✦؛﷽✦
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
📚طرح تحقیق
✳️ هدف تحقیق(۱۱)
✅ ویژگی های هدف پژوهش
👈 به عنوان مثال در اهداف تئوری و نظری می توان چنین هدفی در نظر گرفت "هدف آن است که بعد از انجام این تحقیق معنای استصحاب نوع اول از نوع دوم، برای پژوهشگر و مخاطبین متمایز شود، این تمایز جلوه بیرونی دارد؛ یعنی مخاطب می تواند تفاوت و اشتراک دو استصحاب را بیان کند" 👉 این یک هدف تئوری است.
❇️ در هدف کاربردی و به کار بسته می توان نوشت "به کمک این پژوهش مشکل ترافیک فلان خیابان حل خواهد شد و دیگر شاهد صرف زمان طولانی در عبور و مرور از فلان خیابان نخواهیم بود "👈 این هدف کاربردی است و زمانی به دست می آید که عبور و مرور تسهیل شود، این یک اثر و نتیجه عینی قابل مشاهده و قابل اندازه گیری است که می توان درصد میزان دسترسی به هدف را اندازه گیری کرد.
❌می توان برای چنین اهدافی کمیت ارائه داد: 👇 به عنوان مثال با رسیدن به اهداف این تحقیق شصت درصد از ترافیک تسهیل شده است، یا فهم نظریه را برای مخاطبین تسهیل کرده است، رابطه بين نظريه الف و نظریه ب را تبیین کند، نقاط اشتراک و افتراق دو نظریه را مشخص کند، لذا بیان می کند که پنج نقطه اشتراک و سه نقطه افتراق وجود دارد؛ این پنج نقطه اشتراک و افتراق، برای ما سنجش تحقق اهداف را ممکن می سازد.❌
✅ بنابر این اهداف باید اینگونه باشد تا قابل سنجش باشد.
#طرح_تحقیق
#هدف_تحقیق
╭─┅═✧✿🔺✿✧═┅─╮ 🆔 @pajohesh_esfahan
╰─┅═✧✿🔻✿✧═┅─╯
📌آشنایی با پاراگراف نویسی
♻️شکل ظاهری پاراگراف
💯پاراگراف مثل جمله دارای نشانه هست. اگرچه نشانه ی پایان جمله در انتهای اون قرار می گیره، لیکن: نشانه ی پاراگراف در ابتدای اون هست و معمولا به کمک تورفتگی مشخص می شه.
✅از لحاظ شکلی، اولین جمله پاراگراف باید تورفتگی داشته باشه. این کار برای این هست که خواننده متوجه بشه چه زمانی یک پاراگراف تمام و پاراگرافی جدید شروع می شه.
👈چون هر پاراگراف به نکته جدید و متفاوتی در کل یک نوشته می پردازه؛ خواننده به کمک تورفتگی ابتدای پاراگراف متوجه می شه چه موضوعی تمام و چه موضوعی آغاز شده. در حقیقت، تورفتگی نیز مانند نقطه، ویرگول، پرانتز و غیره، یکی از علائم نوشتاری هست که به منظور متمایز کردن پاراگراف ها از یکدیگر به کار می ره.👌
✅ البته در شرایطی خاص می تونیم تورفتگی ابتدای پاراگراف رو حذف کنیم. مثلا اولین پاراگراف یک متن چون طبیعتا مشخص هست، گاه بدون تورفتگی نوشته می شه.
✅ بعضی مواقع هم، با ایجاد یک سطر فاصله میان پاراگراف ها می شه بین اونها تمایز ایجاد کرد و در نتیجه، نیازی به تورفتگی نیست.
💯در هر صورت آنچه در زبان فارسی رایج شده، ایجاد تورفتگی در ابتدای پاراگراف هست.
#پاراگراف_نویسی 1️⃣
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
📌آشنایی با پاراگراف نویسی
💢حجم پاراگراف(1)
✅یکی از ساده ترین تعریف های پاراگراف، تعریف کمّی اون هست. بر این اساس، اگه مبنای تعریف👇👇
👈کلمه باشه، شاید بتوان گفت یک پاراگراف به طور معمول از حداقل 60 کلمه و حداکثر 120 کلمه تشکیل شده. به این ترتیب، تعداد پاراگراف های یک صفحه 250 کلمه ای ممکن هست بین دو، سه، یا چهار پاراگراف متغیر باشه.
👈جمله باشه، ساده ترین پاراگراف، متشکل از حداقل پنج جمله هست: یک جمله ی موضوع، سه جمله ی پشتیبان، و یک جمله ی نتیجه گیری.
