♻️⚜️♻️⚜️♻️⚜️♻️⚜️♻️
🔰 پرسش :چرا به حضرت معصومه
(سلام الله علیها) کریمه اهل بیت می گویند؟
✍️پاسخ:
✅در کتاب «فروغی از کوثر» ذیل عنوان «کریمه اهل بیت» آمده است که اولیای الهی منشأ کرامات و عنایاتی بودهاند که آثار یک عمر اخلاص و وارستگی آنهاست، از دیرزمان، آستان قدس فاطمی منشأ هزاران کرامت و عنایت ربانی بوده است... (۱)
🌻اما به نظر میرسد، شهرت این لقب برای حضرت معصومه(س) به واسطه رویای صادقهای است که از مرحوم آیتالله سیدمحمود مرعشی نجفی(ره) نقل شده است. داستان به این صورت است که مرحوم سیدمحمود مرعشی نجفی متوفای ۱۳۲۸ هجری قمری بسیار علاقهمند بود که به هر طریقی شده، محل قبر شریف حضرت صدیقه طاهر(س) را به دست آورد، برای این مقصود، ختم مجربی انتخاب کرده، چهل شب به آن مداومت کرد تا شاید خداوند به طریقی او را از محل قبر شریف حضرت زهرا(س) آگاه فرماید، شب چهلم بعد از انجام ختم و توسل فراوان استراحت کرد. در عالم رویا به محضر مقدس حضرت باقر(ع) یا حضرت صادق(ع) مشرف شد. (۲)
🌱امام(ع) به ایشان فرمود: «علیک بکریمهًْ اهلالبیت»؛ به دامن کریمه اهل بیت چنگ بزن، ایشان به تصور اینکه منظور امام(ع) از «کریمه اهل بیت» حضرت زهرا(س) است، عرضه داشت: بلی قربانت گردم، من نیز این ختم را برای همین گرفتم که محل قبر شریف آن حضرت را به صورت دقیقتر بدانم و به زیارتش مشرف شوم. امام(ع) فرمودند. منظور من قبر شریف حضرت معصومه در قم است، مرحوم آیتالله سیدمحمود مرعشی نجفی هنگامی که از خواب برخاست تصمیم گرفت که رخت سفر ببندد و به قصد زیارت حضرت معصومه(س) رهسپار ایران شود.(۳)
📚منابع:
۱- محمدبیگی، الیاس، فروغی از کوثر، ۱۳۷۹، ص ۴۳.
۲و ۳- مولف مینویسد: این تردید از مرعشی نجفی است مراجعه شود به مهدیپور، علیاکبر، کریمه اهل بیت، ۱۳۷۴، ص۴۳.
#تاریخی
#حضرت_معصومه
#کریمه_اهل_بیت
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
⚜️♻️⚜️♻️⚜️♻️⚜️♻️⚜️
💭⚜️💭⚜️💭⚜️💭💭
💭پرسش :
گرگ اگر هوس گوشت کند
پوست شکار برایش مهم نیست.
حجاب باید باطنی باشد نه ظاهری
از نسل آلودهی من گذشت؛
به فرزندان خود خوب دیدن را بیاموزید.
✍️پاسخ:
1⃣برخی ممکن است ندانند ولی برخی با مقاصد روشن چنین میگویند.همانطور که انسان عاقل، با کت و شلوار یا دامن داخل استخر نمیرود، یک عاقل نیز با مایو وسط خیابان راه نمیرود، آنهم با این توجیه که "ظاهر مهم نیست،باطن مهم است!"
2⃣چطور میشود که"ظاهر"در عدم رعایت شئونات برایشان مهم است اما در رعایتش مهم نیست؟اگر ظاهر مهم نیست،پس چراساعتها به آن میرسند تا به مجلسی روند و یاحتی برای خرید سبزی وسیبزمینی به ترهبار روند؟ اما وقتی بحث از رعایت شئونات میشود،"ظاهر"مهم نیست و باطن مهم است؟! یک آقاپسر شلوار فاقکوتاه میپوشد و تا دو نفر را میبیند، از پشت تا زمین خم میشود و یک دختر خانم استرچی میپوشد که یک میکرون هم با پوست بدنش فاصله ندارد، بعد میگویند: «ظاهر مهم نیست، باطن مهم است»! خب این همین باطنش است که بیرون ریخته شده. اگر واقعاً برایش مهم نیست، خب رعایتکند.
3⃣ظاهر و باطن انسان، جدا و بیارتباط و بدون تأثیر بر یک دیگر نیستند؛ بهعنوان مثال اگر کسب علم و معرفت، امری باطنی باشند، ورودیها با همین چشم و گوش ظاهری است، و اگر خیرخواهی باطنی باشد، در همین رفتار"ظاهری" ظهور و بروز دارد؛ و اگر خواب و خوراک و استراحت بدن و... ظاهری باشد، در روح و روان تأثیر مستقیم دارد.رابطهی "ظاهر و باطن"، رابطه روح و جسم است. هیچکس نمیگوید: مهم نیست که این آقا یا خانم، استخوانهایش شکسته، یا دست و پایش ورم کرده، یا چشمش کم سو شده...، همین که هنوز روح دارد و زنده است کافیست. چنانکه کسی نمیگوید: مهم نیست که این فرد مُرده است، مهم این است که سنّش جوان است، ظاهرش زیباست و اندامش سالم است.
4⃣کجا ظاهر مهم نیست؟
آنجایی که ظاهر را اصل و هدف و همه چیز بگیرند و باطن را رها کنند، یا ظاهر را برای ریا و فریب مردم بیارایند، یا آنجا که فقط بصورت ظاهری توجه شود و تمام همّوغمّ صورت ظاهری هرچیزی باشد. در واقع میگویند: "ظواهر نه فریبت بدهند و نه تو با ظواهر دیگران را بفریب"
«از زندگى دنيا، ظاهرى را میشناسند، حال آنكه از آخرت غافلند» (الرّوم/۷
5⃣در اسلام، اصل روح و ساختار باطنی انسان است اما تمامی احکام اسلام با همین اعضای ظاهری عمل میشود؛ چرا که ورودی به باطن، از ظاهر است و ظهور باطن نیز در ظاهر است.
نماز، طهارت، روزه، حج، حجاب، جهاد، تعاملاتتجاری و... همه صورت ظاهری دارند، حتی رعایت ادب و حفظ فرهنگ اصیل نیز با اعمال ظاهری محقق میگردد؛ چرا که همین رفتارهای ظاهری، باطن را میسازند، و همین باطنهاست که در رفتارهای ظاهری بروز پیدا میکند. منتهی تأکید شده که "فقط ظاهر نباشد"، وگرنه جسم بیجان است، بلکه نیّت را برای خدا خالص کنید که حکم روح برای این اعمال ظاهری را دارد. و همچنین تأکید شده فقط باطن نباشد، که آن وقت گمان و وهمی بیش نیست.
«و كسانى كه ايمان آورده، و كارهاى شايسته كردهاند، آنان اهل بهشتند، و در آن جاودان خواهند ماند» (البقره/۸۲)
6⃣در غیر اسلام نیز تمامی آداب، رسوم و فرهنگها در ظاهر پدیدار گردیده و با همین رفتارهای ظاهری شکل گرفته و نهادینه میشوند. خواه خوب باشند یا بد، مثبت باشند یا منفی، مفید باشند یا مضر.حتی ظهورِ و کنترلِ نظم در هر عرصهای، از رفتارهای اجتماعی گرفته تا اقتصادی و سیاسی، در همین "ظاهر" نمایش گذاشته میشود، و البته اثر باطنی دارد و نهادینه میشود. مردم در ممالک گوناگون، به ظاهر قوانین را رعایت میکنند، هم مالیات میدهند و هم نظم ترافیکی دارند و هم لباس فرم، هم آداب و رسوم و...، اما ممکن است در باطن قبول نداشته باشند.
7⃣دو مثال روشن در نیت(باطن) و عمل(ظاهر):
۱)فرض کنید عدهای راوسط بیابان ببرند و به آنها در نهایت چند تا چادر و یک چاه آب بدهند، و بگویند:قصد داشتیم در اینجا شهر بزرگ و زیبایی بارعایت تمامی اصول شهرسازی بسازیم، اماچون ظاهر مهم نیست وهمان قصد باطنی ما کافیست،نساختیم و شما همینجا زندگی کنید!
۲)فرض کنید یک نفر وسط مجلس عزا، بلند شود و برقصد! بعد به معترضین گفته شود که ظاهر مهم نیست، باطن مهم است و او نیز در باطن متأثرِ از این مصیبت میباشد، پس مانع رقصیدن او وسط مجلس عزا نشوید، دموکرات باشید، هرکس دلش خواست گریه کند و هرکس دلش خواست برقصد. مهم باطن است.مردم خواهند گفت: یا دروغ میگوید و میخواهد نظم این جمع را برهم زند و اهانت کند یا دیوانه است.
• پس ظاهر نیز چون باطن، از درجه اهمیت ویژه خود برخوردار میباشد و تأثیرگذار در باطن است، چنانکه باطن نیزدر ظاهر پدیدار می شود.
