🔹🔸🔹کنفرانس علمی
✅عنوان : جایگاه ولایتپذیری و ولایتمداری در اسلام
7️⃣1️⃣قسمت هفتدهم
9️⃣ـ عوامل مؤثّر در تحکیم ولایتمداری بر مبنای قرآن کریم و آموزههای اسلامی
🔹1ـ9) زیارت ائمّه
🔹یکی از عوامل مؤثّر در تحکیم ولایتمداری، زیارت قبور ائمّة اطهار(ع) میباشد، چراکه رشتة امامت و ولایت قطعشدنی نیست، در حضور یا غیبت و حیات یا ممات امامان این پشتوانة نیرومند معنوی از جهات مختلف در تربیت آحاد امّت و ساختار اجتماعی، فرهنگی و سیاسی آنان نقش غیرقابل انکار دارد. امام رضا(ع) در این باب میفرماید: «قَالَ سَمِعْتُ أَبَا الْحَسَنِ الرِّضَا(ع) یَقُولُ إِنَّ لِکُلِّ إِمَامٍ عَهْداً فِی عُنُقِ أَوْلِیَائِهِ وَ شِیعَتِهِ وَ إِنَّ مِنْ تَمَامِ الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ وَ حُسْنِ الْأَدَاءِ زِیَارَةَ قُبُورِهِمْ فَمَنْ زَارَهُمْ رَغْبَةً فِی زِیَارَتِهِمْ وَ تَصْدِیقاً بِمَا رَغِبُوا فِیهِ کَانَتْ أَئِمَّتُهُمْ شُفَعَاءَهُمْ یَوْمَ الْقِیَامَةِ:
🔸هر امامی را بر گردن دوستان و شیعیان او عهد و پیمانی است و تکمیل این عهد و پیمان و نیز حسن انجام وظیفه، رفتن به زیارت قبور آنهاست. پس هر کس با عشق و رغبت به زیارت آنان بیاید و آنچه را که مورد توجّه و تمایل آنهاست، تصدیق کرده باشد، امامان آنان در قیامت شفیع آنان خواهند بود» (ابنبابویه، 1384، ج 1: 462).
🔸در حقیقت، زیارت قبور امامان(ع) به شخص کمک میکند تا جایگاه امامت و امام(ع) را بشناسد و بکوشد تا با شناخت علوم و معارف ایشان، خود را به آنان نزدیک، و نوعی همسانی، یعنی همان تشیّع را در خود ایجاد کند و شیعة اهل بیت(ع) گردد.
🔸انسان وقتی به دیدار قبور امامان میرود، میخواهد از شخصیّت و کلام آن صاحبقبر آگاه شود و اطّلاعاتی را به دست آورد. همین امر، توجّه به علوم ایشان را نیز موجب میشود. البتّه این تنها بخشی از فواید زیارت قبور است که مرتبط با احیای امر ولایت امام(ع) است.
❇️عوامل مؤثّر در تحکیم ولایتمداری بر مبنای قرآن کریم و آموزههای اسلامی
🔹2ـ9) اتمام حج با زیارت امام
🔸آنچه مکمّل و پایانبخش فریضة حجّ است، ولایت است، چنانکه امام باقر(ع) میفرماید: «أَبدُوا بِمَکَّةٍ وَأختِمُوا بِنَا: از مکّه آغاز کنید و به ما ختم نمایید» (همان، 1404ق.، ج 2: 334). در واقع، ولایت متمّم و مکمّل حج، بلکه روح و حقیقت آن است.
✨🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿✨
واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌐 sapp.ir/pajohesh12
🌐https://eitaa.com/pajohesh_khadijeh
☎️ ۰۵۱۳۸۴۷۰۶۴۰
🔹🔸🔹کنفرانس علمی
✅عنوان : جایگاه ولایتپذیری و ولایتمداری در اسلام
8️⃣1️⃣قسمت هیجدهم
❇️عوامل مؤثّر در تحکیم ولایتمداری بر مبنای قرآن کریم و آموزههای اسلامی
🔹3ـ9) شناخت قرآن کریم و اُنس با آن
🔸اطاعت از ولایت، مقدّمه و پیشزمینة شناخت قرآن کریم میباشد. آیاتی که در باب اولوالأمر آمده است، منظور ما را از ولایت به وضوح بیان میکند: Pیَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ أَطِیعُواْ اللّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِی الأَمْرِ مِنکُمْ...:
🔸اى کسانى که ایمان آوردهاید! اطاعت کنید خدا را و اطاعت کنید پیامبر خدا و اولو الأمر [= اوصیاى پیامبر] را!...O (النّساء/ 59).
