💠 مبنای سوم، آگاهیهای سیاسی است.
◽️اگرشما اعلم علما هم باشید، ولی زمانتان را نشناسید، محال است بتوانید برای جامعهی اسلامىِ امروز مفید واقع شوید. اگر ندانیم که استکبار چه کار میخواهد بکند و دشمنان ما چه کسانی هستند و از کجا نفوذ میکنند، و اگر متوجه نباشیم که در جامعهی ما چه میگذرد و چه مشکلاتی وجود دارد و علاجش چیست، و اگر اطلاع نداشته باشیم که در جبههبندیهای امروز جهان چه جایگاهی داریم، نمیتوانیم نقش واقعی خود را ایفا کنیم.
🔸همیشه کتک و توسری را کسانی میخورند که بین دو جناحِ بازیگر قرار گیرند و ندانند چه اتفاقی میخواهد بیفتد و چه عواملی صحنهی بازی را به نفع خود تغییر میدهند. بصیرت و علم به زمان و استفاده از موقعیتها برای هر عاملی - چه اعلمالعلماء باشد، و چه کسی که در یک محله احکام دین را به چند نفر تعلیم میدهد - ضروری است؛ منتها هرچه مقام بالاتر باشد، آگاهیهای بیشتر و وسیعتری مورد لزوم است.
◽️ما در طول تاریخ تشیع، به خاطر عدم آگاهی علما از حقایق جریانات دنیا، خیلی ضربه خوردیم؛ بخصوص در دویست سال اخیر که دنیا شکل جدیدی پیدا کرد و استعمار پدید آمد و سیاستها عوض شد و دولتهای اروپایی وارد میدان سیاست جهانی شدند و به کشورهای اسلامی تعرض کردند.
🗓۱۳۶۸/۰۴/۲۰
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
سید عبدالله بن سید محمدرضا شُبّر حسینی نجفی کاظمی(۱۱۸۸-۱۲۴۲ق) عالم شیعه در قرن سیزدهم هجری قمری، محدث موثق امامیه، عالم اخلاقی و نویسنده تفسیر شبر است. او درنجف متولد گردید و پس از تحصیلات مقدماتی راهی کاظمین شد و تا آخر عمر در آنجا به تدریس و تألیف مشغول بود. شبر تألیفات بسیاری از خود به جای گذاشت و به همین جهت به مجلسی ثانی شهرت یافته است.
زهد و تقوا و کمک به رفع حوائج دیگران از خصوصیات اخلاقی او شمرده شده است. آرامگاه او در یکی از حجرات حرم کاظمین در کنار مزار پدرش قرار دارد.
از مهم ترین آثار او جامع المعارف و الاحکام • مصباح الظلام • الجوهر الثمین فی تفسیر القرآن المبین • الاخلاق شبر نام برد.
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
اخلاق کاربردی از جمله سرفصل های رشته اخلاق درباره مسایلی نظیر محیط زیست، سقط جنین، قتل ترحمی، شبیه سازی، معضلات اخلاقی مدیریت، شهروندی، مهاجرت، حقوق حیوانات، نژاد پرستی، تبعیض جنسی، خشونت و جنگ و... به بحث می پردازد. آن گاه که فیلسوفان به جای تعیین درستی و نادرستی امور، در کلی ترین حالت ها، به دنبال تشخیص رفتارها و عملکردهای اخلاقی، درست در این گونه موارد و حیطه های خاص باشند، درگیر اخلاق کاربردی شده اند. بنابراین، اخلاق کاربردی، به دنبال دست یافتن به قواعدی خاص تر از قواعد عام اخلاقی است که در شرایط ویژه و موضوعات و موارد مشخص تر و جزیی تر کارایی داشته باشد.
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
روان شناسی تربیتی به عنوان یکی از سرفصل های رشته اخلاق از مهترین رشتههایی است که به بحث و بررسی پیشرفتهای درسی و نارسائیهای تحصیلی یاد گیرندگان میپردازد. به عبارتی روان شناسی تربیتی شاخهای از علم روان شناسی است که هدف آن کمک به دست اندرکاران تربیت در برخورد درست با مسائل آموزشی و تربیتی است
ساختار عمل روان شناسی تربیتی بطور کلی در سه مرحله انجام میگیرد: در مرحله نخست که فعالیتهای پیش از آموزش نامیده میشود، مواردی چون بررسی اهداف شناختها و ویژگیهای یاد گیرنده را در برمیگیرد. در مرحله دوم یافعالیتهای ضمن آموزش مسائلی چون انگیزش _ فرایند یادگیری ، ویژگیهای معلمان و تدریس موثر مورد بحث قرار میگیرد و آخرین مرحله یا فعالیتهای پس از آموزش ، به موضوع ارزشیابی از عملکرد اختصاص دارد.
#پذیرش
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
حقيقت علم، نوری است كه در پرتو آن، انسان، جهان را آنگونه كه هست میبيند و جايگاه خود را در هستی میيابد.
نور علم مراتبی دارد كه بالاترين آن نه تنها انسان را با راه تكامل خود آشنا میكند بلكه او را در اين مسير حركت میدهد و به مقصد اعلای انسانيت میرساند.
قرآن كريم با صراحت از اين نور سخن میگويد: «آيا كسی كه مرده دل بود و زندهاش كرديم و برای او نوری پديد آورديم تا در پرتو آن در ميان مردم برود، چون كسی است كه گويی گرفتار در تاريكیهاست و از آن بيرون آمدنی نيست.»*
امیرالمؤمنین علی علیه السلام درباره اين نور و مهمترين خاصيت آن يعنی رساندن انسان به مقصد اعلای انسانيت میفرمايند: «عقلش را زنده داشته و نفسش را كشته است تا آنجا كه درشتیهايش خرد و خشونتهايش نرم شده و نوری پر فروغ برايش درخشيدن گرفته است كه شاهراه توحيد را روشن سازد و در پرتوش راه، پيموده شود. بدينسان درها يكی پس از ديگری او را به آستان سلامت مطلق و برای اقامت جاويد میراند و ثابت قدم و استوار در جايگاه امنيت و آسايش ثبات میيابد، زيرا كه او، قلب خود را بهكار گرفت و پروردگارش را خشنود كرد.»**
* سوره انعام/۲۲
** نهجالبلاغه،خ ۲۲۰
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
رهنمودهای آیت الله صافی گلپایگانی درباره تحصیلات حوزوی
گواه بر اصالت اسلامى حوزههای علمیه و اینکه تأسیس آن یک برنامه قرآنى است که در عصر رسول خدا(ص) اجرا شد در قرآن کریم است که می فرماید:
«وَ ما کانَ الْمُؤْمِنُونَ لِینْفرُوا کافَّهً فَلَوْ لا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَه مِنْهُمْ طائِفَهٌ لِیتَفَقَّهُوا فِى الدّینِ وَ لِینْذِرُوا قَوْمَهُمْ إذا رجعوا إلَیهِمْ لَعَلَّهُمْ یحْذَرُونَ؛
سزاوار نیست که همه مؤمنان رهسپار (جهاد) شوند. پس چرا از هر گروهى از ایشان دسته اى کوچ نمى کنند تا در دین فقیه شوند و هنگامى که به سوى قوم خویش بازگشتند، آنان را بیم دهند، شاید آنان (از گناه و طغیان) بپرهیزند.»
(توبه/۱۲۲)
از این آیه شریفه استفاده میشود که مسئله تربیت در علوم اسلامى و تحصیل و تعلم و تفقه در دین، به صورت فردى و اجتماعى و همچنین مسئله تبلیغ و انذار، یک مسئله و موضوع مهم اسلامى و در کنار واجبات دیگر، بلکه فى الجمله مقدم بر آنهاست.
حوزههای علمیه دارای سرمایه بزرگ، جاودانی و تمام نشدنی که همان معارف نورانی قرآن و عترت است، میباشند.
توصیه حقیر به همه این است که از کلام وحی، احادیث و روایات ائمه معصومین(علیهم السلام) به بهترین وجه ممکن استفاده نموده و آنها را به گوش جهانیان_که تشنه معنویات و اخلاق میباشند_ برسانیم که فرمودند: «إِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ کَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا»؛
اگر مردم محاسن و زیباییهای کلام ما را بدانند از ما (اهل بیت علیهم السلام) پیروی میکنند.»
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
💠سرکار خانم طیبه حاتمی، معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی حوزوی زینبیه فرمودند:
🔸امروزه نیاز اول کشور؛ علم، پیشرفت علمی و فراگیری آن می باشد و اگر بخواهیم آینده کشور تضمین شود نیاز به تولید علم و تحقیقات داریم.
🔶🔸ایشان معتقدند پژوهش در بدو امر به نظر سخت است ولی با استفاده از روش صحیح تحقیق و پژوهش و بدست آوردن مهارت های لازم و چشیدن لذت های خلق اثر، کار هموار خواهد شد.
🔹یک طلبه موفق در همه عرصه های آموزش، پژوهش و تبلیغ بی نیاز از پژوهش نیست و باید آن را در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها قرار دهد در غیر اینصورت نتیجه اش در جا ایستادن و با دنیای پیرامون بیگانه تر شدن است.
🔹🔹ایشان تاکید داشتند امسال که سال جهش تولید از طرف رهبر انقلاب نامیده شده است طلاب در عرصه علمی و پژوهش سهم عمده ای از این جهش را برعهده دارند.
🔹🔹🔹در پایان اشاره نمودند: ما زنان ایرانی نسبت به زنان دیگر نقاط دنیا مسئولیتمان بیشتر می باشد و با توجه به شرایطی که در کشورمان برای تحصیل علم مهیاست وظیفه داریم صدای اسلام و اهل بیت علیهم السلام را به گوش مردم جهان برسانیم.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
✍ حاتمی_ معاونت پژوهش
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
1_346825292.mp3
11.37M
⬅️ مشروح سخنان سرکار خانم حاتمی معاونت پژوهش در خصوص علم و پژوهش
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
#مطالعه_ در_ سیره_ علما
استاد بزرگوار حضرت امام نقل فرمود:
مرحوم صاحب جواهر نویسندۀ این گسترۀ فقهی که در 42 جلد چاپ شده است، با مرگ پسر روبرو شد. عصر، تشییع شد، اما خاک سپاری او به روز بعد واگذار شد، جنازه را در یکی از حجره های صحن نجف اشرف گذاردند تا صبح هنگام، مراسم خاکسپاری انجام گیرد، شاگردان مرحوم صاحب جواهر برای خواندن فاتحه به روح پاک فرزند استاد، یکی پس از دیگری وارد غرفه شده و با خواندن فاتحه و قرآن برای او طلب رحمت می کردند، اتفاقا خود صاحب جواهر نیز برای خواندن فاتحه و قرآن وارد غرفه شد، پس از خواندن مقداری از قرآن، بساط تألیف خود را پهن کرد، و همان مقداری که در هر شب می نوشت، همان شب نیز در کنار جسد فرزندش نوشت، وهرگز مرگ فرزند او را از کار علمی بازنداشت.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
#پذیرش
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
#مطالعه_ در_ سیره_ علما
مرحوم آیة اللّه بروجردی می فرمود:
من در دوران جوانی در مدرسۀ صدر اصفهان مشغول تحصیل بودم.
یک شب پس از نماز مغرب و عشا، مشغول تحقیق در مسألۀ «ترتّب» شدم، چیز می نوشتم، بعد پاک می کردم، چیز دیگر می نوشتم، ناگهان صدای مؤذن مسجد را شنیدم که مردم را به نماز صبح می خواند.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
#پذیرش
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
#مطالعه_در_سیره_علماء
شیخ طوسی که در زبان علمای ما به شیخ الطائفه معروف است.
شبها به تحقیق می پرداخت و صبحگاهان آنچنان غرق لذّت بود که این جمله را می گفت:
أین الملوک و أبناء الملوک من هذه اللّذه؟!
یعنی این لذتی که من الآن پس از کشف حقیقت، احساس می کنم، شاهان و فرزندان آنان، از این لذّت بی بهره اند.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
#پذیرش
#موسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه
✨✨﷽✨✨
⬅️ ما می خواهیم جوانان ما احساس کنند که می توانند به خودشان و به کمک خدای متعال متکی باشند؛ می توانند از مستکبران و متکبران عالم مستغنی باشند؛ همه چیز را با این دید نگاه کنید، درس را با این دید بخوانید، تحقیق و پژوهش را با این سمت و سو ادامه دهید، به خود متکی باشید؛ هر چه بیشتر پیش بروید، احساس بهجت بیشتر، احساس اقتدار بیشتری خواهید کرد.
⬅️ این راه، راه شما جوان هاست. کشور مال شماست، آینده متعلق به شماست. خوب درس بخوانید، خوب تحقیق کنید، خوب تجربه کنید.
بیانات مقام معظم رهبری مورخ ۱۳۹۸/۰۸/۱۹
#پذیرش
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_زینبیه