316.mp3
1.59M
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه316
🎙 قاری: #منشاوی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
seyedmajidbanifatemeh-@yaa_hossein.mp3
6.07M
[ فایل صوتی : seyedmajidbanifatemeh-@yaa_hossein ]
#فاطمیه
🎵نگاهت رو از من نگیر نگاهت امید منه
🎤سیدمجید #بنی_فاطمه
#واحد
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
...
«توبه کننده، محبوب خداست»
.
.
#استاد_فاطمی_نیا
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
20.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴فقط میتونم بگم #ببینید بینظیره!
▪️نسل جدیدی فراتر از حاج قاسم سلیمانیها در راهند...!!
بشکست اگر صبویی
سر خم می سلامت
┈┈•✾🌿🌺🌿✾•┈┈
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#القاب_حوزوی
🤔#پرسش
❔در مورد القاب حجه الاسلام و آیه الله و آیه الله العظمی توضیح دهید ❗️چگونه است که فردی به نام آیه الله معرفی می شود اما افرادی به او می گویند حجه الاسلام ❗️مثلا طرفداران آقای تبریزیان به ایشان می گویند آیت الله اما مدیر حوزه های علمیه در بیانیه اش به اوگفت حجه الاسلام ❕به آقای رییسی اطلاق می شود آیه الله اما در نامه آقای روحانی خطاب به او آمده بود حجه الاسلام ❗️این چه صیغه ای است ❕❕
💠#پاسخ💠
👌ما در حوزه های کنونی چهار اصطلاح کلی داریم که هر اصطلاح به دسته ای از طلاب علوم دینیه اطلاق می شود ؛
1⃣ثقه الاسلام ؛ به طلاب جدید الورود و مقدمه خوان اطلاق می شود ، طلابی که هنوز معمم نشده اند .
2⃣حجت الاسلام یا حجت الاسلام و المسلمین که در حال حاضر، به كسانى اطلاق مى شود كه مراحل مقدماتى تحصيلات حوزوى را گذرانده اند و در سطوح عاليه دروس حوزوى نيز يا مشغول به تحصيل هستند و يا آن را به اتمام رسانده اند ولى به درجه اجتهاد نائل نگرديده اند.
3⃣آيت الله، به روحانيونى گفته مى شود كه دروس عالى حوزوى را به اتمام رسانده و در يك يا چند باب فقهى صاحب نظر شده اند و به اصطلاح به درجه اجتهاد رسيده اند. اين افراد در فروع دين مجاز به تقليد از مرجع تقليد نيستند و بايد از خودشان تقليد كنند.
4⃣آيت الله العظمى، از ميان علمايى كه به درجه اجتهاد مى رسند، پس از سالها تحقيق و تدريس، عده اى از آنان به پختگى و تبحر علمى و صلاحيت تقوايى ممتازترى دست پيدا مى كنند و به مقام مرجعيت شيعه مى رسند كه در جامعه به عنوان مرجع تقليد شناخته مى شوند. از اين افراد با لقب آيت الله العظمى ياد مى شود.
👌لقب آیت الله برای دو دسته از مخلوقات به کار می رود ؛
1⃣به معنای عام به تمام مخلوقات و موجودات اطلاق می شود چرا که همه آیت و نشانه ی وجود پروردگار هستند .
2⃣از جهت شناخت و معرفت خداوند ، لقب آیت الله به دسته ای از مخلوقات گفته می شود که به درجات بالای شناخت و معرفت خداوند رسیده اند که به وسیله آنها می توان خداوند را شناخت .
❕در راس افراد دسته دوم اهل بیت علیهم السلام هستند ، چنان که در زیارت جامعه کبیره در توصیف آن بزرگواران آمده است ؛
« وَ الآْيَةُ الْمَخْزُونَةُ ( شما ) آن نشانه پنهان ( خدا ) در گنجينه اید »
📚الفقیه ج 2 ص 613
❕امامان عليهم السلام، از آن روی كه مظهر اسما و صفات الهى بوده، خدانما هستند، آيه الهى اند . اهل بيت عليهم السلام، بزرگترين نشانه هاى خدا در روى زمين اند ، چنان که در روایات فراوانی از آنان با عنوان « آیات الله » یاد شده است ؛
📚بحار الانوار ، ج 23 ص 206 باب 11 انهم آیات الله
❕پيامبر گرامی و دوازده امام بزرگوار، آينه خدانما و مظهر تجلّى صفات او هستند. روايت شده كه پيامبر گرامی در معرّفى امام على عليه السلام فرمود ؛
« مَعاشِرَ النّاسِ! إِنَّهُ مِحْنَةُ الوَرَى وَ الْحُجَّةُ العُظْمى وَ الآيَةُ الكُبْرى » « ای مردم! او ملاكِ آزمايش جهانيان، حجّت شكوه مند و نشانه بزرگ است.»
📚امالی صدوق ص 83
❕امير مؤمنان عليه السلام نيز در معرّفى خويش، همان جملات پيامبر را تكرار كرده است و بر پايه روايتى فرموده ؛
«أَنَا الحُجَّةُ العُظْمى وَ الآيَةُ الكُبْرى وَ المَثَلُ الأعْلى » « من، بزرگترين حجّت، بزرگترين نشانه و برترين نمونه ام. »
📚امالی صدوق ص 92
❕در سخن ديگرى از امام على عليه السلام، روايت شده كه فرمود ؛
« ما للَّهِ نَبَأٌ أعظَمُ مِنِّى وَ ما للَّهِ آيةٌ أكْبَرُ مِنِّى. » «براى خداوند، خبرى بزرگتر از من نيست؛ و براى خداوند، نشانه اى بزرگتر از من نيست. »
📚بحار الانوار ج 38 ص 93
👌بنابراین مى توان گفت كه در روى زمين، نشانه اى برتر از وجود امامانِ اهل بيت عليهم السلام نيست؛ زيرا ايشان، از هر آنچه كه در تصوّر آيد، خدا را بهتر و بيشتر نشان مى دهند، به گونه اى كه شناخت واقعىِ مقام امام معصوم، شناخت خدا را در پى دارد؛ زيرا هر كه عظمت ايشان را دريابد، عظمت خالقِ ايشان را دريافته است.
🔸ادامه 👇
🔸ادامه 👇
❕روايت شده كه امام صادق عليه السلام به محمّد بن مُسلم ثقفى، از فهميده ترين شاگردان خويش، زيارتى را آموزش داد تا هنگام شرفيابى به حضور امير مؤمنان على عليه السلام، آن را بخواند. در اين زيارتنامه آمده است ؛ «السَّلامُ عَلَيكَ يا آيَةَ اللَّهِ العُظمى » «سلام بر تو، اى بزرگترين آيه خدا »
📚الاقبال ج 3 ص 130
❕یا در نقل دیگر آمده است که پیامبر گرامی فرمود ؛
« وارد بهشت شدم و دیدم که بر دروازه آن با طلا نوشته شده است ، لا اله الا الله ، محمد حبیب الله ، علی ولی الله ، فاطمه آیت الله »
📚کنز الفوائد ج 1 ص 149
❕بنابراین اهل بیت پیامبر گرامی ، آیت الله و آیت الله العظمی هستند که به تمام معنا نشانه و یاد آور خداوند هستند ، و بهتر بود که این القاب برای غیر آن بزرگواران به کار نمی رفت ، اگر چه برخی استدلال می کنند که هیچ مانعی ندارد که علمایی که قدم در راه اهل بیت علیهم السلام گذاشته اند و تعالیم آنان را نشر می دهند ، آنان هم آیت الله یا آیت الله العظمی باشند ، اگر چه مصداق اتم دو لقب و وصف مذکور اهل بیت علیهم السلام است .
🔸در پایان توجه به این نکته لازم است که امروزه می بینیم ، مریدان هر عالمی می خواهند او را بر دیگر علماء برتری دهند با اوصافی چون آیت الله از او یاد می کنند ، باز مریدان عالم دیگر از او با وصف حجه الاسلام یاد می کنند ، یا عده ای از مریدان معتقد می شوند که عالم مد نظرشان مجتهد است و از او به آیت الله یاد می کنند ، بزرگانی اجتهاد فرد مذکور را قبول نمی کنند و از او به حجه الاسلام یاد می کنند و ... که این نامگذاری ها موجب ایجاد کشمکش هایی شده است .
👌روشن است که این نزاع و کشمکش ها از ناحیه مریدان است و هیچگاه ، هیچ عالم خدایی نمی آید و نمی گوید که باید از من به کذا و کذا یاد کنید چرا که امام صادق علیه السلام فرمود ؛
« علاقه به مقام و اسم و آوازه در قلب كسى كه خوف خدا دارد و از او ترسان است نخواهد بود»
📚الکافی ج 2 ص 69
❕بهتر بود که از همه عالمان دینی که متکفل نشر معارف اهل بیت علیهم السلام هستند ( چه آنانی که اجتهادا نشر معارف می کنند و چه آنانی که تقلیدا نشر معارف می کنند ) با تعابیری چون شیخ الاسلام ، امین الاسلام ، حجه الاسلام ، ثقه الاسلام ، امین الدین و مانند آن یاد می شد ، چرا که همه در یک خط و جبهه هستند ( و طبیعتا کسی به دنبال اثبات فضل و برتری بر دیگری نیست ) تا درب این نزاع ها و کشمکش های مریدان بسته می شد و تنها برای معرفی مراجع تقلید از تعابیری چون علامه ، فخر الدین ، فخر الاسلام ، فخر الشیعه و ... یاد می شد .
❕در جایی که شهید سلیمانی عزیز وصیت می کند که بر سنگ قبرش تنها به کلمه « سرباز » بسنده کنند و القاب مرسوم را در موردش به کار نبرند ، بهتر است حوزه نیز خودش را محصور در القاب و اوصاف کذایی که موجب ایجاد کشکمش ها و تحقیرها و ... می شود ، نکند و تمام هم و غم حوزه و عالمان دینی دفاع از مکتب اسلام و نشر معارف اهل بیت علیهم السلام باشد .
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