فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✴️ تو را به جهنم نخواهم برد...
🔆توصیه ما به شما، حتما ببینید 👆👆👆
#اعتقادی
#ثواب_و_ترک_گناه
#آیت_الله_جاودان
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
🌻🔸🌻🔸🌻🔸🌻🔸🌻
🟠 پرسش : آیا پیامبر هم در اذان و اقامه و تشهد به رسالت خودش شهادت می داد و در تشهد بر خودش صلوات می فرستاد و در سلام نماز به خودش سلام می داد یا نماز ایشان با ما فرق داشت؟ 🤔🤔
✍️پاسخ :
🔆در این شکی نیست که پیامبر گرامی در اذان و اقامه و تشهد نماز به رسالت خویش شهادت می دادند زیرا ایشان همانند سایر مسلمین باید به تکالیف شرعیه عمل کنند مگر آنکه دلیلی خاص اقامه شود که آن حضرت نسبت به یک حکم شرعی تکلیف ندارد اما در موارد مذکور چنین دلیلی نداریم .
🔶 از روایات به وضوح این مطلب استفاده می شود.
🌴شیخ صدوق می نویسد:
«پیامبر اذان می گفت و در اذان خود چنین عرضه می داشت که شهادت می دهم من پیامبر خدا هستم و می گفت شهادت می دهم که محمد رسول خداست .
روایاتی وارد شده است که پیامبر به این دو تعبیر به رسالت خود شهادت می داد»
📚الفقیه ج1 ص297
🔷شهادت پیامبر به نبوت و رسالت خود در واقع نوعی تاکید بر صداقت خود و صادق بودن وحی الهی در نصب ایشان میباشد.
🔆در روایات متعددی آمده است که نخستین بار در معراج فرشتگان و جبرئیل به دستور الهی نحوه اذان و اقامه گفتن را به پیامبر گرامی رساندند و یکی از بخش های آن را « اشهد ان محمدا رسول الله» بیان داشتند.
📚التهذیب ج2 ص60
📚الاستبصار ج1 ص305
📚الکافی ج8 ص120
✴️بنابراین اذان و اقامه پیامبر نمی تواند تفاوتی داشته باشد با آنچه از جانب فرشتگان الهی به او تعلیم داده شده است .
🌴همین طور در تشهد نماز نیز ایشان هم به رسالت خود شهادت می داده اند و هم برای خود و اهل بیتشان صلوات و رحمت الهی را تقاضا می کردند چنان که امام صادق فرمود:
«در تشهد می گویی الحمد الله اشهد ان لا اله الا الله ...و اشهد ان محمدا عبده و رسوله اللهم صل علی محمد و آل محمد ...»
📚التهذیب ج2 ص92
📚وسائل الشیعه ج6 ص393
🔆و ما دلیلی نداریم که پیامبر را از این نحو ادا کردن تشهد مستثنی کند.
🔷در مورد سلام نماز هم گفتنی است؛
🌴امام صادق فرمود:
«در سلام نماز بگو « السلام علیک ایها النبی و رحمه الله و برکاته » « السلام علینا و علی عباد الله الصالحین....» سپس نماز را تمام کن»
📚التهذیب ج2 ص316
📚الفقیه ج1 ص348
🔶بی شک پیامبر نیز به همین نحو در نماز سلام می داده است و ما دلیلی بر استثنائ پیامبر نداریم.
🔸سلام به معنای تحیت و سلامت می باشد و سلام علیک به معنای سلام الله علیک است .یعنی خداوند سلامت و تحیت خود را شامل تو بگرداند.
📚تفسیر نمونه ج4 ص42
🔶امام باقر فرمود:
«زمانی که وارد خانه شدید و کسی در خانه نبود تا به او سلام دهید بر خود سلام دهید و بگویید:« السلام علینا من عند ربنا»
« سلامت و تحیت الهی بر ما باد»
📚وسائل الشیعه ج12 ص81
✴️بنابراین سلام کردن انسان بر خود هیچ گونه منعی ندارد و با توجه به روایات پیامبر گرامی نیز در نماز بر خود سلام می کرده است و تحیت و سلامت الهی را برای خود درخواست می کرده است.
#اعتقادی
#روایی
#تشهد_سلام_نماز
#پیامبر_اکرم_ص
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🔸🌻🔸🌻🔸🌻🔸🌻🔸
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️چی شد که مولا علی علیهالسلام در خیبر را ازجاکند؟😳
🟠 توصیه ما به شما، حتما ببینید 👆👆👆
#اعتقادی
#قدرت_عشق
#درب_خیبر
#امام_علی_علیه_السلام
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🔸🌻🔸🌻🔸🌻🔸🌻🔸🌻
✴️🔆✴️🔆✴️🔆✴️🔆✴️
🟠 پرسش : یک دختر بچه که مشغول عروسک بازی است را صدا میکنند و برایش جشن تکلیف میگیرند. به او میگویند تو دیگر بزرگ شدی و شرع و قانون با تو مثل یک انسان بالغ و عاقل رفتار میکند. سال ها بعد، همین دختری که تا دیروز مشغول عروسک بازی بود، اما از امروز مسوولیت شرعی و کیفریاش برابر با مردی پنجاه ساله است، اگر بخواهد در دادگاهی شهادت بدهد، ناگهان قوه درکش نصف میشود.
✍️پاسخ :
1⃣ سن تکلیف، حداقل سنی است که شرع مقدس برای مکلف شدن وضع نموده است. مکلف شدن یعنی آنکه فرد، از این پس، مکلف و ملزم به رعایت دستورات شرعی است، به گونهای که اگر از رعایت دستورات شرعی بدون عذر، خودداری کند، مستحق عذاب و عقاب خواهد بود. اصطلاحا به این سن، سن بلوغ گفته میشود.
