💠 خارق حجب
🔸 دستوری که ذات اقدس الهی به مسلمان های صدر اسلام داد این بود که شما #ادب_جاهلی را باید کنار بگذارید و #ادب_الهی_و_اسلامی را به کار بند ید؛ وقتی خواستید خدمت حضرت مشرّف بشوید، از پشت پنجره و پشت اتاق، حضرت را صدا نزنید، پیامبر را ﴿مِنْ وَراءِ الْحُجُرات﴾ نخوانید از پشت حجره نخوانید، بلکه به حضور حضرت مشرف بشوید و درخواست ملاقات کنید. این ادبی است که از این آیات به دست می آید که شما ﴿مِنْ وَراءِ الْحُجُرات﴾ نخوانید، حضوراً بروید.
🔸 ولی برخی ها از تلاوت همین آیه می گویند وقتی خدای سبحان می فرماید ﴿مِنْ وَراءِ الْحُجُرات﴾ نخوانید، جلوتر بروید و حضوراً حضرت را بخوانید، معلوم می شود از ماورای حجاب معصیت و امثال معصیت هم نمی شود پیغمبر را صدا زد «من وراء الحجاب» نمی شود با پیامبر معامله کرد. یک انسان تبهکار، «من وراء الحجاب» دارد حرف می زند؛ این باید برود حضور حضرت، خب چه زمانی به حضور حضرت می رود؟ در صورتی که حجابِ گناه نداشته باشد. اگر #حجاب_گناه نداشت، آن وقت حضوراً زیارت می خواند می گوید «السلام علیک»؛ اما اگر «من وراء الحجاب» باشد چگونه می تواند بگوید «السلام علیک»؟! مخاطب او چه کسی است؟!
🔸 ماه پُربرکت #شعبان نشان می دهد که وجود مبارک حضرت یعنی #رسول_خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می تواند بسیاری از این #حجاب_ها_را_خرق_کند و همه جا خود را نشان بدهد؛ در این صلواتی که در هر روز ماه شعبان هنگام زوال خوانده می شود، در بخش پایانی این صلوات آمده است که خدایا! این ماه که ماه پیامبر است، او را شفیعِ مشفّع ما قرار بده و او را طریقِ مَهیع قرار بده!
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 درس خارج فقه قرض – جلسه 19
تاریخ: 1394/02/30
🔰 @p_eteghadi 🔰
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 خزائن الهی؛ این روزها زیاد از کمبودها می شنویم. نفت ما تا فلان سال تمام می شود. منابع آبی زیر زمینی ما تا فلان زمان کفاف می دهد. دیگر روی هوای پاکیزه را نمی بینیم . منابع مالی ما برای رفع مشکل ازدواج و مسکن کافی نیست و .... این ها نتایج بررسی های علمی و تجربی و محاسبات اقتصادی است. کسی نمی تواند که بگوید این نتیجه گیری ها غلط است. همان طور که همه ما سطح قدرت خرید خود را محاسبه می کنیم و می دانیم که توان خرید چه چیزهایی را نداریم. اما تفاوتی باید وجود داشته باشد بین نگاه توحیدی و خدا محورانه با نگاه غیر توحیدی و آن همان جمله معروفی است که قدیمی تر ها می گفتند : "خدا بزرگ است." اعتقاد قطعی ما که منشأ قرآنی هم دارد همین است که جبران این کمبودها برای خدا هیچ کاری ندارد. خداوند قادر است. هر کاری را می تواند انجام دهد. در زندگی شخصی خود و یا افراد دیگر زیاد دیدیم که فراتر از حد تصور خود چیزهایی را به دست آوردند. در مشکلات کلان هم همین قاعده جاری است. خدا می تواند. این همان است که در آیه می فرماید که خزائن همه چیز (تأکید می کنیم همه چیز!) نزد خداوند است. توانائى بر ايجاد هر مقدار در هر زمان را دارد، ولى همه چيز اين عالم حساب دارد و ارزاق و روزي ها نيز به مقدار حساب شده اى از طرف خدا نازل مى گردد. این حساب و کتاب همان تقدیر الهی است که گفته می شود. یعنی دادن و ندادن های الهی حکمتی دارد. شاید حکمت آن امتحان بندگان باشد. شاید حکمت آن عذاب کردن افراد باشد، تا از مسیر خطایی که می روند به سوی خدا بازگردند. (مانند اغلب کمبودهای آخرالزمان) شاید حکمت در تنگنا قراردادن انسان مومن، این باشد که نعمت ها او را سر مست نکند و از خدا غافل نکند. شاید حکمت برخی نعمت دادن ها پاداش باشد، شاید استدراج فرد برای فراهم کردن موجبات عذاب بزرگ باشد و .... ممکن است یک اتفاق واحد بیفتد و برای یکی امتحان باشد، برای یکی عذاب باشد و برای دیگری خیر! واقعا دانستن حکمت این وقایع برای ما دشوار است. اما باید ایمان داشته باشیم که خدا می تواند. این ایمان که باشد، تکلیف خود را می دانیم. همان طور که در زندگی مادی تلاش می کنیم، در برقراری ارتباط با خدایی که می تواند همه مشکلات ریز و درشت ما را حل کند می کوشیم تا رحمتش را به خود جلب کنیم و نتیجه را به او وامی گذاریم. یعنی توکل می کنیم. وظیفه ما این است و چنین انسانی قطعا سعادتمند می شود و مشکلات برایش آسان!