🔺معمولا تعداد جمله های پشتیبان بیشتر بوده، بین سه تا هشت متغیر هست؛ بنابراین، می تونیم بگیم که یک پاراگراف معمولا از پنج تا ده جمله تشکیل می شه🔺
👈 صفحه باشه، می شه گفت هر پاراگراف ممکن هست یک چهارم، یک سوم، یا حداکثر یک دوم صفحه رو پرکنه.
#پاراگراف_نویسی 2️⃣
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
📌آشنایی با پاراگراف نویسی
💢حجم پاراگراف(2)
🔴 باید توجه داشت که اندازه ی مشخصی برای تعداد کلمات و جملات یک پاراگراف، به عبارت دیگر برای حجم اون، وجود نداره.🤔
⁉️به این ترتیب، آیا آزادید هر اندازه که خواستید پاراگراف رو طولانی کنید؟🤔 خیر، پاراگراف، بحر طویل نیست. 😀
✔️عواملی مانند فضا، مخاطب و محتوای پاراگراف به شما کمک می کنند تا حجم پاراگراف رو مشخص کنید.
👈فضایی که مطلب شما در اونجا چاپ می شه، نقش مهمی در حجم پاراگراف های شما داره. در پایان نامه، کتاب با قطع معمولی و بزرگ، مقاله های علمی-پژوهشی و مانند اون فضای کافی برای بسط مطلب در اختیار شما هست. اما اگه قرار باشه برای ستونی در روزنامه بنویسید، یا مقاله ی کوتاهی برای مدخلی در یک دائره المعارف بنویسید، که مثلا هر صفحه اش به سه ستون باریک تقسیم شده، باید پاراگراف هاتون کوتاهتر و فشرده تر باشند.
🔺 در ستون های باریک روزنامه، گاه حتی یک جمله به لحاظ شکلی به صورت یک پاراگراف در میاد تا خواننده فرصتی برای نفس کشیدن بعد از هر پاراگراف داشته باشه، حوصله اش سر نره، و بتونه تا آخر متن پیش بره. 😍
👈رده ی سنی و سطح تحصیلات مخاطب نیز در حجم پاراگراف اثرگذارند. نوشته ای که نوجوانان رو مخاطب قرار می ده، با مقاله ی علمی-پژوهشی ای که خوانندگان اون، دانشجویان، اساتید دانشگاه و پژوهشگران هستند، به لحاظ حجم کاملا متفاوت هست. گروه دوم، قابلیت و کشش لازم برای خوندن متون پیچیده و طولای رو دارند، اما نوجوانان ندارند.
💯به این ترتیب، متناسب با توانایی های ذهنی مخاطب باید حجم پاراگراف رو تنظیم کنید.
#پاراگراف_نویسی 3️⃣
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
📝ساختار پاراگراف
♦️بـه لحـاظ سـاختاری؛ پاراگـراف، سـاختمان نسـبتا سـاده ای داره و از سـه قسـمت اصلـی ⚡️مقدمـه،⚡️بخـش اصلـی و⚡️نتیجه گیـری تشـکیل شـده.
📌مقدمـه ی پاراگـراف در قالـب جملـه ای بیـان می شـه کـه جملـه ی موضـوع نامیـده می شـه. مهم تریـن بخـش یـک پاراگـراف رو جمله هـای پشـتیبان اون تشـکیل میدن و وظیفـه ی اونها پشـتیبانی از ادعـای مطرح شـده در جملـه ی موضوع هسـت. در نهایـت، اگـه پاراگـراف طولانی باشـه و نویسـنده ضـروری تشـخیص بده، می تونه پاراگـراف رو بـا یـک جملـه ی نتیجه گیـری جمع بنـدی کنـه. 👌
❌بنابرایـن، یـک پاراگـراف کامـل ممکـن هسـت دارای سـه نـوع جملـه باشـه: ⚡️جملـه ی موضـوع،⚡️جمله هـای پشـتیبان و ⚡️جملـه ی نتیجه گیری. ❌
#پاراگراف_نویسی 4️⃣
@pajohesh_esfahan
⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
📝کارکردهای پاراگراف
