بسم الله الرحمن الرحیم
#شفا_در_حرم
برخی از مخالفان تشیع به ویژه با توجه به بسته شدن حرمها این اشکال را مطرح کردهاند که "اگر حرمها به قول شما شیعیان دوای دردها و شفاخانهاند چرا در این روزهای #کرونازده مثل گذشته به حرمها نمیروید تا شفا بگیرید و دردتان دوا شود؟".
🌅پاسخ آن از نظر مومنانی که اندیشه و زیست ایمانی داشتهاند روشن است:
✅ شیعیان همین اعتقاد را به موجب آیات قرآن و روایات درباره خدا دارند؛ ایشان باور دارند که خداوندِ قاضی الحاجات دستور داده است که او را بخوانیم تا اجابتمان کند: "ادعونی استجب لکم"؛ و باور دارند که خداوندِ شافی هرگاه بندگان مریض میشوند شفایشان میدهد: " و اذا مرضت فهو یشفین". اما در عین حال هم باور دارند که خداوندِ قاضی الحاجات و شافی، ممیت یعنی میراننده نیز است و دیر یا زود، به صورت فردی یا جمعی جان تک تک آدمیان را خواهد ستاند و ایشان را به سوی خود سیر خواهد داد؛ و نیز باور دارند که غایتِ خداوندِ ارحم الراحمین در دل فراز و فرودهای زندگیِ فردی و جمعی، معطوف کردن بندگان به خودش است تا بدینوسیله به او تقرب بجویند و از کانِ رحمتش بیحصر و عدد بهرهمند گردند؛ و همچنین معتقداند که خداوند این تقرب را بهگونه جبری بر بندگان تحمیل نمیکند، بلکه همواره ایشان را در شرایطِ عدمِ قطعیت قرار میدهد تا از سویی چشمی بر اسباب طبیعی داشته باشند و از سویی دستی به دعا بگشایند؛ روزی را در حرفهها قرار میدهد؛ اما این حرفهها گاه از کار میافتند و گاه بیش از حد انتظار ثمر میبخشند. شفا را در دواء قرار میدهد، اما دواها گاه بیاثر میشوند و گاه پرثمر. سلامت را در پرهیز از مخاطرات قرار میدهد؛ اما گاه خطرگریزی به مخاطرهی بزرگتر میانجامد. همه از رحمت اوست: هم قرار دادن اسباب و هم قرار دادن انسان در جایگاه عدم قطعیت؛ او میخواهد بندگانش اولا با توجه به نیازمندی خود به اسباب و ثانیا با توجه به عدم قطعیت اسباب به عجز خود اعتراف کنند و رو به سوی او آورند و با چشمِ امید او را بخوانند.
✅اما داستانِ بندگی در اینجا تمام نمیشود بلکه از اینجا شروع میشود: حال که رو به سوی او آوردیم باید بندگی را با چند بینش و کنش ادامه دهیم:
اولا امیدوارم باشیم و اگر ایمانمان قویتر است یقین داشته باشیم که حاجتمان برآورده است. ثانیا تسلیم باشیم و بدانیم که هر آنچه او انجام میدهد، خواه استجابت و خواه عدم استجابت، از روی رحمت او به نفع و صلاح ما بوده است.
بنابراین مومن، در انتظار استجابت دعا از اسباب وانمیماند و در صورت عدم استجابت دعا از خداوندِ مسبب الاسباب دل نمیکند. ... مومنان او را آنگونه که خودش خواسته میخوانند؛ از همان راهی که او برگزیده به سوی او راه میسپرند؛ یعنی هم در اصل دعا و بندگی کردن و هم در نحوه آن از او فرمان میبرند. پس بطور خلاصه توسل به اهلالبیت و شفیع قراردادن ایشان، گونهای دعا به درگاه خداوند است و حضور در حرمهای ایشان همانند حضور در مسجد الحرام است.
مومن همانطور که با دیدن بلایای فردی و جمعی از خداوند دل نمیکند و از دستبرافراشتن به سوی او بازنمیماند، از توسل و استشفاع به اهل البیت نیز باز نمیماند؛ و همانطور که در هر حال با دلی پرامید به سوی خانه خدا میشتابد، به سوی مشاهد و حرمهای امامان میشتابد.
مومن با عدم استجابت دعایش نه از خدا دل میکند و نه از نمایندگان خدا بر روی زمین.
