✨انسانیت تا به یک مبداء و نقطهای فراتر و بالاتر و عمیقتر از خرد انسان متصل نباشد، نمیتواند راه به هدایت و سعادت برساند. نبوت معنایش این است؛ انسان یک نیرویی بالاتر، یک هدایتی قویتر و عمیقتر از هدایت حس، از هدایت غریزه، از هدایت عقل لازم دارد.
▪️این هدایت میآید چهکار میکند؟
🔺میآید با حس شما رقابت میکند؟
🔺میآید با غریزه شما مخالفت میکند؟
🔺میآید سر عقل را به سنگ میزند؟
▫️ابداً. او میآید تا عقل را راهنمایی کند، تا عقل را پرورش بدهد... وحی میآید و حواس ظاهره را، غرائز انسانی و بشری را، نیروی خرد و اندیشه آدمی را تقویت میکند، تهذیب میکند، تزکیه میکند، دستگیری میکند، به او میآموزد.
🔸این وظیفه وحی است؛ فلسفه نبوت این است. (طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، حضرت آیتالله العظمی خامنهای، ص۳۱۴و۳۱۷)
#سید_یاسر_جبرائیلی
#کانال_رصد
@salehinrasad
همزمان با شیوع کرونا در ایران و امریکا دو اتفاق جالب و متفاوت افتاد. در هر دو کشور بخشی از مردم نگران شدند و به دنبال ماسک و... رفتند اما در امریکا علاوه بر هجوم به فروشگاه ها برای خریدهای بهداشتی، صفهای طولانی برای "خرید اسلحه" نیز تشکیل شد! اتفاقی که روزنامه امریکایی "لسآنجلس تایمز" درباره آن نوشت: "مردم آمریکا از نگرانی به وجود آمدن قحطی در اثر کرونا، جهت خرید اسلحه و دفاع از خود مقابل اسلحه فروشی ها صف بستهاند."
پیام این اتفاق ساده این است که آمریکاییها قبل از مبتلا شدن به کرونا، نگرانی مهمتری دارند و آن ترس از غارت شدن منازل و اموالشان توسط خودشان است! در حالی که از همان روزهای اول شیوع کرونا در ایران، بخشی از مردم شبها مشغول ضدعفونی کردن اماکن عمومی بودند و روزها مشغول ساخت ماسک و تهیه مواد شوینده برای پخش رایگان بین سایر مردم.
اما این دو رفتار متفاوت، اتفاقی و بدون پشتوانه تاریخی و نظری نیست. امریکای امروز که تحت تحریم هیچ کشوری نیست اما مردمانش از ترس غارت شدن توسط همدیگر، با کوچکترین احساس خطری صف خرید اسلحه تشکیل میدهند نتیجه سالها نظریه پردازی درباره "غارت" است. اساسا وجود خود امریکا نتیجه یک استعمار بزرگ و قتل عام وحشیانه سرخپوستان بومی و مهاجرت اروپایی ها به این سرزمین است و امریکای قرن ۲۱ که خود را رهبر تمدن غرب میداند، در همین چند صد سال قبل پدرانی به نام "توماس هابز" داشته که عصاره نگاهش به انسان این بوده که "انسان گرگ انسان است."
