eitaa logo
ثامن مقداد
389 دنبال‌کننده
6.9هزار عکس
3.3هزار ویدیو
655 فایل
اخبار روز و تحلیل های سیاسی
مشاهده در ایتا
دانلود
💢هشدار آنروا: امروز در جنوب غزه غذا تمام می‌شود 🔹آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در پیامی هشدار داده است که اگر کمک‌های بشردوستانه وارد غزه نشود، هیچ‌گونه غذایی از امروز برای توزیع باقی نمی‌ماند.
💢تداوم استعفاها در مقامات صهیونیست 🔹رسانه‌های اسرائیل بامداد امروز از استعفای «یورام حمو»، مسئول مسائل راهبردی در شورای امنیت داخلی رژیم اسرائیل و مسئول میز سیاست «روز پساجنگ» در غزه خبر دادند. 🔸طی هفته‌های گذشته چند تن از مقامات نظامی از سمت خود استعفا داده و رژیم اسرائیل مجبور شده برای آن‌ها جانشین تعیین کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سخنگوی دولت: در جلسۀ امروز دولت، مصوبۀ حمایت از طرح ملی مسکن به‌ویژه ساخت‌وساز مسکن حمایتی به تصویب رسید. 🔹بورس کالا موظف شد که فولاد و آهن را برای طرح‌های حمایتی ساخت مسکن در بورس کالا با نرخ حمایتی عرضه کند. 🔸مصوبۀ حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، فعالان صنایع دستی و حمایت از کسب‌وکارهای خرد در حوزۀ صادرات دیگر مصوبه بود که بانک مرکزی مجاز شد ارز حاصل از صادرات صنایع دستی را در اختیار صادرکنندگان قرار دهد.
💢انصراف از ریاست مجلس! 🔹یکی از منتخبان مجلس دوازدهم از انصراف «علی نیکزاد» از کاندیداتوری ریاست مجلس دوازدهم خبر داد و گفت: «آقای نیکزاد تمایل بیشتری به حضور در جایگاه نایب رئیسی مجلس دارد.» 🔸بنا بر این گزارش، برخی افراد دیگر که تا پیش از این اسامی آنها به عنوان کاندیدای ریاست مجلس مطرح شده بود، با توجه به اینکه احساس می‌کنند شانس بالایی برای به دست آوردن این کرسی ندارند، به دنبال حضور در هیئت رئیسه و ریاست کمیسیون‌های تخصصی مجلس هستند. 🔹گمانه‌زنی‌های اولیه حاکی است تعداد زیادی از منتخبان مجلس دوازدهم با ریاست «محمدباقر قالیباف» در مجلس آتی موافق هستند و رئیس مجلس یازدهم از بخت بالایی برای تمدید ریاست خود در دور دوازدهم برخوردار است. 🔸گفتنی است، مجلس دوازدهم ۷ خردادماه با حضور تمام منتخبان رسماً کار خود را آغاز خواهد کرد و همانطور که گفته شد، انتخاب رئیس و هیئت رئیسه اولین دستور کار آنها خواهد بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بهادری: دولت اولین برخوردکننده با پرونده چای دبش بود 🗣سخنگوی دولت: 🔹از شهریورماه ۱۴۰۱ نهادهای نظارتی درون دولت با گزارش‌های داخلی، تخلف‌ها و فسادهایی در پرونده موسوم به «چای دبش» شناسایی کردند و اقدامات و مقدمات لازم از سوی دولت برای برای تشکیل پرونده قضایی صورت گرفت. در نهایت پرونده قضایی اسفندماه همان سال تشکیل شد. مشی دولت این است که خود اولین برخوردکننده با فساد باشد. 🔸پیش‌بینی می‌شود مجموع اموالی که در خصوص این پرونده شناسایی شده، جبران حقوق و منابع مالی از دست رفته را داشته باشد. پیشنهاد ما این است که این قسمت با اولویت بیشتری مورد رسیدگی قضایی قرار بگیرد تا امکان بازگشت هرچه سریع‌تر این اموال فراهم شود.
