💠 ممتحَن سرفراز
▫️ مرحوم علامه (رضوان الله تعالی علیه) در كتاب شریف منتهی المطلب فی تحقیق المذهب #زیارت_حضرت_فاطمه (سلام الله علیها) را ذكر می كند یعنی همین زیارتی كه «يَا مُمْتَحَنَةُ» كه مشكل ترین و پیچیده ترین زیارت حضرت همین زیارت است.
▫️ اگر واقعاً مسئله حضرت آدم به هر نحوی برای ما حل شد كه قبل از اینكه وارد زمین بشوند صحنه آزمونی داشتند، با آن فضا این زیارت قابل حل است؛ منتها آدم (سلام الله علیه) گرفتار آن نسیان و لغزش شد و وجود مبارك فاطمه (علیها السلام) مصون ماند!
▫️ محمد عریضی میگوید كه «حَدَّثَنَا أَبُو جَعْفَر (علیه السلام) ذَاتَ يَوْمٍ قَالَ إِذَا صِرْتَ إِلَى قَبْرِ جَدَّتِكَ فَاطِمَةَ (علیها السلام) فَقُلْ» سلام عرض بكن بگو: «يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ فَوَجَدَكِ مَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً»؛ ما اگر جریان آدم را بالأخره خصوصیاتش را به طور جزم نتوانیم ثابت كنیم كه چطور بود، بالجمله اگر برای ما روشن نشده باشد، فی الجمله روشن شد؛ حالا یا تمثّل بود یا تمثیل بود یا هر چه بود، قبل از اینكه وارد فضای شریعت بشود امتحانی داد، در بخش های وسیعی موفق شد ولی در یك گوشه لغزید، در چنین نشئه ای وجود مبارك #صدیقه_كبرا سرفراز از #امتحان_الهی برآمده است! این معنای مُمتحنه بودن حضرت است قبل از خلقتش.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه طه جسه 85
تاریخ: 1389/02/23
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢پنج نكته ضرورري در مورد استخاره💢
1 - استخاره هيچگاه جاي انديشه و مشورت را نميگيرد. بلكه استخاره پس از انديشه و مشورت است. يعني ما هر كاري را كه ميخواهيم انجام بدهيم، ابتداء بايد پيرامون آن انديشه كنيم و سود و زيان آن را بسنجيم و در مرحله دوم با كساني كه در آن موضوع صاحبنظر هستند، مشورت كنيم و آنگاه يكي از دعاهايي كه در استخاره وارد شده است، تلاوت كنيم و اگر تحير ما برطرف نشد، با قرآن استخاره كنيم.
2 - عليرغم اينكه در امروزه روز، استخاره با قرآن رواج بيشتري دارد، چنانكه بيان شد، بهترين راه و روش استخاره، قرائت دعاهاي استخاره است. اما در استخاره با قرآن نيز بايد دقت كرد كه هركس حق ندارد فهم خود را بر قرآن تحميل كند و بر اساس برداشت خود از قرآن و آيات آن عمل نمايد. بهتر است در استخاره با قرآن، از علماء آشنا با قرآن كمك گرفت تا خداي ناكرده دچار اشتباهكاريها در فهم قرآن و تحميل آن اشتباهات به قرآن نشويم. زيرا الهامگيري از آيات قرآن كار آساني نيست و نيازمند به كساني است آگاهيها و آشناييهاي تخصصي نسبت به قرآن دارند و تسلط به معني و تفسير قرآن ضروري است و نميتوان به خوب و بدي كه در بالاي برخي قرآنها نوشته شده است، اعتماد كرد. متأسفانه در سالهاي اخير برخي افراد سودجو يا ناآگاه كتابهايي به نام استخاره منتشر كردهاند كه نظر و برداشت خود را بر آيات تحميل كردهاند كه اصلاً درست نيست.
3 - در مقابل اينكه خواندن دعاي استخاره براي هر كاري توصيه شده است، زيرا خير ما به دستان خداوند متعال است و ما در هر كاري بايد از خداوند خير خود را بخواهيم. استخاره با قرآن نبايد به صورت عادت و روش دائمي دربيايد و جايگزين انديشه و مشورت و تحقيق شود.
4 - چنانكه در انجام واجبات و ترك محرمات، استخاره نبايد كرد، در كارهايي كه عقل آنها را تأييد ميكند و همه شواهد و قرائن به خوبي آن گواهي ميدهند، نيز نبايد استخاره با قرآن كرد. بله خواندن دعاهاي استخاره در اين موارد نيز مناسب است و توصيه شده است. زيرا در دعا، ما خود و كار خود را به خداوند متعال ميسپاريم و خير خود را از خداوند متعال درخواست ميكنيم.
5 - بايد توجه داشت كه استخاره به معناي طلب خير از خداوند متعال است، اما تفأل به معناي فهم عاقبت كارهاست. به اين دليل در روايتي از تفأل زدن به قرآن نهي شده است:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ «عليه السلام» قَالَ: لَا تَتَفَأَّلْ بِالْقُرْآنِ
امام صادق «عليه السلام» ميفرمايند: به قرآن تفأل نزنيد.
وسائلالشيعة ج : 6 ص :233
دليل اين امر در اين نكته نهفته است كه فهم عاقبت امور و استنباط آن تنها بر اهلش ميسر است و هر كسي نميتواند از قرآن به چنين استنباطي برسد. زيرا اگرچه استنباط عاقبت از آيات قرآن براي كسي كه اهلش باشد امكان دارد، اما همه كس را بدان راه نيست. پس اكثريت مردم در همان حد استخاره با قرآن بايد توقف كنند و اهل معرفت ميتوانند به عواقب امور نيز پيببرند. بنابراين ما حق نداريم در استخاره با قرآن به دنبال فهم عاقبت امور و كارها باشيم و تنها بايد خير خود را از خداوند متعال درخواست كنيم.
در استخاره از قرآن باید از بزرگان و عالمان دینی آشنا با قرآن کمک گرفت و آنچه از مستحبات و آداب استخاره وجوددارد، وظیفه همان عالمی است که استخاره می کند و کسی که برایش استخاره می شود، تنها باید نیت داشته باشد که اگر مثلا خوب آمد فلان کار را انجام خواهم داد.
نکته درمورداستخاره نرم افزار:
در صورتی که یک فرد حقیقی استخاره را انجام دهد و نتیجه اعلام شود یا نرم افزار طوری تنظیم شده باشد که آیات آغاز یکی از صفحات قرآن را بدون اطلاع قبلی منعکس کند، مانعی ندارد.
گرچه اعتنا كردن به اينگونه استخاره ها از نظر برخي از فقها محل ترديد است!
توصيۀ ما اين است كه استخاره را از يك عالم با نفس كه آشنا به قرآن است، بگيريد. در كل سعي كنيد به استخاره هاي اينترنتي توجهي نكنيد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢هنر بی حجابی💢
آیا بی حجابی هنر است؟
✅بی حجابی مغایر با فطرت انسان است و انسان به صورت طبیعی دنبال حجاب و پوشش می باشد.
لذا آدم ع و حوا ؛وقتی متوجه شدند –ولو نامحرمی نبود-دنبال ستر عورت برآمدند.
فَبَدَتْ لَهُما سَوْآتُهُما وَ طَفِقا يَخْصِفانِ عَلَيْهِما مِنْ وَرَقِ الْجَنَّةِ
📖طه121
و برهنگى آنان برايشان نمايان شد و شروع كردند به چسبانيدن برگهاى بهشت بر خود
برهنگی در واقع سیره و روش حیوانات است و البته اگر حیوان نیز متوجه شود و برای او آشکار شود و تعقل کند خود را خواهد پوشاند.
اصلا وجه تمایز انسان و حیوان همین عقل است . که کنترلش کرده و باید و نبایدهایی برای او تعریف می کند.
حیوان چون عقل ندارد حیاء نیز ندارد و قبح بی حیایی را درک نمی کند.
و کمال و افتخار انسان به عقل اوست. اگر با بی حجابی و لخت و برهنگی خود را در ردیف حیوانات قرار دهد در واقع تنزل رتبه پیدا کرده و نه تنها افتخار نیست بلکه مایه سرافکندگی اوست...
حجاب پوششی است که او را از گرما و سرما حفظ و مایه زینت او میشود.برهنگی زیبایی ندارد . و انسانهای برهنه زینت و زیبایی قابل عرضه ندارند.
🔴طاووس لخت و بی پر زیبایی ندارد. همچنین انسان بی لباس....
البته اسلام برای حجاب تعریف خاصی ارائه کرده و بی حجاب و بد حجاب در عمل؛ضد قرآن اقدام میکند.کافر و معاند که سبک زندگی خودش را دارد؛مصیبت این است که مسلمان معتقد به قرآن که در مشکلات استخاره قرآن می گیرد و قسم به قرآن می خورد و آنرا مقدس و محترم و کلام خدا می داند؛چگونه آیات حجاب قرآن را زیرپا می گذارد . و دهن کجی به قرآن می کند؟!!!
📖نور31
📖احزاب59
پس لخت شدن هنر نیست وگرنه حیوانات هنرمندتر از بی حجابهای بشر می باشند.چون هم سابق اند و هم در بی حجابی و بی حیایی شان کاملتر است.
🔰 @p_eteghadi 🔰
🏴 عصمت فاطمی
▫️ وجود مبارك صدیقه كبرا (سلام الله علیها) یك سلسله مقاماتی دارد كه واقعاً مقدور ما نیست كه بفهمیم. مرحوم كلینی (رضوان الله علیه) در همان جلد اول كافی نقل میكند كه بعد از رحلت وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) در این مدت جبرئیل می آمد آن معارف الهی را بیان می كرد حوادث آینده را تشریح می كرد و بازگو می كرد و #صدیقه_كبرا_سلام_الله_علیها اینها را می شنید بعد به حضرت امیر (سلام الله علیه) املا می كرد و علی بن ابی طالب (سلام الله علیه) آنها را یادداشت می كرد شد #مصحف_فاطمه.
اگر خدا به حضرت ابراهیم یا برخی انبیای دیگر صحف داد به وجود مبارك صدیقه كبرا هم صحیفه عطا كرده است، منتها شریعت نیست اخبار غیبی هست، علوم و معارف الهی هست و مانند آن، آنها واقع مقدور ما نیست كه جبرئیل میآید یعنی چه، چگونه تنزّل می كند این چه وحی ای است كه بر غیر نبی می آید، چه وحی ای است كه بر غیر امام می آید، این چه وحی ای است كه بر حجّت خدا بر #معصومه_كبرا می آید!
▫️ وجود مبارك حضرت فاطمه (سلام الله علیها) #حجة_الله است، برای اینكه اگر پیغمبر حجت است نه برای اینكه پیغمبر است برای این است كه معصوم است و اگر امام، حجت است نه برای اینکه امام است برای این است كه معصوم است اگر كسی معصوم بود قول و فعل و تقریر او می شود حجت. حالا امامت یك مقام برتر است نبوّت یك مقام برتر است ولی حجیت قول، دائر مدار عصمت است یعنی این انسان كامل معصوم است هیچ چیزی نمی گوید مگر به دستور خدا! خب چنین كسی فعل او و قول او و تقریر او می شود حجت.
اگر ما روایتی را از صدیقه كبرا (سلام الله علیها) داشته باشیم بدون تردید طبق آن فتوا می دهیم برای اینكه معصوم جز حق نمی گوید قول امام حجت است للعصمة، قول پیامبر حجّت است للعصمة و قول حضرت صدیقه كبرا هم حجت است #للعصمة.
▫️ محور حجیت، #عصمت است اگر كسی واقعاً هیچ راهی برای نفوذ وهم و خیال و شیطنت در او نیست هیچ راهی برای سهو و نسیان او نیست و هر چه هست رضای خداست آن وقت می شود معصوم، وقتی معصوم شد قولش می شود حجت.
در بعضی از بیانات نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) آمده است كه #فاطمه چنین فرموده است گاهی هم ائمه (علیهم السلام) فرمایش آن حضرت را نقل می كردند.
#فاطمیه
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1392/01/22
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢شباهت های رسول خدا (ص) و حضرت زهرا (س)
🔸 در روایات متعدّد رسول خدا صلیاللهعلیهوآله دختر گرامیشان را روح و قلب خود معرفی کردهاند که با اذیت او پیامبر نیز اذیت میشود. این امر نشان از ارتباط و رابطه تنگاتنگ بین این دو نور بزرگوار است، این ارتباط تنگاتنگ نشان از شباهت دختر گرامی رسول خدا صلیاللهعلیهوآله با پدر بزرگوارشان است که در روایات به آنها اشاره شده است، که به چند مورد از آنها اشاره میشود:
1️⃣عنْ عَائِشَةَ أَنَّهَا قَالَتْ: «مَا رَأَيْتُ أَحَداً مِنَ النَّاسِ [كَانَ] أَشْبَهَ بِالنَّبِيِ صَلَّىاللَّهُعَلَيْهِوَآلِهِ وَسَلَّمَ كَلَاماً وَ لَا حَدِيثاً وَ لَا جِلْسةً مِنْ فَاطِمَة؛ ازعایشه چنین نقل شده است: هیچکس از مردم را ندیدم که در گفتار و حدیث نمودن و نشستن، از فاطمه علیهاالسلام به پیامبر صلّیاللّٰهعلیهوآله و سلّم شبیهتر باشد».
2️⃣عـن عائِشَـةَ قالَـتْ: «ما رَأَيْتُ اَحَدا اَشْبَهُ سَمْتا وَ دَلاًّ وَ هَدْيا بِرَسُولِ اللّه فى قِيامِها وَ قُعُودِها مِنْ فـاطِمَـةَ بِنْتِ رَسُولِ اللّه؛ عايشه مىگويد: كسى را نديدهام كه در خوش خلقى و رفتار و برخورد از فاطمه عليهاالسلام به پيامبر صلياللهعليهوآله شبيهتر باشد. در نشست و برخاست نيز كسى چون فاطمه عليهاالسلام همانند پيامبر صلياللهعليهوآله نبود».
3️⃣ قـالَتْ عائِشَـةُ: «ما رَأَيْـتُ اَحَـدا قَطُّ اَصْدَقَ مِنْ فاطِمَةَ عليهاالسلام غَيْرَ اَبيها صلياللهعليهوآله؛ عايشه نقل کرده است: كسى را راستگوتر از فاطمه عليهاالسلام نديدم جز پدرش».