🔺روش دیگـه بـرای تعریـف پاراگـراف، قـرار دادن اون در بافتـی بزرگ تـر و بررسـی کارکـردش در اون بافت هسـت. 👈واحـد بزرگ تـر از پاراگـراف، مقاله هسـت. منظور از مقاله در اینجا نوشـته ی نسـبتا کوتاه، شـبیه انشـاءهای دبیرسـتانی هسـت کـه تعـداد پاراگراف هـای اون معمـولا از تعداد انگشـت های دسـت تجاوز نمی کنـه. 🔻ایـن مقاله هـا از سـه نـوع پاراگـراف سـاخته می شـه: ⚡️پاراگـراف مقدمـه، ⚡️ پاراگراف هـای پشـتیبان و ⚡️پاراگـراف نتیجه گیـری. 📌کارکـرد پاراگـراف مقدمـه، شـروع مقاله به شـکلی جـذاب، جلب توجـه مخاطـب، ترغیـب او بـه خوانـدن ادامـه ی مقالـه و بیـان مدعـای اصلـی مقالـه هسـت. 📌 نقـش پاراگراف هـای پشـتیبان، کـه معمـولا تعدادشون سـه عـدد یا بیشـتر میشه، پشـتیبانی و بسـط مدعای اصلـی مقالـه هسـت. 📌پاراگـراف نتیجه گیـری نیـز وظیفـه ی بازگویـی مجـدد مدعـای اصلـی مقالـه و به آرامـش رسـاندن ذهـن مخاطـب رو بـه عهـده داره. 🔺به غیـر از سـه نـوع پاراگـراف مذکور، نـوع دیگـری موسـوم بـه پاراگـراف انتقالـی هم وجـود داره کـه به مثابه رابـط دو بخـش از متن بـه کار مـی ره. 👌 ❗️پاراگراف پشـتیبان، اصلیترین و پرکاربردتریـن نـوع پاراگـراف در هـر نوع نوشـته ای هسـت و از ایـن رو نقطه ی شـروع برای نـگارش نوشته های علمی و استاندارد بـه حسـاب میاد. #پاراگراف_نویسی 5️⃣ @pajohesh_esfahan ⊰᯽⊱┈──❀ ⃟⃟ ❊╌──⊰᯽⊱
✦؛﷽✦
•••✾•🌿🌺🌿•✾•••
📚طرح تحقیق
✳️ واژگان کلیدی(۱)
❇️ یکی دیگر از مؤلفه های طرح تحقیق؛ مفاهیم کلیدی، کلیدواژگان یا واژگان کلیدی است👈 تعابير مختلف هستند؛ ولیکن در محتوا و حقیقت معنا تغییری ایجاد نمی کند و تفاوتی وجود ندارد. این که محقق کدام واژه را استفاده کند یک انتخاب سلیقه ای است و بر حسب سلیقه می تواند از واژگان کلیدی، کلید واژگان، مفاهیم کلیدی و یا اصطلاحات استفاده بکند.🤔
❓واژگان کلیدی یا کلید واژگان در پژوهش چه چیزهایی هستند؟
🔺قاعده ای کلی در تشخیص و تعیین واژگان کلیدی وجود دارد که می توان آن را در این تعریف یافت؛ 👈 واژگان کلیدی عبارتند از تمام واژگان اسمی مستقل مندرج در سؤال اصلی که به صورت مستقل، صفت و موصوف و یا مضاف و مضاف اليه به کار گرفته شده اند.
✳️ با این حساب: واژگان کلیدی عبارت اند از کلیه کلماتی که در سؤال اصلی به کار گرفته شده اند و دارای مفهوم اسمی مستقل اند و یا در جایگاه مضاف و مضاف اليه و یا صفت و موصوف قرار دارند. بنابراین برای نوشتن واژگان کلیدی تحقیق، محقق👈 کلمات ربط، حروف اضافه و کلمه پرسش را از سوال اصلی حذف و مابقی کلمات را در سه قالب کلمات مستقل، مضاف و مضاف اليه و یا صفت و موصوف به صورت بریده و منقطع ذکر می کند، این کلمات واژگان کلیدی تحقیق خواهند بود.
#طرح_تحقیق
#کلید_واژه
╔══🌺🍃🌸🍃🌺═══╗
🅿️ @pajohesh_esfahan
╚════🌺🍃🌸🍃🌺═╝
✦؛﷽✦
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
📚طرح تحقیق
✳️ واژگان کلیدی(۲)
❇️جایگاه واژگان کلیدی
✨ این کلمات، جایگاهی مهم در زیر ساخت و مبانی تحقیق دارند و مبادی تصوری و تصدیقی آن را تشکیل می دهند، لذا باید یقینا مشخص و تعریف شوند.
🔺اکنون که معیار های لازم برای واژگان کلیدی ارائه شد زمان آن است که با تطبیق در مثال، توضیحات بیشتری جهت درک بهتر مفاهیم مورد نظر ارائه شود.
🔻به عنوان نمونه سؤال اصلی این است: "چیستی حقیقت وحی از دیدگاه علامه طباطبایی در تفسیر شريف الميزان " 👈 محقق قصد دارد بررسی کند که حقیقت وحی چیست.