جمله معروفی از این فیلیسوف انگلیسی وجود دارد که میگوید: "هر کس باید از طریق زور یا تزویر بر همه آدمیان تا آنجا که میتواند سلطه بیابد تا حدی که دیگر هیچ قدرتی به اندازه کافی نیرومند نباشد که وی را در خطر بیفکند و این لازمه صیانت ذات آدمی است" (ص ۱۵۷. لویاتان هابز. ترجمه بشیریه)
حالا این نگاه به انسان را مقایسه کنید با نگاه اسلام که انسان را "اشرف مخلوقات" میداند و کشتن حتی یک انسان بی گناه را مساوی با کشتن تمام انسانها توصیف میکند. (سوره مائده، آیه ۳۲)
از این بحث چه نتیجه ای میخواهم بگیرم؟ دعوای ما با غربی ها دقیقا بر سر همین مفاهیم است. بر سر تمدن سازی است. تمدنی که از نوع نگاهش به انسان تا سایر مفاهیم "متفاوت" است وگرنه کیست که واقعا باور کند دعوای ایران و امریکا بعد تسخیر سفارت امریکا یا موضوع هسته ای شروع شد؟ ما در یک نبرد همه جانبه تمدنی با امریکا هستیم که برجام و fatf و... نیز کوچکترین قطعات پازل آن هستند. حقیقت دعوای ما با این تمدن وحشی و تمامیت خواه، بر سر تعریف انسان و انسانیت است. ما چهل سال است زیر سخت ترین تحریمها هستیم اما با کرونا نیز خود را نباختیم و نشان دادیم در کمک به هم سبقت میگیریم، درست نقطه مقابل وحوشی که با شروع هر بحران، اول صف اسلحه فروشی هایشان شلوغ میشود تا به مثابه گرگهای درنده، آماده دریدن یکدیگر شوند.
و در این میان حسن روحانی چقدر از عرصه حقیقت به دور است که بعد از چند سال امتیاز دادن به دولت امریکا، این بار از آنها قطع امید کرده و حالا به مردم امریکا نامه مینویسد که به ترامپ بگویید تحریمهای علیه ایران را لغو کند! جناب روحانی! ترامپ و سیستم فاسد امریکا بازتولید فرهنگ همان مردم امریکا هستند. اوباما و ترامپ و مردم امریکا بخشهایی از یک تمدن واحد هستند. از همه آنها قطع امید کن و بعد از خدا به مردم کشور خودت امید داشته باش، یکبار امتحان کن! ضرر ندارد...
#امیرحسین_ثابتی
#کانال_رصد
@salehinrasad
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📊 نمودار پیام نوروزی رهبر انقلاب بهمناسبت آغاز سال۹۹
🔻 حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۳۹۹، سال جدید را سال «جهش تولید» نامگذاری کردند.
🔺️ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR پیام نوروزی رهبر انقلاب را در این نمودار درختی مرور میکند.
📥 نسخه PDF👇
http://farsi.khamenei.ir/roadmap-content?id=45196
هدایت شده از فقه و معارف
🔰افول همه ابرقدرتها؛ نتیجه نهایی #بعثت
🔻یکی از موضوعاتی که حضرت آیتالله خامنهای در جلسات تدریس نهجالبلاغه به آن پرداختهاند موضوع نبوتها است. بخش فقه و معارف پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن عید مبعث، گزیدهای از مباحث جلد نبوتها در نهجالبلاغه از سلسله کتابهای شرح نهجالبلاغه حضرت آیتالله خامنهای را مرور میکند.
🔸در انتخاب گزیدهها سعی شده است اولاً مخاطب از رهگذر مطالعهی آن به مهمترین اصول اندیشهای حضرت آیتالله خامنهای درباره موضوع «نبوت و بعثت» دست پیدا کند و ثانیاً بخشی از درسهای نبوت ذکر شود که برای جامعه و حکومت اسلامی بیان کردهاند.
🔹زمینه ظهور نبوتها در تاریخ
🔹پنج وظیفه پیامبران نسبت به انسانها
🔹هدف بعثت پیامبر(صلیاللهعلیهوآله)
🔗مطالعه متن کامل:
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=45221
💻 @khamenei_maaref
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | سال۹۸، سال سختیها و سربلندیها
🔺️ بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب در پیام نوروزی۹۹
💻 @Khamenei_ir
شعرخوانی حجت الاسلام قاسمیان، عید مبعث 1.mp3
2.83M
🔆 عید بعثت پیامبر رحمت، حضرتمحمد مصطفی (ص) مبارک باد! 💐
ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد
دل رمیده ما را انیس و مونس شد
✍️ بهترین نسخه بندگی، در شریعتِ #اسلام است ...
.
👌 نکتهای از #علامه_طباطبایی خدمت شما عرض کنم؛ ذیل این روایت: «إنَّما بُعِثتُ لِاُتَمِّمَ مَكارِمَ الأَخلاق»ِ
👤 اینکه میفرماید منِ #پیامبر مبعوث شدم که مکارمِ اخلاق را تمامش کنم، نه به این معناست که مردم خودشان به هیچ چیز از مکارم اخلاق نمیرسند! میرسند؛ اما پیامبر آن را تمام میکند.
🔸مثلاً یک وقت به لحاظ طبیعی و فطری کسی میرسد به اینکه من میخواهم #تقوا و کفِّ نفسم زیاد شود؛ #اسلام میگوید: کفِّ نفس میخواهی، #روزه.
📿 یا کسی میگوید: من می خواهم بندگی کنم؛ دنبال شیوه بندگی میگردد؛ اسلام میگوید: بیا #نماز. این نماز برای رسیدن به اوج #بندگی، فوقالعاده است.
🔑 ممکن است بخواهی از طُرُق دیگری بروی و به یک جایی هم برسی ولی وِرژِنِ آخرش را و جمع بندی شده و بهترین حالتش را منِ پیامبر میگویم ... لِاُتَمِّمَ مَكارِمَ الأَخلاقِ.
#حجت_الاسلام_قاسمیان
#کانال_رصد
@salehinrasad
هدایت شده از KHAMENEI.IR
990103_ سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب.mp3
11.9M
🎙 بشنوید | صوت کامل سخنرانی نوروزی رهبر انقلاب.
۱۳۹۹/۱/۳
💻 @Khamenei_ir
💐 عید سعید مبعث مبارک
🔸 آن چه که در انقلاب ما صورت گرفت حرکتی در ادامه حرکت انبیاء و ائمه بود. «اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ»، دعوت خدا و پیامبر را اجابت کنید هنگامی که شما را به سوی چیزی میخواند که شما را حیات میبخشد!
🔸 این باور قرآنی مردم ما بود که اگر ما دعوت خدا و پیامبر را اجابت بکنیم، یک حیات جدید و زندگی جدید میگیریم. ولی امروز این فقط یک باورذهنی نیست بلکه تجربه ما هم هست. هر میزان که ما این دعوت را اجابت کردیم یک حیات جدید گرفتیم.
🔸 دشمنان ما هم امروز به این نتیجه رسیدهاند که هر میزان اینها دعوت خدا و پیامبر را اجابت میکنند قویتر و مقتدرتر میشوند. نه تنها ضعیف نمیشوند بلکه پیشرفت میکنند. این تعابیر از من نیست. تعابیر خود آنها است.
🔸 آقای فریدمن تحلیلگر یکی از اندیشکدههای آمریکایی میگوید: «امروز مشکل ما این است که ایرانیها نشان دادند که نه تنها بدون آمریکا میشود پیشرفت کرد بلکه خطرناکتر از آن این که ثابت کردند حتی در مبارزه با آمریکا هم میشود پیشرفت کرد.»
🔸 این تصویر حقیقی مصاف ایران و آمریکا است. ایران فقط مقاومت نکرد، پیروز هم شد. فقط پیروز نشد، پیشرفت هم کرد. فقط پیشرفت نکرد، تکثیر هم شد. ایرانیها بر مبنای این نگاه توانستند خرمشهر را آزاد کنند، فردایش جنوب لبنان هم آزاد شد. فردایش جنگهایی از جنس بیست و دو روزه و سی و سه روزه هم پیروز شد.
#دکتر_سعید_جلیلی
#کانال_رصد
@salehinrasad
🌺🌺 #استاد_رحیم_پور ازغدی:پیامبر(ص) ما را از تمام آدرس های تقلبی که از خدا داده میشد نجات داد.
🌹اگر پيامبر اكرم(ص) نبود،هيچ يك از اين راهها در دسترس ما نبود.ما تنها حدسياتى مخلوط با خرافات مى زنيم.اين خدمت بزرگى است كه ايشان به بشريت كرد؛
🌹اينها اختراعى نيست، امور عينى است، او بود كه خداوند رابراى ما توصيف كرد.اگر پيامبر(ص) خدا را براى ما توصيف نمی کرد، بين بت و خدا و خدايان چه فرقى مى توانستيم قائل شويم؟!
