🔵 چین چه روابطی با طالبان میخواهد؟
🔻تحلیل
🔹 چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره میپرداخت. سیاستگذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروهها، پیشتر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی همچنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله وجود دارد تا مطلوبیتهای پکن محقق شود.
🔸 نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فینفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوریهای نو در سیاستگذاریهای جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهمترین اولویتهای چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است.
1️⃣ ملاحظات سینکیانگ
با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفیگری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایشهای تجزیهطلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین میباشد. گرایش چین به آن است که هیچیک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان دو کشور اجتناب کنند.
2️⃣ امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده»
اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن میداند که افغانستان در یک شرایط بیثبات، زمینهساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروههای تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری مییابد.
✅ نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاستمداران چینی تسهیل میکند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و بهویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔴 دانشگاه جولانگاه افراطیها و براندازان شده است/ حزب منحله مشارکت دانشگاهها را کنترل میکند
محمدصادق کوشکی، استاد گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران:
🔹در مورد وزارت علوم با کمال تاسف، براندازان و افراطیون اصلاحات و بقایای جبهه منحله ی مشارکت در دانشگاه، در طول سال های گذشته با غفلت نیرو های خودی دانشگاه را عملا تسخیر کرده اند و نتیجه این تسلط غاصبانه این شده که دانشگاه بازدهی اصلی اش را از دست داده است.
🔹در طول هشت سال گذشته دانشگاه ها، در صدر آنها دانشگاه تهران، عرصه ی اجرایی سند ۲۰۳۰ بودند.
🔹به جای اینکه جوانان ما وارد دانشگاه شوند و افراد انقلابی، متعهد و متخصص به صورتی که مدنظر رهبری است تبدیل شوند، به افرادی که حتی به فکر علم و مدرک و نمره نیز نبودند، تبدیل می شوند.
🔹همین رفتار باعث شد که در رنکینگ رتبه بندی دانشگاه ها، دانشگاه تهران در طی هشت سال گذشته به طور جدی سقوط کند و یک پسرفت عجیبی را شاهد باشیم.
🔹نیرو های افراطی و سیاسی کار و سیاست باز با هدف زمین زدن آقای رئیسی تصمیم گرفته اند زمانی که دانشگاه وارد فاز بازگشایی حضوری شود، عملا دانشجو ها را به عنوان پیاده نظام داخل خیابان یا محیط های دانشگاهی بکشانند و مرتب هر روز در یک دانشگاه اعتراضات و شورش هایی با سو استفاده از وضعیت موجود انجام بدهند
🔹انتظار می رود که آقای رئیسی در کوتاه مدت کسانی را در دولت منصوب کنند تا بتوانند جلوی روند طراحی شوم ضد امنیتی را بگیرند
🔹اگر قرار باشد که پسمانده ها و بقایای افراطیون اصلاحات و جبهه مشارکت و کسانی که بدون اجازه جبهه مشارکت آب نمی خورند، بخواهند سال تحصیلی را آغاز کنند، در واقع ما دیگر در دولت اقای رئیسی نخواهیم بود، در دولت آقای خاتمی هستیم./ مشرق نیوز
🔵 شورای روابط خارجی: خروج از افغانستان در بلندمدت به نفع آمریکاست
🔻گزارش
🔹 اندیشکده شورای روابط خارجی با انتشار یادداشتی مدعی شده همانگونه که خروج از ویتنام در نهایت به بازسازی افکار عمومی در داخل و مدیریت تنشها با چین و شوروی منتهی شد، خروج از افغانستان نیز در بلندمدت به نفع آمریکا تمام خواهد شد. گرچه در کوتاهمدت ضربهای به اعتبار واشنگتن باشد.
