هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 امسال ۱۰ میلیون تن علوفه در مراتع کشور تولید میشود
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور روز سهشنبه در نخستین همایش روز مرتع کشور در شهرستان بروجن چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به بارشهای خوب بهاری امسال حدود ۱۰.۷ میلیون تن علوفه رایگان از طریق مراتع تولید و در اختیار بهرهبرداران قرار میگیرد.
🔹 ترحم بهزاد افزود: با توجه به بررسیهای انجام شده تا ۲۱ اردیبهشتماه ۲۲۷ میلیمتر بارش در کشور به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به ۲۲۵ میلیمتر بارش دراز مدت بیش از یک درصد افزایش نشان میدهد.
🔹 وی اظهار داشت: میزان بارش ثبت شده در چهارمحال و بختیاری تا ۲۱ اردیبهشتماه معادل ۵۵۵ میلی متر است که نسبت به ۶۴۳ میلیمتر بارش ثبت شده در دراز مدت نزدیک به ۱۳ درصد کاهش نشان میدهد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: تغییر رویکردها، نگرشها و کارکردهای مرتع از جمله الزاماتی است که باید برای مقابله با تغییر اقلیم در مراتع لحاظ شود.
🔹 وی اضافه کرد: بیتوجهی به مراتع موجب شده تا از اول انقلاب تا پایان سال ۱۴۰۲ تنها ۶ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار در این بخش هزینه شود.
🔹 بهزاد با تقدیر از بهرهبرداران به دلیل اجرای طرحهای احیا، اصلاح و مدیریت چرا افزود: بهرهبرداران سال گذشته با آورده خود توانستند ۱۱۵ هزار هکتار از مراتع کشور را احیا، اصلاح و نسبت به توسعه کشت گیاهان دارویی در کشور اقدام کنند.
🔹 وی با اشاره به تولید ۸۸ هزار تن عسل از سطح عرصههای منابع طبیعی ادامه داد: از ۸۶۰ هزار تن سرانه مصرف گوشت قرمز به طور تقریبی ۳۶۲ هزار تن گوشت قرمز به ارزش یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال معادل ۳۲ درصد از مراتع تغذیه و تولید میشود.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی گفت: همچنین از هشت هزار و ۶۶۰ گونه گیاهی شناسایی شده در سطح عرصههای منابع طبیعی ۲هزار و ۷۶۰ گونه از جمله گونههای منحصر به فرد در ایران به شمار میرود.
🔹 بهزاد با اشاره به ارزش گیاه کلوس کوهی اضافه کرد: این گونه گیاهی مخصوص چهار استان لرستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری است که اگر از دست برود در کل دنیا این گیاه منقرض میشود.
🔹 وی ادامه داد: از ستاد مبارزه با قاچاق کالا درخواست میشود با کسانی که خارج از ضوابط و بدون مجوز از سازمان منابع طبیعی اقدام به بهرهبرداری بی رویه میکنند طبق ماده ۲۵ مکرر برخورد قانونی داشته باشند.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی در خصوص ضرورت نامگذاری ۲۵ اردیبهشت به نام روز مرتع گفت: با توجه به همزمانی فصل کوچ عشایر به مناطق ییلاقی، آغاز چرای دام و اوج جلوههای بصری، تفرجی، گردشگری و برداشت گیاهان دارویی و خوراکی با توجه به نامه نگاری که با شورای فرهنگ عمومی انجام شده انتظار میرود این شورا ۲۵ اردیبهشت را به نام روز حفاظت از مرتع نامگذاری و در تقویم رسمی کشور ثبت کند.
🔹 وی هدف از نامگذاری ۲۵ اردیبهشت به نام روز حفاظت از مرتع را اعتلای فرهنگ مرتع و مرتعداری پایدار به عنوان فرهنگ بومی و معرفی مرتع به عنوان ثروت ملی برای نسلهای حاضر و آتی، جلب مشارکت بهرهبرداران و مردم در حفظ، احیا و بهره برداری از مراتع عنوان کرد.
🔹 بهزاد اضافه کرد: هم اکنون معیشت پنج میلیون نفر در قالب یک میلیون و ۲۱ هزار خانوار معادل بیش از ۶ درصد جمعیت کشور وابسته به مراتع است.
🔹 وی ادامه داد: از ۱۳۴.۴ میلیون هکتار وسعت منابع طبیعی ۱۷ میلیون هکتار با احتساب بیشه زارها وسعت جنگل، ۳۲.۶ میلیون هکتار بیابان و ۸۴.۸ میلیون هکتار معادل ۵۲ درصد از این عرصه ها و ۶۳ درصد از وسعت منابع طبیعی را مراتع تشکیل میدهد.
🔹 نخستن همایش روز ملی مرتع در کشور روز سهشنبه با حضور معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در منطقه گردشگری سیاه سرد شهرستان بروجن از توابع چهارمحال و بختیاری برگزار شد./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 پیشنهاد روز ۲۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی مرتع و مرتعداری پایدار در تقویم رسمی کشور از سوی وزیر جهاد کشاورزی
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور امروز -سه شنبه- بیست و پنجم اردیبهشت ماه در اولین همایش روز مرتع و مرتعداری پایدار در استان چهارمحال و بختیاری، از پیشنهاد اختصاص روز ۲۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی مرتع و مرتعداری پایدار در متن تقویم کشور توسط وزیرجهاد کشاورزی به دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور خبر داد.
🔹 ترحم بهزاد ضمن بیان مطلب فوق گفت: مراتع با بیش از ۸۴ میلیون هکتار مساحت حدود نیمی از وسعت کشور را به خود اختصاص داده و بیشترین سهم از ثروت های عمومی را داراست.
🔹 او افزود: مراتع با ارائه خدمات زیست محیطی متنوع از جمله: تولید اکسیژن، ترسیب کربن، تأمین آب شرب و کشاورزی، گیاهان دارویی و صنعتی، زیستگاه ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری، علوفه دام و غیره نقش انکار ناپذیری در امنیت زیستی و غذایی کشور دارد.
🔹 بهزاد همچنین یادآور شد: انتخاب روز ۲۵ اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی مرتع و مرتعداری بخاطر همزمانی با فصل بهار و اوج جلوههای بصری، تفرجی و گردشگری مراتع، بهرهبرداری از بسیاری از گیاهان دارویی و خوراکی مرتعی، آمادگی نسبی مراتع ییلاقی برای چرای دام و زمان کوچ عشایر به مراتع ییلاقی صورت گرفته و برای تحقق اهداف آن نیز برنامههای خاصی از جمله برگزاری جشنوارهها، برپایی نمایشگاه دستآوردها و محصولات مرتعی و عشایری، سمینارها و بازدیدها علمی و تحقیقاتی و اقدامات اجرایی با مشارکت تمامی اقشار جامعه و در تمامی سنین برای آن پیش بینی شده است.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی با اشاره به نامگذاری سال 2026 میلادی به عنوان سال بین المللی مرتع و عشایر توسط سازمان ملل در طول دهه بین المللی احیاء اکوسیستم و دهه بینالمللی مزرعه داری خانوادگی بر عمق توجه و نگرانی جامعه جهانی پیرامون حفظ و احیاء مراتع و شناخت و حمایت از نظامهای تولیدی شبانی متکی به آن تأکید و از اینکه در خصوص اهمیت مرتع و مرتعداری در هویت ملی و منطقهای و تاریخ سرزمین عزیزمان ایران جایگاهی برای آن در تقویم ملی در نظر گرفته نشده است، ابراز تأسف کرد.
🔹 بهزاد همچنین ادامه داد: بی شک موافقت با این پیشنهاد، درایتی ویژه و گامی موثر برای آگاهی رسانی و جلب مشارکت تمامی آحاد جامعه در مسیر توسعه پایدار میهن عزیزمان با تکیه بر منابع طبیعی ارزشمندی چون مراتع خواهد بود و سرانجام اظهار امیدواری کرد که این مهم توسط شورای فرهنگ عمومی کشور مورد عنایت واقع و با تصویب این پیشنهاد موافقت نمایند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
قابل توجه هم استانیهای عزیز:
✅ با توجه به پیش بینی بارندگیهای شدید در روزهای آتی خواهشمند است به موارد زیر دقت نمایید:
🔷 از نزدیک شدن و اتراق در محدوده حریم انواع سازههای آبخیزداری از جمله بندهای خاکی، سنگ و ملاتی و... خودداری نمایید.
🔷نماینده محترم مالکین، شوراها و دهیاران از باز بودن شیر فلکه خروجی و سرریز سازههای آبخیزداری اطمینان حاصل نمایند.
🔷 والدین گرامی تحت هیچ شرایطی به فرزندان خود اجازه تردد در مکانهای یاد شده را ندهند و برای تفریح از مکانهای مطمئن استفاده کنند.
🔷سازه های آبخیزداری تحت هیچ شرایطی استاندارد لازم برای شنا کردن ندارند لذا از شنا در این سازه ها اجتناب نمایید.
🔷 از آنجا که حتی در شرایط عدم وجود آب در مخازن بندهای احداثی، رسوبات بر جای مانده شرایط باتلاقی را ایجاد میکند هرگونه تردد افراد و احشام به علت خطر فرو رفتن در گل و لای مخاطره آمیز میباشد.
🔷 روسای محترم شهرستان به اتفاق کلیه همکاران ، ضمن آماده باش و آمادگی کامل ، بنحوی برنامه ریزی نمایند تا از سازه های پرخطر و نیمه تمام و عملیات بیولوژیک اجرا شده بازدید و ضمن اطلاع رسانی لازم به مرتعداران، تمهیدات لازم پیش بینی گردد.
🔸آخرین وضعیت جوی شهرستان خواف
▫️بررسی آخرین نقشه ها ومدلهای هواشناسی نشان می دهد فعلاً تا عصر امروز شنبه بارش قابل ملاحظه ای در سطح شهرستان رخ ندهد.
▫️انتظار داریم از عصر تا ظهر فردا مجدد بارش هایی را بشکل رگبار در برخی نقاط شهرستان بویژه بخش سلامی شاهد باشیم.
▫️باتوجه به اینکه بارش ها ناگهانی ونقطه ای ایست و غالباً همراه رعد و برق،تگرگ و وزش باد شدید هست همچنین در برخی نقاط باعث آبگرفتگی وسیلاب خواهدشد.
▫️توصیه میکنیم شهروندان گرامی همچنان به توصیه ها وهشدار های هواشناسی و مدیریت بحران شهرستان توجه داشته باشند .
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
با توجه به آماده باش و هشدار هواشناسی در خصوص وقوع سیلاب و رواناب در سطح شهرستان، بازدید نظارتی روز جمعه مورخه 1403/02/28رئیس اداره به همراه کارشناسان مربوط و نیروهای یگان حفاظت از وضعیت بندهای خاکی و مسیل های شهرستان خواف
🌐روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خواف
🔸 از ساعت 4 عصر امروز در خانه بمانید
🔹مهدی عباسپور، فرماندار خواف:
سامانه بارشی قدرتمندی از عصر امروز در استان فعالیت خواهد داشت و با توجه به هشدار نارنجی صادر شده، همه دستگاههای متولی بحران در شهرستان خواف در آمادهباش کامل قرار دارند.
🔹بر اساس پیشبینیها فعالیت این سامانه در شهرستان خواف بیشتر خواهد بود، لذا توصیه میشود مردم از هر گونه تردد غیرضروری شهری و جادهای خودداری کنند و یا لااقل ترددهای خود را به حداقل برسانند.
🔹با توجه به پیش بینی ها از مردم می خواهم از حدود ساعت ۴ تا آخر شب مردم در خانه بمانند.
| ایتا | تلگرام | اینستاگرام
هدایت شده از کانال ارتباطی مهدی عباسپور
🔸️در جلسه مشترک ستاد مدیریت بحران شهرستان خواف با ستاد استانی بر آمادگی همه دستگاه های اجرایی شهرستان و بسیج مردمی برای ارائه خدمت در صورت بروز هر حادثه ای تاکید شد
| ایتا | تلگرام | اینستاگرام
🍀با توجه به اهمیت فرماندار محترم شهرستان خواف در خصوص روابط عمومی و اطلاع رسانی اقدامات دولت سیزدهم، برگزاری دوره آموزشی روابط عمومی، فضای مجازی و سواد رسانه ای با حضور فرماندار محترم مهندس عباسپور ، معاونت محنرم سیاسی و امنیتی و مدرسی دکتر مجتبی محمودی در محل فرمانداری خواف برگزار شد.
🌐روابط عمومی اداره منابع طبیعی وآبخیزداری خواف
هدایت شده از کانال ارتباطی مهدی عباسپور
🌤تحلیل آخرین وضعیت جوی شهرستان خواف
🔸میرزاده، رییس اداره هواشناسی خواف:
▫️آخرین بررسی ها نشان می دهد امروز یکشنبه هوای خواف صبح صاف تا کمی ابری همراه وزش باد شدید باشد از بعد از ظهر رشد ابر و در برخی نقاط احتمال رگبار پراکنده وجود دارد.
▫️از فردا تا چهارشنبه هوا غالباً صاف تا کمی ابری خواهد بود.
▫️طی امروز تا چهارشنبه وزش باد شدید پیش بینی میشود بطوری که روزهای سه شنبه و چهارشنبه همراه گرد و خاک خواهد بود.
