🌸 #نوروز_و_معنویت (ج۲)
🔰طبیعتگردی باید از رفتارهای رایج بین مؤمنین باشد
🔰زشت است که مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد!
🔹انس با طبیعت، یکی از ویژگیهای مؤمن است، ولی متأسفانه در جامعۀ ما طبیعتگرایی از ویژگیهای مؤمنین تلقی نمیشود.
🔻آدم باصفا از طبیعتِ بکر-که تسبیحگوی خداست- لذت و بهرۀ معنوی میبَرد. اصل طبیعتگردی برای مؤمنین و کسانی است که نور و معنویت طبیعت را حس میکنند.
🔹خوب است مسجدیها بهصورت هفتگی خانوادهها را به دل طبیعت ببرند. خیلی زشت است که انسان مؤمن، تفریح معنوی در طبیعت نداشته باشد!
🔻وقتی شما اهالیِ معنویت، از طبیعت لذت نبردید، نهی از منکر شما هم زیاد اثر ندارد! خودت باید ده برابرِ آن گنهکار از طبیعت لذت ببری و الا وقتی بگویی «از طریق گناه، لذت نبر» میگوید: «پس شادیِ دین شما کجاست؟!»
🔹وقتی از آسیبهای اینترنت و فضای مجازی صحبت میکنیم، باید بگوییم که جایگزین آن چیست؟ کسی که با طبیعت ارتباط عمیق پیدا کند، دیگر برای تفریح و سرگرمی بهسراغ فضای مجازی نمیرود که همهچیز را از پشت شیشه ببینید!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۵
🚩حرم امام رضا(ع)
👈🏻متن کامل: @Panahian_text
🎙صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_ir
🌺 #نوروز_و_معنویت(۳)
📌چرا پیامبر(ص) گاهی کعبه را رها میکرد و برای عبادت به کوه میرفت؟
📌دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگر میشود خواند؟!
🔻چرا پیامبر(ص) که ثواب عبادت در کنار خانۀ کعبه را میدانست، گاهی آن را رها میکرد و برای عبادت به کوه میرفت؟ چرا ایشان دست از کوهنوردی برنمیداشت؟ مگر ایشان در کوه چه میدید و چه بهرهای میبرد؟
📌امام هادی(ع) میفرماید: «پیامبر(ص) به کوه حرا میرفت و آثار رحمت خدا در طبیعت را میدید و متذکر حضرت حق میشد» ایشان مسیر رشد و نموّ شخصیت پیامبر(ص) را در طبیعت توصیف میکند و این راه برای همۀ ما باز است.
📌وقتی امام رضا(ع) میفرماید نگاه به دریا عبادت است(صحیفه امامرضا(ع)/۹۰) ما انتظار داریم اهالی معنویت و انقلابیگری در کنار دریاها یادمانهای معنوی و عبادتگاه برقرار کنند؛ البته این کار با وجود تفریحگاهها منافاتی ندارد.
📌دعای ندبهای که در کنار دریا میشود خواند، آیا جای دیگری میتوان خواند؟! نماز شبی که در کوه میشود خواند، آیا در خانه میشود خواند؟! اگر میشد که پیامبر(ص) برای عبادت به کوه نمیرفت!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۵
🚩حرم امام رضا(ع)
👈🏻متن کامل: @Panahian_text
🎙صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_ir
Panahian-Clip-HaletChetore(1).mp3
2.34M
🎵حالت چطوره؟
➕پیشنهادی برای دید و بازدیدهای عید نوروز
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
🌼 #نوروز_و_معنویت(۴)
📌میتوانی از تفریحت سودی ببری که خیلیها از عبادت نمیبرند!
📌۹۹درصدِ دینداری به «نیت» است!
🔸طبق فرمایش علی(ع) انسان با تفریح و نشاطِ خودش، میتواند آخرت بخرد(امالیصدوق/۲۲۸)
🔻چگونه با تفریح خودمان، آخرت بهدست بیاوریم؟ یکی با تغییر نیتمان(اینکه با چه نیتی رفتار کنیم؟) و یکی با تغییر نگاهمان(اینکه چگونه به پدیدههای عالم نگاه کنیم؟)
🔸اگر نگاهت به بهار، محبت خدا به تو باشد، آنوقت بهار برایت یک فصل معنوی خواهد بود.
🔻اگر نیت کسی در تعطیلات نوروز، بهرهگیری برای معنویتش باشد، او از تفریحش سودی میبرد که خیلیها از عبادتشان نمیبرند!
🔸برای تفریح خودت هم میتوانی نیت قربهالیالله داشته باشی! بگو: «خدایا! بهخاطر تو به تفریح میروم!» روغن سوخته را نذر امامزاده کن؛ خدا قبول میکند!
🔻دیندار بودن فقط به انجام کار خوب و ترک رفتار بد نیست؛ این شاید یکدرصد ماجرا باشد، 99درصدِ دینداری به نیت است!
🔸نیتکردن مثل «بازیِ بدون توپ» در زمین فوتبال است. آنجا که بدون عمل یا در اعمال سادۀ روزمره، نیتهای خوب داری، همانجایی است که نورانی میشوی و توفیق اعمال ویژه و قدرت ترک گناه پیدا میکنی!
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۶
🚩حرم امام رضا(ع)
👈🏻متن کامل: @Panahian_text
🎙صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 معیار امتحانهای الهی
👈🏻 چرا امتحان بعضی از آدمها آسان و برای بعضی سختتر است؟
#تصویری
@Panahian_ir
🌸 #نوروز_و_معنویت(۵)
📌در محاسبۀنفسِ آخر سال، چه سؤالاتی از خودم بپرسم؟
🔻یکی از وجوه معنویتِ نوروز این است که در پایان هر سال، نفس خودمان را محاسبه کنیم. البته دستور محاسبۀ نفس بهطور روزانه باید انجام شود، اما حداقلش این است که سالی یکبار محاسبۀ نفس کنیم؛ همانطوری که ادارات در آخر سال، اموال خود را محاسبه و جمعبندی میکنند.
📌در محاسبۀ نفست بگو: «چه خلقیات و رفتارهایی دارم؟ این کارها را با چه انگیزهای انجام دادهام؟ در این سالهایی که از عمر تکلیفم گذشته، چه تغییری در خودم ایجاد کردهام؟ چرا خطاهای من تکرار شده؟» چون آدم وقتی مرتکب خطایی میشود باید متوجه نقطهضعف خودش بشود و آن خطا را تکرار نکند.
🔻علی(ع) میفرماید: محاسبۀ نفس خود را یادداشت کن(غررالحکم/ص۴۵۳) بعد از حساب و کتاب هم صادقانه به خدا بگو: «خدایا! من از عهدۀ این نفس بر نمیآیم! خودت درستش کن!»
📌محاسبۀ نفس سه اثر مهم دارد: اول اینکه آدم محبوب خدا میشود. چون خدا از انسانِ مراقب و حسابگر خوشش میآید. دوم اینکه انسان به عیوبش آگاه میشود و میتواند برای رفع آنها اقدام کند. سوم اینکه هرکسی در دنیا محاسبۀ نفس کند، روز قیامت از او آسانتر حسابرسی میکنند.
👤علیرضا پناهیان ۹۵.۱۲.۲۷
🚩حرم امام رضا(ع)
👈🏻متن کامل: @Panahian_text
🎙صوت: @Panahian_mp3
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تفاوت انسانها
➕چند نمونه شنیدنی از رفتار ائمه و پیامبر(ص) هنگام موعظه و نهی از منکر
#تصویری
@Panahian_ir
📌حضرت آیتالله بهجت(ره):
👈 در بسیاری از بلاد، اهل ایمان و شیعه گرفتار هستند. آیا میشود همانگونه که به هنگام گرسنگی و تشنگی، به آب و نان احساس احتیاج میکنیم، بلکه بیشتر از آن، برای رفع گرفتاریهای اهل ایمان احساس احتیاج به دعا برای آنان بکنیم؟! یعنی دعایمان به اندازهای باشد که رافع بلا و گرفتاریهای آنان گردد و همراه با عدد و شرایط مخصوص و دعای تائب باشد.
#سیل #دعا
@Panahian_ir
💠«اصلاح تغذیه» اولین پیشنهاد برای رفع بسیاری از مشکلات روحی و اخلاقی است
💠بسیاری از افراد شهوتران با اصلاح تغذیه، تعادل پیدا میکنند
#همایش_اطبای_طب_سنتی(۱)
🔹اگر کسی بگوید: «من برای نماز صبح، دیر بیدار میشوم، حالِ عبادت ندارم، عصبیمزاج هستم، به همسرم بدبین هستم، شهوتران هستم، منفیباف هستم، دوزِ حسادت در وجودم بالا رفته و...» اولین پیشنهادی که میتوان به او داد، اصلاح تغذیه است.
🔹خیلی از مشکلات روحی و اخلاقیِ افراد با اصلاح تغذیه، میتواند برطرف شود. مثلاً بسیاری از کسانی که گناهان شهوانی زیاد دارند، اگر تغذیۀ آنها اصلاح شود، تعادل پیدا میکنند.
🔹رابطۀ بسیار محکم و پیچیدهای بین جسم و روح انسان وجود دارد؛ هم روحیّات انسان بر وضعیّت جسمی او تأثیر دارد، هم وضعیّت جسمی و تغذیۀ انسان، بر وضعیّت روحی او بسیار تأثیرگذار است.
🔹بهعنوان مثال؛ علی(ع) میفرماید: اگر عدس بخورید، رقّت قلب و اشک شما زیاد میشود (کافی/۶/۳۴۳) همچنین، شستن لباس، باعث میشود اندوه و دلگرفتگی برطرف شود (تحفالعقول/۱۰۲) این حرفها را حتماً باید دانشمندان از آن طرفِ دنیا، بگویند تا ما باور کنیم؟! مثلاً بگویند که «انرژی منفی وارد لباس میشود و اگر لباستان را بشویید، اثرِ انرژیهای منفی برطرف میشود...»
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد انصارالمهدی - ۹۵.۱۰.۱۵
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5358
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 با مخالفتهای غیرمنطقی پدر و مادرم چه کنم؟
#تصویری
@Panahian_ir
💠چرا یک عالِم اخلاق باید مزاجها را بشناسد؟
💠چرا بعضیها یک گناه را دوست دارند و گناه دیگر را دوست ندارند؟
همایش_اطبای_طب_سنتی(۲)
🔹چرا بعضیها یک گناه را دوست دارند و گناه دیگر را دوست ندارند؟ بعضی وقتها این مسئله به فیزیک آدم، صفاتِ ژنتیک یا مزاج او ربط دارد که تغذیه هم در آن مؤثر است.
🔹جسم و روح انسان بر یکدیگر تأثیر دارند و ما طلبهها باید به این تأثیرات، در مخاطبان خود توجه داشته باشیم. مثلاً اگر کسی عصبانی شد و چند تا فحش داد، به او نگوییم: «تو اصلاً دین نداری! برو به جهنّم!» در حالیکه ممکن است دینِ او از فرد دیگری که فحش نداده، بیشتر هم باشد!
🔹شاید یک فردی که نمازش را اوّل وقت نمیخوانَد، بهخاطر وضعیت بدنش، کلاً آدمِ بیقراری است و هیچکاری را نمیتواند سرِ وقت انجام دهد. لذا چنین کسی اگر گاهی اوقات هم اوّل وقت نماز بخواند، نمرۀ خوبی میگیرد!
🔹اگر یک عالِم اخلاق از مزاجها و تأثیر وضعیت جسم بر روح انسان، خبر نداشته باشد خیلی از اوقات دربارۀ آدمها، اشتباه قضاوت میکند. لذا بچۀ خودتان را پیش چنین کسی نفرستید!
🔹مثلاً یک بچهای ممکن است بچههای دیگر را بزند، درحالیکه اصلاً بیادب نیست بلکه بیقرار است و این بیقراری بهخاطر وضع جسمی اوست که باید اصلاح شود. اگر چنین بچهای را پیش آن عالم اخلاق بفرستید، میگوید: «این بچه آدمشدنی نیست!»
🔹یا ممکن است از بچۀ بیحالِ شما-که از سرِ بیعرضگی، گناه نمیکند- آنقدر تعریف کند و بگوید «بَهبَه! چه بچۀ خوبی!» که این بچه خراب و فاسد بشود و فکر کند، خیلی بچۀ خوبی است!
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد انصارالمهدی - ۹۵.۱۰.۱۵
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5358
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ریشه احساس تنهایی در انسانها
#تصویری
@Panahian_ir
🇮🇷 جمهوری اسلامی، شاخۀ ایرانی «انقلاب جهانی اسلام»
✍️ یادداشت علیرضا پناهیان به مناسبت ۱۲فرودین روز جمهوری اسلامی
🔸سالروز نهادینه شدن نهالی از انقلاب جهانی اسلام در ایران مبارک باد. نهال «جمهوری اسلامی» شاخۀ ایرانی شجرۀ طیبۀ انقلاب جهانی اسلام است که تاریخی به قدمت و عظمت اسلام دارد. انقلابی که سرآغازش از مکۀ مکرمه بود و مقدماتش را تمام انبیاء فراهم کرده بودند. بذر شجرۀ طیبۀ «انقلاب اسلامی» در کنار چشمۀ زمزم به دستان پاک پیامبر اکرم(ص) کاشته شد. در مکه آن را سرکوب کردند، از مدینه سربرآورد. در مدینه مظلوم واقع شد و در کوفه به اقتدار رسید. در کوفه با ناجوانمردی خواستند آن را به خاک بسپارند، در کربلا قیام کرد. در عاشورا آن را به خاک و خون کشاندند تا نابودش کنند، ریشههای خود را در دل زمین گستراند و جاودانه شد؛ تا در زمان ما جلوهگر گشت و ۲۲بهمن ۵۷ سرزمین ما را رویاند. ما از این شجرۀ تنومند طیبه که در جان جامعۀ ما سر از خاک تاریخ بیرون زده بود، شاخهای با نام «جمهوری اسلامی ایران» دریافت کردیم و آن را به مثابه نهالی نهادینه کردیم که زیر سایۀ آن زندگی کنیم. پس اولا ...
👈🏻ادامه متن:
📎 panahian.ir/post/2035
@Panahian_ir
🔰آیا در فضای غیردینی به «حق انتخاب انسان» بیشتر بها میدهند؟!
🔰تمدن غرب، چگونه حق انتخاب را از بشریت میگیرد؟
#ارزش_حق_انتخاب (ج۱) - ۱
🔻برخی میپرسند: «مگر دین هم به حق انتخاب بها میدهد؟!» درحالیکه اساساً حق انتخاب را خدا به انسان داده و بهخاطر همین حق انتخاب، انسان را بر بقیۀ موجودات عالم، فضیلت داده است.
🔻این اشتباه است که تصور کنیم در فضای غیردینی به حق انتخاب انسانها بیشتر بها داده میشود! اصلاً فلسفۀ ارسال رسولان و ولایت اوصیاء و ظهور چیست؟ چون در فضای خارج از دین، به حق انتخاب انسان، ارزش داده نمیشود، دین آمده است تا حق انتخاب آدمها را حفظ کند.
🔻اگر کمی در فرهنگ و تمدن غرب دقت کنی، میبینی که واقعاً برای انسانها حق انتخاب قائل نیست، بلکه با عوامل روانیِ مختلف، مردم را به یک سبک زندگی خاص وادار میکند؛ یکی از این عوامل روانی «تمسخر و سرزنش» است.
🔻چرا تمسخر و سرزنش در دین-حتی برای وادارکردنِ افراد، به کارهای خوب- ممنوع است، اما در فرهنگ غرب اینقدر رواج دارد؟ اگر افراد را با تمسخر و سرزنش، تحت تأثیر روانی قرار بدهید، آنها نمیتوانند از حق انتخابشان، درست استفاده کنند.
🔻مردم غرب کمکم دارند میفهمند که حق انتخاب در آنجا یک فریب است! در غرب، حق انتخاب را بهصورت بسیار پیچیده و زیرکانهای از افراد سلب میکنند؛ با روشهایی مثل تبلیغات، جنگ روانی و ساختارهای حقوقی و نظامات اجتماعی که طراحی میکنند.
🔻برخی از اندیشمندان فرانسه میگویند «ما برای انتخاب سبک زندگیمان آزاد نیستیم» لذا آنها در حال مبارزه با فشارهای روانی و قانونی در کشورشان هستند؛ فشارهایی که دارد یک سبکزندگی خاص را به مردم تحمیل میکند.
🔻در عرصۀ جهانی هم حیات تمدن غرب به سلب آزادی انسانهاست و الا چرا اینقدر جنگ راه میاندازند؟ اینها اگر یکروز دست از غارتگری منابع جهانسوم بردارند، سرنگون میشوند! وجودشان و بقاءشان وابسته به سلب حق انتخاب انسانهاست.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد سیدالشهداء - ۹۷.۱۰.۲۷
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5359
@Panahian_ir
🔰مظلومیت ولیّ خدا بهخاطر حق انتخابی است که به مردم میدهد
🔰تنها عامل تضمینکنندۀ حق انتخاب، ولایت است
#ارزش_حق_انتخاب (ج۱) - ۲
🔻بسیاری از تعلیمات دین و زیباییهای اخلاق اسلامی مثل «تقوا» از حق انتخابِ انسانها صیانت میکند. در عرصۀ اجتماع هم ولایت، عامل صیانت از حق انتخاب مردم است.
🔻مظلومیت ولیّ خدا بهخاطر حق انتخابی است که به مردم میدهد. نمونهاش امیرالمؤمنین(ع) است؛ و الا مگر کسی میتوانست زیر سایۀ شمشیر علیبنابیطالب(ع) به حضرت زهرا(س) صدمه بزند؟!
🔻ما در فاطمیه، ناله میزنیم که چرا بعضیها از حق انتخابشان سوءاستفاده کردند و ظلم کردند و بعضیها هم از حق انتخاب خودشان برای دفاع از حق، استفاده نکردند و گذاشتند به آنها ظلم بشود؟! چون أمیرالمؤمنین(ع) نمیخواست آن مردم را به زور، نجات بدهد!
🔻مردم با استفاده از حق انتخابشان، طبیعتاً باید سراغ ولیّ خدا بروند. برای تضمین حق انتخاب و استفاده از آن هم، باز باید سراغ ولایت برویم؛ بهدلیل اینکه ولایت تنها راه تضمین حق انتخاب است.
🔻اگر راههای دیگر، مثل سیستم غربیها جواب میداد، امروز جایتکاران سیاسی در کشورهای غربی بر مردم حاکم نمیشدند که اینهمه کشتار و غارت در جهان راه بیندازند!
🔻وقتی مردم متوجه بشوند که تنها عامل تضمینکنندۀ حق انتخاب «ولایت» است، آنوقت آمادگی برای پذیرش ولایت ولیاللهالأعظم(عج) پدید خواهد آمد.
👤علیرضا پناهیان
🚩مسجد سیدالشهداء - ۹۷.۱۰.۲۷
👈🏻متن کامل:
Panahian.ir/post/5359
@Panahian_ir
Panahian-Clip-PasikHameNiyazHayeMa.mp3
2.22M
🎵پاسخ همۀ نیازهای ما
#کلیپ_صوتی
@Panahian_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 من که خوبم، چرا دیندار بشم؟
#تصویری
@Panahian_ir