ویژگی های شخصیتی و اخلاقی منحصر به فرد حضرت علی(ع) چیست؟
امیر مومنان دارای ویژگی های منحصر به فرد است؛ تولد اميرالمومنين علي ـ عليه السلام ـ در خانه كعبه بوده، او تربیت شده پیامبر(ص) و شاگرد حضرت است، کسی است که در جای پیامبر خوابید، باب علم نبی، یکی از آل عبا، همسر فاطمه (س) و یکی از افرادی است که در مباهله حضور داشت، وقتی حضرت انگشتر خود را در نماز به فقیر داد آیه زکات نازل شد و بسیاری از آیات قرآن در حق او نازل شده است.
وقتی معاویه درباره امام بد گوئی کرد سعد وقاص اعتراض نمود و گفت: تنها یکی از ویژگی های علی را داشتم برایم بس بود. حدیث منزلت، حدیث غدیر و حدیث ضربه علی که معادل عبادت ثقلین است نشان از شخصیت والای حضرت علی (ع) دارد. وقتی معاویه گفت: هرکس درباره وصف علی (ع) بهترین توصیف را داشته باشد این سکه های زر را به او خواهم داد ؛ عمرو عاص که یکی از دشمنان حضرت بود بهترین وصف را گفت و شعری سرود و معاویه سکه ها را به طرف او انداخت.
شهيد مطهري درباره ساعات آخر عمر حضرت علي عليهالسلام ميفرمايد: شگفتانگيزترين دورههاي زندگي علي عليه السلام در حدود 45 ساعت؛ يعني فاصله ضربت خوردن تا وفات مي باشد. انسان کامل بودن علي عليه السلام اين جا ظاهر مي شود؛ يعني در لحظاتي که با مرگ مواجه شده است. شگفتي هاي علي عليه السلام و معجزه هاي انساني او در اين جا ظاهر مي شود. علي عليه السلام در بستر افتاده و ساعت به ساعت حالش وخيم تر مي شود و سموم روي بدن مقدس علي عليه السلام بيشتر اثر مي گذارد، اصحاب ناراحتند، گريه و ناله مي کنند؛ ولي لب هاي علي خندان و شکفته است و مي فرمايد: «شهادت در راه خدا، هميشه آرزوي من بوده و براي من چه چيز از اين بهتر که در حال عبادت شهيد شوم». پر حرارت ترين سخنان علي عليه السلام در همين 45 ساعت بوده است.
ابن ابي حديد، شارح بزرگ نهج البلاغه و از متفکران برجسته جهان اسلام مي نويسد: «امتيازات علي عليه السلام از لحاظ عظمت، جلال و شهرت در آن حدّ اعلاست که شرح کردن و بحث و تفصيل دادن آنها ناروا و بيهوده است... من چه بگويم در حق مردي که دشمنانش نتوانستند عظمت و فضايل او را منکر شوند و همه آنان به برتري شخصيت او اعتراف کردند...؟ من چه بگويم درباره مردي که همه فضيلت ها به او منتهي مي شود و هر مکتب و هر گروهي خود را منتسب به او مي سازد. آري، او رئيس همه فضيلتها است
https://eitaa.com/joinchat/4020764681C9173e34a19
شیعیان تا به امروز چه اندازه توانسته اند نماینده شایسته ای برای فرهنگ علوی باشند؟
متاسفانه همه جوامع اسلامی از جامعه آرمانی علوی فاصله زیاد دارند ؛ نخبگان جامعه باید در عمل به سیره حضرت پیشگام شوند تا جامعه اصلاح شود و به سوی جامعه علوی حرکت نماید کاستی ها زیاد است و آسیبها فراوان ؛ نامه ها و خطبه های حضرت و سیره حضرت بسیار گفته می شود اما در عمل پایمان لنگ است ؛ جشم طبقات پایین جامعه همیشه به بالاست وقتی حاکمان به سوی ثروت اندوزی میل می کنند افراد جامعه نیز نا خود آگاه به آن سو مایل می شوند.
تا نخبگان جامعه اعم از طبقات حاکمه یا طبقات علمی و فرهنگی اصلاح نشوند اصلاح جامعه ممکن نیست ؛ لذا امیر مومنان از خود شروع کرد در حاکمیت به ساده زیستی و ترویج روحیه حمایت از طبقات فرو دست تا فرمانداران و استاندارانش هم از او پیروی نمایند و این روش را حضرت مایه آرامش جامعه می داند ؛ حضرت یکی از استاندارانش را به خاطرذ حضور بر سر سفره الوان و اشراف ملامت نمود چون بازتاب و انعکاس آن بد بود و شایسته حکومت علی نبود
https://eitaa.com/joinchat/4020764681C9173e34a19
کتاب قرآن و معصومان در آیینه علوی ~امیرعلی حسنلو - نشر مشهور - آدینه بوک
https://www.adinehbook.com/gp/product/9645380791
امیرالمومنین(ع) با صبر انقلابی خود زمینهساز وحدت و صدور اسلام شد | وارث
https://vareth.ir/news/110255
ابو عبدالله زنجانی:
امیرالمومنین(ع) با صبر انقلابی خود زمینهساز وحدت و صدور اسلام شد | وارث
https://vareth.ir/news/110255
https://eitaa.com/joinchat/4020764681C9173e34a19
11.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
https://eitaa.com/joinchat/4020764681C9173e34a19
فضایل امیر مومنان علیه السلام درمنابع اهل سنت واز زبان اهل سنت بسیار شیرین ببینید ومنتشر کنید با لینک کانال پاسخ به شبهات
شبهه ای در فضای مجازی بسیار پر رنگ مطرح می شود از سوی وهابیت که شیعه را یهود ساخت برای اختلاف افکنی بین امت اسلام
این شبهه نیاز به پاسخ دارد 👇👇👇👇👇
درست است که بین مسلمانان اختلاف وجود دارد، اما این تفرقه را یهود، از طریق کعب الأحبار، با جعل روایات، وارد متون دینی کرده است؛ به تعبیر دیگر، این دسته از روایات که به اسرائیلیات مشهورند، در منابع اهل سنت فراوان است تا منابع شیعه؛ افکار داعش از همین طریق در میان اهل سنت، گسترش پیداکرده، که همه را تکفیر می کنند و خود را تطهیر؛ افکار ابن تیمیه، منبعث و متأثر از یهود است که این اختلافات را در میان مسلمانان به وجود آورده؛ اختلافی که سبب سیطره و سلطه بیگانگان به ممالک اسلامی شده ؛ اما شیعه، منادی وحدت امت اسلام است، تا مسلمانان، شوکت و عظمت سابق خود را باز یابند .
https://eitaa.com/joinchat/4020764681C9173e34a19
اگر منظور شبهه گران در این نسبت دادن شیعه به عبداله بن سباء هست ، همه محققان معاصر، از جمله علامه طباطبایی، علامه عسکری و طاها حسین مصری، بر این اعتقادند که اساساً فردی به نام عبدالله بن سبأ وجود خارجی نداشته و شخصیت او ساخته و پرداخته افرادی مانند سیف بن عمر است. که طبری از او نقل سخن کرده است علامه عسگری با تحقیق تفصیلی به این حقیقت رسید که این جعل نیز در منابع اهل سنت بوجود آمده ومغرضانه بوده است
در میان منابعی که نام عبدالله بن سبأ را ذکر کردهاند، تاریخ طبری در میان اهل سنت و رجال کشّی بین شیعیان، منابع مرجعاند؛ اوّلین منبع، تاریخ طبری (۲۲۴-۳۱۰ق) است؛ سند طبری در نقل ماجرای عبدالله بن سبأ، شخصی به نام سیف بن عمر می باشد؛ تاریخنگاران دیگر مانند ابناثیر (درگذشت ۶۳۰ق)، و ابنعَساکر (درگذشت ۵۷۱ق)، جریان را با استناد به سیف نقل کردهاند.
راوی اصلی طبری در اثبات وجود ابنسبأ، یعنی سیف بن عُمَر، از نگاه بسیاری از عالمان اهل سنت، ضعیف و غیرقابلاعتماد است: عالمانی مانند یحیی بن معین (درگذشت ۲۳۳ق) نسایی (درگذشت ۳۰۳ق)، ابوداود (درگذشت ۲۷۵)، ابنحمّاد عقیلی (درگذشت ۳۲۲ق)، ابن ابی حاتم (متوفی به سال ۳۲۷ق)، و ابن حبان (درگذشت ۳۵۴ق)، از وی، با عناوینی چون: ضعیف در روایت، جاعل حدیث و غیر قابل اعتماد یاد کردهاند.
https://eitaa.com/joinchat/4020764681C9173e34a19
منابع
نگاه کنید به عسکری، عبدالله بن سبأ و اساطیر اخری، ۱۴۱۷ق، ج۲، ۳۰۸؛ طباطبایی، «عبدالله بن سبأ»، ص۱۹۴؛ طه حسین، الفتنة الکبری، قاهره، ج۲، ص۱۳۴.
. ابن حجر، تهذیب التهذیب، ۱۳۲۶ق، ج ۴، ص۲۹۵.
. ابنحماد، الضعفاء الکبیر، ۱۴۰۴ق، ج۲، ص۱۷۵.
. ابن ابیحاتم، الجرح والتعدیل، ۱۳۷۱ق، ج ۴، ص۲۷۸.
. ابن حبان، المجروحین، ۱۳۹۶ق، ج۱، ص۳۴۵.
در شبهه دیگر این امور را بدعت شیعه می نامند
تقیه، خمس، قبرپرستی، ضد وحدت و خرافهپرست