🌾ایمان به امامان از ایمان به خدا جدا نیست. اگر کسی به شفابخشی خدا ایمان دارد به شفابخشی پیامبران و امامان نیز ایمان دارد؛ و اگر کسی به حضور در مسجد الحرام برای دعا اعتقاد دارد به حضور در حرمها نیز برای دعا و توسل اعتقاد دارد.🌾
امداد توران
۱۳۹۸/۱۲/۲۹
@pasokhtext
@pasokhtext
⭕️ آیا پیامبر اسلام برای جلوگیری از بیماریهای واگیردار، فقط به دعا کردن توصیه کرده است؟
♻️ در سایت newsweek قرنطینه و رعایت نکات بهداشتی را از موثرترین راههای پیشگیری از شیوع کرونا میداند
سپس این سایت به احادیث پیامبر صلی الله علیه وسلم در تایید این موارد استناد میکند. همچنین رابطهی دعا و توکل (که رعایت اسباب داخل در توکلاند) را بررسی میکند.
🔰 آیا قدرت دعا به تنهایی میتواند همهگیرشدن بیماریهایی مانند کرونا ویروس را متوقف کند؟حتی پیامبر اسلام نظر دیگری دارد.
آیا میدانید چه شخص دیگری در طول تاریخ برای پاندمیک شدن (همه گیری) یک بیماری، روش قرنطینه و نکات بهداشتی را به خوبی پیشنهاد داده است؟
محمد پیامبر اسلام ۱۴۰۰ سال پیش
اگرچه او یک فرد متخصص در اصطلاح "پزشک سنتی" در مورد بیماریهای کشنده نیست ولی با این وجود، توصیههایی در مورد پیشگیری و مبارزه با فراگیرشدن بیماریهایی شبیه ویروس کووید_۱۹ از او شنیده شده است.
محمد میگوید: هنگامی که شنیدید در سرزمینی طاعون آمده به آن شهر داخل نشوید و اگر در آن شهر بودید [برای فرار از طاعون] از شهر خارج نشوید.
او همچنین میگوید: افراد مبتلا به بیماریهای واگیر از افراد سالم دور نگه داشته شوند.
محمد همچنان انسانها را به شدت به رعایت نکات بهداشتی برای در امان بودن از بیماریهای عفونی تشویق و ترغیب میکند.
به احادیث یا گفتههای محمد که در زیر آمده است توجه کنید:
▫️نظافت بخشی از ایمان است.
▫️دستهایتان را بعد از بیدار شدن از خواب بشویید، چون هیچکدام از شما نمیداند که موقع خواب دستهایش را کجا گذاشته است.
▫️نعمت و برکت غذا در شستن دستها قبل و بعد از خوردن غذاست.
و اگر کسی بیمار میشد چه اتفاقی میافتاد؟ واکنش پیامبر چگونه میبود؟ چه توصیههایی را به پیروان خود توصیه میکرد تا از درد بیماری در امان باشند؟
محمد مردم را تشویق و ترغیب میکند تا همیشه بدنبال درمان دارویی و پزشکی باشند: "از روش و درمان های پزشکی استفاده کنید" و همچنین میگوید: "خداوند هیچ بیماری و دردی را خلق نکرده است مگر اینکه درمان آن را نیز قرار داده است بجز یک بیماری و آن هم پیری (مرگ)"
شاید محمد بهتر از همه، میدانست چگونه بین دعا و اسباب، تعادل برقرار کند. در هفتههای اخیر، برخی تا جایی افراط کردهاند که پیشنهاد میکنند دعا به تنهایی بهتر از قرنطینه و رعایت فواصل استاندار اجتماعی با اشخاص (ایزوله) میتواند شما را از کرونا ویروس حفظ کند.
پیامبر محمد چگونه میتواند به ایدهی دعا بعنوان یک اصل یا به تنهایی در قالب و چهارچوب مسائل پزشکی جواب دهد؟
به داستان زیر توجه کنید که توسط محقق فارسی زبان قرن نهم، الترمذی نقل شده است:
"روزی پیامبر متوجه فردی اعرابی شد که شترهایش را ترک کرد بدون اینکه آنها را ببندد. محمد از اعرابی پرسید چرا شترهایت را نبستی؟ اعرابی جواب داد: من به خدا توکل کردم. پیامبر به او گفت: اول شترهایت را ببند سپس بر خدا توکل کن"
محمد مردم را تشویق میکرد تا پیرو و دنبالهرو راهنماییهای دینشان باشند و همچنین خوشبین بودند که آنها اقدامات محتاطانه و پیشگیرانهی لازم را برای حفظ جان، امنیت، رفاه و آسایش خودشان در مقابله با بلایا را نجام دهند.
به عبارتی دیگر، ایشان خوشبین بودند که مردم از عقل سلیم خود در اینگونه قضایا استفاده کنند و ترک اسباب نکنند.
منبع:
🌐https://www.newsweek.com/prophet-prayer-muhammad-covid-19-coronavirus-1492798
@pasokhtext
@pasokhtext
هدایت شده از پاسخ صوتی پرسش ها و شبهات
10 فایل صوتی در موضوع برده داری در اسلام (مجموعا 150 دقیقه)
مطالب جدید و ناگفته فراوانی در این صوتها ارائه شده که بسیاری زا شبهات را پاسخ می دهد.
لینک استماع این صوتها در پیامرسان ایتا به علاوه مدت زمان هر فایل👇
https://eitaa.com/pasokhvoice/357
مدت 81:24
https://eitaa.com/pasokhvoice/10
مدت 6:32
https://eitaa.com/pasokhvoice/12
مدت 6:06
https://eitaa.com/pasokhvoice/14
مدت 1:32
https://eitaa.com/pasokhvoice/18
مدت 18:47
https://eitaa.com/pasokhvoice/20
مدت 2:45
https://eitaa.com/pasokhvoice/22
مدت 7:26
https://eitaa.com/pasokhvoice/358
مدت 10:43
https://eitaa.com/pasokhvoice/360
مدت 13:32
https://eitaa.com/pasokhvoice/364
مدت 3:56
عضویت در کانال پاسخهای صوتی👇👇
@pasokhvoice
@pasokhvoice
*💢 *🔴 نقش دین در شرایط ویروس کرونا چیست؟*
✍ چه دین داشته باشیم و چه نداشته باشیم، ویروس کار خودش را میکند.
*اگر پا روی شیشه و چاقو بگذاری، میبرد؛ خواه آیت الله باشی یا آدم معمولی!!!*
پس نقش دین چیست؟ دین، انسانهایی مثل آیت الله بروجردی، علامه طباطبائی، شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید چمران، شهید صیاد، شهید بابایی، شهید سلیمانی و ... میسازه و تربیت میکنه...
*ما فکر میکنیم که چون مسلمان هستیم، نباید مشکل داشته باشیم، نباید بیماری داشته باشیم!
اما این تفکر اشتباه است...
*معنای دین این نیست که هیچ کس هیچ غصهای نداشته باشد. اینها توقعات بیجاست. دین درمانگر ویروسهای باطنی، روحی و رفتاری مثل حرص و بُخل و طمع و جاه طلبی دروغگویی و نفاق است و متاسفانه این اخلاقهای زشت گریبان ما رو گرفته یعنی دقیقا بی دینی نه کرونا؛ یار دبستانی من، گشته بی فرهنگی، ما هرزه تموم علف هاش؛ افتادیم توی جاده شمال و مسافرت های عید و این روزها توی خیابونها در حال دور دور کردن بعضی ها اصلا عین خیالشونم نیست وقتی هم بهشون تذکر میدن یا میخندن یا میگن برو بابا!!!
*اگر دین نداریم حداقل آزاده باشیم و بدون دلیل ضروری از خونه بیرون نیاییم... این انسانی نیست که کادر پزشکی بخاطر وِل بودن بعضی از ما ها توی بازار و خیابون، توی بیمارستانها اسیر و زندانی باشند وخانواده های آنها درحال زجر کشیدن.... و زبونم لال نفرین کردن...
پس برسیم به اینکه اصلا کارکرد دین چیز دیگری است.
*انبیاء و اوصیا که مؤمنترین افراد بودند، گاهی بیشترین سختیها را داشتند مانند حضرت ایوب ؛ گاهی در اوج قدرت و رفاه بودند مانند حضرت سلیمان ولی در قرآن در سوره صاد تابلویی از این دو پیامبر در کنار هم قرار گرفته، و خداوند درباره هر دو میفرماید: نِعمَ العبدُ: چه بنده خوبی!
