✅پرسش:
چکار کنيم از فتنه هاي آخر و زمان در امان باشيم که ميگویند نصف بيشتر مردم دينشان را از دست مي دهند.
قسمت دوم
🌺پاسخ:
برخي راهكارهاي جزئي بر محفوظ ماندن از فتنه هاي آخر الزمان راهكارهاي موردي و خاصي نيز وجود دارد كه برخي از آنها از اين قرار است:
1. 📌شناخت امام زمان: عامل مهم در نگهداري انسان از فتنه شناخت امام زمان(عج) است. امام صادق(ع) فرمود: «به درستي كه بهترين و واجب ترين فريضه ها بر انسان شناخت پروردگار و اقرار به بندگي است... و پس از آن شناخت فرستاده خدا است و گواهي دادن به پيغمبري او ... و بعد از آن شناختن امامي است كه به صفت و نامش در حال سختي و راحتي به او اقتدا مي نمايي».(موسوي اصفهاني، مكيال المكارم، ترجمه مهدي حائري، دفتر تحقيقات و انتشارات بدر، ج 2، ص 171).
2.📌 تقويت ايمان: بعد از شناخت لازم است ايمان خويش را نسبت به معتقدات مخصوصا وجود و عنايات حضرت مهدي تقويت نمود. پيامبر اكرم(ص) فرمود: «مهدي غيبتي دارد بعضي از شيعيان و دوستانش كه ثابت نمي ماند در آن غيبت بر امامت او، مگر كساني كه خداوند قلب آنها را با ايمان تمرين داده باشد...»(ابن ميثم بحراني، غايه المرام، چاپ قديم، مقصد اول، باب 59، ص 267 و بحار الانوار، ج 52، ص 101).
☘️ آنچنان ايمان و اعتقادي بايد پيدا كرد كه هيچ عاملي باعث ترديد انسان نشود، امام صادق(ع) درباره كساني كه خود را در فتنه هاي آخرالزمان حفظ كرده اند و لياقت همراهي امام زمان را پيدا كنند چنين مي فرمايد: «مرداني كه گويا دل هايشان پاره هاي آهن است... غبار ترديد در ذات خداي، خاطرشان را نمي آلايد... همانند چراغ هاي فروزانند، گويا دل هايشان نور باران است و از ناخشنودي پروردگارشان هراس دارند، براي شهادت دعا مي كنند و آرزومند كشته شدن در راه خدايند».(بحارالانوار، محمد باقر مجلسي، تهران، المكتبه الاسلاميه، 1405 ه.ق، ج 52، ص 308).
3.📌 دعا براي حفظ ايمان: هر چند تلاش انسان براي حفظ و تقويت ايمان كارساز است ولي فراموش نكنيم كه در هر كاري نياز به توفيق الهي دارد، لذا بايد براي حفظ و تقويت ايمان نيز بايد دعا كرد. در حديثي مي خوانيم كه راوي عرض كرد: شيعيان در دوران غيبت چه كار كنند فرمود: بر شما باد به دعا كردن و انتظار فرج كشيدن، راوي عرض كرد چگونه دعا كنيم، فرمود: مي گويي: «... بار خدايا ... هيچ نگهدارنده اي جز تو برايم نيست، بار خدايا مرا از منازل دوستان خود دور مگردان و دلم را پس از آن كه هدايت كرده اي منحرف منماي، خدايا مرا به ولايت كسي كه اطاعتش را بر من واجب ساخته اي هدايت فرماي».(ميزان الحكمه، محمدي ري شهري، دارالحديث، ج 4، ص 531).
4. 📌تزكيه و خودسازي: ميان ايمان و رفتار و صفات انسان رابطه مستقيمي است، اگر انسان از نظر رفتار و صفات وارسته باشد ايمانش تقويت مي شود، و اگر آلوده به گناهان و صفات رذيله باشد ايمانش رو به ضعف و نابودي مي رود، به اين جهت براي حفظ و تقويت ايمان بايد خود را پاكيزه كرد. امام صادق(ع) مي فرمايد: «هر كس كه دوست مي دارد از اصحاب حضرت قائم (عج) باشد، مي بايست منتظر باشد و در اين حال به پرهيزكاري و اخلاق نيكو رفتار نمايد، در حالي كه منتظر باشد، پس چنانچه بميرد و پس از مردنش قائم(عج) به پاخيزد و پاداش او همچون پاداش كسي خواهد بود كه آن حضرت را درك كرده است؛ پس كوشش كنيد و در انتظار بمانيد، گوارا باد شما را اي گروه مشمول رحمت خدا»(ميكال المكارم، همان، ج 2، ص 437).
🍀 امام حسن عسكري درباره كساني كه دور حضرت مهدي را مي گيرند خطاب به فرزندش فرمود: «قومي به آستانه ات گرد آيند كه خداوند آنان را از سرشتي پاك و ريشه اي پاكيزه و گرانبها آفريده است. دل هايشان از آلودگي و نفاق و پليدي و شقاق پاكيزه است در برابر فرمان هاي ديني فروتن اند. و دل هايشان از كينه و دشمني پيراسته، رخسارشان براي پذيرش حق آماده و سيمايشان با نور فضل و كمال آراسته آيين حق را مي پرستند و از اهل حق پيروي مي كنند»(بحارالانوار، ج 52، ص 343).
🔸 تمامي اين افراد در آخرالزمان زندگي مي كنند و در دوران اوج فتنه ها بسر مي برند، ولي خود را حفظ مي كنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
#فتنه
#آخر_الزمان
✅پرسش:
چيکارکنيم نمازصبح خواب نمانيم؟
🌺پاسخ:
قضا شدن نماز، علت هاي مختلفي مي تواند داشته باشد. دير خوابيدن و عادت به خواب صبح، غفلت و گناه ، حضور در مجالس لهو و لعب و جلساتي که غفلت از خدا بر آن جلسات حاکم است ، از جمله مواردي است که ممکن است توفيق نماز صبح را از انسان سلب کند. پس بايد مشکل را در خود جستجو کنيد .
☘️شناخت هر چه بيش تر فضليت و معنويت و حقيقت نماز، به همراه راهکارهاي عملي موثر براي تقويت روحيه نماز باوري موثر در انجام و مراقبت بر آن است.
عاملي که روح عبادت و معنويت مناجات و راز و نياز را از انسان مي گيرد و آسيب جدّي به روح و روان انسان مي زند،گناه و معصيت ، غفلت از خدا و سستي در نماز و آن را در اوّل وقتش نخواندن است.
🌸اميرالمؤمنين(ع) از پيامبر اکرم(ص) نقل کرد :
"بندهاي نيست که به اوقات نماز اهميت دهد. مگر اين که من ضامن مي شوم براي او " راحتي هنگام مرگ، برطرف شدن غم و اندوه، و نجات از آتش دوزخ" را .(1)
🔻بزرگ ترين عاملي که از انسان سلب توفيق مي کند و انسان موفق به اقامه فرايض نمي شود, گناه است .گناه موجب مي شود انسان دچار غفلت شود . انسان غافل از بسياري توفيق ها محروم مي شود. در قرآن کريم شيطان به عنوان منع کننده از نماز و ذکر خداوند معرفي شده است .(2)
☘️اعمال انسان اگر شيطاني بود, دل دچار غفلت مي شود . انسان توفيق اقامه نماز شب و اقامه نماز صبح را ندارد. از اين رو بايد سعي گردد گوهر جان را به گناه و ستم و مال حرام آلوده نکرد تا امکان عبادت به راحتي ميسور گردد . ظرف و بستر مناسب مهيا شود . توفيق اقامه نماز صبح از انسان سلب نشود. انسان سعي کند با وضو بخوابد . با شکم پر نخوابد, به محاسبه اعمال روزانه خود بپردازد, به تدريج بر توفيقات او افزوده مي شود. در اين مسير نه تنها سقوط نمي کند. بلکه به سمت تعالي و کمال حرکت مي کند.
راهکارهاي عملي به منظور بيدار شدن از خواب مطرح مي شود :
1- 📌توکل بر خدا و توسل به ائمه معصومين عليهم السلام را فراموش نکنيد:
انجام عبادت، به ويژه نماز خواندن توفيق مي خواهد. شايد بر همين اساس معصومان (ع) و بزرگان دين از خدا مى خواستند که به آنان توفيق عبادت دهد. در دعاى حضرت مهدى (عج) آمده است : "اللّهم ارزقنا توفيق الطاعهْْ ...که يکي از مصاديق بارز طاعت، عبادت است.
2- 📌از آن جا که ممکن است كار در روز و خستگي ، باعث قضا شدن نماز صبح تان شود. لازم است حجم کاري را در روز کم تر کنيد . براي اوقات شبانه روزي خود برنامه داشته باشيد .
3-📌 شب ها را نيز زودتر بخوابيد تا صبح با نشاط بيش تر برخيزيد . از ساعت زنگ دار يا دعاهايي که براي بيدار شدن در مفاتيح آمده ، استفاده کنيد. اگر نتيجه نداد ، با خود عهد و نذر کنيد که اگر يک نماز ترک شد ، در عوض آن مقداري صدقه بدهيد يا يک روز را روزه بگيريد . حتما قضاي نماز ترک شده را در اولين فرصت بخوانيد.
4-📌 توجه به آثار و نتايج نماز در زندگي مادي و معنوي انسان.
5-📌برنامه ريزي در امور داشته باشيد و برنامه خواب تان را منظم کنيد. ساعت خاصي را براي خوابيدن و بيدارشدن در شب و حتي روز در نظر بگيريد.
6- از تغذيه مناسب در ساعات مختلف روز استفاده کنيد و غذاي شب (شام) را زود ميل کنيد و با شکم پر به رختخواب نرويد تا راحت تر صبح بيدار شويد.
