شرایط حضور دانشآموزان در مدارس تا پایان امسال/امتحانات حضوری است
۲۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
اخبار اجتماعی
اخبار فرهنگیان و مدارس

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با تأکید براینکه امتحانات دانشآموزان حضوری است، درباره روشهای آموزش تا پایان امسال خبر داد.
علیرضا کمرهای در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره اینکه چند درصد از مدارس متوسطه دوم از 15 آبان به سمت بازگشایی و آموزش حضوری رفتند؟ اظهار کرد: بازگشایی مدارس در استانهای مختلف متفاوت است، در کل کشور یک میلیون و 590 هزار دانشآموز دوره متوسطه دوم از 15 آبان باید به مدارس بروند اما استانها شرایط متفاوتی داشتند.
وی افزود: در هفته نخست بازگشایی مدارس به ویژه در 4 روز نخست به جهت آماده شدن مدارس برای مواردی همچون اعلام زمان حضور دانشآموزان، تعیین برنامه هفتگی و اختصاص نیرو در برخی استانها مانند تهران در سه روز نخست بازگشایی شاهد تأخیر در بازگشایی بودیم.
40 درصد مدارس آموزش حضوری را آغاز کردند
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: براساس ارزیابی از مدارسی که مورد بازدید قرار گرفتند 40 درصد از مدارس فعالیتهای آموزشی را در دوره متوسطه دوم آغاز کردند و مابقی طی رزوهای گذشته، برنامهریزی برای آموزش حضوری را انجام دادند.
کمرهای ادامه داد: تکلیف مدارس در دوره متوسطه دوم با اعلام ستاد ملی کرونا مشخص است، باید براساس قوانین و مقررات نسبت به بازگشایی اقدام کنند و آموزش حضوری را به طور مداوم گسترش دهند، هر دانشآموز حتی در مدارس پرجمعیت باید به میزانی که امکان برنامهریزی وجود دارد از آموزش حضوری بهرهمند شوند چرا که اصل آموزش حضوری است و در کنار آن برای تکمیل فرصتهای یادگیری از آموزشهای مجازی استفاده کنند.
غیبت در صورت عدم حضور در مدرسه
وی با تأکید بر اینکه دانشآموزان براساس برنامه مدرسه و آییننامههای آموزشی حاکم، ملزم به حضور در کلاسهای درس هستند، بیان کرد: براساس ماده 16 آیین نامه آموزشی، مدیران مکلفند غیبت دانشآموزان را به خانوادهها اطلاع دهند و به تدریج بر روند گسترش آموزشهای حضوری نظارت داشته باشند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که اگر مدرسهای برای آموزش حضوری آمادگی نداشته باشد ملزم به بازگشایی است؟ متذکر شد: بحث الزام و اختیار مطرح نیست، خانوادهها، فرزندان خود را در مدرسه ثبت نام کردهاند تا از آموزش باکیفیت بهرهمند شود، با توجه به مجازی بودن آموزشها در 20 ماه گذشته، کیفیت آموزشها آسیب دید البته خانوادهها با اطمینان از رعایت نکات بهداشتی در مدارس، به آموزش حضوری تمایل دارند.
امتحانات حضوری
کمرهای با تأکید براینکه بازگشایی مدارس مصوبه ستاد ملی کرونا است بنابراین مدارس موظف به برگزاری کلاسهای درس حضوری و دانشآموزان نیز ملزم به حضور در کلاسهای درس هستند، گفت: آموزشها به تدریج به سمت حضوری شدن میرود البته ممکن است تا پایان سال تحصیلی روش گروهبندی را در کلاسهای درس شلوغ داشته باشیم تا فاصلهگذاری انجام شود براین اساس زمان حضور دانشآموزان در مدرسه کاهش مییابد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا امتحانات پایان سال دانشآموزان حضوری است؟ گفت: با توجه به اینکه روند آموزشها به سمت حضوری شدن است و از ابتدای آذر مدارس ابتدایی و متوسطه اول بازگشایی میشوند بنابراین ارزشیابی تکوینی و پایانی دانشآموزان در زمانی که مدرسه دایر است به صورت حضوری خواهد بود. یکی از عناصر کیفیت بخش به یادگیری، ارزشیابیهای معتبر و قابل اعتماد است تا معلمان براساس آن بتوانند در روشهای آموزش بازنگری انجام داده و فرصتهای یادگیری را تکرار کنند
شرایط احراز شغل مدیریت و معاونت مدارس در ژاپن
آزمونی بنام آزمون تعیین صلاحیت حرفه ای مدیران و معاونان مدارس که از سال 1996 میلادی در سراسر مناطق ژاپن متداول شده است گزینش می شوند . قبول شدگان این آزمون پس از گذراندن یک دوره یکساله در زمینه مدیریت اموزشی که در مراکز عالی تربیت معلم و یا دانشکده های علوم تربیتی دانشگاههای ژاپن برگزار می شود مدیریت مدارس را بر عهده می گیرند.
قابل توجه است که داوطلبان شغل مدیریت و معاونت مدارس ابتدائی و متوسطه ( دوره راهنمایی وجود ندارد ) علاوه بر گذراندن ازمون تعیین صلاحیت حرفه ای باید واجد شرایط ذیل باشند :
1 – دارا بودن حداقل 50 سال سن برای تصدی پست معاونت مدارس و 54 سال سن برای مدیریت مدارس ابتدائی و متوسطه
2 _ دارا بودن حداقل 20 سال تجربه موفق اموزشی برای مدیران و 15 سال برای تصدی معاونت مدارس
3– دارا بودن تالیفات و آثار علمی و تربیتی قابل قبول
4 _ دارا بودن تحصیلات دانشگاهی ( حداقل دوره لیسانس ) . دارندگان درجه علمی فوق لیسانس که صاحب گواهینامه درجه یک معلمی باشند در اولویت قرار می گیرند.
امروزه سطح عالی دانش حرفه ای و صلاحیت های شغلی ای که مدیران و معاونان مدارس ژاپن در کانونهای آموزش تربیت مدیر کسب کرده اند و گزینش افراد بر اساس معیار های فوق موجب اعتبار و شهرت کادر مدیریت مدارس ژاپن در جهان گردیده است .
بر گرفته از کتاب آموزش و پرورش تطبیقی بنوشته دکتر آقا زاده
سلام نظر شما موافق یا مخالف؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خبر فوری : رهبر انقلاب فرمودند: دشمن میگوید هدفش علی خامنهای است؛ ولی دروغ میگوید؛ هدف دشمن، ملت ایران است.
ماده ۷۸- دانش آموز موظف است ضوابط و مقررات مدرسه (اعم از منشور اخلاقی مدرسه، منشور دانش آموزی و مقررات انضباطی و وظایف دانش آموزی) را رعایت کند. دانش آموزانی که راهنمایی ها، مشاوره ها و چاره جویی های مدرسه در چارچوب نظام ترغیب و تشویق و تنبیه در آنها مفید و مؤثر واقع نگردد، با رعایت تناسب با نوع تخلف، با روش های زیر با آنان رفتار می شود:
1- تذکر و اخطار شفاهی به طور خصوصی
۲-دعوت از ولی دانش آموز و توجیه جهت پیگیری موضوع
۳- اخطار کتبی و اطلاع به ولی دانش آموز
۴- تغییر کلاس، در صورت وجود کلاس های متعدد در یک پایه با اطلاع ولی دانش آموز
۵- اخراج موقت از مدرسه با اطلاع قبلی ولی دانش آموز، حداکثر برای مدت سه روز
۶- انتقال به مدرسه دیگر
بخشنامه «راهنمای عمل مدیران در تکمیل سامانه در راستای اجرای قانون رتبه بندی معلمان».pdf
3.11M
بخشنامه و راهنمای عمل مدیران در تکمیل رتبه بندی