🔺در این عنوان چند واژه وجود دارد؟ تمام واژگان ربطی، حروف اضافی و کلمه پرسش از عنوان حذف می شود. 👈 «چیست، در، از » کنار گذاشته می شوند و کلمات باقی مانده کلمات اصلی و واژگان کلیدی را تشکیل می دهند؛ حقیقت یک، وحی دو، حقیقت وحی سه، چرا؟ چون در این جا حقیقت وحی مضاف و مضاف اليه است و باید به عنوان واژه سوم در نظر گرفته شود؛ و سپس: دیدگاه علامه طباطبایی (رضوان الله عليه)، تفسير الميزان؛ تفسير الميزان در این جا علم است بنابراین تفسير الميزان معرفی می شود و علامه طباطبایی(رضوان الله علیه) نیز به صورت جداگانه معرفی می شوند؛ پس در این مثال پنج واژه کلیدی وجود دارد که نیاز به تعریف خواهند داشت.
#طرح_تحقیق
#کلید_واژه
*┄┅═✧❁🌟❁✧═┅┄*
🔴@pajohesh_esfahan
*┄┅═✧❁🌟❁✧═┅┄*
✦؛﷽✦
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
📚طرح تحقیق
✳️ واژگان کلیدی(۳)
❇️ نقش محتوایی
✨ نقش محتوایی و کلیدی واژگان در تأمین مبانی تحقیق را نمی توان نادیده انگاشت،زیرا مبانی تحقیق به کمک واژگان کلیدی معین می شود.
🔷در موضوع "حقیقت وحی از دیدگاه علامه طباطبایی"، تعریف محقق از حقیقت یا از وحی باید تعریفی باشد که علامه طباطبایی (رضوان الله عليه ) آن را قبول دارند. ارائه چنین تعریفی به محقق امکان تحلیل، تفسیر، و بیان اجزاء مفهومی آن را می دهد و در نهایت حقیقت آن را کشف خواهد کرد. بنابراین اهمیت و لزوم تعریف دقیق و صحیح واژگان را می توان دریافت.
❇️تعریف براساس تبار علمی
در تعریف واژگان کلیدی دو روش متفاوت وجود دارد:
1️⃣یک تعریف لغوی که با استفاده از کتب معتبر لغت انجام می شود
2️⃣ دو تعریف اصطلاحی که بر اساس تبار علمی مسئله تحقیق انجام می شود. تعریف اصطلاحی از اهمیت بیشتری برای محقق برخوردار است و مقصد اصلی پژوهشگر است. در مثال مذکور دانش مورد نظر تفسیر است؛ بنابراین محقق وحی را از نگاه تفسیری علامه طباطبایی معنا می کند، علامه طباطبایی رویکردهای فلسفی نیز داشته اند که نمی توان در این تحقیق از آن استفاده کرد؛ زیرا تبار علمی تحقیق تفسیری است و این تبار علمی است که به تحقیق جهت می دهد.
🔆در مثال واژه کودک👶 در حقوق، فقه، علوم تربیتی و ... تعاریف متعددی از کودک ارائه شده است. محقق باید بداند که در مسئله پژوهشی از چه تبار علمی به بحث می پردازد، دیدگاه را مشخص و تعریف اصطلاحی را از آن اخذ کند.
#طرح_تحقیق
#کلید_واژه
*┄┅═✧❁🌟❁✧═┅┄*
🔴@pajohesh_esfahan
*┄┅═✧❁🌟❁✧═┅┄*
✦؛﷽✦
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
📚طرح تحقیق
✳️ واژگان کلیدی(۴)
✨در مواردی این امکان وجود دارد که تعاریف متعددی از چند دیدگاه ذیل دانش تخصصی واحد ارائه شود.
✅ارائه تعريف کيفی
❓به چه میزان تعریف و یا انواع تعریف می توان اکتفا کرد؟
💠 برای تعریف واژگان کلیدی، میزان کمی نمی توان در نظر گرفت و محقق می تواند تا جایی به تعریف بپردازد که تصویر روشنی از آن ارائه دهد و مبانی تحقیق را به دست آورد.
💠تعریف ارائه شده نباید مجمل و متعدد باشد.
💠در مواردی که ذیل تبار علمی مورد نظر تعاریف متعددی از واژه وجود دارد لازم است که تعریف منتخب و علت آن مشخص شود، زیرا که تحقیق بر اساس تعریف منتخب از واژگان کلیدی بنا خواهد شد.
⬅️ بنابراین لازم است که تعریف اصطلاحی از واژگان به عنوان مبادی تصوريه تحقيق مطابق با تبار علمی قید شده در سؤال اصلی ارائه شود.
💠 در مواردی که برای واژگان چند تعریف اصطلاحی متفاوت ارائه می شود، تعریف مختار و برگزیده معین می شود و با اندک توجیهی ولو انتخاب شخصی علت برگزیده بودن آن بیان می گردد.
#طرح_تحقیق
#کلید_واژه
*┄┅═✧❁🌟❁✧═┅┄*
🔴@pajohesh_esfahan
*┄┅═✧❁🌟❁✧═┅┄*