564_13960613_3_a2.mp3
2.46M
#پرسمان_تربیتی
دختر دوسال و نیمهای دارم که به شدّت بیقراری میکند و خیلی اذیّت میکند. خیلی با او باآرامش صحبت میکنیم یا با او بازی میکنیم ولی اصلاً توجّه نمیکند. وقتی لج میکند خودش را میزند، ما را میزند، گاز میگیرد و به شدّت بیقراری میکند. دخترم 8 ماهه که بود مقداری خیرگی داشت. وقتی او را به دکتر بردیم دکتر قرص توپیرامات به او داد و خوب شد، امّا لجبازی را از آن زمان دارد. الآن نزدیک ۱۰-۱۵ روز است که خیلی بیقرار شده است. تغذیهی این کودک خوب است و صبحانه، ناهار و شامش را خوب میخورد. روابط اجتماعیاش خیلی کم و ضعیف است. در خانه هم تلویزیون زیاد نمیبیند و بیکار است.
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
565_13960613_4_a2.mp3
956.5K
#پرسمان_تربیتی
دختر دو و نیم سالهای دارم که بچّهی اوّلم است. جدیداً به گونهای شده که وقتی در مغازهای بچّهی دیگری بخواهد چیز دیگری بخرد میگوید که نخرد. فکر میکند کلّ دنیا باید مال او باشد. من باید چه کنم که این حسّ حسادتش از بین برود؟ چون خیلی حرص میخورد و کاملاً هم عصبی میشود. مثلاً وقتی میبیند بچّهای مداد رنگی خریده میگوید: «او نخرد فقط برای من بخرید. همهچیز مال من باشد.» چه کار کنم تا حسّ حسادتش فروکش کند؟
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
❓سوال
اینکه میگویندلعن علنی نکنیدشیعیان رامیکشند
پس قضیه مرگ برآمریکاومرگبراسرائیل چیست؟
✅پاسخ:
نخست توجه کنید که طبق روایات اهل بیت کسانی که ولایت امیر مومنان را قبول ندارند اما شهادتین را برزبان جاری می کنند مسلمان هستند واحکام اسلام برآنان جاری میشود.
علامه مجلسی روایات متعددی دراین مورد را در بحار الانوار شریف می آورد
📗بحار الانوار،ج65 ص247 باب 24
در روایتی امام صادق فرمود:
"مسلمان کسی است که شهادتین را بر زبان جاری کند ونماز را به اقامه کند وزکات را بدهد وحج خانه خدارا بجا آورد وروزه ماه رمضان را بگیرد این اسلام است.اما ایمان ومومن بودن مشروط به شناخت امامت وولایت است.
اگر کسی ولایت را قبول نداشته باشد اما به سایر لوازم اسلام اقرار کند او مسلمان است اما مسلمان گمراه"
📗بحار الانوار،ج65 ص247
حال روشن شد اهل سنت مسلمان هستند.لذا شامل آین احادیث میشوند
امام صادق فرمود:
"المسلم اخو المسلم"
"مسلمان برادر مسلمان است"
📗بحار الانوار،ج71 ص222
روشن است که کسی با برادرش دشمنی نمی کند،به او توهین نمی کند،به مقدساتش اهانت نمی کند
شیخ حر عاملی در وسایل بابی را اختصاص داده به ذکر روایات اهل بیت در حسن معاشرت با اهل سنت
"وجوب حسن معاشرت با اهل سنت به صورت ادای امانت آنان، اقامه شهادت برای آنان،استحباب عیادت مریضان آنان،حضور در تشییع جنازه آنان، نماز گذاردن در مساجد آنان"
📗وسایل الشیعه،ج12 ص5
