🔹🔹عبدالله بن مبارک گفت:
سالی برای انجام حج به مکه رفتم. در بین راه، نوجوانی هفت یا هشتساله بود، که در کنار حجاج میرفت و زاد و توشه و مرکب سواری هم نداشت. پیش رفتم، سلام کردم و عرض کردم با چه کسی این بیابانها را طی میکنی؟
فرمود: با آفریننده این بیابان. جوابش بهنظرم بزرگ آمد، گفتم: فرزندم زاد و توشه و مرکب سواری تو کجاست؟
فرمود: زاد من تقوی است، و مرکبم دوپایم و هدفم مولایم. باز در نظرم بزرگ آمد. . . تااینکه به مکه آمدم. پساز انجام اعمال حج در بازگشت در ابطح دیدم مردم اطراف یک نفر را گرفتهاند. نگاه کردم، دیدم همان نوجوان است.
پرسیدم کیست؟ گفتند: علی بن حسین بن علی بن ابیطالب است.
📒 مستدرک الوسائل، ج ۸، ص ۳
📚مرکز پژوهشی نرجس (س) مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝
🔹◾️🔹▪️🔹
❓آیا در دفن شهدای کربلا امام سجاد علیه السلام حضور داشتند؟
✍ طبق برخی از روایات امام سجاد (علیهالسّلام) و بنی اسد اجساد شهدا را دفن کردهاند. قبیله بنی اسد فردای عاشورا پس از رفتن سپاه عمر سعد، عدهای از آنان برای دفن شهدای کربلا آمدند،(۱) و چون سرها را از بدن جدا کرده بودند، اجساد را نمیشناختند، متحیّر بودند. در آن هنگام حضرت سجاد(علیهالسّلام) آمد و پیکر اهل بیت و اصحاب را یک به یک به آنان شناساندند و آنان در دفن شهدا، حضرت را یاری کردند و برای خویش افتخار آفریدند.(۲)
طرفداران این مبنا، در برابر این پرسش که چگونه امام سجاد(علیهالسّلام) که اسیر بود، اجساد را دفن کردهاند؟ میگوید: امام سجاد(علیهالسّلام) با بهرهگیری از امدادهای غیبی به طور معجزه آسا شهدا را دفن نموده است.
💦 مرحوم مجلسی میگوید:
از برخی راویان نقل شده که نزد امام رضا(علیهالسّلام) بودم. علی بن ابی حمزه وابن سراج و ابن مکاره وارد شدند. پس از سخنانی که میان آنان و امام درباره امامتش گذشت، علی بن ابی حمزه گفت: از پدرانت برای ما روایت شده که عهدهدار امر دفن امام، جز امام نمیشود. از امام پرسید: پس بگو حسین بن علی(علیهالسّلام) امام بود یا نه؟ گفت: امام بود. پرسید چه کسی عهدهدار کار او شد؟ گفت: علی بن الحسین(علیهما السّلام). پرسید او کجا بود؟ او که دست ابن زیاد اسیر بود! فرمود: بیآنکه بفمند بیرون آمد و پدرش را دفن کرد و برگشت.(۳)
✅ آنچه که در برخی روایات به صراحت بدان اشاره شده است خارق العاده بودن حضور امام سجاد(علیهالسّلام) در کربلا و همراهی با بنی اسد در تدفین شهدای کربلا است.
-------------------------------
پی نوشتها:
۱. مروج الذهب، ج ۳، ص ۶۳. و مقتل الحسین، مقرم، ص ۴۶۹
۲. جواد محدثی، فرهنگ عاشورا، ص ۷۷.
۳. بحار الانوار، ج ۴۲، ص ۱۸۷.
برگرفته از درسهای_استاد_عباسے_خراسانے
📚مرکز پژوهشی نرجس (س) مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝
4_806708773606392238.apk
23.73M
📲 نرمافزار اندروید
کتابخانه عاشورا
کتابهای عاشورا
به زبانهای فارسی عربی انگلیسی
📚مرکز پژوهشی نرجس (س) مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝
💠"عاشورانگاری مورخان وهابی: بررسی تحلیلی ویژگی های روایات وهابی از واقعه کربلا
✍مهدی عبادی *، سیده سعیده عقیلی
📋نقش و جایگاه واقعه عاشورا در استمرار مذهب تشیع در ادوار مختلف تاریخی، موجب شده است تا تاریخ نگاران وهابی در تکاپوهای خود برای رد و انکار مبانی عقیدتی و تاریخی تشیع، در قالب آثاری عاشورانگارانه به بررسی تاریخی این قیام شیعی روی آورند. تاریخ نگری منبعث از جریان عقیدتی-سیاسی وهابیت به گونه ای در این آثار خودنمایی می کند که موجب شده است تا به جای به دست دادن تبیین های متفاوت علمی و واقع بینانه، تصویری باژگونه و عمدتا غیرواقعی از قیام امام حسین (ع) ترسیم و ارائه شود. تلاش های مستمر برای فراگیر کردن این تصویر خاص و شاذ از قیام عاشورا لازم می نماید تا عاشورا نگاری وهابیت، که می توان از آن با تعبیر روایتی وهابی از واقعه عاشورا یادکرد، موردبررسی تحلیلی و انتقادی قرار گیرد. در شرایطی که عاشورا نگاران وهابی تلاش دارند با انتخاب عناوین مشابه با تاریخ پژوهان شیعه درباره قیام امام حسین (ع)، جایگاهی را برای آثار عاشورا ستیزانه خود فراهم آورند، روایت آن ها از واقعه عاشورا از ویژگی های مشخصی برخوردار است که از آن جمله می توان به مشروع جلوه دادن خلافت یزید بن معاویه به قیمت عصیان و خروج نشان دادن قیام امام حسین (ع) ویاران آن حضرت، برجسته کردن برخی مسائل حاشیه ای برای زیر سوال بردن مسائل اساسی مرتبط با قیام و نادیده انگاشتن اهداف اصلی این قیام و مسکوت گذاشته فلسفه آن اشاره کرد."
📒مجله تاریخ نگری و تاریخ نگاری، ش19، 1396،صص 89_11
مرکز پژوهشی نرجس مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝
💠علامه مجلسی برای احیای علوم اهلبیت به روایات و کتب اربعه توجه ویژهای نمود.
🔹غیر از مجموعه نفیس بحار الانوار شرحی بر اصول کافی و تهذیب نوشت و یکی از شاگردانش را به نوشتن شرح استبصار تشویق نمود،و طلاب را که مدتها از روایات و احادیث جدا بودند به مطالعه و تحقیق در روایات تشویق کرد، و برای حفظ و نگهداری کتب اربعه و آشنایی طلاب اعلام کرد که اگر هر یک از طلاب کتب اربعه را بدون کم و کاست، بنویسد، به دریافت اجازه از او نائل خواهند شد. طلاب با شوق تمام به نوشتن کتب اربعه پرداختند و نسخهها را نزد علامه میبردند و او با خط خود در پشت نسخههای آنان اجازه آنان را مینوشت.
📒یادنامه علامه مجلسی، ص26
📚مرکز پژوهشی نرجس (س) مشهد
╔🌺╗
@pajohesh_narjes
╚🌺╝