🔻علیرضا پناهیان در گفتگو با سایت KHAMENEI.IR
💠 چرا در مسئله عدالت نمره مطلوبی بهدست نیاوردهایم؟
💠 سه اشکال در عملکرد خواص و سیاسیون که موجب کُندی در برقراری عدالت شده
🔹 هم عامۀ مردم هم نخبگان و سیاسیون، برای برقراری عدالت در یک جامعه وظایفی به عهده دارند. نه خواص جامعه میتوانند بهتنهایی عدالت را در یک جامعه برقرار کنند و نه عموم مردم به تنهایی قادر به انجام این کار هستند. عدم موفقیت ما در برقراری عدالت شاید دلیلش این باشد که هر دو گروه وظایف خودشان را دقیق و درست انجام ندادند.
🔹 سه عامل در میان خواص و سیاسیون که موجب کُندی در برقراری عدالت شده است، عبارتند از:
۱. توجه سیاسیون به پیشرفت و اصلاح روابط با دوَل استکباری بیش از عدالت
در میان سیاسیون و مدیران جامعه در دهۀ گذشته توجهها به پیشرفت، بیشتر از عدالت جلب شد و یا توجه به عوامل فرعی. توجه به برجام و اصلاحِ روابط با دُوَل استکباری و... جامعه را به سمتی برد که منتظر باشند دشمنیها از بین برود تا بهبودی در وضع جامعه پدید بیاید. این نگاهی بود که نتیجه نگرفت و موجب شد از تمرکز بر روی موضوع عدالت فاصله بگیریم.
۲. بیتوجهی به اقتصاد مقاومتی در ادارۀ اقتصاد و معیشت مردم
طرحهایی که برای ادارۀ اقتصاد و معیشت مردم مدنظر برخی بود، طرحهای مردمی بر اساس اقتصاد مقاومتی نبود. وقتی جهتگیری فعالیتهای اقتصادی در این جهت نباشد که بخواهد مردم را در اقتصاد فعال کند، طبیعتاً رانت پدید میآید و زمینۀ فساد زیاد میشود، کمکاریها و بیعرضگیها شدیدتر خواهد شد و زمینۀ بیعدالتی فراهم میشود.
۳. رودربایستیها و مصلحتاندیشیهای برخی مسئولین
بعضی از مصلحتاندیشیهایی است که بین نخبگان جامعه بالأخره رواج پیدا میکند. اینها رودربایستی میکنند با یکدیگر، در مقابل یکدیگر کوتاه میآیند و این وسط عدالت قربانی میشود و مردم فراموش میشوند.
🚩 ۹۹.۰۴.۱۱ - مصاحبه با KHAMENEI.IR
متن کامل مصاحبه:
📎 Panahian.ir/post/6373
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فراتر از عدالت
🔻ظلم نکردن کافی نیست؛ باید از مسؤلان سؤال کرد چرا با نهایت دلسوزی عمل نمیکنید؟
#تصویری
@Panahian_ir
🔻 علیرضا پناهیان در گفتگو با سایت KHAMENEI.IR
💠 عدالت مسئلۀ صرفاً حاکمیتی نیست
💠 نقش مردم در برقراری عدالت، باید تقویت بشود
🔹 هیچوقت نمیشود عدالت را صرفاً از بالا برای یک جامعه تضمین کرد و توسعه داد یعنی برای تقویت عدالت در جامعه، باید مردم هم نقش خودشان را ایفا کنند. اگر مردم انتظار داشته باشند که صرفاً از بالا یک کسانی مشکلات را حل کنند و عدالت را برقرار کند این شدنی نیست.
🔹 یکی از عواملی که باعث میشد ما در عدالت آن پیشرفت لازم را نداشته باشیم این بود که حلقههای مردمی و فعال و ساماندهیکننده و تقویتکنندۀ مطالبهگری مردم از مسئولین، زیاد شکل پیدا نکرده بودند. رهبر انقلاب همواره بر این مسأله تأکید کرده و نقش مردم را در برقراری عدالت، هدایت فرمودهاند.
🔹 هرچند الان نقش مردم در این زمینه پررنگ شده است، ولی ما باید نقش حلقههای مردمی و خصوصاً جوانها را در عرصههای مطالبهگری و حل مسأله تقویت کنیم، شاید روح حاکم بر بیانیۀ گام دوم انقلاب، تقویتِ این نقش باشد که با امیدبخشی به مردم و جوانها و نیروهای حزباللهی و معتقد-که فداکارانه در بحرانها، برای مردم تلاش میکنند- به حد مطلوبی از فعالیت خودشان برسند و این یقیناً عدالت را در جامعه تضمین خواهند کرد.
