🌀 برای اینکه همیشه حالت خوب باشد؛ مدام به نعمتهایت نگاه کن!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲) – قسمت دوم - جلسه پایانی
🔹امامباقر(ع) میفرماید: خدا از مردم فقط دو چیز میخواهد، یکی اینکه اقرار کنند به نعمت تا خدا نعمتشان را زیاد کند و دیگر اینکه اقرار کنند به گناهشان تا خدا آنها را ببخشد (کافی/۲/۴۲۶) اقرار به نعمت هم کار پیچیدهای نیست و احساس درونی نمیخواهد؛ همان نگاه و توجه به نعمت کافی است.
🔹در روایات برای اینکه توجهِ ما به نعمتهای خدا عمیقتر شود، راهکارهایی یاد دادهاند که در واقع، تکنیکهای تقویت توجّه است. مثلاً اینکه: وقتی انسان به یاد نعمتی افتاد، بهخاطر شکر خدا، سجده کند (کافی/۲/۹۸) اینکار در تقویت توجّه انسان، مؤثر است.
🔹شکر بالاتر از صبر است (امالی صدوق/۶۱۳) وقتی به تو خوش گذشته است و از تهِ قلب میگویی «خدایا شکر»؛ این قیمتش بالاتر از صبر در بلاست! خدا خوشحال میشود بندهاش از نعمتها استفاده کند، لذّت ببرد و از او تشکر کند.
🔹اگر همیشه به نعمات نگاه کنیم، نعماتمان زیاد میشود و حالمان هم همیشه خوب خواهد بود. منتها اگر میخواهی تمرین کنی که زیاد به یاد نعمتهای خدا بیافتی، باید به یک چیزهایی هم توجه نکنی؛ مثلاً به چیزهایی که خدا به دیگران داده، زیاد نگاه نکن (زیاد نگاه نکردن از مقولۀ کنترل ذهن است)
🔹امامصادق(ع) میفرماید: کسی که زیاد به نعمتهایی که خدا به دیگران داده نگاه کند، اندوهش طولانی میشود و هیچ وقت ناراحتیاش برطرف نمیشود، نعمتهایی را که خدا به خودش داده است، کوچک تلقّی میکند لذا شکرش برای خدا کم خواهد شد. پس همیشه نگاه کن به کسی که کمتر از توست، اینطوری بهتر میتوانی شاکر نعمتهای خدا باشی و مستحق زیادکردن نعمت میشوی (اصولستهعشر /۲۰۹)
👤علیرضا پناهیان
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۱
متن کامل: @Panahian_text
@Panahian_ir
🔷 بدونِ «امام» نه اخلاق، درست میشود، نه ظلم برطرف میشود!
🔷 همدلی و ایثاری که در اربعین میبینید، ناشی از قدرت «امام» است
💎 #هر_هفته_یک_نکته_اربعینی (۱۱)
⭕️ برخی تصور میکنند، با نصیحت اخلاقی و درستشدن تکتک آدمها از نظر اخلاقی، جهان گلستان میشود و نیازی به «امام» نیست! اینها نه انسان را شناختهاند و نه از روابط انسانی خبر دارند! اخلاق خیلی چیز خوبی است؛ اما صرفاً با درس اخلاق و نصیحت اخلاقی، هیچ جامعهای به سعادت نمیرسد!
⭕️ نهفقط ظلم، بدون امامزمان(ع) برطرف نمیشود، بلکه اخلاق هم بدون امامزمان(ع) اقامه نمیشود. وقتی حضرت تشریف بیاورد، ظلم را ریشهکن میکند، خوبیها را منتشر میکند و اخلاق جامعه را درست میکند؛ اما چگونه؟ آیا امامزمان(ع) با همین بحثها و پیامهای اخلاقی، میخواهد جامعه را درست کند؟! اینها که از قبل هم وجود داشت!
⭕️ اخلاقِ انسانها را «امام» و عشق به او، درست میکند نه کلاس اخلاق و مباحث اخلاقی! حضور امام در جامعه، پیوندهای بین افراد را اصلاح میکند و تعالی میبخشد و اخلاق جامعه را درست میکند.
⭕️ بالاترین مکارم اخلاق، ایثار و ازخودگذشتگی است؛ آنهم ایثاری که باعث نشود مغرور بشوی یا اگر قدرِ تو را ندانستند، احساس کنی که ضرر کردهای! برای این ایثار، نیاز به «امام» هست! امام، شخصیتی است که همه عاشق او هستند و حاضرند فدای او بشوند، حتی حاضرند بهخاطر او برای همدیگر، فداکاری کنند.
⭕️ این همدلی و ایثاری که در اربعین میبینید، قدرت امام است؛ این چیزها با نصیحت درست نمیشود! میبینید که خیلیها بهخاطر امامحسین(ع) همۀ هستیِ خود را لبِ جاده میآورند و برای زائران و عاشقان حسین(ع) فدا میکنند و از کسی هم چشمداشتی ندارند.
⭕️ ما و همۀ انسانها، کمبودمان «امام» است. اگر امام به دلِ ما وارد شود، مثل قطبِ آهنربا که بُرادههای پراکنده را جمع میکند، هم وجود ما را تنظیم میکند و خوبیهای ما را رو میآورَد، و هم اینکه افراد جامعه را دور خود جمع میکند و امور را سامان میدهد.