#اعتقادی
#اخلاقی
#حجاب
#ظاهر_باطن
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
💭⚜️💭⚜️💭⚜️💭⚜️💭
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️پرسش : اگر از کسی غیبت کرده باشیم چگونه آن را جبران کنیم؟
#اخلاقی
#غیبت
#استاد_محمدی
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
⚜️💭⚜️💭⚜️💭⚜️💭⚜️
⚜️🦋⚜️🦋⚜️🦋⚜️🦋⚜️
💭پرسش : “ﻣﻦ ﻧﻤﯽ ﻓﻬﻤﻢ . . .
ﻧﻮﺡ ﺍﯾﻨﺠﺎ ، ﻣﻮﺳﯽ ﺍﯾﻨﺠﺎ ، ﻋﯿﺴﯽ ﺍﯾﻨﺠﺎ ، ﻣﺤﻤﺪ ﺍﯾﻨﺠﺎ، ﯾﻮﺳﻒ ﻭ ﯾﻮﻧﺲ ﻭ ﻟﻮﻁ ﻭ ﺍﺳﺤﺎﻕ ﻭ ﺍﺑﺮﺍﻫﯿﻢ
ﻭ . . . ﻫﻢ ﺍﯾﻨﺠﺎ
ﯾﻪ ﻧﻔﺮ ﻧﺒﻮﺩ ﮐﻪ ﺗﻮ ﮐﺎﻧﺎﺩﺍ ﯾﺎ ﺑﻠﮋﯾﮏ ﯾﺎ ﻣﺜﻸ ﻧﯿﻮﺯﯾﻠﻨﺪ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﻫﺪﺍﯾﺖﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻪ ؟ ﻫﻤﻪ ﺍﺵ ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺎﻫﺎﺭﻭ ﻫﺪﺍﯾﺖ ﻣﯿﮑﺮﺩﻥ؟
124000ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ ﻫﻤﺸﻮﻥ ﺩﺭ ﺧﺎﻭﺭﻣﯿﺎﻧﻪ ﺑﻮﺩﻥ. ﺷﺎﯾﺪ ﺑﺨﺎﻃﺮ ﻫﻤﯿﻨﻪ ﮐﻪ ﻣﺎ ﻣﺮﺩﻡ ﺧﺎﻭﺭﻣﯿﺎﻧﻪ ﺭﺍﻩ ﺧﻮﺷﺒﺨﺘﯽ ﺭﻭ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩﯾﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺭﺍﻣﺶ ﻭ ﺧﻮﺷﯽ ﺩﺍﺭﯾﻢ ﺯﻧﺪﮔﯿﻤﻮﻧﻮ ﻣﯿﮑﻨﯿﻢ ﻭ ﻣﺮﺩﻡ ﻏﺮﺏ ﻭ ﺧﺎﻭﺭ ﺩﻭﺭ ﺍﯾﻨﻘﺪﺭ ﺑﺪﺑﺨﺖ ﻭ ﻋﻘﺐ ﺍﻓﺘﺎﺩﻩ ﻭ ﺧﺎﮎ ﺑﺮ ﺳﺮﻥ!
ﻛﻤﻰ ﺑﻪ ﻋﻤﻖ ﻛﻼﻡ ﻛﺎﺭﻝ ﭘﻮﭘﺮ ﺗﻮﺟﻪ ﻛﻨﻴﺪ:
“ﺁﻧﮑﺲ ﮐﻪ ﺑﻬﺸﺖِ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﯾﺖ ﺟﻬﻨﻢ ﮐﺮﺩﻩ، ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺍﺳﺖ ﻣﺘﻘﺎﻋﺪﺕ ﮐﻨﺪ ﮐﻪ :«ﺑﻬﺸﺖ ﺟﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺍﺳﺖ »”
✍️ پاسخ :
1. بنا به فرمایش خداوند در قرآن هیچ امتى نبوده مگر اینكه در آن هشداردهنده، راهنما و پیامبری بوده است.
آیات : 24 سوره فاطر – 15 سوره اسراء – 7 سوره رعد
2. یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر از سوی خداوند مبعوث شده اند که تنها حدود 30 نفر از آنها در قرآن نام برده شده اند.
بحارالأنوار، ج 11 ، ص 21
* خداوند به رسول خویش می فرماید: «و مسلّماً پیش از تو فرستادگانى را روانه كردیم. برخى از آنان را (ماجرایشان را) بر تو حكایت كردهایم و برخى از ایشان را بر تو حكایت نكردهایم… »
(آیه 78 سوره مومن)
بنابراین از نژادهای دیگر، در قلمرو زیست خود پیامبرانی مبعوث شده اند .
3. از حضرت علی (ع) نیز روایت است که پیامبر سیاه پوستی مبعوث شده است که قرآن داستان او را برای ما ذکر نکرده است.
(تفسیر نورالثقلین ج4 ص537)
4. پیامبران اولوالعزم رسالتی جهانی داشته اند و محدود به منطقه بعثت خود نبوده اند چنانکه پیامبر (ص) به سران حکومتهای عصر خود مکاتبه نمودند و یا حضرت عیسی (ع) برای ابلاغ رسالتشان سفر می نمودند .
5. خاورمیانه و خصوصا بین النهرین محل ظهور بسیاری از پیامبران است، چرا که تمدن های مختلف در این منطقه ظهور پیدا نموده و دارای مرکزیت در دنیای قدیم بوده است.
6. رشد علمی و شکوفایی تمدن در دوران اسلامی و در کشورهای مسلمان همچون ایران از یک سو و عقب ماندگی و جهل در جهان غرب در همان زمان قابل انکار نیست.
7. متاسفانه موارد مختلفی چون اختلافات داخلی ، حاکمان نالایق و غیر دینی ، توطئه و تجاوزات دشمنان ، بروز خرافه گرایی ، تنبلی ، فساد و … در جوامع اسلامی و دست اندازی استعمار غرب به منابع طبیعی و گنجینه های علمی این کشورها موجب دگرگونی اوضاع شد .
8. آموزه های دینی ، موید رشد علم و دانش و پیشرفت در زمینه های گوناگون است که نشانه آن را می توان در ظهور دانشمندانی چون ابن سینا ، ذکریای رازی و … مشاهده نمود .
#اعتقادی
#بهشت_جهنم
#پیامبران
#رسالت
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
⚜️🦋⚜️🦋⚜️🦋⚜️🦋⚜️🦋
💭🦋💭🦋💭🦋💭🦋
﷽
💭 پرسش :
چارلی چاپلین: اگر شما در اسراییل به دنیا میآمدید، به احتمال زیاد یهودی میشدید!
اگر در عربستان به دنیا میآمدید، قطعا مسلمان میشدید!
اگر در اروپا به دنیا میآمدید، به احتمال زیاد مسیحی و اگر در ژاپن به دنیا میآمدید شینتو میشدید!
«دین» پدیده ای است که؛ جغرافیا برای شما تعیین میکند، پس تعصب برای چیست؟! آنچه مهم است «اخلاق و انسانیت» است که به جغرافیای زمان و مکان محدود نیست!
✍️پاسخ:
🔹 همانند بسیاری از جملات شبههناک که به شخصیتهای معروف و محبوب نسبت داده میشود، در این شبهه نیز از نام چارلی چاپلین سوءاستفاده شده است. چون در دوران وی نه اسراییل مطرح بود (چون غصب فلسطین در زمان حیات چارلی ، تازه شروع شده بود) نه عربستان سعودی به این نام خوانده میشد!!
💢به هرحال صرف نظر از اینکه نویسنده متن فوق چه کسی است (و احتمالا فرد کمسوادی بوده که نمیدانسته بیشتر افراد ساکن در سرزمینهای اشغالی مسلمان هستند نه یهودی) در متن فوق با استفاده از یک مقدمهی نسبتاً صحیح، نتیجه گیری غلط شده است.
🗨️توضیح اینکه انتخاب دین براساس جغرافیا و جامعه یا خانواده، اگرچه امری رایج است و متاسفانه اکثر مردم بدون تحقیق دین و آیین خود را انتخاب کرده اند اما، سعادت انسان و راه رسیدن به آن، تنها همان است که خدای مهربان میداند و حکمت و مهربانی آن اقتضاء میکند آن را به بشر معرفی کند، که اگر چنین نکند فلسفه خلقت او زیر سوال میرود.
🦋خداوند با انتخاب پیامبران، این امر مهم را انجام داده و حقیقت و سعادت و کمال انسانی را به او آموزش داده است.
💢طبیعی است حقیقت یکی بیش نیست و راه رسیده به آن نیز یکی بیشتر نیست که در کتاب مقدس ما از آن با عنوان «صراط مستقیم» یاد شده است.
🗨️به عبارت دیگر عقلا محال است که هم پرستش بتها انسان را به مقصود خلقتش رهنمون کند و هم پرستش خدای یگانه.
🗨️پس بر ما لازم است تا از میان ادیان و آیینهای مختلف که سبک زندگی متفاوتی را ایجاب میکند، راه صحیح را شناسایی و انتخاب کنیم. دینی که اخلاق و انسانیت را به معنای واقعی به انسان نشان دهد
#اعتقادی
#اخلاقی
#دین_انسانیت
#صراط_مستقیم
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
💭🦋💭🦋💭🦋💭🦋💭
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 از خدا گله و شکایت نکنیم!!
#اخلاقی
#گلایه_شکایت
#قناعت_شکرگزاری
#استاد_رفیعی
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋🦋