36.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ آیتالله قتل و عام و اعدام های وحشتناک سال67( صفر تا صد)
#سیاسی
#استاد_پورآقایی
#ابراهیم_رئیسی
#انتخابات
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🌞🌞〽️🌞🌞〽️🌞🌞〽️🌞🌞
10.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥😳اگر کوروش کبیر هم زنده بود رأی می داد!!!
⭕️دقت کردین غرب و آمریکا که حق رای رو از کشورهایی مثل اسکاتلند و یمن و عراق گرفتن، دارن تلاش میکنن که انتخابات ما رو تحریم کنن!!!
💯با این سه دقیقه می تونید خیلی ها رو قانع کنید که حتما رای بدن
🎙استاد پورآقایی
تربیت مربی 1.10.99 دوشنبه - ناشناس.mp3
7.62M
☢️توضیحات استاد زاهدی، موسس امور تربیتی در دوران شهید رجایی و مدیر موسسه قرآن و عترت صابره (س) درباره انحراف آقای امجد
🔹️ ابتدای جلسه تربیت مربی در تاریخ اول دی ۱۳۹۹
#سیاسی
#آیت_الله_امجد
#انحراف
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️〽️
🌿〽️🌿〽️🌿〽️🌿〽️🌿〽️🌿〽️
✅ پرسش : ایا دعا در تعجيل فرج امام زمان اثر دارد؟؟ 🤔🤔🤔
✍️ پاسخ
5 دسته روايات كه اثر زیاد دعا را در تعجيل فرج آن حضرت، بیان میکند👇
1️⃣دعاي مؤمنين در مورد فرج، موجب تعجيل ، و ترك دعا ، موجب تأخير فرج ميشود.
〽️حضرت صادق (ع) فرموند:
«خداوند به حضرت ابراهيم (ع) وحي فرمود:به زودي پسري براي تو از ساره متولد ميشود. ساره گفت:كه من پيره زن و عجوزهام.
خداوند فرمود: به زودي فرزندي آورد و فرزندان آن پسر تا چهارصد سال در دست دشمن گرفتار عذاب شوند، به سبب آن كه كلام مرا ردّ نمود.
پس چون قوم بنياسرائيل در دست فرعون مبتلا شدند تا چهل روز در درگاه خداوند ناله و گريه نمودند.
حق تعالي به حضرت موسي و هارون وحي فرستاد كه ايشان را از چنگال فرعون نجات دهند، و صدوهفتاد سال از آن چهار صد سال باقيمانده بود كه آن را بخشيد. آنگاه حضرت صادق (ع) فرمود:
اگر شما هم اينگونه تضرّع و زاري ميكرديد، حق تعالي فرج ما را مقدر ميفرمود، و چون چنين نكنيد، اين امر به نهايت خود خواهد رسيد.»[1]
〽️و در كتاب «احتجاج» در توقيع مبارك آن حضرت چنين آمده:
«و أكثروا الدعا بتعجيل الفرج فإنّ ذالك فرجكم»[2]
«براي تعجيل فرج بسيار دعا كنيد، همانا اين دعاء موجب فرج شما است.»
و اين جامعترين و كاملترين كلام در امر دعا در تعجيل فرج ميباشد.
2️⃣دستور ائمه ـ عليهم السلام ـ به دعا براي حوائج و مهمات ايشان
〽️امام هادي (ع) به ابی هاشم جعفری در حالي كه اندوهگين و بيمار بودند فرموند: اي ابوهاشم يكي از دوستان ما را به طرف كربلا روانه كن تا آن جا برايم دعا كند، پس از نزد ايشان خارج شدم و در ميان راه به علي بن بلال برخورد كردم، به او فرمايش امام را بازگو كردم و از او خواستم كه اطاعت امر امام كند و اين كار را انجام دهد، علي بن بلال پس از آن كه با دل و جان پذيرفت به من گفت:آن حضرت كه خود از كربلا برتر است و مقام و رتبهاش مانند كسي است كه در آنجا مدفون است، و حتماً دعاي ايشان براي خودش از دعاي من براي او بهتر است.
من گفتارعلي بن بلال را به عرض آن حضرت رساندم، در جواب فرمود: به او بگو: رسول خدا (ص) از كعبه و حجرالاسود برتر، بود ولي اطراف كعبه طواف مينمود، و حجرالاسود را استلام ميكرد و ميبوسيد، همانا از براي خداوند بقعهها و مكانهاي مقدسي است كه دوست دارد مردم در آنجا دعا كنند و او را بخوانند، و دعاء آنها را مستجاب گرداند.»
( ادامه در پست بعدی🔻🔻🔻)
( ادامه پست قبل🔻🔻🔻🔻)
3️⃣دعاء مؤمنين براي تعجيل فرج
روایاتی كه در آنها،به دعاء مؤمنين و درخواست فرج آن حضرت از خداوند تصريح و تأكيد شده است، و نيز دعاهاي ويژهاي است كه در خصوص آن وارد شده و در زمان غيبت ايشان، به خواندن آن امر شدهاند.
4️⃣دعاي ائمه اطهار (ع) براي تعجيل فرج آن حضرت
اخباري وارد شده كه ائمة اطهار ـ عليهم السلام ـخودشان دعاء ميفرمودند، و تعجيل فرج ايشان را از خداوند تقاضا ميكردند.
〽️در توقيع مبارك آمده است: «اگر شيعيان ما ـ كه خداوند براي اطاعت خويش توفيقشان دهد ـ دلهايشان در وفا به عهد و پيماني كه باما دارند، گردهم ميآمد، از فيض ديدار ما محروم نميشدند، وسعادت ديدار ما زودتر نصيبشان ميشد، ديداري از روي معرفت و راستين، ما را از آنان، جز ابار ناخوش آيند و ناروائي كه از آنها به ما ميرسد، چيزي باز نميدارد.»
5️⃣ روایات وارده در شرایط تاثیر و اجابت دعا که در باب تاثیر دعا در کلیه حوائج و قبولی توبه وارد شده است.
که به وسیله آن نعمت هایی که به واسطه بدی اعمال از انسان سلب شده باشد برمیگردد. خصوصاً هر گاه با آداب و شرایط ظاهری و باطنی آن همراه باشد پس چنین دعایی مشکلات را هرچند بزرگ باشد و هر چند تقدیر آن مبرم و محکم شده باشد بر طرف می کند. مثل بلای عظیمی که بر قوم حضرت یونس نازل شد و با توبه و تضرع واقعی برطرف گردید.
📚 منابع
🔻تفسير عياشي، ج 2، ص 154، حديث 49.
🔻بحارالانوار، ج 52، ص 92، حديث 7.
🔻 بحارالانوار ج 101، ص 113، حديث 34.
🔻. كافي، ج 1، ص 537 و 538.
🔻 . الاحتجاج، ج 2، ص 499، بحارالانوار، ج53، ص177، حدیث 8
#اعتقادی
#تاثیر_دعا
#تعجیل_فرج
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
@patoghandisheh99
🌿〽️🌿〽️🌿〽️🌿〽️🌿〽️🌿〽️
🌿🔻🌿🔻🌿🔻🌿🔻🌿🔻🌿🔻
🔸عالم ذر چه عالمیست؟ 👇👇
✅یکی از دشوارترین آیاتی که در تفسیر آن میان مفسران اختلاف پدید آمده است، آیه میثاق یا ذر است.
✴️بسیاری از دانشمندان مسلمان معتقدند خداوند معرفت خود را در وجود انسان قرار داده است و همه انسان ها با چنین معرفتی پا به عرصه وجود می گذارند اما در باب کیفیت این معرفت و اقرار به ربوبیت خداوند، اختلاف است.
🌴آیه میثاق🌴
وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِنْ بَنی آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلى شَهِدْنا ... (اعراف: 172–173)؛ و (به خاطر بیاور) زمانى را که پروردگارت از پشت و صلب فرزندان آدم، ذریه آنها را برگرفت و آنها را گواه بر خویشتن ساخت (و فرمود:) آیا من پروردگار شما نیستم؟. گفتند: آرى، گواهى مىدهیم! .
این آیه یکی از دشوارترین آیات از لحاظ تفسیری به شمار می آید .
💮 ذریه💮
لغت شناسان اصل ذر را به معنای انتشار و پراکندگی می دانند. در کتاب لسان العرب ذیل این ماده آمده است: در فرهنگ ابجدی آمده: ذَرَّ- ذَرّاً (ذرّ) الملحَ: نمک را پخش کرد یا پاشید (فؤاد، 1375، ج1، ص 407).
🌾واژه ذریه درباره نسل انسان، چه زن و چه مرد به کار رفته است (ابن منظور، 1414ق، ج4، ص304)
👁️ شهد👁️
لغت «شهد»، حضور همراه با مشاهده (راغب اصفهانی، 1412ق، ص465)، علم همراه با معاینه (فیومی، 1414ق، ج2، یا حضور و علم و اعلام (ابن فارس، 1404ق، ج3، ص 221)
آرای دانشمندان و مفسران در تفسیر آیه میثاق
به طورکلی اهم آنها را می توان به چهار دسته تقسیم کرد:👇👇👇👇
1️⃣ بیشتر دانشمندانی که گرایش تفسیر قرآن به روایات دارند، در تفسیر آیه میثاق نیز به روایات ناظر به آن توجه کرده اند؛ روایاتی که دلالت دارند بر اینکه همه انسان ها در عالم ذر از پشت آدم به صورت ذراتی بیرون آمدند و خداوند بر ربوبیت خود از ایشان پیمان گرفت (قمی، تفسیر، ج1، ص248؛ )
2️⃣ گروه دیگری از دانشمندان، زبان آیه را زبانی نمادین و تمثیلی دانسته اند؛ به این صورت که خداوند با فرستادن انبیا و اعطای نعمت عقل به انسان ها در همین دنیا، از ایشان بر ربوبیت خود پیمان گرفته است (مفید، 1424ق، ص 221- 266؛ طبرسی، 1377، ج1، ص 482)؛
3️⃣دیدگاه مرحوم علّامه نیز که توضیحات بیشتر آن خواهد آمد، نشئه میثاق را ملکوت انسان ها می داند؛
4️⃣ برخی نیز به همسانی موطن میثاق با فطرت اذعان کرده اند (مطهری، 1369، ص246-261؛ جوادی آملی، 1392، ج31، ص 108-11)
✴️برخی نیز در توضیح گفته اند که خداوند هنگام خروج فرزندان آدم به صورت نطفه از صلب پدران به رحم مادران که ذراتی بیش نیستند، فطرت توحیدی را با وجود آنان آمیخته است و گفت وگوی خدا با انسان به زبان تکوین بوده است (مکارم شیرازی و دیگران، 1374، ج7، ص 6).
( ادامه در پست بعدی🔻🔻🔻)
( ادامه پست قبل🔻🔻🔻🔻)
💥روایات عالم ذر💥
شمار روایات عالم میثاق، بسیار است؛ به گونه ای که به آسانی می توان درباره آنها ادعای تواتر اجمالی یا استفاضه کرد (البته مرحوم علّامه تعبیر تواتر معنوی را به کار برده است:
مدلول روایات
1️⃣ برخی روایات دلالت بر درک قلبی بندگان در عالم ذر دارد و اینکه اگر چنین درکی نبود، کسی خالق و رازقش را نمی شناخت (صدوق، 1398ق، ص 330؛ همو، 1385، ج1، ص 118
2️⃣ برخی دیگر خروج ذریه بنی آدم از پشت آدم( علیه السلام ) در عالم ذر را بیان، و آنها را به ذره تشبیه می کنند (کلینی، کافی، ج2، ص 13).
3️⃣ گروهی بر فراموشی موقف میثاق دلالت دارند و اینکه روزی همه آن موقف را به یاد می آورند (؛ قمی، ، ج1، ص248).
4️⃣ بعضی شهادت (شهدنا) را به ملائکه نسبت می دهند (نه انسان ها) (صدوق، ج 1، ص 118).
5️⃣ شماری موطن تسمیه حضرت علی( علیه السلام ) به امیرالمؤمنین را عالم ذر معرفی می کنند (کلینی، ;کافی، ج1، ص 412)
6️⃣ برخی نیز به میثاق حجر الاسود و حمل میثاق نامه توسط او تأکید می ورزند .
7️⃣ گروهی از روایات دال بر اخذ میثاق از همه مخلوقات اند (نه فقط انسان ها) (کلینی، کافی، ج5، ص504).
8️⃣ روایاتی نیز دال بر یکی بودن میثاق و فطرت هستند (کلینی، کافی، ج 2، ص12).
9️⃣ روایاتی هم بر یکی بودن عالم میثاق و طینت دلالت دارند که این روایات بر وجود تکلیف در عالم ذر نیز دلالت می کنند. (مرحوم کلینی نیز فصلی را به همین مضمون عنوان گذاری کرده است: بَابٌ آخَرُ مِنْهُ وَ فِیهِ زِیَادَه وُقُوعِ التَّکْلِیفِ الْأَوَّل (کافی کلینی، ج 2، ص6 و ص7؛).
🔟 همچنین روایاتی یکی بودن عالم میثاق و عالم ظلال را می رسانند (کافی، کلینی، ج1، ص 236).
1️⃣1️⃣ روایاتی نیز علاوه بر ربوبیت خدا بر رسالت پیامبر( صلی الله علیه و آله ) و ولایت اهل بیت( علیهم السلام ) دلالت می کنند (کلینی، کافی، ج1، ص133 و 412؛ )
2️⃣1️⃣ و برخی منابع هم سبقت داشتن میثاق پیامبر و اهل بیت( علیهم السلام ) را می رسانند (کلینی، کافی، ج2، ص12)
دیدگاه علّامه درباره روایات اعتقادی
علّامه ، تنها روایات قطعی را حجت می داند و حجیتی برای اخبار آحاد در غیر فقه قایل نیست (المیزان، ج 1، ص 293؛ ج8، ص 62؛ ج 14، ص 205–206). ایشان علت این نظریه را چنین بیان می کند:
✳️حجیت شرعی در زمره اعتبارات عقلایی است و در مورد اخبار، تابع وجود اثر شرعی است که قابل جعل و اعتبار باشد؛ اما در مورد قضایای تاریخی و اعتقادی که فاقد اثر شرعی است، حجت قرار دادن این گونه روایات معنا ندارد؛ زیرا معنا ندارد که شارع حکم کند غیر علم، علم باشد و مردم را هم به آن متعبد سازد (ذلك أن الحجية الشرعية من الاعتبارات العقلائية فتتبع وجود أثر شرعي..»«المیزان، ج 10، ص 351).
علّامه معتقد است هم در آیات و هم در روایات (به ویژه روایات اعتقادی)، متشابهات وجود دارد و این به سبب مطالب عمیق و بلندی است که برای انتقال آن باید از زبانی یاری جست که با دنیا و قوانین آن مأنوس شده است؛ بنابراین زبان در این گونه مفاهیم به مجاز و تمثیل می گراید و حالت نمادین و رمز و اشاره پیدا می کند (همان، ج2، ص 30؛ ج 3، ص 62 و 68).
🌴بنابراین درباره آیات و روایت متشابه باید به تمثیلی بودن آنها توجه داشت و آنها را بر معانی حقیقی شان حمل نکرد، بلکه باید به محکمات ارجاع داده شوند (همان، ج2، ص 62–64).
( ادامه در پست بعدی🔻🔻🔻🔻)
( ادامه پست قبل🔻🔻🔻)
💥نقل دیدگاه و ادله منکران عالم ذر توسط علّامه طباطبائی
✴️مفسرانی که موطن اخذ میثاق در آیه را در همین دنیا می دانند، روایات دال بر عالم ذر را نیز کنار می زنند و برای مدعای خود به وجوهی تمسک می کنند که خلاصه گزارش علّامه از دیدگاه هایشان را در شش مورد بیان می کنند که فقط به یک مورد از اشکالات بسنده می کنیم:👇👇👇
1️⃣ این ذره ها یا عقل داشته اند یا نه؛ اگر نداشته اند پس چگونه خطاب خدا را فهمیدند؟ و اگر داشته اند اما فراموش کرده اند، اتمام حجت معنا نمی یابد. اتمام حجت زمانی معنا می دهد که میثاق در یادشان باقی بماند. بنابراین منظور از عالم ذر، همین دنیاست (همان، ج 8، ص 311؛ همو، 1374، ج8، ص 405–406)؛
✅جواب علامه طباطبایی(ره)
فراموش کردن موطن میثاق و ویژگی های آن به اتمام حجت ضرری نمی زند. مهم اصل و مفاد میثاق است که همه در قلب خود دارند (طباطبائی، 1417ق، ج 8، ص313؛ همو، 1374، ج 8، ص 408).
✴️نقل دیدگاه مثبتان عالم ذر توسط علّامه طباطبائی
در مقابل منکران عالم ذر، مثبتین قرار دارند که عالم ذر را مطابق ظاهر روایات پذیرفته اند. خلاصه نقل علّامه از کلام ایشان به این صورت است که در عالم ذر، همه ذرات از صلب آدم بیرون آمدند و تبدیل به صورت انسانی تام الخلقه با قوای ادراکی شدند؛ پس از اقرار به ربوبیت خداوند، به موطن اصلی شان یعنی صلب آدم( علیه السلام ) بازگشتند و آن معرفت را فراموش نخواهند کرد؛ اگرچه موطن آن را فراموش کنند (الذي فهمه المثبتون من الرواية ...المیزان، طباطبایی، ج 8، ص315؛ ، ج 8، ص410-411).
✅نقد علّامه به دیدگاه مثبتان
1️⃣ مرحوم علّامه دیدگاه یاد شده را نمی پذیرد و معتقد است ضرورت آن را دفع می کند و آیات و روایات مخالف آن هستند. چطور ممکن است ذره مورد تکلیف باشد و بر آن اتمام حجت شده باشد، در حالی که انسانیت انسان به نفس اوست که امری ماورای ماده است؟! (همان ). علّامه معتقد است تصدیق (که از آن جمله، تصدیق به ربوبیت خداست). مسبوق به تصور است؛ تصور نیز مسبوق به احساسات ظاهری و باطنی است و احساسات نیز مسبوق به ترکیب مادی و دنیوی اند (همان)؛ یعنی اینها می بایست در عالم ذر موجود باشند؛ در حالی که چنین چیزی محال است؛ زیرا لازم می آید انسان دو بار در دنیا موجود شود و لازمه اش این است که شیء واحد به واسطه تعدد شخصیت، غیرخودش شود (المیزان، طباطبایی، ج 8، ص 319؛ ، ج 8، ص 416)
2️⃣ اگر انسان برای معرفت به خدا به اقرار در عالم ذر نیاز دارد، نباید کسی از این قانون مستثنا باشد؛ در حالی که آدم( علیه السلام ) و حوا استثنا شده اند و اگر گفته شود آن دو نفر توأم با معرفت خلق شدند، همین سخن را درباره ذریه ایشان هم می توان گفت (همان).(به حکم و قاعده منطقی حکم الامثال فی ما یجوز و فی ما لایجوز واحد)
( ادامه در پست بعدی🔻🔻🔻)
( ادامه پست قبل🔻🔻🔻)
💮منظور از زمان عهد در این آیه چیست؟(نظر علما)👇👇
🌾نظر اول: عالم فطرت و استعداد(نطفه)
منظور از اين عالم و اين پيمان همان «عالم استعدادها» و «پيمان فطرت» و تكوين و آفرينش است، به اين ترتيب كه به هنگام خروج فرزندان آدم به صورت «نطفه» از صلب پدران به رحم مادران كه در آن هنگام ذراتى بيش نيستند خداوند استعداد و آمادگى براى حقيقت توحيد به آنها داده است، هم در نهاد و فطرتشان اين سرّ الهى به صورت يك حس درون ذاتى به وديعه گذارده شده است و هم در عقل و خردشان به صورت يك حقيقت خودآگاه! بنابراين همه افراد بشر داراى روح توحيدند و سؤالى كه خداوند از آنها كرده به زبان تكوين و آفرينش است و پاسخى كه آنها دادهاند نيز به همين زبان است.( برگزيده تفسير نمونه، ج2، ص: 111)
💥أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَنِي آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ أخرج ذرية بني آدم من ظهورهم، إذ الظهر محل النطفة بالتوحيد(تبین القرآن، سید محمد شیرازی، ص185)
🌾نظر دوم : عالم قبل از خلقت مادی
لذا طبق برخی روایات در آن عالم، پیامبر زودتر از ما بقی انبیا اقرار به توحید نمود و لذا بالاترین و والاترین پیامبران شد و به جهت اهمیت رسالتش، خداوند رسالت او را خاتم قرار داد و اما روایات دراین خصوص:
سهل، عن أبي عبد الله (عليه السلام): «أن بعض قريش ...(البرهان في تفسير القرآن،سید هاشم بحرانی، ج2، ص: 606)
«از حضرت صادق عليه السّلام روايت كرده فرمود بعضى از قريش از پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله و سلّم سؤال كردند كه براى چه شما نسبت بساير انبياء فضيلت و سبقت داريد در صورتى كه خاتم پيغمبران و آخرين آنها ميباشيد؟
فرمود من اول كسى هستم كه به پروردگار ايمان آوردم و اول كسى بودم كه بعد از عهد و پيمان خداوند جواب دادم كه حاضرم بعهد خود وفا كنم و آيه را تلاوت فرموده و گفتند به اين جهت بر تمام پيغمبران برترى دارم.»
قال الصادق (عليه السلام): «كان ذلك الميثاق مأخوذا عليهم ...البرهان في تفسير القرآن، ج2، ص: 609)
🌴ترجمه: و حضرت صادق عليه السّلام فرمود خداوند در عالم ذر از خلايق عهد گرفت بخدائى خود و به اين كه پيغمبر ما رسول و فرستاده از جانب اوست و نيز عهد گرفت از پيغمبران بولايت و امامت امير المؤمنين عليه السّلام و ائمه طاهرين و فرمود آيا من پروردگار شما نيستم و محمد صلّى اللّه عليه و آله و سلّم پيغمبر شما نيست و على و ائمه معصومين پيشوايان شما نيستند؟ گفتند چرا و اول كسى كه از پيغمبران عهد و ميثاق بر پروردگار خود از او گرفت حضرت خاتم بود چنانچه ميفرمايد وَ إِذْ أَخَذْنا مِنَ النَّبِيِّينَ مِيثاقَهُمْ وَ مِنْكَ وَ مِنْ نُوحٍ وَ إِبْراهِيمَ وَ مُوسى وَ عِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ اول پيغمبران را بطور كلى ذكر فرموده و بعد افضل آنها را تصريح نموده و پيغمبر خاتم را بر افضل انبيا مقدم داشته چون پيغمبرى برتر از آن حضرت نبوده بعد از انبياء براى ايمان پيدا كردن به پيغمبر خاتم عهد و ميثاق گرفته و همچنين بر يارى نمودن امير المؤمنين وصى او چنانچه ميفرمايد وَ إِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثاقَ النَّبِيِّينَ لَما آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتابٍ وَ حِكْمَةٍ ثُمَّ جاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَكُمْ يعنى بر رسول خدا كه پيغمبر ماست ايمان آورده و يارى كنيد امير المؤمنين را لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَ لَتَنْصُرُنَّهُ و امتهاى خود را خبر بدهيد به بعثت آن پيغمبر خاتم كه باو ايمان آورند و او و ائمه معصومين را يارى كنند.( تفسير جامع، سید محمد ابراهیم بروجردی، ج2، ص: 484)
( ادامه در پست بعدی🔻🔻🔻🔻)