#نکات_اخلاقی
#اهمیت_استاد_دیدن
💠 «آن آقا شذوذ داشت؛ چون استاد کم دیده بود و به فکر خودش متکی بود»
🔹 کج فهمی یک عیب بسیار بزرگ ونقمت بزرگی است. انسان روی مسائل فکر میکند، ولی آنها را کج می فهمد. یک وقتی خدمت مقام معظم #رهبری بودیم، صحبت از یکی از علمای قریب عصر شد، ایشان از فرد دیگری در مورد فقه آن عالم پرسیدند، گفت: بد نبود.
🔸 اما خودشان فرمودند: «نه، آن آقا شذوذ داشت؛ چون #استاد کم دیده بود، و به فکر خودش متکی بود». معمولاً کسانی که استاد نمی بینند و خودشان زود حالت استقلال پیدا میکنند، دارای حرفهای شاذ و نادر میشوند؛ زیرا از اصحاب نظر و پختههای در فن، حرف را نشنیدهاند و خودشان یک چیزهایی به ذهنشان می آید که به اشکالاتش نیز نمی توانند توجه بکنند و قهراً دچار شواذ و نوادر میشوند.
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار (سال 1394)
#پندهای_سعادت
#اهمیت_استاد_دیدن
🔗 @pand_saadat
🔰«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسيلَةَ وَ جاهِدُوا في سَبيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» (مائده/35)
✅حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» در ابتدای درس فقه معاصر«الشخص الاعتباری» فرمودند:
🔸فلاح سه رکن دارد، این دستورالعمل سلوکی خدای متعال هست که تقوا پیشه کنید، ابتغاء وسیله داشته باشید و اهل مجاهدت باشید.
🔹تقوا به تنهایی کار را حل نمیکند، تقوا یعنی آدم به فقه عمل کند و ابتغاء وسیله هم یعنی به دامان آنچه که انسان را به خدای متعال نزدیک میکند چنگ بزنید که یکی از آنها حب اهلبیت و ائمه هدی علیهمالسلام است.
🔻ممکن است کسی به فقه عمل کند یعنی حسادت نورزد، بخل نورزد اما حسود وبخیل باشد. چون آن چه که حرام است، حسادت و بخیل ورزیدن است، نه صفت حسد و بخل داشتن.
🔺اگر کسی بخواهد از صفحه نفساش بخل و حسد را بزداید،باید مجاهده کند. و لذا است که در کنار «اتقوالله» به «ابتغاء وسیله» و «مجاهدت» هم، امر فرموده است که قهراً به قرینه مقابله باید بگوییم که به امر جدایی از آن «و اتقوا الله» اشاره دارد.
ان شاء الله همه ما توفیق بهرهبرداری از این فرصتهایی که خدای متعال در اختیارمان قرار داده است را داشته باشیم.
📅 1401/12/16
#پندهای_سعادت
🆔 @pand_saadat
🔰«وَ لاتَبْغِ الْفَسادَ فِي الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لايُحِبُّ الْمُفْسِدينَ»«قصص/۷۷»
💠حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» فرمودند:
🔸این موعظه، به ویژه برای آقایان روحانی و عالم دین بسیار مهم است. ترجمهی آزاد این موعظه قرآنی این است که دنبال فساد بر روی زمین نباشید، زیرا خدای متعال، مفسدین را دوست ندارد. آنچه که ابتدا در این آیه شریفه مورد نهی واقع شده «وَ لاتَبْغِ الْفَسادَ فِي الْأَرْضِ» است، اما مطلق مفسدین را خدای متعال دوست ندارد؛ چه مفسد فی الارض باشند و چه نباشند. مثلا ممکن است کسی سرمایه و عمر خودش را تباه میکند، با این که مفسد فی الارض بر او صادق نیست، ولی جز مفسدین شمرده می شود.
🔹فساد فی الارض مظاهر بسیار زیادی دارد. فرض کنید در امور اقتصادی کسانی که پول دارند و میبینند زمینه آماده است، اقدام به خرید اجناسی به قصد احتکار می کنند، که از مصادیق مفسدین فی الارض شمرده می شوند؛ یا مثلا کسانی که زمین و طلا و سکه میخرند و با قیمتهای چند برابر میفروشند و نمیگذارند که فقرا و کسانی که زندگی و درآمد متوسطی دارند، به طور راحت زندگی کنند و توان خرید داشته باشند همچنین اگر یک روحانی سخنی بگوید که در دلهای مردم شک و تردید ایجاد شود و روحانیت و علما زیر سؤال بروند، از مصادیق این آیه شریفه است.
