♦️درست کردن شیرینی
در ایام عید نوروز سالهای آخر اسارت با هماهنگی نگهبانان، بچههایی که دستی در آشپزی و شیرنی پزنی داشتند با کمترین امکانات شیربنی درست و کام بچهها را شیرین میکردند .
🔹برای تهیه شیرینی اولین ماده لازم آرد بود که در دسترس نبود بچهها دست به ابتکار زده چند روز قبل از فرا رسیدن موعد هر شب تعدادی از نانهای صمون سهمیه عموم را برداشته و برای اینکه نانها کهنه و به اصطلاح بیات نشود شب بعد آنها را توزیع میکردند و بجای آن نان تازه بر می داشتند ، و روز موعد به تعداد مورد نیاز نان تازه در اختیار داشتند.
🔸برای تهیه شیرینی نانها را به اندازه تکههای شیرینی برش زده و در روغن سرخ می کردند ، و در مایه آب و شکر(شهد) قرار داده و شیرینی ساده ای شبیه باقلوا درست می شد و مقداری کام اسرا شیرین می شد و چقدر خوشمزه بنظر میرسید . انشاءالله کامتان شیرین باشد.
🔹یک بار هم حلوا درست کردیم !
با توجه به اینکه آردی برای درست کردن حلوا نداشتیم از خمیر نان استفاده می کردیم چون اغلب اوقات وسط نانها خمیر بود ، خمیر را جدا و ریز ریز کرده و خشک می کردیم و بعد از خشک شدن پودر می کردیم ، و بعد از تفت دادن با آب و شکر مخلوط و حلوا درست می کردیم.
🔸درست کردن پولکی
شکر را داخل ظرف حرارت داده تا تبدیل به مایع می شد ، مایع را داخل بشقاب می ریختیم تا سرد شود و بصورت پولکی و نازک در آید و مصرف می کردیم.
🔹شیرخشک
در قسمتهای قبل اشاره شد که قسمتی از حقوق ماهانه را شیرخشک می خریدیم. البته این نوع شیرخشک قابل استفاده برای افراد بزرگسال در عراق می باشد.
🔸در ماه های اول که حقوق دادند معمولا افرادی که در یک گروه همخرج بودند مقداری از حقوق را یک قوطی کوچک شیر خشک می خریدند و در طول ماه چند قاشق شیرخشک به هر نفر می رسید، که با آب یا چای مخلوط و مصرف می کردیم.
🔹در ماه های بعد شیر خشک را از هزینه های عمومی و برای همه آسایشگاه می خریدیم تا دوستانی که همه حقوق خود را سیگار می خریدند از همین مقدار کم شیر خشک بهره مند شوند.
🔸اولین بار که ماست زدیم!
اولین باری که ماست درست کردیم همانطور که قبلا گفتم نونی که برای ما می آوردند خمیرش ترش بود. یک قوطی کوچیک از این قوطی های شیرخرما رو پر آب می کردیم و می گذاشتیم بغل سطل چایی تا این آب ولرم می شد.
🔹با این آب، شیر قاطیش می کردیم دفعه اول یک مقدار خمیر ترش انداختیم داخلش تا ترش مزه بشه دفعه دوم دفعه سوم تا سه چهار مرحله این تخمیر شد و تبدیل به ماست شد بعد مایه ماستمون آماده شد.
🔸دیگه برای دفعات بعدی این مایه ماست را کنار میذاشتیم توی ظرفای کوچیک توی قوطی بعد که شیرخشک می دادند با آب مخلوط و می ذاشتیم کنار این سطل چایی گرم میشد.بعد مایه ماست را مخلوط و بعد از چند ساعت ماست آماده می شد .
🔹ماست از کجا آوردید!؟
یه روز این بچه های ملحق ( کسانی که در آسایشگاه های قسمت ملحق بودند) اومدند داخل که یهو دیدند ما ماست داریم هم برای عراقیه عجیب بود هم بچه های خودمون که رابط بودند می پرسیدند شما ماست از کجا آوردید!؟
🔸چون کسی که رفت و آمد نداشت و عراقی ها هم که به هیچ عنوان چیز خاصی برای ما نمی آوردند به جز سهمیه ماهانه برای همین تعجب کرده بودند این ماست از کجا آمده داخل آسایشگاه!
🔹بعد به ما گفتند خب یه ماست هم بزنید برای ما ، که بعد ما مقداری از ماستی که داشتیم رو دادیم بردند برای خودشون دیگه اطلاعی نداشتیم ازشون که ببینیم آیا تونستند برای خودشون ماست درست کنند یا نه.
🔻ادامه دارد....
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بدون تعارف با حمید نوری
🔹شهروند ایرانی که با دسیسه گروهک منافقین ۵ سال بدون هرگونه سند و استدلال موجه حقوقی در سلول انفرادی زندان سوئد بازداشت بود.
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
✍️ این فصل را با من بخوان.....!!
🔹مدال ارزشمند آزادگی امروز ما ، حاصل اسارت دیروز ماست، این مدال فقط متعلق به آزادگان نیست و سرمایه های ارزشمند این آب و خاک است که باید برای آیندگان به یادگار بماند و راز ماندگاریش انتقال آن به نسلهای آینده و ثبت در تاریخ پر افتخار این سرزمین می باشد.
🔸پس بیاییم با هم...
🔹«گذشته پر افتخار» خود را به «آینده ها» ببریم...
👌روایت پنجاه و نهمین قسمت خاطرات اسارت آقای حسینعلی قادری.. ...👇👇
♦️وضعیت آموزشی(۱) :
از آنجا که اردوگاه 11 تکریت جزو اردوگاههای مفقودین و مورد بازید صلیب سرخ جهانی قرار نگرفته بود هیچ گونه امکانات آموزشی وجود نداشت .
🔹و از طرفی داشتن هرگونه قلم و کاغذ بطور کلی تا پایان اسارت ممنوع بود و چنانچه مداد و یا کاغذی نزد کسی پیدا می کردند بشدت مورد شکجه نگهبانان قرار می گرفت .
🔸ولی نبود امکانات مانع آموزش و یادگیری بچه ها نشد و از روزهای اول اسارت معلوماتی که بچه ها از ایران به یاد داشتند به یکدیگر انتقال دادند .
🔹مهمترین مطالب آموزشی در اردوگاه :
📖 قرآن
📝 حدیث
📚 ادعیه (تعقیبات نماز ، توسل ، کمیل ...)
🖍 خطاطی
📰 زبان انگلیسی
📋 عربی (مکالمه وصرف و نحو )
📕 ریاضی
📗 اخلاق
📘 معارف
🎐نقاشی
🔸قرآن
اولین چیزی که یاد گیری آن به طور چشمگیری افزایش یافت آموزش قران کریم بود و علت آن هم این بود که تعدادی از بچه ها اکثر سورهای قران را حفظ بودند (بخصوص سورهای کوچک قرآن )و با انتقال آن به دیگران موجب رواج آن در بین بچه ها شدند .
🔹و هنگامی که بعد از یک سال و نیم به هر آسایشگاه یک قرآن دادند تعداد زیادی از بچه ها سوره های کوچک را حفظ کرده بودند با آمدن قرآن ، حفظ بقیه سوره ها و همچنین آموزش روخوانی و تجوید قرآن گسترش پیدا کرد.
🔸نحوه ی یادگیری و حفظ قرآن به این صورت بود که نفر اول سوره ای را که حفظ می کرد به چند نفر انتقال میداد و نفرات بعدی به همین ترتیب پس از حفظ به نفرات بعدی انتقال می دادند.
🔹با توجه به اینکه برای کل آسایشگاه 120 نفره یک قرآن بیشتر وجود نداشت بیشتر بچه ها سوره های زیادی را حفظ کردند .
🔸آموزش و حفظ قرآن را می توان بهترین دستاورد دوران اسارت نام برد زیرا موجب انس گرفتن بچه ها با قرآن شد و این انس گرفتن موجب شد مقدار زیادی از فشارها و سختیهای اسارت را تحمل کنند.
🔹با ورود قرآن به آسایشگاه تعدادی از بچه ها که روخوانی قرآن را یاد نداشتند شروع به یادگیری روخوانی کردند و بعد از آن شروع به حفظ قرآن کردند ولی از آنجا که هر آسایشگاه تنها یک قرآن داشت در طول شبانه روز به هر نفر 10 تا ۱۵ دقیقه بیشتر نوبت قرائت قرآن نمی رسید.
🔸 و جالب اینجا بود که همه مقید بودند حتما از این وقت استفاده کنند و حتی زمانی که خواب بودند سفارش می کردند که آنها را برای خواندن قرآن بیدار کنند.
در کنار قرائت و حفظ قرآن، یادگیری معنی آیات و تفسیر قرآن رواج پیدا کرد .
🔹مهندس خالدی از جمله دوستانی بود که در خصوص تفسیر قران فعال بود و دوستان طلبه ای که در جمع بودند نیز تفسیر و شرح آیات قران را در جمع های دو سه نفر انجام می دادند.
🔸حدیث
حفظ و یادگیری حدیث یکی دیگر از آموزشهای رایج در بین اسرا بود طوری که اکثر حدیثهایی که دوستان یاد داشتند به دیگران انتقال داده شد و بدین ترتیب تعداد زیادی حدیث جمع آوری و حفظ شد .
🔹 ادعیه
یکی دیگر از آموزشها حفظ و یادگیری ادعیه و تعقیبات نماز بود از جمله ادعیه می توان به دعاهای کمیل ، توسل ،زیارت عاشورا و دعاهای مخصوص ماه رجب و شعبان و رمضان و . . . اشاره کرد .
🔸یکی از راههای انتقال ادعیه به دیگر بندها و آسایشکاهها به این صورت بود که برای مثال کل دعای کمیل با خط خوش و بطور ماهرانه بر روی یک دستمال کوچک نوشته میشد و به یک نفر ازبچه ها که شناخته شده بود تحویل داده می شد و او بعد از چند روز دعا را حفظ می کرد و پارچه نوشته شده را به آسایشگاه بعدی می داد و خودش بچه های داخل آسایشگاه را آموزش می داد . و بدین ترتیب اکثر ادعیه مورد نیاز بچه ها آموزش داده میشد .
🔻ادامه دارد....
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰هر روز یک خاطره از نیمه پنهان دفاع مقدس
🕊 آزاده سرافراز: رضا بمانی
📘 خاطره شماره ۶۶ : معبری برای وحشت
🏡موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
((وَبَشِّرِ الصَّابرِینَ الَّذینَ إِذَا أَصَابَتْهُمْ مُصِیبَهٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ))
🖤 در واپسین روزهای ماه محرم، دیار سربداران، داغدار عزیز آزاده ای شد که وجودش باعث خیر و برکت این سرزمین و موجب افتخار خانواده و عزیزانش بود ...
▪️جامعه بزرگ آزادگان سرافراز خراسان رضوی امروز به سوگ آزاده سرافراز زنده یاد "سیدفرامرز علوی " نشست تا حضور سبزش را به خاطرات شیرینی بسپارد که همواره باعث دلگرمی آزادگان عزیز بود...
▪️ضمن تعزیت و تسلیت این مصیبت به خانواده ایثارگرش، از خداوند بزرگ برای این فقید سعید "علودرجات" و "همنشینی با شهدای غریب اسارت" و برای بازماندگان "صبر جمیل و اجر جزیل" خواستاریم ...
▪️آزادگان عزیز خود را شریک این مصیبت دانسته و یاد و خاطرش را تا ابد در دل و جانشان زنده نگه خواهند داشت ...
▪️لازم به ذکر است :
مراسم تشیع و تدفین پیکر آن مرحوم فردا سه شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۹ ساعت ۹ صبح در محل مصلی سبزوار برگزار می گردد. .
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
♦️در هشتمین روز از مردادماه و در یکی از گرمترین روزهای سال در کنار حرارت گرم خورشید، مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی با برگزاری مراسم اختتامیه ششمین جشنواره فعالان دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی به گرمی این روز افزود تا افسران جنگ نرم و فعالان عرصه فضای مجازی در حوزه دفاع مقدس و مقاومت در جهادی مقدس به مبارزه بی امان خود در راه دفاع از آرمانها و ارزشهای والای انقلاب اسلامی که حاصل خون پاک شهداست ادامه دهند.
🔹سردار یوسفعلی زاده مدیر کل بنیادحفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در مراسم اختتامیه این جشنواره با اشاره به ماموریت سازمان متبوع خود افزود: « مقاومت همیشه ادامه دارد، چون مصاف حق و باطل همیشگی است ، و فضای مجازی را مصداق بارز جهاد نرم دانست و فلسفه برگزاری این جشنواره را شناسایی رزمندگان این جبهه دانست که باید از انسجام و بهم پیوستگی برخوردار باشند.
🔸لازم بذکر است ششمین جشنواره ملی فعالان دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد که اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در کنار جشنواره ملی در بخش استانی نیز برگزیدگان خود را شناسایی و طی مراسمی با اهداء لوح و تندیس جشنواره از آنان تقدیر نمود.
🔹در مجموع 337 اثر به جشنواره راه یافته است که از این تعداد 47 اثر در جشنواره ملی حضور یافت و نهایتا سه اثر حائز رتبه ملی شده است که اختتامیه ششمین جشنواره ملی دفاع مقدس و مقاومت در فضای مجازی چهارشنبه دهم مرداد در مشهدالرضا برگزار میشود.
🔸و در بخش استانی نیز 20 اثر حائز رتبه شدند که موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی جزو منتخبین استانی جشنواره می باشد.
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
✍️ این فصل را با من بخوان.....!!
🔹مدال ارزشمند آزادگی امروز ما ، حاصل اسارت دیروز ماست، این مدال فقط متعلق به آزادگان نیست و سرمایه های ارزشمند این آب و خاک است که باید برای آیندگان به یادگار بماند و راز ماندگاریش انتقال آن به نسلهای آینده و ثبت در تاریخ پر افتخار این سرزمین می باشد.
🔸پس بیاییم با هم...
🔹«گذشته پر افتخار» خود را به «آینده ها» ببریم...
👌روایت شصتمین قسمت خاطرات اسارت آقای حسینعلی قادری.. ...👇👇
♦️ وضعیت آموزشی(۲)
🔹خطاطی
از جمله آموزشهای دیگر خطاطی بود ولی از آنجا که قلم و کاغذ ممنوع بود نحوه تمرین کردن به این صورت بود هنگامی که بیرون از آسایشگاه بودیم به وسیله یک تیکه چوب بر روی خاک تمرین می کردیم و هنگامی که داخل آسایشگاه بودیم با استفاده از پارچه قلم نی درست کرده و با خیس کردن آن روی کف سیمانی آسایشگاه تمرین خطاطی می کردیم .
🔸آموزش زبان انگلیسی
آموزش و یادگیری زبان انگلیسی توسط بچه هایی که دانشجو و یا مدارک بالاتری داشتن رواج داشت در سالهای بعد روزنامه انگلیسی زبان عراقی وارد اردوگاه و یادگیری زبان افزایش یافت و به این علت بود که همه می خواستند بدانند چه مطالبی در روزنامه نوشته شده است از این رو تعداد زیادی از بچه ها شروع به یادگیری زبان انگلیسی کردند و پیشرفت خوبی در این راه داشتند و این کار تا پایان اسارت ادامه داشت .
🔹گاهی برای پیداکردن معنی لغات دست به هرکاری می زدند از جمله یکی از اسرا با یکی از نگهبانان عراقی که از بقیه نگهبانان کمی بهتر بود دوست شده بود و یک کتاب فرهنگ لغت انگلیسی به عربی را برای سه روز امانت گرفته بود برای اینکه بچه ها بتوانند استفاده کامل از کتاب داشته باشند چند نفر از بچه ها مشغول نوشتن لغات مهم آن بر روی کاغذ سیگار شدند و حتی در طول شب نیز به دور از چشم نگهبانان در یک گوشه از آسایشگاه در حال نوشتن بودند و در طول این سه روز توانستند تعداد زیادی لغت را یاد داشت کنند .
🔸 آموزش عربی (صرف و نحو و مکالمه)
آموزش عربی از طریق دوستانی که طلبه و روحانی بودند در اردوگاه رواج داشت بخصوص آموزش صرف و نحو که مشتری خاص خودش را داشت حضور ذهن خوب روحانیون و طلبه های اردوگاه کمک بزرگی در یادگیری دوستان داشت .
🔹از طرفی نیاز به مکالمه و ترجمه عربی عده ای از بچه ها را وادار کرد که عربی را یاد بگیرند و بدین ترتیب تعداد زیادی از بچه ها عربی را یاد گرفتند و تقریبا زمانی که نگهبان عراقی به عربی صحبت می کرد اکثر بچه ها صحبتهای او را می فهمیدند .
🔸نحوه یاد گیری به این صورت بود که چون جمع شدن بیش از 3 نفر ممنوع بود دو نفر به دونفر چه در آسایشگاه و چه در زمانی که بیرون از آسایشگاه بودند با هم به مباحثه و انتقال معلومات می پرداختند .
یکی از دوستان طلبه در حالی که با هم قدم می زدیم کمک کرد که صرف و نحو عربی را کامل یاد بگیرم .
🔹ریاضی و دروس پایه مدرسه
آموزش ریاضی و دروس پایه از قبیل فیزیک و شیمی و ... برای بچه هایی که دبیرستانی بودند رواج داشت که از طریق دوستان دانشجو انجام می شد . یادگیری این دروس برای بچه هایی که بعد از بازگشت از اسارت شروع به ادامه تحصیل کردند کمک خوبی شد. و توانستند با توجه به سابقه ذهنی این دروس را به راحتی بگذرانند و موفق به کسب مدارج علمی خوب شوند .
🔸 اخلاق و معارف دینی و مهارتهای اجتماعی
آموزش اخلاق و معارف دینی و مهارتهای اجتماعی از دیگر آموزشهای رایج در اردوگاه بود .
🔹آشنایی با معارف اهل بیت بخصوص زندگینامه و اهداف قیام امام حسین از جمله فعالیتهای آموزشی بود که بیشتر در ماه محرم از طریق نوشتن یک نشریه انجام می شد . برای کاغذ این نشریه از پاکت سیگار و نوشتن از میله سربی میان باطری بعنوان مداد استفاده می شد و در بین آسایشگاهها توزیع می گردید .
🔸مهارتهای اجتماعی از قبیل ازدواج و معیارهای آن ، برنامه ریزی برای آینده ، زندگی و مشکلات و مسائلی که بعد از آزادی از اسارت ممکن بود پیش آید ، روحیه دادن به بچه ها و یادآوری اهداف امام و انقلاب از جمله آنها بود .
🔹کلاس سواد آموزی
یکی دیگر از کارهای بسیار مفید راه انداختن نهضت سواد آموزی بود
بودند افراد جوانی که بیسواد بودند و با کمترین و یا هیچ گونه امکاناتی تا مقطع سیکل و بالاتر پیش رفتند.
🔸در فصل تابستان کف سیمانی آسایشگاه تخته سیاه بود و تکیه ای پارچه قلم بود و پیاله ای آب دوات . تخته پاک کن هم گرمای هوا. البته پنکه سقفی هم وجود داشت که کار خشک کردن سطح سیمانی آسایشگاه را تسریع میکرد.
🔹تکه پارچه نمناک بهترین قلم برای نوشتن روی سطح سیمانی بود و خود بخود بعد از چند لحظه پاک میشد . بعثی ها هم که سر میرسیدند مدرکی نمییافتند که ایراد بگیرند.
🔸از این وسیله برای خطاطی خط زیبای نستعلیق نیز استفاده میشد و در محوطه نیز برای خطاطی ، سطح خاکی حیاط و تکه ای چوب یا با کنار هم قرار دادن دو انگشت کافی بود تا هنر خود را به نمایش گذاشته یا به دیگران منتقل کنند.
🔹 آشنایی با آداب و رسوم
از آنجا که اسرا از تمامی اقوام و استانهای کشور بودند و در یک مکان گرد هم آمده بودند با نقل آداب و سنن و رسوم باعث آشنایی و شناخت آداب و رسوم بیشتر اقوام ساکن در ایران شدند .
🔻ادامه دارد....
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
🥀🌹 امسال آزادگان عزیز با «عطر بهشتی» 🌺شهدای غریب اسارت 🌺 سالگرد ورودشان به وطن را گرامی میدارند....
♦️در آستانه اریعین سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام مشهد مقدس آماده می شود در هجدهمین روز از مردادماه سالجاری اولین یادواره شهدای غریب اسارت خراسان رضوی را باحضور خانواده های معززشان برگزار نماید .
🔹این ایام همچنین مصادف است با ۲۶ مردادماه سالگرد ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی که از حال و هوای خاص و متفاوتی برخوردار می باشد.
ادامه گزارش ...👇🏾👇🏾👇🏾
♦️مناسبتهایی به این مهمی طلب می کند خانواده بزرگ آزادگان استان آمادگی های لازم را در خود ایجاد نماید و در اولین گام نمایندگان شهرستانی آزادگان استان روز سه شنبه ۹ مردادماه با حضور در موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی در خصوص موضوعات ذیل دیدگاه ها و نظرات خود را مطرح نمودند .
▪️بحث و بررسی پیرامون کمیت و کیفیت حضور خانواده های شهید غریب اسارت در مراسم یادواره ، و نقش نمایندگان شهرستانی در انجام هماهنگی های لازم.
▪️ تبیین و تشریح اهداف و برنامه های موسسه در راستای گرامیداشت سالگرد ورود آزادگان سرافراز با توجه به ایام اربعین و یادواره شهدای غریب اسارت.
▪️ گزارش اجمالی از عملکرد موسسه در سال 1402
▪️ بررسی راههای جذب درآمد پایدار و شناسایی منابع درآمدی برای تداوم ماموریتها و برنامه ها.
▪️تاکید بر ایجاد و یا تقویت محافل آزادگان در شهرستانها برای حفظ و گسترش انسجام آزادگان بعنوان یک خانواده بزرگ ایثارگر.
▪️ تشریح وتبیین سیاستهای جدید موسسه فرهنگی پیام آزادگان در سطح کشور با اولویت فعالیتهای پژوهشی ورسانه ای و نیز دانشنامه آزادگان موسوم به « ویکی آزادگان»
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
هدایت شده از رسانه شاهد
💢 بچهها سلام🙋♂
امیدواریم حالتون خوب باشه😊
🔹 ما در اداره امور شاهد و ایثارگران آموزش و پرورش خراسان رضوی براتون یک پویش جذاب آماده کردیم
🔹چند روز دیگه یک رویداد مهم در پیش داریم!
حتما خبر دارین ۲۶ مرداد چه روزیه! درست حدس زدین در این روز اولین گروه از آزادگان سرافراز ایران از بند اسارت دشمن بعثی رها شده و به میهن عزیزمون برگشتن
🔹 آزادگان عزیزی که سالها سختی غربت و رنج دوری از خانواده را بخاطر دفاع از ایران عزیز به جان خریدند
🔹میخوایم با یک #پویش به استقبال این روز بریم 😉
#پویش #برگی_از_اسارت
🔹 اگر در بین خانواده یا اقوام و آشنایانتون آزاده عزیزی دارین میتونین در این پویش شرکت کنین
🔹کافیه یکی از خاطرات جذاب آزادگان عزیز رو با موبایل ضبط کرده و برامون بفرستین
‼️ فقط یادتون باشه که:
1⃣ اول هر ویدئو مشخصات کامل خودتون و آزاده محترم رو ذکر کنین
2⃣ زمان فیلمها بیشتر از ۲ دقیقه و حجمشون بیشتر از ۵۰ مگابایت نشه
3⃣ آخرین مهلت ارسال آثار تا روز جمعه ۲۶ مرداد هست
🛜 فیلمها رو به آدرس
@bargiazesarat
در پیامرسان شاد بفرستین
🔹 خبر خوب اینکه کارهای برتر در همین کانال به آدرس. https://shad.ir/resanehShahed
منتشر خواهد شد
⭕️منتظر کارهای قشنگتون هستیم
یا علی مدد 🙋♂
━ 💠🍃🌷🌷🌷🍃💠 ━
به کانال رسانه شاهد بپیوندید👇
🌐 https://shad.ir/resanehShahed
🇮🇷اداره شاهد و امور ایثارگران آموزش و پرورش خراسان رضوی
✍️ این فصل را با من بخوان.....!!
🔹مدال ارزشمند آزادگی امروز ما ، حاصل اسارت دیروز ماست، این مدال فقط متعلق به آزادگان نیست و سرمایه های ارزشمند این آب و خاک است که باید برای آیندگان به یادگار بماند و راز ماندگاریش انتقال آن به نسلهای آینده و ثبت در تاریخ پر افتخار این سرزمین می باشد.
🔸پس بیاییم با هم...
🔹«گذشته پر افتخار» خود را به «آینده ها» ببریم...
👌روایت شصت و یکمین قسمت خاطرات اسارت آقای حسینعلی قادری.. ...👇👇
♦️وضعیت داخل آسایشگاه
مساحت هر آسایشگاه 20 در 6 متر بود و 6 پنجره که با میله های آهنی محافظت شده بودند .
🔹ارتفاع آسایشگاه 4 متر و دارای 5 عدد پنکه و 12 عدد لامپ مهتابی که در طول شب ها روشن بود و به هیچ وجه اجازه خاموش کردن آن ها را نداشتیم .
🔸تلویزیون
یک سال بعد از شکل گیری اردوگاه برای هرآسایشگاه یک تلویزیون آوردند که نگاه کردن به آن تا مدتها اجباری بود .
🔹و تا پایان برنامه همه باید بیدار می ماندند و تلویزیون را نگاه می کردند .
🔸تلویزیون فقط دو کانال پخش برنامه داشت.
برای روشن و خاموش کردن تلویزیون هم، مسئول مشخص شد و هیچ کس اجازه دست زدن و تعویض کانال را نداشت.
🔹در صورت پخش سخنرانی صدام کسی حق تعویض کانال را نداشت ، حتی نگهبانها هم که از پشت پنجره تماشاگر بودند جرأت چنین درخواستی را نداشتند.
🔸به هنگام پخش سخنرانی یا تصاویر صدام خوابیدن و به حالت درازکش جلوی تلویزیون توهین به صدام به حساب میآمد.
🔹بعضی مواقع که نگهبان از پشت پنجره شوق تماشای تلویزیون داشت نوع کانال بر اساس میل و سلیقه آنها تعیین میشد...
ادامه ...👇🏾👇🏾
♦️ آثار مثبت تلویزیون
در مجموع تلویزیون برای اسرا ، جدای از برنامههای منفی ، آثار مثبتی هم داشت. از جمله اطلاع از اخبار جهان ،فلسطین، ایران و دفاع مقدس ،برنامههای سرگرمی ، ورزشی ، برنامه کودک و... نیز مورد استقبال اکثر دوستان قرار میگرفت.
🔹در خصوص اخبار ایران و دفاع مقدس هم بچهها همه تحلیلگر بودند و با در کنارهم قراردادن اخبار ضد و نقیض به واقعیتها تا حدودی دست مییافتند .
🔸در ماه مبارک رمضان هر روز عصر یک جزء قرآن کریم مرحوم منشاوی از تلویزیون پخش میشد که بسیار مورد استفاده قرار میگرفت ، صوت قرآن کریم آن مرحوم هنوز هم برای ما خاطره انگیز است و با شنیدن آن دلها متوجه آن روزها میشود.
🔹از دیگر مزیتهای تلویزیون تغییر ساعت خاموشی از ساعت ۹ شب به ساعات پایانی شب بود یعنی تا پایان برنامههای آن که به سرود ملی عراق ختم میشد.
🔸شیوه استفاده از تلویزیون در هر قسمت از اردوگاه متفاوت بود و در بعضی از آسایشگاه ها تماشای آن برای همه تا پایان برنامهها اجباری بود و هیچ کس حق خوابیدن نداشت.
🔹لازم بذکر است تغییر ساعت خاموشی از ۹ شب به اواخر شب ، به این معنی نبود که همه چیز آزاد باشد بلکه ایستادن و راه رفتن در آسایشگاه بعد از ساعت ۹ همچنان ممنوع بود.
🔸سیمای منافق
از برنامه های ثابت تلویزیون هر شب یک ساعت برنامه هایی به زبان فارسی داشت،که حدود نیم ساعت آن برنامهای تحت عنوان "سیمای مجاهد" که ما به آن سیمای منافق میگفتیم شامل اخبار و برنامههای تبلیغاتی و نشستهای سران منافقین با اعضای فریب خورده و عملیاتهایی که در مناطق مرزی ایران و عراق علیه هموطنان خود داشتند تفسیر و تبلیغ میکرد.
🔹نشریه منافقین
در آبانماه سال ۶۶ نیز اولین نشریه منافقین تحت عنوان " مجاهد " بین آسایشگاه ها توزیع شد.
🔸این نشریه در حد سه الی چهار نسخه بین هر آسایشگاه توزیع میشد و پس از پایان مهلت مطالعه بدون هرگونه خط خوردگی یا کم و کاستی باید تحویل میدادیم .
🔹بعثیها میترسیدند از حاشیه سفید آن در راستای نشر اخبار و حدیث و روایت و... استفاده نماییم لذا به دقت این موارد را مد نظر داشتند.
🔸 حبانه ـ آبسردکن اسارت
در سالهای آخر اسارت خمره ای از جنس سفال بنام "حبانه" که حدود ۳۰ الی۴۰ لیتر ظرفیت آب را داشت به هر آسایشگاه دادند که حکم آبسردکن داشت.
🔹حبانه هر چند دیر به اردوگاه ۱۱ آمد ولی برای اسرا در آن هوای گرم تابستان غنیمتی بود، خصوصا در ماه مبارک رمضان و لحظه های افطار که مقداری از گرمای آب کاسته می شد .
🔸 نظافت آسایشگاه
کف آسایشگاه سیمانی بود. و در روزهایی که آب وجود داشت باید تمام آسایشگاه شسته می شد. هم زمستان و هم تابستان) و مدت زمانی طول می کشید تا خشک شود و چون خیس بود نه می شد پتو پهن کرد و نه می توانستیم بنشینیم .
🔹گرسنگی و سرما مجبورمان میکرد برای گذر زمان بخوابیم ولی سرما و زیر انداز سخت و نمناک اجازه نمیداد . استخوان بود و سیمان که با هم آبشان در یک جوی نمیرفت و چارهای جز تحمل کردن نبود.
🔸لباس ضخیمی هم نداشتیم که به عنوان زیر انداز استفاده کنیم . بعضی مواقع برای خشک کردن کف آسایشگاه پنکه را هم روشن میکردند که قوز بالا قوز بود .
🔹نصب هواکش
در سال های بعد برای هر آسایشگاه یک هواکش هم آوردند. که نه تنها مشکل بچه ها را حل نکرد بلکه بر مشکلات اضافه کرد. در طول زمستان برای اینکه هوای داخل آسایشگاه بخاطر استفاده از سطل برای دستشویی کمتر بوی نامطبوع و مشمئز کننده داشته باشد باید هواکش را روشن می کردیم .
🔸 از طرفی داخل آسایشگاه هیچ وسیله گرمایشی وجود نداشت بنابراین با روشن بودن هواکش مقدار گرمایی که از تنفس بچه ها وجود داشت به بیرون می رفت و داخل آسایشگاه مثل سردخانه می شد.
🔻ادامه دارد....
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
هدایت شده از موسسه فرهنگی هنری پیام آزادگان
به مناسبت سالروز ورود آزادگان؛
فراخوان مسابقه ویژه خانواده آزادگان به همراه جوایز نقدی
این موسسه به مناسبت 26 مرداد، سالروز ورود پرافتخار آزادگان سرافراز به وطن نخستین مسابقه خود را برگزار میکند.
علاقه مندان میتوانند با انتخاب یکی از موضوعات زیر یک خاطره(صوتی، تصویری یا متنی)، دلنوشته، شعر، طرح گرافیکی یا نقاشی را ارسال کنند.
محورهای مسابقه:
اولین دیدار
قهرمان من
تلخیها و شیرینیهای انتظار
روز آزادی
به وقت انتظار
پدر آزاده من
همسر آزاده من
شهید غریب
مهلت ارسال آثار تا 20 شهریور ماه می باشد.
شرکت کنندگان آثار خود را به همراه نام و نام خانوادگی به شماره 09172787632 در پیامرسان ایتا ارسال کنند.
به مناسبت سالروز ورود آزادگان به 26 نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه در هفته دفاع مقدس جوایز نقدی اهدا خواهد شد.
@mfpa_ir🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰هر روز یک خاطره از نیمه پنهان دفاع مقدس
🕊 آزاده سرافراز: سلیمان حاجی میرزاجان
📘 خاطره شماره ۶۷ : عاقبت گفتگوی « سلیمان آزاده » با « کلاغ ».؟!
🏡موسسه فرهنگی پیام آزادگان استان خراسان رضوی
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan
سرور عزیز و ارجمند سلام علیکم ..
در آستانه سالگرد ورود آزادگان سرافراز به میهن اسلامی و همزمان با برگزاری کنگره شهدای غریب اسارت...🌺🌺🌺
ضمن مطالعه و بهرهبرداری از اطلاعات پیوست ....☝️☝️
شما هم با انتشار این گفتگوی بین دو نسل سفیر مظلومیت آزادگان عزیز در عرصه نیمه پنهان دفاع مقدس باشید ...🌺
«موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی»
https://eitaa.com/payamazadegankhorasan
https://splus.ir/payamazadegankhorasan