🌀 چگونه ذهنمان را به امور خوب متوجه کنیم؟
🌀 متمرکزشدن بر یادِ خدا دشوار است اما «مکرّر به یادِ خدا افتادن» آسان!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۹) – قسمت دوم
🔹برای تربیت ذهن، دو نوع عملیات باید انجام شود: یکی منصرفکردنِ ذهن از امور بد و دیگری متوجّهکردنِ ذهن به امور خوب؛ که در رأس امور خوب، خود پروردگار است!
🔹خدا با آن عظمت، خودش را وسیلۀ تربیت ما قرار میدهد؛ از بس ما را دوست دارد! وقتی میخواهد به ما قوّت ذهن بدهد، میگوید: به من فکر کن؛ به قدرت من، به علم من، به مهربانی من، به اینکه همهچیز دست من است...
🔹اگر انسان نمیتوانست به امور خوب-خصوصاً به خدا- توجّه پیدا کند، خدا دستور نمیداد که او را زیاد یاد کنیم (اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيراً) حتی نمیفرمود: کسی که از یاد خدا خودداری کند مجازات میشود! (مَنْ أَعْرَضَ عَن ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنکًا) پس ما حتماً میتوانیم!
🔹توجه به خدا را از کم شروع کن؛ اول سعی کن یکلحظه به یاد خدا بیفتی، وقتی ذهنت منصرف شد، دوباره آن را برگردان و بعد، این کار را ادامه بده و تعدادش را زیاد کن؛ یعنی تعدادِ «بهیاد خدا افتادن» را در زندگیات زیاد کن، تا مقدارِ یاد خدا افزایش پیدا کند.
🔹متمرکزشدن روی یادِ خدا، بسیار دشوار است اما «مکرّر به یاد خدا افتادن» بسیار آسان است. لذا توصیه کردهاند که تسبیح بهدست بگیرید. همانطور که نخ تسبیح نمیگذارد دانهها پراکنده شوند، ذکرگفتن با تسبیح هم نمیگذارد ذهن تو پراکنده شود. مثلاً ده تا را بدون توجه میگردانی، یکدفعهای در یازدهمی یادت میافتد و توجه پیدا میکنی.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۸
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
Panahian-Clip-MargAghelane.mp3
1.41M
🎵مرگ عاقلانه!
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🌀 خدا چه ابزارهایی برای کنترل ذهن به ما داده است؟
🌀یکی از خاصیتهای خوف، ایجاد تمرکز ذهنی است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۰) - ۱
🔹امروزه اسبابِ پراکندگی ذهن و عوامل ضعفِ کنترل ذهن، در دنیا زیاد شده است؛ فضاهای رسانهای با انواع و اقسام سرگرمیها هرلحظه ذهن انسانها را به خود مشغول میکنند؛ لذا کنترل ذهن، یک ضرورت برای زندگی شده است.
🔹روانشناسان سعی میکنند با برخی ابزارها و تکنیکها، قدرتی در انسان ایجاد کنند تا بتواند ذهن خود را کنترل کند، اما ابزار حقیقی کنترل ذهن و چیزی که آنقدر باعظمت و باشکوه باشد که توجه انسان را متمرکز کند، سراغ ندارند!
🔹ولی ما-در قرآن و فرهنگ دینیمان- موضوعاتی داریم که میتوانیم به آنها عمیقاً توجّه کنیم تا قدرت کنترل ذهن ما افزایش پیدا کند؛ موضوعاتی مثل خدا، قیامت، بهشت و جهنم...
🔹دوزخ، این قدرت را دارد که توجّه ما را عمیقاً جلب کند و ارادهای برای کنترل ذهن در انسان پدید آورد. درباره مؤمن، فرمودهاند: «لایُصلِحُهُ الا الخوف»(کافی/۲/۷۱) مؤمن جز با خوف اصلاح نمیشود، چون یکی از خاصیتهای خوف، ایجاد تمرکز است.
🔹یک موضوع دیگر برای توجه، محبتِ شدیدی است که ائمۀ هدی(ع) به ما دارند. امامزمان(ع) خیلی بیشتر از پدر و مادرمان، ما را دوست دارد! چرا حضرت، هر هفته پروندۀ اعمال ما را نگاه میکند و اگر گناهی در پروندۀ ما ببیند، برای ما طلب مغفرت میکند؟ چون واقعاً نگران ماست.
🔹ما موضوعات بسیار باعظمتی برای توجّهِ عمیق، سراغ داریم(خدا، قیامت و...)؛ اما آسانترینش «حسین» است، چون خودش توجّه ما را به خود جلب میکند. البته امامحسین(ع) خیلی هزینه کرده تا برای ما توجّه عمیق ایجاد کند...
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۹
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حال خوش معنوی را از بچهها یاد بگیریم!
➕ توصیۀ شنیدنی آیت الله بهجت برای رسیدن به حال خوب
#تصویری
@Panahian_ir
🌀 اگر «قدرت انصراف ذهن» نداشته باشیم، در لحظۀ مرگ، با چه بلایی روبرو میشویم؟
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۰) - ۲
🔹یکی از وجوه کنترل ذهن این است که بتوانیم ذهن خودمان را از اموری که بهطور طبیعی به آنها توجّه میکنیم منصرف کنیم و به آنها توجه نکنیم. البته اینکار خیلی سخت است؛ چون موضوعات زیادی وجود دارد که ذهن انسان را بهشدت درگیر میکند.
🔹انسان موجود خودخواهی است. وقتی پای درد و بلای خودش بهمیان بیاید به چیز دیگری فکر نمیکند! لذا فرمودهاند مواظب باشید موقع مرگ، شیطان ایمانتان را نگیرد؛ چون آن لحظه، اوجِ درد انسان است.
🔹ابلیس در لحظۀ مرگ انسان، وسوسه میکند و میگوید: «ببین خدا دارد جانت را میگیرد؛ این کارِ خداست!» یعنی میخواهد او را در لحظۀ مرگ، بیدین کند، میخواهد در قلب انسان نسبت به خدا ناراحتی و دشمنی ایجاد کند.
🔹علاقههایی که در دنیا به آن توجّه میکنی و گمان میکنی که «زیاد هم مهم نیست!» موقع مرگ به ذهنت میآید و برایت بزرگ و مهم میشود، لذا نمیتوانی از این علاقهها جدا بشوی و دل بکَنی!
🔹سختیِ جانکندن برای این است که توجّهت از دوستداشتنیهای دنیاییات کنده شود. لحظۀ وحشتناک و هولناکی است؛ اما گریهکن امامحسین(ع) در این لحظۀ سخت، یک سرمایۀ بزرگ دارد؛ موضوعی که هروقت به آن فکر میکند، اصلاً خودش را فراموش میکند، آن هم «حسین» است...
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۲۹
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
Roze-Panahian-VaghtiKhodaBaKomakeHazratZahra...-128k.mp3
2.94M
◾️ #روضه | وقتی خدا با کمک حضرت زهرا(س) به مدد انسان خودخواه میآید
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 حدیث کمنظیر از حضرت زهرا(س)
👈🏻 توصیه مادرانهای که با آن نگاهت به دنیا تغییر میکند..
#تصویری
@Panahian_ir
panahian-Rozeh-Fatemieh-AzFatemehBego-24k.mp3
1.66M
◾️ #روضه | خاطره شنیدنی از یک شهید درباره حضرت زهرا(س)
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 امانتی پیامبر(ص)
◾️شهادت حضرت زهرا(س) تسلیت باد.
#تصویری
@Panahian_ir
🔰 امام خمینی(ره): شاید مسائل ایران جزو مسائلی باشد که جبرئیل در آن ۷۵روز برای حضرتزهرا(س) نقل میکرد
🔸حضرت صادق(ع) میفرماید: فاطمه(س) بعد از پدرش ۷۵روز زنده بودند در اين دنيا، بودند و حزن و شدت بر ايشان غلبه داشت و جبرئيل امين میآمد خدمت ايشان و به ايشان تعزيت عرض میکرد و مسائلى از آينده نقل میکرد... [يُخْبِرُهَا بِمَا يَكُونُ بَعْدَهَا فِي ذُرِّيَّتِهَا ؛ کافی/۱/۲۴۱]
🔸جبرئيل بهطور مكرر در اين ۷۵ روز وارد مىشده و مسائل آتيهاى كه بر ذريه او مىگذشته است، آن مسائل را مىگفته است و حضرت امير(ع) هم ثبت مىكرده است.
🔸و شايد يكى از مسائلى كه گفته است، راجع به مسائلى است كه در عهد ذريه بلندپايۀ او حضرت صاحب(ع) است، براى او ذكر كرده است كه مسائل ايران جزو آن مسائل باشد، ما نمىدانيم، ممكن است.
🔻 صحیفۀ امام/ج۲۰/ص۴و۵
@Panahian_ir
Panahian-Clip-MohabateShireen.mp3
1.6M
🎵محبت شیرین!
👈🏻 با این نیت باید رفت مجلس روضه ...
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🔰امام خمینی(ره): بشارت انقلاب اسلامی در شب میلاد رسولخدا(ص) طبق حدیث معتبر
📌 اینکه ۱۴کنگره از طاق کسری فرو ریخت شاید یعنی ۱۴قرن بعد، بنای ظلم شاهان فرو میریزد
🔸در ولادت حضرت رسول(ص) قضایایى واقع شده است، قضایاى نادرى به حسب روایات ما و روایات اهل سنت وارد شده است که این قضایا باید بررسى بشود که چى است. از جمله قضیه شکستخوردن طاق کسرى و فرو ریختن چهارده کنگره از آن قصر و از آن جمله، خاموششدن آتشکدههای فارس و ریختن بتها بهروى زمین...
🔸اینکه چهارده کنگره از کنگرههای قصر ظلم خراب شد، به نظر شما نمیآید که یعنى در قرن چهاردهم این کار میشود، یا چهارده قرن بعد این کار میشود؟ به نظر شاید بیاید این، محتمل هست که این بناى ظلم شاهنشاهى بعد از چهارده قرن از بین میرود و بحمداللَّه رفت از بین.
🔻 صحیفۀ امام/ج۱۹/ص۴۳۲و ۴۳۵
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 بازی رو بردیم؛ ۳ هیچ! باورتون میشه؟
#تصویری
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 انقلابی بودن تا کی؟
⚠️خطر معمولی شدن!
#تصویری
@Panahian_ir
🌀من نمیتوانم به خدا توجّه کنم چون عوامل غفلت در دنیا زیاد است!
🌀به مهربانی خدا هم نمیتوانی توجّه کنی؟!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۱) - ۱
🔹خداوند در پشت پردۀ غیب است و اگر بنا باشد ما فقط به امورِ ظاهری توجّه کنیم و قدرت کنترل ذهن نداشته باشیم-جز در برخی لحظات خاص و گذرا- نمیتوانیم به یاد خدا بیفتیم.
🔹توجّه به خدایی که او را نمیبینیم-خصوصاً برای مدت طولانی- کار بسیار دشواری است، چون عذابها و ثوابهای خدا فوری نیست و زود عکسالعمل نشان نمیدهد، لذا غفلت از این خدا آسان است.
🔹در میان اسماء الهی، نگاه به «رحمانیت خدا» قدرت توجهِ طولانی به خدا را به ما میدهد. چون مهربانی برای انسان شیرین است و با طبع او سازگار است، ضمن اینکه خدا دوست دارد به مهربانیاش نگاه کنیم.
🔹اگر کسی بگوید «من نمیتوانم به خدا توجّه کنم چون عوامل غفلت در دنیا زیاد است» میگوییم: به مهربانی خدا هم نمیتوانی توجّه کنی؟! توجه به مهربانی خدا که آسان است و تو هر لحظه به مهربانی او نیاز داری!
🔹مرحوم قاضی(ره) میفرماید «در عالم مکاشفه دیدم که مظهر رَحمَةُ اللهِ الواسعة، امامحسین(ع) است» اگر به رحمت خدا فکر نمیکنی، به امامحسین(ع) هم نمیتوانی فکر کنی؟! بدون حسین زندگی نکن. از حسین جدا نشو؛ حسین(ع) یعنی مهرباني خدا!