▫️امروز و فردا هوا خنک و از سه شنبه مجدد هوا گرم خواهد شد.
| ایتا | تلگرام | اینستاگرام
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 #استخدام | جذب ۵۵۰ نیروی جدید در سازمان محیط زیست
🔹 رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از جذب ۵۵۰ نیروی جدید در این سازمان در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
🔹 معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که رئیس جمهور را در دور دوم سفر استانی به مازندران همراهی میکرد، در جمع فعالان زیست محیطی غرب مازندران در نوشهر با بیان این که پارسال این سازمان یکهزار نفر نیروی جدید جذب کرده بود، گفت: امسال نیز ۵۵۰ نیروی جدید در این سازمان جذب خواهند شد.
🔹 علی سلاجقه افزود: محیط زیست با چالش کمبود نیرو دست و پنجه نرم می کند که دولت برای جبران آن مصمم است.
🔹 او گفت: پارسال یکهزار و ۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت به همراه ۱۰۰ دستگاه خودرو به ناوگان خودرویی سازمان محیط زیست در شهرهای مختلف کشور افزوده شد.
🔹 معاون رئیس جمهور با بیان این که بدون تردید در زمان حاضر همه ۸۵ میلیون ایرانی دغدغه محیط زیست دارند، خاطرنشان کرد: حساسیتهای مردمی در حوزه محیط زیست یک ظرفیت خوب برگشت ناپذیر است.
🔹 سلاجقه گفت: موضوع پسماند یکی از جدیترین مشکل استانهای شمالی است که جانمایی مناسب برای حل این مشکل در این خطه سخت است.
🔹 رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به این نکته که تفکیک زباله در استانهای شمالی باید به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد، ادامه داد: همه سمنها و فعالان زیست محیطی برای فرهنگ سازی در این بخش کمک کار باشند./ خبرگزاری صدا و سیما
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیسجمهوری که با شهادت در تاریخ ماندگار شد
🔹حیات عند رّب نقطه پایانی معراج بشریّت است که به آن مقام جز با شهادت دست نمی توان یافت (شهید آوینی)
🔹آیتالله رئیسی، رئیسجمهور محبوب و مردمی به همراه جمعی از یاران در سانحه سقوط بالگرد به شهادت رسید.
🔹اداره منابع طبیعی و آبخیزداری خواف این ضایعه دردناک را به مقام معظم رهبری، خانواده شهدا و مردم شریف ایران تسلیت میگوید.
🌐روابط عمومی اداره منابع طبیعی وآبخیزداری خواف
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
◾️پیام تسلیت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در پی شهادت رئیس جمهور و هیأت همراه:
🏴انا لله و انا الیه راجعون
حادثه دلخراش سقوط بالگرد و شهادت ناباورانه رئیس جمهورمردمی کشورمان، وزیر امور خارجه، استاندار و نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و هیات همراه، مایه تالم و تأثر شد.
اینجانب ضایعه تاسف بار شهادت سید محرومان ، رئیس جمهور محبوب و مردمی کشورمان حضرت حجه الاسلام و المسلمین رئیسی و همراهان در راه خدمت به مردم، را به ملت شریف ایران ، همکاران عزیز و هم استانی های محترم بویژه خانواده بزرگ منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تسلیت عرض نموده و از درگاه خداوند منان برای این شهدای گرانقدر علو درجات الهی را مسئلت دارم.
ضمن عرض تسلیت به خانواده محترم این عزیزان و ملت شریف ایران و طلب صبر برای همه مردم، حشر این شهیدان با اولیاء الهی را از خداوند خواستارم.
محسن فنودی /مدیرکل
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
بازدید مدیرکل بازرسی و عملکرد وزارت جهاد کشاورزی از نهالستان طرق
در دومین سال اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ، صبح امروزدکتر قدسی مشاور وزیر و مدیرکل بازرسی و عملکرد وزارت جهاد کشاورزی از نهالستان ایرانی تورانی طرق بازدید کرد .
در این بازدید دکتر قنبری رئیس سازمان جهاد کشاورزی و دکتر فنودی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و سایر همکاران نیز حضور داشتند
اين نهالستان با مساحت كلي ٦٤ هكتار و مساحت مفيد ٥١ هكتار داراي ٣ حلقه چاه با دبي ٢٥ ليتر در ثانيه، ٣ گلخانه ( دو گلخانه سرد و يك گلخانه ميست) ، قلسمتان چنار، باغ بذر و باغ بوتانيك مي باشد. شيوه آبياري در نهالستان ايران توران بصورت مكانيزه ( قطره اي) و سنتي است و پتانسيل توليد بالقوه ١٢ ميليون اصله نهال ريشه لخت و گلداني را دارد .
