197 - حجّ در ماههای معینی است، پس هر که در آن ماهها ملتزم به حجّ شد، همبستری و نافرمانی و مجادله در اثنای حجّ ممنوع است، و هر چه نیکی کنید خدا آن را میداند، و توشه بگیرید که بهترین توشه تقواست، و ای خردمندان از من پروا کنید
198 - مانعی نیست که [در سفر حجّ] از فضل پروردگار خویش روزی بجویید، و چون از عرفات کوچ کردید، در مشعر الحرام خدا را یاد کنید و او را یاد کنید همانگونه که شما را هدایت کرد، و محققا شما پیشتر، از گمراهان بودید [و چیزی نمیدانستید]
199 - آنگاه از همان جا که مردم روانه شدند روانه شوید و از خدا آمرزش بطلبید که خدا آمرزندهی مهربان است
200 - و چون اعمال خود را به انجام رساندید، خدا را آنسان که پدران خود را ذکر میکنید یاد کنید بلکه بالاتر از آن پس بعضی از مردم [دنیا طلب] میگویند: پروردگارا! به ما در همین دنیا عطا کن، و او را در آخرت نصیبی نیست
201 - و برخی از آنها گویند: پروردگارا! ما را در دنیا نیکی و در آخرت نیکی عطا کن و ما را از آتش نگاه دار
202 - آنها هستند که از دستاوردشان نصیبی خواهند داشت و خدا در حسابرسی، سریع است ✅ #جرعه_ای_از_کلام_نور
📚 #صفحه_31 ، سوره مبارکه #بقره
@pasokh2
203 - و خدا را در روزهای معینی یاد کنید پس هر که شتاب کند [و اعمال را] در دو روز انجام دهد گناهی بر او نیست، و نیز هر که [تا روز سوم] تأخیر کند گناهی بر او نیست، [این] برای کسی است که تقوا پیشه کند و از خدا پروا کنید و بدانید که بیتردید شما به سوی او محشور میشوید
204 - و از مردم کسی است که گفتار او در بارهی زندگی دنیا [و پارسایی] مایه اعجاب توست و خدا را بدانچه که در دل دارد گواه میگیرد، و حال آن که او لجوجترین دشمنان است
205 - و چون بازگردد [ یا به مقامی رسد] بکوشد تا در زمین فساد کند و کشت و نسل را تباه نماید، و خدا فساد را دوست ندارد
206 - و چون به او گفته شود: از خدا پروا کن! نخوت او را به گناه کشاند، پس جهنّم او را بس است و چه بد بستری است
207 - و از مردم کسی است که در طلب رضای خدا از سر جان میگذرد، [چون علی در بستر پیامبر] و خدا به بندگان مهربان است
208 - ای کسانی که ایمان دارید! همگی به طاعت خدا درآیید و گامهای شیطان را دنبال نکنید که او برای شما دشمنی آشکار است
209 - و اگر پس از روشنگریهایی که سوی شما آمد کجروی کنید بدانید که خدا شکستناپذیر و حکیم است
210 - آیا منتظرند که [عذاب] خدا در سایههایی از ابر و فرشتگان به سراغ آنها بیاید و کار یکسره شود! و همه کارها به خدا باز گردانده میشود ✅ #جرعه_ای_از_کلام_نور
📚 #صفحه_32 ، سوره مبارکه #بقره
@pasokh2
سوال : بسیاری شبهه میکنند که روزه گرفتن در این ایام بسیار گرم و طولانی اشتباه محض است و برای بدن بویژه کلیه ها ضرر دارد چه جوابی دارید؟
پاسخ : برخی ساده و ناآگاهند، اما بسیاری حتی ایمان به خداوند متعال و معاد را اشتباه محض میدانند و حال آن که خودشان در این اشتباه محض فرو رفتهاند و به اشتباه خود نیز میبالند.
از این رو، باید دقت شود که اگر اساساً توحید، نبوت، معاد، قرآن، اسلام و احکام را قبول ندارند، نباید وارد فروع و احکام شوند و اگر قبول دارند، نباید حکم خدا را «اشتباه محض» بخوانند. این نحو بیان، حاکم از بغض گوینده است به عبادت خداوند سبحان.
خداوندی که روزه را برای تمامی امم و در ماه رمضان برای مسلمانان واجب نمود، نفرمود که برای روزهای کوتاه، خنک و کنار دریاست؛ بلکه فرمود: هر کس این ماه را درک کرد و مریض یا مسافر نبود، روزه بگیرد. خواه روز بلند باشد یا کوتاه، هوا سرد باشد یا گرم، هوای نفس انسان اجازه دهد یا خیر؟
از نظر برخی، هر چه خدا حکم کرده باشد، ضرر دارد و هر کاری که خودشان بکنند، اگر چه تابعیت کامل از نفس حیوانی و سبک زندگی کاملاً حیوانی باشد، عین علم، بهداشت و فایده است. حتی برای عرقخوری یا قمار یا زنا یا سایر مفاسد خود نیز بهانه و دلیل میآورند و سعی در توجیه علمی آن و تطهیر عمل قبیح خود میکنند، چنان چه حتی برای نسلکُشی نیز فلسفه میبافند.
اما اسلام عزیز، دین «لا ضَرَر» است و به هیچ کاری که برای انسان ضرر داشته باشد، حکم نکرده است.
*- در روزه نیز چنین است، کسی که میداند روزه گرفتن برای او ضرر دارد، نباید روزه بگیرد و اگر بگیرد نیز قبول نیست و به وقت بهبود باید قضا کند و کفاره هم بدهد. احکام روزه بسیار دقیق و روشن بیان شده است، از جمله:
از فتاوای مقام معظم رهبری:
*- اگر از گفته پزشک متديّن و امين اطمينان حاصل کنيد که روزه براى چشم شما ضرر دارد و يا خوف ضرر داشته باشيد، روزه گرفتن براى شما واجب نبوده و بلکه جايز هم نيست، و با خوف ضرر نيت روزه صحيح نيست و در صورت عدم خوف ضرر نيت روزه اشکال ندارد، ولى صحّت روزه متوقف بر اين است که براى شما واقعاً ضرر نداشته باشد.
*- اگر روزه براى چشمان شما ضرر دارد، واجب نيست روزه بگيريد، بلکه واجب است افطار کنيد و اگر بيمارى شما تا ماه رمضان آينده استمرار پيدا کرد، قضاى روزه بر شما واجب نيست، ولى واجب است که عوض هر روز يک مدّ طعام به فقير بدهيد.
س 755: اگر پزشک شخصى را از روزه گرفتن منع کند آيا با توجه به اينکه بعضى از پزشکان اطلاعى از مسائل شرعى ندارند، عمل به گفته او واجب است؟
ج: اگر مکلّف از گفته پزشک يقين پيدا کند که روزه براى او ضرر دارد و يا از گفته وى يا منشأ عقلايى ديگرى براى او خوف از ضرر حاصل شود، روزه گرفتن براى او واجب نيست، بلکه جايز هم نيست.
س 732: دخترانى که تازه به سن تکليف رسيدهاند و روزه گرفتن بر آنها مقدارى مشکل است، چه حکمى دارند؟ آيا سن بلوغ شرعى دختران اکمال نه سال قمرى است؟
ج: بنا بر نظر مشهور، بلوغ شرعى دختران همان تکميل نه سال قمرى است که در اين هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضى از عذرها جايز نيست، ولى اگر روزه گرفتن براى ايشان ضرر داشته باشد يا تحمل آن برايشان همراه با مشقت زياد باشد، افطار براى آنها جايز است.
س 735: اگر فردى به خاطر عذرى قوى، پنجاه درصد احتمال دهد که روزه بر او واجب نيست و به همين دليل روزه نگيرد، ولى بعداً معلوم شود که روزه بر او واجب بوده، از جهت قضا و کفّاره چه حکمى دارد؟
ج: اگر افطار عمدى روزه ماه مبارک رمضان به مجرد احتمال عدم وجوب روزه بر وى باشد، در فرض سؤال علاوه بر قضا، کفّاره هم بر او واجب است. اما اگر افطار به علت ترس از ضرر باشد و ترس هم منشأ عقلايى داشته باشد، کفّاره واجب نيست، ولى قضا بر او واجب است.
س 742: آيا مسافرت عمدى در ماه رمضان به قصد افطار و فرار از روزه گرفتن، جايز است؟
ج: مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، و در صورت مسافرت، ولو اينکه براى فرار از روزه باشد، افطار بر او واجب است.
س 747: من به لطف خداوند متعال داراى فرزندى هستم که شيرخوار است. ان شاء الله تعالى بزودى ماه مبارک رمضان فرا خواهد رسيد. در حال حاضر مىتوانم روزه بگيرم ولى در صورت روزه گرفتن، شيرم خشک خواهد شد. با توجه به اينکه داراى بنيه ضعيفى هستم و کودکم هر ده دقيقه شير مىخواهد، چه وظيفهاى دارم؟
ج: اگر به دليل کم يا خشک شدن شيرتان بر اثر روزه، خوف ضرر بر طفل خود داشته باشيد، روزهتان را افطار کنيد، ولى براى هر روزى بايد يک مدّ طعام به فقير بدهيد و قضاى روزه را هم بعداً بجا آوريد.
سوال : آیا نقش حضرت والا در سریال بانوی عمارت یک شخصیت تاریخی واقعی است ؟
پاسخ : حضرت والا در سریال بانوی عمارت همان جهانبخش میرزا پسر عموی شاهزاده ارسلان بود که به علت کینه ای قدیمی این روز ها در فکر انتقام از پسر عمویش است .
این شخصیت ساخته و پرداخته ذهن نویسنده سریال بانوی عمارت بوده و در تاریخ ایران چنین شخصیتی وجود نداشته است . @pasokh2
✅ سوره #یس
☘ #سوال : چرا سوره یس قلب قرآن لقب گرفته است؟ این سوره چه اهمتی دارد که سورههای دیگر ندارند؟ چون من حقیقتش خیلی حدیث در فضیلت این سوره دیدم و خیلی امامان به خواندن و انس با این سوره تاکید کردهاند. علت این همه اهمیت چیست؟
☘ پاسخ و متن کامل سوره مبارکه یس در لینک زیر
👋 yon.ir/986Oi
👋 yon.ir/xEXwh
💎کانال پاسخگو
@pasokh2
💠 #پاسخ: روايت فوق با اشكال مختلف و با قلم متفاوت در كتابهاي حديثي از معصوم نقل شده است:
مانند: «مَنْ آنسَ باللهِ استوحَشَ مِنَ الناس». هر كس با خدا انس بگيرد، از مردم وحشت دارد.
«مَنْ استوحشَ مِنَ الناسِ أنسَ باللهِ سبحانَه». كسي از مردم دوري گزيند، با خداي سبحان انس بگيرد.
«ثمرةٌ الاُنسِ بالله الإستيحاشُ مِنَ الناس». ثمره انس با خدا، دوري گزيدن از مردم است.
واژة «انس» در بعضي از جوامع روايي به صورت ثلاثي مجرد (أنس) و در بعضي ديگر به صورت ثلاثي مزيد آمده است (آنس).
زندگي اجتماعي با همه اهميتش، نميتواند ارزش مطلق دانسته شود. در بعضي مواقع لازم است جامعهگريزي و هجرت از مردم را كه قرآن به چند نمونه از آن اشاره كرده است، انتخاب نمود. مانند :
1. داستان اصحاب كهف كه آن جوانان صالح از اجتماع و مردم فاسد زمانه خود كناره گيري نمودند و قرآن نيز از آنها ستايش كرده است.
2. كنارهگيري حضرت ابراهيم ـ عليه السّلام ـ از جامعه شرك آلود نمرودي.
3. رهبانيت اصحاب حضرت عيسي ـ عليه السّلام ـ به خاطر حفظ دين.
در قرآن به همان اندازه كه به محبت كردن به مردم اهميت داده شده است، به تبري از بعضي از انسانها و دور شدن از آنها نيز اهميت داده شده است، همانطور كه در كنار بحث صلح و مسالمت، از جهاد نيز بحث كرده است. قرآن توصيه ميكند كه در برخي مواقع براي حفظ دين لازم است از اجتماع و مردم كنارهگيري كرد. به عنوان نمونه مي فرمايد : «حقاً كه ابراهيم و يارانش الگوي نيكو هستند براي شما، هنگامي كه به قوم خود گفتند: ما از شما و آنچه كه ميپرستيد بيزاريم.»
روايت مورد سؤال در مقام توصيه اخلاقي است. زماني كه انسان به خدا نزديكتر شود. خود را از جاذبههاي دنيوي دور نگه ميدارد و دلبستگي را از تعلقات دنيوي ميرهاند. اگر در روايت فوق اين نكته مطرح شده است كه الفت و انس به خدا، سبب وحشت از مردم ميشود وحشت و ترس از خود مردم نيست، بلكه انسان با تقوا، از گناهان مردم وحشت دارد و دوست دارد از آنها دوري كند تا گناه، او را غافل و از رحمت خداوند دور نسازد.
💠 آیت الله ##جوادی_آملی
💎کانال پاسخگو
🆔 @PASOKH2