📹 سخنرانی علیرضا پناهیان در اجتماع منتظران اربعین
🔻دوشنبه ۱۰شهریور، بعد از نماز عشا
🔻بزرگراه شهید حقانی، خروجی کتابخانه ملی، گذر فرهنگ، خیمةالانتظار
@Panahian_ir
📌 پاسخ به برخی انتقادات دربارۀ «ضرورت تبلیغ عدالتخواهی»
🔸دوران «تبلیغ برای عدالتخواهی» گذشته؛ اما مطالبهگری و اجرای عدالت همیشگی است
🔻 دربارۀ موضوع عدالت و عدالتخواهی، در جلسه قبل، مطلبی را عرض کردم و برای بعضیها که نسبت به عدالت، تعصب ویژهای دارند، سوءتفاهم ایجاد شد.
🔻 میگویند: «فلانی گفته است دوران عدالتخواهی، مطلقاً تمام شده است!» بعضیها یک کلمه پس و پیشِ صحبت بنده را نمیشنوند و دنبال بهانه برای فحشدادن میگردند.
🔻 دیشب عرض کردم، قبل از سخنرانی کسی پرسید «نمیخواهی دربارۀ عدالتخواهی سخنرانی کنی؟» گفتم «نه؛ دوران عدالتخواهی گذشته» یعنی دوران «سخنرانی و تبلیغ دربارۀ عدالتخواهی» گذشته است. البته باید یک کلمه اضافه میکردم که بعضیها بهانه به دستشان نیاید؛ باید میگفتم «دوران سخنرانیکردن دربارۀ عدالتخواهی گذشته است»
🔻 اگر کسی کمی انصاف داشته باشد میفهمد که بنده در مقام اینکه موضوع سخنرانی خودم را عدالتخواهی بگذارم میگویم دورانش گذشته است، یعنی الان ما نیاز به تبلیغ اینکه «عدالتخواهی مهم است» نداریم.
🔻 اما همیشه دوران عدالتخواهی هست؛ مطالبهگری در عدالتخواهی که تمام نمیشود! ولی الان نیاز به تبلیغ و سخنرانی دربارۀ اهمیت عدالتخواهی نیست، بلکه الان موقع اجرای عدالت است، کمااینکه قوۀ قضائیه بخشی از آن را الان دارد اجرا میکند.
🔻 ما تا پارسال به قوۀ قضائیه میگفتیم «آن کسی که جنایت میکند شما دستگیرش میکنی، ولی آن کسی که کار نمیکند چی؟ حتی مطالبهگری میکردیم نسبت به قوۀ قضائیه. حالا رئیس محترم قوۀ قضائیه گفته: ما دیگر بهخاطر «ترک فعل» هم یقۀ فرد مسئول را میگیریم، اگر کسی کار نکند محاکمهاش میکنیم. این خوب است و ما منتظر محاکمۀ خیلیها هستیم.
🔻 حرف ما این نیست که «دیگر عدالت نمیخواهیم یا به عدالتخواهی نیاز نداریم!» اصلاً کدام آدم نادانی این حرف را میزند؟! ولی امروز عدالتخواهی یک امر تثبتشده در جامعه است و توجیه مردم نسبت به اصل عدالتخواهی بسیار بالا است، الان موتور عدالتخواهی روشن شده، چیزی که موتورش روشن است دیگر چرا باید آن را هُل بدهیم و برایش تبلیغ کنیم؟
🔻 اگر من بالای منبر، به جوانان بگویم: «وقتی دیدید کسی عدالت نمیکند و ظلم میکند فریاد بزنید!» میگویند: ما نسبت به این مسئله توجیه هستیم، حرف جدیدی نداری که بگویی؟!
🔻 بنده بهعنوان مبلّغ، موضوعی که ضرورتش را بیشتر از تبلیغ عدالتخواهی میدانم موضوع مواسات و آمادگی برای گذشتن از داراییها است. این موضوعی است که در مقام سخنرانی و تبلیغ، اولویت دارد.
🔻 بعضیها مواسات را در حد صدقه تنزل میدهند؛ مواسات فراتر از صدقه است؛ یک سبک زندگی است. فرهنگ مواسات، سبک زندگی را برای مسئولینِ جامعه، بیشتر از بقیۀ افراد جامعه، تغییر خواهد داد.
🔻 ما رهبر انقلاب را بالاتر از اسوۀ اجرای عدالت میدانیم؛ ایشان را اسوۀ اجرای مواسات میدانیم. پرهیز کردنِ ایشان از خوردن خیلی از میوهجات گرانقیمت-حتی قبل از انقلاب که مسئول نبودند- چیزی فراتر از عدالت است؛ این یعنی اهل مواسات بودن.
🔻 مواسات یعنی «تو حق نداری بهتر از برادر دینیات زندگی کنی، حتی در خلوت خودت» البته این کار سختی است. شما ببینید چند نفر از مسئولین کشور، در مواسات، به رهبر انقلاب تأسی میکنند؟
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت میثاق با شهدا - ۹۹۰۶.۰۴
👈🏻 متن کامل + صوت و فیلم
📎 Panahian.ir/post/6487
@Panahian_ir
📢 برنامه سخنرانی علیرضا پناهیان در دهه دوم محرم۹۹
محافظهکاری؛ قتلگاه انقلاب
تحولخواهی؛ گام دوم انقلاب
🔻از دوشنبه ۱۰شهریور به مدت ۱۰شب
🔻 ساعت ۲۲
🔻تقاطع خیابان سمیه و حافظ، حوزه هنری انقلاب اسلامی، هیئت هنر
🔸شروع مراسم از ساعت ۲۱میباشد و ظرفیت مکان محدود بوده و دربهای ورود پس از تکمیل ظرفیت، بسته خواهد شد.
#برنامه_سخنرانی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خدا منتظر عکس العمل ماست!
🔻 ذبح عظیم، عکس العمل عظیم میخواد ...
#تصویری
@Panahian_ir
🔸با ساختارهای الگوگرفته از جامعۀ غربی نمیشود عدالت را اجرا کرد
🔸تمدن لیبرالی مبتنی بر امساک است؛ تمدن اسلامی مبتنی بر انفاق
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۷)
🔻 چه میشود که انسان سقوط میکند؟ شُحّ نفس و امساک؛ یعنی انسانی که همهچیزخواه است، ضرورتِ گذشتن از برخی دوستداشتنیها برای رسیدن به دوستداشتنیهای بیشتر را فراموش میکند و میخواهد همین چیزهای اولیهای که دارد، نگه دارد، لذا با خدا تجارت نمیکند و این آغاز سقوط است.
🔻 چرا تمدن غرب در حال فروپاشی است؟ چرا تمدن مارکسیستی فروریخت؟ این دو تمدن، مبتنی بر امساک هستند و دو راه حل غلط برای امساک ارائه دادند ولی تمدن اصیل اسلامی، مبتنی بر انفاق است.
🔻 جامعهای که جمعکردن، حفظکردن و پرداختنکردن را وقیح نداند، نابود خواهد شد. وقتی اینطور باشد کسی که داراتر است، سوارِ دیگران خواهد شد.
🔻 تمدن لیبرالی غرب، مبتنی بر جمعکردن و امساک است و قوانینش هم برای این است که این جمعکردن را تسهیل کند. قانون در غرب برای ایجاد نظم در جامعۀ وحوشی است که در حال تنازع بقاء هستند.
🔻 ما داریم بهسوی تمدن اسلامی حرکت میکنیم، این تمدن، قوانینش مبتنی بر انواع امساک (حرص، بخل و شحّ نفس) نیست، بلکه مبتنی بر انواع پرداخت (زکات، صدقه، قرضالحسنه، مواسات، ایثار و...) است که همۀ اینها را تحت عنوان «انفاق» قرار میدهیم.
🔻 با ساختارهای الگوبرداریشده از جامعۀ سراسر ظلم غربی، نمیشود عدالت را اجرا کرد؛ یعنی همین ساختارهای حاکم بر جامعه، مثل نظام اقتصادی، نظام پولی و بانکی و نظام حقوق خانواده. باید دید کدامیک از اینها، ما را به سمت شحّ نفس و بخل، هُل میدهد و کدام ساختار به ما کمک میکند که اهل پرداخت باشیم؟
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت میثاق با شهدا - ۹۹۰۶.۰۵
👈🏻 متن کامل + صوت و فیلم
📎 Panahian.ir/post/6490
@Panahian_ir
🔻اگر با همه مثل خانوادهات مهربان باشی زندگیات آسودهتر میشود!
🔸در میان راههایی که برای رسیدن به آسودگی هست؛ یکی از شاهراهها و راههای باعظمت «محبت» است. با محبت نهتنها راحتیها افزایش مییابد، بلکه سختیها هم بهتر تحمل میشود.
🔸امام سجاد(ع) به زُهْری فرمود: چرا مردم را مثل خانوادهات تلقی نمیکنی؟ یعنی بزرگترها را مانند پدر و مادرِ خود بدانی، کوچکترها را جای فرزند خودت بگذاری و همسالان را برادر خود بشماری. وقتی آنها را خانواده خودت بدانی به کدامیک از آنها دوست داری ظلم کنی؟! کدامشان را دوست داری نفرین کنی؟! آبروی کدامیک را حاضری ببری؟!
🔸بعد میفرماید: «وَ إِنْ عَرَضَ لَكَ إِبْلِيسُ...» وقتی ابلیس به تو القاء کرد که «بهتر از مسلمان دیگری هستی!» اگر او سنش بیشتر است، بگو ایمان و عمل صالح او بیشتر است، اگر سنش کمتر است، بگو گناه من بیشتر است و اگر همسن توست، بگو من به گناه خود یقین و به گناه او شک دارم؛ پس او بهتر از من است! اگر مردم به تو احترام گذاشتند، بگو «از خوبی آنهاست» اگر با تو نامهربانی کردند، بگو «بهخاطر بدیِ من است»
🔸اگر با همه مثل خانوادهات مهربان باشی، زندگیات آسودهتر میشود، دشمنانت کم و دوستانت زیاد میشوند؛ از خوبیشان خوشحال میشوی و از بدیشان ناراحت نمیشوی.
👤علیرضا پناهیان ۹۶.۷.۹
@Panahian_ir
👌 #ارسالی_شما | احیای سنت عزاداری در صحرا
🔻حلقهی صالحین پایگاه بسیج شهدای تقیآباد، شهرستان فریمان - محرم۹۹
🔻 امام باقر(ع):
👈🏻 اگر نمیتوانید عاشورا به کربلا بروید، به صحرا یا پشت بام بروید.
#عزاداری_در_صحرا
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 هنر امام حسین(ع)
@Panahian_ir
💬 نظر شما چیست؟
🔻اگر در دهه اول محرم امسال، مباحث مطرح شده از علیرضا پناهیان را دنبال کردهاید، ارزیابیتان از این مباحث را به صورت صوتی و تصویری، و یا متنی برای ما بفرستید به:
@admin_panahian
گزیدۀ نظرات در سایت و کانال منتشر خواهد شد.
📌بیان جزئیات تاثیرات این مباحث و توصیف آن برای سایر مخاطبان بسیار مفید خواهد بود.
👈🏻در صورت تمایل و برای استناد و اثر بخشی نظر، لطفا نام، تحصیلات و محل سکونت خود را نیز ذکر کنید.
🔻مباحث علیرضا پناهیان در ماه محرم:
۱. مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه (هیئت میثاق با شهدا)
۲. مکتب سردار سلیمانی (هیئت امابیها)
۳. ظهور، نتیجه یک محرم خوب (هیئت محبین حضرت زهرا)
🔻پیامگیر: @admin_panahian
@Panahian_ir
👌 #ارسالی_شما | احیای سنت عزاداری در صحرا
🔻بیابانهای اطراف شهرستان آبادان
🔻 امام باقر(ع):
👈🏻 اگر نمیتوانید عاشورا به کربلا بروید، به صحرا یا پشت بام بروید.
#عزاداری_در_صحرا
@Panahian_ir
🔸از انفاق و مواسات میشود برای ادارۀ جامعه و پیریزی تمدن، الگو گرفت
🔸به انفاق و مواسات باید عمیقتر نگاه کنیم؛ نه در حد صدقهدادن!
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۸)
🔻 در این جلسه به ابعاد فردی موضوع «انفاق» در مقابل «امساک»-که آزمایش کلیدی انسان در حیات دنیاست- میپردازیم و در جلسات بعد به ابعاد اجتماعی و تمدنی این موضوع خواهیم پرداخت.
🔻 بعضی از مفاهیم دین ما که خیلیها فکر میکنند صرفاً جنبۀ فردی دارد، دلالتهای اجتماعی فراوانی هم دارد. مثلاً تقوا صرفاً یک رفتار فردی نیست، اگر از تقوا الگو بگیریم به نوعی از مدیریت در جامعه خواهیم رسید؛ همچنین مفهوم انفاق در مقابل امساک.