در راستاي اجراي طرح مردمي كاشت يك ميليارد درخت در سال گذشته در ٥٠ درصد ازاین نهالستان معادل 33هکتار نهال توليد و توزيع شده و تنوع گونه اي توليد نهال در اين نهالستان بالا و حدود ٣٥ گونه است . از مهمترين گونه هاي توليد شده در سال گذشته مي توان به سنجد، ارس، سرو خمره اي، توت،تاغ،سياه تلو، داغداغان، عناب، بادامشك، ترون، شيشه شور، اكاليپتوس، جونيپروس، ابريشم شب خسب، گزشاهي، سفورا، بنه،آتريپلكس،پسته جنگلي، كاج كله قندي،شيرخشت،اكاسيا اشاره كرد. در سال جاری بعنوان دومین سال اجرای طرح مردمی کاشت یکمیلیار درخت تاکنون با برنامه ريزي هاي انجام شده بيش از ٣ ميليون اصله نهال ريشه لخت و گلداني در نهالستان ایرانی تورانی طرق توليد شده است.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
هدایت شده از هماهنگی روابط عمومی منابع طبیعی استانها
✅شهادت دکتر رئیسی مزد خدمت صادقانه او بود که از خداوند گرفت
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در جلسه شورای معاونین سازمان ضمن تسلیت حادثه ی جانگداز ریاست محترم جمهور و هیأت همراه گفت: تصاویر منتشر شده از حضور شبانه روزی ریاست محترم جمهور در بین مردم و عرصه ی خدمت گذاری برای ما پیام های زیادی دارد.
لینک خبر:
https://frw.ir/1/1492/172405
https://eitaa.com/PayameTabiat
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 تصاویری از اهتمام شهید رئیسی بر درختکاری
🔹 خادم الرضا، خادم جمهور ایران، آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران که دیروز به منظور افتتاح دو طرح عمرانی به استان آذربایجان شرقی عزیمت کرده بود، در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد «قیز قلعهسی»، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و در شب ولادت امام رئوف، علی ابن موسیالرضا (ع)، به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
🔹 در این سانحه هوایی، همراهان رئیس جمهور از جمله حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، آیتالله سید محمدعلی آلهاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی، سرتیم حفاظت رئیس جمهور و خلبانان و کادر پرواز بالگرد به شهادت رسیدند.
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از خبر فوری شهرستان خواف
کانال پیام طبیعت بخش سلامی شهرستان خواف
https://eitaa.com/joinchat/1455358765C2e2359d8c6
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 چالش های طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بررسی می شود
🔹 هفتاد و هفتمین جلسه ستاد مردمی کاشت یک میلیارد درخت صبح امروز -یکشنبه- ششم خردادماه به ریاست معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با حضور مدیران ستادی و استانی به صورت حضوری و ویدئوکنفرانسی برگزار شد.
🔹 عباسعلی نوبخت در این نشست از تلاش های بی وقفه مدیران منابع طبیعی استان ها و مسئولین ادارات منابع طبیعی شهرستان ها تشکر کرد و افزود: از سال گذشته که این طرح آغاز شده است تلاش های زیادی از سوی مدیران و کارشناسان برای اجرایی شدن فرآیند این طرح انجام شده است و نهالستان هایی که می رفت به متروکه تبدیل شود بواسطه انجام این طرح بازسازی و تجهیز شد و اکنون این نهالستان ها در سراسر کشور توانستند بالاترین ظرفیت تولید نهال را داشته باشند.
🔹 وی در ادامه گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در مسیر اجرایی شدن قطعاً با مشکلات، موانع و آسیب هایی روبرو بوده و در همایشی که بزودی برای شناسایی آسیب های این طرح با حضور مدیران ستادی و استانی در یکی از استان های کشور برگزار می شود موانع و مشکلات آن مورد مداقه و بررسی قرار خواهد گرفت.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی همچنین گفت: اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مزایای زیادی را به همراه داشته است به گونه ای که پای مشارکت بسیاری از اقشار مختلف جامعه و دستگاهها و نهادها و سازمان های مردم نهاد را به میان کشانده و منابع طبیعی را تا حد زیادی به افکار عمومی معرفی کرده است.
🔹 نوبخت همچنین یاد آور شد: در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت سعی بر این بود تا از مشارکت و ظرفیت های حداکثری همه قشرهای مختلف جامعه استفاده شود و در این راستا سازمان جهت نظارت بر انجام طرح از ظرفیت نمایندگان سازمان های مردم نهاد در تمتمی استان ها استفاده کرده زیرا معتقدیم هر اشکال و چالشی این طرح را تهدید نماید قطعاً از سوی نمایندگان تشکلات زیست محیطی بدون رعایت هرگونه ملاحظات بیان خواهد شد و ما سعی خواهیم کرد تا موانع و مشکلات را مرتفع نماییم.
