🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼
« بسم الله الرحمن الرحیم»
⛔پرسش⁉️⁉️
حضرت عیسی (علیه السلام) چه نقشی در حکومت جهانی حضرت مهدی علیه السلام دارد؟؟؟ 🤔🤔🤔
✍️ پاسخ :
🌾همانطور که در جلسات قبل گفته شد در زمان ظهور حضرت مهدی علیه السلام حضرت عیسی علیه السلام به زمین بر می گردد و در کنار حضرت به اداره حکومت جهانی می پردازد
شاید مهترین نقشی که حضرت عیسی علیه السلام در تثبیت حکومت حضرت مهدی علیه السلام دارد. ایمان آوردن مسیحیان و یهودیان - ی که منتظر ظهور و آمدن عیسی علیه السلام بودند- به حضرت مهدی علیه السلام و مسلمان شدن آنهاست وقتی مسیحیان ویهودیان می بینند که عیسی علیه السلام پشت سر مهدی علیه السلام نماز می خواند و با ایشان بیعت می کند گرایش به اسلام پیدا می کنند. کما اینکه پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله فرمود:« «پس ملتفت مىشود مهدى عليه السّلام كه عيسى بن مريم نازل شده و گويا از مويش آب مىچكد.
🌾پس مهدى عليه السّلام به او مىفرماید : «مقدّم شو و براى مردم نماز كن!» پس عيسى عليه السّلام مىگويد: « نماز برای شما اقامه شده است»
پس نماز مىخواندعيسى عليه السّلام،پشت سر مردى از فرزندان من و چون نماز كرد، مىنشيند و عيسى عليه السّلام در مقام با او بيعت میکند.»
( العبقري الحسان، ج7، ص: 377)
✅در روایات نقشهای متعددی برای عیسی علیه لسلام در زمان حکومت حضرت مهدی بیان شده مانند نقش وزارت، نقش پرده داری و حاجب ، نقش نائب
« هو الوزير الايمن للقائم عليه السلام و حاجبه، و نائبه»(حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم السلام، ج6، ص: 307)
✅دربعضی روایات نقش فرمانده سپاه برای عیسی علیه السلام بیان شده است. «أميرا على جيش المهدي»( إلزام الناصب في إثبات الحجة الغائب عجل الله تعالى فرجه الشريف، ج2، ص: 171)
✅در بعضی روایات صاحب و همنشین مهدی علیه السلام لقب گرفته
« قال رسول الله صلی الله علیه و آله من قاتلنا في آخر الزمان فكأنما قاتل مع الدجال: قال الشيخ أبو القاسم الطائي قال إني سألت علي بن موسى الرضا علیه السلام- عن من قاتلنا في آخر الزمان- قال من قاتل صاحب عيسى ابن مريم.»( صحيفة الإمام الرضا عليه السلام، ص: 89)
راوی می گوید: از علی بن موسی (علیهما السلام) پرسیدم: در آخر الزمان با چه کسانی جنگ کنیم؟ فرمود: کسانی که با صاحب و همراه عیسی بن مریم علیه السلام می جنگند و آن صاحب، همان مهدی علیه السلام است.
✅در بعضی روایات عیسی علیه السلام جانشین امام مهدی علیه السلام معرفی می شود. امام علی علیه السلام می فرماید:
« ثم انه يجعل عيسى خليفة على قتال الاعور الدجال »( إلزام الناصب في إثبات الحجة الغائب عجل الله تعالى فرجه الشريف، ج2، ص: 172)
🌾سپس مهدی علیه السلام عیسی را خلیفه و جانشین خود در جنگ با دجال یک چشم قرار می دهد.
البته عناوین دیگری هم در روایات در مورد عیسی علیه السلام وجود دارد که دوستان می توانند برای مطالعه بیشتر به کتاب نزول مسیح و ظهور موعود نگاشته میر تقی حسینی گرگانی مراجعه کنند.
🔥نکته قابل تأمل 🔥
اگرچه اکثر روایاتی که به نقش حضرت عیسی علیه السلام در حکومت حضرت و نحوه نزول و مکان نزول عیسی اشاره دارد از منابع اهل سنت و یا در روایات ضعیف وجود دارد اما وجود این روایات چند چیز را برای ما اثبات می کند
1⃣وجود و نزول عیسی علیه السلام در آخرالزمان
2⃣رجعت ایشان
3⃣اینکه مقام ایشان پایین تر از امام مهدی علیه السلام است
4⃣اینکه مهدی علیه السلام غیر از عیسی علیه السلام است
5⃣ اینکه ایشان دارای هر نقش و سمتی باشد آمده است که یاری گر امام زمان علیه السلام باشد
🔥جدای از آنچه گفته شد مادامی که مفهوم و منطوق این روایات که در باب نزول و نقش آفرینی حضرت عیسی (علیه السلام) آمده مخالف عقائد قطعی شیعه نباشد لزومی به ترک و یا رد آن وجود ندارد
📚منابع:
1. نزول مسیح و ظهور موعود
2. حلية الأبرار في أحوال محمد و آله الأطهار عليهم السلام
3. معجم الاحادیث الامام مهدی علیه السلام
4. العبقري الحسان، ج7، ص: 377
5. الزام الناصب
6. کتاب موعود شناسى و پاسخ به شبهات
7. بازگشت به دنيا در پايان تاريخ
8. دلائل الامامه
9. صحيفة الإمام الرضا عليه السلام
#عقاید_مهدویت
#دکترفلاح
#نقش_رجعت_عیسی_ظهور
# وزارت_نائب_مصاحب_حاجب
💢 گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼🌾🌼
10.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#معنویت_آرامش
#ماه_شعبان_مغفرت_استغفار
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🌛🌟🌛🌜🌟🌛🌜🌟🌛🌜🌟🌛
🌜🌟🌛🌜🌟🌛🌜🌟🌛🌜🌟🌛
🌔 پرسش :آیا ختم سوره واقعه ماهی که شروعش دوشنبه باشد سند روایی دارد؟؟ یا خیر؟؟ 🤔🤔
✍️ پاسخ :👇👇👇
طبق جستجوها چنین حدیثی پیدا نشد. دعایی هم که ذکر شد در انتهاء حدیث ادعایی در هیچ کجایی کل دعا با آن ترتیب ذکر شده یافت نشد. بلکه در هر منبعی بخشی از دعا قرار داشت آنهم دعا به دلایل دیگری نه این دعا کلش با این ترتیب آنهم به دلیلی که در حدیث وجود دارد.
بنابراین بهتر ما همچین مطلبی نداریم در احادیث. البته ممکن است به عنوان امری مجرب برخی علماء آن را توصیه کرده باشند. اما حدیثی روایت شده از معصوم (ع) نداریم
💢حدیث ادعایی این است:👇👇👇
📚علامه محمد باقر مجلسی از مولا و سرورمان حضرت امام زین العابدین (علیه السلام) نقل می کنند که، حضرت فرمودند: زمانیکه اول ماه قمری روز دوشنبه بود آغاز کن به قرائت سوره واقعه. در روز دوشنبه یک بار و در روز بعد دو بار به همین نحو تا روز چهاردهم که چهارده بار خوانده شود. اگر بعد از طلوع فجر تا غروب آفتاب باشد بهتر است و روز اول دو رکعت نماز حاجت و تسبیحات حضرت زهرا(ع) را قبل از شروع بخواند و در هر پنجشنبه بخواند یک بار دعای زیر را بعد از خواندن سوره واقعه.
یا ماجِدُ، یا واحِدُ، یا جَوادُ، یا حلیمُ، یا حَنّانُ، یا مَنّانُ، یا کَریمُ اَسْألُک تُحْفَةً مِنْ تحَفِکَ تَلُمُّ بها شَعْثی وَ تَقْضی بها دَینی وَ تُصْلِحُ بها شَأنی برَحْمْتِکَ یا سَیدی اَللّهُمَّ اِنْ کانَ رِزْقی فِی السَّماءِ فَأنْزِلْهُ وَ اِنْ کانَ فِی الْاَرْضِ فَأخْرِجْهُ وَ اِنْ کانَ بَعیداً فَقَرِّبْهُ وَ اِنْ کانَ قَریباً فَیسِّرْهُ وُ اِنْ کانَ قَلیلاً فَکَثِّرْهُ وَ اِنْ کانَ کَثیراً فَبارِکْ لی فیهِ وَ أرْسِلْهُ عَلی اَیدی خِیارِ خَلْقِکَ وَ لا تُحْوِجْنی اِلی شِرارِ خَلْقک. وَ اِنْ لَمْ یکُنْ فَکَوِّنْهُ بکَینُونِیَّتِکَ وَ وَحْدانِیتِکَ، اَللّهُمَّ انْقُلْهُ اِلَیّ حَیثُ اَکُونُ وَ لا تَنْقُلْنی اِلَیهِ حیثُ یکُونُ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَِیءٍ قَدیرٌ. یا حَی یا قَیومُ، یا واحِدُ یا مَجیدُ، یا بَرُّ یا رَحیمُ یا غَنی، صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ تَمِّمْ عَلَینا نِعْمَتَکَ، وَ هَنِّئْنا کَرامَتَکَ، وَ اَلْبسْنا عافیتَکَ بِرَحمَتِکَ یَا اَرحَم الرَّاحِمِینَ وَ صَلَّی اللهُ عَلیَ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاَهِریِنَ.
خود این دعا سند ندارد که در بالا توضیح داده شد.
همچنین درباره طریقه ختم آن از مرحوم بهجت رحمة الله علیه سوال شد :👇👇
🌾سؤال: [دستورالعملی برای] ازدیاد روزی [بفرمایید]، مسبب ازدیاد [روزی چیست]؟
🌼آقا: بله! گفتهاند، تجربه کردهاند همین ختم واقعه را در غیر دوشنبه اول ماه به جا آوردهاند، دیدهاند همان آثار را دارد.
🌾سؤال: [منظورتان از] واقعه همان [ختم] شب شنبه است؟ ختم واقعهای که شب شنبه میخوانند؟
🌼آقا: [خیر!] ختم دوشنبه [منظور است]! [بهطوریکه] اگر اول ماه قمری[مصادف با روز] دوشنبه شد، در آنجا وارد شده است؛ اما تجربه کردهاند که نهخیر![چنین شرایطی ضروری نیست]، اصلاً ۱۴ روز هم لازم نیست، عوض دوشنبه، شنبه خواندن هم لازم نیست! [حتی]در یک مجلس جمع شدهاند و این عدد (یعنی تعداد مجموع سورهها در چهارده روز) را خواندهاند و دیدهاند مؤثر است.
🌼اما در فواید قرائت سوره واقعه خصوصا در ازدیاد رزق و روزی بسیار تاکید شده و مداومت بر قرائت آن بسیار مؤثر است
#کلام_سنتی_جدید
#ختم_واقعه_دوشنبه_حاجت
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🌜🌟🌛🌜🌟🌛🌜🌟🌛🌜🌟🌛
آن مرد از وجود مار درون غار بیخبر است. آن زن هم از وجود سنگ روی مرد بیخبر است.
زن با خودش فکر میکند که من در حال سقوط هستم، نمیتوانم بالا بروم چون مار دست مرا نیش زده. چرا مرد کمی بیشتر از قدرت خود استفاده نمیکند و مرا بالا نمیکشد؟!
مرد با خود فکر میکند که من درد زیادی را تحمل میکنم با این وجود با تمام توان دست زن را گرفته ام، چرا زن کمی تلاش نمیکند و خود را بالا نمیکشد؟!
حقیقت این است که شما فشاری که بر روی دیگران است را نمی بینید، دیگران هم فشاری که بر روی شما هست را نمی بینند. زندگی اینگونه است، سر کار، در خانواده، فامیل، دوستان و آشنایان. ما باید سعی کنیم یکدیگر را بفهمیم و درک متقابل از هم داشته باشیم.
یاد بگیریم متفاوت از قبل فکر کنیم، شاید کمی عمیق تر، واضح تر و در تعامل بیشتر با دیگران.
اندکی فکر کردن و صبور بودن نتایج بزرگی را در پی خواهد داشت.
با یکدیگر مهربان باشیم.
هر کسی را که در اطراف خود میبینید در حال جنگیدن در زمین جنگ زندگی خود است.
#اخلاق_زناشویی
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🌾🔸🌾🔸🌾🔸🌾🔸🌾🔸🌾
9.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلام_سنتی_جدید
#اثبات_امامت_علی_بن_ابیطالب
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
〽️💫〽️💫〽️💫〽️💫〽️💫〽️💫
⛔پرسش : آیا امام علی(علیه السلام) فرشته وحی را هنگام نزول بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) می دید؟
✍️ پاسخ : حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) پیش از آنکه به رسالت مبعوث شود، سالى یک ماه در غار حرا به عبادت مى پرداخت و در این مدت اگر تهیدستى نزد وى مى رفت به او طعام مى داد و وقتى که ماه به پایان مى رسید و مى خواست به خانه برگردد، ابتدءاً به مسجدالحرام مى رفت و هفت بار یا هر قدر که خدا مى خواست خانه خدا را طواف مى کرد و سپس به منزل خود باز مى گشت.(1)
قرائن نشان مى دهد که حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) با عنایت شدیدى که نسبت به على(علیه السلام) داشت او را در آن یک ماه همراه خود به حراء مى برد.
وقتى که فرشته وحى براى نخستین بار در همان غار بر حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) نازل شد و او را به مقام رسالت مفتخر ساخت، على(علیه السلام) در کنار آن حضرت بود و آن روز از همان ماهى بود که حضرت محمد(صلی الله علیه وآله) براى عبادت به کوه حراء مى رفت.
على(علیه السلام) در خطبه «قاصعه» در این باره مى فرماید:
«پیامبر هر سال در کوه حراء به عبادت مى پرداخت و جز من کسى او را نمى دید...هنگامى که وحى بر آن حضرت نازل شد، صداى ناله شیطان را شنیدم، به رسول خدا عرض کردم: این ناله چیست؟ فرمود: این ناله شیطان است و علت ناله اش این است که او از اینکه در روى زمین اطاعت شود، نا امید گشته است. آنچه را من مى شنوم تو نیز مى شنوى و آنچه را مى بینم تو نیز مى بینى جز اینکه تو پیامبر نیستى، بلکه وزیر (من) و بر خیر و نیکى هستى.» (2)
این گفتار گر چه مى تواند مربوط به عبادت پیامبر در حراء در دوران پس از رسالت باشد، ولى قرائن گذشته و اینکه عبادت پیامبر در حراء غالبا قبل از رسالت بوده است، نشان مى دهد که این گفتار مربوط به دوران قبل از رسالت پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) می باشد. در هر حال پاکى روح على(علیه السلام) و تربیت هاى پیگیر پیامبر سبب شد که او در همان دوران کودکى با قلب حساس، دیده نافذ و گوش شنوا، چیزهایى را ببیند و اصواتى را بشنود که براى مردم عادى دیدن و شنیدن آنها ممکن نیست.
ابن ابى الحدید معتزلى در شرح نهج البلاغه مى نویسد:
«در کتب صحاح روایت شده است که وقتى جبرئیل براى نخستین بار بر پیامبر نازل گردید و او را به مقام رسالت مفتخر ساخت، على(علیه السلام) در کنار پیامبر اسلام بود.»(3)
از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است که فرمود: «على(علیه السلام) پیش از رسالت پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) همراه آن حضرت نور نبوت را مى دید و صداى فرشته را مى شنید. پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) به او مى فرمود: اگر من خاتم پیامبران نبودم، تو شایستگى مقام نبوت را داشتى ولى تو وصى و وارث من، سرور اوصیأ و پیشواى پرهیزگاران هستى.»(4)، (5)
(1). ابن هشام، السیره النبویه، (افست مکتبه الصدر تهران)، 1355ه".ق، ج 1، ص 252.
(2). (نهج البلاغه، صبحى صالح، خطبه 192).
(3). ابن ابى الحدید، شرح نهج البلاغه، تحقیق: محمد ابوالفضل ابراهیم، الطبعه الاولى قاهره، داراحیاء الکتب العربیه، 1378 ه.ق، ج 13، ص 208.
(4). ابن ابى الحدید، شرح نهج البلاغه، تحقیق: محمد ابوالفضل ابراهیم، الطبعه الاولى قاهره، داراحیاء الکتب العربیه، 1378 ه.ق، ج 13، ص 210.
(5). گردآوری از کتاب: سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(علیه السلام)، قم، 1390 ش، چاپ بیست و سوم، ص 28.
#کلام_سنتی_جدید
#نزول_وحی_بر_پیامبر
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
〽️💫〽️💫〽️💫〽️💫〽️💫〽️💫