7- 📌اداب خوابيدن رارعايت کنيد (رو به قبله بودن ، اذکار وارده قبل از خواب را بخوانيد ، قبل از خواب وضو بگيريد ، سوره هايي که وارد شده است قبل از خواب بخوانيد مانند سوره توحيد و...) که تاثير زيادي در خواب آسوده و بيدار شدن سر وقت دارد.
8- 📌براي رسيدن به هدفتان نذر کنيد . مثلا با بدست آوردن توفيق نماز اول وقت در هر ماه يک زيارت حضرت معصومه در قم يا حضرت عبدالعظيم حسني در شهر ري ويا هر جايي که خودتان دوست داريد. اين زيارت به انسان اميد و آرامش مي بخشد و روحيه انسان را مضاعف مي کند.
پي نوشتها:
1. بحار، ج 83، ص 9.
2.مائده (5) آيه 91.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نماز_صبح
✅پرسش:
صبر يعني چه؟
🌺پاسخ:
صبر به معناي حفظ نفس از اضطراب و جزع و سکون و آرامش يافتن آن است.(1)
🔻 البته در اذهان عمومي صبر، به معناي سکوت کردن و تسليم شدن و دست کشيدن از تلاش است 👈اما با بررسي منابع اسلامي روشن مي شود که صبر بر خلاف اين برداشت غلط، به معناي ايستادگي در برابر حوادث و درگيري مداوم با مشکلات مي باشد.
☘️از پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) روايت شده که از جبرئيل پرسيدند: معني صبر چيست؟ جبرئيل گفت: صبر آن است که در سختي صبر پيشه کني، چنان که در خوشي هستي، و در تهيدستي آن چنان که در بي نيازي ، و در بلاها چنان که در سلامتي هستي، صبر کني و از حال خود و بلايي که به تو رسيده است، نزد هيچ مخلوقي شکايت نکني.(2)
پي نوشت ها :
1 – التحقيق في کلمات القرآن الکريم، ج6، ص 206.
2 – معاني الاخبار، ص 261.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#صبر
✅پرسش:
آيا نشان دادن صدا و چهره افرادي معصومین علیهم السلام یا حضرت عباس و .. در سريال و فيلم اشکال دارد؟
🌺پاسخ:
جداي از اشکال شرعي داشتن يا نداشتن بايد مراقب بود گونه اي فيلم سازي نشود که حرمت افراد خاص شکسته شده و به شخصيت آنها اهانت شود
🔹به طور قطع نشان دادن تصوير حضرت عباس (علیه السلام) و حضرت معصومه (سلام الله علیها) در شان و جايگاه ايشان نمي باشد چرا که:
📌 اولا بازيگراني که در نقش ايشان ايفاي نقش مي کنند ممکن است در سريال ديگر نقش يک دزد را بازي کنند و به طور طبيعي مردم، حضرت عباس (علیه السلام) را به چهره آن شخص شناخته اند هر گاه او را ببينند به ياد صاحب آن نقش مي افتند مثل اينکه هنوز با ديدن تصوير فريبرز عرب نيا به ياد جناب مختار مي افتند و يا با ديدن آقاي داريوش ارجمند به ياد شخصيت مالک اشتر مي افتند
( همانطور که آقاي داريوش ارجمند پس از بازي در سريال امام علي (ع) در نقش مالک اشتر در فيلم سينمايي در ترکيه بازي کردند که کاملا منافات با شخصيت حضرت عباس (ع) داشت و همين امر اعتراض مردم و مومنين را در پي داشت )
📌ثانيا معلوم است که نشان دادن چهره، از ابهت و وقار صاحب نقش مي کاهد شخص بازيگر هر چه هم تلاش کند نمي تواند آن معنويت و قداست صاحب نقش را نشان دهد در نتيجه آنگونه که شايسته است حق مطلب ادا نمي شود و اين امر در نظر مردم نوعي توهين به شخصيت صاحب نقش تلقي مي شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
برای از بين بردن کم طاقتي و بيشتر شدن صبر چه کار کنيم؟
🌺پاسخ:
براي تقويت صبر و بردباري به نكات زير توجه كنيد:
- 📌يکي از عوامل مهم در افزايش توان بردباري و يکي از مهارتهاي لازم براي مقابله با فشارهاي رواني، شناخت واقعيت هاي موجود درباره ي سختي هاي زندگي در دنيا است.
☘️بايد بپذيريم که دنيا محل مشکلات و حوادث است. اين پذيرش و اين ديد به دنيا، انتظارات ما را تنظيم مي کند. چرا که اگر دنيا را محلي براي رسيدن به خواسته هايمان بپنداريم، در صورت نرسيدن به آن کنترل خود را از دست مي دهيم و به عصبانيت و خشم خود را پيوند مي زنيم. بنابراين در ابتدا لازم است که شکل واقعي دنيا را بپذيريم.
🔹 يکي از کليدهاي اصلي رضايت از زندگي و توان افزائي و صبر در اين نگرش نهفته است. توجه به اين که دنيا خواستگاه مشکلات است، انسان را از جهت رواني آماده و صبر را در آدمي نهادينه مي سازد.
- 📌آنچه آن را تحمل ناپذير و بسيار تلخ جلوه مي دهد، تصورات و انتظاراتي است که از دنيا و زندگي داريم و اکنون آنها را بر آورده شده نمي بينيد و به همين جهت ناراضي و کم صبر مي شويم.
👈از حساسيت بيش از حد در هر زمينه بپرهيزيد. خود را براي دريافت رفتارهاى نابجا و خلاف انتظار آماده سازيد، هميشه فضاى ذهنى و روانى خود را براى شنيدن و دريافت رفتارهاى نابجا و خلاف انتظار آماده سازيد. به اين معنا که 👈🏽همواره در هر مسالهاى، ابتدا از ديگران انتظار بدترين برخورد را داشته باشيد و خود را براى تحمل آن آماده کنيد.
🌸اين مساله باعث مىشود برخوردهاى بهتر از مورد انتظار در شما ايجاد خشنودى نمايد. در حالى که اگر هميشه انتظار برخورد خوب داشته باشيد، چه بسا نتيجه عکس خواهيد گرفت.
- 📌تفريحات سالم داشته باشيد، از تفريحات سالم و تقويت کننده اراده؛ مانند کوهنوردى، شنا، دو ، صحرانوردي و پيادهروى و گردش در طبيعت و... نيز استفاده کنيد.
- 📌با افراد صبور دوست شويد، بيشتر با افراد خوش خلق و صبور معاشرت کنيد، دوستي ها سبب انتقال روحيات و خلقيات مي شود.
- 📌توجه به پايان پذيري و محدود بودن دنيا توان انسان را در مشکلات افزايش مي دهد. چرا که اين نگرش عاملي مي شود تا مشکلات را هميشگي نپندارد، و اين باور فرد را با انگيزه مي سازد که با صبر و اميد در زندگي حرکت کند.
🍃سختي هاي دنيا اگر چه محدود هستند، اما در ضمن هميشگي و در طول حيات در دنيا نيز نيستند. آري در دل اين مشکلات آسايش نيز نهفته است.
🔸بنابراين يکي از عوامل ديگر که از واقعيات دنيا است، پايان پذيري بودن مشکلات آن است، توجه به اين واقعيت براي افزايش صبر بسيار موثر است، و خوش بيني راه نسبت به آينده در دل انسان ايجاد مي کند.
- 📌هر موقعيت ناخوشايندي، توسط انسان، ارزيابي مي گردد. اين ارزيابي ها تأثير مستقيمي برفشار رواني حاصل از موقعيت دارد. اگر موقعيت ناخوشايند را مثبت بنگريم و يا داراي بار مثبت بدانيم، قابل تحمل خواهد بود. اما اگر آن را منفي ارزيابي کنيم، از کنترل ما خارج و غير تحمل مي گردد.
🌺در حقيقت، ما آن گونه که حوادث را تفسير مي کنيم، به آن واکنش نشان مي دهيم. به بيان ديگر، 👈حوادث، تعيين کننده نيستند؛ بلکه تفسير ما از موقعيت ناخوشايند است که در کاهش يا افزايش تنيدگي و فشار رواني، تعيين کننده است.
🔹بنابراين، ما به وسيله ي تفسيرهايمان مي توانيم موقعيت هاي ناخوشايند را کنترل و مديريت کنيم، و توان خود را بالاببريم..
✍️ ما بايد تفسير مناسبي از مسائل در زندگي داشته باشيم. چرا که مشکلات بر اساس علم و حکمت خداوند شکل مي گيرد و از آن جا که خداوند خير است و رشد و کمال بندگان را مي خواهد عموماً اين مشکلات در اين جهت هستند.
📚براي اطلاعات بيشتر لينک هاي زير را ملاحظه بفرماييد:
http://www.pasokhgoo.ir/node/68525
http://www.hawzah.net/fa/Question/View/63365/راههايي-براي-درمان-افزايش-صبر-و-سعه-صدر
http://akhlagh.porsemani.ir/node/1204
موفق باشيد
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#صبر
✅پرسش:
براي اصلاح رابطه با پدر و مادرم عزم جدي دارم اما هربار مدتي مراقب هستم ولي نهايتاً ضعف هاي تربيتي و رفتاري غالب بر رابطه حسنه مي شود.
چگونه دائم بتوانيم مراقب باشيم؟
چگونه ضعف هاي والدين را زيبا تحمل کنيم؟
چگونه استانه تحمل را بالاببريم؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
کافي است معرفت خود را نسبت به مقام والدين بالا ببريد همين که بدانيد ايشان نزد خداوند چه شان و منزلتي دارند که بعد از دعوت به توحيد و عبادت خدا مساله احترام به والدين را بارها در قرآن مطرح نموده است در رفتار خود تغييراتي اساسي بوجود خواهيد آورد
🔹از طرفي نقايص خود را شناسايي کنيد و علل بروز مشکلات و رفتارهاي نسنجيده را بررسي کنيد و ريشه آن را از بين ببريد
🌸از سوي ديگر زمينه هاي تقويت رفتار نيک را در خود بوجود آوريد و اين گونه مي توانيد به هدف خود که احترام به مقام شامخ والدين مي باشد ر اانجام دهيد
🌺براي تقويت صبر و بردباري به نکات ذيل توجه نماييد:
به طور کلي براي تقويت صبر و بردباري راه هاي مختلفي وجود دارد، در ذيل به برخي اشاره مي شود:
1. 📌تقويت پايههاي ايمان:
هر قدر ايمان انسان به حکمت و رحمت پروردگار بيشتر باشد، صبر او نيز افزونتر خواهد بود.
☘️اميرمؤمنان (علیه السلام) ميفرمايد: «اساس و ريشه صبر، ايمان و يقين خوب نسبت به خداوند است». (1)
2. 📌رابطه با خدا:
انسان در پرتو ياد خدا و نماز ارادهاي نيرومند و ايماني استوار پيدا ميکند و همة مشکلات براي او آسان ميگردد.
🍀قرآن مجيد ميفرمايد: «واستعينوا بالصبر و الصلاة وانّها لکبيرة إلاّ علي الخاشعين؛ (2) در زندگي از صبر و نماز کمک بگيريد، هر چند اين کار جز براي خاشعان سنگين و گران است».
🔹امام صادق (علیه السلام) فرمود: «هنگامي که مشکل مهمي براي علي (علیه السلام) پيش ميآمد، به نماز برميخاست، سپس اين آيه را تلاوت ميفرمود». (3)
📚پينوشتها:
1. غرر الحكم و درر الكلم، عبدالواحد بن محمد التميمي، مكتب الإعلام الإسلامي - قم، 1366 ه. ش، ص 281 .
2. بقره (2) آيه 45.
3. مكارم شيرازى ناصر ،تفسير نمونه،دار الكتب الإسلامية،تهران،1374 ، ج 1، ص 219.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰شغل من نگهبانيه و در محلي که وظيفه خودمو انجام ميدم شبها را ميخوابيم آيا لقمه اي که ميبريم خونه اشکال داره يا نه؟
✍️پاسخ:
✅اگر طبق مقررات و اجازه آنها باشد اشکالي ندارد و درآمد هم حلال است.
♨️سوال:
🔰بر اثر خشکي لب ترک برداره و روش کمي زخم بشه جاي ترکها آيا زبون ميزنيم نجس هست؟
✍️پاسخ:
✅در صورتيکه يقين داريد به خون زبان مي زنيد اشکال دارد.
♨️سوال:
🔰حد يک قطره ادرار به لباس برا نماز چيست؟
✍️پاسخ:
✅ادرار به هر اندازه باشد نجس است و نماز را باطل مي کند و براي خواندن نماز بايد از لباس و بدن برطرف و تطهير شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#احکام
✅پرسش:
چرا در مدت زماني که حضرت زهرا سلام الله علیها زنده بودن حضرت علي علیه السلام همسر دومي نداشتند؟ منظورم خود حضرت زهراسلام الله علیهاست که اگر حضرت علي علیه السلام همسران ديگه اي میداشتند،آيا باز هم حضرت زهرا سسلام الله علیها از نظر ايماني و اخلاقی و معرفتی و رفتاری و ... ستايش شده بودند؟
🌺پاسخ:
به چند دليل حضرت علي عليه السّلام تا حضرت فاطمه عليها السّلام در قيد حيات بودند، همسر ديگري اختيار نکردند.
☘️شيخ طوسي در امالي از امام صادق عليه السّلام نقل کرده:
«تا زماني که حضرت فاطمه عليها السّلام زنده بود خداوند متعال زنان ديگر را براي علي عليه السّلام حرام کرده بود.»
ابو بصير اسدي که راوي اين حديث است، مي گويد: پرسيدم: چگونه؟
امام عليه السّلام فرمود: «چون فاطمه عليها السّلام هميشه طاهر بود و هرگز حائض نمي شد»
🍃علامه مجلسي در باره اين حديث دو احتمال داده است:
اوّل: چون حائض نمي شد؛ لذا علي عليه السّلام عذري براي ازدواج با زنان ديگر نداشته است.
دوم: جلالت و عظمت شأن فاطمه مانع از ازدواج مجدّد علي عليهما السّلام بوده است.[1]
🌺بنابر اين با توجه به روايت مي توان گفت:
1- حضرت زهرا عليها السّلام يک زن عادي نبود. بلکه به فرموده پيامبر صلّي الله عليه و آله ايشان حوريه انسيه، برترين زن جهان، برترين زن بهشتي، بودند
از اين رو علي عليه السّلام جهت احترام به حضرت فاطمه عليها السّلام با زن ديگري ازدواج نکردند.
2- حضرت زهرا عادت زنانگي نداشتند؛ لذا حضرت علي با وجود ايشان، نياز به همسر ديگري نداشت.
3- احتمال داشت، همسر دوم، نتواند حرمت حضرت فاطمه عليها السّلام را نگهدارد.
همه اين عوامل مي تواند با هم علل اختيار نکردن همسر ديگري توسط حضرت علي (علیه السلام) در زمان حضرت علي (علیه السلام) باشد.
🌹به عبارت ديگر نبايد قضيه را اين گونه ديد که هر زني که يگانه زن همسر خود بود فضيلت دارد بلکه بايد گفت زناني که در اوج فضيلت هستند مثل حضرت خديجه و حضرت زهرا شوهران آنها زن ديگري اختيار نمي کنند.
🌟بنا بر اين فضيلت حضرت زهرا به اين نبوده که در زمان حياتش حضرت علي زن ديگري نگرفت بلکه فضيلت هاي بي شماري داشته اند که موجب شده که حضرت علي (علیه السلام) زن ديگري اختيار نکنند.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#اهل_بیت
#حضرت_زهرا علیها السلام
#حضرت_علی علیه السلام
✅پرسش:
براي اصلاح رابطه با پدر و مادرم عزم جدي دارم اما هربار مدتي مراقب هستم ولي نهايتاً ضعف هاي تربيتي و رفتاري غالب بر رابطه حسنه مي شود.
چگونه دائم بتوانيم مراقب باشيم؟
چگونه ضعف هاي والدين را زيبا تحمل کنيم؟
چگونه استانه تحمل را بالاببريم؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
براي تقويت صبر و بردباري به نکات ذيل توجه نماييد:
3.📌 شناخت راز و رمز مشکلات:
اگر کسي بداند که وجود بلا و مصيبت در زندگي بشر چه اثري دارد، آن را با آغوش باز ميپذيرد، در روايات معصومين از شدايد به عنوان الطاف خداوندي ياد شده است.
4. 📌توجه به آثار اخروي صبر:
توجه به پاداش اخروي صبر، سختي مشکلات را شيرين و آسان ميسازد. در اين باره روايات زيادي از معصوميان رسيده است. امام صادق (علیه السلام) ميفرمايد: «هر کس از مؤمنان که به بلايي گرفتار شود و صبر کند، براي او اجر هزار شهيد است». (1)
5.📌 توجه به گذرا بودن بحرانها:
مشکل و محنت روزگار هر چه باشد، مقطعي و گذرا است. قرآن مجيد به همه افراد نويد ميدهد که هميشه کنار سختيها آساني وجود دارد. (2)
6. 📌توجه به افراد پايين دست:
نظر افکندن به کساني که با مشکلات بزرگتري دست به گريبان هستند، تحمل شدائد را آسان تر ميسازد.
7.📌 الگو پذيري از اولياي خدا:
با بررسي اجمالي زندگاني بزرگان در مييابيم که آن ها همواره با مشکلات رو به رو بودهاند. با الگوگيري از بزرگان ميتوان شيوه مقابله با مشکلات را آموخت. اين موضوع را خداوند به پيامبر گوشزد ميکند و ميفرمايد: «صبر کن، همان گونه که پيامبران اولوالعزم صبر کردند!». (3)
8. 📌آمادگي روحي:
اگر کسي دنيا را آن طور که هست بشناسد، در پيش آمدهاي ناگوار زندگي خود را نميبازد، چون ميداند جهان طبيعت، سراي دگرگوني و تحول است و فراز و نشيب فراواني دارد . همه افراد خواه ناخواه با حوادث مواجه ميشوند.
9. 📌توجه به آثار جسماني صبر:
صبر و شکيبايي در برابر حوادث زندگي تنها جنبه اخلاقي ندارد، بلکه از نظر بهداشت و سلامت جسم نيز فوق العاده مؤثر است. افراد ناشکيبا عمري کوتاه و توأم با انواع بيماريها و از جمله بيماريهاي قلبي و عصبي دارند، در حالي که صابران از عمري طولاني برخوردارند.
🌿در پايان، داستان جالبي از بزرگمهر را که مناسب با موضوع است نقل ميکنيم:
ميگويند: انوشيروان، بزرگمهر را زنداني کرد. پس از چند روز، انوشيروان شخصي را فرستاد تا از حالش جويا شود. فرستاده انوشيروان او را خوشحال ديد، علتش را جويا شد، بزرگمهر دليلش را استفاده از معجون شش مادهاي دانست و گفت: اين معجون مرا سرحال کرده است و آن ها عبارتند از:
1- توکل بر خدا،
2 - بي تابي مشکلي را حل نميکند،
3 - صبر به کمک انسان ميآيد،
4 - اگر صبر نکنم چه کنم؟
5 - مشکلاتي بيش از مشکل من وجود دارد،
6- ستون به ستون فرج است. (4)
📚پی نوشت:
1. ري شهري ، ميزان الحکمه ، دار الحديث ، قم ، 1416، چاپ اول ، ج 2 ، ص 1560 .
2. انشراح (94) آيه 5.
3. احقاف (46) آيه 35.
4. محدث قمي ، سفينة البحار، انتشارات اسوه ، 1422ه ق، ج 5 ، ص 25.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#صبر
👇👇👇
♨️سوال:
🔰سالهاست احساس ميکنم براي ما دعا و جادويي کرده اند. گره هاي کوري تو زندگيمونه و در روابطمونه که از هر روشي و راهي استفاده ميکنيم باز نتايج مبهم و عجيب ميگيريم و همچنان مشکلات در يک دور باطل ميچرخند .. بيقراريها وحالات وصف نشدني پر از اندوهي را تجربه ميکنم که باوجود ذکر هاي مداوم ونمازو توسل و غيره باز آرامش ندارم ويک حالات غير عادي احساس ميکنم من فردي بشدت مذهبي و معتقدم که در گرداب حوادث عجيب و تمام نشدني همراه همسر واعضا خانواده اسير شده ام.
✍️پاسخ:
✅مشکلات در زندگی برای همه افراد در شکل های مختلف و در طول زمان وجود دارد و نمیتوان به صرف داشتن مشکلات از زندگی ناامید شد و یا به جادو و سحر منتسب کرد.
🔹در بسیاری از مواقع مشکلات ناشی از بی تدبیری و نداشتن قناعت و رعایت نکردن وظایف همسر داری میباشد و هیچ ارتباطی به دخالت دیگران ندارد.
🔺برخی از موارد مشکلات به خاطر گناهان میباشد و خداوند چون بنده مومنش رادوست میدارد با چوب مشکلات میخواهد او را متنبه کند
برخی موارد مشکلات برای امتحان الهی میباشد و دلائل مختلف فراوان دارد که سحر و جادو جزء ضعیف ترین دلیل ها میباشند زیرا جادو کار ساده ای نیست و از عهده هر کسی برنمی آید و بیشتر کسانی که ادعا می کنند بخاطر پول است و چیزی بلد نیستند ساحران سحر و جادو رابرای جلوگیری از اهداف انبیاء بکار میگرفتند.
🍀با این حال اگر کسی مبتلا شده باشد روش باطل کردن آن طبق روایت بسیار ساده است :
1️⃣خواندن سوره فلق و آیه الکرسی مناسب است همچنین آیات زیر نوشته شود و بر گردن کسی که جادو شده آویخته شود
قالَ مُوسى ما جِئْتُمْ بِهِ السِّحْرُ إِنَّ اللَّهَ سَيُبْطِلُهُ إِنَّ اللَّهَ لا يُصْلِحُ عَمَلَ الْمُفْسِدِينَ وَ يُحِقُّ اللَّهُ الْحَقَّ بِكَلِماتِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُجْرِمُونَ
وَ أَوْحَيْنا إِلى مُوسى أَنْ أَلْقِ عَصاكَ فَإِذا هِيَ تَلْقَفُ ما يَأْفِكُونَ فَوَقَعَ الْحَقُّ وَ بَطَلَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ فَغُلِبُوا هُنالِكَ وَ انْقَلَبُوا صاغِرِين
2️⃣ در بعضی مواقع هم احتمال چشم زخم وجود دارد.
هر وقت در معرض چشم بودید ذکر شریف ما شاء الله لا قوه الا بالله را سه بار تکرار کنید
🌸همچنین ذکر بارک الله در این موقع گفتن مناسب است
🌼نوشتن حرز امام جواد علیه السلام و همراه داشتن موجب در امان بودن است
✅ گذشته از انواع دلائل مشکلات ، با التماس و تضرع به درگاه خداوند ، از خداوند بخواهید اسباب رفع آنها را فراهم بفرماید.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآن_حدیث
✅پرسش:
نظم و برنامه ريزي صحيح چگونه است؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
در بسياري از موارد مشكل مربوط به كنترل و مديريت زمان نيست؛ بلكه فرد داراي چنان اغتشاش هيجاني و نوسانات خلقي است كه نمي تواند بر زمان مسلط باشد و آن را كنترل نمايد.
🌸همچنين گاهي كمال گرايي باعث مي شود تا انسان انتظار و سطح توقعات خود را چنان افزايش داده و هيچ گاه كارهاي خود را انجام ندهد.
🍃 افرادي كه داراي باورهاي كمال گرايانه هستند، اغلب كارها را به تأخير مي اندازند ،چون به نظر آنان اين شرايط مطلوب نيست و شرايط بايد بهتر از اين باشد.
🌱 گروهي ديگر از افراد هستند كه اهمال كاري مي كنند و كارها را به آينده واگذار مي كنند. اين افراد فكر مي كنند كه حالا حالاها وقت هست و در يك زمان مناسب مي توانند بهتر از اين ها كار كنند.
✍️تمام موارد گفته شده از جمله مواردي نيستند كه فرد به تنهايي بتواند خودش مشكلات خود را برطرف نمايد. در تمام موارد بالا فرد نمي تواند خود را درمان كند و بايد مشكلات خاص شناختي خود را برطرف نمايد. بديهي است كه هر گونه تلاش بدون درمان نمي تواند مؤثر واقع گردد.
💥 مديريت زمان يعني اينکه از فرصتهاي و لحظههايي که داريم بهترين استفاده را داشته باشيم، برخي از مهم ترين راهكارها عبارتند از:
1. 📌لازمه و شرط اصلي مديريت زمان اين است که هدفهاي اصلي زندگي خانوادگي و شخصي خود را مشخص کنيد . بهترين روش اين است که هدفتان را بنويسيد . در اين امر برنامهريزي، دقت و تلاش زيادي را به خرج دهيد تا بتوانيد به اهداف خود نايل شويد ،چون اگر يکي از عاملهاي گفته شده، نباشد، در راه سر در گم خواهيد شد.
2 .📌 رسيدن به هر هدفي حتي خيلي کوچک نياز به زمان مناسب دارد و به تدريج صورت ميگيرد، اگر تلاش لازم را انجام ميدهيد، ولي به نتيجهاي که ميخواهيد نميرسيد، ناراحت و نگران نشويد. به تلاش خود ادامه دهيد. تلاشهاي ما همانند يک درخت و باغبان آن است. ما باغبان و تلاشهاي مان مانند يک درخت است. باغبان درخت خود را آبياري ميکند، مواظب آن است تا در فصل مناسب از ميوههاي درختش استفاده کند . انتظارات خود را براي فصل تابستان نگه ميدارد . اين اميد را ندارد که درختش در فصل زمستان به او ميوه بدهد. پس شما هم تلاش خود را بکنيد اما منتظر باشيد تا زمان باروري درخت تان فرا برسد.
3.📌 رسيدن به هر هدف نيازمند انجام چندين فعاليت کوچک تر است. بايد چندين قدم کوچک تر را برداريد تا به اهداف بالاتري برسيد. تلاش ميکنيم ريز..ريز همانند ابر که همه ميدانيم ابر حاصل تلاش قطره قطرههاي آب است تا تبديل به ابري پربار ميشود. پس يادمان باشد براي پر بار شدن ابر بايد از قطره قطرههاي آب شروع کنيم.
4. 📌بدون داشتن هدفهاي قابل وصول و مشخص نميتوانيد درباره مديريت زمان خود تصميم بگيريد. پس هدفهايي را در نظر داشته باشيد که بتوانيد به آن ها برسيد، نکته مهمي که با اهميت است، اين است که در حد تلاش تان، آرزو و هدف داشته باشيد، نه کم تر، نه بيش تر. زيرا اگربيش تر از تلاش تان آرزو داشته باشيد ،چون به آن ها نميرسيد ،دچار سرخوردگي و افسردگي خواهيد شد.
5.📌 برنامههاي زماني در خانواده تا حدودي به برنامههاي زماني يکايک اعضاي خانواده بستگي دارد. اگر برنامهريزي و هدفي براي زندگي شخصي و خانوادگي خود داريد، اين کار مستلزم همکاري و ياري تمام اعضاي خانواده است.
6. 📌اگر هدفي را داريد که گروهي است و لازمه آن تلاش تمام اعضاي گروه است ، متناسب با توان خود و اعضاي گروه گام برداريد ، نه خيلي سريع، نه کند.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نظم
#برنامه_ریزی
✅پرسش:
نظم و برنامه ريزي صحيح چگونه است؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
7. 📌اولويتها در يک زمان تغيير پذيرند، ولي لازم است در هر زماني اولويتها را بازنگري کنيد و تغيير دهيد. گاهي تلاشهاي شما فراتر از آن که پيش بيني ميکرديد ميرود .پس در اين جا و در اين مرحله بايد تغييري دراهداف خود ايجاد کنيد. و يا بر عکس متوجه ميشويد که قادر به تلاش در اين حد نيستيد .پس در اهداف خود يک باز نگري داشته باشيد.
8 .📌 از همسرتان و يا والدين خود انتظارات افراطي نداشته باشيد. به طور کلي افراد کمال طلب آماده مسامحه و اتلاف وقت هستند. اين گونه از افراد با ادعاي اين که کسي به آن ها کمک نکرده و زمينه موفقيت آن ها را فراهم نکرده است، کارهاي خود را توجيه ميکنند. درسته که کمک و مساعدت ديگران در موفقيتهاي ما نقش دارد اما اين نقش تا حدودي اهميت دارد و بيش تر درصد موفقيت به تلاشهاي خود فرد بستگي دارد.
9 .📌 براي برنامهريزي بهتر اوقات خود نياز به توجه به خود، همسر و يا افرادي که ميتوانند به شما کمک کنند داريد. زيرا تشويق و دلداري و مساعدت ديگران نقش به سزايي در پيشرفت سريع تر شما دارد .
10 .📌 سعي کنيد بعضي از باورهاي نادرست درباره مديريت ناکارآمد زمان را در ذهن خود از بين ببريد. مثلاً خيلي از افراد ميگويند از فلان روز يا از فلان تاريخ شروع ميکنم به درس خواندن، شروع ميکنم به کار کردن يا.. نه اين ها همه باورهاي غلط است. از همين امروز تصميم بگيريد و تلاش خود را شروع کنيد .به اميد آيندهاي واهي نباشيد. چون اگر منتظر چنين روزي باشيد ، هيچ وقت، چنين روزي فرا نميرسد.
11 .📌 در گذشته توقف نکنيد و افقهاي زيبايي را براي خود ترسيم کنيد. تنها از گذشته خود درس بگيريد و به عنوان موتوري براي حرکت به جلو از آن استفاده کنيد، نه براي حرکت به عقب.
12. 📌اين باور را درخود ايجاد کنيد که مسئول زندگي و اعمال شخصي خود و خانواده تان هستيد. بعضي از افراد عادت دارند هميشه مشکلات و سختيهايي که براي شان در جريان زندگي پيش ميآيد ، به گردن ديگري مياندازند براي اينکه خود را تبرئه کنند. راهي بهتري از اين را نميشناسند. اگر متاهل باشند، تقصيرات را به گردن همسر خود مياندازند، اگر مجرد باشند، پدر و مادر خود را مسئول تمامي اين مشکلات ميدانند. اما اين موضوع ا را باور کنيد که تنها شما هستيد که مسئول تمامي مصائب و مشکلات زندگي خود هستيد. پس براي حل آن ها بايد خودتان به تنهايي گام برداريد
📚مطالعه سيره زندگي بزرگان و انسان هاي موفق و کميت و کيفيت برنامه ريزي روزانه آنان نقش مهمي مي تواند در داشتن برنامه دقيق براي شما داشته باشد
📚مي توانيد از برخي كتاب ها كه در زمينه مديريت زمان نگارش يافته است استفاده نماييد. براي كسب اطلاعات بيش تر مي توانيد با شماره 09640 تماس گرفته و راهنمايي لازم را دريافت نماييد.
🔉جهت مطالعه بيشتر:http://www.pasokhgoo.ir/node/17005
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#نظم
#برنامه_ریزی
👇👇
♨️سوال:
🔰چرا محل دفن و زمان شهادت حضرت زهرا در بین مسلمین پنهان است؟ چرا ائمه اطهار شیعه این موضوع را اشکار نکردند تا ما هم بدانیم؟
✍️ پاسخ:
✅ با مخفي نگه داشتن قبر حضرت اين پرسش در اذهان عمومي به وجود مي آورد كه چرا قبر دختر و تنها باقيمانده و يادگار پيامبر اسلام(ص) با آن عظمت مخفي باشد؟ مگر چه ستمي بر او روا داشته شده است؟ دانشمند ارجمند جعفر شهيدي مي نويسد ... به هر حال پنهان داشتن قبر دختر پيغمبر ناخشنود بودن او را از كساني چند نشان مي دهد و پيداست كه او (فاطمه زهرا(س) مي خواسته است با اين كار آن ناخشنودي را آشكار سازد..(1)
مرحوم شيخ صدوق در علت دفن شبانه آن حضرت مىنويسد:
عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي حَمْزَةَ عَنْ أَبِيهِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام لِأَيِّ عِلَّةٍ دُفِنَتْ فَاطِمَةُ (عليها السلام) بِاللَّيْلِ وَ لَمْ تُدْفَنْ بِالنَّهَارِ قَالَ لِأَنَّهَا أَوْصَتْ أَنْ لا يُصَلِّيَ عَلَيْهَا رِجَالٌ [الرَّجُلانِ].
علي بن ابوحمزه از امام صادق عليه السلام پرسيد: چرا فاطمه را شب دفن كردند نه روز؟ فرمود: فاطمه سلام الله عليها وصيت كرده بود تا در شب وى را دفن كنند تاان دونفر ( ابوبكر و عمر)یاانان بر جنازه آن حضرت نماز نخوانند.(2)
صاحب مدارك مى:
إنّ سبب خفاء قبرها (ع) ما رواه المخالف والمؤالف من أنها (ع) أوصت إلى أمير المؤمنين (ع) أن يدفنها ليلا لئلا يصلي عليها من آذاها ومنعها ميراثها من أبيها (ص).
علت مخفى بودن محل دفن فاطمه سلام الله عليها آن گونه كه مخالف و موافق نقل كردهاند اين است كه آن حضرت به اميرمؤمنان(ع)سفارش كرد تا او را شبانه دفن كند تا آنان كه او را اذيت كرده و از ارث پدرش محروم كرده بودند بر وى نماز نخوانند. (3)
علت مخفي ماندن قبر آن حضرت را مي توان در امور زير خلاصه كرد:
1. اينكه، خود آن حضرت خواستند كه شبانه و مخفيانه، دفن شوند كه به تبع آن قبرشان مخفي بماند.
2. با توجه به محتواي وصيت ايشان در مورد دفن آن حضرت؛ مي توان گفت كه مي خواستند با اين كار، افكار عمومي را بيدار كرده و مردم را نسبت به ظلم حكام زمانشان نسبت به ايشان و علي(ع)، آگاه سازند، و لذا، این سوال را که چرا قبر حضرت فاطمه(س) مخفي ماند را براي هميشه در اذهان مردم زنده نگه دارند.
پی نوشت ها:
1. سید جعفر شهیدی، زندگانی حضرت فاطمه (س)، تهران، دفتر فرهنگ اسلامی، ص 165.
2 . الصدوق، أبو جعفر محمد بن علي بن الحسين ، علل الشرايع، ج1، ص185، تحقيق: السيد محمد صادق بحر العلوم، ناشر: منشورات المكتبة الحيدرية ومطبعتها - النجف الأشرف، 1385 - 1966 م.
3 .الموسوي العاملي، السيد محمد بن علي ، مدارك الأحكام في شرح شرائع الاسلام، ج 8، ص279، نشر و تحقيق مؤسسة آل البيت عليهم السلام لإحياء التراث، الطبعة: الأولي، 1410هـ.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
✅پرسش:
جز توکل بخدا و تلاش خوب چه چيزي ميتواند باعث رسيدن به هدف بشود؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
بزرگوار براي رسيدن به هدف انسان ضمن کسب آرامش بايد با برنامه ريزي و بهره گيري از تجارب ديگران تلاش نمايد و جوانب را بسنجد و براي رسيدن به هدف خود تلاش نمايد
🌱با تلاش و کوششي که توام با عزم راسخ و اراده قوي باشد مطمئنا موفقيت را به همراه خواهد داشت
در مورد گناهان و ارتباط خود با خدا پيشنهاد توبه حقيقي را مي دهم زيرا با توبه حقيقي خداوند از سر تقصيرات و گناهان خواهد گذشت زيرا با توبه حقيقي کمي و کاستي ها جبران مي شود و رضايت الهي و خشنودي اهل بيت را به همراه خواهد داشت
🔹براي اطلاع بيشتر درباره توبه حقيقي و کسب رضاي الهي به نکات ذيل توجه نماييد
🌿توبه ندامت و پشيماني واقعي از گناهان گذشته است و اين ندامت , ندامت قلبي است , ولي اظهار آن به اين نحوه است : استغفراللّه ربى و أتوب اليه .تكرار اين لفظ همراه با ندامت قلبي بسيار مطلوب است . البته توبه واقعي آن است كه علاوه بر اعتراف به جهل و ندامت و تنفّر قلبي، با عمل نيكو و صالح ، كاستي ها يي را كه دارد ، جبران كند.
🍀قرآن مي فرمايد : پروردگارت نسبت به آنان كه از روي جهل اعمال بد انجام داده اند ، سپس توبه كردند و در مقام جبران بر آمدند ، آمرزنده و مهربان است. طبق اين آيه توبه به توبه قلبي و ندامت دروني محدود نمي شود ، بلكه روي اثر عملي آن تأكيد شده و اصلاح و جبران ، مكمّل توبه شمرده شده ،تا اين فكر غلط را از مغز خود بيرون كنيم كه هزاران گناه را با جمله « استغفرالله » مي توان جبران كرد.
بنابراين بايد عملاً خطاها جبران گردد . قسمت هايي كه از روح انسان و يا جامعه بر اثر گناه آسيب يافته، اصلاح و مرمّت شود.
✍️البته توبه كردن از گناهان , بستگي به گناهي دارد كه انجام شده است .گناهاني را كه از انسان سر مي زند ، از دو حالت يا دو دسته زيرخارج نيست :
1️⃣يك دسته حق الله است، مثل ترك نماز و روزه، راه جبرانش اين است كه قضاي آن را به جا آوريد. اگر از عهده قضاي همه آن برنميآييد، هر مقداري كه ميتوانيد، انجام بدهيد.
2️⃣دسته دوم حق الناس است. جبران حق الناس آن است كه رضايت قلبي صاحبان حق را به هر صورتي شد، به دست آوريد. اگر مالي را از مردم تصرّف كرده يا ضايع نموده يا ضربهاي بر بدن آنان وارد كردهايد كه ديه يا قصاص دارد، بايد يا رضايت آنان را جلب كنيد و يا مال و ديه را به آنان بدهيد.
اگر با زبان يا عمل تان، روح آنان را آزردهايد و آبرو و حيثيت آنان را بردهايد، در صورت امكان از آنان رضايت بگيريد اما اگر ممكن نيست، براي آنان دعا كنيد.
اگر برخي افراد را نميشناسيد يا مردهاند يا دسترسي به آنان نداريد، در امور مالي، مال را به فرزندان يا وارثان آنان بپردازيد. اگر دسترسي به آنان هم ممكن نباشد، در راه خدا براي شان صدقه بدهيد.
در غير امول مالي، در حق آنان دعا و استغفار كنيد و صدقه و خيراتي هديه نماييد.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#توبه
#موفقیت
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا هر انسانی فرشته خوبی دارد که مواظب اوست؟ چطور میشود آن را مشاهده کرد؟
✍️پاسخ:
✅از جمله وظایف فرشتگان كه از آیات قرآن استفاه میشود این است كه به فرمان خدا انسانها را حفظ كنند تا این كه مرگ انسان فرا رسد.
لَهُ مُعَقِّباتٌ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ یَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ؛ [۱] برای انسان نگهبان هایی در پیش رو و پشت سر وجود دارد كه او را بر حسب امر خدا حفظ و نگهداری میكنند".
امیرالمؤمنین (ع) در این باره فرموده است: "هیچ انسانی نیست مگر این كه با او چندین فرشته نگهبان هستند كه او را نگاه میدارند و چون اجلش فرا رسد بین او و آن چه به او میرسد مانع نمیشوند". [۲]
امام باقر(ع) فرمود: "دو فرشته انسان را در شب حفظ میكنند و در روز به طور متناوب به این وظیفه عمل میكنند". [۳]
و مواظب های دیگری نیز توسط فرشتگان انجام می شود که یکی از آنها حفاظت از اعمال نیک انسان است.
خداوند مراقبان بسیاری بر انسان گماشته است چنان كه میفرماید:
وَ إِنَّ عَلَیْكُمْ لحَافِظِینَ* كِرَامًا كَاتِبِینَ* یَعْلَمُونَ مَا تَفْعَلُونَ؛ [۴] بر شما محافظان و نگهبانانی گمارده شدهاند. آنان در پیشگاه حق محترم و مكرمند و پیوسته اعمال شما را مینویسند و از آن چه انجام میدهید با خبرند".
"ما یَلْفِظُ مِنْ قَوْلٍ إِلاَّ لَدَیْهِ رَقیبٌ عَتیدٌ؛ [۵] (انسان) هیچ سخنى به زبان نمىآورد، مگر آنكه در كنارش (فرشتهاى) نگهبان حاضر و آماده (ثبت) است.".
"إِنَّ رُسُلَنا یَكْتُبُونَ ما تَمْكُرُونَ؛ [۶] همانا فرشتگان هرآن چه كه فریب كاری میكنید مینویسند.
از آیات و روایات استفاده میشود كه دو دسته از فرشتگان برای نوشتن اعمال انسان مهیا شدهاند. یك دسته طرف راست ودسته دیگر در طف چپ، ملائكه دست راست ضبط امال خوب را به عهده دارند و فرشتگان طرف چپ نوشتن اعمال بد را عهده دارند. [۷]
و درباره بخش دوم این سوال باید گفت که: ملائكه و اجنه كه ابلیس هم از جنیان است، موجوداتی هستند كه ما توانایی درك حسی آنان را نداریم یعنی نمی توانیم آن ها را ببینیم اما اگر آن ها به خاطر خصوصیت وجودی خود و با اذن پروردگار متمثل شدند، انسان می تواند آن ها را در قالب متمثل شده ببیند.
[۱]. رعد (۱۳) آیه۱۱.
[۲]. علی رضا رجالی، فرشتگان، ص ۱۸۹، به نقل از توحید صدوق، ص ۳۶۸.
[۳]. همان، به نقل از ریاض السالكین، ج ۲، ص ۶۱.
[۴]. انفطار (۸۲) آیه ۱۰ - ۱۲.
[۵]. ق (۵۰) آیه ۱۸.
[۶]. یونس (۱۰) آیه ۲۱.
[۷]. علیرضا رجالی، فرشتگان، ص ۱۸۶، با تلخیص.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
✅پرسش:
تمام نام هاي حضرت زهرا کدام ها هستند؟
🌺پاسخ:
اسامي و القاب و کنيه حضرت فاطمه زهرا (س) عبارتند از:
1ـ سيّدة : بانو
2 ـ انسيّةحوراء : انسان بهشتي
3 ـ نوريّة : موجودي از حقيقت نوري
4 ـ حانيّة : دلسوز فرزندان
5 ـ عُذراء : دوشيزه
6 ـ کريمة : بزرگوار
7 ـ رحيمة : با محبت ومهربان
8 ـ شهيدة : شهيد شده
9 ـ عفيفة : پاکدامن
10 ـ قانعة : کم توقع
11 ـ رشيدة : کامل
12 ـ شريفة : شرافتمند
13ـ حبيبة : دوست وبا محبت
14 ـ محرّمة : گرامي و مورد احترام
15 ـ صابرة : پايدار
16 ـ سليمة : سالم، اهل سازش، بي عيب ونقص
17 ـ مکرمة : بزگوار وگرامي
18 ـ صفيّة : برگزيده
19ـ عالمة : دانشمند
20 ـ عليمة : دانا
21 ـ معصومة : نگهداشته شده،بي گناه
22 ـ مغضوبة : ربوده شده،کسي که حقش غصب شده
23 ـ مظلومة : ستمديده
24ـ ميمونة : خوش يمن وبابرکت
25 ـ منصورة : ياري شده ، خداوند او را ياري کرده است
26 ـ محتشمة : با حشمت و احترام
27 ـ جميلة : زيبا
28 ـ جليلة : بزرگ
29 ـ معظّمة : احترام گذاشته شده ، گرامي
30 ـ حاملة البلوي بغير شکوي : بلا کش نستوه بي شکوه و شکايت
31 ـ حليفة العبادة و التقوي : قسم خورده ي پرستش و پرهيزکاري
32 ـ حبيبة الله : محبوب خدا
33 ـ بنت الصّفوة : دخترِ برگزيده
34 ـ رکن الهدي : پايه ي هدايت
35 ـ آية النّبوّة : نشان نبوّت
36 ـ شفيعة العصاة : شفاعت کننده ي گناهکاران
37 ـ اُمّ الخيرة : مادر نيکوکاران
38 ـ تفّاحة الجنّة : سيب بهشتي
39 ـ مطهرة : پاکيزه شدن
40 ـ سيدةالنساء : بزرگ بانوي زنان
41 ـ بنت المصطفي : دختر حضرت مصطفي(ص)
42 ـ صفوة الرّبّها : برگزيده ي پروردگار
43 ـ موطن الهدي : جايگاه هدايت
44 ـ قرّة العين المصطفي : نور چشم پيامبر اکرم(ص)
45 ـ بضعة المصطفي : پاره ي تن پيامبر(ص)
46 ـ مهجة المصطفي : خون زندگي قلب مصطفي(ص) ، آخرين قطرات خون در قلب که موجب ادامه ي حيات است
47ـ بقيّة المصطفي : بازمانده ي حضرت رسول(ص)
48 ـ حکيمة : با حکمت و داراي فهم و ادراک حکيمانه
49 ـ فهيمة : با فهم
50ـ عقيلة : خردمند
51 ـ محزونة : غمگين
52ـ مکروبة : دل شکسته
53 ـ عليلة : بيمار و مريض
54 ـ عابدة : پرستنده
55 ـ زاهدة : پارسا
56 ـ قوّامة : شب زنده دار
57 ـ باکية : گريه کننده
58 ـ بقيّة النّبوّة : باز مانده ي پيامبري
59 ـ صوّامة : بسيار روزه گير
60 ـ عطوفة : با عاطفه و محبّت
61 ـ رئوفة : دلسوز و مهربان
62 ـ حنّانة : غمخوار و با محبّت
63 ـ بِرّة : نيکوکار
64 ـ شفيقة : دلسوز و مهربان
65 ـ إنانة : دردمند
66ـ والدة الصّبتين : مادر دو نواده ي پيامبر
67 ـ دوحة النّبي : شاخسار پيامبر
68 ـ نور سماوي : نور آسماني
69 ـ زوجة الوصيّ : همسر جانشين پيامبر
70ـ بدر تمام : ماه شب چهارده
71 ـ غرّة غراء : سپيد رويِ نوراني
72ـ درّة بيضاء : گوهر تابناک
73 ـ روح أبيها : روان پدر بزرگوارش حضرت رسول(ص)
74 ـ واسطة قلّادة الوجود : حلقه ي اتصال زنجير هستي
75 ـ درّة البحر الشّرف و الجود : در درياي شرافت و سخاوت
76 ـ وليّة الله : دوست خدا و کسي که خدا او را ولي قرار داده
77 ـ سرّ الله : راز نهاني خدا
78 ـ امينة الوحي : امين وحي الهي
79 ـ عين الله : ديده ي خدايي
80ـ مکينة في عالم السّماء : دارنده ي جايگاه در عالم آسمان
81 ـ جمال الآباء : موجب زيبايي پدران
82 ـ شرف الأبناء : افتخار براي فرزندان
83 ـ درّة البحر العلم و الکمال : درّ درياي دانش و کمال
84 ـ جوهرة العزّ و الجلال : گوهر تابناک عزّت و بزرگوار
85 ـ مجموعة الماصر العلّيّة : گرد آورنده ي يادگارهاي برين
86 ـ مشکوة نور الله : چراغدان نور الهي
87 ـ زجاجة : شيشه وچرغدان نور الهي
88 ـ کعبة الآمال لأهل الحاجة : کعبه آرزوهاي نيازمندان
89 ـ ليلة القدر : شب قدر:مقصود از ليلةالقدر” در قرآن فاطمه(س)است
90 ـ ليلة مبارکة : شب با برکت
91 ـ ابنة من صلّت به الملائکة : دختر آن کس که فرشتگان به او اقتدا کرده و نماز خواندند
92 ـ قرار قلب امّها المعظّمة : آسايش بخش دل مادر بزگوارش
93 ـ عالية المحلّ : بلند جايگاه
94 ـ سرّ العظمة : راز بزگي وبزگواري
95ـ مسکورة الظلع : پهلو شکسته
96 ـ رضيض الصّدر : سينه شکسته
97 ـ مغضوبة الحق : کسي که حقش غصب شده است
98 ـ خفي القبر : کسي که قبرش پنهان است
99ـ مجهولة القدر : قدر ناشناخته
100ـ ممتحنة : آزمايش شده
101 ـ المظلوم زوجها : کسي که هسرش ستم ديده است
102 ـ المقتول ولدها : فرزند کشته شده
103 ـ کوثر : صاحب خير فراوان ، صاحب فرزندان بسيار
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#حضرت_زهرا_علیهاالسلام
👇👇👇
♨️سوال:
🔰 آب نيسان چيست؟
✍️پاسخ:
✅در روايات اهل البيت عليهم السلام خواص فراواني براي آب نيسان اشاره شده است و براي استفاده از آن آداب و اذكاري وارد شده، آثاري كه هم براي روح و هم براي جسم انسان شگفت انگيز است. نيسان سي روز است و تقريبا از بيست و سوم فروردين آغاز مي گردد.