🔹 دبیر کمیته فرهنگی شورای امنیت ملی در این جلسه گفت: منابع طبیعی با راهاندازی پویش در اجرای طرح جنگل کاری و درختکاری حماسه ایجاد کرد و توانست نسبت مردم با آب و خاک را تغییر دهد.
🔹 دکتر خدابخشی افزود: در زمینه اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و اجرای طرح های آبخیزداری باید با بیان قوی و به درستی جهاد تبیین صورت گیرد.
🔹 دبیر کمیته فرهنگی شورای امنیت ملی در ادامه با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت، یک طرح مردمی، اجتماعی و گرهگشاست و با اجرای این طرح، ایران وارد شکوفایی منابع طبیعی میشود، خاطر نشان کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت می تواند راه برون رفت از آسیب های اجتماعی، اقتصادی و آلودگی هوا را ارائه نماید.
🔹 وی سرانجام اعلام کرد: منابع طبیعی با اثر بخشی خود در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت خودش را به مردم نزدیک کرد و مردم امروز با واژه آبخیزداری و آبخوانداری و کارکردهایی که از این طرح انتظار است آشنا هستند./ پيام طبیعت
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 تغییر نام منطقه حفاظت شده دیزمار به «شهید جمهور»
🔹 منطقه حفاظت شده دیزمار شهرستان ورزقان منطقهای است که حادثه تاسفبار سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور و هیئت همراهش در آن رخ داده است، با تصویب شورای معاونین سازمان حفاظت محیط زیست به پاس خدمات ارزشمند آیتالله رئیسی و هیئت همراه این منطقه به نام «شهید جمهور» نامگذاری شد.
🔹 شنبه ۵ خرداد در جلسه شورای معاونین سازمان حفاظت محیط زیست که با حضور علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، درپی شهادت ریاست محترم جمهور و هیئت همراه در واقعه سقوط بالگرد، منطقه حفاظت شده دیزمار به نام «منطقه حفاظت شده شهید جمهور» نامگذاری شد.
🔹 منطقه دیزمار طی مصوبه شماره ۳۴۹ شورای عالی محیط زیست در مورخ ۱۳ مهرماه ۱۳۹۰ با وسعت بیش از ۶۸ هزار هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است. منطقه حفاظت شده دیزمار منطقهای کوهستانی و جنگلی است که در حوزه استحفاظی شهرستانهای خدآفرین، ورزقان و جلفا در شمال استان آذربایجان شرقی قرار دارد.
🔹 لازم به ذکر است در روز حادثه سقوط بالگرد ریاست جمهوری و هیئت همراه در منطقه حفاظت شده دیزمار، ۲۵ گروه از محیطبانان سازمان حفاظت محیط زیست به همراه تجهیزات پهپادی هوشمند در گروههای تجسس مشغول امدادرسانی بودند./ پام
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 هشدار سازمان منابع طبیعی درباره آتش سوزی مراتع کشور
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن اعلام احتمال وقوع آتش سوزی های گسترده در مراتع، اقدامات ضروری برای مدیریت بحران هایی از این دست را تبیین کرد.
🔹 ترحم بهزاد با توجه به ادامه روند بارش های بهاره و افزایش پوشش گیاهی و حضور چشمگیر گونه های گیاهی یکساله در سطح بسیاری از مراتع گفت: با شروع موج گرما و گذر از فصل سرد به شدت شاهد خشکیدگی گیاهان هستیم و ایجاد زمینه گسترش آتش سوزی در مراتع خصوصاً در استان های زاگرسی دور از انتظار نخواهد بود.
🔹 وی افزود: تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری بیش از ۲۳۵ میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به میانگین بلند مدت بیش از ۲ درصد افزیش داشته است. بر این اساس به منظور ایجاد آمادگی و انسجام لازم برای پیشگیری، کشف و اطفاء به موقع حریق، اطلاع رسانی و اقدام فراگیر، به خصوص در پیشگیری از وقوع حریق از سوی همه دستگاه های ذیربط با رعایت مواردی ضروری به نظر می رسد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی پیشنهاد کرد: در مناطق تحت قرق و یا مراتعی که در اثر اجرای عملیات اصلاح و احیاء و یا تحت تاثیر نزول رحمت الهی شاهد افزایش چشم گیر پوشش گیاهی هستیم، جهت کاهش حجم تاج پوشش گیاهی با هماهنگی انجمن های صنفی مرتعداری، تعاونی های مرتعداری و با جلب مشارکت مجریان طرح های مرتعداری، بهره برداران عرفی و صاحبان پروانه چرای دام، علوفه افزایشی از طریق برداشت دستی علوفه یا چرای کنترل شده و سبک توسط دام شود.
