فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تولید رز استاندارد
هدایت شده از ayat بختیاروند
سلاماساتید و باغداران گرامی..توی باغ گردو.تعدادی گیلاس دارم که بسیار پر بار و با کیفیت هستن.اما متاسفانه.بیماری شانکر گرفتن و هر سال یکی ازشون خشک میشه.خیلی تلاش کردم .تراشیدم صمغ ترشح شده رو .ضدعفونی کردم .بردو فیکس پاشش کردم ولی تاثیری نداشت.و هفته گذشته رفتم توی باغ دیدم یکی دیگه از گیلاسا صمغ زده .خدا شاهده اعصابم خراب شد..باید چکار کنم چه سمی برا این بیماری خوبه که تاثیر گذار باشه..ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.منطقه چهارمحال بختیاری
هدایت شده از محمدرضا نصیری جهرودی
سلام علیکم چند تا درخت گیلاس داشتم و از بالادست خشک میشدند وبه تنه میرسید.اطراف تنه را خالی کردم و حدود ۵۰ سانت شن و بادامی ریختم .رطوبت اطراف طوقه نمیماند وکرم سفید ریشه از سنگ و شن عبور نمیکند.سه سال هست که دیگر مشکلی نیست.در مناطق کوهستانی و شنی گیلاس رشد بهتری دارد.
بهترین زمان هرس گردو
[۱۰/۲۰، ۱۲:۵۰] سعید احمدی: با درود مهندس. من طی بررسیهایی که در سایتهای کالیفرنیا و کشورهای اروپایی در مورد زمان هرس گردو کردم تمام اونها زمان هرس را بعد برداشت محصول عنوان کرده بودند و این تضاد داشت یا هرس سنتی که ما در اسفند انجام میدهیم. دو دلیل براش ذکر کرده بودند اول اینکه زمانیکه هرس بعد برداشت صورت بگیره زمان زیادی داره تا فصل خواب درخت در منطقه هرس شده درخت کالوس بندی کنه و منطقه برش را ترمیم کنه در صورتیکه در هرس اسفند درخت حد اقل یک ماه طول میکشه تا بیدار بشه و تازه بعد بیداری شروع به ترمیم میکنه که در این مدت عدم ترمیم خطر ورود بیماری ممکنه بوجود بیاد. مورد دیگه که شاید مهمتر باشه عدم خروج شیرابه بعد هرس پس از برداشت هست ولی در اسفند ما خروج شیرابه را داریم که مقدار زیادی زیادی از مواد معدنی درون شاخه ها به بیرون می ریزه و همون خروج شیرابه باعث میشه تیمار ما با چسب هرس و بردو به سرعت پاک بشه و قارچها بتونن وارد منطقه برش خورده بشن تازه خروج شیرابه در اسفند خطر یخ زدگی را میتونه داشته باشه. نکته دیگه که من خودم بهش رسیدم زمانیکه ما درخت را برداشت می کنیم.کود دادن فروت ست و کلسیم را داریم چه محلول پاشی و چه خاکی حالا اگر بعد برداشت هرس کنیم و سپس کود دهی تمام عناصر جذب شده در شاخه های سالم و صحیح ذخیره میشه ولی اگر اسفند هرس بشه بخشی از این ذخایر در درخت با هرس از بین میروند و مهمتر اینکه در این حالت در واقع مقداری از کودهای داده شده به دور ریخته میشه. من در مقابل نتونستم امتیازی در هرس اسفند نسبت به بعد برداشت پیدا کنم. مطلب مهم اینکه سالهاست هرس بعد برداشت گردو در تویسرکان انجام میشه و مشکلی نداشتن
[۱۰/۲۰، ۱۲:۵۷] سعید احمدی: هرس پاییز خوبی دیگه ای که داره شاخه های سبز از خشک بهتر تشخیص داده میشن و در ضمن شما میتونید زمانیکه بالای درختان هستید شاخه های آلوده به کرم خراط را زودتر از اسفند تشخیص داده و تیمارشون کنید
### تاریخچه گردو چاندلر
گردو چاندلر از برنامه پرورش UC Davis که توسط یوجین اف. سر و هارولد آی. فورد اداره میشد، ایجاد شده است. سر و فورد در سال 1963 دو گونه را با هم تلاقی کردند: یکی با شماره 56-224 و دیگری به نام پدرو. گردو 56-224 بزرگ است اما پوستهاش ضعیف، نرینهگرا و بسیار پربار بر روی جوانههای جانبی است. گردو پدرو نیز با پوستهای قوی و محصولدهی بالا، برنده تستهای طعم مصرفکننده در طولانیمدت، و همچنین با داشتن گرده فراوان شناخته میشود، اما در برابر گرما عملکرد خوبی ندارد. این تلاقی 35 نسل به وجود آورد که از میان آنها دو رقم تجاری قابلتوجه به نامهای چاندلر و هاوارد به دست آمد.
گردو چاندلر بهویژه بر روی جوانههای جانبی بسیار پربار است. این رقم از نظر رشد بسیار نیرومند است و به همین دلیل نیاز به هرس دارد تا از رشد شاخههایی با زاویه قاشقناری (شاخههایی با زاویه کمتر از 45 درجه) جلوگیری کند. چاندلر مشکلات آفت کمتری نسبت به دیگر ارقام دارد.
چاندلر در سال 1979 به ثبت رسید و وارد بازار شد. در آن زمان، هارولد فورد گردو چاندلر را مهمترین رقم بهدست آمده از برنامه پرورش UC Davis میدانست. چهل سال بعد میتوان با اطمینان گفت که او به درستی این موضوع را بیان کرده بود. امروز گردو چاندلر به عنوان پرکاشتنترین گردو در سطح جهانی شناخته میشود.
هدایت شده از رضا رضایی
در کالیفرنیا گردوی رقم کانوی مایت که یک رقم دیر برگده است، با رقم پاین که رقمی با باردهی جانبی بالا است، آمیزش داده شدند. از میان نتاج پدرو انتخاب گردید که ویژگی اصلی پدرو دیر برگدهی و باردهی جانبی بالا است. در سال 1963، UC 56-224با رقم پدرو تلاقی داده شد. تعداد 33 نتاج بدست آمده برای بیش از 10 سال مورد ارزیابی قرار گرفته و از میان آنها دو رقم در سال 1979 به نام هاوارد و چندلر معرفی شدند که هردو دیرگل هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خوابانیدن هوایی به کمک هویج
هدایت شده از مصطفی گریوانی
یک سال برای یک باغدار رفتم پیوندک گیری کنم
بعد از بسته بندی پیوندک هارو بردن داخل چاه بیست متری کنار آب گذاشتن
چاه به پایین پله داشت
پیوندک ها هم بعد دوماه پیوند زدم مشکلی نداشتن
هدایت شده از رضا فرازی فر
بهترین روش برای کاشت بذر گردو
طی ۸ سال با ازمایش انواع روش های کاشت بذر گردو رو انجام دادم اشکالاتی از قبیل سبز نشدن بذر پوسیدن بذر و سرقت توسط کلاغ رو تجربه کردم که خیلی از دوستان نیز با چنین مشکلاتی مواجه هستند پارسال روش کاملا موفقی رو داشتم که برای دوستان علاقه مند به اشتراک بزارم برای کاشت نهال زمین رو یک آبیاری سنگین انجام بدید بعد از چند روز که زمین آماده به کار شد یک شخم بزنید طوری باشه که زمین کاملا مرطوب باشه بهترین زمان هم همین اوایل دیماه هست مثل همین حالا بذرهای باکیفیت ژنوتیپ رو تهیه و ۴۸ ساعت در آب قرار داده و خیس کنید سپس از آب خارج و داخل یک ظرف بریزید قبل از این که خشک بشه پودر گوگرد بریزید داخل ظرف و بهم بزنید تا کاملا گوگردی بشه و در زمین یک شیار به عمق ۱۵ سانتی ایجاد و به ردیف با فاصله حدود ۳۰ سانت بکارید و روی ان را بپوشانید سعی کنید خاکش مرطوب باشه به هیچ وجه تا پایان بارندگی ها آبیاری نکنید و همین باران و برف که زمستان می باره کفایت میکنه فاصله نهال ها در ردیف حدود ۶۰ سانت باشه چون بایستی نوار تیپ بندازید چون آبیاری غرق ابی باعث سفت شدن زمین میشه و رشد نهال ها خوب نمیشه این نهالها پس از سبز شدن با کودهای تقویتی مثل npk و اسید هیومیک و کود اهن