کدام قسمت بازاریابی شبکه ای حرام است؟.mp3
14.72M
بارگذاری مجدد سوال 364 📌
#بازاریابی_شبکه_ای
❓سوال:
کدام قسمت از فعالیت های بازاریابی شبکه ای قانونی و شرعی است
و کدام قسمت غیر قانونی و حرام است؟
✅پاسخ:
توسط حجت الاسلام مهدی مهدوی
بصورت مشروح بر اساس نامه شورای نگهبان و فتوای مقام معظم رهبری در صوت فوق.
کامل گوش کنید.
🔸 منتشر کنید
✅ فایل pdf کلیک کنید
آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب
و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضاي مجازي
#احکام #پاسخگویی
#موعظه_حسنه
مرکز پاسخگویی موعظه | @pasokhha
522📌
#روزه
#مریضی
#خوف_مریضی
❓سوال:
سلام طاعات و عباداتت قبول من کم خونی شدید دارم دیسک کمر دارم عمل کردم ۳ سال وقتی روزه میگیرم فشارم میفتده پایین و دست و پایم یخ میشن حالت سر گیج دارم وقتی که افطار میکنم خوب نمیشم باید چکار کنم روزه بگیرم یا نه؟
✅پاسخ:
سلام علیکم طاعات و عبادات شما هم قبول حق
طبق نظر رهبری، خود مکلف اگر یقین کند که روزه گرفتن ضرر دارد یا خودش به این نتیجه برسد که خوف ضرر هست
می تواند روزه نگیرد. یا بلکه جایز نیست روزه بگیرد.
س 753: مادرم به بیماری شدیدی مبتلاست و پدرم نیز از ضعف جسمانی رنج میبرد و در عین حال هر دو روزه میگیرند که گاهی مشخص است که روزه باعث تشدید بیماری آنها میشود، تاکنون نتوانستهام آنها را قانع کنم که لااقل هنگام شدت بیماری روزه نگیرند. خواهشمندیم ما را در مورد حکم روزه آنها راهنمایی فرمایید.
ج: ملاک تأثير روزه در ايجاد بيمارى يا تشديد آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن تشخيص خود روزه دار نسبت به خودش است و اگر بداند روزه براى او ضرر دارد يا خوف ضرر داشته باشد و در عين حال بخواهد روزه بگيرد، روزه گرفتن براى وى حرام است.
س 756: در کلیههای من سنگ جمع میشود و تنها راه جلوگیری از جمع شدن سنگ در کلیه، نوشیدن مستمر مایعات است و از آنجایی که پزشکان معتقدند که من نباید روزه بگیرم، تکلیف واجب من نسبت به روزه ماه مبارک رمضان چیست؟
ج: اگر جلوگيرى از بيمارى کليه مستلزم نوشيدن آب يا ساير مايعات در طول روز باشد، روزه گرفتن بر شما واجب نيست.
مطالعه بیشتر:
https://farsi.khamenei.ir/treatise-content?id=64
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
523📌
#غسل شبهای رمضان
❓سوال:
سلام طاعاتتون قبول باشه ..
سوالی دارم👇
اینکه ماه مبارک ک یک شب درمیان غسل داره ک اگر تمایل ب انجام باشه...
چ زمانی مناسبتره...
دربرخی جاها شب حمام کردن رو خوب ندونستن نظر شرعی راجب ب زمان استحمام بجا کی هست .
مرجع رهبر
ممنون خداقوت
✅پاسخ:
سلام علیکم طاعات و عبادات شما هم قبول حق.
پاسخ شما از سایت امام خامنه ای حفظه الله:
غسل شب اول ماه رمضان و تمام شبهاى طاق مثل شب سوم و پنجم و هفتم. ولى از شب بيست و يكم مستحب است همه شب غسل كند، و براى غسل شب اول و پانزدهم و هفدهم و نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم و بيست و پنجم و بيست و هفتم و بيست و نهم بيشتر سفارش شده است. و وقت غسل شبهاى ماه رمضان تمام شب است، و بهتر است مقارن غروب آفتاب بجا آورده شود، ولى از شب بيست و يكم تا آخر ماه بهتر است غسل را بين نماز مغرب و عشا بجا آورد. و نيز مستحب است در شب بيست و سوم غير از غسل اول شب، يك غسل هم در آخر شب انجام دهد.
مطالعه بیشتر:
https://farsi.khamenei.ir/treatise-imam-content?id=310&tid=99
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
524📌
💢استفاده از اسپری تنفسی
❓سوال:
🔰حکم استفاده از اسپری تنفسی برای روزه دار چیست؟
✅پاسخ:
✍️آیات عظام خامنه ای، مکارم: روزه باطل نیست.
✍️آیت الله نوری: استفاده از آن درحد ضرورت اشکال ندارد.
✍️آیت الله فاضل :اگربه صورت پودرگاز ازراه دهان به ريه مي رسدچون بر استعمال آن اكل و شرب صدق نمي كند،مبطل روزه نيست، اما اگربه صورت بخاربه حلق برسددرصورت ناچاري استعمال آن،روزه صحيح است.
✍️آیت الله صافی : اگر آن را روي زبان بزنند و گازهاي آنرا استنشاق كنند و آب دهان را بيرون بريزند كه مطمئن شوند مواد به حلق نرسيده اشكال ندارد.
✍️آیت الله سیستانی: اگر دارو را فقط وارد ريه كند ودارو وارد مری نمی شود روزه باطل نمي كند.
✍️بقیه مراجع : اگر به صورت گاز يا بخار وارد ريه شود اشكال ندارد.
📚مکارم رساله مسأله 1360- خامنه ای، استفتائات جدید - نوری، هزار و يك مسألة فقهي،ج1، س212- مجمع المسائل،1380، ج4، س468- استفتائات جديد، ج1، س711- فاضل،جامع المسائل، ج1، س550 و552- صافی،استفتائات موجود در مرکز ملی پاسخگویی- سیستانی،رساله دوجلدی، جلد 1، مسأله 1989- استفتائات، 1380، ج1، با استفاده از س 6 و س7- زنجانی،استفتائات سایت - وحید،استفتائات پزشکی موجود در دفتر.
📎 #احکام
📎 #ماه_رمضان
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه | @pasokhha
525 📌
#وطن
❓سوال:
سلام طاعات قبول
ببخشید سوالی دارم
درزادگاه همسرم خونه داریم ومعمولا ایام تعطیل وآخرهفته ب اونجامیریم حکم نماز وروزه من وبچه ها ب چه صورت هست؟؟؟ممنون ازپاسخگوییتون
مرجع رهبر
✅پاسخ:
سلام علیکم
باتوجه به استفتاء ات زیر پاسختون رو دریافت کنید:
تبعیت زن و اولاد در وطن
اجوبه الاستفتائات
س 704: آیا زن در وطن و اقامت تابع شوهر است؟
ج: مجرد زوجيّت موجب تبعيّت قهرى نمىشود، و زن مىتواند در انتخاب وطن و قصد اقامت تابع شوهر خود نباشد. بله، اگر زن در انتخاب وطن و اعراض از آن تابع اراده همسرش باشد، قصد شوهرش براى او کافى است و شهرى که همسرش با او براى زندگى دائم و به قصد توطن به آنجا رفته است، وطن وى هم محسوب مىشود و همچنين اعراض شوهر او از وطن مشترکشان با خروج از آن و رفتن به جايى ديگر، اعراض او از وطن هم محسوب مىگردد، و براى اقامت ده روز در سفر، اطلاع او از قصد شوهرش مبنى بر اقامت ده روز با اين فرض که وى تابع اراده شوهر است براى وى کافى است، بلکه اگر مجبور به همراهى با شوهرش در مدت اقامت در آنجا باشد، نيز حکم همين است.
س 705: جوانی با زنی از شهری دیگر ازدواج نموده است، هنگامی که این زن به خانه پدرش میرود، نمازش قصر است یا تمام؟
ج: تا زمانى که از وطن اصلى خود اعراض نکرده، نمازش در آنجا تمام است.
س 706: آیا زن و فرزندان مشمول مسأله «1284» رساله حضرت امام(قدّسسرّه) هستند؟ یعنی در تحقق سفر آنها قصد سفر توسط آنان شرط نیست؟ و آیا وطن پدر موجب تمام بودن نماز کسانی که تابع وی هستند، میگردد؟
ج: اگر در سفر تابع پدر ولو قهراً باشند، قصد پدر براى پيمودن مسافت در صورت اطلاع آنان از آن کافى است. ولى در انتخاب وطن و اعراض از آن، اگر در تصميمگيرى و زندگى مستقل نباشند، يعنى بر حسب طبيعت و ارتکازشان تابع اراده پدر باشند، در اعراض از وطن سابق و اتخاذ وطن جديد که پدر با آنها براى زندگى دائمى به آنجا رفته است، تابع وى خواهند بود.
تبعیت زن و اولاد در وطن
س. تبعیت در وطن، آیا مختص به فرزند است؟
ج. تبعیت در وطن، اختصاص به فرزند ندارد و عرفاً شامل هر کسی که تابع دیگری باشد نیز میشود، مانند خدمتکاری که استخدام شده تا همیشه همراه فردی باشد یا همسری که شرط توطّن در محل خاصی نکرده و همواره با شوهرش زندگی میکند.
س. اگر فرزندی که نانخور والدین است اگر همراه والدین به محلی برود که آنها قصد توطن دارند، اما او قصد عدم توطن دارد آیا آنجا حکم وطن را برای او دارد؟
ج. آنجا برای او وطن محسوب نمیشود؛ هر چند نانخور والدین باشد.
س. فرزندی که به تبع والدین در مکانی قصد توطن کرده، اگر بعد ازمدتی (مثلاً یکی دو ماه) از قصدش برگردد حکم نمازش در آنجا چیست؟
ج. تا زمانی که از آن مکان خارج نشده، اعراض محقق نشده و نمازش تمام است.
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه|
@pasokhha
هدایت شده از فتاوای رهبر انقلاب
🔸 استفاده از اسپری تنفسی هنگام روزه
⁉️ مبتلا به آسم هستم و در روز چند مرتبه باید از اسپری تنفسی استفاده کنم، مصرف اسپری هنگام روزه داری چه حکمی دارد؟
✅ استعمال اسپری که حاوی داروی رفع تنگی نفس است برای روزه دار اشکال ندارد و موجب بطلان روزه نمی شود.
🆔 @khamenei_ahkam
حکم مضمضه در حال روزه
#ماه_مبارك_رمضان
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه|
@pasokhha
حکم فرو بردن مضمضه در حال روزه
#ماه_مبارك_رمضان
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه|
@pasokhha
✅شرایط وجوب روزه: (طبق فتوای امام خامنه ای حفظه الله)
بلوغ
عقل
قدرت
بی هوش نبودن
مسافر نبودن
حایض و نفسا نبودن
ضرری نبودن روزه
حرجی نبودن روزه
🔰 چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
روزه بر افرادی واجب است که واجد شرایط فوق باشند، بنابراین روزه بر کودک نابالغ، دیوانه، بیهوش، فردی که توانایی گرفتن روزه ندارد، مسافر، زن حایض و نفسا، کسی که روزه برای او ضرر یا حرج (مشقت زیاد) دارد واجب نیست. (توضیح بیشتر در درسهای بعدی خواهد آمد).
انسان نمیتواند به خاطر ضعف روزه را بخورد، ولی اگر به قدری ضعف پیدا کند که تحمل آن بسیار مشکل شود میتواند روزه را بخورد، و همچنین اگر برای او ضرر یا خوف ضرر داشته باشد، بنابراین دخترانی که به سن بلوغ - که بنا به نظر مشهور همان تکمیل نه سال قمری است - میرسند واجب است روزه بگیرند و ترک آن به صرف دشواری، ضعف جسمانی و مانند آن جایز نیست. بلی اگر برای آنها ضرر داشته و تحمل آن برای ایشان همراه مشقت زیاد باشد میتوانند افطار کنند.
#ماه_مبارک_رمضان
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه|
@pasokhha
✅ افطار روزه به خاطر ضعف
طبق فتوای آیت الله مکارم شیرازی
پرسش : آیا فرد روزه دار می تواند به خاطر ضعف، روزه ی خود را باطل نماید؟
پاسخ : انسان نمى تواند به خاطر ضعف، روزه را بخورد، ولى اگر بقدرى ضعف پيدا كند كه تحمّل آن بسيار مشكل شود، مى تواند روزه را بخورد و همچنين اگر خوف بيمارى داشته باشد.
#ماه_مبارک_رمضان
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه|
@pasokhha
526 📌
#ترشحات_زرد_رنگ
قبل از دوره پریود و عادت ماهانه
بعد از دوره پریود و عادت ماهانه
❓سوال:
با سلام و احترام . من پریود بودم و بعد هفت روز رفتم حمام چند ساعت بعد از حمام ترشحات زرد رنگی دیدم اهمیت ندادم ولی امروز داخل ادرارم ی ذره قرمز بود حالا می خواستم ببینم اون ترشحات زرد رنگ نجس بوده یا نه چون من لباسم رو عوض نکردم و با لباس مرطوب روی فرش نشستم 😔😔😔😔و آیا دوباره باید غسل کنم ؟؟
✅پاسخ:
سلام علیکم. پاسخ شما رو با استفتائاتی از آیت الله مکارم شیرازی تقدیم میکنیم:
وظیفه بانوان هنگام خروج ترشحات زرد رنگ طولانی مدت
❓پرسش :ترشحات زرد رنگی که بعضی از بانوان می بینند و گاه روزها یا ماه ها ادامه پیدا می کند و به اسباب نگرانی و زحمت بانوان تبدیل شده است چه حکمی دارد؟ آیا احکام استحاضه را دارد؟
✅پاسخ :از مجموع روایات وارد شده درباره این ترشحات و خون استحاضه ، بدست می آید که این ترشحات، خون نیست و حکم استحاضه را ندارد. در استحاضه باید خون –هرچند کم رنگ- خارج شود اما ترشحات زرد رنگ که شبیه زردابه هایی است که از زخم ها یا دمل ها خارج می شود استحاضه نیست.
تنها اگر این ترشحات، در ایام عادت یا دو روز قبل یا بعد از آن دیده شود و مجموعا با ایام عادت، از ده روز تجاوز نکند حکم عادت را دارد. در مواقع دیگر، فقط باید وضو بگیرند و نماز بخوانند و مقدار کم و زیاد آن نیز تفاوتی ندارد.
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
❓ ۱-ترشحات زردرنگی که هیچ اثری ازخون درآنهانیست یاشک داریم که هست، یکی دوروزقبل ازدوره پریودوآغازخونریزی ویکی دوروزبعدازپریود (منظورم بعدازتمام شدن خونریزی وقبل ازده روزاست)چه حکمی دارند؟
۲- اگر مجموع تا بعد از ۱۰ روز دیده شود چه حکمی دارد؟
۳-مشهور مراجع می فرمایند آب هایی که قبل از عادت ماهانه خارج می شود تا وقتی که صدق خون نکند حکمی ندارد، آیا آیت الله مکارم نظرشان خاص است و نظر مشهور را قبول ندارند؟
✅ ۱و۲- ترشحات زرد رنگ، خون نيست و حکم استحاضه را ندارد. در استحاضه بايد خون هرچند کم رنگ- خارج شود اما ترشحات زرد رنگ که شبيه زردابه هايي است که از زخم ها يا دمل ها خارج مي شود استحاضه نيست. تنها در صورتي که اين ترشحات، در ايام عادت يا دو روز قبل يا بعد از آن ديده شود و مجموعا با ايام عادت، از ده روز تجاوز نکند حکم عادت را دارد. در مواقع ديگر، فقط بايد وضو بگيرند و نماز بخوانند و مقدار کم و زياد آن نيز تفاوتي ندارد.
✅۳- چنانچه عادت ماهيانه مرتب دارد و خون يا لکه در ايام عادت و يا چند روز قبل از آن ديده شود و سه روز پشت سر هم باشد(هر چند فقط باطن آلوده باشد)، حيض است ولي اگر مجموع خون ولکه ها از ده روز بيشتر شود فقط خون هايي که در روزهاي عادت ديده حيض است و بقيه استحاضه. اما اگر عادت ماهيانه مرتب ندارد خون هايي که نشانه هاي حيض را دارد، حيض است(به شرطي که از سه روز کمتر و از ده روز بيشتر نباشد و فاصله دو حيض کمتر از ده روز نباشد.) در غير اين صورت، احکام استحاضه را دارد.
استفتاء اختصاصی سایت هدانا از دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
احکام
پاسخگویی
مرکز پاسخگویی به سوالات دینی موعظه|
@pasokhha