🔸منظور از اولیالأمر (صاحب فرمان) باید کسان خاصی باشند که امام رضا(ع) آنان را معرّفی کرده است و فرموده است: «یَعنِی الَّذِینَ أَورَثَهُمُ الکِتَابَ وَ الحِکمَةَ» (مجلسی، 1403ق.، ج 2: 98). در این آیه، اولیالأمر همان کسانی هستند که وارث کتاب و حکمت هستند.
✨🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿✨
واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌐 sapp.ir/pajohesh12
🌐https://eitaa.com/pajohesh_khadijeh
☎️ ۰۵۱۳۸۴۷۰۶۴۰
🚨#مهم
⚠️ اگر تمام فعالان مجازی انقلاب در نرم افزار گوگل پلی به برنامه اینستاگرام پایین ترین امتیاز یعنی یک را بدهند این عمل باعث کاهش شدید امتیاز اینستاگرام در گوگل پلی شده و در پی آن ارزش سهام کمپانی فیسبوک (مالک اینستاگرام در بورس ریزش پیدا خواهد کرد و متعاقبا ضرر زیادی برای سهام داران خواهد داشت )
🔹 این ترفند برای اولین بار توسط کاربران فلسطینی در اعتراض به بایکوت یکی از فعالان اجتماعی فلسطینی انجام دادند و بلافاصله فیسبوک دست از خباثت برداشت و عذرخواهی کرد.
📱لینک اینستاگرام در گوگل پلی 🔻
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.instagram.android
خودم انجام میدم حتما!
2مباحثه+.pdf
738.5K
🔹🔸🔹جزوه پژوهشی
✅با عنوان
💠اصول و روش مباحثه
در این جزوه می خوانید:
♦️مباحثه چیست
♦️فرق مباحثه و جدل
♦️انواع مباحثه
♦️روش های مباحثه
♦️آثار و فواید مباحثه
♦️ویژگی های مباحثه
♦️آداب و رسوم مباحثه
♦️عوامل تقویت کیفیت مباحثه
✳️تهیه شده توسط واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها
✨🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿✨
واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌐 sapp.ir/pajohesh12
🌐https://eitaa.com/pajohesh_khadijeh
☎️ ۰۵۱۳۸۴۷۰۶۴۰
🔸🔹🔸 سیری در نهج البلاغه
⚫️آه سوزان على عليه السلام در کنار قبر زهرا عليها السلام
•┈••✾◆✦✧✦◆✾••┈•
🔘سلام بر تو، اى پيامبر خدا. سلام من و دخترت كه اكنون در كنار تو فرود آمده و چه زود به تو پيوست. اى رسول خدا، بر مرگ دخت برگزيده تو، شكيبايى من اندك است و طاقت و توانم از دست رفته ولى مرا، كه اندوه عظيم فرقت تو را ديده ام و رنج مصيبت تو را چشيده ام، جاى شكيبايى است. من خود تو را به دست خود در قبر خواباندم و هنگامى كه سر بر سينه من داشتى، جان به جان آفرين تسليم نمودى. «انا لله و انا اليه راجعون».
آن وديعت بازگردانده شد و آن امانت به صاحبش رسيد. و اندوه مرا پايانى نيست. همه شب خواب به چشمم نرود تا آن گاه كه خداوند براى من سرايى را كه تو در آن جاى گرفته اى، اختيار كند.
بزودى، دخترت تو را خبر دهد كه چگونه امتت گرد آمدند و بر او ستم كردند. همه سرگذشت را از او بپرس و خبر حال ما از او بخواه. اينها در زمانى بود كه از مرگ تو ديرى نگذشته بود و تو از يادها نرفته بودى.
