هدایت شده از تاریخ پهلوی
خوش خدمتی رضاشاه به کشور ترکیه و واگذاری رشته کوههای مهم و استراتژی آرارات به ترکیه یکی از دهها خیانت وی در حق کشور و تاریخ این سرزمین است!
هدایت شده از تاریخ پهلوی
6.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مرتضی عشقی پور افسر گارد و فرمانده حفاظت کاخ نیاوران:
"عموی من تا روز آخر رییس آرامگاه پهلوی بود.وقتی پیکر را آوردند ایران، از مومیایی خارج شد و به طریق اسلامی کفن و دفن شد.."
@pahlaviiran
هدایت شده از تاریخ پهلوی
#خیانت_های_رضاشاه (۱)
واگذاری رشته کوههای استراتژی و مهم آرارات به کشور ترکیه توسط رضاشاه!
@pahlaviiran
هدایت شده از تاریخ پهلوی
#خیانت_های_رضاشاه(۲)
تصویر شهر مرزی بازرگان و رشته کوههای جدا شده آرارات از ایران!
رضاخان:مهم نیست این تپه برای ما باشد مهم این است که ما با هم دوست باشیم؟!😶
@pahlaviiran
هدایت شده از تاریخ پهلوی
#خیانت_های_رضاشاه(۳)
واگذاری حق آب و حق کشتیرانی در اروند رود(شط العرب) به عراق توسط رضاشاه با فشار استعمار انگلیس!
با این همه خیانت به او لقب خنده دار پدرایران هم میدهند 😒
@pahlaviiran
هدایت شده از تاریخ پهلوی
#خیانت_های_رضاشاه(۴)
خیانت واگذاری بخش زیادی از رود هیرمند به افغانستان توسطرضاخان
@pahlaviiran
هدایت شده از تاریخ پهلوی
#خیانت_های_رضاشاه(۵)
تصویر بخشهای از خاک ایران از جمله کوه «آرارات» (قرمز) که در دوران «رضا شاه» به حکومت ترکیه پیشکش شد!
@pahlaviiran
🔴تغییر فامیلی به اجبار
➕ حسن تقیزاده راجعبه اسم فامیل رضاشاه مینویسد: «وقتی رضاخان آمد و برای خود اسم فامیل «پهلوی» را انتخاب کرد به میرزامحمودخان پهلوی نویسنده کتاب تاریخ روابط سیاسی ایران و انگلیس رسانیدند که از اسم پهلوی دست بردارد. دربارۀ اجبار محمود محمود(پهلوی) به تغییر نام خانوادگی خود دکتر محمود افشار نوشته است: «روزی در منزل شادوران محمود پهلوی بودم. دَر زدَند و و نامهای آوردند. پس از گشودن وخواندن به من داد که بخوانم. دو، سه سطر بیشتر نبود. در آن چنین نوشته شده بود: چون حضرت اشرف کلمۀ پهلوی را برای نام خانوادگی خود انتخاب فرمودهاند، مقتضی میباشد که نام دیگری برای خود انتخاب کنید. از شادروان محمود پهلوی که خیلی ناراحت شده بود، پرسیدم چه خواهید کرد؟ گفت غیرتسلیم و رضا کو چارهای. گفتم اسم دیگری برای خود انتخاب خواهید کرد؟ گفت نه. همین محمود کافی است. آن روز تصمیم گرفت که همین محمود را اسم فامیلی کند.»
🖇 منبع:حسن تقیزاده، زندگی طوفانی، ص ۱۷۱
📱 @pahlaviiran
➕ حسین فردوست از تحلیل رفتن رضاخان در شهریور ۱۳۲۰ مینویسد:
«ارتش هیچگاه فرمانده مردد و ضعیف را دوست ندارد. همان رضاخان باوجودی که اکنون شاه قدرتمند بود همین که در شهریور ۱۳۲۰ ضعف نشان داد فرماندهان لشکری که آنها را از درجۀ گروهبانی به سرلشکری رسانده بود از او اطاعت نکرده و هریک طبق تصمیم خود عمل کردند. همان گروهبان کریم بوذرجمهری که اکنون امیرلشکر بوذرجمهری بود به دستور رضاخان املاک مردم را در شهریار تصاحب کرد و برای دو پسرش به ارث گذارد و املاک رضا را در شمال با آن وضع فجیع اداره میکرد، در شهریور ۱۳۲۰ حاضر نشد از ۸۰ هزار حلب بنزین موجود پنج حلب برای فرار رضا در اختیارش بگذارد و اگر محمدرضا از او خواهش نکرده بود معلوم نبود رضاخان چگونه اتومبیلش را به اصفهان میرساند!