🚩 ۹۹.۰۴.۱۱ - مصاحبه با KHAMENEI.IR
متن کامل مصاحبه:
📎 Panahian.ir/post/6373
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چگونه یک نماز خوب بخوانیم؟
#تصویری
@Panahian_ir
🔸مشکل «پرش ذهنی» را چگونه برطرف کنیم؟
💡کنترل ذهن در مسیر تقرب - فصل دوم (ج۴)
🔻 در زمانۀ ما با اینهمه ابزار اینترنتی و شبکهها و امکاناتی که موبایل در اختیار ما قرار داده است، زندگیها نوعاً طوری شده که بدترین وضعیت برای کنترل ذهن است!
🔻 کنجکاوی کردن برای دانشمندی که میخواهد چیزی را اختراع یا کشف کند، خوب است! اما کنجکاوی کردن برای یک آدم بیکار که هرزگی میکند تا ببیند در صفحات اینترنت چه چیزی توجهش را جلب میکند، سمّ است!
🔻 ولگردی در شبکههای مجازی توهین به انسانیت است! اینکه ممکن است فرد دچار نگاه حرام بشود، فرع ماجراست، اصلش این است که او کنترل فکر نخواهد داشت، حتی اگر همهاش صحنههای حلال هم ببیند، باز کنترل فکرش را از دست میدهد چون کنترل ذهنش را در اختیار دیگران گذاشته تا مدام چیزهای جالب به او نشان بدهند.
🔻 پرندگیِ ذهن و اینکه ذهن انسان هرلحظه به اینطرف و آنطرف میپرد، بدترین حالت برای انسان است. ما میتوانیم به کمک «ذکر» این عوامل بیرونی مشغولکنندۀ ذهن را کنار بگذاریم و ذهن خود را کنترل و پالایش کنیم.
🔻 امام سجاد(ع) در دعای خود عرضه میدارد: «و اجعَلنا مِنَ الَّذین اشتَغَلوا بالذِّکرِ عنِ الشَّهوات» خدایا، کاری کن که من با ذکر تو از شهوات غافل بشوم. خود ذکر، لذت دارد و البته لذت ذکر هم مراتب دارد و هرچه مراتبش بالاتر میرود انسان مدام ذهنش پالایش میشود و پاکتر میشود.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه حقشناس - ۹۸.۳.۹
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6371
@Panahian_ir
🌱 رزمایش همدلی به سبک عقیقه؛ مستحب فراموش شده
🔸عقیقه، به سنت قربانی کردن بعد از ولادت فرزند و اطعام با گوشت آن، برای حفظ فرزند از بلاها گفته میشود. عقیقه یکی از سنتهای موکّد و پرفایده در سبک زندگی اسلامی است که بسیاری از مؤمنین از اهمیت آن بیخبرند.
🔸عقیقه در روایات دارای چنان اهمیّتی است که به دلیل روایات معتبر(العقیقة واجبة) برخی فقها آنرا واجب دانستهاند. ولی نظریۀ معروف در بین فقها، استحباب مؤکّد است. بنابر روایات، عقیقه بیمۀ سلامتی است و فرزند را از خطرها و حوادث و فریبهای شیطان حفظ میکند.
🔻برای مطالعه مطالب بیشتر در مورد سنت عقیقه و ثبت درخواست برای انجام آن به لینک زیر مراجعه کنید.
📎 Panahian.ir/post/6267
#عقیقه
@Panahian_ir
Panahian-Clip-Panahian-MarzeBarikeTanbaliVaTavakol-128k.mp3
1.76M
🎵 مرز باریک تنبلی و توکل!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🔸مدیری که اهل ذکر و یاد خدا نباشد کارها را خراب میکند
🔸پیروزیها در جنگ تحمیلی با ذکر و تضرع فرماندهان بود
🔸آیا مدیران بدون یاد خدا میتوانند جنگ اقتصادی را پیش ببرند؟
💡کنترل ذهن در مسیر تقرب - فصل دوم (ج۵)
🔻 خداوند میفرماید: اگر کسی در ذهنش به یاد من نباشد، زندگیاش را بههم میریزم! «مَن أعرَضَ عَن ذِکری فَإنَّ لَهُ مَعیشَةً ضَنکا»
🔻 ذکر یعنی توجه ذهنی؛ معنای ذکر، وِرد گفتن بدون توجه نیست! مثلاً کسی تسبیح بهدست بگیرد و «سبحانالله...» بگوید اگر حواسش نباشد چه دارد میگوید، این «وِرد» است و ذکر نیست. البته ورد هم در جای خود، آثاری دارد، اما ذکر با ذهن انسان کار دارد و معنایش به «تفکر» خیلی نزدیک است.
🔻 آن چیزی که باعث میشود به یاد خدا نباشیم و ذهنمان را در خدمت یاد خدا قرار ندهیم، زندگی و مشغولیتهای آن است، و اتفاقاً خدا میفرماید: اگر ذهنت متوجه من نباشد، همین زندگیات را بههم میریزم.
🔻 اگر بهیاد خدا باشیم همهچیز در زندگی سر جای خودش قرار میگیرد. اگر وزرا و مدیران مملکت، اهل ذکر و توجه به خدا باشند، مدیریتشان راه میافتد و کار مملکت را راه میاندازند. ولی اگر اهل ذکر و یاد خدا نباشند، کارهای مملکت را خراب و مردم را بدبخت میکنند.
🔻 اگر در تبلیغات انتخاباتی، از یک کاندیدا رفتاری دیدید که نشاندهندۀ بیتقوایی است، مطمئن باشید او نمیتواند کار مملکت را راه بیندازد، اگر بخواهد ابرو را درست کند چشم را در میآورد!
🔻 پیروزی ما در جنگ تحمیلی-که تقریباً همۀ دنیا علیه ما بودند- نتیجۀ ذکر و یاد خدا و تضرّع فرماندهان درِ خانۀ خدا بود. جنگ ما با ذکر پیش رفت و پیروز شدیم. آیا امروز مدیران اقتصادی میتوانند این جنگ اقتصادی را بدون ذکر و یاد خدا پیش ببرند؟!
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه حقشناس - ۹۸.۳.۱۰
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6383
@Panahian_ir
📚 مجموعه تالیفات علیرضا پناهیان
📱 معرفی + خرید نسخه کاغذی و الکترونیکی
📎 Panahian.ir/post/6324
@Panahian_ir
🔸چند راه حل اساسی برای افزایش قدرت تمرکز و توجه ذهنی
🔸 بسیاری از برنامههای عبادی ما، برنامۀ قدرتیافتن در تفکر و تمرکز هستند
💡کنترل ذهن در مسیر تقرب - فصل دوم (ج۶)
🔻 دو شاخصۀ مهم برای قدرت ذهن، عبارتند از: ۱. اینکه انسان بتواند ذهن خود را بر موضوعی متمرکز نگه دارد. ۲. اینکه وقتی چیزی توجهش را جلب کرد یا حواسش را پرت کرد، انسان بتواند ذهن خود را به موضوع دیگری، منصرف کند.
🔻 چگونه میتوانیم این قدرت را بهدست بیاوریم؟ توجهکردن به موضوعات باعظمت مثل «یاد خدا» هنگام نماز یا در اذکار، دشوار است، اما میتوانیم با تهیۀ یک برنامه، یک ساعتی را اختصاص بدهیم و دربارۀ امور خوبی مثل نعمتهای خدا، مهربانی خدا یا هر اندیشهای که به نفعمان است و برایمان لذتبخش است و خیال ما را تحریک میکند، بیندیشیم.
🔻 این اندیشیدن را میتوانیم با هر وسیلهای برای خودمان ایجاد کنیم؛ مثلاً با مطالعۀ کتابهای داستانی دربارۀ زندگی اولیاء خدا، یا کتابهای تاریخی یا متن ادعیه یا از همه اینها بالاتر، خواندن قرآن و تفکر در آن.
🔻 برای افزایش قدرت تمرکز و توجهِ ذهنی، علامه طباطبائی و آیتالله بهجت، سفارش فرمودهاند وقتی روی یک موضوعی توجه پیدا کردید، هر بار که حواستان از آن موضوع پرت شد، دوباره حواستان را برگردانید، اگر باز هم پرت شد، دوباره برگردانید و از این کار خسته نشوید، این مانند یک ورزش عضلانی-که باعث قویشدن عضلات بدن میشود- باعث قدرت ذهنی در انسان میشود.
🔻 یک راه حل دیگر برای افزایش قدرت تمرکز، بهرهگیری از «مجالس ذکر» است. مجلس ذکر جایی است که همه به یک موضوع میاندیشند و این برای تمرکز، به ما کمک میکند. بسیاری از برنامههای عبادی ما در واقع برنامۀ قدرت یافتن در تفکر و تمرکز و توجه است.
🔻 یک راه خوب دیگر، اندیشیدن در مقام محاسبۀ نفس است. ما میتوانیم با برنامهای مثل محاسبه نفس که هر روز باید انجام بدهیم خود را به توجهدادن سرِ یک موضوع، عادت بدهیم. این توجه دادن بدون ابزار و عامل بیرونی و با ارادۀ شخصی، کار بسیار مفیدی است.
🔻 استمرار در هر برنامهای- بهویژه در برنامههای ذهنی و فکری- از اهمیت ویژهای برخوردار است. این استمرار بهحدی اهمیت دارد که فرمودهاند: هر برنامهای برای خودتان تنظیم کردید، اگر هم نتوانستید سر وقتش انجام بدهید قضایش را بجا آورید. (اصولستهعشر/ ۲۳۷)
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه حقشناس - ۹۸.۳.۱۱
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6384
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹حسی که تکراری نمیشود!
🔻بالاتر از لرزش یک رابطه بین دختر و پسر ..
#تصویری
@Panahian_ir
🔸اگر برای فعالیت ذهنیات محدودۀ ممنوعه نداشته باشی، آدم ضعیفی خواهی شد
🔸فهرستی از موضوعاتی که نباید به آنها فکر کرد:
💡کنترل ذهن در مسیر تقرب - فصل دوم (ج۷)
🔻 برای افزایش قدرت توجه و کنترل ذهن، یک راه این است که تصمیم بگیریم به یکسلسله امور، فکر نکنیم و اگر به ذهنمان هم خطور کردند، آنها را کنار بزنیم. کسی که برای توجه و فعالیت ذهنی خود، محدودۀ محرمات نداشته باشد انسان ضعیفی خواهد شد! نباید هرچیزی جلوی چشم ما آمد یا هر موضوعی که دلمان خواست، دربارهاش فکر کنیم.
🔻 هرکسی باید فهرستی از افکار و توجهات ممنوعه برای خودش داشته باشد و بگوید «من به این چیزها فکر نمیکنم» چند نمونه از اینها، عبارتند از:
۱. به چیزهایی که خدا در دنیا به دیگران داده، فکر نکن
قرآن میفرماید: چشمت دنبال چیزی که از دنیا به دیگران دادهایم، نباشد (طه/۱۳۱) به داشتههای دیگران، توجه و فکر نکن؛ مثلاً اگر خدا به فلانی ماشین بهتری داده؛ دربارهاش فکر نکن.
۲. به دوستداشتنیها و چیزهای مورد علاقهات، زیاد فکر نکن
برخی از موضوعاتی که نباید به آنها فکر کرد، مربوط به درون انسان است. امام صادق(ع) میفرماید: اگر چیزی دوست داری و آرزو داری به آن برسی، زیاد به آن فکر نکن و یادآوری نکن، این تو را اذیت میکند. (کافی/۶/۴۵۹)
۳. حسرت خوردن دربارۀ گذشته، ممنوع!
هر اتفاقی که در گذشته افتاده و ممکن است توجه به آن، ما را حسرتزده کند، اصلاً به آن فکر نکنیم. آدم دربارۀ گذشته، نباید منفی فکر کند.
۴. نگرانی و فکر منفی دربارۀ آینده، ممنوع!
نگرانی نسبت به آینده، ممکن است به صورت «فال بد زدن» باشد. بعضیها دربارۀ هر طرح و برنامهای اول نکات منفیاش را میبینند و مدام میگویند «نه نمیشود!» این روحیۀ خوبی نیست!
۵. فکر منفی یا سوءظن نسبت به دیگران، ممنوع!
بعضیها دربارۀ دیگران، منفی فکر میکنند و احتمالات بد میدهند؟ درحالیکه قرآن میفرماید بعضی از سوءظنها اصلاً گناه است.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه حقشناس - ۹۸.۳.۱۲
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6387
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 محبت خدا را در بلا و امتحانات ببینیم
#تصویری
@Panahian_ir
💌 جای خالی یک خاطره
🔰با مراجعه به کانال "روضه خانگی" میتوانید یک روضه کامل اما کوتاه(۱۰دقیقه) بشنوید و از برکات آن بهرمند شوید.
روضهای از ب بسمالله تا دعای پایانی؛ طوری که احساس میکنید در یک مجلس روضه واقعی حضور دارید.
🔻🔻🔻🔻🔻
@RozeKhanegee
@RozeKhanegee
هدایت شده از علیرضا پناهیان
📌ثواب صدقه در شب و روز جمعه هزار برابر است
🔸امام صادق(ع):
ثواب صدقه در شب و روز جمعه هزار برابر است.