*امام حسین هم در کودکی روی دوش پیغمبر بود، ولی پس از شهادت در کربلا پیکرش زیر سم اسبها لگدمال شد😔...۰*
ولی آنچه امام حسین را عزت بخشید، راضی بودن در هرحالی به همه شرایط تلخ و شیرینی بود که خداوند شاهد و ناظر واکنش ها و عملکردها بود و هست و پاداش درستکاران و پاکان را چندین برابر خواهد داد.
عضویت در کانال پاسخ متنی به سوالات دینی در ایتا و تلگرام👇
@pasokhtext
@pasokhtext
لینک عضویت گروه در واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/JsgIpTf31whGSs80EWSDwh
🔴 *آیا ویروس وارد حرم معصومان(ع) میشود؟
✍ حرم که ساختمان است، ویروس حتی وارد بدن امامان (ع) هم میشود؛ مگر امام رضا علیهالسّلام با زهر به شهادت نرسید؟! مگر امام حسین علیهالسّلام زیر سُم اسب نرفت؟ مگر سر از بدن مطهرش جدا نکردند؟!
معصومان (ع) روزنه ای به عالم غیب دارند، گاهی معجزه یا کرامتی دارند و دعایشان مستجاب است اما همهی اینها مشروط و در گِرُوِ اذن خداوند است و هر کجا که خدا گفت به کار برده میشود و بس.
*دیده اید که روی بعضی ماشینها نوشتهاند که استفاده اختصاصی و شخصی ممنوع است؛ یا مثلا اسلحهای که در اختیار مأمور است، ولی حق استفاده شخصی ندارد بلکه هر کجا که مجوز بدهند، باید از آن استفاده شود.
در طبیعت هم قوانینی در جریان است که تغییر آن با دعای پیامبران (ص) و ائمه (ع) امکان پذیر است ولی فقط در موارد خاص و نادر و فقط با اذن و اراده خدا: مَن ذا الذی یَشفع عنده اِلا بِإذنِه ..(آیت الکرسی)
*هوشیار و بیدار باشیم و فریب کسانی که در این روزهای دین و مقدسات را نشانه رفته اند نخوریم.
اگر حرف حساب و معقول و منطقی بود انتشار دهید...😉😉
عضویت در کانال پاسخ متنی به سوالات دینی در ایتا و تلگرام👇
@pasokhtext
@pasokhtext
لینک عضویت گروه در واتساپ👇
https://chat.whatsapp.com/JsgIpTf31whGSs80EWSDwh
هدایت شده از کانال الماس عماریون
7.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 توضیح دکتر لنکرانی در خصوص تاثیر روزه داری بر قدرت دفاعی بدن
🔹 آیا روزه داری در ایام کرونا باعث تضعیف سیستم دفاعی بدن نمیشود؟
#اتحادیه_عماریون
@et_amarion
اظهارات جالب دانشمند شرق شناس درباره تحریف چهره پیامبر اسلام در غرب
@pasokhtext
@pasokhtext
هدایت شده از پاسخ صوتی پرسش ها و شبهات
💢 ادرار شتر خوردنی است؟
📚 قرآن:
🔹 «چيزهاى پاكيزه را حلال و چيزهاى خبیث (چندش آور) را حرام مىگرداند». أعراف: 157
📚 روایات:
🔹 پیامبر(ص): «فقط برای دارو می توان از بول شتر استفاده کرد» (بحارالأنوار، ج ۵۹، ص۸۴)
🔹 امام صادق(ع): «خوردن ادرار گاو، شتر و گوسفند، تنها برای درمان بیماری، اشکالی ندارد». (تهذیب الاحکام، ج 1، ص 284)
🔹 روایتی منسوب به امام کاظم(ع): «ادرار شتر بهتر از شیر آن است.» (کافی، ج 6، ص 338)
طبیعی است وضعیت سند یکایک روایات بالا باید بررسی شود و در نهایت به جمعبندی برسیم.
📚 نتیجه گیری علمای فقه:
🔹 فتوای مشهور: خوردن ادرار شتر، در هیچ شرایطی جایز نیست.
🔹 فتوای برخی: فقط برای درمان، خوردن ادرار شتر جایز است.
🔹 فتوای برخی دیگر: استفاده از ادرار شتر، جایز است.
📚 منبع: ينابيع الأحكام في معرفة الحلال و الحرام، ج۲، ص۷۹ - ۸۶. (فایل پیوست)
📌اگر پسندیدید لطفا به اشتراک بگذارید و به ما بپیوندید👇
@s_m_narimani
@pasokhvoice
@pasokhtext
#متن_شبهه
" اولین روزی كه امام حسین (ع) روزه گرفتند همه اهل بیت در كنار سفره جمع شدند؛ پیامبر اكرم (ص) رو به امام حسین فرمودند: حسین جان عزیزم روزه ات را باز كن. امام حسین فرمودند: جایزه من چه خواهدبود؟ پیامبر فرمودند: نصف محبتم را به كسانی كه تو را دوست دارند می بخشم. حضرت علی(ع) فرمودند: پسرم حسین جان بفرما. باز امام فرمودند: جایزه من چه خواهدبود؟ حضرت علی فرمودند: نصف عبادت هایم برای كسانی كه عاشق تو هستند. حضرت فاطمه(س) فرمودند عزیز دلم افطار كن.امام حسین پرسیدند: جایزه شمابه من چیست؟ حضرت فرمودند: نصف عبادت هایم را به كسانی که بر تو گریه می كنند می بخشم. امام حسن(ع) فرمودند: برادر جان روزه ات را بازكن و امام همان سوال را پرسیدند. حضرت پاسخ دادند: من تا همه گنهكاران را بر تو نبخشم به بهشت نخواهم رفت. و درهمین حال جبرئیل بر پیامبر نازل شد فرمود خدا می فرماید: من از شماها مهربانتر هستم و آنقدر آن كسانی كه عاشق تو هستند را به بهشت میبرم تا تو راضی شوی یا حسین. "
#پاسخ_شبهه
1. ماجرای ادعا شده در منابع روایی معتبر یافت نشد!
2. کارشناسانان موسسه دارالحدیث نیز چنین حدیثی را نیافتند!
http://yon.ir/sB2G
3. البته روایات متعددی در مورد جایگاه اخروی پیروان امام حسین(ع) و بهره مندی آنها از شفاعت اهل بیت(ع)، دوری از آتش جهنم و بهشتی شدنشان وجود دارد.
http://yon.ir/Sg6A
4. از انتشار روایات و احادیث فاقد سند و غیر معتبر خودداری کنیم.
💠 مرکز پاسخگویی به شبهات
https://telegram.me/joinchat/AAAAAFlUmN41-zpSMkrE8g
هدایت شده از آبالمالو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
همهشم میگن به جای این اون😐
خب در کنار این اون🙂
حتما ببینید و نشر بدید🌺
http://eitaa.com/joinchat/3026845710Ca86df30444
دیدگاه مرحوم علامه طباطبایی در معاد
مرحوم علامه در توجيه معاد جسماني وعينيت ميان مقبور و محشور مي فرمايد: انسان مركب از نفس و بدن است و بدن انسان در اين دنيا همواره در معرض تحليل است و هر چه اجزاي مركب تغييركند مركب نيز به تبع او تغيير خواهد كرد لذا انسان در هر آني غير از انسان در آن قبل است در حالي كه شخصيت انسان به نفس وروح او مي باشد كه از ماده و تغييرات ماده منزه مي باشد و آنچه از كلام خداوند استفاده مي شود اين است كه نفس با موت بدن نمي ميرد و همواره محفوظ است تا اينكه به سوي خداوند رجوع نمايد پس بدني كه در سراي اخروي براي انسان است اگر با بدن دنيوي او مقايسه شود مانند آن است نه انكه عين او باشد اما اگر صاحب بدن اخروي با صاحب بدن دنيوي مقايسه شود عين او مي باشد چون تشخص انسان به نفس اوست و نفس در هر دو يكي است وچون مشركان خلق بدن جديد را امري عجيب مي شمردند خداوند به آنان پاسخ مي دهد كه خلق بدني همانند بدن هاي ابتدايي ممكن است اما انكه خود انسان هايي كه در دنيا مي زيسته اند به سراي آخرت وارد مي شوند اين در صورتي تمام است كه نفوس و ارواح انسان ها به بدن هاي مخلوق جديد تعلق گيرد .(الميزان ،ج17،ص114)
برگرفته از کانال تلگرامی آغاز و انجام