#غیبت_نوشت۲
🪴زندگی در وضع کنونی که میتوان آن را عصر سرعت نامید در انحصار نشانههای رفتاری است که در اندیشه و قضاوتهای ما تاثیر مستقیم دارد. واکنشهایی که به همان سرعت ایجاد و محو میشوند.
🙄برای مثال چگونه میتوان از یک استوری و یک پست در واکنش به یک اتفاق اندیشهی یک شخص را قضاوت کرد؟ و یا با شرکت در یک محفل یا ستاد انتخاباتی؟ یا معاشرت عادی با
افراد؟ این نشانههای رفتاری چگونه معنای "ضدیت" را در ذهن ما خلق میکنند که ما دچار "غیبت" میشویم؟
_امیرحسن میگه!
#غیبت_نوشت۳
🔦دلیل غیبت؟!؟!
⌛️اگر از منظر ادبیات دینی مشاهده کنیم دلیل همهی رذائل اخلاقی را میتوان بیتقوایی و عدم نگرش توحیدی دانست. حسادت ،غیبت، تهمت، سوءظن و.... . اما در روایتی حب دنیا که رفته رفته به "منفعت طلبی" میرسد، به عنوان رأس کل خطيئه معرفی شده است.
🧐گاهی خیال میکنیم چون همیشه خیر و صلاح دیگران را خواسته و در تعاملات همیشه خوب بودهایم پس نباید خطاب غیبت دیگران واقع شویم، اما محرک فعل غیبت همین خوببودن است. خوبی من گاهی منفعت دیگری را به خطر میاندازد و دیگری برای حفظ جایگاه و موضع خود کاری غیر از غیبت، شما بخوانید تخریب نخواهد توانست انجام دادن :))) پس خوبی من و تو دلیلی بر عدم غیبت دیگری نیست، وقتی منفعتش در خطر است!!!!
_امیرحسن میگه!
#غیبت_نوشت۴
🪴خیال نکنیم به همین سادگیست. ما در روایت و بیان یکدیگر مسئولیم. فرض کنید شخصی قرار است در کنار من به عنوان نیروی جدید استخدام بشود و من با غیبت و تخریب مانع از استخدام وی میشوم. اگر او شخص متخصصی در این زمینه بوده و من صرفا بخاطر منفعت شخصی خودم مانع از رزق آن شدهام، در گناه تمام محرومیتهایی که از نبودن این شخص در موضع کاریاش به جامعه وارد میشود دخیل خواهم بود... . [ معصیت اجتماعی تاوانش چند برابر معصیت فردی است.]
📚این که در روایت آمده گاهی در نامهی عمل شخصی چند قتل نوشته شده است در حالیکه شخص آدم مومنی بوده، از تاوان معصیتهای اجتماعی است. گاهی یک غیبت و قضاوت نابجا دهان به دهان میچرخد و موجب قتل شخصی میشود و شخص غیبتکننده در آن قتل شریک خواهد بود.....
_امیرحسن میگه.
#غیبت_نوشت۵
🤝اگر اهل دنیا و منفعت نباشیم، "گفتوگو" بهترین روش برای رسیدن به آگاهی و شناخت است. اختلافها و تفاوتها را بپذیریم که دنیا با همهی این تفاوتها و تضادها زیباست. هیچ چیزی به اندازهی گفتوگو نمیتواند در شکلگیری یک تعامل مفید موثر باشد. پس اگر با کسی مشکلی ،داریم یا چیزی شنیدهایم که میتوانیم با گفتوگو به صدق و کذبش پی ببریم خود را از یک رزق و تعامل خوب با معصیت و غیبت محروم نکنیم
تامام.
_امیرحسن میگه!
#شبانه_نویسی
🪴میان آدمها گشتم، اما کسی را دوست نیافتم. شاید تلخ اما حقیقت است که جایی در موضع منفعتمان یکدیگر را بهحال خود رها میکنیم. اصلا همین نیاز و منفعت است که مارا کنار یکدیگر نگه میدارد.
