آقای صالحی! دور از انصاف بود
📝«حسین شریعتمداری» مدیر مسئول روزنامه کیهان:
🔹دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا: «بعد از خروج ما از برجام، مشکلات در ایران بالا گرفته است، مردم نمیتوانند نان بخرند، آنها مجبورند با ما مذاکره کنند»!
🔹مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا: «اگر ایران میخواهد مردمش غذا بخورند باید به حرف آمریکا گوش کند. اکنون ایران باید تصمیم بگیرد که آیا میخواهد مردمش غذا بخورند، یا نه»!
🔸حالا به اظهارات آقای دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان که روز گذشته با شبکه «یورونیوز» انجام شده است توجه کنید؛ ایشان در این مصاحبه میگوید:
🔹«فشارهای اقتصادی غوغا میکند. مثلا حقوق من تا یکسال پیش به عنوان یک استاد دانشگاه، حدود ۳۰۰۰ دلار در ماه بود، الان به ۷۰۰ دلار رسیده است. این واقعا فشار اقتصادی است. ببینید اقشار دیگر چقدر تحت فشار هستند»!
🔹حالا - با عرض پوزش- خودتان را جای مقامات آمریکایی بگذارید! و سپس درباره اظهارات آقای صالحی به عنوان یک مسئول بلندپایه ایرانی به قضاوت بنشینید! آمریکا از اظهارات ایشان چه پیامی دریافت میکند؟!
🔸آیا غیر از این است که نتیجه میگیرد، تحریمها توانسته است ایران اسلامی و مردم آن را از پای درآورد! و آیا اظهارات جناب صالحی برای آمریکاییها این پیام مشخص را ندارد که برای به تسلیم کشاندن کامل ایران بایستی بر شدت تحریمها بیفزایند ؟!
🔹اظهارات آقای صالحی بیآنکه بخواهند و یا احتمالا متوجه باشند! آب ریختن به آسیاب دشمن و تشویق حریف به افزایش فشارهاست! و این گناهی نابخشودنی است که انشاءالله ناشی از غفلت باشد!
🔹جناب آقای دکتر صالحی! کدامیک از موارد یاد شده ناشی از تحریمها بوده است؟! حقوق ماهیانه ۳ هزار دلاری جنابعالی را دولت محترم با بیتدبیری و رها کردن عرصه اقتصادی کشور به ۷۰۰ دلار تبدیل کرده است نه تحریمها؟! و همین بلا را به گونهای دیگر و البته به مراتب شدیدتر به مردم مظلوم این دیار تحمیل کرده است!
🔹آیا در این معادله! که بهتر است آن را «نامعادله» بنامیم، هیچ مجهولی میبینید؟! انصاف نیست که دشمن از اظهارات نسنجیده شما گرای افزایش فشار و تحریمها را دریافت کند! مخصوصا آنکه جنابعالی به نکاتی هم درباره اقتدار نظام و تسلیمناپذیری ملت ایران اشاره کردهاید که کاش سخن یاد شده در اظهاراتتان نبود.
fna.ir/bq69yo
@salehinrasad
پیک صبا
🔻 تنها خودت پوتین!
در میان عکسهای منتشر شده از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در نشست سران گروه بیست در آرژانتین عکس او در کنار ولادیمیر پوتین جالب و "معنادار" است.
بن سلمان در این عکس که پیوست این متن است، انگشت اشاره خود را بالا برده و نگاهی رضایتمندانه و خندان به پوتین دارد و زبان حالش خطاب به رئیس جمهور روسیه این است که "تنها" کسی بودی که تمام قد از من حمایت علنی کرد و هرگز آن را فراموش نخواهم کرد.
در قضیه خاشقچی روسیه کاملا در کنار عربستان و روایتهای متناقض آن ایستاد. جدا از این که روسیه با توجه به کارنامهاش در ترور مخالفان خود در خارج یک نوع همذاتپنداری در این باره دارد، اما این تنها دلیل مغازله پوتین برای پادشاهی سعودی نیست. مسکو و ریاض حدود یک چهارم نفت خام جهان را تولید میکنند. روسیه به عنوان بزرگترین صادر کننده غیر اوپکی نفت جهان میخواهد عربستان بزرگترین صادر کننده اوپکی را در تنظیم بازار نفت همراه خود داشته باشد. علت آن هم این است که روسها خاطره تلخی از سیاست نفتی عربستان دارند. به گفته یگور گیدار اقتصاددان، سیاستمدار و مقام روسی روزگار یلتسین، فروپاشی شوروی روزی کلید خورد که ریاض در سپتامبر 1985 سیاست نفتی خود را تغییر داد و تولید نفت را چهار برابر افزایش داد که به سقوط قیمتها انجامید و شوروی تنها در یک سال 20 میلیارد دلار زیان کرد و این مبلغ در آن زمان برای اقتصاد بحرانی شوروی بسیار زیاد بود و قابل جبران نبود.
سعودیها با این اقدام خود قصد تضعیف شوروی و انتقام از جنگ افغانستان را داشتند. البته ناگفته نماند که گامی هماهنگ با کاخ سفید بود.
شوروی اولین کشوری بود که مملکت حجاز و نجد به زعامت عبدالعزیز بن سعود را در سال 1926 به رسمیت شناخت. این روابط از سال 1932 پس از بنیانگذاری پادشاهی سعودی چند سالی دوام آورد؛ تا این که در سال 1938 به دنبال تصمیم شوروی برای بستن کنسولگری خود در جده، ریاض روابط سیاسی خود را با آن قطع کرد.
این قطعی روابط تا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دوام یافت. هم اکنون حدود یک سالی است که روابط ریاض مسکو در حال توسعه است و در اکتبر 2017 ملک سلمان اولین پادشاه عربستان بود که به مسکو سفر کرد.
در میان همپیمانان آمریکا در منطقه، عربستان معمولا همه تخممرغهای خود را در سبد غرب و واشنگتن میگذاشت و نگاهی به شرق نداشت؛ اما امارات و مصر چنین نبودند. اما حالا به نظر میرسد که ریاض نیمنگاهی به شرق تزاری دارد و در اندیشه تقویت روابط با آن است.
اکنون به دنبال بحران ترور جمال خاشقچی، محمد بن سلمان خود را وامدار خیلیها میداند. از یک طرف تنها کسی که قدرت نجات او را داشت و این کار را کرد، دونالد ترامپ بود. پشت پرده آن هم بنیامین نتانیاهو قرار داشت. در کنار آن دو هم پوتین "تنها" رهبری در جهان بود که حمایتی علنی و جدی از پادشاهی عربستان در این مساله داشت و "تنها" روایت آن را قبول داشت و توجهی به روایت ترکیه نکرد؛ کشوری که روابطش با روسیه توسعه قابل توجهی یافته است.
@salehinrasad
پیک صبا
🔻 تنها خودت پوتین! در میان عکسهای منتشر شده از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در نشست سران گروه
عکس های دیگه از پوتین و بن سلمان در نشست G20👇
پیک صبا
🐕🐈واردات بیش از ۳/۸ میلیون دلار غذای سگ و گربه در هفتماهه امسال
♦️در سال جاری با وجود التهابات ارزی و اعمال تحریمها، حدود ۳ میلیون و ۸۱۰ هزار و ۳۱۷ دلار غذای سگ و گربه با دلار ۴۲۰۰ و حتی ۳۷۰۰ تومانی وارد کشور شده است.
♦️واردات غذای سگ و گربه جزء کالاهای لوکس و غیرضرور محسوب میشود و قطعا واردات کالای لوکس در دوره تحریم مصداق خیانت به منافع ملی است.
♦️جالب است ارزش ریالی واردات غذای سگ و گربه با ارز دولتی، ۱۶ میلیارد تومان شده است که حتی اگر با ارز ۱۲هزار تومانی هم به فروش برسد برای واردکننده و فروشنده غذای سگ و گربه ۳۰ میلیارد تومان سود داشته است
@salehinrasad