و همینطور است سایر معاصی. لذا چنان چه در عالم ماده شاهدیم که آن چه مینوشیم و میخوریم، گوشت و خون خودمان میشود و قلب و مغزمان نیز با همین خون و پی کار میکند، حقیقت آن معاصی که آتش یا زقوم یا ... هستند نیز جان و شاکله ما را میسازد. لذا میفرماید: کسی از بیرون کبریتی نمیزند، بلکه آتش جهنم همین انسانهای گناهکار هستند و آتش از جانشان زبانه میکشد، نه این که از جای دیگری بر آنها عرضه شودد:
«وَ أَمَّا الْقَاسِطُونَ فَكاَنُواْ لِجَهَنَّمَ حَطَبًا» (الجنّ، 15)
ترجمه: و اما منحرفين براى دوزخ هيزم خواهند بود.
«فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا وَ لَنْ تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتي وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ أُعِدَّتْ لِلْكافِرينَ» (البقره، 24)
ترجمه: (اگر مدعی هستید که قرآن کلام بشر است، سورهای مثلش بیاورید) و اگر نكرديد و هرگز نخواهيد كرد پس از آتشى كه هيزمش مردم و سنگ است و براى كافران مهيا شده بترسيد.
ﻫ – اقامت همیشگی (خلود) در جهنم و استمرار و دوام عذاب نیز برای تمامی اهل جهنم نیست. بسیاری از آنان پاک شده و وارد بهشت میگردند، بلکه مخصوص «کفار و مشرکین» است که با اصرار و لجاجت و عنادشان، دیگر هیچ اثری از انسانیت در خود باقی نگذاشتهاند.
ائمهی کفر و ظلم، تمام عمر خود را ظلم کردند و اگر عمرشان صد برابر هم میشد به راهشان ادامه میدادند و اگر پس از مرگ نیز دوباره به دنیا میآمدند، همان راه را میرفتند، چرا که دیگر شاکلهی آنها کفر و ظلم شده است. و بیان شد که «حیات» منقطع نمیگردد. بلکه «حیات» آخرت در امتداد حیات دنیا دوام دارد و تفاوتش برون ریختن اسرار و تجلی حقیقت امور و افعال است. لذا این آتشی که تمامی عمر بر وجودشان احاطه داشته، در آخرت نیز ادامه خواهد داشت و آخری ندارد.
وانگهی توجه شود که به نظر ما حیات دنیا عمری کوتاه است و معصیت نیز هر چه که باشد گذراست. ما نه از اثر معصیت خود در قید حیاتمان اطلاعی داریم و نه به آثار آن که تا قیام قیامت دوام دارد علم داریم. پس معصیت خدا، فعلی نیست که در زمان محدودی به صورت فعلی کوچک انجام گرفته باشد، بلکه آثار آن چه در زمان حیات و چه پس از آن گسترده و مداوم است. آیا اگر به جای ترور حضرت علی (ع) از او اطاعت و تبعیت میکردند، حیات بشریت تغییر نمییافت و زندگی به بهشتی زمینی مبدل نمیگردید؟!
پس، وجود کافر، مشرک و ظالم یک پارچه آتش است و همین وجود در آخرت حقیقت خود را نشان میدهد و شخص معذب میشود و از انسانیت چیزی در او نمانده که پس از ذوب تصفیه، پاک و تطهیر گردد. لذا خلود پیدا میکند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
#تابلو_نوشته
#اعتقادی
⭕️پرسش: اینکه حضرت عزرائیل هر روز چند بار به ما نگاه میکند و منتظر است خدا فرمان مرگ ما را بدهد حقیقت دارد؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔖منبر کوتاه 🔖
🎥#تصویری
🔅جمله عجیب آیت الله بهجت درباره امام زمان سلام الله علیه
🔰#استاد_عالی
🔰 @p_eteghadi 🔰
207.3K
⭕️ سوال
❓ اگر دختران مذهبی به هر دلیل خواستگار مذهبی نداشتن و خواستگار غیرمذهبی داشتن و دعا وتوسل و.. کردن بازهم درست نشد...آیا ازدواج کنند با غیرمذهبی؟ تنها بمانند یا ازدواج کنند؟ آیا در سرنوشت، تقدیر شده با چه کسی ازدواج می کنه؟
✅ پاسخ:
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
مذهبی و غیرمذهبی رو همینجوری نمیشود رویش حساب کرد.
باید ایمان و تقوا داشته باشد، یعنی خدا و پیغمبر را قبول داشته باشد و التزام هم به دستورات شرع داشته باشد، حالا اگر مثلا گاهی کوتاهی میکند ولی به هر حال نماز را قبول داشته باشد، روزه را قبول داشته باشد، همینها خوب هستند دیگر!
حالا اگر بخواهد از این مذهبیهای خیلی دوآتشه باشند خب آنها کم پیدا میشوند.
اما همینهایی که خدا و پیغمبر را قبول دارند، معمولی هستند، همینها خوب هستند.
هیچ امری نیست که مشمول قضا و قدر نباشد! همه چیز[مشمول قضا و قدر است]، قضا و قدر همه جا هست، برگی از درخت نمیافتد مگر مطابق قضا و قدر الهی.
منتها قضا و قدر دو نوع هست قضا و قدر حتمی، قضا و قدر حتمی، قضا و قدر غیرحتمی.
ازدواج از مواردی است که، از موارد قضا و قدر حتمی است؛ یعنی این که انسان خودش عوض میکند مقدراتش را، با انتخاب خودش قضا و قدرش را عوض میکند و به هر حال بله، ازدواج هم جزو قضا و قدر هست، این که خدا مقدر کرده باشد که دختری تنها بمانَد، نه اینجوری نیست! چنین قضا و قدری خدا ندارد.
به شکل قضا و قدر حتمی مقدر کرده که همه ازدواج کنند و همه زندگی تشکیل بدهند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موشن_گرافی
#اعتقادی
⭕️پرسش: آیا به محض جان دادن رابطه روح با جسم به طور کلی قطع می شود؟ا
🔰 @p_eteghadi 🔰
#شبهات_دانش_آموزی
#سوال
🔴 اگر آدم و حوا میوه ممنوعه را نمیخوردند ما الان داخل بهشت بودیم و دنیا نمیآمدیم، پس اگر ما جهنم برویم مقصر آدم و حوا هستند؟!
#جواب
🔶 اول: بهشتی که آدم و حوا در آن زندگی میکردند بهشت آخرتی نبوده است. چون خاصیت بهشت آخرتی این است جاودانه است و هر کسی به آن داخل شود دیگر از آن خارج نمیشود.
🔷 دوم: اما آن بهشتی که آدم و حوا در آن زندگی کردند کجا بوده است نظرات مختلفی است.
🔻 برخی گفتند بهشت آدم و حوا یک جایی خوش آب و هوا در روی کره زمین بوده است که همه نوع میوه و فراوانی در اختیارشان بوده است و خداوند بعد از فریب شیطان آنها را به سرزمین بی آب و علف عربستان آنها را فرستاد.
🔻 در روایت آمده است از امام صادق علیه السلام راجع به بهشت آدم پرسیدن امام علیه السلام در جواب فرمود: «باغى از باغهاى دنیا بود که خورشید و ماه بر آن مىتابید، و اگر بهشت جاودان بود هرگز آدم از آن بیرون رانده نمىشد؛ جَنَّةٌ مِنْ جِنّاتِ الدُّنْیا یَطْلُعُ فِیهَا الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ وَ لَوْ کانَ مِنْ جِنَانِ الآْخِرَةِ ما خَرَجَ مِنْها أَبَداً».[1]
🔷 دوم: بنابراین آنچه از این مطالب برداشت میشود این است که حضرت آدم و حوا در همین دنیا زندگی میکردند. و عوامل مادی و طبیعی و سختیها و مشکلات آن را باید تحمل میکردند و فقط فرقش در شدت و ضعف آن است یعنی حضرت آدم و حوا در سرزمینی سرسبز بودند و نعمت و فراوانی بوده است و کمتر باید تلاش میکردند و زحمت میکشیدند و به معنای بهشتی نبوده که خدمتکار داشته باشند و اراده کنند هر غذا و میوهای و هر نوشیدنی و هر لذتی برایشان حاضر شود.
🔶 سوم: پس حضرت آدم و حوا چه میوهی ممنوعه را میخوردند چه نمیخوردند ما در دنیا زندگی میکردیم ولی با سختی کمتر و نعمتهای بیشتر.
🔷 چهارم : شما دو نفر را در نظر بگیرید که یکی پدرش هر چیزی خواسته را در اختیارش قرار داده است و هیچ سختی به خودش نداده است ولی دیگری برای به دست آوردن هر چیزی تلاش کرده است و خودش را آماده کرده است. وقتی یک مشکلی پیش بیاید مسلما آن کسی که سختی ندیده زود از میدان خارج میشود ولی کسی که خودش سختی دیده در برابر مشکلات و سختیها دوام میآورد.
🔶 پنجم. : علاوه بر همهی اینها خداوند به ما انسان عقل و اختیار داده است و در کنار آن اسباب و وسایل هم قرار داده است تا انسان با عقل و اختیار خود از آن ابزار و وسایل استفاده کنند و بهترین زندگی را هم در دنیا داشته باشد و هم به شکوفایی برسد و تبدیل به گل و میوه شود. پس نمیشود گناه و کم کاری خودمان را گردن آدم و حوا بندازیم.
✅ [1]ـ کافی، ج 1، ص 62
🔰 @p_eteghadi 🔰
9.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سوال_اعتقادی
🔴چرا سگ نجس است؟
🔰 @p_eteghadi 🔰
172.1K
#سوال
❓ پیامبر خطاب به امیرالمؤمنین: خداوند تو را با فضایلی که منحصر به توست بر دیگران برتری داده؛ از جمله فضائل تو این است که امراض و بیماری ها مطیع تو هستند.
بی زحمت توضیح این روایت و اینکه چرا یکسری بیماریها درمان نداره یا صعب العلاجه مثل برص که در قران به درمان با معجزه عیسی علیه السلام بهش اشاره شده ...
#پاسخ
بِسم اللّه الرَّحمنِ الرّحیم
💢 توضیح حدیث مشخص هست؛ عرض کنم که امیرالمؤمنین میتواند تصرف کند و لذا ویروس، میکروب، هر چه بخواهد مثلا به سمت حضرت بیاید، حضرت میتواند آنها را دفع کند.
اما این که بیماریهایی هستند که صعب العلاجند یا این که علاج ندارند؛ اینجوری نیست!
در رساله ذهبیه امام رضا علیه السلام، همان ابتدای رساله دارد که هیچ دردی نیست مگر این که درمانش وجود دارد، هیچ بیماری نیست مگر این که قابل درمان است، منتها بشر باید برود دنبالش تا آن درمانها را بشناسد.
خب این که چرا ائمّه علیهم السلام یاد نمیدادند؟ خب برای علم هم باید معلم باشد هم متعلم. شما نمیتوانید به بچه مثلا شش ساله لگاریتم یاد بدهید که! باید او هم توان داشته باشد.
در سخن حضرت علی علیه السلام به کمیل بن زیاد، که حضرت اشاره کرد به سینه و فرمود «إنّ هاهنا لعلم جمّا» بعد گفت که کسی را پیدا نمیکنم که این علوم را به او منتقل کنم.
یا استعدادش را ندارند و نمی فهمند یا آنها هم که میفهمند علم الهی را در کارهای شهوانی در دنیا استعمال میکنند؛ خب باید متعلم باشد تا معلم بتواند به او درس بدهد.
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
شبتون بخیر🌺
عاقبت بخیر بشید انشاالله🍃💚
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌹 السَّلَامُ عَلَى رَبِيعِ الْأَنَامِ وَ نَضْرَةِ الْأَيَّام
🌷 سلام بر بهار مردمان و خرمی روزگاران
🌸 سلام بر امامی که با آمدنش بهار زمین بعد از خزانش می رسد.
سلام
صبحتون پر از انرژی🌺
🌹🤍🤍🌹🤍🤍🌹
🔰 @p_eteghadi 🔰
#سخن_بزرگان
🔻آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره):
💬 سفارش می کنم بر قرائت قرآن
ثواب آن را به ارواح شیعیانی که بازمانده ای ندارند نثار کنید
من شخصا بارها ازین عمل که سبب توفیق بیشتر در امور بوده ، تجربه آموخته ام.
#قرآن
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ خلق انسان و کامل بودن خدا؟!
❓اگر خداوند برای رسیدن به هدفی، ما را خلق کرده باشد، لازمهاش این است که خدا ناقص باشد و برای کامل شدن خلق کند؛ پس یا خدا غرض ندارد و یا اگر دارد ناقص است.
#پاسخ
خداوند دارای صفاتی است که آفرینش، مقتضای ذات دارای کمال اوست و اگرچه به خودش فایدهای نرسد، خلق میکند. او چون دارای کمال مطلق ذاتی است، پس آفرینش مقتضای ذات اوست.
✳️ مثل یک فرد کریم و بخشنده که بخشندگی از درون او میجوشد، به فقیر کمک میکند و هیچ فایدهای به او نمیرسد؛ بلکه چون کریم است، میبخشد. بنابراین خداوند چون خالق، رازق، دوستدار به حال بندگان و دارای صفات متعالی است، پس خلق میکند.
🔰 @p_eteghadi 🔰