💢💥💢💥💢💥💢💥💢💥💢💥💢💥💢💥💢💥
✅پرسش:
ديدگاه قرآن کريم نسبت به مقام و جايگاه مادر چيست؟
🌺پاسخ:
برخی از سرفصل ها و توصیه های قرآن نسبت به والدین ـ خصوصا مادر ـ را می توان این گونه فهرست کرد:
ـ❌ تشکر از والدین در کنار شکر الهی
ـ❌ احسان و نیکی به والدین خصوصا مادر با توجه به تحمل و سختی دوران بارداری و زایمان و شیردهی و ...
ـ❌ احسان به والدین در کنار دستور به توحید
ـ❌ به آرامی و مهربانی با والدین صحبت کردن
ـ❌ مراقب از آنان در کهولت و پیری
ـ و ...
🔹آیات شریفه:
🔶«وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلى وَهْنٍ وَ فِصالُهُ في عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لي وَ لِوالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصير»
و ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش كرديم؛ مادرش او را با ناتوانى روى ناتوانى حمل كرد (به هنگام باردارى هر روز رنج و ناراحتى تازه اى را متحمّل مى شد)، و دوران شيرخوارگى او در دو سال پايان مى يابد؛ (آرى به او توصيه كردم) كه براى من و براى پدر و مادرت شكر بجا آور كه بازگشت (همه شما) به سوى من است.(1)
🔶«وَ قَضى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِيَّاهُ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَريما»
و پروردگارت فرمان داده: جز او را نپرستيد! و به پدر و مادر نيكى كنيد. هر گاه يكى از آن دو، يا هر دوى آن ها، نزد تو به سن پيرى رسند، كمترين اهانتى به آن ها روا مدار! و بر آن ها فرياد مزن! و گفتار لطيف و سنجيده و بزرگوارانه به آن ها بگو.(2)
🔶«وَ وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ إِحْساناً حَمَلَتْهُ أُمُّهُ كُرْهاً وَ وَضَعَتْهُ كُرْهاً وَ حَمْلُهُ وَ فِصالُهُ ثَلاثُونَ شَهْراً حَتَّى إِذا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعينَ سَنَةً قالَ رَبِّ أَوْزِعْني أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ وَ عَلى والِدَيَّ وَ أَنْ أَعْمَلَ صالِحاً تَرْضاهُ وَ أَصْلِحْ لي في ذُرِّيَّتي إِنِّي تُبْتُ إِلَيْكَ وَ إِنِّي مِنَ الْمُسْلِمين»
ما به انسان توصيه كرديم كه به پدر و مادرش نيكى كند، مادرش او را با ناراحتى حمل مى كند و با ناراحتى بر زمين مى گذارد؛ و دوران حمل و از شير بازگرفتنش سى ماه است؛ تا زمانى كه به كمال قدرت و رشد برسد و به چهل سالگى بالغ گردد مى گويد: «پروردگارا! مرا توفيق ده تا شكر نعمتى را كه به من و پدر و مادرم دادى بجا آورم و كار شايسته اى انجام دهم كه از آن خشنود باشى، و فرزندان مرا صالح گردان؛ من به سوى تو باز مى گردم و توبه مى كنم، و من از مسلمانانم!» (3)
🔴نکته:
بیان رنج و تلاش مادر با این که پدر نیز در اغلب سختی های تربیت فرزند شریک است، خود دلیل بر اهمیت و ارزش کار مادر است. روشن است، کسی نزد حق تعالی مقام بالاتر دارد که کار ارزشمندتری انجام دهد.
✍️نکته قابل توجه در آیات مربوط به احسان پدر و مادر این که خداوند ابتدا به نیکی کردن نسبت به پدر و مادر هر دو دستور می دهد، سپس بدون ذکر زحمات پدر، مشکلات و ناراحتی های مادر را بیان می کند. گویی، مادر عامل اصلی در لزوم نیکی به والدین بوده و کار او آن قدر ارزشمند است که احسان به پدر را نیز بر فرزند واجب می سازد. اگر نبود صبر و پایداری مادر، در برابر سختی های دوران بارداری و پذیرش ناگواری های طاقت فرسای دوره شیر دهی و تربیت فرزند، شاید به این قطع و حتم به احسان والدین به صورت مطلق حکم نمی شد. تا آن جا که مسئله نیکی به پدر و مادر در قرآن کریم هم طراز با عبادت خدای متعال به حساب آمده است.
پی نوشت👇👇👇
1. لقمان/ 14.
2. اسراء/ 23.
3. احقاف/ 15.
#اعتقادی
#قرآن
#مادر
#زن
#جایگاه
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
💢💥💢💥💢💥💢💥💢💥💢💥💢
🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩
⛔ پرسش :👇👇👇
حضرت مهدی(عج) می فرماید : «اگر ما مراعات شما را نمی کردیم و یاد شما را از خاطر می بردیم بلا بر شما نازل می شد» ؛ پس این همه بلایی که بر سر شیعیان وارد می شود چیه؟ 🤔🤔
چرا به داد فقیران و بیچارگان نمی رسه؟!😔😔
✅ پاسخ👇👇👇
🔴ابتدا خوب است بدانیم اصل این جملات براى شیخ مفید نوشته شده است. در ابتداى نامه حضرت مى خوانیم :
⬅️«نامه اى به برادر با ایمان و دوست رشید، ابو عبداللَّه محمد بن نعمان – شیخ مفید – که خداوند عزت وى را از محل ودیعه نهادن عهدى که بر بندگان گرفته شده است مستدام بدارد. اما بعد سلام بر تو اى دوستى که در دین مخلص و در مورد ما به یقین مخصوص گشته اى، ما در مورد (نعمت وجود) تو، خداوند را سپاس گزاریم…».🍃
آن گاه خطاب به شیعیان مؤمن مى فرماید : «علم ما به اخبار شما احاطه دارد و هیچ چیزى از اخبار شما بر ما پوشیده نیست…»، تا مى رسد به جمله مورد پرسش که مى نویسد :
«انا غیر مهملین لمراعاتکم و لا ناسین لذکرکم و لو لا ذلک لنزل بکم البلاء و احطمکم الاعداء»؛ ؛ «از یارى رساندن به شما کوتاهى نکرده فراموشتان نمى کنیم، و اگر چنین نبود ناگوارى ها بر شما نازل و دشمنان شما را نابود مى ساختند…»🍂
📚محمد باقر مجلسى، بحار الانوار، بیروت : دار احیاء التراث العربى، چاپ سوم، ۱۴۰۳، ج ۵۳، ص ۱۷۵، ح ۷ ؛ احتجاج طبرسى، ص ۴۹۷.
🔴اگر دقت شود ذیل حدیث مى گوید: بلایى که باعث نابودى شیعیان مى شود با لطف و عنایت آن حضرت برطرف مى شود ؛ نه اینکه در دنیا سختى و گرفتارى هایى چون جنگ و زندان، سیل و زلزله و… دامن گیر هیچ یک از افراد نمى شود. 👈چرا که این سنت الهى است و بلاها باعث تربیت و تقویت و رشد انسان مى شود.
🔴گفتنى است ؛ زمانى شیعه در اقلیت بود، اما با عنایات حضرت مهدى(عج) هر روز قدرت و توان آن بیشتر مى شود ؛ با اینکه تمام قدرت ها به نوعى تلاش مى کنند شیعه را نابود سازند، مهم ترین شرط این عنایت و تداوم آن، دین دارى است که باید بکوشیم تا به دامن گناه و فساد سقوط نکنیم… پس معناى حدیث این نیست که گرفتارى هاى شخصى و امتحانات پیش رو نداریم.
🔴علاوه بر این شیوه و سیره عملى امام عصر(عج) (مانند سایر ائمه اطهار«ع») است ؛ یعنى، همان طور که در زمان آن بزرگواران این طور نبود که مردم ستمدیده، فقیر و یا مریض فوراً نزد ائمه«ع» بیایند و حل مشکل را از آنان بخواهند ؛ بلکه اگر مى آمدند ائمه آنان را به تلاش و یا صبر در مقابل سختى ها تشویق مى کردند. با این حال آن بزرگواران و به خصوص امام_زمان (عج) در موارد فراوانى به نیازمندان کمک کرده و از آنها دستگیرى نموده اند و یا نسبت به افراد مشتاق و شایسته، نظر لطف خود را بروز داده اند و… .
#مهدویت
#بلا
#امام
#سنت_الهی
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩🏳️🚩
🎆 پرسش : یکی از جالب ترین حوادثی که قرار است اتفاق بیفتد، ظهور امام زمان علیه السلام است. اما👇👇👇👇👇
🎆 یاران خاص امام زمان علیه السلام که 313 نفرند دارای چه ویژگی هستند.
😔‼️⁉️‼️⁉️‼️
🌹🌹🌹 جواب : اگر بخواهیم در یک کلام جواب این سوال را بدهیم ویژگی یاران امام زمان علیه السلام همان ویژگی یاران طالوت از قوم بنی اسرائیل ، یاران پیامبر اسلام صلی الله علیه واله در جنگ بدر وبالخصوص ویژگی یاران ابی عبدالله علیه السلام در جنگ با یزید است
🌹 🌹🌹مهمترین ویزگی یاران حضرت
🌹1. معرفت واقعی
یاران حجت بن الحسن (علیهالسلام)، قلوب خود را ظرف علوم اهل بیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) قرار دادهاند و با وجود آنکه در زمان غیبت امامِ خود به سر میبرند و به صورت ظاهر و امامشان را نمیبینند، چنان معرفت بالایی نسبت به امام خود کسب نمودهاند که پیغمبر اکرم صلی الله علیه واله، آنان را اینگونه مدح میفرمایند: «ان اعظم الناس یقیناً قوم یکونون فی آخر الزمان لم یلحقوا النبی و حجب علیهم الحج فامنوا بسوادفی بیاض»؛ «والاترین مردم از نظر یقین، قومی در آخر الزمان هستند که پیامبر را درک نکردهاند و حجت خدا نیز از از آنان محجوب است؛ اما به مرکب سیاه روی کاغذ سفید ایمان آورده اند»( بحار الأنوار، ج52، ص: 125)
امام صادق (علیهالسلام) نیز در اینباره میفرمایند: «لا یثبت علی امامته الا من قوی یقینه و صحت معرفته»؛ «بر امامت او [امام زمان (علیهالسلام)] کسی استوار نمیماند، مگر آنکه یقینش، بسیار قوی و معرفتش نسبت به او، صحیح باشد».( كمال الدين و تمام النعمة، ج1، ص: 324)
🌹2. خداجویی و ایمان راسخ
امام صادق (عليه السلام) درباره آنان فرموده است: « [آنان مرداني هستند که] گويا دلشان نور باران است؛ از ناخشنودي پروردگارشان هراس دارند و براي کسب توفيق شهادت، دعا ميكنند»( بحارالانوار، ج52، ص308.)
اميرالمؤمنين، علي (عليه السلام) نيز ياران مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) را گنجهايي آكنده از معرفت خدا ميداند(ينابيع الموده، ص449.)
خداوند در وصف ایمان یاران امام زمان علیه السلام می فرماید:
«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِم...»(نور 55)
🌹3. ولايت مداري:
به فرموده پيامبر اكرم (صلی الله عليه و آله و سلم)، در پيروي از مولاي خود، تلاشگر و كوشا هستند.(كتاب الغيبه، نعماني، ص316.)
عشق و علاقه قلبي آنان به حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف)، آنان را بسان پروانهاي که به گرد شمع ميگردد، فرمانبر و مطيع ميکند. چنانچه در روايتي آمدهاست:« [آنان] براي تبرك، دست بر زين مركب امام ميسايند و بر گردِ امام ميچرخند و با جان و دل، او را در جنگها ياري ميكنند»(بحارالانوار، ج52، ص308.
🌹4. اسوه های استقامت و شجاعت
امام باقر (عليه السلام) در توصيف شجاعت ياران مهدي (عجل الله تعالي فرجه الشريف) فرمود: « گويا آنان را مينگرم؛ سيصد و اندي مرد كه بر بلنداي نجف كوفه ايستادهاند و دلهايي چون پولاد دارند. ترس، از هر سو، به دلهاي دشمنانشان، سايه افكندهاست. در سواركاري و تيراندازي بينظير هستند. در ميدان رزم، نشان شجاعت بر تن دارند و چون ياران پيامبر (صلی الله عليه و آله و سلم) در جنگ بدر، نشان ويژه بر سر نهادهاند».( بحارالانوار، ج52، ص310.)
امام علی علیه السلام می فرماید:آنها شیرهای ژیانی هستند که از جنگلهای خود بیرون آمدهاند و اگر اراده کنند که کوهها را از جای برکنند، بی تردید چنین میکنند».( يوم الخلاص في ظل القائم المهدي(عليه السلام)، ص: 214)
🌹5. ايثار:
امام باقر (عليه السلام) ميفرمايند: « در زمان قيام قائم، دوران رفاقت فرا ميرسد. مردم به سراغ مالِ برادرانِ خود رفته و حاجت خويش بر ميگيرند و هيچكس، آنان را منع نميكند». در روايات، از ياران امام زمان (عجل الله تعالي فرجه الشريف)، تعبير به « رفقا» شده كه به معناي دوستان همدل و همراز است. دوستي آنان چنان محكم است كه: « گويا يك پدر و مادر، آنان را پروراندهاند؛ زيرا دلهاي آنان، از محبت و خيرخواهي به يكديگر، آكندهاست».(ينابيع الموده، ص432.)
🌟⚡️🌟⚡️🌟⚡️🌟⚡️🌟⚡️🌟⚡️🌟
🌹🌹🌹بهترین سندی که می تواند بانگر ویژگی های یاران امام زمان علیه السلام باشد خطبه متقین(همام) است که یاران امام زمان علیه السلام می توانند یکی از مصادیق بارز آن باشند
♥️♥️♥️ او خواهد آمد♥️♥️♥️
💢 گروه تخصصی پاتوق اندیشه (کلام، مشاوره، اخلاق)
💢 #عقاید_مهدویت
💢#یاران_خاص حضرت_ویژکی ها
💢#313نفر
💢#خداجویی_استقامت_شجاعت_ ایمان
🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐🔐
💢 گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
✅پرسش:
چرا از زمان دستیابی بشر به تکنولوژی معجزه ای رخ نداده و خدا به ما معجزه ای نشان نمی دهد؟ و معجزات و شفاهایی که گزارش می شود از کجا معلوم که تاثیر تدریجی درمان ها نباشد؟
✍️ پاسخ:
برای پاسخ به این سوال باید دو نکته عرض کنم:
📌نکته اول:
معجزه فقط یک دلیل بر اثبات ادعای نبوت است، بنابراین تکرار آن در هر زمان و برای هر شخص لزومی ندارد! بلکه در گرو تجدید نبوت و امدن پیامبر جدید است. تا پیامبر جدیدی نیامده خود متدینین هم لزوم تحقق معجزه را ادعا نکرده اند تا با نبودن معجزه ادعای ایشان رد شود!
🌱علاوه بر اینکه رویت معجزه برای همه مردم هم لزومی ندارد، بلکه اگر معجزه به اندازه ای که به صورت تواتر نقل شود اتفاق بیفتد حجت تمام خواهد شد. همچنین اگر معجزه ای مانند قرآن جاویدان باشد برای اتمام حجت کفایت می کند.
📌نکته دوم:
بسیاری از ابراز نظرهای منکرین معجزه به پیش فرض های مادی گرایانه آنها برمی گردد، همانطور که در میان اندیشمندان ملحد به صورت شفاف مشاهده می کنیم، چارچوب ذهنی ایشان اصلا اجازه نمیدهد احتمال خارق العاده بودن هیچ واقعه ای طرح شود!!
🔴روشن است که معجزه به خودی خود محال نیست، یعنی هیچ کسی نمی تواند دلیلی منطقی بیاورد که تبدیل شدن عصا به اژدها محال است، یا بینا شدن یک چشم نابینا امکان ندارد، چون عقل در دقت عقلی خویش می فهمد که دلیلی بر این محال بودن وجود ندارد. همانطور که خاک می تواند تبدیل به گندم و درخت و سیب شود، پس تبدیل بقیه امور هم به یکدیگر محال نیست، چیزی که هست فقط ما آنها را تا کنون تجربه نکرده ایم. بنابراین در دقت عقلی هیچ دلیلی بر ردّ معجزه وجود ندارد مگر استبعاد ذهنی، و پیش فرض های مادی گرایانه که دلیل به شمار نمیروند بلکه صرفا گمانه زنی و بعید شمردن است.
🔹بنابراین مهمترین مانع فکری منکرین معجزه در حقیقت یک محدودانگاری ذهنی ایشان است، یک انکار پیشینی موجوداتی است که هرگز با تجربه قابل نفی و اثبات نیستند. که با توجه به چنین پیش فرضی عکس العمل منکرین به ترتیب چنین است:👇👇👇👇
🌸در گام اول، ابتدا این وقایع را به شدت انکار می کنند..
در مرحله دوم در صورتی که برای ایشان وقوع چنین حادثه ای مسلّم و قطعی شود باز هم آن را در دایره علل و معلول مادی و تجربی جستجو می کنند، چون چیزی در ورای آن در چارچوب فکری ایشان امکان ندارد.
☘️بنابراین اگر شما در جلوی چشم ایشان یک عصا را تبدیل به مار کنید هم پذیرفته نشده و حمل بر امور طبیعی خواهد شد، چون از قبل چارچوبی در درون ذهنشان ساخته اند که نمی توانند وقایع را در خارج از آن جستجو کنند.
🌸همانطور که منکرین وقتی معجزه انبیا را می دیدند وقتی هیچ توجیهی برای آن نمی یافتند، آن را سحر و جادو معرفی می کردند. چون ایشان در کنار علل طبیعی سحر و جادو را هم قبول داشتند.
#کلام_سنتی_جدید
#معجزه_شفا_انبیاء_منکر
کانال تخصصی «پاتوق اندیشه»
@patoghandisheh99
🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
PTT-20210118-WA0012.opus
1.31M
⚫جمع بندی، بحث غلو و غالیان ( جلسه ی دوم)✍️
#کلام_سنتی_جدید
#دکتربهرامی
#غلو_آتش_شیعه_امام علی(علیه السلام)
گروه تخصصی «پاتوق اندیشه»
https://eitaa.com/joinchat/2461204566C2bcbc254c2
🚫🚫🚫🚫🚫🚫🚫🚫🚫🚫🚫🚫