🔻اَلصَّدَقَةُ لَيْلَةَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ وَ اَلصَّدَقَةُ يَوْمَ اَلْجُمُعَةِ بِأَلْفٍ.(مستدرک الوسائل، ج۶، ص۱۰۶)
🔸آیتالله بهجت:
📝 بلا، با صدقه رفع میشود؛ اگرچه محکمِ محکم شده باشد. نه اینکه فقط روایت است که صدقه، دافع بلیات است؛ نخیر، درایت هم هست. میدانیم که از لطف و احسان است که شارع فرموده: «إِسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَة»(یعنی روزی را با صدقه نازل کنید). (گوهرهای حکیمانه، ص١٣٧)
🔻 شما مخاطبان گرامی میتوانید صدقات و کمک های خود را از طریق لینک زیر هدیه دهید و از ثواب و برکات آن بهرهمند شوید.
با صدقات جمع آوری شده، به نیت سلامتی امام زمان(ع) و شفای همه بیماران، گوسفند قربانی میشود و گوشت آن بین نیازمندانی که توسط شبکۀ معتمدین محلی ما شناسایی شدهاند، توزیع خواهد شد.
📌 واریز کمکها و صدقات
📎 idpay.ir/hamdeli99
#رزمایش_همدلی
@Panahian_ir
🔸کمکگرفتن از خدا برای کنترل ذهن، یک اصل اساسی است
🔸هیچکس بهتنهایی نمیتواند خودش را نجات بدهد و هیچکس بهخودیخود، به جهنم نمیرود
💡کنترل ذهن در مسیر تقرب - فصل دوم (ج۸)
🔻 در مسیر رشد و تکامل انسان یک اصل بسیار اساسی این است که «ما هیچوقت در این مسیر تنها نیستیم» این تنها نبودن هم، دو وجه دارد:
۱. وجود دشمن نامرئی ما که همان شیطان است. هیچوقت ما خودمان بهتنهایی بد نمیشویم، در تمام بدیهای ما، شیطان مشارکت دارد. وسوسۀ شیطان هم از طریق ذهن انسان است؛ شیطان و نوچههایش مدام سعی میکنند ذهن ما را منحرف کنند تا به چیزهایی که نباید، فکر کنیم.
۲. مهمتر از وجود دشمن، همراهی و کمک خدا در مسیر رشد انسان است. خیلی بیمعناست که یک کسی بخواهد بهتنهایی (بدون کمک خدا) تصمیم بگیرد کار خوبی انجام بدهد؛ مثلاً بهتنهایی محاسبۀ نفس و استغفار کند.
🔻 استعانت و کمکگرفتن از حق، برای ذهن و توجه، یک اصل اساسی است! نمونۀ سادهاش این است خدا میفرماید: «فَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ فَاسْتَعِذْ بِاللَّه» وقتی میخواهی قرآن بخوانی از خود من کمک بگیر تا من نگذارم ذهن تو هنگام قرآنخواندن پرت بشود و بهجای بدی برود.
🔻 از خدا کمک بگیریم و از ابلیس هم فرار کنیم به سمت خدا؛ اینها دو اقدام اساسی برای رشد انسان است. نه کسی بهتنهایی (بدون کمک خدا) خوب میشود و نه کسی بهتنهایی (بدون وجود دشمن یا ابلیس) بد میشود. پس خودمان را در مسیر رشد و تعالی، تنها در نظر نگیریم!
🔻 هیچکسی بهتنهایی نمیتواند خودش را تربیت کند و نجات بدهد، هیچکسی هم بهخودیِ خود، به جهنم نمیرود. هرکسی بخواهد نجات پیدا کند جز به مدد خدا نیست و هرکسی هم به جهنم برود، در اثر غضب خداست؛ یعنی در اثر این است که خدا او را رها کرده و دیگر کمکش نکرده است.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه حقشناس - ۹۸.۳.۱۳
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/6390
@Panahian_ir
📢 برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان
🔻شنبه ۲۱تیر، ساعت۲۱
🕌 خیابان پیروزی، خیابان کریمشاهیان، حسینیه جوانان حسینی
👈🏼 تلاش میشود جلسه به صورت زنده از آپارات و اینستاگرام پخش شود.
📎 aparat.com/panahian_ir/live
📎 instagram.com/Panahian.ir_live
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چه کار کنیم حجاب در جامعه رونق بگیره؟
#تصویری
@Panahian_ir
📌 پرونده ویژه عفاف و حجاب | کلیپ،فیلم، صوت و متن
🔻مجموعه مباحث و دیدگاه های علیرضا پناهیان درباره موضوع حجاب
👈 مشاهده و دریافت:
🔗 Panahian.ir/post/5543
@Panahian_ir