🔵 حمله به مقر نخستوزیری عراق؛ واقعی یا ساختگی؟
🔻تحلیل
🔹 بامداد دیروز ارتش عراق طی بیانیهای از حملهای پهپادی به مقر نخست وزیر به منظور ترور وی خبر داد که البته ناکام مانده است. درباره این حادثه نکاتی قابل بیان است.
🔸 این ماجرا در ادامه دو سه اتفاق دیگر به وقوع پیوسته است. معترضان به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر طی روزها و هفتههای اخیر با تظاهرات و تحصن در منطقه سبز به دنبال تحقق مطالبه خود یعنی بازشماری کل آرا بودند و بر اساس برخی خبرها مطالبهشان از سوی بخشهایی از ارکان قدرت در عراق مورد پذیرش قرار گرفته بود.
🔸 با اقدام خشونتآمیز شامگاه جمعه نیروهای امنیتی در منطقه سبز علیه تظاهرکنندگان و آتشزدن چادرهای متحصنین و تیراندازی، تعدادی کشته و مجروح شدند. این حادثه خونین موجی از واکنشها و اعتراضها را علیه الکاظمی برانگیخت.
🔸 همچنین مقتدا صدر طی روزهای اخیر و با حضور در بغداد تقریباً از ایده اولیه خود مبنی بر ایجاد ائتلاف سهگانه با حضور بارزانی و الحلبوسی صرفنظر کرده و به دنبال تشکیل دولتی در «چارچوب هماهنگی شیعی» بود و به همین دلیل هم روز جمعه خبری مبنی بر احتمال دیدار وی با هادی العامری منتشر شد. تا اینجا روند تحولات به سمتی رفته بود که الکاظمی را بیش از گذشته از پست نخست وزیری دور میکرد.
🔸 در این فضا به ناگاه سحرگاه یکشنبه خبر حمله به منزل الکاظمی خبرساز شد. فارغ از اینکه هنوز شواهد روشنی از ادعای حمله پهپادی منتشر نشده و ادلهای نیز درباره هویت عاملان آن در دست نیست، با توجه به اتفاقات ذکر شده جریانی که پشت ماجراست، دستکم سه هدف را دنبال میکند:
✅ اولاً به دنبال کنار رفتن مطالبه بازشماری آرا است، ثانیاً به دنبال این است که مانع از تشکیل دولت در عراق شود و ثالثاً خواستار ابقای الکاظمی در سِمَت خود تا اطلاع ثانوی است که البته همه این اهداف در بستر تداوم فضای درگیری و فتنه قابلیت تحقق خواهد داشت.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
9.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اظهارات جالب نماینده سابق پارلمان انگلیس؛ ایرانی ها در هیچ شرایطی مقابل آمریکا زانو نخواهند زد؛ آنها میتوانند در چشم بر هم زدنی متحدین آمریکا را با خاک یکسان کنند
💢 "جورج گالوی"، نماینده سابق پارلمان انگلیس در گفتگو با راشاتودی:
🔺 "ضمانت آمریکا به عدم خروج مجدد از توافق غیر ممکن است و حسن نیت به آمریکا سخت است. ایران در هیج زمینه ای وابسته به آمریکا نیست. ایرانی ها در شرایط اضطرار، تمام راه های پیشرفت را اختراع کرده اند"
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 اهمیت آبراههای حیاتی در سیاست خارجی امارات
🔻گزارش
🔹 اندیشکده کارنگی در گزارشی به بررسی سیاست خارجی امارات پرداخته و معتقد است با توجه به اهمیت کشتیرانی و آبراهها برای این کشور، ابوظبی سیاست خارجی خود را بر اساس تمرکز بر سه آبراه مهم بازتنظیم نموده و سیاست کلانی تحت عنوان «دیپلماسی تنگهها» در پیش گرفته است. در ادامه بخشهای از گزارش میآید.
🔸 امنیت دریایی نقشی کلیدی در تنظیم مجدد سیاست خارجی امارات به ویژه در منطقه باب المندب ایفا میکند. «دیپلماسی تنگهها» مظهر انتقال سیاست امارات از گسترش قدرت به حفاظت از نفوذ است.
🔸 پس از سالها ماجراجوییهای نظامی در مناطق مختلف، امارات دیپلماسی خود را بر امنیت دریایی متمرکز کرده است. در واقع، «دیپلماسی تنگهها» در حال حاضر هسته اصلی سیاست خارجی امارات است. این تمرکز بر حوزه دریایی به امارات اجازه میدهد تا اهداف ملی و جهانی خود را ارتقاء دهد و جاهطلبیهای قدرت طلبانه خود را با نظام جهانی متعادل کند.
🔸 تجارت و کشتیرانی که بخش اصلی اقتصاد امارات است، در واقع در حال هدایت سیاست خارجی است و این امر از اصول سند چشم انداز 50 ساله امارات است که در سپتامبر 2021 منتشر شد. بر این اساس حملات مکرر به کشتیهای تجاری در اطراف شبه جزیره عربستان که منتسب به ایران است، با توجه به موقعیت جغرافیایی آسیب پذیر این کشور نسبت به ایران یک خطر امنیت ملی برای امارات است.