🔸 نویسنده اذعان دارد که دولت آمریکا آشکارا در پیشبینی سقوط سریع ارتش و دولت افغانستان کوتاهی کرد و بسیاری از آمریکاییها، دیگر اتباع خارجی و شرکای افغانستانی را به خطر انداخت. اما بایدن حق داشت به مأموریت شکستخورده آمریکا که به دنبال دستیابی به هدفی دستنیافتنی بود، پایان دهد.
🔸 به نظر وی، آمریکا امروز هدف اصلیاش مبنی بر اینکه خاک افغانستان محلی برای فعالیت القاعده علیه آمریکا و متحدانش نباشد را به دست آورده است. علاوه بر اینکه بایدن تأکید کرده که حق هر گونه حمله هوایی به گروههای تروریست در خاک افغانستان محفوظ است.
🔸 خروج نظامی، واشنگتن را قادر میسازد تا تمرکز استراتژیک خود را از منافع جانبی در خاورمیانه به رقبای اصلی در آسیای دور، اقیانوسیه و اوراسیا متمرکز کند و متحدان کلاسیک آمریکا از این تغییر مسیر بهرهمند خواهند شد. گرچه چین و روسیه در کوتاهمدت بتوانند نفوذ خود در افغانستان و غرب آسیا را گسترش دهند.
🔸 در این یادداشت آمده است امروز اعتماد مردم آمریکا به سیاست خارجی این کشور ارتقا خواهد یافت، مبالغ هنگفتی صرف افزایش بهرهوری داخلی اقتصاد آمریکا خواهد شد و سرمایهگذاری در زیرساختها، فناوری، تحقیق و آموزش برای حفظ مزیت رقابتی این کشور در مقابل چین افزایش خواهد یافت.
✅ تصمیم بایدن به خروج از افغانستان برآمده از ایده «سیاست خارجی برای طبقه متوسط» است؛ ایدهای که بخشی از تیم سیاست خارجی بایدن، در آن هدفگذاری را معطوف به کسب رضایت داخلی و افزایش مقبولیت عمومی دولت نهادهاند. مسألهای که برآمده از دوقطبیهای اجتماعی شدید درون آمریکا و تنشهای انتخاباتی چند سال اخیر در این کشور است.
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ طالبان اسامی اعضای کابینه دولت جدید افغانستان را اعلام کرد.
2️⃣ قبایل مسلح یمن یک کاروان نظامی وابسته به امارات و نیروهای تحت حمایت این کشور را در استان شبوه واقع در شرق یمن گروگان گرفتند.
3️⃣ معترضان در کابل علیه طالبان و دخالت پاکستان در جنگ با جبهه پنجشیر به تظاهرات پرداختند.
4️⃣ وزیر خارجه آمریکا در سفر به قطر با مقامهای این کشور دیدار و درباره مسائلی چون کمک دوحه به خروج اتباع افغانی و آمریکایی از افغانستان گفتوگو کرد.
5️⃣ جنگندههای رژیم صهیونیستی بامداد امروز به یک پایگاه مقاومت در جنوب نوار غزه حمله کردند.
6️⃣ وزیر خارجه جمهوری آذربایجان در دیدار با مقام ارشد دولت قطر از آمادگی برای عادی سازی روابط با ارمنستان خبر داد.
7️⃣ نظامیان ترکیه و جمهوری آذربایجان رزمایش بزرگی را در منطقه تازه آزاد شده «لاچین» در قرهباغ، برگزار کردند.
https://t.me/joinchat/R_D3O8NWWPtAnfv9
7.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♥️ اوست...
اوست که ستارگان در تسخیر فرمان اویند!
🌟 همین ستارگان ریزی که در آسمان شب سوسو میزنند؛
به نظمی عمیق در عالمی که شمار کهکشانهایش را نیز کسی نمیداند؛ چیده شدند؛
تا انسان در تاریکی زمین، راه گم نکند!
گم نشدن،
در تاریکیِ هزارتویِ وجودِ خود نیز؛ به مدد ستارگانی که خداوند به نظمی دقیق در زمین چیده است؛ ممکن میشود!