👤علیرضا پناهیان
🚩 مسیر نجفکربلا | عمود۲۸۶ - ۹۷.۸.۵
🔻متن کامل:
panahian.ir/post/5119
👈🏻 برای بهرهبرداری بهتر از اربعین، باید از یکسال قبل، تفکر و برنامهریزی کرد
@Panahian_ir
📢 پیشفروش کتاب "قدرت و شکوه زن در کلام امام و رهبری" با مقدمهای از علیرضا پناهیان آغاز شد.
👈 ناشنیدههایی دربارۀ نقش زن در کلام امام و رهبری
🎁 هدیهای مناسب برای روز زن
⚠️ لطفا نکات زیر با دقت مطالعه بفرمایید:
🔸 این کتاب ۹۶ صفحه و با قیمت هر جلد ۷ هزار تومان است.
🔻در حال حاضر فقط بستههای ۲۰عددی کتاب و تعداد بالاتر به فروش میرسد.
🔺فروش تکی از هفته های آینده آغاز خواهد شد.
🔸زمان ارسال کتابها از ۳ اسفند میباشد.
👈 هزینه ارسال بسته های ۲۰تایی رایگان است و برای تعداد بالاتر از ۵۰عدد نیز تخفیف مناسب در نظر گرفته شده است.
برای سفارش به آیدی زیر پیام دهید.
@ketab_ghodrat_zan
@Panahian_ir
🌀 اهل دنیا و اهل دین، در یک سطحی از هدف مشترکند؛ هردو دنبال لذت بیشترند
💎 #اشتراک_هدف_دینداران_بیدینها (۱)
🔹آنهایی که سراغ معنویت و دینداری میروند، هدفشان آبادانی روح و جسم، یا آبادانی دنیا و آخرت است. آبادانی را هم برای لذت بیشتر میخواهند. آنهایی که سراغ دین و معنویت نمیروند هم دنبال آبادکردن دنیای خودشان هستند؛ اما راهشان اشتباه است.
🔹ما دینداران هم میخواهیم شاد زندگی کنیم؛ البته شادِ شاد و عمیقاً شاد. پس چرا در اسلام، بعضی از شادیها حرام است؟ برای اینکه بتوانیم شادتر زندگی کنیم؛ چون بعضی از شادیها، حال آدم را میگیرد و نمیگذارد به آن شادیِ عمیقتر، پایدارتر، لذتبخشتر و نشاطآفرینتر برسیم.
🔹کسی که دزدی میکند با کسی که صدقه میدهد، در واقع هدفشان یکی است؛ زیادشدنِ مال و بهرۀ بیشتر! کسی که صدقه میدهد و انفاق میکند، در واقع برکتِ مال خود را زیاد میکند و مالش بیشتر خواهد شد. چون-طبق روایات- یکی از راههای زیادکردن مال، صدقه است.
🔹هدفِ انقلابیها در یک سطحی، با هدف ضدانقلابها و استکبار جهانی، فرقی ندارد. چرا استکبار جهانی مقابل انقلاب ما میایستد؟ چون میخواهد لذت و بهرۀ بیشتری-از خیلی چیزها- ببرد. انقلاب هم میخواهد مردم بهرۀ بیشتری ببرند؛ یعنی از دنیا و از هستیِ خودشان، لذت بیشتری ببرند.
🔹هدف دینداران و بیدینها در واقع یکی است؛ تفاوت اینجاست که دینداران میخواهند از راه دین، به تمام دوستداشتنیهای یک انسان برسند و این راه، عقلانی و درست است؛ اما بیدینها میخواهند از راه غلط به همۀ دوستداشتنیهای خود برسند که در نهایت هم نمیرسند. یکروز همۀ مردم دنیا این را خواهند فهمید؛ آنوقت زیر سایۀ حکومت امامزمان(ع) همه، راحت زندگی خواهند کرد.
👤علیرضا پناهیان
🚩نوشهر- ۹۷.۱۱.۲۶
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5304
@Panahian_ir
10.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 زیادی غصه خودت را نخور!
#تصویری
@Panahian_ir
🌀 چرا بعضیها با خدا دوست نمیشوند؟
🌀 دین میگوید: برای اینکه بیشتر لذت ببری؛ از لذتهای کمتر چشمپوشی کن!
💎 #اشتراک_هدف_دینداران_بیدینها (۲)
🔹ما میتوانیم با یک ادبیاتی با مردم عالم حرف بزنیم که سوءتفاهمها کمتر شود. در یک سطحی میتوان گفت که هدف ما با بیدینها یکی است! نگو: «هدف ما تقرّب به خداست ولی هدف آنها فقط دنیاست!» آخرِ آخرش را بگو که برایت چه میماند؟ «لذت!»
🔹چرا بعضیها با خدا دوست نمیشوند؟ چون فکر میکنند با خدا، شاد و راحت نیستند یا نمیتوانند لذت ببرند؛ خُب این اشتباه است!
🔹خدا بخیل نیست که بفرماید «بندۀ من، شاد نباش؛ من خوشم نمیآید!» خدا اینجوری نیست؛ اتفاقاً خدا میخواهد ما را شاد کند و به لذت برساند؛ اما شادی و لذت عمیق و ماندگار!
🔹هرکسی سراغ گناه میرود، دارد اشتباه میکند. با چه هدفی داری سراغ گناه میروی؟ با همان هدف، باید میرفتی نماز شب میخواندی! مگر آخرِ گناه چیزی جز لذتبردن است؟! خُب دین هم میخواهد تو را به لذت برساند و میگوید: برای اینکه بیشتر لذت ببری، استعدادهای لذتبَری خودت را شکوفا کن؛ با چشمپوشی از لذتهای کمتر!
👤علیرضا پناهیان
🚩نوشهر- ۹۷.۱۱.۲۶
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5304
@Panahian_ir