🖇منبع: ظهور و سقوط پهلوی، حسین فردوست
📱 @pahlaviiran
🔴ازدواج زوری
حسین فردوست در خاطرات خود مینویسد:
«در سال ۱۳۱۷رضاخان تصمیم گرفت دو دختر بزرگش (شمس و اشرف) را شوهر دهد. دو نفر کاندید شدند از دو خانواده معروف فریدون جم پسر محمود جم و علی قوام پسر ابراهیم قوام. همان روز خود اشرف با ناراحتی برای من تعریف کرد که پدرم ما را صدا کرد و گفت: موقع ازدواجتان است و دو نفر برای شما درنظر گرفته شده است. شمس چون خواهر بزرگتر است انتخاب اول با او است و دومی هم نصیب تو خواهد شد! چنین شد و چون فریدون جم خوش تیپتر و جذابتر بود شمس او را انتخاب کرد و علی قوام که چه ازنظر قیافه و چه ازنظر شخصیت با جم تفاوت زیادی داشت سهم اشرف شد!
🖇منبع: حسین فردوست، ظهور و سقوط خاندان پهلوی، ج۱، ص ۶۳
📱 @pahlaviiran
🔴بی سوادی و عصبانیت رضاشاه
➕محمد ارجمند، تلگرافچی مخصوص شاه، راجعبه خصوصیات رضاشاه مینویسد: «سواد فارسی شاه کم بود و منحصر به خواندن مراسلات خوش خط و روزنامه بود. خط فارسی او خوب نبود و در انشاء و املاء نیز بسیار ضعیف بود. زبان روسی را در قزاقخانه آموخته بود و گاهی ترکی صحبت میکرد. رضاشاه در قسمتهای نظامی و عملیات جنگی محفوظاتش بسیار بود. رضاشاه در کارها خیلی عجول بود و به محض اینکه خبر غیر مترقبهای به عرضش میرسید سخت عصبانی میشد و در همان حالت عصبانیت دستورهایی صادر میکرد. ولی بعد تردید پیدا میکرد. اغلب مرا احضار میکرد و دستور صدور تلگرافی را میداد و بعد از چند دقیقه از مضمون آن پشیمان میشد. مجدداً من احضار میشدم و مضمون دستور صادره را تغییر میداد.
🖇 منبع: محمد ارجمند، شش سال در دربار پهلوی، ص۱۱۷
📱 @pahlaviiran
🔴ارتش پنج دقیقه ای
➕نقل قول از ابوالحسن عمیدینوری روزنامهنگار در دوره رضاشاه: «من در روزهای سوم تا پنجم شهریور 1320 که رادیو تهران خبر از جنگ در ایران میداد و اعلامیه اول ارتش منتشر شد به یاد آن مطلبی افتادم که چندی قبل شنیده بودم درباره قدرت نظامی ایران که روزی یکی از مستشاران فهمیده نظامی فرانسوی ارتش نزد رضاشاه ایستاده بود در حالی که ارتش در مراسم رژه و سان ارتش با تمام ساز و برگ جنگی آن از جلوی شاه عبور مینمود. شاه سرمست یک دنیا غرور و مسرت رو به او کرد، پرسید: به نظر شما ارتش ایران در جنگی که فرضاً با روسیه شوروی درگیر شود چه نقشی را بازی میکند؟ او جواب داد: فقط پنج دقیقه قادر به مقاومت است و بس.
🖇 منبع: خاطرات یک روزنامه نگار، مختارحدیدی،ص 505
📱 @pahlaviiran