پارتیزان
🔹اولین ویدئو دیده شده از فعالیت دوشپرتاب Starstreak انگلیسی در اوکراین که در اینجا رسانه اوکراینی اد
همان طور که احتمالا قبلا در مورد موشک استاراستریک مطالعه کردید ، سیستم هدایتی این موشک پرتو سوار لیزری است.
در ابتدای کار بگویم که برد آتش این موشک بین ۳۰۰ متر تا ۷ کیلومتر و ماکزیمم ارتفاع درگیری آن ۵ کیلومتر است.
حال برسیم به نحوه هدایت موشک استار استریک! بر خلاف هدایت نیمه فعال لیزری که در آن یک پرتو لیزر قدرتمند به هدف تابیده می شود و جستجوگر موجود در دماغه سلاح پرتاب شده (بمب یا موشک هدایت لیزری) پرتو لیزر منعکس شده را دریافت کرده و به سمت آن حمله میکند ، در سیستم هدایت پرتو سوار لیزری که زیر مجموعه ای از نوع هدایت نیمه فعال فرمان بر خط دید (SACLOS) است ، یک دامنه پرتو لیزر از سیستم کنترل موشک وجود دارد که هدف را دنبال می کند و موشک با دیتکتوری که در انتهای خود دارد ، پرتو لیزر را گرفته و کامپیوتر موشک با تنظیم سطوح کنترل آن ، سعی میکند موشک را روی امتداد پرتو لیزر نگه دارد تا در نهایت به هدف خود اصابت کند.
همان طور که گفتم نحوه هدایت موشک دوش پرتاب استاراستریک هم پرتوسوار لیزری است که مزایا و معایب خود را دارد. مزیت مهم این مدل هدایت این است که امکان اخلال روی رله ارتباطی موشک و سیستم هدایتی آن وجود ندارد. یعنی با پرتاب چف و فلر یا حتی سایت های اخلال گری لیزری فعال سیستم دفاعی پرزیدنت اس نمی توان روی آن اخلالی ایجاد کرد.
اما این سیستم هدایتی معایبی دارد. در این حالت دیگر موشک مثل استینگر فایر اند فورگت نیست و تا لحظه اصابت موشک به هدف ، اپراتور شلیک کننده ، باید سایت نشانه گیری سیستم شلیک موشک را روی هدف نگه دارد. در ادامه به هر دلیلی هدف از خط دید اپراتور خارج شود موشک نیز خطا می رود و نگه داشتن همین نشانه روی روی اهدافی که مانور می دهند یا با سرعت در حال حرکت هستند بسیار دشوار است. به همین دلیل است که سرعت موشک استاراستریک زیاد است تا فرصت واکنش را از هدف خود بگیرد زیرا عملا امکان مانور خاصی برای موشک وجود ندارد و به علت سرعت زیاد موشک ، به هر دلیلی اگر اپراتور کنترل خود روی هدف را از دست دهد ( به علت سرعت هدف یا مانور دادن یا خارج شدن از خط دید یا وجود موانع جلو دید) ، موشک خطا می رود.
موشک هایی که سیستم هدایتی مشابه دارند مثل دوش پرتاب RBS-70 سوئدی است که البته برد بیشتر ولی ارتفاع پروازی کمتری دارد. این موشک ها برای بالگرد هایی که بی خبر از همه چی در حال پرواز هستند بسیار مهلک هستند خصوصا اینکه اقدامات متقابل دفاعی آن ها نیز بی تاثیر است ولی اگر بالگرد مجهز به سیستم کشف کننده تابش لیزر باشد می تواند متوجه استاراستریک شده و واکنش نشان دهد که الباقی آن بستگی به شانس و مهارت خلبان بالگرد و توان مانور و وجود عوارض طبیعی و مصنوعی برای خارج شدن از خط دید و ... دارد.
