🔴 آیا پیامبر اسلام بی سواد بود ؟
🔻معنای امّی بودن رسول خدا " صلوات الله علیه و آله " چیست؟
«هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَالْحِكْمَةَ»جمعه/۲
----------------------------
❌ این روایت رو با دقت بخوانید 👇
📚 سند روایت :
معاني الأخبار، (انتشارات اسلامى)، ص۵۳:
جعفر ابن محمد الصوفى گويد: از امام جواد عليه السلام ◀️ پرسيدم: اى فرزند رسول خدا، چرا نبىّ اكرم صلّى اللَّه عليه و آله به «امّى» موسوم شدهاند؟
حضرت فرمودند: مردم در اين باره چه میگويند؟
عرض كردم: گمانشان اين است كه چون پيامبر كتابت نمیدانستند به اين اسم خوانده شدند.
امام عليه السّلام فرمودند: دروغ پنداشتهاند، از رحمت خدا دور باشند، اين سخن كجا صحيح میباشد در حالى كه خداوند در كتاب محكم خودش میفرمايد: هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُوا عَلَيْهِمْ آياتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ
پيغمبرى بزرگوار از همان مردم برانگيخت تا بر آنان آيات وحى خدا را تلاوت كند و آنها را از جهل و اخلاق زشت پاك سازد و شريعت كتاب آسمانى و حكمت الهى بياموزد. چگونه تعليم دهد چيزى را كه بلد نيست، به خدا سوگند رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله به هفتاد و دو زبان میخواند و مینوشت يا فرمود: به هفتاد و سه زبان میخواند و مینوشت.
◀️و امّا اين كه به آن حضرت امّى گفتند به خاطر اين بود كه آن جناب از اهل مكّه بود و مكّه از امّهات و مهمترين شهرها بود و همين مراد حقّ عزّ و جلّ است كه میفرمايد:
(لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى وَ مَنْ حَوْلَها- و براى اين كه اهل مكه و حوالى و اطراف آن را انذار كند./ شوری،۷)
📚علل الشرایع؛ شیخ صدوق/ باب صد و پنجم سرّ ناميده شدن پيامبر گرامى صلّى اللَّه عليه و آله به لقب «امّى» -حدیث دوم:
◀️راوى میگويد: عرضه داشتم: چرا حضرتش را امّى میخوانند؟
فرمود: چون منسوب به مكّه است و همين معنا مراد از فرموده حقّ تعالى است كه میفرمايد: لِتُنْذِرَ أُمَّ الْقُرى الخ پس امّ القرى مكّه است لذا به حضرت كه منسوب به آن است گفته شده امّى.
------------------------------
#نشر_حداکثری*****
#نکات_مهم
🔰 @p_eteghadi 🔰
📚پرهیز از دنیاگرایی
آسیب بزرگی که همواره انسان ها را از یاد خداوند و آخرت دور میکند، توجه بیش از حد به دنیا و بزرگتر جلوه دادن دنیا نسبت به آخرت است. ما همیشه میخواهیم بیشتر در این دنیا بمانیم، بیشتر از لذت هایش استفاده کنیم و بیشترِ عمر خود را صرف ارضای امیال جسمی و روحی کنیم. به سختی میپذیریم که بعد از مدتی، دیگر در این دنیا نیستیم.
خلاصه ی نگاه خدا به دنیا که در آیه های متعدد قرآن به آن اشاره شده، این جمله کلیدی است: «دنیا، سرای آزمایش، بازیچه، کالای اندک و فریبنده است.» (١)
بنابراین، گام سوم رهایی از فتنه های آخرالزمان، در کلام امیرالمومنین اینگونه بیان میشود: «هرکس از ما پیروی کند، گمراه نشود، و هرکه منکر ما شود، هدایت نگردد؛ و آنکه با زبان ما دشمن ما را کمک دهد، نجات نیابد؛ و آنکه ما را واگذارد، یاری نشود؛ پس به طمعِ دنیای پوچ و بی ارزشی که سرانجام از شما دور شود و شما نیز از آن زوال یابید، از ما روی نگردانید. زیرا هرکس دنیا را بر ما ترجیح دهد، افسوس فراوان دارد.» (٢)
خداوند متعال [از زبان فرد دنیا طلب] در قرآن میفرماید: «ای وای بر من که جانب امر خدا را فرو گذاشتم و در حقّ خود ظلم و تفریط کردم.» (٣)
📚 ١- کهف ۷؛ رعد ۲۶؛ حدید ۲۰؛ انعام ۷۰؛
📚 ٢- بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۶۲؛
📚 ٣- سوره زمر/۵۶
🔰 @p_eteghadi 🔰
ماجرای
زنی که فرزند خود را در #کوزه انداخت
پیغمبر خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) و جمعی از اصحاب نشسته بودند که ناگهان زنی صیحه زنان دیوانه وار وارد شد عرض کرد یا رسول الله سخنی محرمانه دارم اطرافیان بروند با شما کار دارم.
اصحاب رفتند آن زن گریه کرد گفت یا رسول الله ، گناه کردم گناهم خیلی بزرگ است!
رسول خدا(ص) فرمود : رحمت خدا از آن بزرگتر است.
گناه هرچه بزرگ باشد نباید از رحمت خدا ناامید شد. هرچه گناه بزرگ و طولانی باشداگر توبه کند گناهش آمرزیده می شود در اسلام بن بست نیست پیغمبر اکرم(صلی لله علیه وآله) فرمودند گناهت چیست؟
عرض کرد یا رسول الله زنا کردم آبستن شدم بچه به دنیا آمد او را در خمره سرکه خفه کردم بعد هم سرکه های نجس را به مردم فروختم . گناه خیلی بزرگ است پیغمبر خیلی متأثر شد خیلی ناراحت شد حکمش را فرمود.
امامقصود اینجاستحضرت فرمود: ایخانم میخواهی به توبگویم چرادراین چاه افتاده ای ؟ یعنی بعضی اوقات چرا آدم توی چاه می افتد که دیگر نمی شود از این چاه بیرون بیاید. و اگر دنیا دست به دست هم بدهند و بخواهند او را نجات دهند نمی شود.
فرمود می خواهی به تو بگویم چرا درون این چاه افتادی؟
خیال می کنم نماز نمی خوانی چون نماز نمیخوانی رابطهات باخدا قطع است. دست عنایت خدا روی سرت نیست از این جهت در این چاه پر فلاکت افتادی اِنَّی ظَنَنْتُ اَنَّکِ تَرکَتِ صَلواةَ اَلعَصْر
منابع
کتاب جهاد با نفس جلد1 ص73
تفسیر فخر رازی، ج 32، ص 85،
حکایت ها و پندهای اخلاقی (علی اصغر ابراهیمی فر)
🔰 @p_eteghadi 🔰
✍امام علی علیه السلام
مَنْ كَانَ مُتَكَبِّراً لَمْ يُعْدِمِ اَلتَّلَفَ
كسى كه متكبّر باشد، از نابودى در امان نيست
📗 غرر الحكم، ح 8132
🔰 @p_eteghadi 🔰
#داستان_کوتاه
دزدی به خانه احمد خضرویه رفت و بسیار بگشت، اما چیزی نیافت که قابل دزدی باشد.
خواست که نومید بازگردد که ناگهان احمد، او را صدا زد و گفت:
ای جوان! سطل را بردار و از چاه، آب بکش و وضو بساز و به نماز مشغول شو تا اگر چیزی از راه رسید، به تو بدهم؛ مباد که تو از این خانه با دستان خالی بیرون روی!
دزد جوان، آبی از چاه بیرون در آورد، وضو ساخت و نماز خواند.
روز شد، کسی در خانه احمد را زد. داخل آمد و ۱۵۰ دینار نزد شیخ گذاشت و گفت این هدیه، به جناب شیخ است.
احمد رو به دزد کرد و گفت: دینارها را بردار و برو؛ این پاداش یک شبی است که در آن نماز خواندی.
حال دزد، دگرگون شد و لرزه بر اعضایش افتاد
گریان به شیخ نزدیک تر شد و گفت: تاکنون به راه خطا می رفتم.
یک شب را برای خدا گذراندم و نماز خواندم، خداوند مرا این چنین اکرام کرد و بی نیاز ساخت.
مرا بپذیر تا نزد تو باشم و راه صواب را بیاموزم.
کیسه زر را برگرداند و از مریدان شیخ احمد گشت.
👤 عطار
📔 تذکرهالاولیا
🔰 @p_eteghadi 🔰
نبش قبر از دیدگاه اسلام
🔴اسلام دینی کامل و #جامع است که تمام نیازهای مادی و معنوی انسان را از لحظه تولد تا مرگ و حتی بعد از آن پاسخ میدهد. یکی از شاخههای احکام اسلامی مسائل مربوط به اموات و #مردگان است که از چگونگی دفن میت گرفته تا نحوه رفتار با جسد و نبش قبر را شامل میشود. نبش در لغت به معنای شکافتن #گور، کندن زمین و بیرون آوردن چیزی از زمین میباشد. منظور از نبش قبر آنست که جسد میّتی که با دفن پوشیده شده آشکار شود.در احکام اسلامی بر حفظ حرمت و شأن اموات مسلمان از زن و مرد گرفته تا کودک و حتی افراد دیوانه تاکید بسیاری شده است، از این رو #شکافتن و نبش قبر که موجب نمایان شدن جسد متلاشی شده میت میشود، اهانت و هتک حرمت به وی تلقی شده و بنابر اجماع فقها حرام و ممنوع است.
روایاتی که از پیامبر خاتم رسیده، احترام مرده همچون زنده بر همگان #واجب است و اگر حفظ حرمت مؤمن از حرمت کعبه بیشتر است، پس حرمت نبش قبر مؤمنی همچون حجر بنعدی که از پارسایان روزگار بود، از حرمت تخریب کعبه بیشتر است. بنابراین بانیان این کار، عملی خلاف شرع انجام دادهاند و یقیناً مسلمانان جهان هیچ گاه این بیحرمتی آنان را فراموش نخواهند کرد.همۀ علمای شیعه، حکم به #حرمتِ نبش قبرِ مؤمن دادهاند، حتی برخی از علما در آثارِ خود ادعای اجماعِ فریقین را در این مطلب کردهاند. نبش قبر مردگان و نیز انتقال جسدشان پس از دفن کردن جایز نیست. مگر بنابر شراط زیر:
اگر در قبر مالی ارزشمند باشد و یا میت را در زمین یا کفن #غصبی دفن کرده باشند، نبش قبر به شرط عدم گذشت #زمان زیاد و با شرایط خاصی جایز است، اما اگر مرده بدون کفن کردن، دفن شده باشد و یا بر وی نماز خوانده نشده باشد، نبش جایز نیست؛ زیرا نمازی را که خوانده نشده با نماز بر قبرِ میت میتوان جبران کرد و دفن شدن و پوشانیده شدنِ بدنِ وی به وسیله خاک، از کفن کردن کفایت میکند؛ چون نبش قبر به نوعی مُثله کردن و هتکِ حرمتِ مرده به حساب میآید. همچنین اگر #ختنهنشده دفن شده باشد، نبش نمیشود. اگر کسی #جواهری را ببلعد و بمیرد، نبش نمیشود. البته صاحب آن مال میتواند قیمت مالش را از ترکه میت بردارد.(طوسی، محمد بنحسن، المبسوط في فقه الإمامية، ج1، ص93؛ همو، الخلاف، ج1، ص730)جنبۀ دیگری که مورد بحث قرار گرفته است، زمانِ لازم برای خارج شدنِ قبر از حکمِ قبر است. در روایات رسیده از خاندان #عصمت و طهارت و نیز در کلام علما تصریح شده است که باید به اندازهای از دفن مرده گذشته باشد که اطمینان حاصل شود #جنازه از بین رفته است، و الّا نبش قبر جایز نیست.
🔰 @p_eteghadi 🔰
📌 #پندانه
🔸مردی به پیامبر خدا ،حضرت سلیمان ، مراجعه کرد و گفت:
ای پیامبر میخواهم، به من زبان یکی از حیوانات را یاد دهی.
سلیمان گفت: توان تحمل آن را نداری.
🔸اما مرد اصرار کرد
سلیمان پرسید، کدام زبان؟
جواب داد: زبان گربه ها، چرا که در محله ما فراوان یافت می شوند.
🔸سلیمان در گوش او دمید و عملا" زبان گربه ها را آموخت
روزی دید دو گربه با هم سخن میگفتند.
🔸یکی گفت: غذایی نداری که دارم از گرسنگی میمیرم.
دومی گفت: نه، اما در این خانه خروسی هست که فردا میمیرد،
آنگاه آن را میخوریم.
🔸مرد شنید و گفت: به خدا نمیگذارم خروسم را بخورید،
آنرا خواهم فروخت، فردا صبح زود آنرا فروخت
گربه امد و از دیگری پرسید: آیا خروس مرد؟ گفت: نه، صاحبش فروختش،
اما، گوسفند نر آنها خواهد مرد و آن را خواهیم خورد.
🔸صاحب منزل باز هم شنید و رفت گوسفند را فروخت.
گربه گرسنه آمد و پرسید: آیا گوسفند مرد؟
گفت: نه! صاحبش آن را فروخت.
🔺اما صاحب خانه خواهد مرد، و غذایی برای تسلی دهندگان خواهند گذاشت
و ما هم از آن میخوریم! مرد شنید و به شدت برآشفت
نزد پیامبر رفت و گفت: گربه ها میگویند امروز خواهم مرد!
خواهش میکنم کاری بکن!
🔺پیامبر پاسخ داد: خداوند خروس را فدای تو کرد اما آنرا فروختی،
🔺سپس گوسفند را فدای تو کرد آن را هم فروختی، پس خود را برای وصیت
و کفن و دفن آماده کن!
.
🔅خداوند الطاف مخفی دارد،
ما انسانها آن را درک نمی کنیم.
او بلا را از ما دور میکند،
و ما با نادانی خود آن را باز پس میخوانیم
🔰 @p_eteghadi 🔰
📌 اثبات ایمان ابوطالب (علیه السلام)
🔹 یکی از اعتقادات شیعه، ایمان حضرت ابوطالب(علیه السلام) به اسلام و پیامبر است و این اعتقاد را با دلایل محکم به اثبات رسانده است.
🔸 یکی از مهمترین ادله اثبات ایمان ابوطالب(علیه السلام)، که در بیان امام سجاد(علیه السلام) آمده است به شرح ذیل میباشد:
🔹 به اعتراف شیعه و سنی، فاطمه بنت اسد(همسر ابوطالب) مسلمان بوده و مسلمان از دنیا رفته است. از آنجایی که طبق احکام اسلامی، زن مسلمان نمیتواند در نکاح مردی کافر باقی باشد(شوهر کافر) و باید از او جدا شود، اگر حضرت ابوطالب(علیه السلام) مسلمان نبود، فاطمه بنت اسد باید از او جدا میشد.
🔸 اما در تاریخ نداریم که پیامبر، فاطمه بنت اسد را امر کرده باشند که از همسرش جدا شود و بیان شده که تا آخر عمر با هم زندگی کردند.
🔹 در نتیجه حضرت ابوطالب علیه السلام به قطع و یقین مسلمان بوده است و در توصیف ایمان ابوطالب همین بس که امام باقر(علیه السلام) فرمودند: «اگر ایمان ابوطالب در یک کفّه ترازو و ایمان این مردم در کفّه دیگر قرار گیرد، ایمان او سنگین تر است.»
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
💢 اصل دعا استغفاره
🎙 حجتالاسلام پناهیان
🔰 @p_eteghadi 🔰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان مالکوم ایکس درباره مخالفان اسلام
🔹مالكومايكس شهيدی كه رهبرانقلاب برای او فاتحه خواند.
▪️سالگرد شهادت مالکوم ایکس
🔰 @p_eteghadi 🔰
💢 #نکته_نگاشت | چهار زن بهشتی در خدمت حضرت خدیجه سلاماللهعلیها
🔹 هنگام وضع حمل حضرت خدیجه سلاماللهعلیها، چهار زن والامقام که شبیه زنان بنیهاشم بودند، بر او وارد شدند.
🔸 یکی از آنان به او گفت: «ای خدیجه! غمگین مباش که ما فرستادگان پروردگار تو هستیم؛ من ساره هستم و این، آسیه و همنشین تو در بهشت، و این، مریم دختر عمران، و این، صفورا دختر شعیب است».
📚 برگرفته از تقویم شیعه، ص172.
🔰 @p_eteghadi 🔰
داستانی که نگاه شما را به قیامت عوض خواهد کرد
✅ بعضیها فکر میکنن که بهشت رو فقط میشه در مسجد و بر سر سجاده بدست آورد، در حالی که با خواندن این داستان خواهید فهمید که راههای نزدیکتر دیگری برای رسیدن به خدا هست که از آن غافلیم،
🔲 این داستان را «ابن جوزی» نقل میکند که:
در بلخ مردی علوی (از سادات منتسب به امیرالمؤمنین علی ع) زندگی میکرد تا اینکه بیمار شد و بعد از دنیا رفت.
همسرش گفت: با دخترانم به سمرقند رفتم، تا مردم کمتر ما را سرزنش کنند و در سرمای شدید وارد این شهر شدم و دخترانم را به مسجد بردم و خودم برای تهیّه چیزی بیرون آمدم.
دیدم مردم در اطراف شیخی اجتماع کرده اند، پرسیدم: او کیست؟ گفتند: شیخ شهر است. من نیز نزد او رفتم و حال و روزم را شرح دادم ولی او گفت: دلیلی بر سیادتت بیاور؟ و توجّهی به من نکرد و من هم به مسجد بازگشتم.
در راه پیر مردی را در مغازهای دیدم که تعدادی در اطرافش جمعاند،
پرسیدم: او کیست؟ گفتند: او شخصی مجوسی است،
با خود گفتم: نزد او بروم شاید فرجی شود؟ لذا نزد وی رفته و جریان را شرح دادم.
او خادم را صدا زد و گفت: برو و همسرم را خبر کن، تا به اینجا بیاید،
پس از چند لحظه بانویی با چند کنیز بیرون آمد. شوهرش به او گفت: با این زن به فلان مسجد برو و دخترانش را به خانه بیاور؟
سیده میگوید: همراه این زن به منزل او آمدیم و جایی را در خانهاش به ما اختصاص داد و به حمام برد و لباسهای فاخر بر ما پوشاند
و انواع خوراکها را به ما داد و آن شب را به راحتی سپری کردیم.
در نیمه های شب شیخ مسلمان شهر در خواب دید، قیامت برپاست و پرچم پیامبر(ص) بر بالای سرش بلند شد.
در آنجا قصری سبز را دید و پرسید: این قصر از آن کیست؟ پیامبر(ص)فرمود: از آن یک مسلمان است. شیخ جلو میرود و پیامبر(ص) از او روی میگرداند
عرض میکند: یا رسول اللَّه(ص) من مسلمانم چرا از من اعراض میکنی؟ فرمود: دلیل بیاور که مسلمانی؟ شیخ سرگردان شد، و نتوانست چیزی بگوید.
پیامبر(ص)فرمود: فراموش کردی، آن کلامی را که به آن زن علوی گفتی؟ این قصر از آن آن مردی است که این زن در خانه او ساکن شده؟
در این موقع شیخ از خواب بیدار شد و بر سر و صورت خود میزد و میگریست. آنگاه خود و غلامانش برای یافتن زن علوی در سطح شهر به تجسّس پرداختند، تا اینکه فهمیدند، او در خانه یک مجوسی است.
شیخ نزد مجوسی رفت و تقاضای دیدن وی را نمود، مجوسی گفت: نمیگذارم او را ببینی؟ شیخ گفت: میخواهم این هزار دینار را به او بدهم.
گفت: نه، اگر صد هزار دینار هم بدهی نمیپذیرم. وقتی اصرار شیخ را دید، گفت: همان خوابی را که دیشب تو دیدهای من هم دیدهام من رسول خدا(ص) را در خواب دیدم که فرمود: این قصر منزل آینده تو است.
سوگند به خدا من و همه اهل خانه به دست او مسلمانشدهایم
📕 إرشاد القلوب إلی الصواب، ج2، ص: ۴۴۵
🔰 @p_eteghadi 🔰
ماه شعبان ماه شریف و با عظمتی است.
ماه انس با حضرت حق است. بزرگان و سالکین الی الله، این ماه را یکی از منازل سلوکشان قرار میدادند؛ یعنی در این ماه رشد معنویشان فوق العاده بود.
در این ماه نسبت به سایر ماهها، زمینه برای کشف حجابهای ظلمانی و مزین شدن به صفات پسندیده، مساعدتر است.
ماه شعبان، ماه نبی اکرم صلی الله علیه وآله وسلم است.
روایاتی که در فضیلت این ماه نقل شده فوق العاده است از جمله حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم فرمودهاند: رَجَبٌ شَهْرُ اللهِ وَ شَعْبَانُ شَهْرِی وَ رَمَضَانُ شَهْرُ أُمَّتِی؛ رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان، ماه امت من است.
( بحارالانوار، ج 104،ص 125.)
👇👇👇
📿همچنین روزه در این ماه خیلی سفارش شده است. روایات عجیبی در فضیلت روزه گرفتن در این ماه وارد شده است. ابن بابویه از سالم روایت كرده است كه گفت: در اواخر ماه رجب، خدمت امام صادق علیه السلام رسیدم. وقتی نظر مبارك آن حضرت بر من افتاد فرمودند: «آیا در این ماه روزه گرفتهاى؟» گفتم: «نه والله! اى فرزند رسول خدا». فرمودند: «آنقدر ثواب از تو فوت شده است كه قدر آن را به غیر از خدا كسى نمىداند. به درستى كه این، ماهى است كه خدا آن را بر ماههاى دیگر فضیلت داده و حرمت آن را عظیم نموده و گرامی داشتن روزهدار را در این ماه بر خود واجب کرده است».
گفتم: «یابن رسول الله! اگر در باقیمانده این ماه روزه بدارم، آیا به بعضى از ثواب روزهداران آن نائل میشوم؟»
فرمودند:اى سالم! هر كس یك روز از آخر این ماه را روزه بدارد، خدا او را از شدت سكرات مرگ و از هول بعد از مرگ و از عذاب قبر، ایمن میکند، و هر كس دو روز از آخر این ماه را روزه بگیرد، از صراط به آسانى بگذرد، و هر كس سه روز از آخر این ماه را روزه بگیرد، از ترس بزرگ روز قیامت و از شدتها و هولهاى آن روز ایمن شود، و برات رهایی از آتش جهنم به او عطا كنند. (أمالی شیخ صدوق، ص 15)
#شعبان #روزه #پیامبرص #سالک
🔰 @p_eteghadi 🔰
امام صادق (علیه السلام)؛
از حقوق ما بر شیعیانمان است،
که پس از هرنماز، دست بر چانه
گذاشته و سه بار بگویند:
یا رب محمد، عجل فرج آل محمد
یا رب محمد، احفظ غیبه محمد
یا رب محمد، انتقم لابنه محمد
ای خدای محمد، رهایی آل محمد را شتاب بخش
ای خدای محمد، نگهدار بازمانده محمد باش
ای خدای محمد، انتقام دختر محمد را بگیر
📙مکیال المکارم فی فواید الدعاء للقائم ج ۲، ص۶
🔰 @p_eteghadi 🔰
📣 فرا رسیدن ماه پر خیر و برکت شعبان ، ماه رسولالله (ص) فرخنده باد
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 اعمال مشترک ماه شعبانالمعظم
🌙 حلول ماه مبارک شعبان المعظم
🎉 ماه شعبان از اول تا آخرش عید است🎊
🔰 @p_eteghadi 🔰
•❀•
💠فضيلت ماه شعبان در روایات
#پیامبر_اکرم_(ص) :
🔅 شعبان، ماه من و رمضان ماه خداوند است. هر كه ماه مرا روزه بدارد، در روز قيامت شفيع او خواهم بود .
🔹 شعبانُ شَهري و رَمَضانُ شَهرُ اللّهِ فَمَن صامَ شَهري كُنتُ لَهُ شَفيعا يَومَ القِيامَةِ ؛
▫️بحار الأنوار، ج۹۷، ص۸۳
🔅ماه شعبان، «شعبان» ناميده شد؛ زيرا روزى هاى مؤمنان در اين ماه قسمت مىشود .
🔹 إنَّما سُمِّيَ شَعبانُ لأِنَّهُ يَتَشَعَّبُ فيهِ أرزاقُ المُؤمِنينَ ؛
▫️ثواب الأعمال، ص۶۲
#امام_علی_علیه_السلام :
🔅 رجب ماه من و شعبان ماه رسول خدا است .
🔹 رجَبٌ شَهري و شَعبانُ شَهرُ رَسُولِ اللّهِ ؛
▫️مصباح المتهّجد، ص۷۹۷
🔅 روزه ماه شعبان ، وسواس دل و پريشانىهاى جان را از بين مىبرد .
🔹صومُ شَعبانَ يَذهَبُ بِوَسواسِ الصَّدرِ وَ بَلابِلِ القَلبِ ؛
▫️ الخصال، ص۶۱۲ .
#امام_صادق_علیه_السلام :
🔅در جواب كسى كه پرسيده بود «چه عملى در ماه شعبان برتر است»؟: صدقه و استغفار .
🔹 في جوابه لرجل عندما سأله ما أفضَلُ ما يُفعَلُ فيهِ (شَعبانَ): الصَّدَقَةُ و الإستِغفارُ ؛
▫️اقبال الأعمال، ج۳، ص۲۹۴
#ماه_شعبان
#شعبان
🔰 @p_eteghadi 🔰
.
⁉️ #پرسش_و_پاسخ
تکلیف، زحمت یا رحمت؟
💠 اگر خداوند، مهربان و رحیم است، چرا تکالیف زیادی بر انسان مقرر کرده که موجب زحمت در دنیا و عذاب آنها در آخرت است؟
🔻پاسخ مختصر:
ظاهر تکلیف در نگرش سطحی، زحمت است. اسم «تکلیف» هم همین معنا را افاده میکند. تکلیف مشتق از ماده کُلْفَت، به معنی زحمت و مشقّت است،
❀ اما باطن تکلیف، هیچ زحمتی نیست، بلکه رحمت است؛ یعنی تمام آن، لطف است و با مهربانی خدا کاملاً سازگار،
و اگر او انسان را به انجام اموری تکلیف نمیکرد، باید در مهربانی او تردید میکردیم!
باید با تأمل بیشتری بنگریم که این تکالیف چه اثری برای ما دارد و آیا ما را فقط دچار زحمتی بیفایده کرده، یا در ورای آنها رحمتی عظیم نهفته است؟...
🚩 توضیح بیشتر:
در اندیشههای اسلامی سه تصویر از خداوند وجود دارد که مطابق آن سه نوع دینداری: عامیانه، عاقلانه و عاشقانه پدید میآید.
۱. در تصویر اول که مربوط به ذهنهای ساده و بسیط است خداوند موجودی قاهر و جبار است که دستوراتی دارد و در صورت تخلف از دستورات خشمگین شده عذاب میدهد.
۲. در تصویر دوم که مربوط به اذهان فلسفی و کلامی است رابطه انسان و خدا رابطهای تکوینی و براساس قوانین حاکم بر هستی است. ثواب و عقاب هم امری تکوینی و حقیقی است و تکلیف هم راهنمایی خدا نسبت به همین قوانین است. بهشت و جهنم هم نتایج وضعی و تکوینی اعمال ماست.
۳. در تصویر سوم رابطه میان خدا و مخلوق رابطه عاشق و معشوق است. خدای مهربان انسان را به سوی خود دعوت میکند و این دعوت سراسر وجود انسان عاشق را شور و نشاط میبخشد. تکلیف در این تصویر دعوت نامه معشوق به عاشق است که او را لایق خطاب یافته و با او به گفت و گو نشسته است و بنابراین نه تنها تکلیف زحمت نیست بلکه عین رحمت و شفقت است عذاب هم در اینجا حرمانی است که در اثر دوری از معشوق پیدا میشود.
✧ بنابراین میان دینداری عامیانه، عاقلانه و عاشقانه تفاوتهایی است از جمله:
(۱☜) اولی از سر ترس، دومی از سر سنجش عقلانی و سومی از سر شوق است؛
(۲☜) اولی تکلیف گریز، دومی تکلیف پذیر و سومی تکلیف طلب است؛
(۳☜) اولی پروای خود دارد، دومی پروای قانون و سومی پروای معشوق و...
📚 هادی صادقی، « درآمدی بر کلام جدید »
🔰 @p_eteghadi 🔰
گفته مي شود بعضي از اولياء خداوند چشم برزخي دارند و چهره ی برزخي ما را مي بينند. اين با ستار العيوب بودن خداوند منافات ندارد؟.mp3
1.2M
⭕️ سوال
❓گفته مي شود بعضي از اولياء خداوند چشم برزخي دارند و چهره ی برزخي ما را مي بينند. اين با ستار العيوب بودن خداوند منافات ندارد؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
38.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 #کلیپ_تصویری
✍️ مفتی وهابی توسط فرزندش شیعه شد!
👌پیشنهادی
🔰 @p_eteghadi 🔰
حاج مهدی سماواتی.mp3
21.71M
💠 قرائت #مناجات_شعبانیه
🎙مداح: حاج مهدی سماواتی
#شعبان
#مناجات_شعبانیه
#ماه_شعبان
#صلوات
🔰 @p_eteghadi 🔰
⭕️ سوال
❓عذاب ابدی برای گناهان محدود دنیایی، چگونه با عدل الهی سازگار است؟
1️⃣ بین اعمال نیک و بد و بین پاداش و کیفر اُخروی نوعی رابطه علیت وجود دارد که بهوسیله وحی الهی کشف و به مردم گوشزد شده است.
🔹از این رو ممکن است نتیجه و پیامد گناهی، بسیار هولناک و حتی جاودانگی در آتش باشد و البته تشخیص این موارد از محدوده عقل بشری خارج است؛ چراکه ما تأثیر افعالمان در دنیا را بهطور کامل نمیدانیم؛ چه برسد به سرای آخرت که دسترسی محدودتری داریم.
2️⃣ برای آسان شدن فهم این مسئله میتوان به نمونههایی از افعال در دنیا که اثر طولانی در همین دنیا داشته، اشاره نمود: کور کردن چشم خود یا دیگران در یکلحظه انجام میگیرد، اما نتیجه آن تا پایان عمر ادامه دارد، چهبسا برخی گناهان بزرگ نیز دارای آثار اخروی جاویدان باشند.[1]
3️⃣ وجه دیگری که موید روایی هم دارد، توجه به نیت افراد است. کسی که در عمر محدود دنیویاش با نیت، قصد گناه و بیتوبه دنیا را ترک نموده، اگر صد یا هزار سال دیگر هم میماند، بنای بر ادامه معصیت را داشت و خدا میداند که او هرچقدر بماند، چنین خواهد بود و ازاین جهت عذاب دائمی برای چنین فردی خلاف عدالت نیست.[2]
✅ البته عذاب جاويدان برای کسانی است که تمام روزنههای نجات را به روى خود بسته، بنای اصلاح و توبه نداشته و غرق در گناهان شدهاند: «بَلى مَنْ كَسَبَ سَيِّئَةً وَ أَحاطَتْ بِهِ خَطيئَتُهُ فَأُولئِكَ أَصْحابُ النّارِ هُمْ فيها خالِدُونَ»؛[3] «آرى كسى كه مرتكب گناهى گردد و آثار آن تمام وجود او را احاطه كند، چنان كسى اهل دوزخ است و جاودانه در آن خواهد ماند».
📗 پینوشت:
[1]. علامه مصباح، محمدتقی، آموزش عقاید، ص 200.
[2]. شیخ صدوق، محمد بن علی، التوحید، ص 398.
[3]. سوره بقره، آیه 81.
📎 #مباحث_خدا_شناسی
📎 #عدالت_الهی
🔰 @p_eteghadi 🔰