پرسش:
کسي که در جهاد با دشمن شهيد ميشع با زني که زير زايمان ميميره هر 2 شهيد حساب ميشن ولي مقام اين 2 يکي هست فرق بين اين ها را بگويد
🌸☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
سلام علیکم
شهادت در فرهنگ اسلام دو معنای متفاوت دارد:
معنای خاص: کشته شدن در معرکه جنگ در راه خدا که احکام خاص در فقه اسلامی دارد، از جمله عدم نیاز شهید به غسل و کفن، بلکه با همان لباس خونین دفن می شود.
معنای گسترده و عام: معنای وسیع شهادت آن است که هر مومنی که در مسیر انجام وظیفه الهی کشته شود، یا بمیرد، همانند سربازی که در درگیری با اشرار و یا با منافقان به درجه رفیع شهادت رسیده است ثواب شهادت را خواهد برد اما احکام آن را ندارد. یعنی مانند مردگان دیگر نیاز به غسل و کفن و ..... دارد.
در روایات اسلامی آمده است که چند گروه به خاطر داشتن چند خصوصیت شهید از دنیا می روند:
تحصیل علم: از پیامبر گرامی (ص) نقل شده: کسی که در طریق تحصیل علم از دنیا برود، شهید مرده است.(1)
معرفت حق و رسول: حضرت علی (ع) میفرماید: کسی که در بستر از دنیا رود، اما معرفت حق پروردگار و معرفت واقعی پیامبر (ص) او و اهل بیتش (ع) را داشته باشد، شهید از دنیا رفته است. (2)
دفاع از مال: در حدیث دیگری از امام صادق (ع) می خوانیم: کسی که برای دفاع از مال خود در برابر مهاجمان ایستادگی کند و کشته شود، شهید است. (3)
در برخی روایات نیز کسانی که در راه تامین معاش خانواده قدم بر می دارند به عنوان مجاهد فی سبیل الله معرفی شده اند. از این تشبیه میتوان نتیجه گرفت که مرگ آنان نیز در حین کار و کسب معاش مرگی شهادت گونه است.
مرگ در هنگام زایمان: امام صادق علیه السلام در ضمن روایتی اجر و مقام زنان را از زبان خداوند به حضرت حوا بیان مینماید : يَا حَوَّاءُ أَيُّمَا امْرَأَةٍ مَاتَتْ فِي وِلَادَتِهَا حَشَرْتُهَا مَعَ الشُّهَدَاء؛ هر زنی که در حال زایمان از دنیا برود اجر شهید برای او خواد بود.(4)
شهادت به این معنا نیست که هر گناهی که فرد انجام داده است به یکباره نادیده گرفته شود و بدون حساب وارد بهشت شود. همانطوری که در روایات آمده شهید میدان جنگ نیز اگر حق الناسی بر عهده داشته باشد مورد حسابرسی و عقوبت قرار میگیرد.
موفق باشید.
..........................................
(1) سفینه البحار، ج ۱، ماده شهد ص ۷۲۰ چاپ قدیم
(2) نهج البلاغه، خطبه ۱۹، آخر خطبه
(3) سفینةالبحار، ج اول، ماده شهد چاپ قدیم
(4) مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج15، ص 214
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
@pasokhgoo5
پرسش:
سلام ايا دردو دل هست تو اسلام برا کسي بکنيم يا ادم بايد غم و غصه هاشو فقط به خدا بگه؟؟؟
🌸☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
سلام علیکم
معمولا درد و دل با انسان هایی که دلسوز فرد هستند انجام میشود و از این جهت باعث آزرده شدن آنها می گردد. بنابراین اگر انسان بتواند خود دار باشد و غم خود را در دل و شادی خود را اظهار کند بهتر است. علاوه بر اینکه بیان مشکلات خود باعث از بین رفتن شخصیت و اعتبار انسان میشود.
امیرالمومنین علیه السلام میفرماید: «رَضِيَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ عَنْ ضُرِّه؛ کسی که مشکلات خود را بازگو کند به ذلیل شدن خود تن در داده است.»(1)
البته گاهی درد و دل کردن به هدف مهم و مشروعی مانند مشورت گرفتن انجام میشود که اشکالی ندارد.
در هر صورت اگر بخواهیم با کسی درد و دل کنیم حداقل باید این شرایط را اعیات کنیم:
اگر قرار است از آن فرد راهنمایی و مشاوره گرفته باشد کسی باشد که ویژگی های یک مشاور خوب مانند عاقل بودن و ترسو نبودن را داشته باشد. فرد ترسو شرایط انسان را وخیم تر از آنچه هست به تصویر می کشد و قدرت انتخاب و تصمیم گیری را از فرد میگیرد. فرد نادان نیز با دادن راه حل های اشتباه مشکل را بزرگتر میکند.
فرد مطمئنی باشد که باعث نشود آبروی انسان در نزد او برود و او نیز آبروی انسان را در نزد افراد دیگری ببرد.
گله و شکایت از خداوند و ناشکری نباشد که باعث بدبین شدن فرد مقابل به تقدیرات الهی شود.
باید در درد و دل خود از کسی حرفی نزنید و باعث غیبت نشوید.
موفق باشید.
.............................
1. تحف العقول، ص201.
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
@pasokhgoo5
🌻پرسش:
حس ميکنم اعتقادم ب خدا داره از بين ميره چون قبلا نمازمو حتي اگه دير هم ميشد ميخوندم ولي الان اصلا برام مهم نيست ک بخونم يانخونم...قبلا حجاب داشتم ولي الان کامل ب سمت بي حجابي کشيده شدم...
هرچي از خدا کمک خواستم هيچ جوابي نشنيدم و همينطور مدام دلسرد شدم .
قبلا اگه ي گناهي ميکردم ميدونستم از سر ناداني و جهل ولي الان با وجود اينکه ميدونم اينکار گناهه باز ب تکرار انجام ميدم.
ممنون ميشم راهنمايي کنيد
☘☘☘☘☘🌸
پاسخ:
با عرض سلام و ادب خدمت شما
از حسن اعتمادتون سپاسگذارم اميدوارم زندگي بسيار خوب و موفق و با عاقبت بخيري را داشته باشيد
پرسشگر محترم؛
اعتقادات انسان از لايه هاي ناپيداي روح آدمي و از بافت شخصيتي او بر مي خيزند كه امروزه در روان شناسي آن را "شاكله" مي نامند. شاكله فاصله ميان انديشه و عمل را پر مي كند؛ بدين معنا كه شاكله در تجسم انديشه در قالب اعمال، نقش سرنوشت سازي را دارد. علت اين كه به بسياري از مقصودات مان نمي رسيم، همين نكته است، مثلاً بارها نيت و قصد جدي داريم كه نماز صبح مان را سر وقت بخوانيم، ساعت را كوك مي كنيم، به اعضاي خانواده مي سپاريم، بلند هم مي شويم نماز مي خوانيم، ولي اوّلاً اين كار هميشگي نيست. ثانياً لذتي از آن نمي بريم! و يا اگر مدتي نيز ادامه پيدا كند بعد از مدتي به بن بست حيراني رسيده و انسان را سرگردان مي كند.
وقتي انسان در اين ناحيه دچار ضعف باشد ،بيشتر وقت خود را به حيراني و سرگرداني و غرق شدن در تخيّلات و توهمات و تشويش ها اضطراب ها مي گذارند؛ يعني تقريباً همان حالت هايي كه با آن در حال ستيزه و مبارزه هستيد و روح شما را دستخوش آزار و ناراحتي كرده است. مي دانيد علت چيست؟
علت اين است كه شاكله شما يعني "من حقيقي" و "شخصيت واقعي" تان، هنور به آنچه مي خواهيد انجام دهيد، اعتقادي ندارد يا هنوز آن را جدّي و مهم تلقي نكرده است. حتماً مي پرسيد كه چه راهي براي رهايي از اين وضع وجود دارد؟
از ميان راه هاي گوناگون، يك راه بهترين و كارآمدترين است و آن اين كه:
براي رسيدن به اين راه لازم است بدانيد كه "آن چه براي انسان از آب و هوا و غذا مهمتر و ضروري تر است،عنصر آگاهي است". منظور از آگاهي اين است كه با خواندن كتاب و ابزارهايي كه مي توانند سبب بيداري و آگاهي انسان گردند، انديشه خويش را اصلاح كند كه نتيجه اش تقويت ايمان و اعتقادات از راه آگاهي است. در اين زمينه مي توانيد آثار شهيد مطهري را مطالعه بفرماييد. البته در مطالعه كتب شهيد مطهري بايد ترتيبي را رعايت كنيد كه در صورت تمايل در مكاتبات بعدي بپرسيد تا پاسخ دهيم.
نكته :
توجه به تغييرحالات دل :
تغيير و نوسانات دل تا حدي طبيعي است، ولي بايد مراقب وساوس شيطاني بود تا قلب دچار قساوت نشود. در اين راستا قرآن مجيد يكي از دعاهاي صالحان را همين امر ميداند و ميفرمايد: «ربّنا لا تزغ قلوبنا بعد إذ هديتنا وهب لنا من لدنك رحمه إنّك أنت الوهّاب؛(1) خدايا! دلهاي ما را پس از هدايت منحرف نكن و از جانب خود رحمتي فرو فرست كه تو بخشندهاي».
اين نكته در روايات نيز مطرح شده است.انسان حالات گوناگوني دارد. در نهجالبلاغه از اميرالمؤمنين(ع) نقل شده: «ان للقلوب شهوه و اقبالا و ادبارا» (2) بنابراين قلب انسان گاه اقبال به خدا و معنويات دارد و گاه پشت ميكند.
بزرگان ميگويند براي اين كه حالات خوش معنوي زائل نگردد بلكه تبديل به مقام شود و باقي بماند،شخص بايد مراقبه داشته باشد.
پينوشتها:
1. آل عمران (7) آيه 8 .
2. امام علي بن ابي طالب (ع)، نهج البلاغه، انتشارات دار الهجره قم ،ص 530، قصار 312 .
https://eitaa.com/pasokhgoo5
🌼 پرسش:
سلام
چگونه در اين شرايط فعلي حفظ ايمان داشته باشيم؟ يعني ايمانمان را حفظ کنيم
🌸☘☘☘☘☘🌸
🌼 پاسخ:
سلام عليکم
خداوند ميفرمايد: قو انفسکم و اهليکم نارا. اول خودتان و سپس خانوادتان را از آتش جهنم حفظ کنيد.(1)
خداوند در آيه اي ديگر ميفرمايد: عليکم انفسکم لا يضرکم من ضل اذا اهتديتم. اى كسانى كه ايمان آوردهايد! مراقب خود باشيد! اگر شما هدايت يافته ايد، گمراهى كسانى كه گمراه شده اند، به شما زيانى نمي رساند(2)
بنابراين در مورد گناهاني که در جامعه وجود دارد اگر شرايط نهي از منکر هست نهي از منکر کنيد. اما بدانيد قرار نيست به خاطر گناه و گمراهي ديگران شما نيز گمراه شويد.
این نکته را هم بدانید که پاک بودن در شرایط محیطی آلوده به مراتب از اهمیت و ارزش بیشتری برخوردار است.
بر روی رفتار و عملکرد خود نظارت مستمر داشته باشید. مومن ممکن است به تدریج دچار غفلت و ضعف ایمان شود. بنابراین به صورت روزانه اعمال خود را محاسبه و نسبت به خطاها و گناهان خود حساسیت نشان دهید و جبران کنید.
بیشتری تاثیر پذیری انسان از افرادی است که آنها را برای یک نوع ارتباط دوستانه ، شغلی و ... انتخاب کرده است. بنابراین نسبت به افرادی که با آنها رفت و آمد دارید مراقبت داشته باشید و آنها را از افراد صالح انتخاب کنید.
خودتان را از موعظه و مطالعه کتاب های خوب و سخنرانی های مفید محروم نکنید.
موفق باشيد.
...............................
(1) تحريم، 6
(2) مائده، 105
🌺
☘🌺
🌺☘🌺☘🌺☘
@pasokhgoo5
🌼 پرسش:
چرا راه شهادت براي خانم ها تا حدود زيادي بسته است؟
🌸☘️☘️☘️☘️☘️🌸
🌼 پاسخ:
با عرض سلام و ادب خدمت شما
از حسن اعتمادتون سپاسگذارم اميدوارم زندگي بسيار خوب و موفق و با عاقبت بخيري را داشته باشيد
پرسشگر محترم؛
در روايت آمده است « أَشْرَفَ الْمَوْتِ قَتْلُ الشَّهَادَة» (1) شريف ترين و ارزنده ترين مرگ، كشته شدن و شهادت در راه خدا است.
پيامبر اكرم (ص) مي فرمايد : « هر كسي آرزوي شهادت داشته باشد و صادقانه از خدا بخواهد او را با شهادت از دنيا ببرد، به آرزويش مي رسد، حتي اگر كشته هم نشود ثواب شهيد به او داده مي شود.» (2)
پرسشگر محترم؛ اين تنها شما نيستيد که آرزوي شهادت داريد بلکه شهادت، آرزوي هر مؤمن و از ويژگي هاي رفتاري اوست.
در حديثي از حضرت رسول خدا (ص) آمده است: مَنْ سَأَلَ اللَّهَ الشَّهَادَةَ بِصِدْقٍ بَلَّغَهُ اللَّهُ مَنَازِلَ الشُّهَدَاءِ وَ إِنْ مَاتَ عَلَى فِرَاشِهِ (3) هر كسي با صداقت از خدا شهادت بخواهد خداوند او را به درجات و مقامات شهدا نايل مي گرداند. اگر چه در بستر خود بميرد.
طبق روايت اگر شما با محبت قلبي و عملي اهل بيت، به مرگ طبيعي نيز از دنيا برويد ثواب شهيد را داريد. پيامبر اكرم (ص) فرمود: مَنْ مَاتَ عَلَى حُبِّ آلِ مُحَمَّدٍ مَاتَ شَهِيداً (4) هر كسي بميرد در حالي كه محبت آل محمد(ص) در دل داشته باشد شهيد است.
فردي به نام منهال مي گويد، روزي خدمت امام صادق (ع) عرض كردم: دعا كن خداوند شهادت را روزي من گرداند. امام فرمود: مؤمن ( در هر حال ) شهيد است .(5)
اما شهادت مي تواند دو معنا داشته باشد. يکي شهادت به معناي خاص يعني کشته شدن ميدان جهاد يا به دست دشمنان اسلام
و يکي در معناي اينکه اجر شهادت را برده باشند. در هيچکدام از اينها فرقي بين خانمها و آقايان نيست.
مقام «شهيد» و «شهادت» در فرهنگ اسلامي، منحصر به كساني كه در ميدان جهاد كشته مي شوند، نيست؛ هر چند آنان از روشن ترين مصاديق براي اين واژه هستند.
اما چه بسيار افرادي که در بستر از دنيا رفتند ولي اجر شهيد را دارند و چه بسيار افرادي که در ميدان نبرد کشته شدند و مرداري بيش نيستند.
بر اساس روايات و آيات، همه كساني كه عقيده حق داشته، در مسير حقيقت گام بر مي دارند و در همين راه از دنيا مي روند در زمره شهدا هستند و اجرشان مانند آنان است.
براي نمونه روايتي آمده است: «كسي كه در راه تحصيل علم از دنيا برود، شهيد مرده است» (6) يا در روايت ديگري آمده است: «اگر كسي با وضو بخوابد و مرگ او در خواب فرا رسد، نزد خداوند شهيد است» (7) . هم چنين در روايت ديگري آمده است: «هر كس بميرد و حب آل محمد صلي الله عليه و اله در دلش باشد ، شهيد است»
استاد مطهري ميفرمايند "شهيد كسي است كه يك روح بزرگ دارد؛ روحي كه هدف مقدس دارد. كسي است كه در راه عقيده كشته شده است. كسي است كه براي خودش كار نكرده است. كسي است كه در راه حق و حقيقت و فضيلت قدم برداشته است. مَثَل شهيد، مَثَل شمع است كه خدمتش از نوع سوخته شدن و فاني شدن و پرتو افكندن است. تا ديگران در اين پرتو كه به بهاي نيستي او تمام شده، بنشينند و آسايش بيابند و كار خويش را انجام دهند. آري، شهدا شمع محفل بشريتند. سوختند و محفل بشريت را روشن كردند.
شهادت، قداست خود را از اين جا كسب مي كند كه فدا كردن آگاهانه تمام هستي خود است در راه هدف مقدس."
درست است که همه ما در دنيا اهداف و آرزوهايي داريم، ولي در يک نگاه بالاتر و کلي تر، بزرگترين آرزوي همه، رسيدن به کمال نهايي و سعادت واقعي ست. اما مهمترين مسئله تشخيص وظيفه به شکل صحيح و انجام دادن اين وظيفه با تمام توان است.
ادامه👇👇👇👇👇
🖕🖕🖕
با اينحال براي كسب مقام شهيد در قيامت راه هائي وجود دارد كه در روايات مطح گرديده است.
يکي از اين راه ها طلب شهادت است.
پيامبر اكرم فرمود: «هر كه براستي خواهان شهادت باشد، (ثواب آن) به او داده مي شود، هر چند به شهادت نرسد».
در روايت ديگر فرمود: «هر كه صادقانه از خداوند شهادت را مسئلت كند، خداوند او را به منزل هاي شهيدان برساند، هر چند در بستر خود بميرد».
همچنين فرمود: «بسا كساني كه با جنگ افزار كشته شوند، اما نه شهيد باشند و نه ممدوح و بسا كساني كه در بستر خود به مرگ طبيعي بميرند، اما نزد خداوند صديق و شهيد به شمار آيند»
يکي ديگر از اين راه ها حفظ پاکدامني و عفت است. اميرالمومنين علي عليه السلام: «مجاهدي كه در راه خدا به شهادت رسيده باشد، پاداشش بيشتر از كسي نيست كه بتواند گناه كند و پاكدامني ورزد»
راه ديگر ايمان و حب آل محمد صلي الله عليه و اله و سلم است. ايمان، حب آل محمد؛ اميرالمومنين علي عليه السلام فرمودند: « مومن در هر جائي كه بميرد و در هر لحظه و ساعتي كه جانش گرفته شود، شهيد است». و پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم هم فرموده اند: «هر كه بر دوستي آل محمد بميرد، شهيد است». همچنين از امام سجاد عليه السلام نقل شده که فرمودند «هر كه در زمان غيبت قائم ما برموالات و دوستي ما بميرد، خداوند پاداش هزار شهيد، مانند شهيدان بدر و احد به او عطا كند». (8)
روايات در اين مورد زياد هستند و نشان مي دهد که شهادت، فقط منحصر در ميدان جنگ نيست و مي توان با اصلاح اعمال و رفتار، پاداش شهادت را به دست آورد.
نکته آخر؛
شرط رسيدن به مقام شهادت ايمان و تقوا است. اگر شخصي در مسير خداوند حرکت کند و به پله هاي بلند انسانيت و ايمان رسيده باشد شهادت کمترين چيزي است که در اين دنيا نصيبش مي شود و مقام قرب اللهي در آخرت چشم انتظار اوست. در بعضي از روايات آمده است: فرد مؤمن (چه زن و چه مرد) اگر در بستر بيماري هم بميرد، در زمره شهدا محسوب خواهد شد.