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۰
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
971114-Panahian-NiyazRoohyBeKhoda-18k.mp3
7.04M
🔉 نیاز روحی به خدا
📅 ۱ جلسه | ۹۷/۱۱/۱۴
دانشگاه تهران
@Panahian_ir
@Panahian_mp3
🌀 اگر به مهربانی خدا بیتوجه باشیم، چه خطری ما را تهدید میکند؟
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۱) - ۲
🔹چرا اینقدر تأکید شده است در آغاز کارها «بسمالله الرحمن الرحیم» بگویید؟ چون توجه به مهربانی خدا واقعاً مورد نیاز ماست! این ذکرِ پرتکرار، دوبار ما را به یاد مهربانی خدا میاندازد: یکبار با کلمۀ «رحمن» و یکبار با «رحیم»
🔹اگر به مهربانی خدا بیتوجه باشیم، بدبخت میشویم! قرآن میفرماید: «وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ الرَّحْمنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطاناً فَهُوَ لَهُ قَرينٌ» (زخرف/۳۶ ) هر کسی در زندگیاش به یادِ خدای رحمن(یعنی خدایی که به همه مهربان است) نباشد، یک شیطان بهسراغش میفرستیم که به او بچسبد و با او همنشین شود!
🔹اینکه مدت زیادی به یاد خدای رحمن (خدای مهربان) نباشیم، برایمان خطرناک است! اگر مدّتها غرق زندگی باشیم و به یاد مهربانی خدا نیفتیم، خدا یک شیطان به ما میچسباند که دائماً همراه و همنشین ما باشد.
🔹بیایید قرار بگذاریم دائماً به یاد رحمانیّت و مهربانی خدا باشیم. هر سکون و حرکتی را با «بسمالله الرحمن الرحیم» شروع کنیم؛ این یک برنامۀ عمومی است که اهلبیت(ع) به ما دادهاند. هر کاری خواستی انجام بدهی «بسمالله الرحمن الرحیم» بگو و به مهربانی خدا توجه کن.
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۰
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نکنه شهید بشم!
👈 ماجرای رزمندگانی که نمیخواستند شهید شوند ولی جبهه را ترک نمیکردند ...
➕ خاطرهی شهید مفقودالاثر مدافع حرم
@Panahian_ir
🌀 شکر نعمت، یکنوع تمرین کنترلذهن و مثبتاندیشی است
🌀 همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲) – قسمت اول
🔹ذهن انسان اگر رها باشد، سراغ امور منفی و نگرانیها میرود. اگر بخواهیم ذهن ما سراغ نداشتهها نرود و دچار حسرت گذشته و نگرانی از آینده نشود، باید تمرین بسیار برجستهای را که دین به ما داده است، اجرا کنیم و آن «شکر» است.
🔹شکر نعمت-که اینهمه پاداش برایش شمردهاند- در واقع میخواهد زاویۀ دید ما را تغییر بدهد. یعنی «به خودمان عادت بدهیم همیشه نیمۀ پُر لیوان را ببینیم؛ به داشتههای خودمان نگاه کنیم و بهخاطرش خدا را شکر کنیم»
🔹روی داشتههایت متمرکز بشو و فکر کن که «میشد همینها را هم نداشته باشی؛ یعنی خدا میتوانست اینها را به تو ندهد» اگر به این نوع نگاه، عادت کنی، کلاً ذهنت مثبت و گرم میشود و تحت کنترل درخواهد آمد.
🔹امروزه در دنیا مباحث زیادی دربارۀ مثبتنگری و مثبتاندیشی مطرح میشود که مورد استقبال مخاطبان هم قرار میگیرد. اما در این حرفها یک نوع تقلّب وجود دارد و آن اینکه نقش خدا و مقدّرات او برای بندگانش را حذف میکنند.
🔹اگر بخواهیم «مثبتنگریِ با خدا» را تحلیل کنیم اسمش همان «شکر» میشود. شکر، یکنوع تمرین کنترل ذهن و عادتدادن ذهن به مثبتاندیشی است. طبق روایت، همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است (وسایلالشیعه/۷/۴۰)
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۱
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir