🟣 مراحل تجزیه و تحلیل داده های کیفی
🔺پنج مرحله برای تجزیه و تحلیل داده ها
🟣 مرحله 3: یک کد را روی داده های جمع آوری شده تنظیم کنید! 🤔
🔻تنظیم کدهای مناسب برای داده های جمع آوری شده، شما را یک قدم جلوتر می برد.
🔺 کدگذاری یکی از بهترین روش ها برای فشرده سازی اطلاعات عظیم جمع آوری شده است. کدگذاری داده های کیفی به سادگی به معنای 👈 دسته بندی و اختصاص خصوصیات و الگوها به داده های جمع آوری شده است. پس کدگذاری کار سخت و پیچیده ای نیست!
🔻این نوع برنامه نویسی (کدگذاری) گام مهمی در تجزیه و تحلیل داده های کیفی است. زیرا می توانید نظریه ها را از یافته های تحقیق مربوط استخراج کنید.
🔺پس از اختصاص کدها به داده های خود، می توانید با استفاده از الگوهای ایجاد شده، شروع به سازماندهی و دسته بندی داده های خود کنید.
#پژوهش
#اطلاعات_پژوهش
#روش_تجزیه_تحلیل_دادهها
╭••─── 🌱🌸🌱───••
╰─┈➤ @pajohesh_esfahan
🟣 مراحل تجزیه و تحلیل داده های کیفی
🔺پنج مرحله برای تجزیه و تحلیل داده ها
🟣 ادامه مرحلهی 3 کدگذاری داده ها
🔺 جهت آشنایی بیشتر با کدگذاری می توان گفت: ⬅️ کدگذاری فرایندی نظاممند در روش تحقیق کیفی برای شناسایی مقولهها یا مضامین مستتر در نوشتار، گفتار یا مشاهدات است.
🔻بطور مرسوم وقتی صحبت از کدگذاری در تحقیق کیفی میشود ذهن به سوی کدگذاری انواع مصاحبه میرود. با این وجود باید دقت داشت در بسیاری موارد تحقیقات کیفی براساس مطالعات کتابخانهای و بررسی پیشینه پژوهش انجام میشود. همچنین در تحلیل محتوای کتب علمی و تحلیل روایت نیز باید از کدگذاری استفاده کرد.👌
🔺 در این راستا اغلب کسانی که به روش کیفی تحقیق می کنند، دنبال فرمول ساده و کاربردی می گردند که به کمک آنها بتوانند عملیات تحقیق کیفی را به سادگی انجام بدهند. غافل از اینکه ماهیت تحقیق کیفی به گونه ای است که فرمول بردار نیست.
🟡 تحقیق کیفی مثل رانندگی است تا پشت فرمان ننشینید، یاد نمی گیرید و هر چه بیشتر برانید احتمال اینکه راننده تر بشوید بیشتر است.
🔻 در این رابطه لازم است بگوییم بعد از آنکه مضمون اصلی یکایک عبارات مصاحبه یا هر متن یا سند دیگری را استخراج کردید و مفاهیم اولیهی خودتان را نوشتید (این کار یعنی کدگذاری باز)، نوبت به کشف مشابهت ها و تمایزات بین همین مفاهیم می رسد.
🔺به بیانی دیگر شما باید فکر کنید که کدامیک از این مفاهیم با همدیگر قرابت معنایی بیشتری دارند. لذا هر چند مفهومی را که با همدیگر نزدیکتر باشند، در یک دسته قرار می دهید و سعی می کنید برای آن مجموعه مفاهیم گزارشی شبیه داستانک بنویسید یا اصطلاحا آن مجموعه را تفسیر کنید.
🔻 در حین تفسیر این مجموعه نزدیک به هم، به تدریج یک مضمون کلی تر در ذهن شما شکل می گیرد که به آن مفهوم کلی که در برگیرنده مفاهیم جزیی تر است اصطلاحا مقوله می گوییم. به مجموعه عملیاتی که ما را از مفاهیم به این مقولات می رساند هم، اصطلاحا کدگذاری محوری می گویند.
🔺وقتی مقولات را شناسایی کردید نوبت به این می رسد که ببینید بین مقولات چه ربطی وجود دارد. آیا برخی از این مقولات با برخی دیگر رابطه جزء و کل دارند؟ یا برخی از آنها در طول برخی دیگر قرار دارند؟ آیا می شود گفت برخی از آنها حکم بستر و زمینه ای را دارند که شرایط را برای شکل گیری برخی دیگر فراهم می کنند؟ آیا برخی از این مقولات در حکم پیامدها و آثار برخی دیگر یا عوامل پدیده آورنده آنها نیستند؟ هر وقت به چنین رابطه ای بین مقولات رسیدید باید سعی کنید یک داستانک جدید برای ربط این مقولات بنویسید و اصطلاحا آن را تفسیر کنید.
🔻بعد از تفسیر روابط بین هر دو مقوله باید تامل کنید که آیا بین این روابط انسجام وجود دارد یا خیر. به این فرآیند می گویند کدگذاری گزینشی.
🟠 در هر سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی ممکن است شما دچار تردید در راهی که قدم گذاشته اید بشوید که بسیار طبیعی است. در هر سه مرحله ممکن است به این نتیجه برسید که هنوز مفاهیم یا مقولات یا روابط برای شما روشن نیستند و باید سوالات جدید و مصاحبه ها یا مطالعات تازه ای انجام بدهید که آن هم طبیعی است.
🔺فرایند کدگذاری را مجددا مرور می کنیم🔄 جهت کدگذاری داده ها، هر خط از متن را به دقت مطالعه می کنید و واحد معنایی نهفته در آن جمله را شناسایی می کنید.⬅️ برای نمونه ممکن است در یک جمله کتاب یا مصاحبه اینطور آمده باشد: برای موفقیت در کارآفرینی باید سختی زیادی را تحمل کنید. ↩️ کد مربوط به این جمله میشود «سختکوشی در حوزه کارآفرینی». لذا کوشش کنید که به همین ترتیب، هر جمله را به یک کد پایه تبدیل کنید. به این فرایند آسان کدگذاری گفته میشود.
🔻 و همانطور که گفته شد ⬅️ در نهایت مرحله خوشهبندی کدها فرا میرسد. در این مرحله باید کدهای پایه تکراری را حذف و کدهای مترداف را باهم ادغام کنید. کدهای باقی مانده را هم به دقت رصد کنید.
🔺 کدهای پایه که باهم قرابت معنایی دارند را در یک خوشه قرار دهید و برای هر خوشه با توجه به کدهای پایه مندرج در آن خوشه از یک نام مناسب استفاده کنید. به این ترتیب کدگذاری به پایان میرسد.
🟢 به همین سادگی 👏👏
#پژوهش
#اطلاعات_پژوهش
#روش_تجزیه_تحلیل_دادهها
╭••─── 🌱🌸🌱───••
╰─┈➤ @pajohesh_esfahan
◾️مردى بزرگ در بستر شهادت است و روح بلندش در آستانه مفارقت از تن خاكى و پرواز به ملكوت اعلى قرار دارد.
◽️شبپرگان كورباطن و جاهلان ظاهربین و بىبصیرت، بر فرق مباركش ضربتى وارد ساخته و سیماى نورانىاش را به خون سرش رنگین ساختهاند. این رادمرد كسى نیست جز امیرالمؤمنین، علىبن ابىطالب(علیه السلام)، اسطوره تقوا، عدالت، زهد، شجاعت، ایثار، كرامت، آزادى و همه فضایل انسانى.
◾️اكنون این خورشید هدایت و مشعل فروزان حق و حقیقت در بستر شهادت، در انتظار وصال روى جانان به سر مىبرد.
◽️ابرمرد بزرگ تاریخ در اثر ضعف و به علت جراحتى كه شمشیر زهرآگین ابنملجم مرادى بر فرق او وارد ساخته، نیمه مدهوش در بستر افتاده و گاهى با آخرین رمقهایى كه در پیكر مطهرش باقى است چشم مىگشاید و آخرین وصایایش را با عزیزان و فرزندان و دوستدارانى كه همچون پروانه گرد شمع وجودش حلقه زدهاند در میان مىگذارد.
◾️به اقتضاى حال و مقام، طبیعتاً این وصایا باید مشتمل بر مطالب و امورى بسیار مهم و حیاتى باشد كه آن رهبر بزرگ الهى و آسمانى بیان آنها را براى دوستداران و پیروانش ضرورى مىداند.
◽️ خوشبختانه از اقبال بلند ما دست تاریخ این وصایا را به عنوان گنجینهاى گرانبها ثبت كرده و این میراث ارزشمند را به ما رسانده است.