2⃣ حکمت تعیین سن برای بلوغ
بلوغ به راههای مختلفی ثابت میشود؛ اگر هرکدام از این نشانهها که بیانگر تحول جنسی و جسمی در دختر و پسر است، رخ دهد؛ وی به بلوغ رسیده است و ملزم به رعایت تکالیف شرعی و حقوقی است. حتی اگر به سن بلوغ نرسیده باشد. اما اگر هیچکدام از نشانهها برای او محقق نشد؛ پس از رسیدن به سن بلوغ، ملزم به رعایت این مسائل است.
3⃣ با اندک تدبری در همین مطلب، پرواضح است که علت تعیین سن بلوغ توسط شارع چه بوده است. مشکلات جنسی، آب و هوا، تغذیه، شرایط محیطی دیگر، فرهنگ، جامعه و... همگی از عوامل موثر در میزان سن بلوغ هستند؛ اما در صورتی که همه این عوامل، به طور عادی کار خود را انجام دهند؛ و بلوغ را نه چندان زود و نه چندان دیر، محقق سازند؛ به طور طبیعی سن بلوغ دختران بین 9 تا 10 سال خواهد بود.
4⃣ شهادت زنان
باید دانست که شهادت زنان در دادگاه، همیشه نسبت مردان کمتر نیست؛ بلکه در مواردی شهادت مرد پذیرفته نیست در حالی که شهادت زن پذیرفته است. بر فرض که شهادت زن، نصف شهادت مرد باشد؛ علت این نقصان، میزان فهم و قوه درک او نیست؛ بلکه معیار نوع نگرش روانشناسانه زنان، نسبت به مردان و همچنین میزان حضور زنان در متن جامعه و وقایع و همچنین نوع باورپذری آنان و... است.
#اعتقادی
#سن_تکلیف
#شهادت_زنان
#دستورات_شرعی
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
✴️🔆✴️🔆✴️🔆✴️🔆✴️🔆
13.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸چرا اوضاع آدمهای بی دین بهتره؟🤔
#اعتقادی
#بی_دینی
#دنیا_آخرت
#استاد_رفیعی
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
✅پرسش : اگر رزق و روزی از جانب خدا تقسیم می شود آیا این عادلانه است برخی رزق بیشتری دارند برخی کمتر؟
✍️پاسخ:در عین اعتقاد به تقسیم رزق و روزی از جانب خداوند متعال، انسان نیز باید سعی و تلاش و فعالیت خود را در راه رسیدن به رزق و روزی خود به کار ببندد و عامل فقر و مشکلات چند چیز است:
1️⃣ بیکاری و تنبلی: افرادی با داشتن نیرو و توان و استعداد فکری و جسمی هرگز به دنبال کار و تلاش و کوشش نمیروند طبیعی است که به رزق و روزی خودشان نمیرسند و هیچ کسی را به غیر از خود نباید ملامت و سرزنش کنند.
2️⃣ پر کار اما بی قید به احکام الهی: عدهای هم هستند که هرگز از تلاش و کوشش خود برای رسیدن به رزق و روزی کم نمیگذارند اما از لحاظ رعایت حلال و حرام و مسائل شرعی و احکام الهی کاملاً بی قید هستند و هیچ گونه اعتنایی به این مسائل ندارند. این گروه هم طبق وعده و تقدیر خداوند با داشتن همه امکانات در زندگی خود هرگز طعم لحظهای آرامش و آسایش را نمیچشند چرا که خداوند متعال وعده داده است که: «و هر کس از یاد من دل بگرداند، در حقیقت، زندگیِ تنگ [و سختی] خواهد داشت، و روز رستاخیز او را نابینا محشور میکنیم.»
3️⃣ مصلحت نیست. افرادی هستند که فقر به مصلحت آنهاست. اگر وضع مالی بهتری پیدا کنند طغیان میکنند.«و اگر خدا روزی را بر بندگانش فراخ گرداند، مسلّماً در زمین سر به عصیان برمیدارند، لیکن آنچه را بخواهد به اندازهای [که مصلحت است] فرو میفرستد. به راستی که او به [حال] بندگانش آگاهِ بیناست.»
4️⃣ستمگران و بی توجهی مسولان گاه عامل فقر و مشکلات جامعه وافراد است.
5️⃣ تفاوتها نیاز بشر: «آیا آنانند که رحمت پروردگارت را تقسیم میکنند؟ ما [ وسایل] معاشِ آنان را در زندگی دنیا میانشان تقسیم کردهایم، و برخی از آنان را از [نظر] درجات، بالاتر از بعضی [دیگر] قرار دادهایم تا بعضی از آنها بعضی [دیگر] را در خدمت گیرند، و رحمت پروردگار تو از آنچه آنان میاندوزند بهتر است»تفاوتها باعث میشود کارهای جامعه لنگ نماند.
💠اما افرادی که سعی میکنند کار و زندگی خود را طبق دستورات الهی و احکام دین اداره کنند و تقوا را مراعات میکنند و کار و تلاش هم میکنند به هیچ بن بستی برخورد نمیکنند و رزق و روزی آنها از جایی که حتی فکرش را هم نمیکنند به آنها میرسد و علاوه بر این زندگی توأم با آرامش و آسایش و خوشبختی را تجربه میکنند.
#اعتقادی
#رزق_روزی
#مصلحت_انسان
#تنبلی_بیکاری
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