مانند ستارهای در سرزمین #طوس ؛ که خطّ نشانِ گمشدگانِ سرزمین من است 💫
🔵 حکایت
🔰 دوستی نقل میکرد:
یه گل کاکتوس قشنگ تو خونه ام داشتم،اوایل بهش میرسیدم،قشنگ بود و جون دار،کم کم فهمیدم با همه بوته هام فرق داره،خیلی قوی بود،صبور بود،اگه چند روز بهش نور و آب نمیدادم هیچ تغییری نمیکرد،
منم واسه همین خیلی حواسم بهش نبود به خیال اینکه خیلی قویه و چیزیش نمیشه،
هر گلی که خراب میشد میگفتم کاکتوسه چقدر خوبه هیچیش نمیشه اما بازم بهش رسیدگی نمیکردم...
تا اینکه یه روز که رفتم سراغش دیدم خیلی وقته که خشک شده،ریشه اش از بین رفته بود و فقط ساقه هاش ظاهراشو حفظ کرده بود،قوی ترین گل ام و از دست دادم چون فکر کردم قویه و مقاوم...
‼️مواظب قوی ترین های زندگی هامون باشیم ما از بین رفتنشون رو نمیفهمیم چون همیشه یه ظاهر خوب دارند،همیشه حامی اند،پشتت بهشون گرمه...
اما بهشون رسیدگی نمیکنیم،تا اینکه یه روز میفهمی قوی ها هم از بین میرن...😔
♦️ سفر رابرت مالی به مسکو و پاریس
🔹 وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است رابرت مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران به مسکو و پاریس سفر میکند تا در ارتباط با برنامه هستهای ایران با مقامات روسیه، فرانسه، بریتانیا، آلمان و اتحادیه اروپا به گفتگو بنشیند. یک مقام آمریکایی گفته است مالی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه با مقامات روس و روز جمعه با مقامات اروپایی دیدار خواهد کرد.
🔹 این مقام آمریکایی اضافه کرده است دیدارهای مالی در مسکو و پاریس، تمرکزی بر جلسه هفته آینده شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ندارد، تمرکز بر دیپلماسی هستهای با ایران و چگونگی گذار از شرایط فعلی است.
🔵 تمدن نوین اسلامی / ولایت مطلقه فقیه
🚨 حتی در مقابل یک عکس سر خم نکردند!
💠 آیت اللّه #خزعلی در بیان خاطرهای از سفر آیت.الله خامنهای در زمان ریاست جمهوری به #لیبی میگوید:
⭕️ در #لیبی، خیمهای بر پا كرده بودند كه ارتفاع درِ ورودی آن خیمه، كوتاه بود و به ناچار هركس میخواست وارد بشود، باید خم میشد. از طرفی داخل خیمه، روبروی در، عكس قذّافی، رهبر وقت لیبی نصب بود، یعنی هر كس وارد میشد، ناخواسته در مقابل عكس #قذّافی سر خم میكرد. حضرت #آیت_الله_خامنه_ای وقتی میخواستند وارد خیمه شوند، به قهقرا (پشت) وارد میشوند تا در مقابل عكس قذّافی سر خم نكنند.
📗 کتاب «آب، آیینه، آفتاب» به نقل از آیتالله خزعلی
🔰 پ ن: در تاریخ ۱۷ شهریور ۱۳۶۳ آیةالله خامنهای، رئیسجمهور وقت به لیبی سفر مینمایند. ایشان در پایان سفر ۲۴ ساعته به لیبی در یك مصاحبهی تلویزیونی میفرمایند: «محور مذاكرات با قذّافی، مقابله با رژیم صهیونیستی و حل قضیهی فلسطین بود.»
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 علم و تمدن نوین اسلامی
💠مؤمنان در مقاومت در برابر بيماريهاومشکلات تواناتر هستند
طي يك بررسي غير اسلامي، محققان آمريكايي گفته اند كه دين داري و التزام به تعاليم دين، اين ويژگي را دارد كه دردهاي مزمن - به ويژه دردهاي ناشي از التهاب مفاصل - را مي كاهد. اين بررسي ثابت كرده است كه افراد متدين از غير دين داران در رويارويي با درد تواناتر هستند و با فعال كردن اين حس كه آنها تندرست هستند، درد را كم مي كنند. اين پژوهش دريافته است بيماراني كه مايل به تقرب به خداوند هستند، معمولا از اخلاق خوبي برخوردارند و وضعيت آنان از وضعيت همتايان غير ديندارشان بهتراست. همچنان كه آنان در مقابله با مشكلشان، حمايت جامعه را نيز كسبمي كنند. خداوند تعالي مي فرمايد: :
(مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً) [النحل: 97].
❤️(از مرد و زن، هر كس كار شايسته اي انجام دهد در حالي كه مؤمن باشد، مسلما او را به زندگي مطبوع و سالمي زنده مي داريم)
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
🔵 برای بحران بعدی در افغانستان آماده شوید
🔰 در یادداشتی اندیشکده #مطالعات_راهبردی و بینالمللی بیان میکند که #آمریکا اکنون با بحران خروج نظامیان و اتباعش، افغانستانیهای همکارش و همچنین چگونگی مدیریت #پناهندگان روبروست. ولی این مقدمه بحران بعدی است، اینکه #طالبان چگونه حکومت خواهد کرد.
🔶 نویسنده معتقد است گرچه آمریکا میتواند از اهرم #کمکهای_مالی برای تعدیل شیوه طالبان بهره جوید، ولی تاکنون ارادهای برای مداخله بیشتر در امور این کشور نشان نداده است. چنانچه نتوانسته طرح صلحی که جایگزین ساخت #سیاسی کنونی شود، ارائه دهد و رییسجمهور بایدن نیز ایده «#ملتسازی» را به کناری نهاد.
🔶 به تعبیر این یادداشت، حملات هوایی، #تحریم، عدم شناسایی طالبان و فشار بر همسایگان #افغانستان برای عدم همکاری با این گروه از جمله اهرمهای فشار آمریکا بر طالبان است. ولی این اهرمها زمانی کاربرد دارند که ایده ایجابی برای تعدیل رفتار طالبان وجود داشته باشد. وگرنه مانند فشارها بر #ایران و کره شمالی، بینتیجه خواهد بود.
🔶 در این یادداشت آمده است آمریکا میتواند با وعده #کمکهای_اقتصادی در مذاکراتی پیچیده، بلندمدت و متمرکزِ بر تغییرات جزیی در رفتار طالبان، ایده ایجابی برای بهبود وضعیت ارائه کند. زیرا افغانستان وارث یک دولت فاسد و ناکارآمد و شکستخورده است و #طالبان نیز کادر اجرایی لازم برای اداره کشور را ندارد.
🔶 آمریکا باید با رویکردی #چندجانبهگرایانه از ترجیح ارزشهای خود به ایده ایجابیاش برای افغانستان پرهیز کند. همچنین هر طرحی باید مشروط به قطع رابطه طالبان با دیگر گروههای تروریستی باشد. البته نباید در طرح ایجابی، بر مؤلفههای #لیبرالدمکراتیک مانند حقوق زنان تأکید غیرضروری داشت. باید در مسیر تغییر تدریجی و بلندمدت طالبان گام برداشت.
🔶 ایده مذکور در این یادداشت در شرایطی امکان پیادهسازی را خواهد داشت که دیگر رقیبان جهانی آمریکا مانند #چین و #روسیه درصدد ارائه طرحهای جایگزین برای تعامل با طالبان برنیایند. در غیر این صورت ممکن است طالبان بدون نیاز به رفع اهرم فشار اقتصادی آمریکا، به دیگر بازیگران گرایش یابد
https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4