🌹مگر بقيه اقوام بشرى كه بت پرستند،تابويى اند،توتم پرستند، اينها دنبال حقيقت نبودند؟ آنان هم به دنبال حقيقت و خدا بودند، ولى به اينجا رسيدند؛ زيرا دستشان به دامان پيامبر اكرم(ص) نرسيد و الا آنها هم در پى همين مطلوب بودند، ولى كجارفتند؟ به كجا رسيدند؟ چه مى خواستند و چه شد؟
🌹پيامبر(ص)، خداوند را براى ما توصيف كرد، او ما را از بزرگترين خرافه، يعنى الحاد، چه الحاد بسيط و چه الحاد پيچيده و مركب نجات داد.
🌹ازانواع معنويت هاى انحرافى، بت پرستى، توتم پرستى، تابوها، از اين سحر وجادو جمبل هاى شيطانى، از رياضت هاى غلط غيرانسانى، از شطحيات وطامات سرايى و از اين همه آدرس هاى تقلّبى از خدا كه در دنيا هست،ما را نجات داد.
📗📗گزیده ای از کتاب "محمّد(ص) پیامبری برای همیشه"
صفحه 51
#کانال_رصد
@salehinrasad
نسخه الکترونیکی کتاب محمد(ص) پیامبری برای همیشه-اثر استاد رحیم پور ازغدی
✅ کانال نشر مردمی آثار استاد رحیم پور ازغدی
🔹آیت الله حائری شیرازی رحمت الله علیه🔹
🔸نقشۀ شیطان و یهود برای مؤمنین🔸
من تعبیر به یهود میکنم چون قرآن تعبیر به یهود کرده است؛ «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا» مائده؛ 82. قرآن میگوید دشمنترین مردم به مسلمانها و مومنین، یهود و مشرکیناند.
شیطان ماموریت میدهد به صهیونیستها که اگر میخواهید مؤمنین منقرض شوند، راهش این استکه روی تقوای جامعه کار کنید و فساد اخلاقی را رایج کنید.
شما اگر گزارشهای «خفیه نویسها» را (کسی که وقایع غیر آشکار و پنهانی را مینویسد) که اخبار صد سال قبل شیراز را به انگلستان مخابره میکردند ببینید، دقیقا نشان میدهد که مطربها، خُنیاگرها (آوازهخوانها) و کسانی که برای مجالس لهو و لعب و معصیت کار میکردند عموما از همین طایفه (یهودی) بودند.
در صد سال و صدوبیست سال قبل وقتی آنها مطربی کردند و حکام خندیدند، زنهای یهودی را آوردند در مجالس رقصیدند و حکام تماشا کردند و دخترانشان از یهودیها یاد گرفتند. سابقۀ این گناه بین اینها نبود. منکرات از غیر دیدند و گفتند: یهودی است، مال مذهب دیگری است و تماشا کردند و بعد بچههایشان آن کاره شدند. برنامۀ خشکاندن تقوا را از خانوادههای حکام و اشراف شروع کردند و به همهجا گسترش دادند.
این فسادی که در جامعه وجود دارد از ابتدا به این اندازه نبود، همانطوری که هروئین و مواد مخدر صنعتی امروز، در ابتدا فقط یک قلم تریاک بود. گناه را با تریاک مقایسه کن، یک قلم را وارد میکنند بعد شما چند تُن چند تُن از مواد مخدر مختلف کشف میکنید که این کشفیات نسبت به آنهایی که کشف نشده چیز جزئی است، دل خوش کنک نباشد این خبرها.
گناه، میکروب روح است و آلودگی میآورد. همانطوری که این بدن گاهی به بیماریهای مسری مبتلا میشود، بعضی گناهان بیماریهای مسری روحاند. بیبندوباری، بیحجابی، فسادهای اخلاقی، اینها بیماریهای مسری هستند که در هرجا کشت شد و رشد پیدا کرد، خوب و بد را آلوده میکند، نفوذ میکند.
امت باید با اینها مبارزه کند. تقوا باید بجنگد با بیتقوایی.
#کانال_رصد
@salehinrasad
✅📣خبر خوش‼️
🌹سلام
🍀 از امروز به مدت یک هفته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همهٔ کتابهای الکترونیکش را در سایت و اپلیکیشن طاقچه رایگان کرده و در دسترس همه قرار داده است:
https://taaghche.com/publisher/1828
#معرفی_نرم_افزار_طاقچه
بچه دارها بشتابید
حتی صوت هاش رایگانه
فرصت و برنامه خوبیست خصوصا برای ایام فراغت
کانال چلکتاب
🍀🍀🍀🍀
#کانال_رصد
@salehinrasad
🎯 #جهش_تولید و یک مثال ساده:
وقتی میخوایم از یک جوی آب عبور کنیم کافیه فقط یه قدم برداریم؛ یه مقدار بلندتر از قدمهای معمولیمون.
ولی وقتی میخوایم از یک رود یا دره عبور کنیم دیگه نوع حرکتمون تغییر میکنه.
بیاید ببینیم تفاوتهای این دو حرکت چیه؟
۱. پذیرش یک ریسک بزرگ (اشتباه=مرگ)
۲. ترسِ معقول و ایجاد یک انرژی مضاعف در درون (فیلم شوالیهی تاریکی رو اگر یادتون باشه وقتی اون زندانی طناب رو به خودش نبست با انرژیای که ترس بهش داد تونست بپره و از اون چاه بیرون بیاد)
۳. تغییر اساسی نوع حرکت. (برای بیشتر پریدن اونقدر حرکت متفاوته با معمولی راه رفتن که حتی ابتدا عقب میریم به جای جلو رفتن)
۴. زمان کوتاهتر و طی مسافت بیشتر
۵. عزم و اراده برای پرواز
۶. توجه به فاصله زیاد پیشرو
۷. توانِ عبور را داشتن (جوان یا پیربودن مهمترین تفاوت این دو حرکته. چون فرد پیر حتی فکر عبور هم از ذهنش عبور نمیکنه غیر از اینکه توانش رو هم نداره)
حالا بیاید مثال رو تطبیق بدیم
اولا باید ریسک پذیر باشیم تا جرات کنیم ساختارهای اقتصادی رو تغییر بدیم. جهش تولید با رشد یا رونق تولید متفاوته.
ثانیا ترس واقعی داشته باشیم نسبت به وضعیت پیشرو. بدونیم اگر تولیدمون جهش نکنه چه اتفاقات بد و چه وضعیت خطرناکی در پیش رو خواهیم داشت. (مساله تعطیلی کشور به خاطر کرونا، رکود اقتصاد جهانی که قطعیه و وضع تحریمها و کسری بودجه و ...) میتونن اقتصادمون رو ورشکست کنن که البته قطعا به لطف خدا این اتفاق نخواهد افتاد. اما ترس واقعی داشتن منطقی تره نسبت به بیخیال بودن.
ثالثا باید شیوههای معمولی که تجربه شده و نهایتا نسخهای برای رشد و رونق تولید هستند رو بذاریم کنار. مخصوصا نسخههای سازمانهای جهانی و نئولیبرالها و غربزدههایی که بیش از نیم قرنه بالاسر اقتصاد ایرانن.
شاید نیاز باشه پزشکمون رو عوض کنیم و اصلا به جای فکر کردن به رفع بیماری به مدال المپیک فکر کنیم!
تغییر ساختار موجود اقتصاد چیزی در حد تفاوت سوسیالیسم و کاپیتالیسمه نه تغییرات جزئی ذیل این نظامها...
باید جهش تولید رو ذیل گام دوم انقلاب و از اون جنس دید
رابعا این فرصت ده ساله رو همه با هم یک فرصت طلایی بدونیم و یک عزم ملی باید بوجود بیاد. راهکارها و راهبردها باید سریع به نتیجه برسن و از جنس برنامههای بلند مدت که هدفشون رشد با شیب ملایمه نباشن. باید جهش کنیم روی نمودار. باید GDP ما چند برابر بشه.
خامسا نیاز به یک تغییر در ساختار سیاسی کشور داریم که عزم و ارادهی چنین کاری را داشته باشد. تغییری از جنس "دولت جوانِ حزباللهی" از جنس متخصصین متعهدی که با روحیهی جهادی و انقلابی فتح قلههای اقتصاد جهانی براشون دستیافتنیه.
سادسا باید وضعیت مطلوبی که میخواهیم به آن برسیم کاملا تشریح شود تا توجه به این فاصلهی زیاد نسبت به وضع موجود رویکرد ما را از "قدم برداشتن" به "جهش" تغییر دهد. مردم و مسئولین باید فرق رشد اقتصادی و تبدیل شدن به ابرقدرت اقتصادی دنیا رو متوجه بشن.
سابعا انگیزه و اراده و توان برای جهش، در برخورد با بحران رو یک کشور جوون داره و ما الان جوونیم و ده سال دیگه حتی اگر بخواهیم هم امکان جهش نداریم...
درنهایت باید بدونیم هیچ کشوری پیشرفت نکرده مگر با دو شرط:
۱. در یک دورهای جهش داشته
۲. شروع جهشش در زمان بحران بوده
این فرصت تکرار شدنی نیست...
#جهش_تولید یک امکان نیست! یک ضرورت است.
#حسین_عباسی_فر
منبع کانال دکتر مقصودی
#کانال_رصد
@salehinrasad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مجموعهای از کارهای اصولی و مهندسی 😍😂🙊
#کرونا
🤣👉 #لبخند_حلال 😎
#کانال_رصد
@salehinrasad
4_6028579734919579283.pdf
594.3K
پیشنهادهایی برای در خانه ماندن..
#کانال_رصد
@salehinrasad
1️⃣ #تولید_مثل؛ بیشتر یا کمتر؟
🔹راه قوی شدن ایران از ارتباط با انگلیس یا آمریکا یا چین یا روسیه نمی گذرد چون قدرت های بزرگ، دیگران را ضعیف می خواهند تا به آن ها وابسته باشند. یکی از راه های قوی شدن ملت ایران، جمعیت بیشتر است.
🔻جمعیت و اقتصاد؛
🔸رشد موالید و فرزندآوری؛ اقتصاددانان بزرگ، جمعیت زیاد را یک رکن اساسی برای رسیدن یک کشور به اقتصاد قوی می دانند. فارغ از اینکه برخی عوامانه رشد جمعیت را باعث کمبود مواد غذایی و مسکن و ... می دانند اما در حقیقت جمعیت بیشتر رابطه مستقیم با تولید و رشد اقتصادی بیشتر دارد. جمعیت بالا منجر به تولید اقتصادی بیشتر و خودکفایی می شود.
🔻جمعیت و بازدارندگی؛
🔸جمعیت بطور خاص نشاندهنده قدرت یک کشور است. جمعیت بالا برای کشور بازدارندگی بهمراه دارد. کشورها نسبت به کشورهای پرجمعیت با ترس می نگرند و جرأت تهدید ندارند. بطور مثال کسی امروز جرأت دارد چین یا هندوستان را به حمله نظامی تهدید کند؟ امروزه کشورهای قدرتمند سیاسی و اقتصادی جمعیت زیادی دارند. چین، آمریکا و روسیه به عنوان قدرتهای سیاسی و اقتصادی، جمعیت بالایی دارند. لزوماً هر کشور پرجمعیتی، قدرتمند نیست اما هر کشور قدرتمندی، جمعیت بالایی دارد.
🔻جمعیت و پیشرفت؛
🔸در مقایسه با منابع زمینی، زیرزمینی و ...، منابع انسانی نقش پر رنگ تری در پیشرفت کشور ایفا می کند. در حقیقت سرمایه انسانی توانمند و مولد، اصلیترین منبع و منشأ قدرت کشورهاست. جمعیت بالای ناتوان نمی تواند کشور را به پیشرفت برساند.
🔻کدام جمعیت؟ توانمند یا ناتوان؟
🔹جمعیت ناتوان یعنی جمعیت پیر، غیرمتخصص، ناکارامد، تنبل، رفاه طلب، نامنظم، بی تعهد و بی مهارت. با جمعیت ناتوان کشور دچار بحران می شود. اما اگر جمعیت یک کشور جوان، منظم، دارای فرهنگ کار و تلاش، متعهد، اهل مهارت و تخصص باشد آن جمعیت رکن اصلی پیشرفت اقتصادی است.
🔻حال سؤال این است که آیا بهتر نیست تا توانمند شدن جمعیت ایران صبر کنیم و سپس برای افزایش جمعیت سیاستگذاری کرده و مردم را به فرزندآوری دعوت کنیم؟
🔹پاسخ روشن است. توانمند شدن یک جمعیت چندده میلیونی امری چندماهه و چندساله نیست. یک سیاستگذاری بلندمدت میخواهد. چند دهه طول می کشد. همانگونه که جمعیت دانشجویان ایران از 157 هزار نفر در سال 57 به 4.5 میلیون نفر در سال 97 رسیده و امروز چندین میلیون جوان متخصص در عرصه های مختلف آموزش داده شده اند. توانمند شدن جمعیت و تعمیق تفکر تولید داخلی و تقویت فرهنگ کار و تلاش چنددهه طول خواهد کشید.
🔻حالا اگر سیاست افزایش جمعیت و فرزندآوری، معطل توانمندسازی جمعیت بماند چه خواهد شد؟
🔹بر اساس پیش بینی بانک جهانی و سایر مؤسسات معتبر دنیا، نمره ایران در شاخص وابستگی سالخوردگی تا سال 2050 پنج برابر خواهد شد. این به آن معناست که نسبت جمعیت غیرفعال ایران به جمعیت فعال طی 38 سال آینده 5 برابر می شود. روند کاهش جمعیت جوان در سال های آتی می تواند کشور ایران را از جهات مختلف در معرض خطرات جدی و چه بسا جبران ناپذیری قرار دهد.
🔸بحران پیری سرنوشت محتومی برای روند فعلی کشور است مگر اینکه فکری اساسی بشود. سیاستگذاری های دولت تغییر کند، فرهنگ عمومی و خانواده ها تغییر کند. بی تردید یکی از اولویت های اساسی مجلس یازدهم همین مسئله است.
🔹نهادها، سازمان های فرهنگی و مجموعه های خودجوش نیز باید کاری کنند که این گزاره غلطِ «افزایش جمعیت، فقر بیشتر را بدنبال دارد» از جامعه ریشه کن شود و در سال #جهش_تولید، باید زمینه افزایش جمعیت و فرزندآوری و تولید مثل فراهم شود.