🔹 وی با اشاره به استعداد احتراق بالای علوفه یک ساله موجود در مراتع پس از خشک شدن گفت: ضرورت دارد که این علوفه در اولویت چرا قرار گیرند و می بایست در برداشت علوفه به صورت دستی صرفاً گونه های یکساله و رشد جدید گونه های چند ساله علفی برداشت شده و از قطع گونه های چند ساله به صورت بوته و علفی جدأ اجتناب شود.
🔹 بهزاد ادامه داد: به منظور برداشت علوفه حتی در علف زارها، استفاده از ماشین آلات و ادوات اجتناب کرده و این اقدام صرفا به صورت دستی و توسط داس انجام شود.
🔹 وی اضافه کرد: برگزاری جلسات مشترک با هدف هماهنگی فی ما بین معاونین استاندار و مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری، محیط زیست و امور عشایر استان، هلال احمر، حمل نقل و جاده ای و شهرداری ها و دهیاران با رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان در خصوص برنامه ریزی و آمـادگی جهـت مدیـریت حریق و توان سنـجی دستـگاه های مرتـبط (ارتش، سپاه، بسیج و...) قبل از شروع فصل بحرانی و همکاری در اطفای حریق ضروری به نظر می رسد.
🔹 مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی، برپایی مانورهای آمادگی مدیریت حریق با محوریت ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری به منظور آموزش عملی نحوه مهار آتش در مراتع، برگزاری جلسات آموزشی جهت ارتقاء سطح آگاهی عمومی ساکنین روستاها نسبت به بحران حریق، اطلاع رسانی و هشدار به جوامع روستایی و عشایری و برگزاری جلسات آموزشی با دهیاری ها و شوراهای اسلامی را ضروری قلمداد کرد.
🔹 وی افزود: تاکید بر پرهیز از آتش زدن کاه و کلش و پس چر مزارع و ایجاد آتش بر (پاکسازی نواری عرصه از پوشش گیاهی) در مرز اراضی مستثنیات و اراضی ملی به منظور جلوگیری از شیوع آتش در اراضی ملی، آماده باش واحد های آتش نشانی روستایی و آماده به کار بودن تجهیزات و خودروهای اطفای حریق ادارات منابع طبیعی تا پایان فصل بحرانی حریق، برقراری گشت های مراقبتی، کشف و اطفاء حریق در زمان های بحرانی در قالب گروه های مردمی با مدیریت دهیاری ها و با نظارت یگان حفاظت واحدهای ذیربط در دستور کار قرار گیرد./ ایانا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از همیار طبیعت
🔹 کاشت ۲۵۰ میلیون درخت در هزار روز خدمت دولت سیزدهم
🔹 دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۲ طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی چهار سال را آغاز کرد و با سیاستگذاری و برنامهریزی در سال نخست اجرای این طرح، ۲۵۰ میلیون اصله نهال را کاشته شد که نهتنها از برنامه عقب نیستیم؛ بلکه جلوتر از برنامه کار شد.
🔹 طی سالهای اخیر با توجه به تغییرات اقلیمی، شرایط آب و هوایی و استمرار خشکسالیها عملیات کاشت درخت در تمامی جهان به ویژه کشورهای خاورمیانه مورد توجه قرار گرفت؛ این مهم از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد و دولت سیزدهم با تمام توان در این خصوص شروع به کار کرد.
🔹 در دنیا اکثر کشورها به دلیل تغییرات اقلیمی اقدام به اجرای چنین طرحهایی همچون کاشت گسترده درختان کردهاند و ایران نیز از این موضوع مستثنی نیست و بر اساس آمارهای موجود، از ۱۶۴ میلیون هکتار مساحت کشور حدود ۱۳۰ میلیون هکتار از این اراضی (۱۴ میلیون هکتار جنگل، ۸۳ میلیون هکتار مرتع و ۳۲ میلیون هکتار بیابان) در اختیار سازمان منابع طبیعی کشور قرار دارد که باید برای امنیت زیستی کشور که حلقه اتصال امنیت غذایی و امنیت ملی است، بیش از پیش تلاش شود و در همین راستا طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مورد تاکید قرار گرفت.