🔻 اگر انفاق را قدر مشترک همۀ مفاهیمی بدانیم که دلالت بر پرداختکردن دارد (مثل زکات، صدقه، مواسات و...) میشود از آن، یک الگو گرفت برای ادارۀ کشور، برای ادارۀ جامعه و برای پیریزی یک تمدن؛ همان تمدنی که امامزمان(ع) مستقر خواهد کرد.
🔻 اگر معنای فردی این مفاهیم را دنبال کنیم، طبیعتاً آثار اجتماعی هم به دنبالشان خواهد آمد. پیامبر(ص) فرمود: شما هرطوری باشید همانطور رئیس پیدا میکنید «کَما تَکونون یُوَلَّی عَلَیکُم» مردمی که اهل «انفاق» باشند نه اهل «امساک»، مسئولان بدی پیدا نخواهند کرد، این اولین تأثیر اجتماعیسیاسیِ این مفاهیم است.
🔻 اگر میخواهید در جامعه، دزدی نشود، اگر میخواهید مسئولان رانتخوار نشود، اگر میخواهید مسئولان غربزده سر کار نیایند و در جامعه، فقر تولید نکنند، مدام مفهوم «انفاق» را برجسته کنید.
🔻 البته به انفاق و مواسات باید خیلی عمیقتر نگاه کنیم، بعضیها سادهاندیشی نکنند که فکر کنند مواسات همان صدقهدادن است! صدقه و کمک مؤمنانه صرفاًً یک حد کوچکی از مواسات و انفاق است.
🔻 صدقه در کشورهای غربی هم هست؛ کارتلها و تراستها معمولاً یک خیریه هم درست میکنند، یک پولی هم به فقرا میدهند. یعنی همان کسانی که بزرگترین فقرها را در جهان تولید میکنند گاهی یکمقداری صدقه هم میدهند، ولی مقصود ما از مواسات، انفاق و پرداخت در راه خدا، این چیزها نیست.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت میثاق با شهدا - ۹۹.۰۶.۰۶
👈🏻 متن کامل + صوت و فیلم
📎 Panahian.ir/post/6492
@Panahian_ir
Clip-Panahian-AgarYekMoharamKhoobDashteBasheem-64k.mp3
1.55M
🎵اگر یک مُحرم خیلی خوب داشته باشیم ...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
📚 مجموعه تالیفات علیرضا پناهیان
📱 معرفی + خرید نسخه کاغذی و الکترونیکی
📎 Panahian.ir/post/6324
@Panahian_ir
👌 #ارسالی_شما | احیای سنت عزاداری در صحرا
🔻استان چهارمحال و بختیاری، شهر فرادنبه
🔻 امام باقر(ع):
👈🏻 اگر نمیتوانید عاشورا به کربلا بروید، به صحرا یا پشت بام بروید.
#عزاداری_در_صحرا
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گزارش تصویری پویش #اطعام_غدیر سال۹۹
🌸 سپاس و تشکر صمیمانه از همۀ کسانی که با مشارکت در این پویش، ضمن لبیک به ندای امیرالمؤمنین و نایب برحقش، دل کودکان و خانوادههای محرومی که شاید سالی یکبار چنین غذایی به دستشان برسد، را شاد کردند.
📌 واریز کمکها و صدقات به رزمایش همدلی
📎 ghadir.org/hamdeli
#مواسات_و_همدلی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ما هنوز به این فضای بهشتی نیاز داریم!
🔻چرا راهپیمایی اربعین حتی با وجود کرونا برای ما ضروری است؟
#تصویری
@Panahian_ir
👌 #ارسالی_شما | احیای سنت عزاداری در صحرا
🔻استان خراسان جنوبی، روستای اسفشاد
🔻 امام باقر(ع):
👈🏻 اگر نمیتوانید عاشورا به کربلا بروید، به صحرا یا پشت بام بروید.
#عزاداری_در_صحرا
@Panahian_ir
26.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چرا اولین فرمانده ارتش توسط فرزندان مهندس بازرگان ترور شد؟
⚠️ سخنان تکاندهندهی قهرمانی که ایران را از تجزیه نجات داد، و با وجود مخالفت امام، توسط بازرگان برکنار و سپس توسط فرزندان عزیز او ترور شد...
