را به هم بریزد و خدا بنایش بر این نیست؛ «أبَى اللّه أن يُجرِيَ الأشياءَ إلاّ بِأسبابٍ»
امام صادق میفرماید: خدا بنا ندارد که کارها به جریان بیفتد مگر از طریق اسباب خودش.
🎙بیانات استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