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حدیث
✍امام علی علیه السلام: در شگفتم از كسى كه در پى گمشده اش مى گردد، ولى خود را گم كرده و آن را نمى جويد
📗غرر الحكم، ح 6266
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #برشی_از_کتاب | عنایت امام رضا علیهالسّلام
✍️ روزی با زحمت و مشقّت وارد حرم مطهّر شدم، کتاب مفاتیح را باز کردم. دست در جیب نمودم تا عینک را بیرون بیاورم؛ چون چند سال است بدون عینک نمیتوانم خط بخوانم. دیدم عینک را فراموش کردهام همراه بیاورم. سخت ناراحت و شکستهخاطر شدم که به چه زحمتی به حرم مشرّف شدم و نمیتوانم زیارت بخوانم.
🔹 در همان حال، چشمم به خطوط مفاتیح افتاد. دیدم آنها را میبینم و میتوانم بخوانم. خوشحال شدم و زیارت را با کمال آسانی خواندم و خدای را سپاس کردم.
🔸 پس از فراغت و خارج شدن از حرم، مفاتیح را باز کردم. دیدم نمیتوانم بخوانم و به مانند پیش، بدون عینک خط را نمیشناسم و تاکنون چنین هستم. دانستم که لطفی و عنایتی از طرف آن بزرگوار بوده است.
📚 شهید آیتاللّه سیّدعبدالحسین دستغیب، داستانهای شگفت، ص۴۵۶.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 درمان کینه و نفرت و ناراحتی💢
هنگامی که انسان غضب کند واز انتقام نا توان باشد،چاره ای ندارد جز این که غضب خود را فرو برد.
این خشم و غضب به باطن بر می گردد و عقده درونی ایجاد می کند و تبدیل به کینه می شود و به آن شخص به طور دائم و مستمر در قلبش احساس سنگینی می کند.
انسان باید بداند تا زمانی که کینه ای در قلب او باشد دائما اندوهناک و غمگین و گرفتار خواهد بود و در دنیا و آخرت در چنگال بی رحم عذاب خواهد ماند باید در فضیلت رفق و مدارا و عفو بیندیشد
خدای تعالی می فرماید: خذ العفو و امر بالعرف
یعنی ای پیامبر با امت به شیوه عفو و بخشش رفتار کن به نیکو کاری امر فرما
امام صادق از نبی اکرم چنین روایت می کند آیا بهترین صفات دنیا و اخرت را به شما معرفی کنم؟
هر کس به تو ظلم کرد او را ببخش، باکسی که با تو قطع رابطه کرد وصلت کن، هرکس به تو بدی کرد به او احسان کن و هرکس تو را محروم کن به او عطا کن
برای شخصی که کینه دارد بهتر آن است که رابطه اش را با شخص مورد کینه به حال قبلی خود حفظ کند و اگر بتواند برای مبارزه با نفس و مخالفت شیطان احسان و نیکی بیشتری به او روا دارد، بسیار نیکوست.
رسول خدا(ص) میفرماید: «مؤمن کینه توز نیست.»(محجة البیضاء5/317).
در مورد درمان کینه و نفرت راههای زیادی وجود دارد که به تناسب اشخاص و با توجه به روحیات آنها و شدت و ضعف کینه و نفرتی که در دل دارند متفاوت است. اما آنچه میتوان به عنوان یک نسخه عمومی برای همه موارد استفاده کرد شامل مراحلی است که به برخی از آنها به طور خلاصه اشاره میشود.
1. تأمل در عملی که موجب کینه شده است. اگر عمل شخصی که از او کینه به دل گرفتهاید را مورد بازبینی قرار ده از دو حالت خارج نیست. یا عمل او مورد رضای خداوند بوده و شما تحمل کار الهی را نداشتهاید به طور مثال عمل خلافی را در محل کار انجام دادهاید مانند رشوه گرفتن و همکارتان شرح ماوقع را برای رئیس اداره بیان کرده و شما مورد مؤاخذه قرار گرفتهاید و همین عامل سبب کینه شما از همکارتان را فراهم آورده است و یا پسر یا دختری که روابط مخالف شرعی را با جنس مخالف خود برقرار کرده و دوست او ماجرا را برای والدین او تعریف کرده است که وی را نصیحت کنند.
در این موارد باید گفت که عیب متوجه خود انسان کینه توز است و باید ظرفیت خود را در پذیرش حقایق بالا ببرد و شرح صدر نسبت به تکالیف شرعی و دستورات اسلامی پیدا کند و نه تنفر از دوست و همکار و اگر کاری که سبب کینه شده عملی مخالف شرع بوده و با ضوابط اسلامی سازگاری ندارد به طور مثال شخصی به خواهر و یا بستگان دیگر انسان حرفی خارج از ضوابط اسلامی بزند و شخص شنیده و کینه او را به دل گرفته است. در این صورت باید گفت در چنین مواردی جای کینه نیست بلکه جای برخورد اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر میباشد و فرو خوردن خشم در اینجا از مکرهای ابلیس میباشد که از آن به بیغیرتی تعبیر میشود.
2. تأمل در نتیجه کینهورزی:
شخص کینه توز باید بداند که هر چه این صفت رذیله در قلب وی استمرار پیدا کند وی در غم و اندوه بسر برده و در دنیا و آخرت آزار و عذاب میکشد. و به دلیل عدم ابراز حالت خود دچار بیماریهای مختلف روانی و روحی میگردد.
3. تأمل در نتیجه بخشش و عفو به جای کینه و تنفر:
برای شخص کینه توز، در صورت توانایی و قدرت دو امکان وجود دارد. اول آنکه حق خود را بدون کم و زیاد در صورت محق بودن بازگیرد که این عدل میباشد و اگر به ناحق باشد ظلم میباشد. دوم آنکه به او نیکی کرده و او را ببخشد که این فضل است. امام صادق (ع) از پیامبر اکرم (ص) نقل مینماید که ایشان کسی را که در مقابل ستمی که به او شده گذشت کند و به کسی که از او بریده بپیوندد و به کسی که با او بدی کرده نیکی کند را بهترین مخلوقات در دنیا و آخرت دانسته است.
4. مطالعه در سیره اهل بیت و الگوهای اسلامی:
دقت در زندگی اهل بیت به عنوان انسانهای کامل میتواند ما را در یافتن راه صحیح در مواجهه با مشکلات یاری رساند.
5. توجه به مقام انسانی و خلیفةاللهی وی و نحوه تعامل خداوند با انسانها: این نکته را نباید از نظر دور داشت که انسان به عنوان اشرف مخلوقات از اهمیت ویژهای نسبت به سایر موجودات برخوردار است و از طرفی انسان باید همان توقعی که از خداوند نسبت به اعمال بد خود دارد را در رابطه با ارتباط خود نسبت به اعمال دیگران داشته باشد. بدون شک هیچ کس از خداوند توقع رعایت عدالت را نسبت به اعمال خود ندارد چه رسد به ظلم. اگر دوست دارید که خدای متعال لغزش های شما را ببخشد, شما نیز نسبت به لغزش دیگران اهل بخشش باشید.
نتیجه آنکه رعایت همین نکات، تاثیر بسیاری در تعدیل انسان دارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 مفسّر توحید
▫️ وجود مبارك فاطمه زهرا (سلام الله علیها) در آن #خطبه_فدكیه می فرماید من شهادت می دهم به وحدانیت ذات اقدس الهی، خدای سبحان برای این كلمه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» معارفی قرار داد: «جُعِلَ الْإِخْلَاصُ تَأْوِیلَهَا وَ ضُمِّنَ الْقُلُوبُ مَوْصُولَهَا وَ أَنَارَ فِی التَّفَكُّرِ مَعْقُولُهَا».
فرمود اگر كسی #اهل_اخلاص بود، به حقیقت «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» نزدیك شد و بازگشت این «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»، تاویل و ارجاع این «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»، به اخلاص است: «جُعِلَ الْإِخْلَاصُ تَأْوِیلَهَا».
▫️ «وَ ضُمِّنَ الْقُلُوبُ مَوْصُولَهَا»؛ اگر این معرفت را شما بخواهید به دل راه بدهید، دل با آن صله و رابطه دارد؛ تنها مفهوم نیست كه ذهن بفهمد بلكه واقعیت است كه ذهن، خود را به آن متصل می كند.
از نظر بحث های حكمت و كلام هم اگر كسی درباره كلمه طیبه «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» و علائم توحید، ادله توحید و آثار توحید بحث كند، #افكار_نورانی و روشنی پیدا می كند؛ هم از نظر مسائل #عقلی_و_علمی روشن می شود هم از نظر مسائل #قلبی_و_شهودی و یافتن، به جایی وصل می شود و هم بازگشت آن اخلاص است.
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1386/03/10
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢معیار جنگ و صلح پیامبر(ص)
🔸 وجود مبارک پیامبر صلیاللهعلیهوآله و اهل بیت والا مرتبه ایشان علیهمالسلام جدای از یکدیگر نبوده و کسی که با یک نفر از آنها دشمن باشد با همه آنها دشمن بوده و اگر کسی یکی از آنها را بیازارد، مانند این است که همه آنها را آزرده باشد. از این رو رسول خدا در چندین مرتبه و در مجالس مختلف به این امر مهم اشاره کردهاند که به اختصار چند مورد را بیان میکنیم:
1️⃣ از جمله مکانهایی که پیامبر خدا صلاللهعلیهوآله این بیان را فرمودهاند بر در خانه حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها میباشد: «مَرَّ النَّبِيُّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ عَلَى بَيْتٍ فِيهِ فَاطِمَةُ وَعَلِيٌّ وَحَسَنٌ وَحُسَيْنٌ رَضِيَ اللهُ عَنْهُمْ، فَقَالَ: «أَنَا حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبْتُمْ، وَسِلْمٌ لِمَنْ سَالَمْتُمْ؛ نبی اکرم صلیاللهعلیهوآله از کنار خانهای که در آن فاطمه، علی، حسن و حسین علیهم السلام بودند؛ عبور کردند و فرمودند: من در جنگ هستم با هر کسی که با ایشان در جنگ است و در آشتی و صلح هستم با هر کسی که با ایشان در صلح و آشتی است».
2️⃣ مکان دیگری هم که رسول خدا صلاللهعلیهوآله به این حقیقت اشاره کردند، هنگامی بود که آیه تطهیر در حق این بزرگواران نازل شد، ام سلمه نقل میکند رسول خدا در پیش ما بود در حالی که سر مبارک حضرت رو به پایین بود و فاطمه در حال درست کردن غذا بود که آمد پیش رسول خدا صلاللهعلیهوآله در حالی که حسنین در کنار حضرت بودند. رسول خدا صلاللهعلیهوآله رو به دخترشان کرد و فرمودند: شوهرت کجاست برو صدایش کن، حضرت آمدند و با هم غذا خوردند و بعد از غذا پیامبر صلاللهعلیهوآله عبایی را آورد و آنها را زیر آن جمع کرد و گوشه آن را با دست چپ گرفت و دست راست را به سمت آسمان بلند کرد و گفت: خدایا اینها اهل بیت و نزدیکان من هستند، پروردگارا پلیدیها را از آنها دور کن و آنان را پاک و پاکیزه بدار، من با هر کسی که شما با او سر جنگ داشته باشید در جنگم و با هر کسی که با شما در صلح باشد در صلح هستم».
3️⃣رسول خدا صلاللهعلیهوآله در آخرین لحظات عمر شریف خود، همچنین به این نکته اشاره کردهاند: «زَيْدُ بْنُ أَرْقَم قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ فِي مَرَضِهِ الَّذِي قُبِضَ فِيهِ عَلَى عَلِيٍ وفَاطِمَةَ وحَسَنٍ وحُسَينٍ فَقالَ أنَا حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَكُمْ وسِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَكُم»؛ «زید بن ارقم نقل میکند: رسول خدا صلاللهعلیهوآله در بیماری وفات خویش علی، فاطمه، حسن و حسین را مورد لطف خویش قرار داد و فرمود: من با هر کسی که شما با او سر جنگ داشته باشید، در جنگم و با هر کسی که با شما در صلح باشد در صلح هستم».
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 هویّت فاطمی
▫️ حضرت فاطمه ( علیها السلام ) در اثر آگاهی از اسمای حسنای الهی به مقام منیع خلیفه خدا شدن نایل آمد؛ زیرا تمام #عناصر_محوری_استخلاف در هو یّت آن حضرت جمع شد ، چون بِهال آل عمران ، تطهیر احزاب و مودّت مردمی که اجر رسالت « شوری » است و ایثار و اطعام مسکین و یتیم و اسیر « هل أتی » و سرانجام کوثر الهی را به نحو جمع سالم جمع کرد و کَون جامعی بود که شایسته هبوط امین وحی « جبرئیل ( علیه السلام ) » و دریافت #مصحف شد که در آن ملاحم سالف و آنف ثبت و غیب و شهادت مشهود بود . ادراک کُنه چنین انسان کامل و جامعی میسور نیست؛
. . . لأنّ الخَلْقَ فُطِـموا عن مَعْرفتها؛ لیکن آن چه مقدور نیست ، مورد دستور نیست و آن چه مورد تکلیف است ، معسور نیست .
▫️ سرّ لزوم شناخت #بانوی_آفتاب ، ضرورت مودّت وی چونان سایر اهل بیت عصمت و طهارت ( علیهم السلام ) است و وداد بدون معرفت محبوب متصوّر نیست . هر اندازه عرفان آن #گوهر_ملکوتی بیش تر ، مودّت قلبی نسبت به آن ذات قدسی افزون تر خواهد بود .
#فاطمیه
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 فاطمه اسوه بشر، ص208.
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢شرط قبولی اعمال💢
ما وقتی هدیه ای به یک بزرگی می بریم مثلا به یک حاکم و سلطان و پادشاه...
یک عمل این است که هدیه را در کاغذ کادو مناسب و هیئت خوبی در آورده و پیشکش سلطان کند.
مرحله دوم و بعدی اینست که سلطان هدیه ما را بپذیرد و مورد قبول ایشان واقع شود.
این مهمتر است چراکه انجام کار خوب یک چیز و مقبول شدن در درگاه خدا چیز دیگری است.
ما چه بسا خیرات و عبادات اعم از مستحب و واجب را به صورت صحیح انجام دهیم لیکن باید دید که مورد قبول خدا هم واقع میشود یا نه؟!!!
دغدغه اصلی افراد متدین باید این باشد و هست ؛ که نذورات و احسانها و زیارات و خیرات و قرائت قرآن و نماز شب و ...که میکنند مورد قبول خدا واقع شده یا نه؟؟
👌در روایات معصومین ع شرائطی برای قبولی اعمال نیک بیان شده است. از جمله آنها
مال حلال-عدم اذیت دیگران بخصوص شوهر و والدین و همسایه – بی ا حترامی به فقراء- غیبت –بد خواهی برای مسلمانان- قطع رابطه با برادر دینی.-سبکشمردن نماز-شرب خمر-ندادن زکات...
به طور کلی گناهان مانع میشوند و ما به صورت قطع نمی دانیم که چه عمل زشتی مانع قبولی می باشد لذا باید از همه آنها پرهیز نمود
⭕️قال رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم :
الطاعة بعد الطاعة علامة قبول الطاعة والمصية بعد الطاعة علامة رد الطاعة ، والطاعة بعد المعصیة علامة غفران المعصية ، و المعصية بعد المعصية علامة خذلان العبد.
اطاعت انجام دادن بعد از اطاعت ، نشانه قبول شدن اطاعت است ، و گناه انجام دادن بعد از اطاعت ، نشانه مقبول واقع نشدن اطاعت است ، و اطاعت پس از معصيت نشانه آمرزش گناهان است ، و معصيت انجام دادن بعد از معصيت ، علامت گمراهى و هلاكت بنده است !
📕عوالي اللآلي ج : 1 ص : 284
فردی به امام صادق علیه السلام گفت دوست دارم که بدانم کارهایم را خدا قبول کرده و یا قبول نکرده است. «عَنِ الْمُفَضَّلِ بْنِ عُمَرَ أَنَّهُ قَالَ لِلصَّادِقِ علیه السلام أُحِبُّ أَنْ أَعْرِفَ عَلَامَةَ قَبُولِی عِنْدَ اللَّهِ فَقَالَ لَهُ عَلَامَةُ قَبُولِ الْعَبْدِ عِنْدَ اللَّهِ أَنْ یُصِیبَ بِمَعْرُوفِهِ مَوَاضِعَهُ فَإِنْ لَمْ یَكُنْ كَذَلِكَ فَلَیْسَ كَذَلِكَ»
📙(أعلامالدین، ص283)
«فَقَالَ لَهُ» علامت قبولی عمل این است که :
«عِنْدَ اللَّهِ أَنْ یُصِیبَ بِمَعْرُوفِهِ مَوَاضِعَهُ فَإِنْ لَمْ یَكُنْ كَذَلِكَ فَلَیْسَ كَذَلِكَ» علامت کار قبول این است که آدم بجا کار کند.
🔰 @p_eteghadi 🔰
زن در آینه جلال و جمال
#فصل_چهارم
💠 حل شبهات و روایات
▫️ لازم است توجه شود که برای #تحقق_عینی_حقوق_زن در خانواده و در جامعه، اجتماع چند عنصر محوری، ضروری می باشد.
1️⃣ اول: اثبات اصل حق و شؤون آن با دلیل عقلی یا نقلی معتبر که هر کدام طبق تحقیق اصول فقه حجّت خواهد بود، و تدوین آن به صورت مواد و تبصره های حقوقی و تصویب آن در محافل رسمی قانونگذاری.
2️⃣ دوم: در صورتی که عمل به آن حقوقِ ثابت شده مزاحم حق شوهر است با توافق طرفین در متن عقدِ نکاح یا عقدِ مشروعِ لازمِ دیگر و یا طی یک تعهد ابتدایی و مستقل بنا بر لزوم وفا به شروط ابتدایی و عدم احتیاج طرح آن در ضمن عقد لازم دیگر، و نیز با رعایت اهمّ و مهمّ از لحاظ صلاح جامعه یا خانواده، محدوده آنها به طور واضح تبیین شود.
3️⃣ سوم: ضمانت اجرای حقوقِ مشترک و مختصِ زن و مرد بدون تضییع، تثبیت شود، چون حقوقی که ضامن اجرا ندارد، رفته رفته از دیوان خاطره ها رخت برمی بندد و همان عادت جامعه و فرهنگ مردم، منبع تدوین حقوق تلقی می شود، لذا جریان اجرای حقوق که عامل احیای عینی آن در متن زندگی است نباید مورد غفلت قرار گیرد، زیرا احیای علمی حقوق زن در کتاب های دینی و حقوقی و نیز تعلیم آنها در حوزه های درسی، ثمری جز حیات لفظی یا ذهنی آنها نخواهد داشت، و چنین روش نکوهیده ای مرضی خداوند که اصلی ترین تعیین کننده حقوق بندگان خویش است نخواهد بود. از این جهت چاره ای جز هماهنگی قوه مقنّنه و قوه مجریه از یک سو و نظارت و قضا و داوری صحیح و به موقع قوه قضائیّه از سوی دیگر نمی باشد، وگرنه تئوری محض، جامعه را ایده آل نمی کند.
4️⃣ چهارم: چون اساس خانواده طبق رهنمود خداوند سبحان، مودّت و رحمت است و این دو فضیلت از عناصر اصلی اخلاق محسوب می شوند، تا وِداد عقلی به جای دوستی غریزی و جوانی ننشیند و علاقه طبیعی از جای برنخیزد و اشتیاق فراطبیعی را بجای خود ننشاند و مِهْر عقلی به جای گرایش مادّی قرار نگیرد و جاذبه جنسی در حریم خاص خود نماند و هرگز به مسند قضا ننشیند و زن و شوهر فطرت مشترک هم دیگر را از یک سو و ویژگی صنف خاص یکدیگر را از سوی دیگر به طور صحیح ادراک نکنند و خصوصیت های صنفی را مکمّل هم ندانند، آن بنیان مرصوص که خواسته اسلام است بنا نمی شود، لذا نصاب اخلاق در خانواده و نیز جامعه کمتر از نصاب حقوق نخواهد بود.
▫️ در پیوند اخلاق و حقوق می توان گفت اگر در موردی قانون از جهت مادّه یا تبصره، در اثر اجمال، فقدان، تعارض موادّ و مانند آن مبهم بود، اخلاق، جبران نقص های یاد شده را به عهده می گیرد، چه این که متقابلاً اگر در جامعه یا خانواده اصول اخلاقی و فضائل نفسانی حاکم نباشد هر کسی قانون را به رأی و هوای خویش تفسیر و تحریف می نماید و برای هر فردی در هر جایی نصب یک پلیس میسور نیست، گذشته از آن که پلیسِ فاقدِ اخلاق، هرگز ضامن اجرای حقوق نخواهد بود، زیرا کسی توان حفظ گوهر دین خود را از دستبرد هوس و تاراج هوا و سرقت شهوت و غضب ندارد، و قلب خود را از تهاجم اهریمنان درون نگهداری نمی کند، هرگز توان حفظ حقوق دیگران را ندارد. و چون رعایت اصول اخلاقی مهم ترین عامل تضمین کننده حقوق افراد است، اسلام به زن و شوهر توصیه متعادل و برابر اخلاقی دارد نه آن که در توصیه اخلاقی جانب مرد را بیش از جانب زن رعایت کرده باشد... .