بدرود تو را و دخترت را. بدرود كسى كه وداع مى كند، نه بدرود كسى كه رنجيده و ملول است. اگر از اينجا بازمى گردم نه از روى ملالت است و اگر درنگ مى كنم نه به سبب آن است كه به وعده اى كه خدا به صابران داده است بدگمان شده ام.
📘#خطبه_202
•┈••✾◆✦✧✦◆✾••┈•
🌺 *زيارت حضرت فاطمة الزهراء عليها السلام* :
◾◾◾◾◾◾◾◾
اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ نَبِىِّ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ حَبيبِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَليلِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ صَفىِّ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ اَمينِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَيْرِ خَلْقِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ اَفْضَلِ اَنْبِياءِ اللهِ وَرُسُلِهِ وَمَلائِكَتِهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا بِنْتَ خَيْرِ الْبَرِّيَةِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا سِيِّدَةَ نِساءِ الْعالَمينَ مِنَ الاَْوَّلينَ وَالاْخِرينَ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا زَوْجَةَ وَلِيِّ اللهِ وَخَيْرِ الْخَلْقِ بَعْدَ رَسُولِ اللهِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ يا اُمَّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ سَيِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَا الصِّدّيقَةُ الشَّهيدَةُ ، اَلسَّلامُ عَلَيْكِ اَيَّتُهَا الرَّضِيَّةُ الْمَرْضِيَّةُ ، اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَا الْفاضِلـَةُ الزَّكِيـَّةُ ، اَلسـَّلامُ عـَلَيْكِ اَيَّتـُهَا الْحَوْراءُ الاِْنْسِيَّة اَلسَّلاَمُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا التَّقِيَّهُ النَّقِيَّهُ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمُحَدَّثَهُ الْعَلِيمَهُ
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمَظْلُومَهُ الْمَغْصُوبَهُ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الْمُضْطَهَدَهُ الْمَقْهُورَهُ اَلسَّلاَمُ عَلَيْكِ يَا فَاطِمَهُ بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُهُ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْكِ وَ عَلَي رُوحِكِ وَ بَدَنِكِ
أَشْهَدُ أَنَّكِ مَضَيْتِ عَلَي بَيِّنَهٍ مِنْ رَبِّكِ وَ أَنَّ مَنْ سَرَّكِ فَقَدْ سَرَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِه ِوَ مَنْ جَفَاكِ فَقَدْ جَفَا رَسُولَ اللَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ مَنْ آذَاكِ فَقَدْ آذَي رَسُولَ اللَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ مَنْ وَصَلَكِ فَقَدْ وَصَلَ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ مَنْ قَطَعَكِ فَقَدْ قَطَعَ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّي اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ
لأَِنَّكِ بَضْعَهٌ مِنْهُ وَ رُوحُهُ الَّذِي بَيْنَ جَنْبَيْهِ أُشْهِدُ اللَّهَ وَ رُسُلَهُ وَ مَلاَئِكَتَهُ أَنِّي رَاضٍ عَمَّنْ رَضِيتِ عَنْهُ سَاخِطٌ عَلَي مَنْ سَخِطْتِ عَلَيْهِ مُتَبَرِّءٌ مِمَّنْ تَبَرَّأْتِ مِنْهُ مُوَالٍ لِمَنْ وَالَيْتِ مُعَادٍ لِمَنْ عَادَيْتِ مُبْغِضٌ لِمَنْ أَبْغَضْتِ مُحِبٌّ لِمَنْ أَحْبَبْتِ وَ كَفَي بِاللَّهِ شَهِيداً وَ حَسِيباً وَ جَازِياً وَ مُثِيباً
📚 مفاتیح الجنان
🔰دفاع جانانه از ولایت
🏴رهبر معظم انقلاباسلامی:
🥀حضرت فاطمه (سلام اللهعلیها) چنان با امیرالمؤمنین (علیهالسلام) زندگی کرد که آن حضرت با همه وجود از او راضی بود.صبر کرد؛ آن فرزندان را تربیت نمود؛ به آن دفاع جانانه از حقِّ ولایت پرداخت؛ در راهش آن زجر و شکنجه را متحمّل شد و بعد هم با آغوش باز به استقبال آن شهادت بزرگ رفت.
🏴 ۱۳۷۳/۰۹/۰۳
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
مداحی آنلاین - ای ز دست و سینه و بازوی تو حیدر خجل - سماواتی.mp3
6.85M
🔳 فاطمیه
🌴روضه حضرت زهرا(س)
🌴ای ز دست و سینه و بازوی تو حیدر خجل
🎤حاج مهدی سماواتی
⏯ روضه
کانال مواعظ عددیه.mp3
3.51M
🔖لطفا لحظه ای تامل کنید؛
❇️ استاد حجت الاسلام رفیعی
💠 پنج ویژگی خانواده فاطمی 💠
1⃣نذر کردن
2⃣ترس از قیامت
3⃣انفاق
4⃣اخلاص
5⃣خداترس
🔳🔸🔳🔸🔳
🔹🔸🔹برگی از تاریخ اسلام
✅ سوم جمادی الثانی
🏴 شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها)
1️⃣قسمت اول
🔸همان طوري كه در سيزدهم جمادی الاول بيان كرديم، درباره تاريخ شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها ميان علما و تاريخنگاران شيعه و اهل سنت اختلاف است.
🔸معروف و مشهور ميان مورخان و سيرهنگاران شيعه اين است كه آن حضرت در سوم جمادی الثانی يعني نود و پنج روز پس از رحلت پدر ارجمندش رسول خدا صلی الله علیه و آله بر اثر ضرب و شتم مأموران دستگاه غاصب خلافت به مدت چهل روز بيمار و پس از آن مظلومانه به شهادت رسيد.
🔸بدين منظور اين روز، روز سوگواري و حزن و اندوه شيعيان و محبان اهل بيت علیهمالسلام است و آنان اين واقعه جانسوز را به يادگار دلبندش حضرت حجت بن الحسن علیهالسلام و به سادات بنيالزهرا سلام الله علیها تسليت ميگويند.[۱]
🔸سيد بن طاووس در الاقبال زيارت ويژهاي براي حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نقل كرد و سپس گفت: روايت گرديده است كه هر كسي آن حضرت را با اين زيارتنامه، زيارت كند و در پيشگاه پروردگار متعال استغفار نمايد، خداوند سبحان گناهانش را آمرزيده و او را وارد بهشت برين خواهد كرد.
🔸در آغاز زيارتش آمده است: اَلسّلام عليك يا سيّدة نساءِ العالمين، السّلام عليك يا والدة الحجج علي النّاس اجمعين...[۲]
🔸علاوه بر تاريخ وفات، درباره محل تدفين حضرت زهرا سلام الله علیها نيز اتفاقي بين مورخان و سيرهنگاران نيست. زيرا برخي معتقدند كه بدن شريفش در قبرستان بقيع، برخي ميگويند در خانه خود آن حضرت و عدهاي نيز گفتهاند كه ميان قبر رسول خدا صلی الله علیه و آله و منبر آن حضرت، واقع در مسجد النبی صلی الله علیه و آله دفن گرديده است و به همين منظور پيش از اين واقعه رسول خدا صلی الله علیه و آله در روايتي فرمود: بين قبر و منبر من باغي است از باغهاي بهشت.
🔸به هر روي بنا به وصيت حضرت زهرا سلام الله علیها حضرت علي علیهالسلام شبانه بدن مطهرش را غسل و كفن نمود و شخصاً به همراه معدودي از نزديكان و صحابه كبار بر او نماز گزارد و به دور از چشم سايرين، بدنش را در مكاني مقدس دفن كرد.[۳]
—————————————
1-مسار الشيعة (شیخ مفید) از مجموعه نفيسه، ص 67؛ وقايع الايادرم (شیخ عباس قمی)، ص 258.
2- الاقبال بالأعمال الحسنة (سيد بن طاووس)، ج 3، ص 161.
3- نك: زندگاني چهارده معصوم علیهمالسلام (ترجمه اعلام الوری)، ص 226؛ وقايع الايام، ص 262؛ كشف الغمة (علي بن عيسي اربلی)، ج 2، ص4
🔳🔸🔳🔸🔳🔸🔳
واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌐 sapp.ir/pajohesh12
🌐https://eitaa.com/pajohesh_khadijeh
☎️ ۰۵۱۳۸۴۷۰۶۴۰
🔹🔸🔹برگی از تاریخ اسلام
✅سوم جمادی الثانی
🏴شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها)
2️⃣قسمت دوم
🔸در پايان مناسب است كه علت شهادت و نحوه تدفين آن حضرت را از زبان حفيد ارجمندش، حضرت جعفر بن محمد علیهالسلام بيان كنيم: طبری در "دلايل الاِمامة" از ابوبصير روايت كرد، كه امام صادق علیهالسلام فرمود: فاطمه زهرا سلام الله علیها در سوم جمادي الآخر، سال 11 هجري قمري بدرود حيات گفت و سبب وفاتش اين بود كه قنفذ، غلام عمر بن خطاب به دستور وي با نيام شمشيرش ضرباتي به آن حضرت وارد ساخت و بر اثر آن، محسن او سِقط و وي به بيماري شديدي مبتلا شد و ايامي كه در بستر بيماري بود، اجازه نميداد آناني كه وي را مورد اذيت و آزار قرار دادند، از او عيادت كنند.
🔸ولي آن دو مرد از اصحاب پيامبر صلی الله علیه و آله (يعني ابوبكر و عمر بن خطاب) از اميرمؤمنان علیهالسلام درخواست كردند كه از آنان در نزد فاطمه سلام الله علیها شفاعت كند تا آنان بتوانند از وي عيادتي به عمل آورند.
🔸حضرت امام علی علیهالسلام درخواست آنان را پذيرفت و از فاطمه زهرا سلام الله علیها تقاضا كرد كه آنان را به نزد خويش بپذيرد. چون كه وارد بر آن حضرت شدند از او پرسيدند: اي دختر رسول خدا صلی الله علیه و آله چطور هستي؟ فاطمه سلام الله علیها فرمود: با ستايش پروردگار، به خير هستم. سپس آن حضرت به آن دو فرمود: آيا از پيامبر صلی الله علیه و آله نشنيده بوديد كه فرمود: فاطمة بضعة منّي، فمن آذاها فقد آذاني، و من آذاني فقد آذي الله؟
🔸آن دو گفتند: چرا، شنيديم كه پيامبر صلی الله علیه و آله چنين فرمود: حضرت فاطمه سلام الله علیها فرمود: سوگند به خدا شما دو تا مرا اذيت و آزار كرديد.
🔸امام صادق علیهالسلام فرمود: آن دو از نزد حضرت زهرا سلام الله علیها بيرون رفتند در حالي كه آن حضرت از آنان در ناراحتي و ناخرسندي بود.[۴]
🔸ابوعلي، محمد بن همام بغدادی روايت كرد: هنگامي كه حضرت زهرا سلام الله علیها به شهادت رسيد، اميرمؤمنان علیهالسلام وي را غسل داد و كسي در نزد وي حاضر نبود مگر فرزندانش حسن، حسين، زينب و امكلثوم و همچنين اسماء بنت عميس و كنيزشان فضه.
🔸آنگاه بدن مطهرش را در تاريكي شب به همراه حسن و حسين به سوي بقيع حمل كرد و بر وي نماز گزارد و كسي به آن آگاه نبود و كسي بر وي نماز نگذارد. آنگاه وي را در روضه شريفه (ميان منبر و قبر پيامبر صلی الله علیه و آله) دفن نمود و محل آن را صاف و نامشخص كرد و بامداد همان شب به قبرستان بقيع رفت و چهل مكان را به صورت قبر جديد درآورد.
—————————————————————-
4-اللمعة البيضاء (تبريزي انصاري)، ص ۸۵۱
🔳🔸🔳🔸🔳🔸🔳
واحد پژوهش مدرسه علمیه حضرت خدیجه سلام الله علیها
🌐 sapp.ir/pajohesh12
🌐https://eitaa.com/pajohesh_khadijeh
☎️ ۰۵۱۳۸۴۷۰۶۴۰