بر همين اساس قسمت عمده اي از آن در ارديبهشت ماه هر سال واقع مي شود. تلفظ درست نيسان همانا « نَيْسَانَ» است.
از امام صادق علیه السلام روایت شده که آیات واذکار زیر را بر آب نیسان خوانده شود
«فاتحه الكتاب» و «آية الكرسى» وقل يا ايها الكافرونوسبّح اسم ربّك الاعلى«قل اعوذ بربّ الفلق»«قل اعوذ بربّ الناس»و«قل هو اللّه احد»
هر يك را هفتاد مرتبه،
و میگويى: هفتاد مرتبه «لا اله الاّ اللّه» و هفتاد مرتبه «اللّه اكبر» و هفتاد مرتبه: «اللّهم صلى على محمّد و ال محمّد» و هفتاد مرتبه «سبحان اللّه و الحمد للّه و لا اله الاّ اللّه و اللّه اكبر»
در روایات خواص متعددی برای نوشیدن این آبی که این سوره ها و ذکرها گفته شده است نقل شده ، مانند:
اگر كسى درد سر داشته باشد، از اين آب بياشامد به قدرت حق درد سر او آرام شود، و اگر درد چشم داشته باشد، و در چشم هاى خود قطره اى از اين آب بريزد، و چشمهاى خود را با آن بشويد، و از آن بياشامد، به اذن خدا شفا يابد، و آشاميدن از اين آب بن دندانها را محكم كند، ودهان را خوشبو نمايد، و لعاب بن دندانها، و بلغم را كم كن، و به سبب خوردن و آشاميدن تَخَمه و امتلاء نگيرد، و از بادهاى قولنج و غير آن اذيّت نشود، و به درد پشت و درد شكم مبتلا نگردد، و از زكام آزار نكشد، ، و درد معده و انگل معده را زايل كند، و نيازمند به حجامت نشود، و از بيمارى بواسير، و خارش بدن، و آبله و ديوانگى و پيسى و رعاف و استفراغ نجات يابد،و از وسوسه هاى جنيّان و شياطين گزندى نبيند.1
1- مفاتیح الجنان
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1👈
#تاریخی
👇👇👇
♨️سوال:
🔰برای درمان قساوت قلب، چه باید کرد؟
✍️پاسخ:
✅بهترين راه براي درمان قساوت قلب، تلاش در جهت پيشگيري از ابتلا به اين بليۀ روحي است كه در سايهي از بين بردن عوامل آن صورت مي گيرد، امّا قرآن كريم از مسئلهي ذكر كه به نحو كامل در نماز تجسّم يافته است، به عنوان مهمترين عامل براي جلا دادن به دلهاي قاسي و درمان قساوت قلب ياد كرده است.
📌اگر بخواهيد قساوت و سنگدلي را معالجه كنيد، بايد به عبادت روي آورده و در حقيقت با تمام گناهان ترك رابطه كنيد.
🍀 جهت درمان بيماري قساوت، بايد زياد ياد خدا كرد و با كمال عشق و شوق قرآن خواند و از دعاهاي عالي اسلامي به خصوص دعاي كميل، دعاي عرفه، مناجات خمس عشر، دعاي ابوحمزه غفلت نكرد.
🖊جهت علاج اين بيماري دردناك بايد به ائمه طاهرين (ع) توسل جسته و قسمتي از شب را با محبوب واقعي خلوت كرده و از گناهان گذشته و تقصيرهايي كه در عبادت داشتهايم ياد كرده و طلب عفو كنيم.
🔺با به كار گرفتن اين سلسله مسائل به تدريج زنگار دل پاك شده و قلب انسان به نور الهي صفا ميگيرد و شياطين دل انسان را رها كرده، حق در آن خانه تجلّي ميكند
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌐 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🔹امام على عليه السلام:
🍃من خَلا بِالعِلمِ لَم توحِشهُ خَلوَةٌ
🍃هر كه با دانش خلوت كند، از هيچ خلوتى احساس تنهايى نكند
📚غررالحكم حدیث8125
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
✅پرسش:
براي اصلاح رابطه با پدر و مادرم عزم جدي دارم اما هربار مدتي مراقب هستم ولي نهايتاً ضعف هاي تربيتي و رفتاري غالب بر رابطه حسنه مي شود.
چگونه دائم بتوانيم مراقب باشيم؟
چگونه ضعف هاي والدين را زيبا تحمل کنيم؟
چگونه استانه تحمل را بالاببريم؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
براي تقويت صبر و بردباري به نکات ذيل توجه نماييد:
3.📌 شناخت راز و رمز مشکلات:
اگر کسي بداند که وجود بلا و مصيبت در زندگي بشر چه اثري دارد، آن را با آغوش باز ميپذيرد، در روايات معصومين از شدايد به عنوان الطاف خداوندي ياد شده است.
4. 📌توجه به آثار اخروي صبر:
توجه به پاداش اخروي صبر، سختي مشکلات را شيرين و آسان ميسازد. در اين باره روايات زيادي از معصوميان رسيده است. امام صادق (علیه السلام) ميفرمايد: «هر کس از مؤمنان که به بلايي گرفتار شود و صبر کند، براي او اجر هزار شهيد است». (1)
5.📌 توجه به گذرا بودن بحرانها:
مشکل و محنت روزگار هر چه باشد، مقطعي و گذرا است. قرآن مجيد به همه افراد نويد ميدهد که هميشه کنار سختيها آساني وجود دارد. (2)
6. 📌توجه به افراد پايين دست:
نظر افکندن به کساني که با مشکلات بزرگتري دست به گريبان هستند، تحمل شدائد را آسان تر ميسازد.
7.📌 الگو پذيري از اولياي خدا:
با بررسي اجمالي زندگاني بزرگان در مييابيم که آن ها همواره با مشکلات رو به رو بودهاند. با الگوگيري از بزرگان ميتوان شيوه مقابله با مشکلات را آموخت. اين موضوع را خداوند به پيامبر گوشزد ميکند و ميفرمايد: «صبر کن، همان گونه که پيامبران اولوالعزم صبر کردند!». (3)
8. 📌آمادگي روحي:
اگر کسي دنيا را آن طور که هست بشناسد، در پيش آمدهاي ناگوار زندگي خود را نميبازد، چون ميداند جهان طبيعت، سراي دگرگوني و تحول است و فراز و نشيب فراواني دارد . همه افراد خواه ناخواه با حوادث مواجه ميشوند.
9. 📌توجه به آثار جسماني صبر:
صبر و شکيبايي در برابر حوادث زندگي تنها جنبه اخلاقي ندارد، بلکه از نظر بهداشت و سلامت جسم نيز فوق العاده مؤثر است. افراد ناشکيبا عمري کوتاه و توأم با انواع بيماريها و از جمله بيماريهاي قلبي و عصبي دارند، در حالي که صابران از عمري طولاني برخوردارند.
🌿در پايان، داستان جالبي از بزرگمهر را که مناسب با موضوع است نقل ميکنيم:
ميگويند: انوشيروان، بزرگمهر را زنداني کرد. پس از چند روز، انوشيروان شخصي را فرستاد تا از حالش جويا شود. فرستاده انوشيروان او را خوشحال ديد، علتش را جويا شد، بزرگمهر دليلش را استفاده از معجون شش مادهاي دانست و گفت: اين معجون مرا سرحال کرده است و آن ها عبارتند از:
1- توکل بر خدا،
2 - بي تابي مشکلي را حل نميکند،
3 - صبر به کمک انسان ميآيد،
4 - اگر صبر نکنم چه کنم؟
5 - مشکلاتي بيش از مشکل من وجود دارد،
6- ستون به ستون فرج است. (4)
📚پی نوشت:
1. ري شهري ، ميزان الحکمه ، دار الحديث ، قم ، 1416، چاپ اول ، ج 2 ، ص 1560 .
2. انشراح (94) آيه 5.
3. احقاف (46) آيه 35.
4. محدث قمي ، سفينة البحار، انتشارات اسوه ، 1422ه ق، ج 5 ، ص 25.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#صبر
✅پرسش:
با انجام دادن چه کارهایی در طول روز، می توانیم تحمل و سعه صدرمان را افزایش دهیم؟
🌺پاسخ:
به منظور "تحصيل" سعه صدر و افزايش تحمل و صبر بايد همانند ديگر برنامههاي تغيير رفتار به صورت جدي، دقيق و کامل به دستور عملهاي زير عمل کنيد. توصيههاي مؤکد ما در اين باره :
1📌- ذکر«لا حول و لا قوه الا بالله» را زياد بر زبان جاري سازيد .
2- 📌به منظور تقويت اراده و حفظ سعه صدر، از تفريحاتي همانند صحرانوردي، کوهنوردي، شنا، اسب سواري، پياده روي در صبح زود بهره گيريد.
3 -📌 پيش از انجام هر کارى به جنبهها و آثار مثبت و منفى آن توجه کنيد، زيرا با آگاهى از زيانها يا منافع کارى، انگيزه براى ترک يا انجام کار بيشتر مىشود و به طور طبيعى اراده قوى و صبر مىگردد.
4- 📌همواره سعى کنيد با خواستههاى نفسانى و عادتهاى ناپسند مبارزه کنيد.
5- 📌خود را به انجام وظايف و تکاليف دينى مقيد نماييد. همواره سعى کنيد نماز خود را اول وقت بخوانيد، حتى اگر مشغول نوشتن مطالبى باشيد که فقط چند سطر يا کلمهاى از آن باقى مانده باشد يا با کسى مشغول صحبت کردن هستيد، آن را رها کنيد و خواسته و ميل درونى خود را فداى اراده انسانى خود سازيد. انجام تکاليف و عباداتى همچون نماز در اول وقت و روزه و حج و جهاد و صدقه و انفال مالى، باعث تقويت اراده مىگردند.
6- 📌همواره در مقابل سختىها و ناملايمات زندگى (کار و تحصيل و غيره) بردبار باشيد و استقامت به خرج دهيد.
7 - 📌نفس انسان، مخصوصا جوانان به خواب بعد از اذان صبح تمايل دارد، جهت تقويت اراده با اين ميل نفسانى مبارزه کنيد.
8 - 📌پيوسته به خود تلقين کن که من ارادهاى قوى دارم و توان مبارزه با خواستههاى نفسانى خويش و هم چنين غلبه بر مشکلات و مصايب را دارم. از شکست خوردن نمىهراسم. اگر موفق نشدم، با کسب تجربه و انرژى و نشاط بيشتر مجددا اقدام مىکنم تا به هدف و مقصد خود برسم. من توانايى رسيدن به هدف و برطرف کردن موانع و مشکلات را دارم.
9 - 📌کارى را که شروع کرديد، با حوصله و دقت به پايان برسانيد . از رها کردن يا سر هم بندى آن بپرهيزيد.
10 -📌 فکر خود را هم زمان به چند کار مشغول نکنيد. سعى کنيد همواره توجه شما به يک کار معطوف گردد.
11 -📌 تدبير، نظم و انظباط را در همه امور زندگى خود جارى سازيد. با برنامه ريزى دقيق و منطقى، کارهاى خود را پيش ببريد. در برنامهريزى جايى براى انعطاف و جايگزين کردن امور غير قابل پيش بينى بگذاريد.
12-📌 هميشه فضاي ذهني و رواني خود را براي شنيدن و دريافت رفتارهاي نابجا و خلاف انتظار آماده سازيد .
👈به اين معنا که هميشه انتظار داشته باشيد ديگران با شما به بدترين شکل برخورد داشته باشند . خود را براي تحمل آن آماده کنيد
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#صبر
#تمرین
✅پرسش:
جز توکل بخدا و تلاش خوب چه چيزي ميتواند باعث رسيدن به هدف بشود؟
قسمت دوم
🌺پاسخ:
* توبه حقيقي شرايط و لوازم و آثار عملي دارد . مهمترين آن، عبارت است ازاين که تصميم بگيريد که :
1ـ ديگر هيچ گناهي را انجام ندهيد. اگر به دليل ندانستن مسئله و جهل يا غفلت و فراموشي يا هر دليل ديگر، دوباره گناهي را مرتكب شديد، بلا فاصله توبه كنيد و با اشك و گريه، از خداوند بخواهيد كه شما را بيمارزد.
2ـ خود را به احكام و دستورهاي دين مقيد و پايبند كنيد و گناهان گذشته خود را جبران نماييد.
🌟آداب توبه:
توبه آداب خاصي دارد که بايد آن را از مستحبات توبه دانست که منجر به تداوم بيشتر توبه مي گردد، عبارتند از:
1- سه روز روزه گرفتن
2- غسل توبه
3- خواندن دو يا چهار رکعت نماز
4- دعاهاي توبه
5- خود را مقيد به نماز اوّل وقت كند
6- تا حد امكان نمازها در مسجد خوانده شود
7- با دوستان مؤمن رفت و آمد كنيد و از رفاقت با افراد بدنام و فاسد پرهيز نماييد.
8-دعاهاي توبهاي را که از ائمه معصومين وارد شدهاست، به ويژه دعاهاي صحيفه سجاديه، مخصوصاً دعاي 31 و يا مناجات خمسْ عشر، به خصوص مناجات تائبين را بخوانيد.
9- هر روز صبح بعد از نماز و هر شب هنگام خوابيدن، پس از خواندن دو ركعت نماز از خدا بخواهيد كه شما را در پيمان توبه موفق بدارد،
10- از توسل به چهارده معصوم عليهم السلام به خصوص توسل به امام زمان عليه السلام غافل نشويد.
11- از فرصت استثنايي ماه هاي رجب و شعبان و رمضان هم چنين ايام سوگواري محرم كمال استفاده را ببريد.
12- گاهي در دل شب ، هنگام سحر ، نزديکي هاي صبح ، با خدا خلوت کن . جايي که کسي جز خدا شما را نبيند و صداي درد دل گفتنت با خدا را نشنود .
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#توبه
#موفقیت
✅پرسش:
احياي تفکر اسلامي چه چيزي را مطرح مي کنند؟
🌺پاسخ:
شهيد مطهري در پاره اي از مباحث خود که به صورت کتاب «احياي تفکر اسلامي» در آمده است، در اين زمينه مي فرمايند:
🍃عقل به تنهايي قادر نيست که بشر را نجات دهد و بزرگترين عيب فرهنگ غرب اين است که ميخواهد با عقل به تنهايي با روح با وجدان، با ايمان پيوندي داشته باشد و فقط با نيروي عقل کشتي بشيرت را از مهلکه نجات دهد. پس نياز به يک قوه کمکي مانند دين است. در اينجا ما اسلام را به عنوان يک هميار و راه زندگي در نظر ميگيريم و درصدد اين هستيم که احياء تفکر اسلامي را مورد بررسي قرار دهيم.
🌿در واقع اسلام در ميان ما هم وجود دارد و هم اسلام وجود ندارد به صورت اينکه ما ميبينم که شعارهاي اسلام در ميان است، بانگ اذان شنيده مي شود ، عده اي به مسجد مي روند و مرده هايمان را به صورت اسلامي دفن ميکنيم ، اسم ها اکثرا اسلامي هستند، ولي روح اسلام در ما وجود ندارد و به همين دليل اگر خواستار جامعه اسلامي هستيم بايد به فکر تجديدش باشيم.
🌱اسلام زنده است چون کتابش است و سنت پيامبرش هنوز وجود دارد. پس اگر به فکر احياي تفکر اسلامي هستيم، امکان آن وجود دارد.
👈اشکال کار در تفکر ماست. يعني فکر ما از اسلام به صورت مرده است مثل اين است که شما بذر زنده اي را برخلاف اصول کشاورزي زير خاک دفن کنيد که اين بذر در زير خاک بماند ، ولي جوانه نزند و در همان زير بماند. متاسفانه بايد گفت اگر اين بذر زياد در زير خاک بماند، باعث نابودي و خرابي آن مي شود و اگر روزي جوانه اي بزند، جوانه اي زار و ناقص خواهد بود.
🔹اين تعبير ميگويد که بذر کاشته شده ما براي جامعه اسلامي اشکال داشته است.
حضرت علي تعبيري در زمينه آينده اسلام و مسلمين دارند که مي گويد: «مردم لباس اسلام را به تن مي کنند ولي مثل اينکه پوستين را وارونه به تن کنند.»
☘️پوستين در زمستان براي دفع سرما است. اين وارونه پوشيدن پوستين يعني پوستين را مي پوشند ،اما نه آنطور که بايد بپوشند. قسمت پشم دار را بيرون ميگذارند و قسمت پوست را داخل مي پوشند، در اين صورت نه تنها بدن را گرم نمي کند، بلکه به يک صورت مضحک و وحشتناک هم در مي آيد.
🌱در ادامه مي گويند: «اسلام را مردم چنين خواهند کرد ، يعني هم دارند و هم ندارد ولي چون آن را وارونه کرده اند، آنچه بايد رو باشد، زير است و آنچه بايد درزير قرار گيرد در رو قرار گرفته است. نتيجه اش اسلام بي خاصيت و بي اثر است. اسلامي که انرژي و جنبش ندارد.»
☘️اين نکته اساسي است و الا ما بنشينم و از تمدن و فرهنگ ديگران انتقاد کنيم و از فرهنگ اسلامي تجليل کنيم و بعد هم خيال بکنيم که فرهنگ اسلامي و روح اسلامي همان است که ما امروز داريم، پس مردم دنيا بيايند و از ما پيروي کنند، کاري از پيش نمي رود. خب اگر مردم دنيا بيايند از ما پيروي کنند، مثل ما مي شوند، يعني به صورت مرده در مي آيند.
✨بحث ما در مورد احيا تفکر اسلامي است. متفکران بزرگ اسلامي به اين مطلب کاملا توجه کرده اند که طرز تفکر مسلمانان درباره اسلام آسيب ديده است. فرق است بين اينکه يک آئين خودش در ذات زنده باشد و اينکه طرز تفکر مردمي که آن را پذيرفته اند به صورت زنده باشد.
✍️بنابراين وقتي مي گويم که طرز تفکر مسلمين در عصر حاضر درباره اسلام آسيب ديده است مربوط به تفکر ما مسلمان از اسلام است. در طول تاريخ اين تغييرات به وجود آمده اند. يک به يک باعث شده اند تفکر اسلامي که مد نظر اسلام بود و براي يک جامعه زنده در نظر گرفته شده بود، از بين برود و مخدوش شود.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
👇👇👇
https://ble.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
#تفکر