🔹 طبق برنامه چهار ساله در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مقرر شد، در مجموع ۳۰۰ میلیون اصله نهال به عرصههای جنگلی، ۳۰۰ میلیون اصله نهال به بخش زراعت، ۲۰۰ میلیون اصله نهال به فضای سبز و ۲۰۰ میلیون اصله نهال به بخش بیابانهای کشور اضافه شود که اکثر گونههای درختی برای بخش منابع طبیعی از ارقام غیرمثمر طراحی شده است.
🔹 همچنین دولت سیزدهم طی مدت خدمت خود برای اجرای این طرح مردمی، ردیف اعتباری مستقلی به مبلغ ۲۳۷ میلیارد تومان تخصیص داد که سازمان منابع طبیعی به دلیل اهمیت اجرای این طرح از منابع سازمانی خود این اعتبار را تامین و هزینه کرد تا این طرح مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و رئیسجمهور شهید عملیاتی شود.
🔹 بنابراین اجرای عملیات به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور محول شد، ملاک و اولویت این طرح مردمی توسعه جنگلکاری، احیاء و غنی سازی عرصههای منابع طبیعی، حفظ پوشش گیاهی جنگلی و مرتعی، حفظ کاربری اراضی منابع طبیعی و مقابله با بیابانزایی، تولید و زراعت چوب، افزایش فضای سبز شهری و مقابله با طوفانهای شن از آسیبهایی همچون فرسایش خاک، افزایش اراضی بیابانی، سیل و برداشت چوب درختان برای فعالیتهای صنعتی است.
🔹 طبق آمارهای موجود، سالیانه یک میلیون هکتار اراضی ایران در معرض بیابانی شدن قرار میگیرد این در حالی است که فرایند ۹۰ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در کشور نیز در دستور کار است؛ اما سرعت بیابانی شدن اراضی از اجرای عملیاتهای احیایی و حفاظتی پیش گامتر است.
🔹 طی این مدت برای اجرای این طرح ۲۰۲ نهالستان دولتی و ۳۰۹ نهالستان بخش خصوصی در حوزه منابع طبیعی وارد عرصه فعالیت شدند و اقدام به تولید انواع نهال بومی و غیربومی مثمر و غیرمثمر کردند و سازمان منابع طبیعی برای کمک به نهالستانهای استانهای مختلف کشور، کیسه گلدانی و خاک اختصاص داد تا علاوه بر کاهش هزینههای تولید نهال، اجرای این طرح با سرعت بیشتری صورت گیرد. در این طرح به دلیل محدودیت منابع آبی در کشور، قرار است نهالهای بومی مختص هر استان که به آب کمی نیاز دارند، تولید و تامین شود.
🔹 طبق آمارها، متوسط بارندگی سالیانه کشور ۲۵۰ میلیمتر است، در حالی که متوسط جهانی بارشها ۳۵۰ میلیمتر در سال است. ایران به دلیل قرار گرفتن در منطقه خشک و نیمهخشک جهان جزو کمبارشترین کشورهای دنیا به شمار میرود. برای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت سالیانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب مورد نیاز است و قرار است این نیاز آبی از طریق آب سبز (آب باران)، آبهای نامتعارف و آبهای خاکستری تامین شود، اما با وجود اینکه کشور با کاهش بارندگی روبهروست تامین و توزیع آب این بخش میتواند با مدیریت و حکمرانی آب انجام شود.
🔹 برای سال دوم نیز برای کاشت ۲۵۰ میلیون اصله نهال بومی استاندارد مربوط به این طرح در دستور کار است که همچنان در دست اجراست./ ایرنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
هدایت شده از پیام طبیعت رضوی
بسمه تعالی
به اطلاع کلیه همکاران، همیاران طبیعت و طبیعت دوستان عزیز می رساند پنجمین شماره گاهنامه قاصد طبیعت رضوی به موضوع بیابان اختصاص یافته است .
علاقه مندان و صاحبنظران مقالات مرتبط با حوزه بیابان و بیابان زدایی ( مشارکت جوامع محلی ، فرصت ها و چالش ها ، الگوهای موفق و ... ) را تا تاریخ ۱۳ خرداد ماه ۱۴۰۳ به آیدی اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی در پیام رسان ایتا به آدرس زیر ارسال فرمایند .
@frw_kh_edu
#همیار_طبیعت_باشیم
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
با ما همراه باشید در گروه آموزش ، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی
https://eitaa.com/joinchat/2247688525C73f79d0421
🍀ایتا:
https://eitaa.com/nrwrazavi
🍀آپارات:
https://www.aparat.com/payamtabiatrazavi
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی