🕊️🦋🕊️🦋🕊️🦋🕊️🦋🕊️
🟢 پرسش :
" تشابه جنایاتی که امام مهدی پس از ظهور انجام خواهد داد با جنایاتی که داعش امروزه انجام میدهد.
۱. حضرت مهدی علیه السلام، شکم زنان آبستن را میشکافد. (بحارالانوار جلد ۵۲ ص ۳۸۹)
۲. امام زمان هرکس به بیست سالگی رسیده باشد و احکام دین را درست یاد نگرفته باشد میکشد. (بحارالانوار جلد ۵۲ ص ۳۸۲)
۳. امام زمان همه را با زور وادار به اسلام آوردن میکند و هر کس اسلام نیاورد را گردن میزنند. (بحار الانوار جلد ۵۲ ص ۳۴۰) "
✍️ پاسخ:
1⃣ برخی از روایت های اسلامی به سبب شرایط تاریخی، سیاسی و اجتماعی، دچار آسیب هایی شده اند؛ این مجموعه ها با هدف جمع آوری سخنان و میراث مکتوب اهل بیت (ع) تدوین شده اند و ممکن است روایات ضعیف و مخدوش نیز در آنها راه یافته باشد.
🌳صرف وجود روایات در کتب روایی شیعه، دلیل بر صحت آنها نیست و وجود افراد غیرموثق در سلسله سند برخی از روایات مطرح شده در زمینه نهضت امام زمان(عج) و همچنین تعارض آنها با سایر روایات، این دسته از روایات را ضعیف می نمایاند.
⭕️بعنوان مثال روایتی که حاکی از کشتن مردان و شکافتن شکم زنان است، علاوه بر ضعف سند از متنی کاملا مضطرب برخوردار است.
http://yon.ir/Ezterab
2⃣ عدم اعتماد به این روایات تنها به اشکال سندی آنها بر نمی گردد، بلکه از نظر محتوا نیز ایراداتی دارند. کشتار و استفاده از زور در دعوت به اسلام که در این روایات آمده، با آیات قرآن و سایر روایات در تعارض است!
پیامبر(ص) که به تصریح قرآن رحمة للعالمین بوده، هرگز برای دعوت از شمشیر استفاده نکرده، چگونه ممکن است آخرین خلیفه و جانشینش مسبب رنج و محنت گردد؟! 😳
🍁برخلاف این دسته روایات ضعیف، روایات بسیاری خلق و صفات و سیره عملی امام زمان(عج) را مانند پیامبر اکرم (ص) دانسته اند.
(صدوق، محمد بن علی، کمال الدین ج۲ ص ۴۱۱)
3⃣ سبک و سیره واقعی امام زمان(عج) در روایات:
🍃 امام باقر(ع): "مهدی حکم می کند بین اهل تورات با تورات، و بین اهل انجیل با انجیل و بین اهل زبور با زبور، و بین اهل قرآن با قرآن"(منعمانی، محمد بن ابراهیم ،الغیبة، ص ۲۳۷)
🍃 امام رضا(ع) در توصیف شخصیت امام عصر(عج) می فرماید: "او عالم ترین، شکیباترین، باتقواترین، سخاوت مندترین، شجاع ترین و عابدترین مردمان است". (صدوق، محمد بن علی، من لا یحضره الفقیه، ج ۴ ص ۴۱۸)
🍃 در وصف روزگار با صفا و دیدنی مهدی موعود(عج) در روایات چنین گفته اند: هیچ انسانی به دیگری ستم نخواهد کرد، فقر را از بین می برد، روی زمین خرابی باقی نمی ماند مگر آنکه آباد شود، عدالت و سازندگی را در همه شهرها گسترش می دهد و خوان حکمت و ثروت گسترده می شود.😊
http://yon.ir/mouood
4⃣ حتی با فرض قبول روایات مخدوش شبهه، تشابهی بین آنها و اعمال داعش وجود ندارد؛ چراکه داعش کافرکش نیست و اکثریت مطلق قربانیان داعش شیعیان و اهل تسنن (یعنی مسلمانان) هستند نه کفار!
http://yon.ir/Zohoorr
💻 http://shayeaat.ir/post/537
#اعتقادی
#مهدویت
#جنایت_کشتار
#داعش
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🕊️🦋🕊️🦋🕊️🦋🕊️🦋🕊️🦋
▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️〰️
🔳 حدیث فاطمی👇👇👇
🌳رسول خدا (صلواتاللهعلیه) فرمودند:
«ثَلاَثٌ مِنَ النِّسَاءِ يَرْفَعُ الله عَنْهُنَّ عَذَابَ الْقَبْرِ وَ يَكُونُ مَحْشَرُهُنَّ مَعَ فَاطِمَةَ بِنْتِ مُحَمَّدٍ (صَلَّىاللهعَلَيْهِوَآلِهِ):
اِمْرَأَةٌ صَبَرَتْ عَلَى غَيْرَةِ زَوْجِهَا وَ امْرَأَةٌ صَبَرَتْ عَلَى سُوءِ خُلُقِ زَوْجِهَا وَ امْرَأَةٌ وَهَبَتْ صَدَاقَهَا لِزَوْجِهَا.»
✍️ سه طايفه از زنها هستند كه عذاب قبر از آنها برداشته میشود و با حضرت فاطمه (سلاماللهعلیها)، دختر حضرت محمّد (صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم) محشور میشوند:
1. زنى كه بر غيرت شوهرش صبر كند.
2. زنى كه بر بداخلاقی شوهرش صبر کند.
3. زنى كه مهريهاش را به شوهرش ببخشد.
📚 ارشاد القلوب / ج 1 / ص 175 / ح 292918
▪️فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت صدیقه ی طاهره، فاطمه زهرا سلام الله علیها بر شما تسلیت باد.
▪️نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان اصفهان
▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️
▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️
🔳 پرسش:
آیا امیرالمومنین (علیه السلام) بعد از حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و قبل از ام البنین (سلام الله علیها) همسری داشت!؟ حضرت فاطمه(علیهاالسلام) در اینباره وصیتی دارند؟
✍️پاسخ:
حضرت علی (علیه السلام )پیش از ام البنین با امامه دختر ابوالعاص بن ربیع ازدواج کردند.(1)
مادر امامه زینب است(2)
که برخی ایشان را دختر پیامبر (صلی الله علیه وآله) و برخی ربیبه حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) می دانند.
🔹به نظر می رسد خوله مادر محمد بن حنفیه نیز پیش از حضرت ام البنین با حضرت علی (علیه السلام) ازدواج کرد زیرا محمد بن حنفیه از حضرت عباس (علیه السلام) بزرگتر است.
▪️حضرت زهرا (سلام الله علیها) وصیت کردند که پس از ایشان حضرت علی (علیه السلام) با امامه ازدواج کنند و حضرت نیز به وصیت ایشان عمل کردند.(3)
📚منابع:
1. ابن اثیر، علی بن محمد جزری، اسدالغابة فی معرفة الصحابة، ج۶، ص۲۲؛ علامه مجلسی، محمدباقر، بحارالأنوار، ج43، ص217.
2.ابن اثیر، همان، ج4، ص473
3. ابن اثیر، همان، ج6، ص22؛ علامه مجلسی، همان،ج43، ص217.
#تاریخی
#حضرت_زهرا
#ازدواج_امام_علی
#وصیت
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳 احترام به همسر در حضور دیگران
#مشاور_زوجین
#احترام_به_همسر
#خوشبختی
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳
♻️✳️♻️✳️♻️✳️♻️✳️♻️
✅پرسش: از نظر اسلام به چه کسانی می توان شهید گفت؟
✍️پاسخ: کلمه شهید از ریشه «شهد» به معنای گواه است. این کلمه در کاربرد قرآنی خود، بیشتر در مورد خداوند متعال بکار رفته، هر چند در مورد پیامبران، ملائک و شاهد دادگاه نیز استعمال شده است.
این کلمه در فرهنگ اسلامی دو کاربرد عمده دارد:
🔸الف) معنای خاص:
کسی که در میدان جهاد و قبل از انقضای جنگ و در جنگ در رکاب پیامبر (صلی الله علیه و آله) یا امام معصوم (علیه السلام) یا نایب خاصّ او کشته شده است، شهید است. همچنین هر کس در زمان غیبت به هنگام وجوب جهاد بر مسلمانان، در راه حفظ دین و دفاع از اسلام در خطّ مقدّم جبهه کشته شود، حکم شهید بر او جاری است؛ و در غیر این صورت حکم شهید را ندارد، هر چند ثواب شهید داشته باشد. چنین کسانی که در معرکه جنگ با دشمنان کشته می شوند، غسل و کفن و حنوط نمیشوند، بلکه باید آنها را با همان لباسهایشان بعد از خواندن نماز میت دفن کنند. البته این حکم در باره کسانی است که در میدان جنگ کشته شده باشند، اما اگر به صورت مجروح او را از میدان جنگ خارج سازند و در بیمارستان یا غیر آن از دنیا برود، گرچه ثواب شهیدان را دارد ولی حکم فوق شامل حال آنها نمیشود.
💠بنابراین شهید در اصطلاح خاص خود، به کسی گفته می شود که در راه خدا و با اختیار خود کشته شود. چنین مرگی بالاترین درجات را داشته و در زمان رسول خدا (صلی الله علیه و آله) نیز به کشته شدگان در راه خدا همین واژه اطلاق میشده است.
🔸ب) معنای عام:
در روایات، به برخی از انواع مرگ نیز شهید اطلاق شده است و چنین اطلاقی باعث توسعه احکام شهید به معنای خاص بر این گروه نیست. لذا غیر از شهید در معرکه جنگ، غسل و کفن داشته و با همان لباسها دفن نمی شود.
در ادامه به مواردی که در روایات شهید اطلاق شده، اشاره می شود:
1. مومنین از مسلمانها.
2. شیعیان اهل بیت (علیهم السلام).
3. کسی که در راه تحصیل علم از دنیا برود.
4. کسی که در راه دادخواهی کشته شود.
5. کسی که در دفاع از خانواده، همسایه یا حفظ مال خود کشته شود.
6. شخصی که در حال مدارا با مردم بمیرد.
7. کسی که با محبت اهل بیت(علیهم السلام) بمیرد.
8. فردی که صادقانه طالب شهادت باشد، اگر چه در میدان رزم از دنیا نرود.
9. كسي كه به سبب بيماري خاص يا تحت شرايط خاص (مثل غرق شدن، سوختن در آتش، زير آوار ماندن، زن باردار) بميرد.
💠بنابراین اطلاق شهید بر افراد مذکور چون از طرف ائمه (علیهم السلام) صورت گرفته، مانعی ندارد. هرچند این افراد از لحاظ رتبه با کسی که در راه خدا و با اختیار خود، جان خود را در میدان جنگ به خطر می اندازد -بطوری که در برخی موارد شهداء یقین به کشته شدن دارند- قابل قیاس نبوده و (به استثناء مواردی) در درجات بعد از آنها قرار دارند.
🔸اما در مورد اینکه چرا برخی مانند کسی که طالب علم است یا غرق شده و ... در حکم شهید دانسته شده اند، برخی به خاطر دردناک بودن نوع مرگ و برخی به خاطر شرافت کاری که انجام می دهند است؛ مثلا کسی که دنبال علم است آنقدر ارزش دارد که جهتی الهی به خود و زندگی خود می دهد و اگر در این راه از دنیا برود، شهید محسوب می شود. همانطور کسی که اعتقاد صحیحی داشته باشد و در راه این اعتقاد تلاش کند، مانند حدیثی که در مورد محبین و شیعیان اهل بیت (علیهم السلام) وارد شده است.
#اخلاقی
#شهید_کیست
#دفاع_از_خانواده
#مرگ
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
♻️✳️♻️✳️♻️✳️♻️✳️♻️
〰️▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️〰️
❇️ پرسش :
امام سجاد فرمود: هرکس سه صلوات برای مادرم حضرت فاطمه(س) بفرستد تمامی گناهانش بخشیده میشود به اشتراک بزارید تا میلیونها صلوات نثار حضرت بشود…
آیا این حدیث صحت دارد؟🤔
✍️ پاسخ :
◀️ چنین روایتی را نیافتیم اما روایاتی با مضمون مشابه موجود است، مانند:👇
◀️پیامبر اکرم(ص): «ای فاطمه! هرکس بر تو درود و صلوات بفرستد، خداوند او را میآمرزد و در هر جای بهشت که باشم وی را به من ملحق سازد».
📚«یَا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّى عَلَیْکِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیْثُ کُنْتَ مِنَ الْجَنَّة»؛ اربلی، علی بن عیسی، کشف الغمة فی معرفة الأئمة، محقق و مصحح: رسولی محلاتی، هاشم، ج 1، ص 472.
yon.ir/I30J
◀️حضرت فاطمه(س): پدرم در زمان حیاتش به من فرمود: هرکه بر من و تو تا سه روز تحیت و سلام بفرستد, بهشت بر او واجب گردد.
📚فاطمه الزهراء بهجه قلب المصطفی, ج 1,ص287
yon.ir/Sq24
◀️البته چنانکه از برخی روایات استفاده می شود، برای بهره بردن از فیض کامل این اعمال، ندامت و پشیمانی واقعی از گناهان و عزم بر ترک دائمی و عدم بازگشت به آنها و جبران کاستی های گذشته، مثل قضای نماز و روزه های ترک شده و پرداخت حق الناسی که بر گردن شخص آمده ضروریست.
yon.ir/7lD9
yon.ir/b10B
#اعتقادی
#روایی
#صلوات_حضرت_زهرا
#بهشت
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️〰️▪️