#آیت_الله_جوادی_آملی
#کتابخوانی
#زن_در_آینه_جلال_و_جمال
📚 زن در آینه جلال و جمال، ص358
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️شبهه
⁉️چگونه شیعیان، اهل بیت را فرزندان و ذریه پیامبر میدانند؛ در حالی که ایشان فرزندان دختری رسول خدا هستند❓
✅پاسخ
🔹این شبهه از صدر اسلام مطرح بوده و نه تنها نگین انگشتر هستی، پیامبر مکرم اسلام به آن پاسخ داده؛ بلکه اهل بیت علیهم السّلام در وقایع مختلف مجبور به پاسخ این شبهه شدهاند. این مسئله انعکاس دهنده عمق مظلومیت اهل بیت عصمت و طهارت است که دشمنان در مقام انکار انتساب ایشان به پیامبر درآمدهاند.
🔸پیامبر به صراحت فرمود: «خداى متعال ذريّه هر پيامبرى را از صلب خود او قرار داده، اما ذريّه مرا از صلب على بن ابى طالب عليه السلام... پس آنان را پيشرو قرار دهيد و از ايشان جلو نيفتيد؛ چرا که آنان در خردسالى بردبارترين شما هستند و در بزرگى داناترين شما. بنابراين، از آنان پيروى كنيد؛ چرا كه ايشان شما را به گمراهى نمىكشانند و از راه راست بيرونتان نمىبرند.»
🔹 «ابو جارود از امام باقر علیه السّلام روایت كرد كه آن حضرت خطاب به من فرمودند: ای ابو جارود! مخالفین درباره حسن و حسین علیهماالسّلام به شما چه میگویند؟ عرضه داشتم: انكار میكنند كه حسنین علیهما السّلام، پسران رسول خدا صلّی الله علیه و آله هستند.
🔸امام فرمودند: تو چگونه پاسخ داده و به چه چیز بر آنان احتجاج كردی؟ عرض كردم: با این سخن خداوند متعال درباره عیسی بن مریم علیه السلام احتجاج كردیم: «وَوَهَبْنَا لَهُ إِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ ۚ كُلًّا هَدَيْنَا ۚ وَنُوحًا هَدَيْنَا مِنْ قَبْلُ ۖ وَمِنْ ذُرِّيَّتِهِ دَاوُودَ وَسُلَيْمَانَ وَأَيُّوبَ وَيُوسُفَ وَمُوسَىٰ وَهَارُونَ ۚ وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنِينَ وَزَكَرِیَّا وَیَحْیَی وَعِیسَی وَإِلْيَاسَ؛ و ما به ابراهیم، اسحاق و یعقوب را عطا کردیم و همه را به راه راست بداشتیم و نوح را پیش از ابراهیم و فرزندانش داود و سلیمان و ایوب و یوسف و موسی و هارون را هدایت نمودیم و این چنین نیکوکاران را پاداش میدهیم و زکریا و یحیی و عیسی و الیاس را نیز که از نسل اویند، هدایت نمودیم»؛ زیرا این آیه، عیسی بن مریم را با اینکه دارای پدر نبود، از نسل حضرت نوح علیه السّلام معرفی كرده است.
🔹امام علیه السّلام در ادامه فرمودند: به شما چه گفتند؟ عرض كردم: گفتند: ممكن است پسر دختر از فرزندان شخص باشد، ولی از صُلب (پشت) او نیست. امام باقرعلیه السّلام سوال کردند شما در پاسخ به آنان چه گفتید؟ عرض كردم: با این کلام پروردگار به رسولش صلی الله علیه و آله استدلال كردم كه فرمود: «فَقُلْ تَعَالَوْاْ نَدْعُ أَبْنَاءنَا وَأَبْنَاءكُمْ وَنِسَاءنَا وَنِسَاءكُمْ وَأَنفُسَنَا وأَنفُسَكُمْ؛ بگو: بیایید پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود» در این آیه که مشهور به آیه "مباهله" است خداوند متعال، حسنین علیهم السّلام را فرزندان رسول خدا معرفی میکند.
🔹امام باقر علیه السّلام فرمودند: چه گفتند؟ عرض كردم: گفتند: عربها گاهی میگویند: «أبناء رجل؛ پسران یک مرد» و ممكن است دیگران بگویند: «أبناؤنا؛ پسران ما» یعنی به هر دو صورت گفته میشود، ولی صورت دوم از روی مسامحه است نه واقعیت.
🔸شکافنده علوم اولین و آخرین و بازکننده علم تمام انبیاء و مرسلین فرمودند: ای ابو جارود! من برهان و دلیل این مسئله را از كتاب خدای عزوجل و پروردگار عالمیان برای شما بیان میكنم كه حسنین(اهل بیت) از صلب رسول خدا علیهم السّلام هستند و این دلیل را فقط كافران رد میكنند.
🔹ابوجارود عرض كرد: قربانت گردم، این آیه کدام است؟ امام فرمودند: آن جایی كه خداوند متعال فرمود: «حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهَاتُكُمْ وَبَنَاتُكُمْ وَأَخَوَاتُكُمْ... وَحَلَائِلُ أَبْنَائِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلَابِكُمْ؛ حرام شد بر شما ازدواج با مادران و دختران و خواهران... و زنان پسرانتان كه از صلب(پشت) خودتان هستند» پس ای ابو جارود! از آنان بپرس، آیا نكاح همسران حسنین(اهل بیت) برای رسول خدا صلی الله علیه و آله حلال است؟ اگر در پاسخ گفتند: بله، در این صورت آنان دروغ میگویند و مرتكب گناه بزرگی شدهاند و اگر در پاسخ بگویند: خیر؛ حلال نیست که پیامبر با زنان ایشان ازدواج کند؛ پس آنان پسران وی و از صلب او هستند.»
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️ اسلام و توجه به خردورزی
🔹تاریخ بشریت پر از الحاد و شرک، جنگ و خونریزی، بیماریهای اخلاقی مثل حسادت، دروغ، فریبکاری و... است.
🔹 بیتردید اگر تعقل و تفکر صحیح در این موارد حاکم بود، وقایع شکل بهتری میتوانست بگیرد. ادیان الهی برای رسیدن بشر به خوشبختی و رهایی از گمراهی نازلشدهاند.
🔹 اسلام بهعنوان کاملترین دین، یکی از مهمترین تفاوتها و تمایزهایی را که در جهت رسیدن به این هدف رقم زد، در حوزه عقل بشر بود.
🔹درواقع یکی از مهمترین کارکردهای وحی و یکی از مهمترین اهداف پیامبران الهی و همچنین یکی از با اهمیتترین رهنمودهای اهلبیت علیهمالسلام، دعوت بشریت و بهویژه مؤمنان به «خردورزی»، «تفکر» و «تعقل» بوده است.
🔶 دامنه این توصیه نیز شامل تفکر در نشانههای الهی در خلقت زمین و آسمان، سرنوشت گذشتگان، پیامد گناهان و... میشود. قرآن کریم درآیات بسیار زیادی انسان را به تعقل، تفکر تدبر و تأمل جهت رسیدن به سعادت دعوت کرده است.[1]
پینوشت
[1]. سوره انعام، آیه50، سوره يونس، آيه100 و سوره مؤمنون، آيه 68.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #تفکر
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️امام حسین علیهالسلام؛ مکتبی زنده تا قیامت
🔷 سران کفر جهانی و متحجران فریبخورده وهابی و سلفی، باید بدانند امام حسین علیهالسلام حقیقتی است که بر اساس وعده الهی تا ابد زنده است و دشمنی با این مکتب، جز روشن ساختن ماهیت پلیدشان در دنیا و رسوایی و عذاب اخروی، اثر خاصی ندارد.
🔹چراکه خداوند در قرآن میفرماید: «یُریدونَ لِیُطفِئوا نورَ اللهِ بِأفواهِهِم و اللهُ مُتِمُّ نورِه وَ لو کَرِهَ الکافِرون»؛[1] «میخواهند که نور خدا را با دهانهایشان خاموش کنند، و حال آنکه خدا تمامکننده نور خویش است، هرچند که کافران خوش نداشته باشند».
پ.ن:
1- سوره صف، آیه8.
📎 #اعتقادات
📎 #کلام
📎 #امامحسینعلیهالسلام
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
﷽؛
💠تنها او میشناسد و عبادت میکند!
🔅#امام_باقر_علیه_السلام :
🔸«تنها، كسى خداى عزوجل را شناسد و پرستش كند كه هم خدا را بشناسد و هم امام از ما خاندان را ...».
🔹«إنَّما يَعرِفُ اللّهَ عز و جل و يَعبُدُهُ مَن عَرَفَ اللّهَ وعَرَفَ إمامَهُ مِنّا أهلَ البَيتِ...».
📚 الكافي : ج ١ ص ١٨١ ح ٤
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
#حدیث_انتظار
💢 زمینههای مختلف دعا برای #امام_مهدی_علیه_السلام در روایات:
۱. دعا براى تحقّق فَرَج و انجاز وعده الهى و درخواست اذن قيام:
• «أَنجِزْ لِوَلِيِّكَ»؛«أَنجِزْ لَهُ ما وَعَدتَهُ؛ «وَائذَن لَهُ فى جِهادِ عَدُوِّكَ وعَدُوِّهِ».
۲. دعا براى اين كه مهدى(ع) همان منجى و مهدى موعود و قائم منتظر و ناصر دين باشد:
• «تَنتَصِرُ بِهِ لِدينِكَ».
۳. دعا براى تعجيل در فرج:
•«و عَجِّل فَرَجَ آلِ مُحَمَّدٍ»؛ «عَجِّل فَرَجَهُ»؛ «أَن تُعَجِّلَ فَرَجَ المُنتَقِمِ».
۴. دعا براى تحقّق آثار و بركات قيام امام(ع) :
•«شَملَ الاُمَّةِ»؛ «عَدلاً وقِسطاً»؛ «وأَمِت بِهِ الجَورَ»؛ «وجَدِّد بِهِ ما مُحِىَ من دينِكَ»؛ «ويُقامُ فيهِ مَعالِمُكَ».
۵ . درخواست پاسدارى و نگاه داشت امام(ع) از آسيب ها و شرور و نيز حفظ از بغى حسودان و افزايش كرامت الهى و مصونيت از نيرنگ دشمنان :
•«وَليّاً وحافظاً وقائِداً...» ؛ «فى حِصانَةٍ مِن بأسِ المُعتَدين».
۶. درخواست خوارى و هلاكت دشمنان خدا و امام :
•«أَذلِل بِهِ...مَن نَصَبَ لَهُ العَداوَةَ»؛ «وَاكفُف عَنهُم بَأسَ مَن نَصَبَ الخِلافَ عَلَيكَ ، وَابسُط سَيفَ نَقِمَتِكَ عَلى أعدائِكَ المُعانِدينَ».
۷. دعا براى آسانى كار قيام و به يارى آمدن فرشتگان:
•«وَافتَح لَهُ فَتحاً يَسيراً»؛ «وحُفَّهُ بِمَلائِكَتِكَ حَفّاً»؛ «وأَرْدِفْهُ بِمَلائِكَتِكَ؛ «وَاشْدُدْ أزْرَهُ».
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 غذای حرام
🔸 درباره خود ما هم این مرده ها را خدا مرتب دارد زنده می كند؛ این نانی كه الآن انسان مصرف كرده، نان یك چیز مرده است، وقتی انسان با دستگاه تغذیه و جذبش این یك تكه نان را جذب كرد، همین نان می شود گوشت و پوست و پیه و پیوند و مو و ناخن؛ این مرده زنده می شود.
🔸 اینها حرف هایی است كه همه ما می فهمیم اما آنکه خیلی دقیق است و در روایات ما هست و به ما فهماندند این است كه درست است كه تا اینجایش را شما می فهمید كه این مرده زنده می شود اما قدری هم بالاتر بیایید، همین غذا می شود #علم_و_دانش همین غذا می شود #اراده_و_نیت!
این غذا اگر آلوده بود، دیگر نه علم نافع نصیب كسی می شود نه اراده و نیت خالص.
🔸 آن بیان نورانی حضرت امام صادق (سلام الله علیه) این است كه «كَسبُ الحَرام یبینُ فِی الذُّرِیةِ»؛ غذای حرام در نسل آدم اثر می كند، چه رسد به خود آدم! ما دلمان می خواهد مال مشكوك بخوریم آن وقت علم نافع گیرمان بیاید؛ این نیست!
آن بیان نورانی حضرت #سید_الشهداء_سلام_الله_علیه در همین راستاست؛ فرمود چگونه حرف در شما اثر بكند در حالی كه شکم های شما از حرام پر شده است. خب اگر كسی _ خدای ناكرده _ از راه حرام تغذیه كرد ولو امام زمان به او نصیحت بكند اثر نمی كند! خب وجود مبارك سیدالشهداء امام زمانش بود.
:
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه خیارات ـ جلسه 201
تاریخ: 1389/12/26
🔰 @p_eteghadi 🔰
زن در آینه جلال و جمال
#فصل_چهارم
💠 حل شبهات و روایات
▫️ شبهه ای که در ذهنیت بعضی افراد هست، این است که خیال می کنند حجاب برای زن محدودیت و حصاری است که خانواده و وابستگی به شوهر برای او ایجاد نموده است، و بنابراین، حجاب نشانه ضعف و محدودیت زن است.
راه حلّ این شبهه و تبیین حجاب در بینش قرآن کریم این است که زن باید کاملاً درک کند که حجاب او تنها مربوط به خود او نیست تا بگوید من از حق خودم صرف نظر کردم، حجاب زن مربوط به مرد نیست تا مرد بگوید من راضیم، حجاب زن مربوط به خانواده نیست تا اعضای خانواده رضایت بدهند، حجاب زن، حقی الهی است، لذا می بینید در جهان غرب و کشورهایی که به قانون غربی مبتلا هستند اگر زن همسرداری آلوده شد و همسرش رضایت داد، قوانین آنها پرونده را مختومه اعلام می کنند، اما در اسلام این چنین نیست، حرمت زن نه اختصاص به خود زن دارد نه شوهر و نه ویژه برادر و فرزندانش می باشد، همه اینها اگر رضایت بدهند قرآن راضی نخواهد بود، چون حرمت زن و حیثیت زن به عنوان حق اللَّه مطرح است و خدای سبحان زن را با سرمایه عاطفه آفرید که معلّم رقّت باشد و پیام عاطفه بیاورد، اگر جامعه ای این درس رقّت و عاطفه را ترک نمودند و به دنبال غریزه و شهوت رفتند به همان فسادی مبتلا می شوند که در غرب ظهور کرده است. لذا کسی حق ندارد بگوید من به نداشتن حجاب رضایت دادم، از این که قرآن کریم می گوید هر گروهی، اگر راضی هم باشند، شما حد الهی را در برابر آلودگی اجرا کنید، معلوم می شود عصمت زن، حق اللَّه است و به هیچ کسی ارتباط ندارد. قهراً همه اعضای خانواده و اعضای جامعه و خصوصاً خود زن امین امانت الهی هستند. زن به عنوان امین حق اللَّه از نظر قرآن مطرح است یعنی این مقام را و این حرمت و حیثیت را خدای سبحان که حق خود اوست، به زن داده و فرموده: این حق مرا تو به عنوان امانت حفظ کن، آنگاه جامعه به صورتی درمی آید که شما در ایران می بینید، جهان در برابر ایران خضوع نموده است، زیرا که در مسأله جنگ تا آخرین لحظه، صبر نمود و کاری که برخلاف عاطفه و رقت و رأفت و رحمت باشد انجام نداد. با این که دشمنان او از آغاز، حمله به مناطق مسکونی، کشتار بی رحمانه بی گناهان و غیر نظامی ها را مشروع نمودند.
▫️ جامعه ای که قرآن در او حاکم است، جامعه عاطفه است و سرّش این است که نیمی از جامعه را معلمان عاطفه به عهده دارند و آن مادرها هستند، چه بخواهیم، چه نخواهیم، چه بدانیم و چه ندانیم اصول خانواده درس رأفت و رقّت می دهد، و رأفت و رقّت در همه مسائل کارساز است.
▫️ بنابراین در هر بخشی و هر بعدی از ابعاد برای سیر به مدارج کمال بین زن و مرد تفاوتی نیست منتها باید اندیشه ها قرآن گونه باشد، یعنی همان گونه که قرآن بین کمال و حجاب و اندیشه و عفاف جمع نمود، ما نیز در نظام اسلامی بین کتاب و حجاب جمع کنیم. یعنی عظمت زن در این است که:
«أن لا یرین الرّجال ولا یراهنَّ الرّجال»
نبینند مردان نامحرم را و مردان نیز آنان را نبینند.
قرآن کریم وقتی درباره حجاب سخن می گوید می فرماید: حجاب عبارت است از احترام گذاردن و حرمت قائل شدن برای زن که نامحرمان او را از دید حیوانی ننگرند لذا، نظر کردن به زنان غیر مسلمان را، بدون قصد تباهی جایز می داند و علت آن این است که زنان غیر مسلمان از این حرمت بی بهره اند.
حال اگر کسی از تشخیص اصول ارزشی عاجز باشد، ممکن است ـ معاذاللَّه ـ حجاب را یک بند بنداند، و حال این که قرآن کریم وقتی مسأله لزوم حجاب را بازگو می کند، علت و فلسفه ضرورت حجاب را چنین بیان می فرماید:
« ذلک أدنی أن یعرفن فلا یؤذین » یعنی برای این که شناخته نشوند و مورد اذیت واقع نگردند. چراکه آنان تجسم حرمت و عفاف جامعه هستند و حرمت دارند... .
#آیت_الله_جوادی_آملی
#کتابخوانی
#زن_در_آینه_جلال_و_جمال
📚 زن در آینه جلال و جمال، ص437
🔰 @p_eteghadi 🔰
#حماسه_9_دی | بصیرت مردم، راهگشاست
🔺 مردم مطالباتی داشتند. دشمنی که افرادی را آماده کرده بود، از این فرصتِ مطالبات استفاده کرد، فوراً وارد شد، شروع کرد تخریب کردن.
🔶 بصیرت مردم، اینجا بود که بهمجرّد اینکه دیدند حساب، حسابِ تخریب و زدن و آتشزدن و نابود کردن و زیربناها را خراب کردن است، کنار کشیدند. مطالبات مردم بود و هست؛ امّا حاضر نشدند با فتنهگر همراهی کنند؛ کنار کشیدند، فتنهگر تنها ماند. این مهم است.
‼️ فتنهگر سعی میکند خود را در میان مردم پنهان کند. بصیرت و هوشیاری مردم، غائله را ختم کرد؛ هم در آبان امسال، هم در سال ۸۸، هم در طول سالهای گوناگون از اول انقلاب تا امروز. این به خاطر بصیرت مردم بود.
در همین یک ماه قبل از این، در این قضایا مردم خودشان را کنار کشیدند و از فتنهگران جدا کردند؛ بعد از دو سه روز هم آمدند وسطِ خیابان و آن اجتماعات عظیم در شهرهای گوناگون کشور به وجود آمد. اینها بصیرت مردم و آگاهی مردم است.
✍️ حضرت امام خامنهای؛ 11 دی 1398.
🔰 @p_eteghadi 🔰
♨️جلوهای از ربوبیّت الهی|رازقیّت
🔸ربوبيّت بهعنوان یکی از صفات الهی، به معنای تدبير امور مخلوقات است و تدبير یک موجود، عبارت است از اداره و تربیت آن موجود و به عبارت ساده، مربیگری آن موجود برای رسیدن به هدف مطلوب از خلقتش است.
🔹ازاینرو، ربوبیّت خداوند نسبت به انسان، چه از لحاظ تکوینی و چه تشریعی، شامل شیوه و نوع آفرینش انسان، تأمین نیازهای او و تعیین مسیر سعادت او است.
🔷تدبیر زندگی انسان برای رسیدن به کمال و سعادتش، شامل امور مختلفی است؛ رزق دادن، یکی از عرصههای ربوبیّت الهی است.
🔸خداوند رزاق است و انسان را رزق میدهد؛ یعنی موجودات مختلفی که میتوانند نیازهای او را برآورده کنند، آفریده و آنها را در دسترس او قرار داده؛ از خلق انواع درختها گرفته، درختهای میوه و درختهایی که پوست، شاخه، تنه و ریشه آن برای زندگی انسان مؤثر است، تا حیوانات متعدد که برخی برای انسان جنبه تأمین تغذیه و خوراک داشته و برخی جنبه پوشش و لباس و ... دارند.
🔹از طرفی، با توجه به خلقت حکیمانه خداوند، انسان با تعقل و تفکر، فطرت و غریزه، توان بهرهمندی و تأمین نیازهای خود از طریق این موجودات را دارد.
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا در نماز حضور قلب نداریم؟
🔰 @p_eteghadi 🔰