🔸 امارات متحده عربی به عنوان یکی از اعضای غیردائم شورای امنیت سازمان ملل متحد که تا سال 2023 انتخاب شده، امنیت دریایی را به عنوان یک تعهد اولیه مطرح نموده است. «دیپلماسی تنگهها» امارات بر سه تنگه دریایی (هرمز، باب المندب و سوئز) متمرکز است و سه بُعد سیاست وابسته به هم را ترکیب میکند: حضور امنیت دریایی، گفتگوی عملگرایانه و ساختاری در مورد امنیت دریایی، و سرمایهگذاری ژئواکونومیک در اطراف آبراههای حیاتی.
✅ این رویکردی گستردهتر است، اما در تضاد با سیاست خارجی نظامی محوری است که اماراتیها تاکنون دنبال کردهاند. همچنین تحولات ممکن است فضا را برای ایجاد تنشزدایی دریایی بین ایران و اسرائیل نیز فراهم کند.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 حقیقت دوران پهلوی
روزی که ایرانی با سگ هم ردیف بود
اظهارات هویدا از تحقیر ایرانی ها در قبل از انقلاب, اینها گوشه ای از افتخارات دوران پهلوی است که اینطور بر زبان جاری می سازد . زمانی هم که بحرین را از ایران جدا کرد گفت بحرین دخترمان بود شوهرش دادیم . حالا ایشان در مجازی شده قهرمان ملی ! زیبا نیست این جعل تاریخ ؟
https://t.me/joinchat/SNboaDhqo6Y0ODA8
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ سردار قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه، در سفری از پیش اعلام نشده به بغداد با نخستوزیر و رئیسجمهور عراق دیدار و گفتوگو کرد.
2️⃣ دولت کویت استعفای خود را تقدیم امیر این کشور کرد.
3️⃣ یک گروه سایبری با نام «عدالت برای فلسطین» اطلاعات محرمانهای از مقامات بلندپایه اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی را در فضای مجازی منتشر کرد.
4️⃣ معاون دبیرکل اتحادیه عرب در تلاش برای حل بحران در روابط ریاض و بیروت با رئیسجمهور لبنان دیدار و در این خصوص بحران مذکور گفتگو کرد.
5️⃣ سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی از برگزاری نشست میان فرماندهان نظامی این رژیم با افسران ارتش مصر و توافق در خصوص تنظیم حضور نیروهای یگان مرزی رژیم صهیونیستی و افزایش حضور نظامیان مصری در منطقه «رفح» خبر داد.
6️⃣ منابع رسانهای عراق از انفجار یک بمب در جنوب کرکوک و شهادت دو نیروی الحشد الشعبی و زخمی شدن سه نفر دیگر خبر دادند.
7️⃣ نیروهای صنعاء در عملیاتی موفق شدند آخرین خط دفاعی نیروهای ائتلاف سعودی در شمال مأرب را بشکنند.
🔵 حکایت
✅ خاطره خواندنی شهید باهنر از پیگیری استاد مطهری نسبت به انحرافات فکری
🔹یادم نمیرود که شهید مطهری شنيده بود کتابی منتشر شده، من اسم آن کتاب را نمیبرم، چون ترويج از يک کتاب باطل است. ایشان میگفت که اين کتاب را از هر جا که هست برای من پيدا کنيد. ما مأمور شديم برای اينکه بگرديم و اين کتاب را پيدا کنيم. گشتيم و بالاخره يک نسخه پيدا کرديم.
🔸آن نسخه که به دست ما رسيد، منحصر به فرد بود، چهارصد صفحه کتاب بود. من با زحمت زيادی دو سه نسخه فتوکپی از آن گرفتم و يک نسخه خدمت ايشان بردم و يک نسخه پيش خود من ماند.
🔹شايد بيست روز بيشتر نگذشت، ايشان فرمودند: با اين کتاب چه کردی؟ گفتم: من هنوز گذاشتهام انشاء الله وقت کنم مطالعه کنم. بعد ديدم اين کتاب را ايشان تمامش را خوانده، روی فصل به فصلش تحليل کرده. نقطههای ضعفش را درآورده و حدود سيصد مورد عليه اسلام، به نام اسلام نوشته شده بود.
🔸يعنی کتابی که به عنوان يک بحث تاريخی اسلام بود و دقيقاً میخواست بگويد اين کتاب، کتاب اسلامی است، بيش از سيصد مورد را ايشان در اين کتابی که به نام اسلام نوشته شده بود و عليه اسلام مطلب داشت، نقد کردند و اين هوشياری و اين حضور هميشه در صحنه علمی و دفاع فکری از اسلام بسيار محترم است.