#فساد_فی_الارض
#پندهای_سعادت
🆔 @pand_saadat
🔰جناب #حاج_قاسم مالک اشتر زمان بود.
💠حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
👇👇👇👇👇👇👇👇
🔰جناب #حاج_قاسم مالک اشتر زمان بود.
💠حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
🔹جناب حاج قاسم مالک اشتر زمان بود. وقتی خبر شهادت مالک اشتر به جناب امیرالمؤمنین سلامالله علیه و ارواحنا له الفداه واصل شد آن بزرگ مردی که کالجبل الراسخ بود در مقابل این مصیبت به حسب آنچه که در تاریخ آمده و نقل شده خیلی حضرت متأسّف شدند گریان شدند. و این نبود جز آن چه که از حضرت در بعضی از عبارات راجع به مالک اشتر نقل شده است که وقتی که ایشان را به طرف مصر اعزام کردند فرمود:
« قَدْ وَجَّهْتُ إِلَيْكُمْ عَبْداً مِنْ عِبَادِ اللَّهِ لَا يَنَامُ أَيَّامَ الْخَوْفِ وَ لَا يَنْكُلُ عَنِ الْأَعْدَاءِ حِذَارَ الدَّوَائِرِ أَشَدَّ عَلَى الْفُجَّارِ مِنْ حَرِيقِ النَّارِ وَ هُوَ مَالِكُ بْنُ الْحَارِثِ الْأَشْتَرُ أَخُو مَذْحِجٍ فَاسْمَعُوا لَهُ وَ أَطِيعُوا فَإِنَّهُ سَيْفٌ مِنْ سُيُوفِ اللَّه...»
🔹این مجاهد فی سبیلالله هم از همان کسانی بود که این اوصاف دربارهی او صادق است. رضوان خدای متعال بر او و بر شهیدان راه اسلام، شهیدان مدافع حرم، شهیدان دفاع مقدس، شهیدان انقلاب و همهی شهدایی که در راه اعلام کلمهی حق جان خودشان را تقدیم خدای متعال کردهاند باد.
🔹این شهادت بسیار سنگین است. مرحوم امام قدس سره در فقدان فرزند بزرگوارشان مرحوم حاج آقا مصطفی فرمودند "این از الطاف خفیهی الهی است". که ظاهر آن یک ظاهر مصیبتباری است اما دارای آثار و نتایج بسیار بسیار بزرگی است. آن فقدان باعث شد که تنور انقلاب بسیار بسیار شعلهور شود و اگر آن فقدان نبود شاید سالیان متمادی پیروزی انقلاب طول میکشید. اما آن فقدان باعث شد که احساسات به حدی فوران پیدا کرد که دیگر مردم شب و روز را نمیشناختند و در صحنه بودند تا خدای متعال طاغوت را از بین برد و زائل فرمود.
🔹شما ببینید با این شهادت مردم عراق چگونه صدای هیهات من الذله را سرمیدهند. چگونه انسجام بین آنها پیدا شده است، همان مردمی که تا چند هفتهی پیش همه نگران بودیم که دشمن آنجا دارد پیروز میشود. برکت این شهادت باعث شد که آنها یکپارچه شدند.
🔹مردم ایران، همهی اقشار مختلف، گروههای مختلف، همه و همه ابراز احساسات میکنند و این در حقیقت همان فرمایش خدای متعال است که فرمود:«إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» (مریم، 96).
🔹این عمل صالح باعث شده که خدای متعال این علاقهمندی عمیق را در دل همهی افراد نسبت به این بزرگواران قرار بدهد و این علاقهمندی قهراً موجب اقتداء و پیروی از آنها میَشود.
🔹امیدواریم که این یک انقلاب دومی را باعث بشود و ان شاءالله در پرتو این شهادتها راه هموارتر برای رسیدن به مقاصد عالیه انجام بشود.
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار (98/10/15 )
#بیانات
#پندهای_سعادت
🔗 @pand_saadat
🔰 یاران ویژهی امام زمان(عج)
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
مرحوم والد میفرمودند که مرحوم آیتالله شیخ مرتضی حائری در درس سطح مکاسب فرمود امام زمان(عج) در حوزههای علمیه افرادی دارند که مواظب کارهای طلبهها هستند که چه کار میکنند و اینها را گزارش میدهند. این هم یکی از طُرقی است که حضرت قرار دادهاند. مرحوم والد میفرمود که بعد از درس رفتم خدمت ایشان و سؤال کردم که در لباس روحانی هستند یا شخصیاند؟ فرمودند روحانی نیستند.
ایمان باعث میشود که در زندگی انسان تحول ایجاد شود. اگر ما ایمان پیدا کنیم که در محضر خدای متعال هستیم، آیا شرم و حیای حضور نباید مانع شود که گرد معاصی نگردیم؟
ایمان وقتی تقویت شد، حیا پیدا میشود؛ حیا که پیدا شد، اعمال انسان پیراسته میشود. در باب حیا نکتههای دیگری هم هست که باید به آنها توجه کنیم.
🔻کتاب #پندهای_سعادت ، جلد دوم ص7-46
#یاران_ویژهی_امام_زمان_عج
🌐 @pand_saadat
💠 یا از جمع ما بیرون برو یا از این کارت دست بردار!
🔰حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
🔹 در کتاب «امالی» مرحوم شیخ طوسی با سند بلند و بالایی نقل شده است:
🔸 «عَنْ هِشَامٍ عَنْ أَبِي عَبْدِاللَّهِ ع قَالَ: لَوْ أَنَّكُمْ إِذَا بَلَغَكُمْ عَنِ الرَّجُلِ شَيْءٌ مَشَيْتُمْ إِلَيْهِ فَقُلْتُمْ: يَا هَذَا إِمَّا أَنْ تَعْتَزِلَنَا وَتَجْتَنِبَنَا أَوْ تَكُفَّ عَن هذا. فَإِنْ فَعَلَ وَإِلَّا فَاجْتَنِبُوهُ». (أمالی طوسی، ص 661)
🔹 وقتی یک کار بدی از یک مردی به شما میرسد، بروید و به او بگویید یا از جمع ما برو بیرون یا از این کارت دست بردار اگر قبول کرد که خیلی خوب، اما اگر قبول نکرد از او اجتناب کنید.
🔸 استاد ما آیت الله #مومن (ره) نقل میکردند: زمانی که امام خمینی (ره) مرجعیت نداشتند و از رجال علمی حوزه بودند، به اطلاع شان رسیده بود طلبهای درب مدرسه خان کلام ناپسندی ــ که البته حرام نبود ــ را به کسی گفته بود. ایشان هم فرموده بودند چنین فردی باید از قم برود! چون به کیان حوزه ضربه زده است. بسیاری از افراد پیش ایشان شفاعت میکنند که او طلبه خوبی است و نادراً خطایی از او سر زده، اما ایشان مصرّ بودند که باید قم از برود.
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار 1395
#بیانات
#پندهای_سعادت
🔗 @pand_saadat
🔰ویژگی و اهمیت ماه رجب در نیل به سعادت و کمال
💠حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» فرمودند:
🔶ویژگی ادعیه ماه رجب
ماه رجب، ماه استغفار و ماه مناجات با خدای متعال است. ادعیه بسیار پر مغزی که در این ماه شریف وارد شده واقعاً کنوزی از معارف بلند الهی است که با تدبر خواندن آنها، ابواب مهمی از معارف الهی را بر انسان میگشاید. انسان تا این روایات و ادعیه را ملاحظه نکند نمیداند چه راههای سعادتی و چه افقهای بلندی برای انسان قرار داده شده است. مثلا در یکی از دعاهای شریف این ماه آمده: «و نَیلُک مُتاحٌ للآملین» یعنی برای کسانی که آرزو دارند تا به تو نائل شوند و برسند در این ماه (همه چیز) آماده و مهیا است.
این دعاها نشان میدهد که ما در این ماه آنقدر میتوانیم پرواز کنیم که نیل به خدای متعال بیابیم. این دعاها و آموزهها ما را از غفلت بیرون میآورد و نشان میدهد که ما خیلی قدرت پرواز داریم و خیلی قدرت ارتقاء داریم. ان شاء الله این دعاها را با تامل و تدبر بخوانیم و از برکات آنها بهره ببریم هم از جهت پاداشهایی که خدا قرار داده و هم از جهت اینکه معارف خودمان را بالا ببریم و ذهن خودمان و اهتمام خودمان را بالاتر قرار بدهیم.
🔷توصیه به عبادت و روزهداری
صاحب کتاب المراقبات مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی(رضوان الله علیه) - که از بزرگان اهل معرفت در این اواخر هستند و کتاب المراقبات ایشان کتاب شریف و مذکِّری است و در هر ماه، مراقبات و تذکرات نسبت به آن ماه را بیان فرموده است - توصیهای به اهل علم فرموده است: در این سه ماه یک مقداری از کارهای درسی خود کم کنید و یک مقدار بیشتر به عبادت بپردازید. البته مقصودش آن درس خواندنی که آنها به آن اهتمام داشتند و تمام شبانهروزشان را - الا اندک - مشغول کارهای تحصیلی بودند. ایشان میفرماید: اگرچه تحصیل علم، افضل العبادات است اما به این عباداتی که برای این سه ماه مهم قرار داده شده است (بیشتر بپردازید) چون وقتی انسان، مشغول تحصیل علم و درسهای طلبگی است گرچه علم، نور است اما حجاب نوری است؛ یعنی بالاخره انسان را از چیزهایی باز میدارد. مثلا وقتی درباره مسالهای اصولی یا فقهی فکر میکند و در ان قلتَ قلتُها و نقض و ابرامها و چالشهایی که در آنجا وجود دارد مشغول است (از چیزهای دیگر باز مانده است) چون بشر ناقص است و مقام جمع الجمعی ندارد و لذا این را فرمود.
کسانی که جوان هستند و سلامتی دارند مشغول به روزهداری شوند خصوصا در این فصلی که روزها کوتاه و خنک است و روزهداری موجب مشقت و صعوبت نیست از روزهداری این ماه غفلت نورزند که خیلی روزه در این ماه سفارش شده و یکی از دربهای رسیدن به سعادت ابدی است. مگر ما از چند تا ماه رجب در عمرمان میتوانیم بهرهمند بشویم؟!. ان شاءالله از آن بهرهمندی کافی را ببرید و وقتی (در قیامت) ندا داده میشود: «این الرجبیون»؛ ان شاءالله از کسانی باشید که میگویند: «لبیک».
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار (1401/11/13 )
#بیانات
#پندهای_سعادت
🔗 @pand_saadat
✅✅ ادامه دارد ...
🔰ویژگی و اهمیت ماه رجب در نیل به سعادت و کمال
💠حضرت آیت الله شب زندهدار«دام ظله» فرمودند:
🔶توصیه به اسغفار
استغفار خیلی مهم است. کسی به امام هادی(علیه السلام) نامه نوشت که یک دستور خصوصی به من بدهید. حضرت به ایشان فرمودند: «أَلزِم الاستغفار» یعنی پیوسته این حالت استغفار را داشته باش.
🔷تمسک به امیرالمومنین(علیهالسلام) در ماه امیرالمومنین(علیهالسلام)
این ماه، ماه امیرالمومنین(علیه السلام) است و یک اختصاص ویژهای به حضرت مولا امیرالمومنین(علیه السلام) دارد کما اینکه ماه بعد به حضرت رسول خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و ماه بعدش به حق تعالی که شهر الله است.
🟢سه رکن و دستور العمل برای فلاح
آیه شریفه فرموده: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»(مائده/35) سه رکن و دستور العمل برای فلاح بیان شده است: تقوا و ابتغاء وسیله و مجاهده.
درباره ابتغاء وسیله از حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) روایت است که فرمود: «من وسیله هستم». و در روایت دیگری از امام صادق یا امام باقر(علیهماالسلام) آمده است: «نحن الوسیلة» ما وسایلیم. این ماه چون اختصاص به حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) دارد از آن مولا خیلی میتوان استفاده کرد و خیلیها که به مقامات عالیه رسیدهاند به واسطه عنایت ایشان است. شیخنا الاستاد مرحوم میرزا کاظم تبریزی قاروبی استخارههای عجیب و مهمی داشت و میفرمود: «من میتوانم با استخاره خودم عالَم را مرید خودم کنم»؛ ولی وقتی افرادی نزد او استخاره میکردند (نهایتا) میفرمود: خوب است یا بد است. و بیشتر از این پرده از حقیقت برنمیداشت. من یک وقت به ایشان گفتم: «آقا! شما اینها را چطور از این آیات میفهمید؟» گفت: «30 سال من ریشم را در خانه امیرالمومنین(علیه السلام) سفید کردم و این از افاضات حضرت امیر(علیه السلام) است».
بنابراین با تمسک به ائمه هدی(علیهمالسلام) لا سیما امیرالمؤمنین(علیهالسلام) که این ماه اختصاص ویژهای به آن بزرگوار دارد از فرصت این ماه بهرهمند شویم. این تذکری بود به خودم و به شما عزیزان.
📚 درس خارج فقه آیت الله #شبزندهدار (1401/11/13 )
#بیانات
#پندهای_سعادت
🔗 @pand_saadat
🌸و عَرِّفْنِي بَرَكَةَ هَذَا الشَّهْرِ وَ يُمْنَهُ🌸
🔰"اهمیت ماه رجب"
💠حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
🔸در دوران زندگی انسان، خداوند برخی فرصتهای استثنایی برای بهرهمندی انسان قرار داده است.
«أَنَّ لِرَبِّكُمْ فِی أَیامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَعَرَّضُوا لَهَا.»[1]
🔹یکی از آن فرصتهای بسیاراستثنایی همین ماههای سهگانهای است که در پیش رو داریم؛ ماه مبارک رجب، ماه مبارک شعبان و ماه مبارک رمضان.
🟢بهرهبرداری از هر فرصتی و هر امکانی، فرع بر شناخت و توجه به آن است. اگر انسان از یک فرصت استثنایی و از شرایط بهرهبرداری از آن فرصت یا نعمت خبر نداشته باشد، قهراً در اثر غفلت از آن و عدم اطلاع، اهتمام نمیورزد و اقدام نمیکند؛ یا اگر هم اقدام نماید، اما اگر شرایط استفاده و بهرهبرداری را درست نداند، قهراً استفادهی صحیح و بهینه نخواهد کرد. از این جهت در بعضی از ادعیهی همان ابتدای ماه مبارک رجب آمده است:
«عرّفنی برکة هذا الشهر و یمنه»[2]؛
برکت و میمنت این شهر را به من بشناسان.
ماه مبارکی که در پیش داریم از جهات مختلف زمینههای بهرهبرداریهای بسیار ارزشمند در آن هست.
▫️پاورقی:
[1]. بحارالأنوار؛ ج80، ص 352. همانا از طرف خداوند برای شما در دوران زندگی، فرصتهای ویژهای قرار داده است لذا خودتان را در معرض این فرصت های ویژه قرار دهید.
[2]. إقبال الاعمال، ج2، ص638
🔻برگرفته شده از کتاب پندهای سعادت «سلسله درس های اخلاق استاد شب زنده دار دام ظله»
#پندهای_سعادت
#بیانات
#ماه_رجب
🔗 @pand_saadat
📷 | #لوح
🔰"ماه رجب کیمیایی برای اصلاح نفوس"
🔸حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
خصوصیت دیگری که خدای متعال به نحو ویژه در این ماه [رجب] قرار داده، عبادت های خاص است که برخی از این عبادت ها مثل روزه گرفتن در ماه های دیگر هم هست، اما ویژگی این ماه را ندارد...
#پندهای_سعادت
#بیانات
#ماه_رجب
🔗 @pand_saadat
#بروشور_پندهای_سعادت
#گامی_به_سوی_تهذیب_نفس
💠بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله) در دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)
📁موضوع: شرح ادعیه ماه رجب (1)
📆تاریخ : 1399/12/05 | درس اخلاق
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗 @pand_saadat
متن بروشور پندهای سعادت.docx
24.5K
#متن_بروشور_پندهای_سعادت
#گامی_به_سوی_تهذیب_نفس
💠بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله) در دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)
📁موضوع: شرح ادعیه ماه رجب (1)
📆تاریخ : 1399/12/05 | درس اخلاق
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗 @pand_saadat
#بروشور_پندهای_سعادت
#گامی_به_سوی_تهذیب_نفس
💠بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله) در دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)
📁موضوع: شرح ادعیه ماه رجب (2)
📆تاریخ : 1399/12/12 | درس اخلاق
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗 @pand_saadat
✅ بالاترین شغل، حضور در پادگان حضرت حجت(عج)
❇️ حضرت استاد شب زنده دار"دام ظله":
شغلی بالاتر از نوکری اسلام و حضور
در پادگان حضرت حجت(عج) وجود ندارد.
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗@pand_saadat
🔰الگوی تمام عیار
💠حضرت استاد شب زنده دار دام ظله:
حضرت زینب علیها السلام، الگوی تمامعیاری برای یک زندگی صحیح و سعادتمند هستند. در هر بُعدی از ابعاد که انسان نگاه میکند، میبیند که ایشان در مراتب رفیعی از آن کمالات قرار دارند. از خود گذشتگیهای آن بزرگوار در راه اعتلای اسلام و بذل آنچه که در اختیار داشتند، آن هم با یک خلوص بسیار بالا، از صفات محمودهی ایشان محسوب میشود.
حضرت زینب فرزندان خود را در راه خدا میدهند و هیچ مطلبی دربارهی فرزندان خود نقل نمیکنند؛ گویا فرزندی ندارند. اینجور در راه خدا مجاهده کردن و خستگی ناپذیر بودن ایشان، باید برای همهی ما الگو باشد. این لباس مقدس روحانیت، معنایش همین است. این مسأله بحمدالله در حوزههای علمیه هست، اما هشداری که باید به آن توجه بشود، کمرنگ شدن سبقهی مجاهدت است. حقیقتاً در گذشته مجاهدتهای بزرگی دیده میشد و مجاهدتهای خالصانه و بسیاری در طلاب وجود داشت.
در مسألهی تبلیغ، آن چیزی که در گذشته کمتر ملاحظه میشد، جهات رفاه تبلیغ بود؛ شاید میلها بیشتر به این بود که کجا سختتر و خلوصش بیشتر است؛ همان جا را برای تبلیغ انتخاب میکردند.
#پندهای_سعادت
#بیانات
#شهادت_حضرت_زینب_س_تسلیت_باد🥀🏴
🔗@pand_saadat
📷 | #عکس_نوشته
السلام علیک یا زینب الکبری « سلام الله علیها»
🔰"اسلام و مسلمین و تشیع مدیون حضرت زینب سلام الله علیها هستند"
🔹برگرفته شده از کتاب پندهای سعادت
#عکس_نوشته
#حضرت_زینب_علیها_سلام
🆔 @pand_saadat
🔰"مجمع الفضائل"
🔸استاد شب زنده دار دام ظله:
بُعد دیگر شخصیتی ایشان[حضر زینب سلام الله علیها]، مسألهی عبادت آن بزرگوار است که خیلی مهم است. در کورآنهای عجیب و مصائب مختلف، وقتی این بزرگوار را میبینیم که نماز شبشان ترک نمیشود، اگر ما در حال سلامت و در درس خواندن، به نماز شب اهمیت ندهیم، باعث شرمندگی ماست. در مسألهی علم و معلومات، امام سجادعلیه السلام فرمودند:
«وَ أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ»[1].
این جملهی مجمع الفضائل آن بزرگوار است.
▫️منابع:
[1] . بحار الأنوار، ج 45، ص 164.
#حضرت_زینب_سلام_الله_علیها
#مجمع_الفضائل
#نماز_شب
🆔 @pand_saadat
#بروشور_پندهای_سعادت
#گامی_به_سوی_تهذیب_نفس
💠بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله) در دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)
📁موضوع: شرح ادعیه ماه رجب (3)
📆تاریخ : 1399/12/19 | درس اخلاق
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗 @pand_saadat
#بروشور_پندهای_سعادت
#گامی_به_سوی_تهذیب_نفس
💠بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله) در دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)
📁موضوع: شرح ادعیه ماه رجب (4)
📆تاریخ : 1399/12/26 | درس اخلاق
#پندهای_سعادت
#بیانات
🔗 @pand_saadat
📷 | #عکس_نوشته
💠بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار (دام ظله):
🔰12 بهمن روح ایمان و شجاعت و بندگی در راه خدا ...
#بیانات
#پندهای_سعادت
#دهه_مبارک_فجر
#انقلاب_اسلامی
🔗@pand_saadat
058_991112_shabzendedar_beih.mp3
4.64M
🔈 | #صوت
🔰بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار دام ظله بماسبت آغاز دهه مبارکه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی
📆تاریخ : 99/11/12 | درس خارج فقه
#بیانات
#پندهای_سعادت
#دهه_مبارک_فجر
#انقلاب_اسلامی
🔗 @pand_saadat
🔰بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار دام ظله بماسبت آغاز دهه مبارکه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی
🔻#بخش_اول
🔸ایام دهه ی مبارک فجر را گرامی میداریم و شکر این نعمت بزرگ الهی را باید بجا بیاوریم و شکر هر نعمتی متناسب با آن نعمت است، شکر این نعمت بسیار بزرگ آن است که در این راه قدم برداریم و هر کس به هرنحوی که برایش مُیَّسر است تلاش و فعالیت داشته باشد.
🔸این نعمت آرزوی موالیان اهل بیت بوده و خدای متعال در اثر اخلاص ها و جانفشانی ها و عمل به وظایف از رهبری معظم رضوان الله علیه، امام امت و بزرگان و علما و حوزه های علمیه و مردم وفادار به اسلام خدا، این عطیه ی الهیه را عنایت فرمود، این امانتی بسیار ارزشمند در دست ما است.
🔸باید توجه داشته باشیم این یک واقعه ای نیست که رخ داده و تمام شده و به آمال و اهداف اش نائل شده است، این آمال و اهداف به تدریج تحصیل خواهد شد. بنابراین پایان یافته نباید تلقی بشود بلکه مسئله ای است که باید پیوسته در راه تحقق آرمان ها و اهداف اش کوشا بود.
🔸مسائل و مشکلاتی که پیش می آید نباید موجب یأس بشود، بخصوص برای کسانی که رهبری را در عهده دارند مثل حوزه های علمیه، فضلا و طلاب. رهبران و کسانی که خدای متعال حرکت را به دست آن ها داده است نباید این یأس ها را پیدا بکنند. راه انبیاء همیشه همین گونه بوده است. آنچه تاریخ، کتاب و سنت به ما نشان داده این است که راه حق همیشه فراز و فرود داشته و با مشکلات همراه بوده است.
🔸گرانی، مشکلات، مسائل فرهنگی، غیر فرهنگی، کم کاری، بدکاری وجود دارد و مورد گلایه شدید است ، اما در عین حال نباید از اصل انقلاب و این راه درست و صحیح مایوس بشویم و انشالله با اتکاء به خداوند متعال و ادعیه زاکیه حضرت بقیة الله الاعظم و عنایات ویژه اهل بیت علیهم السلام و اولیای خدا مثل حضرت معصومه علیها السلام و با تمسک به آنها راه را با قوت و اتکای به خدای متعال ادامه می دهیم.
🔸آنچه که مورد نگرانی است این می باشد که این نعمت فراموش بشود. اگر ما نعمت را قدردانی نکنیم ممکن است خدای متعال این نعمت را بگیرد و اگر این بار نعمت گرفته بشود دیگر هیهات که کسی به این زودی بتواند اسلام و مکتب تشیع و اهل بیت را در یک کشوری و یا در جایی حاکم کند. دشمنان اسلام، از اسلام ضربه خورده اند و دیگر به این زودی ها اجازه نمی دهند اسلام حاکم بشود. بنابراین یک واجبی تعیینی و تعینی است و برهمه در هر لباس، منصب و هرجایی که است به هر نحوی که می تواند لازم است از این نعمت بزرگ الهی ان شاالله صیانت کند و در راه بقاء و رسیدن به آرمان هایش فعال باشد.
🔸مرحوم آیت الله حائری قدس سره در دفتر خاطرات شان که در [کتاب] سردلبران آیت الله استادی چاپ شده است می فرمایند در آن کوران انقلاب و مشکلاتی که وجود داشت به من گفته شد به قصد پیروزی و به قصد این که انقلاب به نتیجه برسد زیارت عاشورا بخوان ، ایشان می فرمایند چون هوا در بهمن و اسفند سرد بود من پوستین می پوشیدم و می آمدم حیاط و در زیر آسمان زیارت عاشورا می خواندم ( ظاهرا با صد لعن و صد سلام ) و روز 22بهمن چهلمین روز خواندن زیارت عاشورای من بود یعنی این دستوری که داده شد همان چهلمین روز، روزی بود که انقلاب پیروز شد.
📆تاریخ : 1397/11/13 | ابتدای درس خارج فقه
#بیانات
#پندهای_سعادت
#دهه_مبارک_فجر
#انقلاب_اسلامی
🔗 @pand_saadat