راستش را بخواهید شخصی را در دوستی به اندازهی "مرگ"، صادق و خوشقول و دلسوز ندیدم! خبرت نمیکند، اما سروقت میآید. یا وقتی میخواهی خرابش کنی، یا درست وقتی میوه دادهای، یا وقتی کار از کار گذشته میآید و جانت را میستاند. دلش بهحال ما میسوزد. میگوید حیف است طفلکی بماند و ببشتر گناه کند! رفاقت جالبی است. درست مثل رفاقت با "کتاب". یکطرفه و پر از ابهام. همانطور که کتابها فرصت گفتوگو نمیدهند، مرگ نیز دیکتاتور است و قائل به گفتوگو و کرسی آزاداندیشی نیست! چه میشد وسط میدان شهر گفتوگویی حول محور مطالبهگری از "مرگ" انجام میدادیم؟! مرگ میآمد به سوالاتمان پاسخ میداد. از وضع معیشتمان در قبر شکایت میکردیم، که وقتی چیزی برای راه آماده نکردهایم، چرا سراغمان میآید؟! یا چرا سرزده میآید؟ خب شاید کسی معذب باشد میزبانش در اتاق باشد. بالاخره محرمی گفتن، نامحرمی گفتن. راستی جنسیت مرگ چیست؟! با حجاب به تریبون آزاد خواهد آمد؟ اگر قائل به حجاب نباشد، اورا با گشتارشاد میبرند؟!
_امیرحسن نوشته.
#امیر_حسن_اوصالی
#بفرما_پاراگراف 👇
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
☕️▣⃢🗞
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8
#پاراگراف
🪴تجربه به ما میآموزد که عشق آن نیست که به هم خیره شویم؛ عشق آن است که هر دو به یک سو بنگریم.
📕 تو زمین انسانها نوشته.
#امیر_حسن_اوصالی
#بفرما_پاراگراف 👇
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
☕️▣⃢🗞
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8
#روزنامه_نوشت
🗞در قفسهی کتاب خبرگزاری جامجم در باب کتاب مقریزی که مورخ اهل سنت است نقدی نوشته، و تاریخنگاری گزینشی وی را با نگاه قرآنی مورد بررسی قرار دادهام.
✔️لینک یادداشت:
https://jamejamdaily.ir/Newspaper/item/251415
#امیر_حسن_اوصالی
#بفرما_پاراگراف 👇
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
☕️▣⃢🗞
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8
#پاراگراف
🪴آدمها در اصل توان و تحمل
خوشبختی را ندارند!
طالبش هستند بی تردید،
اما همین که بهش برسند
حرص و جوش میزنند
و خواب چیزهای دیگری میبینند ...
_یکی میگه!
#امیر_حسن_اوصالی
#بفرما_پاراگراف 👇
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
☕️▣⃢🗞
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8
#شبانه_نویسی
[همهی کتابهایت را خواندهای؟]
📚اگر مثل من کتابخانهی خوبی (چندهزار تایی) داشته باشید، حتما این سوال را از یک مهمان ناخوانده، یک دوست صمیمی، همکار یا همسایهی فضول شنیدهاید که: [تمام این کتابها را خواندهاید؟].
انگیزهی افراد در بیان این پرسش میتواند متفاوت باشد. برای مثال پیرزن فرهیختهای از صاحب کتابخانهای پرسیده بود: (در تعجبم! مغز به این کوچیکی چطور اینقدر کتاب توش جا شده)!؛ و جوابهای داده شده به این پرسشها نیز میتواند انگیزه و فرم متفاوتی داشته باشند. از من میپرسند همهرا خواندهای؟ در دلم میگویم شما در تمامی چینیهای گلگلی خانه برنج خوردهای؟ یا در تمامی کاسههای رنگارنگ کابینت سمت چپ آشپزخانه کلهجوش میل کردهای؟ یا اصلا ماتحتَت فرش دستبافتی که روی فرش ماشینی حال و پذیرایی پهن کردهای را لمس کرده است؟
گاهی با خجالت جواب میدهم: خیر! همهرا نخواندهام. اما درحال خواندن هستم.
📚باز در دلم میگویم مرد مؤمن تو چه میدانی جنون خواندن در ایام جوانی چیست؟ طنّازی آثار شریعتی و رندی داستانهای هدایت را در میدانانقلاب ببینی و قفسهی کتابخانهات خالی باشد؟ جفایی بزرگتر از این سراغ داری؟! مگر آدم چقدر دلش میخواهد کتاب داشته باشد؟ اصلا از لذت مالکیت یک کتابخانهی خوشگل و وسیع و غنی، مست شدهای که بدانی چه میکِشم؟! باید اعتراف کنم که در هنگام خرید گاهی میدانم برخی کتابها را تا پایان عمرم نیز نخواهم خواند، اما چرا خودم را از لذت داشتنشان محروم کنم؟! کتاب را نه یک کالا، که یک عشق میبینم و زندگی با کتاب را یک مشی و سلوک رندانه! که باید با این یار مهربان رفاقت کرد. مگر شما تمام اسرار زندگی رفقایتان را میدانید و بعد با آنها رفاقت میکنید؟ گاهی دانستن یک اسم و فامیل و محل زندگی برای رفاقت کفایت نیست؟ خب مگر دیوانهام "هستی و زمان" را از "هایدگرِ آلمانی" ببینم و گوشهی کتابخانهام نفرستمش؟ کتابی که بودنش ۵کیلویی قفسه را سنگینتر میکند!
حال با جواب اولی، قانع نمیشوند! اما سوال دومی و سومی کوبندهتر است! همهرا خریدهای؟ در دلم میگویم خیر! شیرینی ازدواج آقای عراقچیست که از بازارچهی خیریه برایم ارسال کرده! میپرسد: حالا چقدر حقوق میگیری؟ انگار خودش که کتابی نخریده و کتابخانهای برای پز دادنش نیز دستوپا نکرده، بنز سوار میشود و در فرشته منزل دارد! آخه مرد مومن چهکار به حقوق مردم داری؟!
باز در دلم ادامه میدهم که من آنقدر پولدار نیستم که هروقت اراده کنم، هر کتابی را که میخواهم بخرم. کتابی که متأسفانه کلای لوکس شده و با قیمت یورو! و در هر به روزرسانی سایت ناشر تغییر میکند!
آهی میکشم و در پایان میگویم: ۱۲سالی طول کشیده است که این کتابخانهی خوشگل را دستوپا کنم! برخی را زود گرفتهام که وقت گرانی حسرت داشتنش را نخورم! و برخی را نیز گرفتهام پز محقق بودنم را بدهم، وگرنه بحارالأنوار را نمیتوانم از اول تا آخر بخوانم!
📚از همهی اینها که بگذریم ما کتاببازها انسانهای قانعی هستیم. و دلمان به همین گوشهی خلوت اتاق مطالعه و کتابخانهمان خوش است. کنج دنجی که آشوبهای فراوانی در لابهلای خواندنیها و نوشتههایمان خلق میکنیم. و جهانی داریم با خودمان وقتی از فرط خستگی در دل شب بهدور از چشم اهالی خانه چایی دم میکنیم و غرق در فکر میشویم و آهسته مینوشیم! و هزاران دنیای دیگر در بخار لیوان چای در ذهنمان میسازیم. ما با همین چیزهای ساده دلخوشیم.
_امیرحسن نوشته.
#امیر_حسن_اوصالی
#بفرما_پاراگراف 👇
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
☕️▣⃢🗞
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8
#پاراگراف
🪴آنان كه زيستنى شادمانه دارند ، پيروزند ،
بايد اين شادى را تقسيم كرد ؛
سعادت، دوقلو به دنيا آمده است ...
- لرد بايرون میگه.
#امیر_حسن_اوصالی
#بفرما_پاراگراف 👇
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
☕️▣⃢🗞
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8
#پاراگراف
♦️آنچه بیشتر مردم یا دست کم افراد ناموفق از آن بیخبرند این است که زندگی دقیقا به ما همان چیزی را میدهد که میخواهیم!
🔹هر چیزی که برایت پیش میآید، محصول اندیشههای توست. پس اگر میخواهی زندگیت را عوض کنی، باید از عوض کردن اندیشههایت آغاز کنی ...
✏️مارک فیشر
📚حکایت دولت و فرزانگي
#امیر_حسن_اوصالی
#بفرما_پاراگراف 👇
┄┅─═◈═─┅┄𑁍┄┅─═◈═─
☕️▣⃢🗞
https://eitaa.com/joinchat/2729640001Cb1d34d8ce8