📗 مصلح بیدار، ج2، ص35،36
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔅 وجود هیچکس غم ها را از بین نمی برد
🔅 اما کمک می کند با وجود غمها محکم بایستیم.
🔅 ابرها به آسمان تكيه مي كنند
🔅 درختان به زمين
🔅 و انسانها به مهرباني يكديگر...
🔅 گاهي دلگرمي يكی چنان معجزه مي كند كه انگار خدا در زمين كنار توست.
🔅 جاودان باد سايه کسانی که
🔅 شادي را علتند نه شريك
🔅 و غم را شريكند نه دليل...
🚗 ماشینت که جوش میاره میزنی کنار!!!
خودت که جوش میاری چطور؟! 🤔
#آیه_گرافی
#آل_عمران_134
┅✧❁☀️❁✧┅
🔵 خلع سلاح هستهای؛ تصویب پیشنهاد ایران در سازمان ملل
🔻تحلیل
🔹 قطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران درباره خلع سلاح هستهای با عنوان «پیگیری اجرای تعهدات توافق شده در کنفرانسهای بازنگری دولتهای عضو ان پی تی» با رای مثبت اکثریت اعضا در کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید. طبق این قطعنامه، دولتهای عضو انپیتی باید نسبت به انهدام کامل زرادخانه هستهای و بازگشتناپذیری آن اقدام کنند.
🔸 این قطعنامه دو بند اساسی دارد. اول اجرای مصوبه کنفرانس بازنگری انپیتی در ۱۹۹۵ که طبق آن رژیم صهیونیستی باید به عضویت انپیتی درآید و در نتیجه، تحت نظارتهای آژانس کلیه تسلیحات هستهایاش نابود شود. بدین ترتیب «خاورمیانه عاری از سلاح هستهای» شکل میگیرد. این بند در واقع پدافندی رسانهای و دیپلماتیک برابر اقدامات خرابکارانه این رژیم علیه برنامه هستهای ایران است و بار دیگر چشمان رسانههای جهانی را به سوی تنها بازیگر هستهای منطقه هدایت میکند.
🔸 بند مهم دیگر، ضرورت تضمین امنیتی برای عدم تهدید کشورهای غیرهستهای از سوی قدرتهای هستهای است. این بند نیز به بیانی، پاسخی به تهدیدات نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه برنامه هستهای ایران است و فقدان وجاهت حقوقی و قانونی مواضع خصمانه این دو بازیگر علیه ایران را نشان میدهد.
🔸 ایران با تصویب این قطعنامه:
1️⃣ اولاً سندی مبنی بر برائت خود از اتهام حرکت به سوی ساخت سلاح هستهای ارائه داده است. طبعاً دولتی که درصدد چنین اقدامی باشد، در پی نابودی زرادخانههای هستهای برنمیآید.
2️⃣ ثانیاً به آژانس این پیام را ارسال کرده که در برابر رویکرد تعاملی و همکاریجویانه ایران، رفتاری تقابلی و غیرحقوقی نداشته باشد و به جای آن، باید بر نظارت بیشتر بر اجرای کامل پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای در دیگر مناطق جهان، تمرکز کند.
3️⃣ ثالثاً با رأی منفی آمریکا، کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی، میتواند بهرهمندی مناسبی از این قطعنامه در حوزه دیپلماسی عمومی و جنگ رسانهای علیه عملیات روانی غرب نسبت به برنامه هستهای ایران داشته باشد که نیازمند جلب نظر رسانهها و مطبوعات جهانی است.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 تلاش آمریکا جهت پیشبرد طرح جهانی زیرساختها
🔹 دولت آمریکا به دنبال رونمایی از طرحهای تأمین مالی زیرساختها در کشورهای در حال توسعه، تا ماه ژانویه (دی) است. یک مقام ارشد آمریکایی روز دوشنبه اعلام کرد این طرحها شامل ۵ تا ۱۰ پروژه تحقیق و توسعه (flagship projects) است و برای مقابله با ابتکار کمربند و جاده چین طراحی شده است.
🔹 دالیپ سینگ معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در چند ماه گذشته و پس از رونمایی از طرح B3W در نشست سران گروه ۷، از برخی کشورها در آمریکای جنوبی و آفریقا جهت بررسی امکان اجرایشدن این طرح بازدید کرده است و در چند هفته آتی نیز به چند کشور آسیایی سفر خواهد کرد. سنگال، غنا، کلمبیا، اکوادور و پاناما از کشورهایی است که سینگ به آنها سفر کرده است.
🔹 در واکنش به این تحرکات، سخنگوی وزارت خارجه چین امروز اعلام کرد به اعتقاد چین، فضای وسیعی جهت همکاری در حوزه زیرساختها در جهان وجود دارد. وی ادامه داد ابتکارات مختلف، جایگزین یکدیگر نمیشوند، جهان نیازمند تلاشها جهت ساختن پلهاست نه تخریب آنها.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4