#ایران_قوی
✅ داود مدرسی یان
#کانال_رصد
@salehinrasad
منشأ ویروس کرونای جدید کجاست؟ ۱۰ سوال از آمریکا
1️⃣ از آنجا که «رئیس مرکز کنترل بیماریهای» آمریکا در نشستی در کنگره اعتراف کرد که تست ابتلای کرونا برای برخی از افراد فوتشده به دلیل آنفولانزا مثبت بوده است آیا میتوان این نتیجه را گرفت که برخی از ین افراد بر اثر ابتلا به ویروس کرونای جدید جان باختهاند؟
2️⃣مایک پنس، معاون رئیسجمهور آمریکا خواسته بود همه اطلاعرسانیها درباره کرونا با هماهنگی او انجام شود. چرا کاخ سفید دنبال کنترل اطلاعسانی در این باره بود؟ آیا کاخ سفید میخواست چیزی را پنهان کند؟
3️⃣دلیل خروج آمریکا از «معاهده سلاحهای سمی و بیولوژیک» در سال ۲۰۰۱ چه بود؟ چرا آمریکا به دنبال آن بود که از فعالیت یک نهاد نظارتی برای اجرای این معاهده جلوگیری کند؟ آیا این نهاد نظارتی قرار بود سد راه آمریکا برای ساخت یک سلاح بیولوژیک شود؟
4️⃣«مرکز تحقیقات امراض عفونی ارتش آمریکا» واقع در ایالت مریلند جولای سال ۲۰۱۹ تعطیل شد. آیا علت آن حادثهای مربوط به نشت یروس بود؟ تنها یک ماه بعد، شیوع آنفولانزا در سراسر آمریکاشروع شد. آیا این دو مسئله ارتباطی به هم نداشتند؟
5️⃣در هفتمین دوره بازیهای جهانی ارتشهای دنیا که از ۱۸ تا ۲۷ اکتبر در شهر ووهان برگزار شد چرا تیم آمریکا با ۳۶۹ عضو برنده هیچ مدال طلایی نشد؟ آیا در میان اعضای این تیم کسی به آنفولانزا مبتلا بود؟ آیا ممکن است که اعضای این تیم ناقل ویروس کرونای جدید بودند؟
6️⃣چرا آمریکا اکتبر ۲۰۱۹ مانوری به نام «Event 201» برای آمادگی در برابر همهگیریهای جهانی برگزار کرد؟ چرا معاون سیا در این مانور شرکت داشت؟ آیا به خاطر این بود که آمریکا پیشبینی میکرد یک ویروس عفونی قرار است همهگیری جهانی ایجاد کند؟
7️⃣ژاپن، کره جنوبی، ایتالیا و ایران همه گزارش دادهاند اولین مورد ابتلا به کووید-۱۹ در کشورهای آنها در معرض چین قرار نداشتهاند، اما ارتباطهایی بین ویروسهای آنها با آمریکا وجود دارد.
8️⃣آمریکا نمیتواند انکار کند که همهگیری آنفولانزای سال ۱۹۱۸ از داخل این کشور آغاز شد اما یک قرن است که اسپانیا را بابت آن مقصر میکند. آیا آمریکا دوباره به همان ترفند قدیمی روی آورده و در تلاش است اسم ویروس کرونای جدید را به «ویروس چینی» تغییر دهد؟
9️⃣همهگیری آنفولانزا در سال ۱۹۱۸ باعث مرگ بین ۱۷ تا ۵۰ میلیون نفر در سراسر دنیا شد. این بیماری طبق شواهد از آمریکا آغاز شد اما آمریکا از دنیا هرگز عذرخواهی نکرده است. تا اینجای کار منشأ ویروس کرونای جدید مشخص نیست اما ایالات متحده از چین خواسته که عذرخواهی کند. چرا آمریکا عذرخواهی نمیکند؟
🔟در فیلمها آمریکا نقش ناجی دنیا را باز میکند. تصویر «کاپیتان آمریکا» یکی از نمادهایی است که تبلیغ میشود. اکنون که در عالم واقعیت دنیا با فاجعه کووید-۱۹ دست و پنجه نرم میکند «کاپیتان آمریکا» کجاست؟
منبع:فارس
به ما بپیوندید:
@salehinrasad
♦️با شکست پزشکی غربی در درمان سرماخوردگی،پس از چهل روز وزیر بهداشت دستور داد متخصصان طب سنتی به حوزه پیشگیری و درمان ورود کنند!
🔹با دستور وزیر بهداشت به دبیر ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، متخصصان طب سنتی، رسما به حوزه پیشگیری و درمان کرونا در کشور وارد میشوند.
🔹وزارت بهداشت گفته «در اغلب شهرهای کشور چین، برای درمان ۹۰ درصد بیماران کرونایی، از ترکیب طب رایج و طب سنتی بهره گرفته شده» و پزشکان چینی از بهکارگیری طب سنتی در مهار و درمان کرونا «نتایج قابل توجهی» کسب کردهاند.
@salehinrasad