احمد حنبل،
عالم بزرگ نزد اهل سنت،
و امام سنیهای حنبلی مذهب:
در کتابش از
#امام_حسین علیهالسلام روایت نقل میکند که:
هرکس در مصائب ما چشمانش پر اشک شود یا قطرهای اشک بریزد،
خدای تعالی او را در بهشت جای خواهد داد
📚 فضائلالصحابه(احمدحنبل) ص۸۴۱
@pedarraneh
┈•✾◆🍃🥀🍃◆✾•┈
💠 پست آخرهرشب 💠
✔️همه با هم دعای فرج را زمزمه می کنیم:
إِلَهِي عَظُمَ الْبَلاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ وَ إِلَيْكَ الْمُشْتَكَى وَ عَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِي الشِّدَّةِ وَ الرَّخَاءِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ أُولِي الْأَمْرِ الَّذِينَ فَرَضْتَ عَلَيْنَا طَاعَتَهُمْ وَ عَرَّفْتَنَا بِذَلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنَّا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عَاجِلاً قَرِيباً كَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَانِ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَانِ يَا مَوْلانَا يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي أَدْرِكْنِي السَّاعَةَ السَّاعَةَ السَّاعَةَ الْعَجَل َ الْعَجَلَ الْعَجَلَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ🌹
🍃🌸💖🌺🌷🌹💐🍃
┈•✾◆🍃🥀🍃◆✾•┈
@pedarraneh
🌸🍃
🍃
سلام صبح بخیر
روزانه یک آیه از قران کریم به همراه تفسیری مختصر ویک حدیث نبوی ویک حکمت علوی
تقدیم به عزیزان
🍃
🌸🍃
@pedarraneh
قران روزانه
🌺اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🌺
وَإِذْ يُرِيكُمُوهُمْ إِذِ الْتَقَيْتُمْ فِي أَعْيُنِكُمْ قَلِيلاً وَيُقَلِّلُكُمْ فِي أَعْيُنِهِمْ لِيَقْضِيَ اللّهُ أَمْراً كَانَ مَفْعُولاً وَإِلَي اللّهِ تُرْجَعُ الأمُورُ (44)
و (به ياد آوريد) زمانى كه چون با دشمن برخورد كرديد، خداوند دشمنان را در نظر شما كم جلوه داد (تا با جرأت حمله كنيد) و شما را نيز در ديدگاه آنان اندك نشان داد (تا از كفّار مكّه، كمك نخواهند). اين كار براى آن بود كه خداوند كارى را كه مى بايست انجام شود، تحقّق بخشد. و (بدانند كه) همه ى كارها به خدا باز مى گردد (و اراده ى او بر هر چيزى نافذ است).
آیه ۴۴/سوره مبارکه انفال
@pedarraneh
ج❇ تفســــــیر ❇
در آیه بعد، مرحله دیگرى از مراحل جنگ بدر را یادآور مى شود که با مرحله قبل تفاوت بسیار دارد، در این مرحله مسلمانان در پرتو بیانات گرم پیامبر(صلى الله علیه وآله) و توجه به وعده هاى الهى و مشاهده حوادثى از قبیل باران به موقع، براى رفع تشنگى و سفت شدن شن هاى روان در میدان نبرد، روحیه تازه اى پیدا کردند و به پیروزى نهائى امیدوار و دلگرم گشتند آن چنان که انبوه لشکر دشمن در نظر آنها کوچک شد و کم جلوه کرد، لذا مى فرماید: و این نعمت را یاد آورید که خداوند آنها را به هنگام آغاز نبرد در نظر شما کم جلوه داد (وَ إِذْ یُریکُمُوهُمْ إِذِ الْتَقَیْتُمْ فی أَعْیُنِکُمْ قَلیلاً).
