❓پرسش
❔چرا امامت در نسل امام حسین قرار گرفت و از فرزندان امام حسن کسی به امامت نرسید با این که امام حسن از امام حسین بزرگتر بود❓
💠پاسخ💠
1⃣شخصی که به مقام امامت می رسد باید دارای شرایط و ویژگی های متعددی باشد از جمله؛
🔶1-علم وافر و کافی به تمام شریعت و هر آنچه مردمان برای هدایت به آن نیاز دارند .
🔶2-عصمت قوی و مستحکم تا در ادای وظیفه امامت دچار خطا و سهو و نسیان نشود.
🔶3-صدق گفتار تا مردم بتوانند به او اطمینان کنند.
🔶4-پایبند بودن به پیمان ها و وعده ها تا مردم نسبت به او بدبین نشوند.
🔶5-امانت در حفظ ودائع و احکام الهی و ابلاغ آنها
🔶6-علاقه و دلسوزی فوق العاده به مردم تا بتواند همگان را هدایت کند.
🔶7-اخلاص و عدم انتظار هرگونه پاداش مادی از مردم
🔶8-نیکوکاری و احسان نسبت به دوست و دشمن
🔶9-شجاعت فوق العاده و نداشتن ترس از غیر خدا
🔶10-توکل مطلق بر خداوند
🔶11-نرمش و حسن خلق با همگان
🔶12- پیروزی در آزمایش های سخت
📚پیام قرآن ج9 ص150
👌امام رضا فرمود:
«برای امام علامات و صفاتی است از جمله باید عالم ترین مردم و عادل ترین آنها و با تقوا ترین آنها و حلیم ترین آنها و شجاع ترین آنها و سخی ترین آنها و عابد ترین آنها باشد ...و از پدران ومادران آنها نسبت به آنها مهربان تر بوده و متواضع ترین مردم در برابر خداوند است و دعایش مستجاب می باشد ...»
📚عیون الاخبار ج1 ص213
❗️این صفات و سایر صفات مهم و برجسته که در سایر روایات برای امام لازم شمرده شده است ؛
📚بحار الانوار ج25 ص115 باب4
🔷به گونه ای است که جز خداوند از فردی که حائز این صفات است کسی دیگر آگاه نیست لذا انتخاب امام بر عهده خداوند است و چون خداوند این شرایط را در فرزندان امام حسین مشاهده کرد امامت را برای آنان قرار داد چنان که می فرماید:
«خداوند عالم تر است که رسالت خویش را در چه افرادی قرار دهد»
🔷انعام124
2⃣مفضل می گوید:
«از امام صادق سوال کردم که چرا امامت در فرزندان حسین قرار گرفت در حالی که هم حسن و هم حسین فرزندان رسول خدا بودند و آقای جوانان بهشت معرفی شده بودند .
❗️امام پاسخ داد:
«موسی و هارون نیز هردو پیامبر مرسل بودند و دو برادر اما خداوند نبوت را در صلب هارون قرار داد و هیچ کس حق اعتراض ندارد که چرا خداوند چنین کرد زیرا امامت خلافت الهی است و انتخاب امام به دست خود خداوند است و او حکیم است و می داند که چه کسی شایسته امامت است و مورد بازخواست قرار نمی گیرد.»
📚معانی الاخبار ص126
📚بحار الانوار ج25 ص261
3⃣البته امور دیگر نیز در این مساله بی تاثیر نیستند.
🔶امام صادق فرمود:
«خداوند در برابر شهادت حسین علیه السلام امامت را در فرزندان او قرار داد و تربتش را مایه شفای بیماری ها و دعا نزد قبرش را مستجاب قرار داد »
📚امالی طوسی ص317
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔شبهه می کنندچه لزومی دارد ما برای سلامتی امام زمان دعاکنیم چون چه دعا بکنیم یا نکنیم،خداوندخودش حجتش راحفظ می کند ویا وقتی ختم قرآن می کنیم چراثوابش رابرای معصومین(ع)هدیه می کنیم؟ آن هاکه اصلابه ثواب مانیاز ندارندو ماباید تا می توانیم برای خودحسنه جمع کنیم.لطفاتوضیح دهید.
💠پاسخ💠
❗️امام عصر مانند انسان های دیگر زندگی طبیعی داشته و در میان مردم رفت و آمد دارد و ممکن است مانند پیامبران دیگر و ائمه به بیماری یا مشکلات دیگر دچار شوند .
👌خداوند تا زمان ظهور ایشان تنها از جان حضرت محافظت می کند نه آنکه چنان باشد که حضرت در این مدت گرفتار آسیب ها و بیماری های جسمی نشود. بنابراین دعا و صدقه و صلوات برای ایشان بی تاثیر نمی باشد.
🔷امام صادق فرمود:
«مردم امام خود را از دست می دهند و امامشان در جمع آنان حاضر میشود و آنها را می بیند اما آنها او را نمی بینند و نمی شناسند»
📚الغیبه طوسی ص161
📚کمال الدین ج2 ص346
👌وفرمود:
«برای قائم دو غیبت است ...مردم را می بیند ولی مردم او را نمی بینند و نمی شناسند»
📚الکافی ج1 ص339
🔷وفرمود:
«در قائم سنتی از یوسف است ...در بین مردم گردش می کند و دربازارهای آنان راه می رود و بر بساط آن ها پا می نهد و آن ها او را نمی شناسند تا آن گاه که خدا به او اذن دهد که خود را معرفی کند همان گونه که به یوسف اذن داد»
📚کمال الدین ج1 ص144
🔶محمد بن عثمان نائب خاص امام می گوید:
«او مردم را می بیند و آن ها را می شناسد و مردم او را می بینند اما نمی شناسند»
📚الفقیه ج2 ص520
👌از این روایات بدست می آید که امام همانند سایر انسان ها زندگی طبیعی دارد و در بین مردم قدم می گذارد و ممکن است همانند مردمان گرفتار بیماری های جسمی نیز گردند لذا دعا کردن برای سلامتی ایشان مفید فائده است .
❗️اهل بیت نیز طریقه دعا کردن برای سلامتی ایشان را به ما آموخته اند چنان که امام رضا چنین به ما آموخت:
«خداوندا هرگونه بلا را از ساحت ولی خود دور گردان و او را در پناه خود از تمام شرور و بلایای آسمانی و زمینی محفوظ بدار »
📚مصباح المجتهد ص409
👌امام عسکری نیز در قنوت نمازهایش برای امام زمان چنین دعا می کرد:
«خدایا او را در پناهگاهی قرار ده تا از شر متجاوزان در امان باشد و او را از چیزهایی در امان بدار که برایش می ترسیم»
📚همان مدرک ص156
👌اما در مورد هدیه کردن قرآن و کارهای خیر به معصومین گفتنی است؛
❗️در روایات متعددی این هدیه کردن توصیه شده است و نشانه محبت ما به ساحت قدسی اهل بیت می باشد
📚وسائل الشیعه ج11 ص196 باب25 و باب30 ص205
❔حال سوال شما این است که مگر آنان نیازی به انجام کار خیر ما دارند که بخواهیم به آنان هدیه کنیم❓
👌پاسخ روشن است؛
❗️تکامل انسانی هیچ حد و مرزی را نمی شناسد و به سوی نامتناهی پیش می رود و تنها کمال مطلق خداوند است و سایر انسان ها حتی انسان کامل یعنی معصومین همواره رو به کمال پیش می روند لذا در تشهد نماز برای پیامبر گرامی دعا می کنیم:
«درجه پیامبر را از آنچه است بالاتر ببر»
📚وسائل الشیعه ج4 ص989
🔷خداوند و فرشتگان نیز پیوسته برای پیامبر گرامی درود ورحمت می فرستند و بر مقامات ایشان افزوده می شود
🔶احزاب56
👌بنابراین اعمال نیکی که ما به معصومین هدیه می دهیم سبب افزایش مقام معنوی آنان شده و رحمت تازه ای را برای انان جلوه دار می کند و نشانه محبت عمیق ما به آنان است .
🗯البته در روایات متعددی آمده است که خداوند پاداش ما را نیز از انجام اعمال نیک می دهد و ثوابی نیز برای معصومین قرار می دهد
📚الکافی ج4 ص316
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
هدایت شده از اطلاعات عمومی مهم ایتا👇
زمانی که تو ایتا توسط شخصی بلاک میشین😅
با ترفند زیر در کانال اطلاعات عمومی مهم به راحتی میتونید
بهش پیام بدین، چکش کنید 👌
حتی اخرین بازدیدشو!!!
حتی عکس هاشو😍
خودتون برید ببینید😉👇
https://eitaa.com/joinchat/3948675073C27475e7eda
❓پرسش
❔چرا حرم ائمه برای ما مقدس هست؟که به خاطر حفظش و دفاع از آن از جان نیز میگذریم.؟ آیا اینکار جسد پرستی نمیشه؟ایا این کار ما به قول وهابیت دامن نمیزند که ما پیکر مطهر ائمه را میپرستیم؟
💠پاسخ💠
👌در تمام ملل و ادیان مرسوم است که از قبور بزرگان خود مواظبت کرده و قبور آنان را از بی احترامی و تخریب حفظ می کنند و بی احترامی به قبور آنان را امری ناپسند تلقی می کنند و این عمل ارتباطی با جسد پرستی ندارد.
🔶اهمیت این مساله برای اهل بیت چند برابر می باشد و بی احترامی به آنان حتی پس از مرگشان امری نابخشودنی است .
🔷امام صادق فرمود:
«بی احترامی و حرمت شکنی نسبت به سه چیز مستلزم شرک به خداوند می باشد .بی احترامی به کعبه و به قرآن و به اهل بیت»
📚بحار الانوار ج24 ص186
👌امام صادق فرمود:
«برای خداوند حرمات پنج گانه ای هستند که هیچ کس حق حرمت شکنی نسبت به آنها را ندارد و آنان حرمات پنج گانه عبارت است از حرمت پیامبر و حرمت آل پیامبر و حرمت کتاب خدا و حرمت کعبه و حرمت مومن»
📚روضه الکافی ص107
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«هر کس مراعات حرمات سه گانه الهی را نکند خداوند به هیچ عنوان حرمت او را نگه نمی دارد .آن حرمات سه گانه عبارت است از حرمت اسلام و حرمت پیامبر اسلام و حرمت عترت و اهل بیت»
📚الخصال ج1 ص71
❓آیا به مقتضای روایات بالا ما وظیفه نداریم که حرمت اهل بیت را حفظ کنیم و مانع از تخریب قبورشان شویم❔
🔷پیامبر گرامی فرمود:
«بهشت بر کسی که به اهل بیت من ظلم کند حرام است»
📚امالی طوسی ص164
❓آیا اگر ما از قبور اهل بیت دفاع نکنیم در حالی که می توانیم دفاع کنیم و بگذاریم دشمنان قبورشان را تخریب کنند و به قبور آنان اهانت کنند در حق اهل بیت ظلم نکرده ایم❕
🔷امام صادق فرمود:
«هرچند می توانید در حفظ حرمت ما بکوشید»
📚بحار الانوار ج27 ص203
🔶وفرمود:
«هر کس به اهل بیت من ظلم کند یا دیگران را بر ظلم کردن به آنان یاری کند و زمینه ظلم آنان را فراهم کند از من نیست و من از او بیزارم»
📚همان مدرک ص204
❔ایا اگر از قبور اهل بیت دفاع نکنیم ظالمین را بر اهانت به قبور انان یاری نکرده ایم❕
👌مساله بی احترامی نکردن به قبور اهل بیت به قدری مهم است که حتی اجازه نماز خواندن در حالی که پشت به قبورشان کرده باشیم داده نشده است.
📚وسائل الشیعه ج5 ص160 باب 26
♻️پیامبر گرامی فرمود:
«هرکس قبور اهل بیت را آباد کند و مانع از تخریب آن ها شود مشمول شفاعت من می شود و وارد حوض کوثر در قیامت شده و از زوار من در بهشت خواهد بود»
📚تهذیب ج6 ص450
🔷وفرمود:
«هرکس در راه اهل بیت شهید بشود بر درجات و مقامات او هفت درجه افزوده میشود و در هفتاد نفر از اهل بیتش شفاعت می کند»
📚بحار الانوار ج27 ص241
👌بنابراین دفاع ما از قبور امامان و جلوگیری از اهانت به آن یک وظیفه عقلی و شرعی است و ربطی به مرده پرستی و امثال این تعبیرات ندارد .
👌 گذشته از آنکه ما امامان را مرده نمی پنداریم بلکه معتقدیم که آنان زنده بوده و صدای ما را می شنوند و حاضر و ناظر بر اعمال ما هستند.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔این که امام زمان به مثل امروزی به امامت رسیدند درست اما ایشان که الان غایبند.کانال های وهابی می گویند امامی که غایب است چه به درد ما می خورد ❓
🗯پاسخ🗯
👌از نظر قرآن کریم، اولیای الهی دو دستهاند: ولی ظاهر، كه مردم وی را میشناسند و ولی غایب از انظار، كه مردم او را نمیشناسند، گرچه او در میان آنها بوده و از حال آنان باخبر است.
❗️در سوره كهف، وجود هر دو ولی، به طور همزمان بیان شده است: یكی موسی بن عمران و دیگری مصاحب موقّت او در سفر دریایی و زمینی كه به نام خضر معروف است.
🔷این ولی الهی به گونهای بود كه حتی موسی با او آشنا نبود و تنها به راهنمایی خدا او را شناخت و از علمش بهره گرفت؛ چنانكه میفرماید: « [موسی و همراهش] بندهای از بندگان ما را [در لب دریا] یافتند كه وی را مشمول رحمت خود قرار داده و از جانب خویش به او علمی آموخته بودیم. موسی به وی گفت: آیا اجازه میدهی همراه تو باشم تا از علوم رشدآفرین خویش به من بیاموزی؟»
❗️قرآن سپس شرحی از كارهای مفید و سودمند آن ولی الهی بیان میكند و نشان میدهد كه مردم او را نمیشناختند، ولی از آثار و بركاتش بهرهمند بودند.
📓کهف 71-82
❗️ حضرت ولیعصر نیز به سان مصاحب موسی، ولی ناشناختهای است و در عین حال مبدأ كارهای سودمندی برای امت میباشد. بدین ترتیب، غیبت امام به معنی انفصال و جدایی او از جامعه نیست، بلكه او همان گونه كه در روایات نیز وارد شده ـ بهسان خورشید در پشت ابر است كه دیدگان آن را نمیبینند؛ اما به اهل زمین نور و گرمی میبخشد.
📚کمال الدین باب 45 ح4
❗️ پیامبر گرامی فرمود: «سوگند به خدایی كه مرا به نبوت برگزید، مردم از او سود میبرند و از نور ولایتش در دوران غیبت، بهره میگیرند؛ چنان كه از خورشید به هنگام قرار گرفتن پشت ابرها بهره میبرند.»
📚بحار الانوار ج52 ص93
❗️اشعه معنوی وجود امام در حالی كه در پشت ابرهای غیبت نهان است، دارای آثار معتنابهی است كه بهرغم تعطیل مسأله تعلیم و تربیت و رهبری مستقیم، حكمت وجودش را آشكار میسازد. در اینجا به بیان برخی از این آثار میپردازیم:
1⃣پاسداری از آیین الهی
❗️با گذشت زمان و آمیختن سلیقهها و افكار شخصی به مسائل مذهبی و گرایشهای مختلف به مكتبهای انحرافی و دراز شدن دست مفسده جویان به سوی مفاهیم آسمانی، اصالت پارهای از این قوانین از دست میرود و دستخوش تغییرات زیانبخشی میگردد. این آب زلال كه از آسمان وحی نازل شده، با عبور از مغزهای این و آن، به تدریج تیره و تار گشته، صفای نخستین خود را از دست میدهد.
🗯 این نور پرفروغ، با عبور از شیشههای ظلمانی افكار تاریك، كمرنگتر میگردد. خلاصه با آرایشها و پیرایشهای كوتهبینانه افراد و افزودن شاخ و برگهای تازه به آن، چنان میشود كه گاهی انسان در بازشناسی مسائل اصلی، دچار اشكال میگردد.
⁉️با این حال، آیا ضروری نیست كه در میان جمع مسلمانان كسی باشد كه مفاهیم فناناپذیر تعالیم اسلامی را به شكل اصلیاش حفظ و برای آیندگان نگهداری كند؟
❗️ میدانیم در هر مؤسسه مهمی، صندوق نسوزی وجود دارد كه اسناد مهم را در آن نگهداری میكنند تا از دستبرد دزدان محفوظ بماند و در صورت آتشسوزی، از خطر حریق مصون باشد؛ چرا كه اعتبار و حیثیت آن مؤسسه در گرو حفظ آن اسناد و مدارك دارد.
❗️سینه امام و روح بلند او، صندوقچه حفظ اسناد آیین الهی است كه همه اصالتهای نخستین و ویژگیهای آسمانی این تعلیمات را در خود نگاهداری میكند،تا دلایل الهی و نشانههای روشن پروردگار باطل نگردد و به خاموشی نگراید، و این یكی دیگر از آثار وجود او است.
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔شما میگید مقام امامت از نبوت بالاتره وحضرت علی بعنوان مثال که امامت داشتن از حضرت موسی که فقط نبوت داشت بالاتره و نه تنها موسی از همه پیامبران خب سوال من اینه حضرت ابراهیم که هم نبوت داشت هم امامت پس قطعا باید از حضرت علی بالاتر باشن پس چرا میگید حضرت علی بالاترن
حضرت ابراهیمی که پیامبر اولوالعزم بودن
💠پاسخ💠
❗️ادله متعدد قرآنی و روایی بر برتری مقام امامان بر انبیا دلالت می کند از جمله:
1⃣آیه مباهله:
❗️خداوند خطاب به پیامبرش می فرماید:
«هرگاه بعد از علم و دانشی که به تو رسیده باز کسانی درباره مسیح با تو به ستیز برخیزند بگو بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم شما نیز فرزندان خود را ،ما زنان خود را دعوت کنیم شما نیز زنان خود را ما از نفوس خود ( وکسی که همچون جان ما است) دعوت کنیم شما نیز از نفوس خود آنگاه مباهله و نفرین کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم»
🔷ال عمران61
👌شیعه و سنی روایت کرده اند که پیامبر گرامی به همراه حضرت علی و زهرا و حسنین به مباهله مسیحیان رفت.
❗️مسلم نقل می کند :
«وقتی آیه مباهله نازل شد پیامبر علی و فاطمه و حسن و حسین را فرا خواند ( و به همراه آنان به مباهله رفت)»
📚صحیح مسلم ج4 ص1871
📚صحیح ترمذی ج5 ص638
📚مسند احمد ج1 ص185
📚مستدرک حاکم ج3 ص150
📚در المنثور ج2 ص38 و ...
👌بنابراین روشن می شود که مراد از « نسائنا» حضرت زهرا است .مراد از « ابناؤنا» حسنین هستند و مراد از « انفسنا» حضرت علی است.
❗️در این آیه خداوند از حضرت علی به عنوان نفس و جان پیامبر یاد می کند و این یعنی حضرت علی به قدری در فضائل و کمالات شبیه و همسان پیامبر بوده است که جان و نفس پیامبر قرار گرفته است و کاملا شبیه پیامبر است.
🗯از سوی دیگر شکی نیست که پیامبر گرامی افضل از همه انبیا بوده است چنان که حاکم روایت می کند:
«آقا و افضل پیامبران ،پیامبران اولوالعزم هستند و آقا و سرور پیامبران اولوالعزم پیامبر اسلام است»
📚مستدرک الصحیحین ج2 ص546
👌متقی هندی روایت می کند که پیامبر گرامی فرمود:
«من سید و آقای همه پیامبران هستم»
📚کنزالعمال ج6 ص108
👌بنابراین حضرت علی نیز که نفس و جان پیامبر است و تمام صفات پیامبر را داراست افضل از همه انبیا است.
2⃣روایات فراوان دیگری نیز که می گوید امامان آگاه به تمام حروف اسم اعظم بوده اند شاهدی بر برتری امامان بر انبیا است.
👌امام صادق فرمود:
« اسم اعظم خداوند هفتاد و سه حرف است .خداوند به عیسی دو حرف از حروف اسم اعظم را تعلیم داد و او با آن دو حرف کارهای خارق العاده انجام می داد و به موسی بن عمران چهار حرف عطا کرد و به ابراهیم هشت حرف عطا کرد و به نوح پانزده حرف عطا کرد اما به محمد و اهل بیتش هفتاد و دو حرف از حروف اسم اعظم را عطا کرد و یک حرف از آن را به خودش اختصاص داده است»
📚بحار الانوار ج27 ص25
3⃣روایات فراوان دیگری نیز می گوید که امامان وارث تمام علوم انبیائ گذشته هستند.این روایات نیز شاهد بر برتری امامان بر انبیای سابق است زیرا انان تمام علوم انبیائ گذشته را یکجا دارا هستند.
👌امام باقر فرمود:
«برای خداوند علمی است که آن را به کسی تعلیم نمی دهد و علمی است که آن را به فرشتگان مقربش و انبیای مرسلش تعلیم میدهد و ما تمام آن ها را آگاه هستیم»
📚توحید صدوق ص138
4⃣روایات فراوان دیگری نیز می گوید که امامان وارثان سلاح و وسائل و آثار تمام انبیا هستند .این روایات نیز به گونه ای برتری امامان را بر انبیای روشن میکند.
📚بحار الانوار ج26 ص201 باب16
5⃣روایاتی که تصریح می کند امامان عالم تر از انبیائ گذشته هستند نیز صریح در برتری امامان است.
👌امام صادق فرمود:
«خداوند انبیای اولوالعزم را آفرید و آنان را با علم برتری داد و به ما علم آنان را داد و به ما در علوم آنان نیز برتری داد و به ما چیزهایی را تعلیم داد که به انبیای گذشته تعلیم نداده بود»
📚بصائر الدرجات ج1 ص228
6⃣روایات فراوان دیگری نیز می گوید که دعای انبیای گذشته با توسل به ذوات نورانی اهل بیت مستجاب می شده است شاهد دیگری بر برتری آنان بر انبیای است.
📚بحار الانوار ج26 ص319 باب7
7⃣روایات متعدد دیگری نیز می گوید که انبیائ اولوالعزم با محبت به اهل بیت به مقام اولوالعزمی رسیدند نیز شاهد بر این مدعاست.
📚بحار الانوار ج26 ص267 باب6
8⃣روایات متعدد دیگری نیز صریحا در برتری امامان بر همگان وارد شده است.
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«تو ای علی و امامان از ذریه تو برگزیدگان خدا از تمام خلائق هستید»
📚عیون الاخبار ج2 ص58
🔶وفرمود:
«خداوند نظری به اهل دنیا کرد و مرا از میان تمام آنان برگزید و دو مرتبه نظر کرد و علی را از میان تمام آنان برگزید و سه مرتبه نظر کرد امامان از ذریه علی را از میان همگان برگزید»
📚الفقیه ج4 ص374
👌ادامه پاسخ 👇👇👇
📈ادامه پاسخ 👇👇👇
👌خداوند نیز در قرآن تصریح می کند که مقام امامت از مقام نبوت برتر و بالاتر است.
🔷بقره124
🗯در تفسیر نمونه چنین آمده است؛
«مقام نبوت یعنی دریافت وحی از خداوند و مقام رسالت یعنی مقام ابلاغ وحی وتبلیغ ونشر احکام خداوند وتربیت نفوس از طریق تعلیم واگاهی بخشیدن و مقام امامت یعنی رهبری وپیشوایی خلق .درواقع امام کسی است که با تشکیل حکومت الهی وبدست آوردن قدرتهای لازم سعی میکنند احکام خدا را عملا اجرا وپیاده نماید واگر هم نتواند رسما تشکیل حکومت دهد تا آنجا که در توان دارد در اجرای احکام می کوشد.وظیفه امام اجرای دستورات الهی است در حالی که وظیفه رسول ابلاغ این دستورات می باشد وبه تعبیر دیگر رسول "ارائه طریق" می کند ولی امام "ایصال به مطلوب "می نماید
❗️ناگفته پیداست که بسیاری از پیامبران مانند پیامبر اسلام هر سه مقام را داشتند، هم دریافت وحی می کردند، هم تبلیغ فرمانهای الهی وهم در تشکیل حکومت واجرای احکام تلاش می کردند وهم از طریق باطنی به تربیت نفوس می پرداختند»
📚تفسیر نمونه،ج1 ص440
👌به مقتضای ادله بالا مقام امامان اهل بیت از تمام انبیای گذشته برتر و بالاتر است .چه آنانی که به منصب امامت رسیدند و چه آنانی که نرسیدند .
❗️اگر چه آنان مناصب نبوت و رسالت را نداشتند اما مقام و جایگاه آنان از کسانی که این مناصب را داشته اند برتر و بالاتر بوده است .
👌بنابراین اشکال شما وارد نمی شود که چگونه امامان که نبی و رسول نبوده اند بر کسانی که هم نبی بوده اند و هم رسول و هم امام برتری دارند زیرا برتری در مقام است نه در منصب و مقام و جایگاه امامان از کسانی که دارای منصب نبوت و رسالت و حتی امامت بوده اند برتر و بالاتر است به غیر از پیامبر اسلام که سید فرزندان آدم است.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔اگر طبق گفته شما گناهان و مفاسد و بی بند و باری ها سبب گرفتاری انسان ها و بی نعمتی و بی برکتی آسمانی و زمینی می شود چرا کشورهای غربی که غرق فساد و نعمت و خوش گذرونی و عیاشی هستند زندگی مرفه ای دارند و خداوند نعمات و برکات خودش رو شامل اونا می کند❔یا چرا قبل انقلاب که اکثر مردم غرق فساد بودند خداوند واسشون باران و برف می فرستاد و اونا رو گرفتار خشکسالی نکرد❔
💠پاسخ💠
1⃣از آیات و روایات استفاده می شود که خداوند برخی از انسان ها را گرفتار بلا و مصیبت می کند تا آنان متذکر شده و از مسیر غلط و اشتباه خود بازگردند و مسیر صلاح را در پیش گیرند.
🔷قرآن می گوید:
«ما در هیچ شهر و دیار پیامبری نفرستادیم مگر این که اهل آن را به سختی ها و رنج ها گرفتار ساختیم تا شاید بازگردند و به سوی خدا تضرع کنند»
🔶اعراف94
🔷ومی فرماید:
«ما فرعونیان را به خشکسالی و کمبود میوه ها گرفتار کردیم شاید متذکر شوند»
🔷اعراف130
👌حضرت علی فرمود:
«خداوند بندگان خویش را به هنگامی که اعمال بد انجام می دهند با کمبود میوه ها و جلوگیری از نزول برکات و بستن درهای گنج خیرات به روی آنان مبتلا می سازد تا توبه کاران توبه کنند و آنها که باید دست از گناه بکشند خود داری نمایند و پند پذیران پند گیرند و آنها که آماده اند از گناه باز ایستند»
📚نهج البلاغه خطبه 143
👌امام صادق فرمود:
«مومن چهل شب بر او نمی گذرد مگر این که حادثه غم انگیزی برای او رخ می دهد که مایه تذکر و بیداری او گردد»
📚بحار الانوار ج64 ص211
🔶امام صادق فرمود:
«هنگامی که خداوند خیر و سعادتی برای بنده ای بخواهد اگر گناهی کند او را به ناراحتی مبتلا می سازد و توبه و استغفار را به یاد او می آورد»
📚الکافی ج2 ص452
🔶از این آیات و روایات بدست می آید که خداوند نسبت به جوامع ایمانی و انسان هایی که هنوز کاملا غرق فساد و معصیت نیستند و زمینه هدایت در آن ها است لطف و رحمت ویژه ای دارد و آنان را به سبب گناهانشان گرفتار بلا و مصیبت های آسمانی و زمینی می کند تا به سوی خدا بازگردند.
❗️اما اگر جوامعی به قدر آن که در فساد و معصیت غوطه ور هستند گرفتار بلا و مصیبت نمیشوند این نشان می دهد که آنان از دریافت فیض و هدایت الهی محروم شده اند و احیانا خداوند آنان را مبتلا به سنت استدراج کرده است که توضیحش می آید.
2⃣این که خداوند برخی جوامع را که گرفتار فساد و معصیت هستند گرفتار بلا و مصیبت نمی کند فلسفه دیگری نیز دارد.از روایات استفاده می شود که خداوند به دلیل وجود افراد مومن و وارسته و صالح در بین آنان عذاب و مصیبت را از آن ها بر می دارد.
👌پیامبر گرامی فرمود:
«خداوند زمانی که ببیند اهالی یک شهری در فساد و معصیت غوطه ور هستند اما در بین آنان افراد قلیلی از انسان های صالح باشند ندا می دهد که ای گناهکاران اگر آن افراد صالح در میان شما نبودند حتما شما را گرفتار عذاب و مصیبت خود میکردم»
📚علل الشرایع ج1 ص234
📚بحار الانوار ج70 ص381
👌و فرمود:
«خداوند به اهل معاصی ندا می دهد که اگر چهار پایان و فرزندان شیر خوار و پیران صالح در میان شما نبودند شما را گرفتار به عذاب می کردم»
📚الخصال ج1 ص64
❗️حال می توان گفت که اگر خداوند برخی ازجوامع را گرفتار عذاب و مصیبت خود نمی کند احیانا به دلیل وجود قلیل افراد صالح میان آنهاست که خداوند به دلیل وجود آنان عذاب را از آن ها بر می دارند.
3⃣خداوند در قبال برخی از جوامع فاسد و بی بند و بار سنت استدراج را نیز عملی می کند.یعنی توفیق خود را از آنان سلب می کند و میدان را برای آنها باز می گذارد و هر روز نعمت بیشتری به آنها می دهد تا پشت آنها از بار گناهان سنگین گردد .
👌امام صادق فرمود:
«زمانی که بنده ای در گناهان غوطه ور می شود و خداوند دیگر برای او اراده خیری ندارد هنگامی که او گناه کند نعمتی به او می بخشد تا استغفار را فراموش کند و به کار خود ادامه دهد تا کوله بارش سنگین شود»
📚الکافی ج2 ص452
🔷حضرت علی فرمود:
«هنگامی که می بینی پرودگارت نعمت هایش را پی در پی بر تو می فرستد در حالی که تو او را معصیت می کنی از او بترس »
📚نهج البلاغه حکمت25
👌وفرمود:
«کسی که خداوند به مواهب و امکاناتش وسعت بخشد و او آن را مجازات استدراجی نداند از نشانه خطر غافل مانده است»
📚نور الثقلین ج2 ص106
🔷وفرمود:
«دنیا زندان مومن و بهشت کافر است»
📚بحار الانوار ج64 ص242
❗️اگر خداوند برخی از جوامع بی ایمان و فاسد و بی بند وبار را گرفتار مصیبت نمی کند بلکه روز به روز بر برکات و نعمات آنان می افزاید ممکن است از این جهت باشد که آنان گرفتار به سنت عذاب تدریجی خداوند شده اند زیرا آنان هرگونه شایستگی هدایت را از دست داده اند وحتی لیاقت هشدار الهی را نیز ندارند بلکه به عکس مستحق مجازات های سنگین هستند.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔آیا به راستی بی حجابی سبب بروز سیل و طوفان و زلزله و این ها تو جامعه میشه یعنی خداوند به خاطر بیرون بودن چند تار موی یک زن چنین جامعه رو گرفتار می کند❗️
💠پاسخ💠
1⃣ما معتقد هستیم که جهان مجوعه ای از اسباب و علل حساب شده است که خداوند مسبب الاسباب ان است.
👌 امام صادق فرمود:
« خداوند ابا دارد از این که پدیده ها بدون دخالت علتشان بوجود اید»
📚الکافی ج1 ص183
♦️ما قانون علیت را انکار نمی کنیم بلکه جهان طبیعت و علل و اسباب انها را خواسته و فعل خدا می شمریم و معتقدیم اسباب به اذن الهی ایجاد و اثر گذار هستند.
2⃣از پاره ای از روایات استفاده می شود که بین گناهان و نزول بلاها رابطه مستقیمی برقرار است.
🔷امام صادق فرمود:
«هنگامی که خداوند ( بخاطر گناهانشان و فسادشان) بر قومی غضب کند... قیمت های آنان گران،وعمرهایشان را کوتاه می کند،ازتجارتشان سود نمیبرند ونهرهایشان کم آب ومیوه هایشان را نمو نمی کند وخوب نمی شود، اشرارشان بر انها مسلط می شوند وباران حبس می گردد»
📚 امالی طوسی ص201
🔷امام رضا فرمود:
«هر زمان بندگان گناهان تازه ای را ابداع کنند، خداوند بلاهای تازه و ناشناخته ای بر آنها مسلط می سازد»
📚 الکافی ج2 ص275
🔷امام صادق فرمود:
«کسانی که بر اثر گناهانشان می میرند بیش از آن هستند که با مرگ طبیعی می میرند وکسانی که بخاطر نیکی کردن عمر طولانی می کنند بیش از آنها هستند که عمر طبیعی طولانی دارند»
📚 بحار الانوار ج5 ص140
🔷امام باقر فرمود:
«هنگامی که زنا در میان مردم آشکار شود مرگ های ناگهانی فزونی گیرد و هنگامی که کمفروشی کنند خداوند خشکسالی و کمبود را می فرستد و هنگامی که منع زکات کنند زمین برکات خود را از زراعت و میوه و معادن همگی از آنها باز دارد و هنگامی که جور در احکام و داوری ها کنند تعاون بر ظلم و عدوان خواهند کرد و هنگامی که پیمان شکنی کنند خداوند دشمنانشان را بر آنها مسلط می کند و هنگامی که قطع رحم کنند اموال به دست اشرار می افتد و هنگامی که امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنند واز نیکان اهل بیت من پیروی نکنند خداوند بدان را بر آنها مسلط می کند و نیکانشان دعا می کنند و مستجاب نمی شود»
📚الکافی ج2 ص374
🔷پیامبر گرامی فرمود:
«فاحشه گی و بی بند و باری سبب ایجاد طاعون و دردهایی می شود که سابقه نداشته است »
📚بحار الانوار ج70 ص367
🔶امام رضا فرمود:
« زمانی که حاکمان جامعه دروغگویی پیشه کنند باران حبس میشود و زمانی که سلطان جور کند مملکت سست شود ...»
📚امالی طوسی ج1 ص77
🔴به این مضمون روایات فراوان دیگری نیز وارد شده است.
📚بحار الانوار ج70 ص366
3⃣از آنچه گذشت روشن میشود که بین گناهان و بلاها و مصایب رابطه مستقیمی وجود دارد و احیانا انجام برخی از گناهان که به کبیره بودن آن ها تصریح شده است سبب ایجاد بلا و مصیبت در جامعه میشود.
👌گناهانی مانند دروغگویی ، زنا، فساد ، دزدی، و...همگی از جمله گناهان کبیره هستند که مستوجب عقوبت الهی است.
📚وسائل الشیعه ج15 ص318
👌ما باید از کلیه گناهان کبیره اجتناب کنیم و تخصیص زدن فلسفه بروز بلاها و مصیبت ها به انجام یک یا چند گناه از افراد محدودی کاری شایسته نمی باشد.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔خدا ثروتمندان را به فساد وا می دارد و بعد کل جامعه را نابود می کند.👇👇👇
سوره الإسراء 16 وَإِذَا أَرَدْنَا أَنْ نُهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنَا مُتْرَفِيهَا فَفَسَقُوا فِيهَا فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْنَاهَا تَدْمِيرًا
چون اراده کنیم شهری را هلاك كنيم به ثروتمندانش امر می کنیم تا در آن به انحراف بپردازند و در نتیجه عذاب بر آن لازم گردد پس آن را زیر و زبر کنیم.
⁉️آیا خداوند به ثروتمندان امر کرده تا فساد کنند و در نتیجه آن شهر را هلاک کند؟؟ اگر چنین باشد طبعا در یک شهر کودکان و زنان و افراد زیادی کشته می شوند ؛ چرا خدای شما به چنین چیز سخیفی امر می کند و دستور میدهد؟؟؟
👌پاسخ:
❗️آنچه مایه اشکال و شبهه برای شما شده است ترجمه اشتباه آیه است.
1⃣👌معنای آیه این است :
🔷خداوند هرگز قبل از اتمام حجت و بیان دستوراتش کسی را مواخذه و مجازات نمی کند .بلکه نخست به بیان فرمانهایش می پردازد اگر مردم از در اطاعت وارد شدند و آنها را پذیرا گشتند چه بهتر که سعادت دنیا و آخرتتشان در آن است و اگر به فسق و مخالفت برخاستند و همه را زیر پا گذاشتند اینجا است که فرمان عذاب درباره آنها تحقق می پذیرد و به دنبال آن هلاکت است.
2⃣بنابراین جمله « امرنا مترفیها »«ثرواتمندان بی بند و بار را امر می کنیم» به این معناست که اوامر خود را از طریق انبیا به آنان می رسانیم این مرحله اول است .
🔶در مرحله دوم آنان در برابر اوامر و نواهی ما سر به فسق و مخالفت بلند می کنند.
🔶در مرحله سوم آنان مستحق مجازات می شوند.
🔶ودر مرحله چهارم هلاکت است.
👌وهمه این مراحل با فائ تفریع به هم عطف شده است.
3⃣خداوند هیچ قوم و گروهی را بدون اتمام حجت هلاک نمی کند چنان که می فرماید:
«ما هرگز مجازات نخواهیم کرد مگر آنکه برای مردم پیامبری مبعوث کنیم»
🔶اسرائ 15
🔷امام رضا فرمود:
«خداوند انسان بی گناه را عذاب نمی کند»
📚علل الشرایع ج1 ص30
👌وفرمود:
«خداوند چهل سال به قوم نوح فرزندی عطا نکرد تا نسل آنان منقطع شد سپس آنان را غرق کرد در حالی که هیچ طفلی بین آنان نبود»
📚بحار الانوار ج5 ص283
4⃣بنابراین اگر خداوند تمام اهالی شهری را که ثروتمندان مست و مغرور در آن هستند هلاک می کند از این جهت است که حجت را بر همه آنان تمام کرده است.
❓اما چرا خداوند در آیه می گوید آنانی که مورد امر و نهی ما قرار گرفتند ثروتمندان آنان بودند در حالی که خداوند همه مردم شهر را مورد امر و نهی و ارسال پیامبران قرار میدهد❕
👌پاسخ روشن است .این تعبیر خداوند بدان جهت است که در هر جامعه ای ثروتمندان و صاحبان قدرت آن جامعه نقش بسزایی برای هدایت افراد ایفامی کنند زیرا آنان سردمداران اجتماع هستند و دیگران تابع و پیرو آنان لذا امر و نهی آنان دارای اهمیت است .
❕گذشته از آنکه سرچشمه غالب مفاسد اجتماعی ثروتمندان از خدا بی خبری هستند که در ناز و نعمت و عیش و نوش و هوس غرق هستند و هر نغمه اصلاحی و انسانی و اخلاقی در گوش آنها ناهنجار است به همین دلیل همیشه در صف اول در مقابل پیامبران ایستاده بودند و دعوت آنها را که به نفع عدل و داد و حمایت از مستضعفان بوده همیشه بر ضد خود می دیدند.
👌روی این جهت از آنها بالخصوص یاد شده است چرا که ریشه اصلی فساد همین گروهند.
📚تفسیر نمونه ج12 ص59
🔴با توجه به این نکات اشکالات شما بر آیه وارد نمی شود.
📝پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔چرا خداوند در قرآن اجازه می دهد که مردان زنان را بزنند❓آیا این حکم بر اساس فطرت و عقل آدمی است وظلم در حق زنان نمی باشد❔
💠پاسخ💠
❗️توجه به نکاتی لازم است؛
1⃣در روایات فراوانی توصیه به اکرام زنان و ترک زدن آنها شده است .
🔶پیامبر گرامی فرمود:
«هرکس زنی بگیرد لازم است که او را اکرام و احترام کند»
📚مستدرک الوسائل ج14 ص249
🔶وفرمود:
«من تعجب می کنم از مردی که زنش را می زند درحالی که خودش به زدن سزاوار تر است .زنان خود را نزنید زیرا در آن قصاص است »
📚جامع الاخبار ص184
🔶وفرمود:
«هر مردی که به زنش لطمه و ضربه ای بزند خداوند در روز قیامت ماموران جهنم را امر می کند هفتاد ضربه به او بزنند»
📚مستدرک الوسائل ج14 ص250
🔶وفرمود:
«هرکس زنش را بزند...خداوند در روز قیامت چنان آبرویش را ببرد که تمام خلائق از اولین تا آخرین آنها به او نگاه می کنند»
📚عوالی اللالی ج1 ص254
🔶امام صادق فرمود:
«از خدا در مورد زنان بترسید و با آنان بد رفتاری نکنید»
📚الفقیه ج3 ص392
2⃣خداوند در سوره نسائ می فرماید:
«آن دسته از زنان را که از طغیان و مخالفتشان بیم دارید پند و اندرز دهید و ( اگر موثر واقع نشد) در بستر از آنها دوری نمایید و ( اگر آنهم موثر واقع نشد و هیچ راهی برای وادار کردن آنها به انجام وظائفشان جز شدت عمل نبود) آنها را تنبیه کنید و اگر از شما پیروی کردند به آنها تعدی نکنید»
🔷نسائ 34
❗️این حکم در مورد زنان ناشره است .آنها کسانی هستند که از انجام وظایف زناشویی سر باز می زنند و سر به طغیان و سرکشی بلند می کنند.در آیه فوق سه نوع تعزیر برای چنین زنانی در نظر گرفته شده است:
1- پند و اندرز
2- کناره گیری از آنان
3- تنبیه بدنی و هر یک از این مراحل در صورتی است که مرحله قبلی موثر واقع نشود.
3⃣زنان بر چهار گونه هستند؛
🔶1- گروهی زنان مومن و صالح هستند که بر اثر شایستگی ذاتی و تربیت های اکتسابی به مسوولیت های خود در محیط خانواده کاملا آشنا هستند.آنها باید کاملا مورد احترام همسرانشان باشند و دستور« با آنها به طور شایسته رفتار کنید» در مورد آنهاست.
🔶نسائ 19
🔷2- گروه دیگر آنهایی هستند که از وظائف خود در خانواده سر باز می زنند و مایه آزار همسر خود می شوند ولی تخلف های آنها عمیق نیست و با پند و اندرز متوجه اشتباه خود شده و به خاطر خوف از خدا و داشتن تقوی به راه حق باز می گردند.
🔶3- گروه سوم آنانی هستند که نشوزشان عمیق تر است و با بی اعتنایی و قهر کردن متوجه اشتباه خود می شوند و به خاطر لطافت روحی که دارند این واکنش خفیف در روحشان اثر می گذارد و از در صلح و صفا و آشتی در می آیند.
🔷4- تنها گروه چهارمی هستند که سرکشی و پشت پا زدن به وظایف و مسوولیت های خود را در برابر همسرشان از حد می گذرانند و در طریق قانون شکنی با لجاجت و سرسختی گام بر می دارند.نه تقوای چندانی دارند که آنها را از این کار باز دارد و نه اندرزها در آنها سودی دارد و نه جدا شدن در بستر و کم اعتنایی در روحشان اثر می گذارد و راهی جز شدت عمل در مورد آنها باقی نمی گذارد .تنها این جاست که اسلام به همسر اجازه تنبیه بدنی و تعزیر به وسیله ضرب را داده است واین کاری است که در جوامع شرقی و غربی وجود دارد.
4⃣تنبیه بدنی که اجازه داده شده است چنان که در کتب فقهی آمده است باید ملایم و خفیف باشد که نه موجب شکستگی گردد و نه سبب مجروح شدن و کبودی بدن زن.
🔶امام باقر فرمود:
«منظور زدن با چوب مسواک است»
📚مجمع البیان ج3 ص69
📚البرهان ج2 ص75
🔶امام رضا فرمود:
«زدن باید با چوب مسواک و شبیه آن باشد و از روی مدارا و ملاطفت صادر شود»
📚بحار الانوار ج101 ص58
👌بی شک زدن با چوب مسواک و یا چیزی مانند سیگار از اساس کتک زدن صدق نمی کند و ممکن است فلسفه حکم اشاره به همان باشد که روانکاوران امروز معتقدند که جمعی از زنان دارای حالتی بنام « مازوشیسم» « آزار طلبی» هستند و گاه این حالت در آنها تشدید می شود وتنها راه آرامش آنها تنبیه مختصر بدنی است .تنبیه خفیف بدنی که در موارد آنان جنبه آرام بخشی دارد و یک نوع درمان روانی است .
❗️اگر این مرحله نیز موثر واقع نشد مرد حق ادامه دادن ندارد و نوبت به مرحله بعد که تعیین حکم است می رسد.
5⃣مردان هم درست همانند زنان در صورت تخلف از وظایف مجازات می گردد حتی مجازات بدنی، منتها چون این کار غالبا از عهده زنان خارج است حاکم شرع موظف است که مردان متخلف را از طرق مختلف وحتی از طریق تعزیر «مجازات بدنی»به وظایف خود آشنا سازد.
🔶«داستان مردی که به همسر خود اجحاف کرده بود وبه هیچ قیمت حاضر به تسلیم در برابر حق نبود وعلی علیه السلام اورا با شدت عمل وحتی با تهدید شمشیر وادار به تسلیم کرد معروف است»
📚تفسیر نمونه،ج3 ص374
❗️با توجه به نکات فوق اشکالی بر مساله وارد نمیشود
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔ الان امروز اگه شما رساله های مراجع رو باز کنی نوشته که زکات به ۹ چیز شامل اسب و شتر و گوسفند و گندم و جو و خرما و مویز و....تعلق میگیره. این در حالیه که فلسفه زکات اخذ از ثروتمندانه و امروزه تقریبا این موارد مصداق ثروت نیستند و موارد دیگری جایگزین آن هستند. ولی من میبینم که روحانیون ما در رسانه و مساجد کشاورزهایی رو که شاید از جمله زحمتکش ترین ها و کم ثروت ترین های جامعه باشند مدام به دادن زکات ترغیب می کنند و ستاد زکات تشکیل میدن . به نظر شما این مصداق ها واقعا مربوط به زمان و مکان پیغمبر نبودن؟ولی ما احکاممون رو به همون شکل میخواهیم اجرا کنیم.
👌پاسخ:
❗️توجه به نکاتی چند لازم است؛
1⃣در این شکی نیست که یکی از فلسفه های روشن وجوب پرداخت زکات مساله تامین مالی نیازمندان جامعه می باشد.
🔶امام صادق فرمود:
«اگر همه مردم زکات اموال خود را بپردازند مسلمانی فقیر و نیازمند باقی نخواهد ماند.و مردم فقیر و محتاج و گرسنه و برهنه نمی شوند مگر به خاطر گناه ثروتمندان»
📚الفقیه ج2 ص7
👌وفرمود:
«خداوند با تشریع حکم زکات برای فقرائ در اموال اغنیا حقی را واجب گردانیده است»
📚الکافی ج3 ص498
2⃣کسانی موظف به پرداخت زکات هستند که از وضعیت در آمدی خوبی برخوردار هستند و بر خلاف تصور شما تمام کشاورزان موظف به پرداخت زکات نیستند تنها کشاورزان و دامدارانی موظف به پرداخت زکات هستند که وضعیت نسبتا مساعدی را دارا هستند.
3⃣زکات بر چندین چیز واجب است از جمله از غلات گندم ،جو،خرما،کشمش و از حیوانات گوسفند و گاو و شتر
📚توضیح المسائل مراجع کتاب زکات
4⃣کشاورزان تنها زمانی واجب است که زکات گندم و جو و خرما و کشمش را بدهند که این غلات آنها به حد نصاب برسد و حد نصاب آنها حدود 847 کیلوگرم می باشد.
📚وسائل الشیعه ج9 ص175 باب1
❗️بی شک نمی توان گفت کشاورزی که هر ساله این مقدار و یا بیشتر محصولش به بار می نشیند جزو افراد نیازمند جامعه است و موظف به پرداخت زکات نیست .
👌بنابراین این گونه افراد جزو اغنیائ و بی نیازان محسوب می شوند که موظف هستند درصدی از اموالشان را به فقرائ اختصاص دهند.
5⃣هر دامداری نیز موظف به پرداخت زکات نیست. حیوانات مذکور در زکات باید به حد نصاب برسند تا زکات آنها واجب شود.
🔶نصاب اولی که زکات را در گوسفند واجب می کند «40 گوسفند» است که زکات آن یک گوسفند است.
❗️کسی که تعداد گوسفندهایش به چهل عدد نرسیده موظف به پرداخت زکات نمی باشد.
🔶نصاب نخستینی که زکات را در گاو واجب می کند « 30» گاو است .اگر دامداری 30 گاو داشته باشد موظف است یک گوساله را به عنوان زکات پرداخت کند و اگر تعداد گاو ها به سی عدد نرسیده باشد زکات واجب نمی شود.
🔶نخستین نصابی که زکات را در شتر واجب می کند« 5» شتر است که زکات آن یک گوسفند است.
👌اگر تعداد شترها به پنج عدد نرسیده باشد زکات واجب نمیشود.
📚وسائل الشیعه ج9 ص107 به بعد
👌بی شک افرادی که حداقل مالکیت چهل گوسفند یا سی گاو و یا پنج شتر را دارند جزو افراد نیازمند محسوب نمیشوند بلکه به عکس از جمله افراد دارای جامعه محسوب میشوند .
❗️بنابراین تشریع حکم زکات برای آنان بی مورد نبوده است.
6⃣سایر افراد بی نیاز جامعه که جزو مشمولین برای پرداخت زکات نمی باشند، موظف به پرداخت خمس هستند و خداوند برای آنان خمس را واجب گردانیده است .
❗️با توجه به نکات فوق اشکالی بر مساله وجوب زکات در اسلام مترتب نمی شود.
✏️پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥رهبر معظم انقلاب: مساله ولایت فقیه هزار سال در بین علما مطرح بود اما امام این موضوع را وارد مسائل اصلی فقهی کردند
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
990314_سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت امام خمینی .mp3
17.41M
📻بشنوید|صوت کامل سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت سیویکمین سالگرد رحلت #امام_خمینی (رحمهالله)
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
🗯ادامه پاسخ 👇👇👇
2⃣ تربیت منتظران آگاه:
❗️بر خلاف آنچه بعضی میپندارند، رابطه امام در زمان غیبت به كلی از مردم بریده نیست، بلكه آن گونه كه از روایات برمیآید، شمار اندكی از آمادهترین افراد كه سری پر شور از عشق خدا و دلی پر ایمان و اخلاص فوقالعاده برای تحقّق بخشیدن به آرمان اصلاح جهان دارند ـ با حضرتش مرتبطاند.
🔶 معنای غیبت امام این نیست كه آن حضرت به شكل روح نامرئی و یا شعاعی ناپیدا درمیآید، بلكه او از زندگی طبیعی و آرامی برخوردار است، به طور ناشناخته در میان همین انسانها رفت و آمد دارد، دلهای بسیار آماده را برمیگزیند و در اختیار میگیرد و آنها را بیش از پیش آماده میكند و میسازد. افراد مستعد، به تفاوت میزان استعداد و شایستگی خود، توفیق درك این سعادت را پیدا میكنند. بعضی از آنان چند لحظه و برخی چند ساعت یا چند روز و جمعی سالها با حضرت بقیهالله در تماس بودهاند.
❗️آنان كسانی هستند كه آن چنان بر بال و پر دانش و تقوا قرار گرفته و بالا رفتهاند كه همچون مسافران هواپیماهای دور پرواز، بر فراز ابرها قرار میگیرند، آنجا كه هیچگاه حجاب و مانعی بر سر راه تابش جهانبخش آفتاب نیست، در حالی كه دیگران در زیر ابرها و در تاریكی و نور ضعیف به سر میبرند. به درستی حساب صحیح نیز همین است. كسی انتظار داشته باشد كه آفتاب را به پایین ابرها فرود آورد تا چهره آن را ببیند.
🗯 چنین انتظاری، اشتباهی بزرگ و پنداری باطل بیش نیست. این ما هستیم كه باید بالاتر از ابرها پرواز كنیم تا شعاع جاودانه آفتاب را جرعهجرعه بنوشیم و سیراب گردیم. به هر حال، تربیت این گروه منتظر، یكی دیگر از حكمتهای نهفته در غیبت آن حضرت است.
3⃣نفوذ روحانی و ناپیدا:
❗️چنان كه میدانیم، خورشید یك پرتو مرئی دارد كه از تجزیه آنها، هفت رنگ معروف پیدا میشود، و یك سلسله اشعه نامرئی نیز دارد كه اشعه ماورای بنفش واشعه مادون قرمز نامیده شده است.
🗯همچنین یك رهبر بزرگ آسمانی، خواه پیامبر باشد یا امام، علاوه بر تربیت تشریعی كه از طریق گفتار و رفتار و تعلیم و تربیت عادی صورت میگیرد، تربیت روحانی دارد كه از راه نفوذ معنوی در دلها و فكرها اعمال میشود و میتوان آن را تربیت تكوینی نام گذاشت. در آنجا الفاظ و كلمات و گفتار و كردار به كار نمیآید، بلكه تنها جاذبه و كشش درونی مؤثر است.
❗️وجود مبارك امام در پشت ابرهای غیبت نیز، این اثر را دارد كه از طریق شعاع نیرومند و پردامنه نفوذ شخصیت خود، دلهای آماده را در نزدیك و دور، تحت تأثیر جذبه مخصوص قرار داده، به تربیت و تكامل آنها میپردازد و از آنان انسانهایی كاملتر میسازد. ما قطبهای مغناطیسی زمین را با چشم خود نمیبینیم، ولی اثر آنها روی عقربههای قطبنما، در دریاها، راهنمای كشتیهاست و در صحراها و آسمانها، راهنمای هواپیماها و وسائل دیگر است. در سرتاسر كره زمین، از بركت این امواج، میلیونها مسافر راه خود را به سوی مقصد پیدا میكنند. وسایل نقلیه بزرگ و كوچك به فرمان همین عقربه ظاهراً كوچك از سرگردانی رهایی مییابند.
⁉️آیا تعجب دارد اگر وجود مبارك امام در زمان غیبت، با امواج جاذبه معنوی خود، افكار و جانهای زیادی را كه در دور یا نزدیك قرار دارند، هدایت كند و از سرگردانی رهایی بخشد؟
❗️البته نباید فراموش كرد كه امواج مغناطیسی زمین، روی هر آهنپاره بیارزشی اثر نمیگذارد، بلكه تنها بر عقربههای ظریف و حساسی كه خاصیت آهنربایی یافتهاند و یك نوع سنخیت و شباهت با قطب فرستنده امواج مغناطیسی پیدا كردهاند، اثر میگذارد. بدین ترتیب دلهایی كه ارتباطی با امام دارند و شباهتی را در خود ایجاد نمودهاند، تحت تأثیر آن جذبه روحانی قرار میگیرند.
📚منابع جهت مطالعه بیشتر:
1⃣الالهیات،سبحانی،ج4 ص142
2⃣دانشنامه امام مهدی، ری شهری ،ج3 ص181
3⃣بحار الانوار ،مجلسی،ج52 ص90 باب20
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔چرا در اسلام کشتن سگ سفارش شده است .مگر این موجود بی زبان چه گناهی دارد که اسلام این طور با او برخورد می کند❔
👌پاسخ:
🗯اسلام به هیچ عنوان سفارش به کشتن سگ ها نمی کند بلکه آزار و اذیت حیوانات را امری مذموم شمرده که مستوجب عذاب جهنم می باشد. وبه عکس سفارش به خوشرفتاری با سگان را کرده است.
👌پیامبر گرامی فرمود:
«خداوند مردی را به خاطر اینکه سگی را سیراب می کرد وارد بهشت کرد»
📚بحار الانوار ج62 ص65
❗️نجیح می گوید:
«حسن بن علی را می دیدم که غذا می خورد و پیش روی او سگی نیز بود.هر لقمه ای که می خورد لقمه ای را نیز به سگ می داد و می گفت حیا می کنم که من غذا بخورم و موجود زنده ای به من نگاه کند و او را اطعام نکنم»
📚مستدرک الوسائل ج8 ص295
👌امام صادق فرمود:
«هر زمان چیزی می خورید و سگی نیز پیش روی شما است سگ را نیز اطعام کنید...»
📚الکافی ج6 ص553
🔶وفرمود:
«هر چیزی حرمتی دارد و حرمت حیوانات به این است که حق زدن به صورت آنها را ندارید»
📚وسائل الشیعه ج11 ص482
❗️پیامبر گرامی فرمود:
«حیوانات را نزنید زیرا آنان روح دارند و تسبیح خدا را می کنند»
📚المحاسن ص633
👌حضرت علی فرمود:
«در سگ شکاری و سگ همراه گله برکت است»
📚الکافی ج6 ص552
👌بله در روایات تنها جواز قتل سگ های وحشی داده شده است .سگ هایی که به افراد حمله کرده و مورد آسیب قرار می دهند. در این صورت انسان برای حفظ جانش می تواند سگ را بکشد
📚وسائل الشیعه ج11 ص533
📚مستدرک الوسائل ج8 ص296
❗️ البته این گونه سگ ها باید در محیطی قرار گیرند که نتوانند به کسی آسیب برسانند و اگر شرایط طوری فراهم شد که نتوان از آزار و آسیب آنان در امان ماند کشتن آنان برای حفظ جان خود اشکالی ندارد.
👌پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔حکم شرع درمورد کسانی که در گرفتاری ها و مشکلات از اولیا کمک می خواهند و آنان را به فریاد می خوانند
جواب: هر شخصی که از اولیاء بعد از مرگشان، یا در حال غیبتشان از آنان کمک بخواهد، مرتکب شرک اکبر شده است وباید توبه کند. الله تعالی می فرماید: « وَلا تَدْعُ مِنْ دُونِ اللَّهِ مَا لا يَنْفَعُكَ وَلا يَضُرُّكَ فَإِنْ فَعَلْتَ فَإِنَّكَ إِذًا مِنَ الظَّالِمِينَ (١٠٦)وَإِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كَاشِفَ لَهُ إِلا هُوَ وَإِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ وَهُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ (١٠٧) » [یونس:106-107]
( و به جای الله کسی یا چیزی را پرستش مکن و به فریاد مخوان که به تو نه سودی می رساند ونه زیانی. اگر چنین کنی از ستم کاران ومشرکان خواهی شد. اگر الله تعالی به تو زیانی برساند، هیچ کس جز او نمی تواند فضل و لطف او را از تو برگرداند. الله تعالی فضل و لطف خود را شامل هر کس از بندگانش که بخواهد می کند و او دارای مغفرت و مهر فراوان است).
🔷پاسخ🔷
👌این گونه آیات که از خواندن غیر خدا نهی می کند اشاره است به موردی که انسان غیر خدا را بخواند با این اعتقاد که او اله و رب است و اورا پرستش کند به این بیان؛
❗️شکی نیست که لفظ « دعا» در لغت عرب به معنای « ندا و خواستن» و واژه « عبادت» به معنای « پرستش» است و هرگز نمی توان این دو لفظ را با هم مترادف و هم معنا شمرد یعنی نمی توان گفت هر ندا و درخواستی از غیر خدا عبادت و پرستش است زیرا؛
1⃣در قرآن مجید لفظ دعوت در مواردی به کار رفته است که هرگز نمی توان گفت مقصود از آن عبادت است مانند:
«قال رب انی دعوت قومی لیلا و نهارا»
«گفت پرودگارا من شب و روز قوم خود را ( به سوی تو) دعوت کردم»
❓آیا می توان گفت مقصود حضرت نوح این است که من قوم خود را شب و روز عبادت کردم❔
❗️« ما کان لی علیکم من سلطان الا ان دعوتکم فاستجبتم لی»
«(شیطان می گوید) من بر شما تسلطی نداشتم جز این که شما را ( به کارهای زشت) دعوت کردم شما نیز اجابت کردید»
🔷ابراهیم22
❓آیا کسی احتمال می دهد که مقصود از این که شیطان آنان را دعوت کرد این است که شیطان پیروان خود را پرستید❔
👌از این جهت نمی توان گفت که دعوت و عبادت مترادف است و اگر کسی از پیامبر و یا مرد صالحی استمداد کرد و انان را خواند در این صورت آنها را عبادت کرده است.
2⃣مقصود از « دعا» در آیاتی که از خواندن غیر خدا نهی می کند دعوت خاصی است که با لفظ پرستش مترادف است زیرا مجموع این آیات درباره بت پرستانی وارده شده است که بت های خود را خدایان کوچکی می پنداشتند که برخی از شوون الهی به آنها سپرده شده و در کار خود نوعی استقلال دارند و آنان را متصرف در امور مربوط به دنیا و آخرت می شناختند.
❗️روشن ترین گواه براین که دعوت و خواندن آنان همراه با اعتقاد به اولوهیت آنان بوده است آیه زیر است:
«خدایانی را که جز خدا می پرستیدند آنان را بی نیاز نساخت»
🔷هود101
👌بنابراین آیات ممنوعه از خواندن غیر خدا ارتباطی به بحث ما ندارد .موضوع بحث ما درخواست بنده ای از بنده دیگر است که نه او را اله و رب می داند و نه مالک و متصرف تام الاختیار در امور مربوط به دنیا و آخرت بلکه او را بنده عزیز و گرامی می شناسد که او را به مقام رسالت و امامت برگزیده و وعده داده است که دعای اورا درباره بندگان خود بپذیرد
🔷نسائ64
3⃣خود آیه مورد استدلال گواه روشن است که مقصود از دعوت و خواندن غیر خدا دعوت عبادتی و پرستشی است زیرا قبل از آیه مورد استدلال می آورد:
«بگو ای مردم اگر در عقیده من شک دارید من کسانی را که جز خدا می پرستید نمی پرستم .تنها خداوندی را پرستش می کنم که شما را می میراند و من مامورم که از مومنان باشم»
🔷یونس105
❗️ودر ادامه می فرماید:
«وجز خدا چیزی را که نه سودی به تو می رساند و نه زیانی مخوان ( و پرستش نکن) که اگر چنین کنی از زیانکاران هستی»
🔷یونس106
👌همانطور که می بینید قبل از این آیه لفظ عبادت و پرستش به کار رفته است و این گواه بر این است که مقصود از نهی خواندن غیر خدا خواندنی است که همراه با اعتقاد به اولوهیت و به مقصود پرستش صورت گیرد می باشد.
📚تفسیر نمونه ج8 ص395
📚آیین وهابیت ص322
❓اگر شما معتقدید که خواندن غیر خدا شرک است چرا این خواندن را اختصاص می دهید به توسل به مردگان و غایبان در حالی که اگر خواندن غیر خدا شرک است فرقی بین مرده و زنده و حاضر و غایب نیست زیرا ملاک خواندن غیر خدا است که در همه صور وجود دارد❔
👌بنا براین به عقیده شما عالمیان مشرک هستند زیرا از یکدیگر کمک می خواهند و شما نیز گرفتار شرک هستید زیرا در زندگی روز مره از یکدیگر کمک می خواهید
✏️پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔آیا کشتار یهودیان بنی قریظه توسط مسلمین صحت دارد که حدود 600 یا هفتصد نفر از مردان آنان را سر بریدند❔آیا این حکم عادلانه بود که پیامبر اجرا کرد❓
👌پاسخ:
❗️توجه به نکاتی چند لازم است:
1⃣نخستین سالی که پیامبر گرامی وارد شهر مدینه شد برای پایان دادن به تمام دسته بندی ها و اختلافات داخلی پیمانی را منعقد ساخت که براساس آن یهودیان مدینه متعهد شده بودند هرگز بر علیه مسلمین و پیامبر اقدامی نکنند و به آنان صدمه ای وارد نکنند و اسلحه و مرکب در اختیار دشمنان قرار ندهند که اگر بر خلاف آن عمل کنند پیامبر با آنان همانند دشمن رفتار خواهد کرد ودر ریختن خون آنها و ضبط اموال و اسیر کردن زنان و فرزندان آن ها دستش باز باشد.
📚بحار الانوار ج19 ص110
2⃣تمام طوایف سه گانه یهود با عناوین مختلف پیمان را نقض کرده و آن را نادیده گرفتند.بنی قینقاع مسلمانی را کشتند و بنی النضیر نقشه کشتن پیامبر را طرح کردند.پیامبر نیز آنان را از محیط مدینه بیرون کرد.
❗️یهود بنی قریظه نیز در جریان جنگ احزاب شهر مدینه را دچار ناامنی کردند و برای ترساندن مسلمانان به خانه های آنان ریختند و اگر مراقبت پیامبر نبود چه بسا شهر به دست انان سقوط می کرد و مجاهدان مسلمان کشته و اموالشان اسیر و زنان و اولاد آنان اسیر می شدند.
3⃣بنی قریظه راضی شد که سعد معاذ برای انان حکم دهد.سعد حکم داد که مردان آنان که در توطئه شرکت داشته کشته شده و زنان و کودکان آنها اسیر شوند و اموالشان در اختیار مسلمین قرار گیرد.
4⃣سعد معاذ این حکم را به دلائل زیر صادر کرد؛
🔷1-یهودیان بنی قریظه، چندی پیش با پیامبر پیمان بسته بودند که اگر بر ضد مصالح اسلام و مسلمانان قیام کنند، و دشمنان آئین یکتاپرستی را یاری نمایند، و فتنه و آشوبی برپا کنند، و بر ضد مسلمانان تحریکاتی بنمایند، مسلمانان در کشتن آنها آزاد باشند. او با خود فکر می کرد که اگر من آنها را طبق این پیمان موأخذه کنم، نظری بر خلاف عدالت نداده ام.
🔶2 -گروه پیمان شکن، در سایه سرنیزه های نیروهای عرب مدتی شهر مدینه را دچار ناامنی کرده، و برای ارعاب مسلمانان به خانه های آنها ریختند، و اگر مراقبت پیامبر نبود، و گروهی را برای استقرار امنیت در شهر، از لشکرگاه به داخل شهر اعزام نمی کرد، چه بسا نقشه های بنی قریظه عملی می شد، و آنان در این صورت مردان جنگنده مسلمانان را اعدام می کردند، و اموال آنها را ضبط و زنان و اولاد آنها را به اسارت درمی آوردند، سعدمعاذ با خود فکر کرد که اگر من در حق آنها چنین داوری کنم، سخنی بر خلاف حق و عدالت نگفته ام .
🔶 3-سعد معاذ، رئیس قبیله اوسیان با بنی قریظه هم پیمان بود و دوستی نزدیکی با هم داشتند .احتمال دارد که او از قوانین جزائی یهود اطلاع داشته است.متن تورات یهود اینست که: «هنگامی که به قصد نبرد آهنگ شهری نمودی، نخست آنها را به صلح دعوت نما، و اگر آنها از در جنگ وارد شدند، شهر را محاصره کن و همینکه بر شهر مسلط گشتی همه مردان را از دم تیغ بگذران ولی زنها و کودکان و حیوانات و هر چه در شهر موجود است، همه را برای خود به عنوان غنیمت بردار» .
📚تورات سفر تثنیه فصل20
❗️شاید سعاد معاذ تصور کرد من که قاضی انتخابی طرفین هستم، اگر متجاوزان را با قوانین مذهبی خود آنها مجازات نمایم، کاری جز عدالت و انصاف انجام نداده ام.
🔷4 -ما تصور می کنیم که بزرگترین علت این رأی، این بود که سعد معاذ با دیدگان خود مشاهده کرده بود که رسول خدا بنا به درخواست خزرجیان، از تقصیر طائفه بنی قین قاع گذشت، و فقط اکتفاء کرد که از محیط مدینه بیرون روند.این گروه هنوز خاک اسلام را درست تخلیه نکرده بودند، که کعب اشرف، راه مکه را پیش گرفت و بر کشتگان «بدر» اشکهای تمساحانه ریخت و از پای ننشست تا قریش را برای جنگ مصمم ساخت.در نتیجه، جنگ احد پیش آمد و هفتاد تن از فرزندان اسلام در این راه شربت شهادت نوشیدند.
👌و همچنین بنی النضیر، مورد عفو و بخشودگی پیامبر قرار گرفتند، ولی در برابر آن، با تشکیل یک اتحادیه نظامی، جنگ احزاب را به وجود آوردند، که اگر کاردانی پیامبر اسلام، و نقشه خندق نبود، در همان روزهای نخست، تار و پود اسلام را به باد می دادند، و بعدها نامی از اسلام باقی نمی ماند و هزاران نفر کشته می شدند.
🗯❗️ادامه پاسخ👇👇👇
👌ادامه پاسخ 👇👇👇
🗯سعد معاذ این مراتب را از نظر خود می گذراند.تجربه های گذشته، اجازه نمی داد که او تسلیم عواطف گردد، و مصالح هزاران تن را فدای دوستی و مصالح یک اقلیت نماید.زیرا به طور مسلم، این گروه در آینده این بار با تشکیل یک اتحادیه وسیع تر، نیروهای عرب را بر ضد اسلام شورانیده و با نقشه های دیگر هسته مرکزی اسلام را به خطر می افکندند.روی این جهت، موجودیت این گروه را صد در صد به ضرر اجتماع مسلمانان تشخیص داد، و یقین داشت که اگر این دسته از تیررس مسلمانان بیرون روند، لحظه ای آرام نخواهند گرفت، و مسلمانان را با خطرات بزرگی روبرو خواهند ساخت.
❗️اگر این جهات نبود، ارضاء افکار عمومی برای سعد معاذ فوق العاده ارزنده بود و رئیس یک ملت «اوس» پیش از هر چیز به پشتیبانی مردمش نیازمند است، و آزردن آنها و رد سفارشهای آنان، بزرگترین لطمه ایست که به رئیس یک جمعیت متوجه می گردد.ولی او تمام این درخواستها را بر خلاف مصالح هزاران مسلمان تشخیص داد، از اینرو، نارضایتی عموم را برای خود خرید، و از حکم خرد و منطق سربرنتافت.
📚فروغ ابدیت ص643
5⃣گزارش هایی که درباره تعداد کشته شدگان خبر می دهد متفاوت است.
❗️قرآن می گوید:
«گروهی از آنان را به قتل می رساندید و گروهی را اسیر کردید »
🔷احزاب26
👌آیه اشاره دارد که گروهی از بنی قریظه کشته شدند نه تمام آنها . تنها همان ها کشته شدند که بر علیه اسلام و مسلمین توطئه کردند چنان که ابن جوزی می نویسد:
«سعد حکم کرد هرکس که بر علیه مسلمین توطئه کرده است کشته شود»
📚الوفا ص695
👌قرآن نیز می گوید:
« هیچ کس بار گناه دیگری را به دوش نمی کشد»
🔷فاطر 18
❗️اگر عده ای از مردان آنان بر علیه اسلام توطئه کردند باید همان سران فتنه مجازات شوند و دلیلی برای مجازات سایرین نمی باشد.
6⃣علامه سید جعفر عاملی می نویسد:
«اقوال در تعداد کشته شدگان آنان مختلف است و از 300 نفر تا 1000 نفر نوشته اند.و در این باره دوازده قول نقل شده است و این کثرت قول نشان دهنده این است که تعداد کشته شدگان دقیقا روشن نیست .از سوی دیگر اهداف سیاسی و تعصبات دینی برای نشان دادن دشمنی اسلام با یهود موثر در ورود تحریف به این قضیه است.
❗️آنچه از مستندات به دست می آید آن است که مقتولین تنها توطئه گران بوده اند و نهایتا عدد آنها بین صد تا دویست نفر بوده اند
📚الصحیح من سیره النبی ج12 ص148
❗️با توجه به این نکات شبهات وارده حول این جریان و واقعه رفع می شود.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔ما می گوییم که آیه تطهیر تنها شامل پنج تن آل عبا میشود و وقتی آیه نازل شد پیامبر امام علی و زهرا و حسنین را به عنوان اهل بیت معصوم معرفی کرد.با این وجود ما با آیه تطهیر تنها عصمت پنج تن را ثابت می کنیم بقیه امامان چی مگه اونا معصوم نیستند .عصمت اونا که با آیه تطهیر ثابت نمیشود❔
👌پاسخ:
❗️از این سوال به دو وجه می توان پاسخ داد؛
1⃣آنها که در آن زمان در حیات بودند همان پنج نفر بودند و بقیه بعدا به وجود آمدند و همان صفات از جمله عصمت را از پیامبر و پدران خود به ارث برده اند.
👌پیامبر گرامی فرمود:
«تمام امامان در فضل و منزلت نزد خداوند یکسان هستند»
📚اثباه الهداه ج2 ص237
📚بحار الانوار ج25 ص356
👌امام صادق فرمود:
«فضل و صفات اولین ما به آخرین ما منتقل می شود »
📚بحار الانوار ج25 ص363
👌در روایات متعددی نیز وارد شده است که تمام امامان از نور و طینت واحدی تشکیل یافته اند و در صفات برابر هستند.
📚بحار الانوار ج25 ص1 باب1 « باب در این که امامان از نور و طینت واحده ای تشکیل یافته اند»
2⃣کسانی که عصمت آنان به مقتضای آیه تطهیر ثابت شده است تصریح به عصمت سایر امامان کرده اند.
👌پیامبر گرامی فرمود:
«من و علی و حسن و حسین و نه نفر از فرزندان حسین مطهر و معصوم هستیم»
📚کمال الدین ج1 ص28
👌وفرمود:
«هرکس می خواهد رستگار شود به علی و امامان از فرزندانش تمسک کند زیرا آنان برگزیدگان الهی بوده و از هر گناه و خطایی معصوم هستند»
📚عیون الاخبار ج2 ص57
📚امالی صدوق ص583
❗️امام علی فرمود:
«خداوند امر به اطاعت اولی الامر « امامان» کرده است زیرا انان معصوم و مطهر هستند و امر به معصیت نمی کند»
📚علل الشرایع صدوق ج1 ص123
👌پیامبر گرامی فرمود:
«من دو چیز برای شما باقی می گذارم که تا زمانی که به آن دو تمسک کنید هرگز گمراه نمی شوید کتاب خدا و عترتم اهل بیتم»
📚سنن ترمذی ج5 ص329
📚مسند احمد ج5 ص182
📚مستدرک حاکم ج3 ص148
❗️در این حدیث شریف پیامبر تصریح می کند که هرکس دست به دامان امامان اهل بیت بزند هیچگاه گمراه نمی شود و این یعنی آنان معصوم هستند و شما را هیچ گاه از باب هدایت خارج نمی کند.
❗️و فرمود:
«مثل اهل بیتم در میان شما همانند کشتی نوح است در میان قوم نوح که هر کس بر آن سوار شود نجات یافته و هر کس از آن تخلف کند هلاک می شود»
📚مستدرک حاکم ج2 ص343
📚مجمع الزوائد ج9 ص168
📚کنزالعمال ج6 ص216
👌این حدیث شریف نیز نشان می دهد که هرکس از هدایت امامان اهل بیت پذیرا گردد هیچگاه گمراه و هلاک نمیشود که دلالت بر عصمت امامان می کند.
❗️بنا براین پیامبر گرامی و حضرت علی که عصمتشان به مقتضای آیه تطهیر ثابت است تصریح به عصمت سایر امامان نیز کرده اند.
✏️پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓پرسش
❔با توجه به سوره فیل و منابع تاریخی گفته شده است که کشوری که ابرهه از آن آمده حبشه(یمن)بوده است لشکر فیل سوار و چنین موجودات عظیمی چگونه از صحرای بزرگ میان این دو کشور عبور کرده اند؟این شبهه را بسیار پرسیده اند و بنده از پاسخ به آن ناتوان بوده ام❔
💠پاسخ💠
❗️خلاصه داستان؛
👌نوشته اند که ابرهه پادشاه یمن که رهبری لشکر هفتاد هزار نفری را بر عهده داشت برای خوش خدمتی به پادشاهان مسیحی خود کلیسای بسیار زیبا و مهمی را بنا کرد که مانند آن در آن زمان در کره زمین وجود نداشت و به دنبال آن تصمیم گرفت مردم جزیره عربستان را به جای کعبه به سوی آن فراخواند و آنجا را کانون عرب کرده و مرکزیت مهم مکه را به آنجا منتقل کند.
❗️پس از مقاومت مردم در برابر این خواست ابرهه، او تصمیم گرفت کعبه را نابود کند و همگان را متوجه کلیسای تازه تاسیس خود کند.
👌او با لشکر عظیم خود روانه کعبه شد و در بین راه هر کجا می رسیدند اموال و شتران مردم را غارت کرده تا به کعبه رسیدند و نهایتا با تدبیر الهی تحت حمله پرندگان ابابیل واقع شده و از بین رفتند.
❗️لشکر ابرهه معروف و مشهور شده است به « اصحاب الفیل»« لشکر فیل»
📚سیره ابن هشام ج1 ص43
📚الکامل ج1 ص260
📚بحار الانوار ج15 ص130
👌خداوند نیز از این جریان در سوره فیل یاد می کند.
❗️حال چندین سوال مطرح است؛
❓چگونه این لشکر عظیم با تعداد بی شماری از فیل ها این فاصله را از یمن تا مکه طی کردند آیا هدایت این همه فیل کار آسانی است❔
❓فیل ها موجودات سنگین وزنی هستند که نیاز به آب و غذای فراوان دارند.در آن صحرای عربستان چگونه آب و غذای این همه فیل را فراهم می کردند❔
👌پاسخ ؛
🔶این اشکالات از این جا ناشی شده است که گمان شده است که به تعداد لشکریان فیل بوده است یعنی حدود چندین هزار فیل با لشکر عظیم ابرهه بوده است اما این فرض صحیح نمی باشد.
❗️مورخان و مفسران می نویسند که تعداد فیل های همراه آنان یا یک عدد بوده و یا هشت عدد و یا ده عدد و یا دوازده عدد بوده است.
📚منابع پیشین
📚تفسیر نمونه ج27 ص334
❗️بی شک انان که برای لشکر هفتاد هزار نفری خود آب و آذوقه فراهم می کردند برایشان مشکلی نبوده است که برای چند عدد فیل نیز آب و آذوقه لازم را فراهم کنند گذشته از آنکه آنان به هر جا وارد میشدند اموال و حیوانات مردمان را به عنوان غنیمت به تصرف خود در می آوردند و شبه جزیره عربستان آن قدر بی آب و غذا نیست که نتواند پاسخگوی نیاز چندین فیل باشد و الا باید مردم آنجا از گرسنگی و تشنگی هلاک می شدند.
❗️این که به آنها « اصحاب الفیل» می گفتند به خاطر همان چند فیلی است که آنها با خود از یمن آورده بودند تا مخالفان خود را مرعوب ساخته و شترها و اسب ها از مشاهده آنها رم کنند و در میدان جنگ نمانند
📚تفسیر نمونه ج27 ص336
❗️البته آنچه از روایات ما استفاده می شود آن است که آنان تنها یک فیل داشتند به نام «محمود» که ابرهه سوار بر او بود .
👌شیخ کلینی روایت می کند که وقتی عبدالمطلب از دیدار ابرهه بازگشت خطاب به فیل اوعرضه داشت:
«ای محمود .فیل سرش را تکان داد.
❗️از او سوال کرد ایا می دانی که چرا این لشکر همراه تو به این جا آمده اند❔
👌فیل با اشاره سرش فهماند خیر
👌عبدالمطلب گفت تو را آورده اند تا با کمک تو خانه پرودگارت را خراب کنند آیا تو چنین می کنی❔
❗️با سرش اشاره کرد خیر
📚الکافی ج1 ص372
❗️نقل می کنند که ابرهه می خواست فیل را به سوی کعبه حرکت دهد اما او حرکت نمی کرد اما هنگامی که سر او را به سوی یمن باز می گرداندند به سرعت حرکت می کرد
📚تفسیر نمونه ج27 ص334
👌شیخ مفید نقل می کند:
«آنان فیلی داشتند به نام« محمود »که او را زینت به جواهرات کرده بودند و ابرهه به وسیله آن فیل به تمام پادشاهان جهان فخر می فروخت و آن فیل در برابر عبدالمطلب خضوع کرد»
📚امالی ج1 ص78
👌از این روایات استفاده می شود که تنها فیلی که با آنها بوده است همان فیل معروف به نام « محمود» بوده که تحت تصرف پادشاه و رهبرشان بوده است و بدین جهت به انان اصحاب فیل می گفتند.
❗️با توجه به آنچه گذشت روشن است که حرکت دادن یک فیل و تهیه آب و غذا برای او کار زیاد مشکلی برای آن لشکر عظیم نمی باشد.
🔷بنا براین چه بگوییم تعداد فیل ها یک عدد بوده و چه بگوییم دوازده عدد بود هیچ اشکالی بر داستان واقع نمی شود.
👌پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماز حضرت آیتالله گلپایگانی رضواناللهعلیه بر پیکر مطهر حضرت امام خمینی قدسسره و قرائت: اللهم انا لا نعلم منه الا خیرا.
ـ ایشان در این نماز، چون گناهی از حضرت امام قدسسره سراغ نداشتند، جملۀ "اللهم ان کان مسیئا فتجاوز عنه" را قرائت نکردند.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