◾️اگر راغب هستید كه بدانید آن حضرت در آخرین ساعات و لحظات عمر شریفش چه فرمود و جهت آشنایی با این بیانات بی نظیر می توانید کتاب زیر را مطالعه نمایید:
⚫️ ♡پیام مولا از بستر شهادت ♡ مولف: محمدتقی مصباح یزدی
#پژوهش
#منبع_شناسی
#پیشنهاد_مطالعه
#شخصیت_شناسی
┏━━━━▪️🍃▪️━┓
@pajohesh_esfahan
┗━━▪️🍃▪️━━━┛
☀️چطور پایاننامه رو به سلامت تمام کنم؟ 4
🦋 قدم چهارم برای به سلامت تمام کردن پایاننامه این هست:
4️⃣ برنامه ریزی کردن و برنامه ریزی کردن و برنامه ریزی کردن 😅
☀️یک تقویم بردارید و مهمترین تاریخ های خودتون مثل آخرین امتحان، آخرین مهلت ارائه سمینار، داشتن مهمان، جلسه ی کاری و ... روزهایی رو که نمیتونید در اون روز، روی تحقیق خودتون کار کنید رو یادداشت کنید.
☀️با توجه به 👈 روزهایی که اصلا فرصت کار پژوهشی ندارید و 👈فرصت تقریبی اتمام پایاننامه یا رساله یا مقاله، تعداد صفحاتی رو برای هر روز مشخص کنید و با توجه به زمانی که دارید خودتون رو ملزم کنید که حتما در فلان تعداد روز، فلان تعداد صفحه رو کار کنید.
☀️ البته دقت داشته باشید به هیچوجه کمیت رو بر کیفیت ترجیح ندید، در این راستا می تونید با برنامهریزی، سرعت نوشتن و تعداد روزها رو به تدریج زیاد و اون رو همراه با کیفیت، بهتر و بهتر کنید.
☀️و صد البته پایان دادن به پروژه قبل از موعد مقرر می تونه هدف خوبی باشه؛ چون اینطوری خودتون رو برای شرایط ناگهانی آماده می کنید و به تبع اعصاب خوردی کمتری تجربه خواهید کرد.
🦋 دقت کنید که نمیتونید برای فرآیند نوشتن، برنامهریزی دقیق کنید. بعضی روزها عالی و بعضی روزها وحشتناک خواهند بود. اما داشتن برنامه و دسته ای از اهداف کوچک خیلی خوب هست. این برنامه ریزی موجب 🚫پرهیز از امروز و فردا کردن🚫 هست و باعث می شه کار تحقیق تون رو به بخش های کوچک تقسیم کنید و منظم و با پشتکار اون رو ادامه بدید.
☀️در انتهای این قدم، پیشنهاد می شه: از ساعتهای طولانی هم نترسید! 🤔
اگر ناچار بودید و فرصت هم داشتید، در یک روز، ساعت های بیشتری(فراتر از برنامه ریزی قبلی) برای کار تحقیق تون صرف کنید و تا انرژی و انگیزه دارید، کار نوشتن در اون روز رو رها نکنید! 👌
#رمز_موفقیت
#ویژگی_پژوهشگر_موفق
@pajohesh_esfahan
*┄┅═✧❁❁✧═┅┄*
🧨 استراتژی جستجو (راهبرد جستجو)
🔎 راهبرد جستجو در فضای وب، ساختارسازمانیافته از کلمات کلیدی است که برای جستجو در پایگاههای اطلاعاتی یا موتورهای کاوش استفاده میشود.
🔍 استراتژی جستجو مفاهیم اصلی سوال پژوهش شما را به منظور بازیابی نتایج دقیق ترکیب می کند.
🔎 باید توجه داشته باشید استراتژی جستجو در هر پایگاهاطلاعاتی یا موتور کاوشی متفاوت است. 🤔
🔍 هر پایگاه اطلاعاتی متفاوت عمل می کند، بنابراین شما باید استراتژی جستجوی خود را برای هر پایگاهداده بنویسید و این مستلزم آشنایی شما با آن پایگاه هست. 👌
🔎 اگر پژوهش شما چندین حوزه مختلف را پوشش می دهد، باید تعدادی استراتژی جستجوی جداگانه، ایجاد کنید.
🔍 استراتژیهای خود را آزمایش کرده و پس از بررسی نتایج جستجو، آنها را اصلاح کنید.
🧨 ادامه دارد...
#پژوهش
#راهبرد_جستجو
#سایت_پژوهشی
#آشنایی_با_ترفندهای_پژوهشی
*┄┅═✧❁🔍❁✧═┅┄*
🧨 @pajohesh_esfahan
*┄┅═✧❁🔎❁✧═┅┄*
8.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️برشی از کتاب: نقش انسان در تقدیرات شب قدر
▪️نوشتهی استاد محمد شجاعی
📥 دانلود کتاب
#مهدویت
#جهاد_تبیین
#منبع_شناسی
#استادمحمدشجاعی
𖧌🔖"𝐉𝐎𝐈𝐍↴
➤@𝘱𝘢𝘫𝘰𝘩𝘦𝘴𝘩_𝘦𝘴𝘧𝘢𝘩𝘢𝘯 ↵