ولى دشمن چون از روحیه و این موقعیت مسلمانان آگاه نبود به همین دلیل به ظاهر جمعیت نگاه مى کرد و ناچیز در نظرش جلوه مى نمود، حتى کمتر از آنچه بودند، لذا مى گوید: و شما را در نظر آنها کم جلوه مى داد (وَ یُقَلِّلُکُمْ فی أَعْیُنِهِمْ).
به اندازه اى که از ابوجهل نقل شده که مى گفت: إِنَّما مُحَمَّدٌ وَ أَصْحابُهُ أُکْلَةُ جَزُورِ!: محمّد و یاران او فقط به اندازه یک خوراک شترند.
کنایه از کمى فوق العاده آنها و یا اشاره به این بود که از یک صبح تا به شام کار آنها را یک سره خواهند کرد; زیرا در اخبار جنگ بدر آمده سپاه قریش هر روز حدود ده شتر ذبح مى کردند و خوراک یک روزه لشکر یک هزار نفرى آنها بود.
🌼🌼🌼
به هر حال این دو موضوع، اثر عمیقى در پیروزى مسلمانان داشت; زیرا از یک سو عدد دشمن در نظر آنها کم جلوه مى کرد، تا از اقدام به جنگ، ترس واهمه اى به خود راه ندهند.
و از سوى دیگر، نفرات مسلمانان در نظر دشمن کم جلوه مى نمود تا از اقدام به جنگى که سرانجامش شکست آنها بود منصرف نشوند.
به علاوه نیروى زیادترى در این راه کسب نکنند و بر آمادگى جنگى خود ـ به گمان این که ارتش اسلام اهمیتى ندارد ـ نیفزایند.
لذا قرآن به دنبال جمله هاى فوق مى گوید: همه اینها به دلیل آن بود که خداوند موضوعى را که در هر حال مى بایست تحقق یابد انجام دهد (لِیَقْضِیَ اللّهُ أَمْراً کانَ مَفْعُولاً).
نه تنها این جنگ طبق آنچه خداوند مى خواست پایان گرفت، همه کارها و همه چیز در این عالم به فرمان و خواست او بر مى گردد و اراده او در همه چیز نفوذ دارد (وَ إِلَى اللّهِ تُرْجَعُ الأُمُورُ).
مرحله اول، مرحله قبل از حضور در میدان نبرد بود که در خواب عدد آنها به پیامبر کم نشان داده شد.
مرحله دوم، به هنگام ورود در سرزمین بدر بود که مسلمانان از عدد زیاد لشکر دشمن آگاه و بعضى به ترس و وحشت افتادند.
مرحله سوم، هنگام آغاز مبارزه بود که به لطف پروردگار و با مشاهده مقدمات امیدبخش، عدد دشمن در نظرشان کم جلوه کرد .
(تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۴۴، سوره مبارکه انفال)
@pedarraneh
🍃
🌸🍃
نکات مهم آیه بر اساس تفسیر نور
🍃
🌸🍃
- تقديرهاى الهى، اراده را از انسان سلب نمى كند. «واذ يريكموهم اذ التقيتم» ترغيب دو سپاه در جنگ بدر به رويارويى، بيانگر آن است كه تحقّق جنگ، از اختيار آنان خارج نبوده است.
- امدادهاى الهى، هم پيش از جنگ شامل مسلمانان شد، «فى منامك» و هم هنگام جنگ. «يريكموهم اذِ التَقَيتُم...»
- گاهى خداوند براى يارى مسلمانان، با اِعمال ولايت تكوينى، در ديده ها تصرّف مى كند. «يريكموهم... فى أعينكم قليلاً»
- بهره بردارى از حواسّ ظاهرى نيز به دست خداوند است. «فى اعينكم قليلاً و يقلّلكم فى اعينهم»
- اگر اراده خدا بر تحقّق كارى باشد، همه ى موانع را بر طرف مى سازد. «ليقضى اللّه امراً...» (اين جمله يك بار در آيه 44 وبار ديگر در اين آيه تكرار شده است.)