LHA
@Partisan2015
🔸توپ بدون لگد سوئدی کارل گوستاف M4 در خدمت نیرو های مدافع اوکراینی واقع در منطقه خارکف
Xterm
@Partisan2015
پارتیزان
🔹اولین ویدئو دیده شده از فعالیت دوشپرتاب Starstreak انگلیسی در اوکراین که در اینجا رسانه اوکراینی اد
🔹خب مثل اینکه مورد فوق به جای اولین شلیک موشک HVM Starstreak ، شلیک موشک LMM Martlet نسخه زمین به هوا بوده که مشخص می شود انگلیس در بین موشک های Starstreak ، موشک های چند منظوره سبک مارتلت تطبیق یافته با سامانه استاراستریک را هم بی سر و صدا به اوکراین داده است که هر دو موشک از یک لانچر یکسان شلیک میشوند.
🔹موشک پدافندی مارتلت مانند استاراستریک هدایت پرتو سوار لیزری دارد و بر خلاف استاراستریک که سه پیکان جهت درگیری با هدف هوایی دارد، از یک موشک با برد 6 کیلومتر و سرعت 1.5 ماخ (نصف سرعت استاراستریک) بهره می برد که برای زدن پهپاد ها گزینه بهتر و مقرون به صرفه تری می باشد.
Maverick
@Partisan2015
پارتیزان
🔹خب مثل اینکه مورد فوق به جای اولین شلیک موشک HVM Starstreak ، شلیک موشک LMM Martlet نسخه زمین به هو
🔹با حضور این موشک، اپراتور های استاراستریک در صورت داشتن تجهیزات لازم میتوانند در حالت مولتی لانچر، از هر دو موشک HVM و LMM جهت درگیری با اهداف استفاده کنند و اپراتور هنگام درگیری با پهپاد که سرعت پرواز کمتری دارد اقدام به شلیک موشک LMM با سرعت 1.5 ماخ کند تا موشک های HVM با سرعت 3 ماخ را برای بالگرد و حتی جنگنده های پشتیبانی نزدیک که در ارتفاع پایین پرواز میکنند نگه دارد.
Maverick
@Partisan2015
با تایید های رسمی امروز ، انگلستان موشک کروز ضد کشتی هارپون را نیز به اکراین ارسال کرده و اکنون در اختیار اکراینی هست.
در مورد این موشک احتمالا با نصب لانچر های مایل پرتاب مارک ۱۴۱ که در اصل دریاپایه هستند ، به روی زمین یا پشت یک کامیون ، مشکل سکوی شلیک این موشک ها به راحتی حل شود. مشکل دیگر اکراینی ها کشف موقعیت هدف برای شلیک موشک های هارپون است که آن هم با یک رله ارتباطی و اطلاعات مخابره شده از آواکس های ناتو حل می شود.
در طرف مقابل بهترین ناو از نظر پوشش پدافندی ناوگان دریای سیاه روسیه ، نه رزم ناو مسکوا بلکه همان فریگیت کلاس گری گرویچ است که به نسخه دریاپایه سامانه پدافندی بوک مجهز است. البته همه ناو های مستقر در دریای سیاه سامانه های دفاع نزدیک دارند ولی در عمل باید دید چه می شود.
اگر عقل سالمی در نیروی دریایی روسیه باشد ، یکی دوتا از ناو های مجهز به سیستم پدافندی پالیمنت-ردوت مانند کروت های کلاس استراگاشچی یا یکی از فریگیت های کلاس گورشکوف را وارد دریای سیاه میکند.
با توجه به برد هارپون ها ، اکراینی ها میتوانند آن ها را سمت ناو های مستقر در دریای آزوف هم شلیک کنند.
LHA
@Partisan2015
پارتیزان
🔹اولین ویدئو دیده شده از فعالیت دوشپرتاب Starstreak انگلیسی در اوکراین که در اینجا رسانه اوکراینی اد
🔹لاشه پهپاد اورلان 10 روسی که توسط موشک LMM Martlet سرنگون شده است.
Maverick
@Partisan2015