موفق باشيد
پي نوشت ها :
1. الفقيه، شيخ صدوق، انتشارات جامعه مدرسين قم، سال انتشار 1413ق، ج4، ص 402 .
2. بحار الانوار، علامه مجلسي، مؤسسه الوفاء بيروت - لبنان، سال انتشار 1404 ق، ج 67، ص 201.
3. همان.
4. همان، ج 23، ص 233.
5. همان، ج 24، ص 38 .
6-7. سفينه البحار، شيخ عباس قمي، دارالاسوه، ج 4، ص 513.
8. ميزان الحكمه، ترجمه حميدرضا شيخي، نشر دار الحديث، ج 6، ص0 288 تا 2884.
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
خدمتی دیگر از مرکز ملی پاسخگویی:
📱تولید نرم افزار اندرویدی «پرسش کرونا»
✅پرسش و پاسخ هایی با رویکرد
🔹قرآنی
🔸حدیثی
🔹کلامی
🔸تاریخی
🔹اخلاقی
🔸مشاوره و روانشناسی
🔹احکام شرعی
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت اجمالی و تفصیلی
✅ذکر منابع پاسخ ها
✅ارائه پاسخ ها به دو صورت متنی و صوتی
✅امکان ارسال پرسش
✅دریافت از سایت مرکز ملی پاسخگویی
لینک مستقیم دریافت نرم افزار
http://dte.bz/porsesh-corona
لینک نرم افزار در کافه بازار:
https://cafebazaar.ir/app/com.pasokhgoo.corona
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
✅نرم افزار اندرویدی پاسخگو؛
درگاه ورودی پرسشگران مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
👈 امکانات این نرم افزار :
🔹 بخش گفتگوی زنده (گفتگو به صورت چت با کارشناسان بر خط مرکز)
🔸 ارسال سوال به صورت آفلاین
🔹نمایش کارشناسان آنلاین به تفکیک تخصص (مشاوره ، احکام ، اعتقادات و ...)
🔸 زمان بندی پاسخگویی در ایام هفته
🔹 آرشیو گفتگو های آنلاین و آفلاین
🔸 کانال های تخصصی پاسخگویی
✅دانلود از کافه بازار
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
هدایت شده از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
اگر انسان بداند که ابليس چه نقطه ضعف هايي دارد ، آيا مي تواند در شرايط مختلف از نقطه ضعف هاي ابليس سوءاستفاده کند تا از انجام گناهان مختلف جلوگيري کند؟
🌺پاسخ:
بله مي توان اين کار را کرد و در روايات نيز سفارش شده است
🔻مثلا شيطان از نام خدا فراري است
🔻شيطان از آيات قرآن فراري است
🔻شيطان از صلوات و درود بر پيامبر و اهل بيت ناراحت مي شود و ...
☘️لذا با آشنا شدن با اين روايات مي توان از نزديک شدن ابليس و تحقق وسوسه هاي او جلوگيري نمود .
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
اعضای گرامی؛
ارائه خدمات پاسخگویی و نیز مطالعه آرشیوی محتواها در سامانه جامع خدمات پاسخگویی متمرکز شده است.
خدمات این سامانه از دوطریق در دسترس شما قرار دارد:
📱اپ پاسخگو: cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
💻 وب پاسخگو: my.pasokhgoo.ir
این سامانه سه بخش دارد:
1. گفتگوی آنلاین(گفتگو)
2. ارسال پرسش آفلاین(پرسش)
3. کانال های تخصصی پرسمان
⬅ برای استفاده از محتوای کانال های تخصصی به منوی کانال های مرکز ملی در سامانه پاسخگو مراجعه کنید.
انشاءالله به زودی امکان گفتگوهای جمعی و نیز وبینارها و کنفرانس ها و سایر خدمات نیز در این سامانه قابل استفاده خواهد بود.