#ویژه #تصویری
@Panahian_ir
🔸سه اثر مهمی که فرهنگ مواسات در جامعه دارد
🔸در جامعۀ اهل مواسات، ابوموسیاشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۹)
🔻 مواسات و انفاق بهمعنای اعم کلمه(شاملِ انواع پرداختها، جاندادن در راه خدا و...) هم ابعاد فردی دارد، هم ابعاد اجتماعی و سیاسی دارد و هم میتواند منجر به طراحی نظامات اجتماعی بشود؛ از جمله نظام حقوقی و اقتصادی.
1️⃣ اولین اثر بُعد اجتماعی انفاق و مواسات، افزایش پیوند اجتماعی است. وقتی در جامعهای، جنبۀ فردی انفاق و مواسات، برای تکتک افراد جا بیافتد و تبدیل به ارزش بشود، پیوند اجتماعی بین مردم افزایش پیدا خواهد کرد و موجب میشود بخش عمدهای از مشکلات جامعه با تقویت «اخوت اسلامی» بین مؤمنین، حل شود.
2️⃣ دومین اثر فرهنگ مواسات این است که ابوموسی اشعریها به علی(ع) تحمیل نمیشوند. اگر مواسات نباشد، حتی در حکومت عادلانۀ علی(ع) هم مردمِ پابرهنه، ابوموسی اشعری را به علی(ع) تحمیل میکنند؛ یعنی کسی که با رانت، قطار قطار شتر از بیتالمال دزدیده بود! در چنین جامعهای، کار علی(ع) جلو نمیرود.
🔻 در جامعۀ اهل مواسات، کسانی که لیبرالی فکر میکنند و دنبال اقتصاد لیبرالی هستند، عاشق یا مرعوب لیبرالها هستند و فکر میکنند دنیا کدخدایی دارد، رأی نخواهند آورد، چون مردم میدانند که اینها، ساختارهای اقتصادی جامعه را عدالتزا نخواهند کرد و دنبال ساختارهای دیکتهشدۀ نظام سلطه هستند.
3️⃣ سومین اثر مواسات در جامعه این است که فرهنگ «اقتصاد جمعی» شکل میگیرد. مواسات میگوید «باهم کار کنیم و پول در بیاوریم» و این یعنی تعاون کنیم و بهصورت جمعی کار اقتصادی انجام دهیم؛ این الگوی اصلی آیتالله شاهآبادی برای اقتصاد جامعۀ اسلامی است.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت میثاق با شهدا - ۹۹.۰۶.۰۷
👈🏻 متن کامل + صوت و فیلم
📎 Panahian.ir/post/6501
@Panahian_ir
👌 #ارسالی_شما | احیای سنت عزاداری در صحرا
🔻استان یزد، شهرستان ابرکوه، هیئت علمدار حسین(ع)
🔻 امام باقر(ع):
👈🏻 اگر نمیتوانید عاشورا به کربلا بروید، به صحرا یا پشت بام بروید.
#عزاداری_در_صحرا
@Panahian_ir
Clip-Panahian-ManFaghatToRaMikham.mp3
1.67M
🎵آقا! من فقط تو رو میخوام ...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🔻مهمترین عامل شکوفا شدن استعدادهای انسان
🔸مهمترین عامل رسیدن انسان به منافع و شکوفا شدن استعدادهایش این است که دارای «قدرت اراده» باشد؛ قدرت اراده برای انتخاب بین دوستداشتنیها و امیال مختلف. کسی که قدرت اراده دارد میتواند بر انگیزههای سطحی و کمارزش خودش غلبه کند و کار صحیح و باارزش را -ولو با تحمل مشقت و سختی- انجام دهد. هر مقدار این قدرت بیشتر باشد، توانایی انسان برای رسیدن به منافع و شکوفا کردن استعدادهای خودش بیشتر خواهد بود.
🔸«تقوا» نیز به معنی قدرت «مراقبت» و «کنترل خود» است. انسانِ باتقوا یعنی کسی که قدرت این را دارد که خود را کنترل کرده و بر امیال کمارزش خودش غلبه کند و آنچه را که میداند خوب است انجام داده و آنچه را میداند بد است ترک کند؛ یعنی خلاف علمش عمل نکند. یعنی انسان باتقوا دارای «قدرت اراده» است.
🔻بخشی از کتاب " #تقوا؛ طرحی برای اداره جامعه" اثر علیرضا پناهیان
📎 bookroom.ir/book/78039
📎 taaghche.ir/book/66207
@Panahian_ir