ایت الله سبحانی با استناد به روایات آورده شده می گوید وحدت با اهل سنت وعدم توهین به مقدسات آنان بخاطر تقیه خوفی وترس از جان نیست بلکه از باب تقیه مداراتی وحسن معاشرت با آنان است چنان که خود اهل بیت دستور داده اند
📗الانصاف فی مسائل دام فیها الخلاف،للسبحانی،ج2 ص348
اما درمورد آمریکا واسرائیل وسایر دشمنان اسلام اهل بیت اجازه تقیه را نداده اند وصراحتا فرموده اند:
"کونا للظالم خصما وللمظلوم عونا"
"دشمن ظالم ویاور مظلوم باشید"
📗بحار الانوار،ج42 ص245
علامه مجلسی انبوهی روایات دروجوب دشمنی با ظالمین ودشمنان مسلمین می آورد
📗بحار الانوار،ج72 ص367
روشن است گفتن مرگ بر آمریکا واسرائیل گفتن مصداق روشن دشمنی با ظالمان وعمل به این وظیفه اسلامی است
✅پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
سوال:
می خواستم بدونم .با توجه به این که دور و برمون در فامیل و نزدیکان و همسایگان افراد نیازمند هستتد ایا رفتن به حج واجبه.مثلا من میدانم فلان فرد بدجوری نیازمنده و همه چشمانشون رو بستند .به نظر شما مصلحت این نیست حتی حج واجب را هم نریم.البته از روی سهل انگاری نه ..... واقعا طرف نیازمند باشد و پای ابرو در میان باشد؟
✅پاسخ:
باید تفصیل قائل شد بین حج واجب وحج مستحب.
حج واجب قابل اغماض نیست ورویات فراوانی در اهمیت آن آمده است
📚وسایل الشیعه،ج11 ص7 باب 1 وباب 2 وباب 4 وباب 5 وباب 7 و...
امام علی فرمود:
"حج خانه خدا را ترک نکنید که مشمول عذاب خداوند می شوید"
📚بحار الانوار،ج96. ص17
❗️امام صادق فرمود:
"( فرد مستطیع) اگر حج خانه خدا را ترک کند وقت مرگ به او گفته می شود یا یهودی بمیر ویا نصرانی"
📚الکافی،ج4 ص268
❗️اما اگر حج مستحب باشد انسان می تواند هزینه آن را صرف نیازمندان کند وخود به حج نرود.
امام صادق فرمود:
"برطرف کردن نیاز یک مومن برابر است با بیست حج ( مستحب) "
📚بحار الانوار،ج71 ص324
در روایت دیگر فرمود:
"کسی که بر خانه خدا هفت دور طواف کند خداوند برای او 6 هزار حسنه می نویسد و6 هزار گناه اورا پاک می کند و6 هزار درجه مقام اورا بالا می برد و6 هزار حاجت اورا براورده می کند اما کسی که یک نیاز مومن را برطرف کند این کار او افضل است از ده بار طواف خانه خدا"
📚همان مدرک،ص325
✅پرسمان اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
☀️ #تنفس_صبح
📖 هر روز تلاوت یک صفحه از قرآن کریم
📃 صفحه 230
🎙 قاری: #منشاوی
🔊 بشنویم🔻
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
📌آیا ما که یک زوج جوان هستیم، آمادگی و توانایی تربیت فرزند را داریم؟
🔹 یک خانم و آقای دانشجو (یک زوج جوان) که هر دو در مقطع کارشناسی ارشد درس میخواندند، در دانشگاه تهران پیش بنده آمدند و گفتند: ما بعد از چند سال که از ازدواجمان میگذرد، میخواهیم بچهدار شویم اما نمیدانیم واقعاً آمادگی تربیت فرزند را داریم و آیا میتوانیم مسئولیت تربیت فرزند را به عهده بگیریم یا نه؟!
🔹 من که خندهام گرفته بود، گفتم: مگر شما فکر میکنید مسئولیت تربیت فرزند چقدر سنگین است؟! گفتند: خُب شنیدهایم که خیلی مسئولیت سنگینی است! گفتم تربیت فرزند بسیار ساده است و شما خیلی اشتباه کردهاید که سنین جوانیِ خودتان را -که طبیعتاً عاطفۀ انسان در آن سنین، بیشتر است- از دست دادهاید و آن عاطفه را به فرزندان خودتان هدیه نکردهاید و کمی دیر به فکر بچهدار شدن افتادهاید. من دو سه تا اصل یا تکنیک مهم در تربیت فرزند را میگویم و شما بروید همین دو سه تا اصل را رعایت کنید:
🔹 یکی اینکه پدر، در کنار همۀ خوبیهایش به این مسأله اولویت بدهد که هیچوقت دل مادر را نشکند(لااقل جلوی بچهها) و به او محبت کند. مادر هم هیچ وقت غرور پدر را نشکند(لااقل جلوی بچهها) و به او احترام بگذارد. همچنین پدر و مادر، بچه را به اطاعت از یکدیگر توصیه کنند؛ مخصوصاً اینکه پدر به بچه یاد بدهد که دل مادرش را نشکند و مادر هم به بچه یاد بدهد که احترام پدر را حفظ کرده و غرورش را نشکند. در این صورت بچهای که در چنین خانوادهای بزرگ شود، خوب بار میآید.
🔷 اگر این اصول ساده را در رفتارهای خود در خانواده، رعایت کنیم، تربیت فرزند اصلاً کار سختی نخواهد بود. البته بعضیها که در فضای بحث تربیت فرزند(و روابط زن و مرد در خانه) قرار ندارند، شاید احساس کنند که این کار پیچیده است. ولی اگر کسی وارد این بحث شود، به مرور متوجه خواهد شد که با رعایت چند تکنیک مهم و کلیدی، میتوان بچههای خوبی تربیت کرد.
👤 علیرضا پناهیان
🔻 برنامه سمت خدا
#تربیت_فرزند
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
#ارتباط_با_کودکان
🤔#پرسش
❔توصیه اسلام برای ارتباط با کودکان بعد از ۶ سالگی چیست؟ یعنی پدر یا مادر تا چه سنی می توانند کودکان جنس مخالف خود را در آغوش بگیرند؟ و ببوسند ❗️معاندین حرف های عجیبی میزنند ❕❕
💠#پاسخ💠
👌مرحوم امام ( ره ) در کتاب « تحریر الوسیله » خود می آورد ؛
« براى مرد جايز است كه به دختر بچه مادامى كه بالغ نشده نگاه كند، در صورتى كه در آن تلذذ و شهوت نباشد؛ البته احتياط و اولى اين است كه به جاهايى كه عادت بر پوشاندن آنها با لباسهاى متعارف، جارى نمى باشد اكتفا نمايد مانند صورت و دستها تا مچ و موى سر و دو ذراع و دو پا، نه مثل ران و كپل و كمر و سينه و پستان و سزاوار نيست كه احتياط در آنها ترك شود. و احتياط (واجب) آن است كه در صورتى كه به شش سال رسيده باشد او را نبوسد و در دامن خود قرار ندهد.
❕ براى زن، نگاه كردن به پسر بچه مميّز مادامى كه بالغ نشده جايز است. و بر زن واجب نيست كه خود را از او بپوشاند مادامى كه به جايى نرسد كه نگاه كردن از ناحيه او و نگاه كردن به او موجب برانگيخته شدن شهوت شود؛ بنابر اقوى در برانگيخته شدن شهوت بالفعل و بنابر احتياط (واجب) در غير آن (يعنى در صورتى كه برانگيخته شدن بالقوه باشد).
📚ترجمه تحریر الوسیله ج 2 ص 262
👌على رغم اينكه در اسلام به محبّت كردن، نوازش كردن و بوسيدن بچّه ها سفارش شده، امّا اين رفتار، پس از سن معيّن، از سوى افراد نامحرم منع مى شود. با اينكه در هيچ روايتى نديده ايم كه دختربچّه ها پيش از سن بلوغ، به حجاب و پوشش مخصوص وادار شده باشند، يا روايتى كه حضور دختربچّه ها را در برابر مردان يا پسران، منع كرده باشد، امّا روابطى مثل: بوسيدن و در آغوش گرفتن آنها از سوى نامحرمان، منع شده است.
❕امير المؤمنين عليه السّلام مى فرمايد ؛
« هنگامى كه دختر به شش سالگى رسيد، جايز نيست كه او را مرد نامحرمى ببوسد و يا او را فشار دهد.»
📚وسائل الشیعه ج 20 ص 231
❕و در حديث ديگرى نيز نقل شده كه فردى از امام سؤال مى كند: دختربچّه نامحرمى، خود را در آغوش من مى اندازد و من او را بلند مى كنم و مىبوسم، حكمش چيست؟ امام پاسخ داد ؛
« اگر دختر، شش ساله شد، او را روى پاى خود ننشان.
📚الکافی ج 5 ص 533
❕پيامبر گرامی فرمود ؛
« چون دختر شش ساله شد، او را مبوس و پسر نيز چون از هفت سالگى گذشت، زن را نبوسد. »
📚الفقیه ج 3 ص 437
❕ امام صادق عليه السلام فرمود ؛
«وقتى دختر به شش سالگى رسيد، براى تو شايسته نيست كه او را ببوسى.»
📚الکافی ج 5 ص 533_ تهذیب ج 7 ص 481
❕در نقل دیگر آمده است ؛
« امام كاظم عليه السلام نزد محمّد بن ابراهيم، فرماندار مكّه و همسر فاطمه دختر امام صادق عليه السلام بود. محمّد بن ابراهيم، دخترى داشت كه لباس [زيبا] بر او مى پوشاندند و نزد مردان مى آمد و مردان، او را گرفته، به آغوش مى كشيدند.
🔸 هنگامى كه به امام كاظم عليه السلام رسيد، ايشان، در حالى كه دستان خود را كشيده بود، او را [از اين كه به آغوشش درآيد] نگه داشت و فرمود ؛
«وقتى دختر به شش سالگى رسيد، جايز نيست مردى كه مَحرم او نيست، او را ببوسد و در آغوش بكشد».
📚تهذیب الاحکام ج 7 ص 461
❕باتوجّه به زودتر بودن سن بلوغ جنسى دختران، پيامبر گرامی سن دختران را يك سال، پيش از پسران ذكر كرده است؛ زيرا دختران، پيش از پسران، به اين مسائل آگاه مى شوند و شايد هم خاطره اين عمل، بيشتر در ذهن آنها باقى بماند.
🔸 از طرف ديگر، پيامبر گرامی با چنين دستورهايى، راه را براى سوء استفاده افراد بيمار جنسى مى بندد كه به بهانه محبّت و نوازش كودكان، به ارضاى اميال بيمارگونه خود نپردازند.
❕در ضمن، از آنجا كه بوسه بر لب براى غيركودك خردسال، غالبا باعث تحريك #جنسى مى شود، امام صادق عليه السّلام مى فرمايد ؛
« بوسه بر لب، جز بر لب همسر و فرزند خردسال، جايز نيست.»
📚الکافی ج 2 ص 186
#پرسمان_اعتقادی
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
566_13960613_6_a2.mp3
2.01M
#پرسمان_تربیتی
شما فرمودید که بهجای این که با فرزندانمان ارتباط خشنی داشته باشیم باید با آنها دوست باشیم. چگونه با جوان و نوجوان دوست شویم؟
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁
567_13960613_7_a2.mp3
1.16M
#پرسمان_تربیتی
الحمدالله یک پسر 18 ساله داریم که در امور مذهبی و اخلاقی بسیار مقیّد هستند و واجباتشان را دقیقاً انجام میدهند و محرّمات را ترک میکنند. ایشان با شنیدن صدای اذان در مسجد حاضر میشوند و در نماز جماعت حضور همیشگی دارند. به نامحرم اصلاً نگاه نمیکنند. در درسها هم بسیار پرتلاش هستند به طوری که در کنکور امسال رتبهی زیر ۵۰۰ را کسب کردند. با توجّه به این که ایشان در آستانهی ورود به دانشگاه هستند و مرحلهی جدیدی از زندگیشان شروع میشود چه کار کنیم که این اخلاق و رفتار در ایشان تثبیت شود و در مراحل بعدی زندگیشان بماند؟
🍁🌳 @p_eteghadi 🌳🍁