💢تهران و واشنگتن کانال دوجانبه را حفظ کردند! 🔹«گروسی» به روزنامه «فایننشال تایمز» گفت، ایران مایل به یک گفت‌وگوی جدی با آژانس است و پس از مذاکرات وی در ایران، دو طرف می‌توانند وارد یک مرحله متفاوت شوند. مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مدعی شد، ایران به نظر مایل به گفت‌وگو در مورد مسائل ریشه‌ای است. 🔸گروسی در حالی که هفته گذشته اولین سفر خود به ایران از ماه مارس ۲۰۲۳ را انجام داد، به این روزنامه انگلیسی گفت: «فرصتی برای حل و فصل برخی از موارد اختلاف، از جمله بهبود توانایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی وجود دارد.» 🔹او اضافه کرد: «من در آنها این درک را می‌بینم که بهتر است کمی تعامل داشته باشیم تا اینکه به مسیر کاملاً متفاوت ادامه دهیم، که منجر به تشدید بیشتر و شاید خطرهای بیشتر، از جمله جنگ شود.» 🔸گروسی در ادامه مدعی شد: «واشنگتن و تهران همچنان یک کانال دوجانبه را حفظ کرده‌اند.»
🔰عضو هیئت‌رئیسه مجلس گفت: «به‌رغم مانور و اتهام تراشی برخی منتقدان و مخالفان، پس از بررسی‌های دقیقی عیان شد، تغییر تعطیلی از «از پنج‌شنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» منع شرعی و قانونی ندارد.» «محسن پیرهادی» خبر داد: «از دفاتر آیات عظام ناصر مکارم‌شیرازی، نوری همدانی به صورت شفاهی و از دفتر آیت‌الله عظما علوی‌گرگانی به صورت کتبی در خصوص تشبه تعطیلی شنبه با یهودیت استفتا کرده‌ایم، دفاتر سه مرجع بزرگوار تأکید داشتند صرف تعطیلی شنبه تشبه با یهودیت محسوب نمی‌شود.» او ادامه داد: «همچنین در استفتای شفاهی از دفتر مقام معظم رهبری و استفتای کتبی از دفتر حضرت امام(ره) نیز در پاسخ به این سؤال حرمت و اشکالی برای تعطیلی شنبه نفرمودند.» 🔰«سردار قاسم رضایی» جانشین فرمانده کل انتظامی گفت: «طرح نور همچنان با جدیت دنبال می‌شود کما اینکه در این راستا قاطبه مردم و مسئولان از کارکنان انتظامی در راستای اجرای مطلوب این طرح قدردانی کردند.» این مقام انتظامی تولید محتوا و اقدامات رسانه‌ای را بسیار حائز اهمیت دانست و عنوان کرد: «پلیس مناسب با مأموریت‌های در دست اقدام باید پیوست رسانی داشته باشد و به این مهم در جهت پیشبرد مأموریت‌های خود در راستای تنویر افکار عمومی بسیار حساس باشد.» 🔰«پنی وونگ» وزیر خارجه استرالیا با اشاره به اینکه ۵ شخص و ۳ نهاد ایرانی از سوی این کشور تحریم شده‌اند، نام «محمدرضا آشتیانی» وزیر دفاع و «اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست افراد تحریم شده اعلام کرد. وزیر خارجه استرالیا ادعا کرد: «فهرست تحریم‌شدگان همچنین مقام‌های ارشد، تجار و شرکت‌های ایرانی را شامل می‌شود که به توسعه برنامه‌های پهپادی و موشکی ایران کمک کردند.» 🔰تارنمای «آکسیوس» به نقل از سه مقام آمریکایی و صهیونیستی بدون ذکر نام آنها نوشت: «جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید آخر هفته جاری میلادی به ریاض و تل‌آویو سفر می‌کند.» سفر برنامه‌ریزی مشاور امنیت ملی جو بایدن به عربستان سعودی برای دیدار با محمدبن‌سلمان، ولی‌عهد این کشور است که هدف اصلی آن عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل است. 🔰«حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای» درباره برخورد با دانه درشت‌ها با بیان اینکه وزیر سابق کشاورزی درباره پرونده نهاده‌های دامی محاکمه و به سه سال محکوم شد، گفت: «۸ نفر از جمله وزیر، معاون وزیر و... محاکمه و محکوم شدند و حکم صادر شد.» رئیس قوه قضاییه درباره پرونده چای دبش نیز گفت: «تاکنون ۴۵ نفر در رابطه با چای دبش تفهیم اتهام شده‌اند.»
💢نفت ایران گران شد 🔹سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد، نفت ایران در فروردین ماه (آوریل) ۸۸/۷۹ دلار در هر بشکه فروخته شده است. 🔸متوسط قیمت نفت ایران در ماه قبل از آن، یعنی اسفند ماه (مارس) ۸۳/۴۸ دلار برآورد شده و به این ترتیب نفت ایران ۵ دلار و ۳۱ سنت گران شده است. 🔹قیمت تمامی انواع نفت اوپک در ماه مارس افزایش داشته که بیشترین افزایش با ۵ دلار و ۳۳ سنت برای نفت صادراتی کویت بوده است. 🔸نفت عربستان هم ۵ دلار و ۳ سنت گران شده و به ۹۰/۶۴ دلار رسیده است. 🔹گران‌ترین نفت در میان کشورهای عضو اوپک با ۹۱/۲۹ دلار به نفت زفیرو گینه استوایی تعلق دارد و کمترین قیمت به مِرِی ونزوئلا اختصاص دارد که ۷۴/۹۱ دلار در هر بشکه فروخته شده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عملیات وعده صادق یک عملیات مقاومتی بود 🗣فرمانده نیروی قدس سپاه: 🔸عملیات وعده صادق یک عملیات مقاومتی بود. ایران با اقتدار و با صلابت عملیات وعده صادق را انجام داد. 🔹هنوز عمق عملیات طوفان الاقصی و وعده صادق زمان می خواهد تا معلوم شود چیست. 🔸دشمنان ما بهتر از دوستان ما فهمیدند در عملیات وعده صادق چه ضربه‌ای خوردند 🔹همه در دنیا دوربین‌های خود را به مناطقی که از قبل مشخص بود زوم کرده بودند و ایران اسلامی با اقتدار عملیات را انجام داد. 🔸عملیات وعده صادق ویژگی‌های خاص خودش را داشت. فقط در دریای سیاه ۷-۸ گروه ناو مستقر شدند تا جلوی عملیات را بگیرند. 🔹بیش از ۲۰۰ هواپیما از سر شب عملیات تا پایان در آسمان منطقه بودند. متراکم‌ترین نقطه دنیا به واسطه پدافند هوایی منطقه بود که ما عملیات کردیم در تاریخ پیدا نمی‌کنیم.
💢گسترش تعاونی‌ها و تحقق شعار سال 🔹به گفته رئیس اداره کل روابط عمومی بانک توسعه تعاون، امروز و فردا گردهمایی متولیان اجرایی بخش تعاون با رویکرد توسعه تعاون، بسترساز مشارکت مردم در جهش تولید با حضور مدیران ارشد معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق تعاون، بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون به میزبانی این بانک در مشهد برگزار می‌شود. بی‌تردید، مهم‌ترین مسئولیت در حوزه تحقق شعار سال برای زمینه‌سازی «رشد تولید با مشارکت مردم» بر عهده این نهادهاست. بر اساس مفاد بند ب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ که در سال ۱۳۸۴ رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردند، باید در پایان برنامه پنجم توسعه، سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور به ۲۵ درصد می‌رسید؛ این در حالی است که اکنون در شروع برنامه هفتم توسعه سهم بخش تعاون بین ۵ تا ۸ درصد تخمین زده می‌شود. در ماده ۱۲۴ قانون برنامه پنجم توسعه نیز بر الگوی تعاونی تأکید شده است. مبتنی بر این ماده، دولت مکلف است سهم بخش تعاون از بازارهای پولی را از طریق تسهیل در صدور مجوز مؤسسات مالی و پولی و بانک‌های تعاونی به ۱۵ درصد برساند. 🔸رهبر معظم انقلاب(مدظله‌العالی) در سال ۱۳۸۵ دو پایه اصلی را برای هر طرح کلان اقتصادی اسلامی مطرح می‌فرمایند: یکی «افزایش ثروت ملی» و دیگری «توزیع عادلانه و رفع محرومیت در درون جامعه اسلامی». به نظر می‌رسد، یکی از اساسی‌ترین اقدامات برای تحقق این موضوع گسترش تعاونی‌ها باشد؛ چرا که هم موجب افزایش تولید و ثروت ملی می‌شود و هم سبب توزیع درآمد و کاهش فاصله طبقاتی می‌شود؛ اما متأسفانه مبتنی بر آمار ارائه شده، ۱۹۸ هزار تعاونی در کشور ثبت شده که ۴۳ درصد آنها غیر فعال و راکد هستند. این آمار نشان می‌دهد، مزیت‌های اقتصادی و اجتماعی تعاونی‌ها به درستی شناخته نشده و روند توسعه آنها با برخی چالش‌ها مواجه است. مشکلات و آسیب‌های بخش تعاون، اعم از مسائل حقوقی و قضایی، مسائل روابط انسانی، بودجه، کمرنگ شدن روح تعاون و حضور افراد غیرتعاونگر در لوای تعاونی، همگی برخاسته از دو محور کلی، شامل مسائل قانونی و باورهای ذهنی نامولد درباره تعاونی‌هاست که رفع این موارد مستلزم همکاری و هماهنگی متولیان این بخش است. 🔹سخن پایانی اینکه اگرچه این گردهمایی‌ها و هماهنگی‌ها بین متولیان بخش تعاون ضروری است؛ ولی اگر به گسترش تعاونی‌ها منجر نشود، ارزشی ندارد. برخی راهکارهایی که متولیان بخش تعاون باید دغدغه جدی در تحقق آن داشته باشند، عبارتند از: 🔻۱ـ ترغیب و تشویق مردم برای مشارکت در بخش تعاون، 🔻۲ـ تسهیل فرآیندهای تشکیل تعاونی‌ها، 🔻۳ـ حمایت مالی و تأمین سرمایه تعاونی‌ها که در این موضوع متولی آن بانک توسعه تعاون است. 🔻۴ـ گسترش چتر حمایتی بیمه از تعاونی‌ها برای کاهش سطح ریسک و خطرپذیری تعاونی‌ها، 🔻۵ـ توجه ویژه به تعاونی‌های دانش‌بنیان و... . تحقق این موضوعات گامی مهم در تحقق شعار سال است.
💢سردار قاآنی: همۀ جنایتکاران بدانند که اقدامات و جنایاتشان به حسابشان نوشته شده است 🔹فرانسه، آلمان و انگلیس فکر نکنند آن شب آمدند و برای دفاع از صهیونیست‌ها هواپیماها را آوردند و قضیه تمام شد و رفت. بله آن شب تمام شد اما حساب آن‌ها سرجای خودش است.
💢۷۶ سال پس از نکبت؛ رژیم در سراشیبی فروپاشی 🔹تخریب بیش از ۶۷۵ شهر و روستا، اشغال مناطق فلسطینی نشین و تبدیل آن‌ها به شهرک‌های صهیونیستی، اخراج فلسطینی‌ها، نابودی میراث و آثار هویت ملی فلسطین و جایگزینی نام‌های عربی مکان‌ها با نام‌های عبری از جمله اقدامات رژیم اشغالگر از سال ۱۹۴۸ تاکنون است. بر اساس بیانیه اداره آمار فلسطین در درگیری‌های ۷۶ ساله با رژیم صهیونیستی بیش از ۱۳۴ هزار تن از زمان نکبت ۱۹۴۸ تاکنون در دفاع از حق و حقوق ملت فلسطین به دست صهیونیست‌ها به شهادت رسیده‌اند.
💢روایتی از اقدامی که ایران را جهان‌نورد کرد 🔸امروز ۲۷ اردیبهشت سالروز بازگشت غرورآفرین ناوگروه ۸۶ ارتش به کشورمان در سال گذشته است، ناوگروهی که ایران را جهان‌نورد کرد. 🔹ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش که به‌نام ناوگروه ۳۶۰ نیز شناخته می‌شود از ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ به ماموریت دریانوردی دور زمین اعزام و ۲۷ اردیبهشت سال گذشته به ایران بازگشت. 🔸این ناوگروه دستاوردهای مختلفی داشت که به گفتۀ فرمانده نیروی دریایی ارتش، یکی از این دستاوردها اشراف به نحوۀ عبور از اقیانوس‌ها است.
💢حمله حزب‌الله لبنان به مواضع و تجهیزات جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی اداره اطلاع‌رسانی جنگی حزب‌الله لبنان بیان کرد: 🔹رزمندگان مقاومت اسلامی ساعت ۱۱ صبح امروز پنج‌شنبه شانزدهم ماه مه ۲۰۲۴ پادگان زرعیت، جرثقیل و تجهیزات جاسوسی جدید استقراریافته در این پادگان را با تسلیحات هدایت‌شونده و گلوله‌های توپخانه هدف قرار دادند. 🔸همچنین تجهیزات جاسوسی جدید استقراریافته در مواضع صهیونیستی «جل العلام» و «عداثر» و همچنین تجهیزات جاسوسی موضع «رامیا» را با تسلیحات مناسب هدف قرار داده شده است.
💢تاکید اتحادیه اروپا به افزایش حضور خود در آسیای میانه 🔹نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی اذعان کرد که این اتحادیه قصد دارد کار در آسیای مرکزی را تقویت کند و حضور خود را در این منطقه افزایش دهد.
💢درمان سرطان رایگان می‌شود 🔹وزیر بهداشت: بزودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
💢زلنسکی: با وضعیت نظامی دشواری روبرو هستیم 🔹رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد در پی پیشروی‌های ارتش روسیه در منطقه خارکیف در شمال شرق اوکراین، ارتش با وضعیت نظامی «بسیار دشواری» در آن منطقه روبرو است. 🔸خبرگزاری فرانسه می‌گوید محاسباتش بر مبنای داده‌های «موسسه مطالعات جنگ» نشان می‌دهد ارتش روسیه در فاصله ۹ تا ۱۵ ماه می یعنی ظرف ۶ روز توانسته ۲۷۸ کیلومتر مربع از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 قالیباف: تا پیش از مجلس یازدهم، هیچ قانون مدوّنی برای سامان‌دهی اجاره‌بها وجود نداشت 🔹اجرای دقیق قانون سامان‌دهی اجارۀ مسکن بار مهمی از دوش ضعیف‌ترین طبقات جامعه برخواهد داشت.
💢گفت‌وگوی نمایندهٔ کاخ سفید با ولی‌عهد عربستان دربارهٔ جنگ غزه 🔹محمد بن‌سلمان و سالیوان، مشاور امنیت ملیِ کاخ سفید در ریاض باهم دیدار کردند و دربارهٔ جنگ غزه و پیداکردن مسیری به‌سوی راه‌حل ۲ کشوری با احترام به حقوق فلسطینی‌ها گفت‌وگو کردند.
💢مبارزه با فساد در شرایط مارپیچ سکوت 🔹کارنامه جمهوری اسلامی در مبارزه با فساد، با وجود ضعف‌ها و قوت‌های فراوان، در مجموع قابل دفاع است؛ زیرا جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر، مبارزه مناسبی با فساد، به‌ویژه فساد دانه‌درشت‌ها داشته است؛ برای نمونه می‌توان به علنی کردن فساد اکبر طبری، معاون سابق قوه قضائیه و برخورد با آن، علنی کردن فساد در قضیه چای دبش از سوی دولت سیزدهم و برخورد با آن، برخورد با وابستگان مسئولان از جمله برادران معاون اول و رئیس‌جمهور سابق و پیشتر از اینها، برخورد قانونی با مهدی هاشمی و بابک زنجانی و شهرام جزایری اشاره کرد. 🔸با این حال، نکته اساسی آن است که با وجود کارنامه قابل دفاع نظام در مبارزه با فساد، اما در عرصه رسانه، دشمن با ارائه روایت اول و انبوه روایت از رخدادهای مرتبط با وقوع فساد در ایران، در عمل مارپیچی از سکوت شکل می‌دهد که در خلال آن، نه تنها اقدامات نظام در مبارزه با فساد دیده نمی‌شود، بلکه اساساً هم منطق جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با فساد نادیده گرفته می‌شود و هم نظام به ترویج و حمایت از فساد متهم می‌شود. 🔹بنابراین، در کنار اقدامات ستودنی در مبارزه با فساد از جمله آنچه به تازگی در قضیه فساد رخ داده در چای دبش از سوی رئیس قوه قضائیه اعلام شد، باید تلاش شود تا در سطح رسانه‌ای، مارپیچ سکوت دشمن نیز واژگونه شود. برای این مهم، باید تلاش شود تا ضمن تبیین منطق مبارزه با فساد جمهوری اسلامی ایران، اقدامات فسادستیزانه نظام نیز به‌خوبی برای مردم تبیین شود تا فسادزدایی و مبارزه با فساد، از سوی افکار عمومی، موضوعی در حد حرف و گفتار درمانی تلقی نشود. به عبارت دیگر، با تبیین درست و اطلاع‌رسانی مناسب از اقدامات فسادستیزانه نظام باید تلاش شود تا فسادستیزی نظام به یک باور برای افکار عمومی تبدیل شود. 🔸واقعیت آن است که جمهوری اسلامی نه گرفتار فساد سیستمی است و نه آنگونه که در سطح رسانه‌ها بازنمایی می‌شود، حجم فساد در کشور به حد غیرقابل‌کنترل رسیده است. جمهوری اسلامی نه تنها بنایی برای تشویق و ازدیاد فساد ندارد، بلکه در تلاش برای مبارزه با فساد نیز همواره خود افشاگر و پیش‌قدم بوده است و در این زمینه، حتی به دانه‌درشت‌ها و مسئولان رحم نکرده است. بنابراین، به جای فرورفتن در لاک دفاعی، باید با سردست گرفتن این قبیل موارد، بتوان در مقابل مارپیچ سکوت دشمنان، اقدامات تبیینی آفندی متناسب انجام داد.