- پيروزى تنها به جمعيّت و نفرات نيست، بلكه عواملى همچون ايمان و روحيّه ى رزمندگان و لطف و تقدير خداوند تعيين كننده است. (كلّ آيه)
@pedarraneh
1044 - رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
أيّها النّاس إنّ ربّكم واحد و إنّ أباكم واحد، كلّكم لآدم و آدم من تراب إنّ أكرمكم عند اللَّه أتقاكم لا فضل لعربيّ على عجميّ إلّا بالتّقوى.
اى مردم خداى شما يكى و پدر شما يكى است همه فرزند آدميد و آدم از خاك است هر كس از شما پرهيزكارتر است پيش خدا بزرگوارتر است عربى بر عجمى جز بپرهيزكارى امتياز ندارد.
نهج الفصاحه
@pedarraneh
حکمت 144 :
وَ قَالَ [عليه السلام] يَنْزِلُ الصَّبْرُ عَلَى قَدْرِ الْمُصِيبَةِ وَ مَنْ ضَرَبَ يَدَهُ عَلَى فَخِذِهِ عِنْدَ مُصِيبَتِهِ حَبِطَ عَمَلُهُ .
تناسب بردبارى با مصيبتها (اخلاقى، معنوى)
درود خدا بر او ، فرمود : صبر با اندازة مصيبت فرود آيد ، و آن كه در مصيبت بى تاب بر رانش زند ، اجرش نابود مى گردد.
@pedarraneh
#حدیث_تصویری
☑️امیرالمومنین علیهالسلام در روایتی میفرماید:
#پیامبر وضو میگرفتند
گربهای نزد ایشان آمد
حضرت متوجه شدند که آن حیوان تشنه است
ظرف آب را به سوی حیوان بردند
و آن آب را نوشید
سپس پیامبر وضو گرفتند
☑️امام صادق علیهالسلام فرمود:
زنی بدین سبب گرفتار عذاب الهی شد،
که گربهای را بست تا از تشنگی جان داد...
لعنت خدا بر بنیامیه، و آنانیکه بنیامیهها و یزیدها را درست کردند
از بزرگترین جنایتشان،
بستنِ آب به روی اولاد پیغمبر بود...
مصیبتِ #عطش
از اعظمِ مصائب آلالله بود
@pedarraneh
نکته ای باریکتر از مو
سلام
شیوه عزاداری هیات های مسجدی و حسینیه هامبتنی بر روضه است وبه اصطلاح بیشتر شنیداریست تا دیداری
اما شیوه عزاداری هیات های سیار وخیابانی مبتنی بر طبل وسنج وزنجیر است وبیشتر دیداری است تا شنیداری
بر همگان آشکار است که حواس دیداری خیلی سریعتر از شنیدتری از مسئله اصلی منحرف میشود
سال های قبل پیش خودم فکر میکردم میشه یه روزی این شیوه عزاداری مسجدی بیاد کف خیابون وعزاداریها بیشترش بشه روضه وگریه
امسال به برکت وجود این ویروس کرونا اینچنین شده زرق وبرق هیات ها کم شده وبر محتوای آن یعنی روضه وعزاداری سنتی اضافه گشته
الحمدلله انشاءالله به برکت این عزاداریهای مخلصانه وبا صفا مقدمات ظهور صاحب عزا فراهم بشه تا زیر پرچم یا لٽارات الحسینش عزاداری کنیم
یاحسین ادرکنی
#روز_شمار_محرم
.
⚜روز هفتم محرم⚜
.
💠 علی اصغر، فدایی کوچک امام حسین علیه السلام 💠
.
▪️مصیبت بزرگ اهل بیت از شب هفتم آغاز میشود. روز هفتم روز شروع عطش و روز " آب بست" است، علاوه بر آنکه بزرگان، شب و روز هفتم را برای شش ماهه ابی عبدالله علیه السلام، علی اصغر که با دستان کوچک گره های بزرگ را می گشاید عزاداری و نوحه سرایی می نمودند. .
.
▪️نقل است که حضرت طفل تشنه را بعد از ناامیدی از یافتن آب به مقابل لشکر دشمن بردند و فریاد برآوردند: ای قوم ! اگر به من رحم نمیکنید به این نوزاد رحم کنید، نمی بینید که چگونه از تشنگی تلظی می کند؟
.
▪️ماهی را وقتی از آب بیرون بیندازی تا موقعی که جان دارد خود را بالا و پایین می اندازد اما لحظه آخر که روحش خارج می گردد فقط لبهایش به هم می خورد و تکان دیگری ندارد عرب این را تلظی می گوید....
.
▪️گفته اند حتی اگر آب هم به علی اصغر می رسید جان می داد اما این نهیبی بود که امام بر جان های خفته یزیدیان زدند تا شاید وجدان برخی از فریب خوردگان بیدار شود و برگی دیگر از مظلومیت بزرگ آزاد مرد عالم در تاریخ ثبت گردد.... .
.
▪️نقل است که بعضی ها در سپاه ابن سعد دلشان سوخت. گفتند قطره ای آب به او بدهید... که ابن سعد به حرمله گفت " جواب حسین را بده... مگر سفیدی زیر گلوی بچه را نمی بینی..." و حرمله تیر سه شعبه را انداخت و کرد آنچه نباید....
.
▪️ابی عبدالله علیه السلام قنداقه خونین را به دست گرفته بود به پشت خیمه ها رفت و با غلاف شمشیر قبری کوچک حفر کرد و می خواست تا بچه را دفن کند که صدایی بازش داشت: دست نگهدار پسر فاطمه س! بگذار فرزندم را برای آخرین بار ببینم.
اللّهم صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدْ وَ آلِ مُحَمَّدْ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُم وَ فَرَجَنا بِهِم وَارزُقنٰا شَفاعَتَهُ.
.
.
سفره یِ این خانواده شیرِ میدان پرور است
قاسم و اکبر ندارد، اصغرش هم "حیدر" است
#الرضیع_الصغیر🖤
#امنا_رباب
#آن_دم_که_روح_در_بدن_ما_دمیده_اند
#از_شیر_خواره_ای_به_همه_شیر_خوارگان
#آغوش_گرم_مادرتان_نوش_جانتان
#الدخیل_یا_طفل_الرضیع
#کربلا_لازمم_ارباب
#بطلب_دق_کردم
#دعام_کنید
#کربلا_بمیرم
#دمشق_السیده_الزینب_سلام_الله
#حضرت_داداش❤❤❤
#محرم
#علی_اصغر#السلام_عليڪ_یا_قتیل_العبرات
💎 علی بن الحسین علیهما السّلام میفرماید:
آسمان از وقتی که خلق شد نگریست، جز بر یحیی بن زکریا و حسین بن علی علیهم السّلام. راوی می گوید: من گفتم: گریه آسمان چگونه بود؟
فرمود: وقتی لباس در مقابل آن قرار میگرفت، لکههایی از خون مانند خون پشه برغوث بر آن میافتاد!
💎حنان میگوید: به امام صادق علیه السّلام عرض کردم: درباره زیارت قبر حسیت بن علی علیهما السّلام چه میفرمایی؟ از بعضی از روات به ما رسیده که معادل یک حج و یک عمره است. فرمود: تعجب مکن! کسی که بگوید این مقدار ثواب زیارت اوست، درست نرفته! ولی تو او را زیارت کن و بر او جفا مکن که او سید جوانان شهید و سید جوانان اهل بهشت است و شبیه یحیی بن زکریاست و آسمان و زمین بر این دو نفر گریستند!
📖بحارالانوار، ج۴۵،ص۲۷۶،ح۲۶-۲۷
@pedarraneh