🔷 آیه روز:
وَ إِن مِّن شَيْءٍ إِلاَّ عِندَنَا خَزَائِنُهُ وَ مَا نُنَزِّلُهُ إِلاَّ بِقَدَرٍ مَّعْلُومٍ (حجر / آیه 21)
🔶 ترجمه:
و خزائن همه چیز، تنها نزد ماست; ولى ما جز به اندازه معین آن را نازل نمى كنیم!
🔰 @p_eteghadi 🔰
🔴 درس امام حسین(ع) به امت اسلامی
🔺️ رهبر انقلاب: درس حسینبنعلی علیهالصّلاةوالسّلام به امّت اسلامی این است که برای حقّ، برای عدل، برای اقامهی عدل، برای مقابلهی با ظلم، باید همیشه آماده بود و باید موجودی خود را به میدان آورد. ۱۳۹۲/۰۳/۲۲
🔰 @p_eteghadi 🔰
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
🎊میلاد پر نور ستارگان کربلا حضرت سید الشهدا (علیه السلام ) ، حضرت ابوالفضل العباس (علیه السلام ) و امام سجاد( علیه السلام) بر همگان فرخنده و مبارک باد .
🔰 @p_eteghadi 🔰
#ماه_شعبان
🔻 هنگام ولادت امام حسین علیه السلام، خداوند متعال به جبرئیل امر نمود: ای جبرئیل خبر ده پیامبرم را که من فرزند او را حسین نام کردهام و تعزیتِ او بگو؛ و بگو: یا محمّد (صلی الله علیه و آله) او را خواهند کُشت بدترین افراد امّت تو، بر بدترین چهار پایان سوار باشند، پس وای بر کسی که او را بکُشد، وای بر کسی که اسبان ایشان را براند، وای بر کسی که مردم را بکِشد بسوی قتال او. من از کُشندهٔ حسین بیزارم و او از من بیزار است. زیرا که هیچ مجرمی به صحرای محشر نمیآید مگر آنکه قاتل حسین علیه السلام جرمش از او بیشتر است. قاتل حسین علیه السلام را در روز قیامت با مشرکان که با خداوند متعال، خدای دیگری برگزیدند داخل جهنّم خواهند کرد. آتش جهنّم مشتاقتر است به قاتل حسین علیه السلام از مطیعان خداوند بسوی بهشت.
📙 جلاء العیون، علامه مجلسی رحمهالله، ص ٤٨١
#میلاد_سیدالشهدا_سلام_الله_علیه
🔰 @p_eteghadi 🔰
14.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓تکلیف بی دینان و کسانی که دین به آنها نرسیده است و بی دین از دنیا رفته اند چیست؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 کژ راهه
🔸 وجود مبارک سیدالشهداء (سلام الله علیه) بیان نورانی اش این است که اگر کسی مقصدی دارد مقصودی دارد هدفی دارد، الا و لابد باید راهش #راه_مستقیم باشد.
این حرفی که برخی ها در آوردند که «هدف وسیله را توجیه می کند»، فرمود این باطل محض است؛ هیچ ممکن نیست کسی از راه خلاف به مقصد صحیح برسد.
🔸 آن بیان نورانی این است: «مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللَّهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یحْذَرُ»؛ اگر کسی هدفی دارد هدفش بسیار خوب است می خواهد دین را یاری کند یا می خواهد کار مباحی یا خیری را انجام بدهد ولی از راه باطل بخواهد برود، زودتر از دیگران گرفتار می شود.
«مَنْ حَاوَلَ أَمْراً»؛ یعنی مقصد؛ از چه راهی می خواهد به آن مقصد برسد؟ «بِمَعْصِیةِ اللَّهِ»؛ از راه خلاف می خواهد به مقصدی برسد، زودتر از دیگران به چاه می افتد.
🔸 این یک #اصلی_کلی است، البته این در بیانات نورانی پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) هم هست. وجود مبارک #سید_الشهداء صریحاً این را به عنوان #خط_مشی اعلام کرده که از راه باطل نمی شود به مقصد صحیح رسید، چون گناه بیراهه است؛ یعنی این وسط ها چاه دارد، این وسط ها هلاکت دارد؛ راه نیست!
«مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیةِ اللَّهِ كَانَ أَفْوَتَ لِمَا یرْجُو وَ أَسْرَعَ لِمَجِیءِ مَا یحْذَرُ».
:
#ولادت_امام_حسین_علیه_السلام
#آیت_الله_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه ارث – جلسه 88
تاریخ: 1399/12/27
🔰 @p_eteghadi 🔰
12.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ سوال
❓چطور می توانیم دین و سیاست را یکی کنیم؟
🎙 استاد محمدی شاهرودی
🔰 @p_eteghadi 🔰
#خبر
#معرفی_کتاب
📗کتاب معانی الأخبار به چاپ رسید
📄 ترجمه: محقق دانشمند
✍️ استاد حسین انصاریان
▫️این کتاب حدیثی حاوی توضیح بیش از 500 عنوان مهم علمی، دینی و اعتقادی در کلام معصوم می باشد.
👈 قابل توجه علاقهمندانِ به آثار استاد انصاریان، جهت کسب اطلاعات بیشتر از نحوه خرید و ارسال مرسوله از طرُق ذیل اقدام نمایند؛
1️⃣ حضور در محل نشر دارالعرفان به نشانی قم، خیابان 15 خرداد، انتهای خیابان فراشاهی، خیابان شعبانیان، بین کوچه 9 و 11
2️⃣ از طریق فروشگاه اینترنتی به آدرس:
https://shop.erfan.ir
🔰 @p_eteghadi 🔰
💠 مواهب جنّت
🔸 در بهشت یک قسم نعمت های آماده هست كه «نُزُل» نامیده می شود _ «نُزُل» یعنی آن چیزی كه وقتی مهمان آمد اوّلین بار نزد او حاضر می كنند _ قسم دوم آن است که هر چه آرزو كنند و به ذهن اینها بیاید و بخواهند، برای اینها حاصل است كه فرمود: ﴿لَهُمْ ما یدَّعُونَ﴾؛ قسم سوم هم یك سلسله نعمت هایی است كه نمونه آن در دنیا نیست (یك)؛ اصل آن به ذهن انسان هم نمی رسد (دو); اگر چیزی به ذهن انسان نرسید آرزوی آن را هم نمیكند (سه)، زیرا حوزه آرزو و قلمرو اُمنیه به مقدار معرفت است. قسم سوم این است كه ﴿وَ لَدَینا مَزیدٌ﴾؛ یعنی بیش از آرزوهای اینها و بیش از اُمنیه اینها یك سلسله نعمت هایی هست كه ما آنجا به اینها عطا می كنیم و از این شفاف تر و روشن تر همان آیه ای است كه فرمود: ﴿فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ﴾؛ هیچ كس نمی داند که در آنجا چه لذّتی هست ﴿فَلا تَعْلَمُ نَفْسٌ ما أُخْفِی لَهُمْ مِنْ قُرَّةِ أَعْینٍ﴾.
🔸 بالاتر از همه كه آن نقطه نهایی است سلام الهی است: ﴿سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبٍّ رَحیمٍ﴾؛ یعنی «لهم سلامٌ»، از ناحیه چه كسی؟ از ناحیه پروردگاری كه مهربان است. خود «سلام» از اسمای حسنای ذات اقدس الهی است؛ خدای سبحان سلام است و از طرف خدای سلام, سِلم و سلامت و امنیت برای مؤمنان نازل می شود.
#آیت_الله_جوادی_آملی
#جام_معرفت
📚 سوره مبارکه یس جلسه 18
تاریخ: 1392/11/07
🔰 @p_eteghadi 🔰
40.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺تاثیر نیکی به پدر و مادر
🔰 @p_eteghadi 🔰