تقویت کنید در سال دوم در اواسط زمستان بین نهالها رو که ۶۰ سانت گذاشتید یک شیار ایجاد و با کود حیوانی پر کنید رشد نهالها چشمگیر خواهد بود در سال سوم برای پیوند آماده میشوند لازم به ذکر هست خیس کردن گردوها باعث تحریک به سبز شدن گردو ها و مخلوط به گوگرد باعث میشه کلاغ بوی گردو رو نتواند تشخیص بدهد و از زمین بیرون بیاره آبیاری نکردن زمین بعد از کاشت هم برای نپوسیدن بذرها قبل از سبز شدن هست اگر سوالی بود باز در خدمت دوستان هستیم لازم به ذکر هست با نصب دوربین مداربسته و تست دوربین ها مشاهده گردید کلاغ ها گردوهایی رو که آغشته به گوگرد نبود رو پیدا کردند چون برای آزمایش یک یک قطعه رو بدون گوگرد کشت کردم موفق باشید
هدایت شده از علیرضا مولایی
19.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هدایت شده از Dr.Hamed MD
ممنون از تجربه مفیدتون
من به شخصه می ذارم گردوها جوانه بزنند، بعد بکارم،
چون سوزنی و سفت هستند، ۱۰ دقیقه در آب ۸۰ درجه می مانند، بعد به یخچال با دمای ۱ درجه بمدت ۱۰ روز می مونن
شروع می کنن به جوانه زدن و میکارمشون
هدایت شده از Mosavi
سلام
رشد ریشه ها برخلاف شاخه ها محدود به فصل تابستان نبوده و یک مرحله بعداز برداشت محصول ومرحله بعدی بعداز رفع سرما وقبل از بیداری انجام میشود وبرای همین اهمیت استفاده از چالکود یا شیارکود درفصل خزان مهم است.
هدایت شده از Mosavi
1⃣اولین مرحله رشدی ریشه:
🔻پس از برداشت میوه بسته به زمان برداشت از اواخر شهریور اولین مرحله رشدی ریشهها شروع شده و تا اولین سرما در منطقه ادامه دارد. در واقع با اولین سرما در منطقه، توسعه ریشه متوقف میشود اما در صورتیکه سرمایی در منطقه نباشد، توسعه ریشه ادامه پیدا میکند.
2⃣دومین مرحله رشدی ریشه:
🔻بعد از پایان سرما در منطقه بسته به منطقه از اوایل اسفندماه مرحله دومِ رشد ریشهها آغاز شده و تا اردیبهشت ادامه دارد و پس از آن توسعه ریشه کاهش مییابد.
1⃣اولین مرحله رشدی ریشه:
🔻پس از برداشت میوه بسته به زمان برداشت از اواخر شهریور اولین مرحله رشدی ریشهها شروع شده و تا اولین سرما در منطقه ادامه دارد. در واقع با اولین سرما در منطقه، توسعه ریشه متوقف میشود اما در صورتیکه سرمایی در منطقه نباشد، توسعه ریشه ادامه پیدا میکند.
2⃣دومین مرحله رشدی ریشه:
🔻بعد از پایان سرما در منطقه بسته به منطقه از اوایل اسفندماه مرحله دومِ رشد ریشهها آغاز شده و تا اردیبهشت ادامه دارد و پس از آن توسعه ریشه کاهش مییابد.
هدایت شده از دکتر پروین برادران
✅ *اُرگانامین و درمان شانکر به روش تلفیقی*
برنامه تلفیقی درمانی-تغذیه ای ارگانامین+اکسی کلرور مس + فسفیت پتاسیم برای کنترل و درمان شانکر و سایر بیمارهای قارچی و باکتریایی
❌️ *در زمان هابیل و قابیل صمغ درختان شانکر زده تراشیده می شد. این روش اشتباه است و در قرن ۲۱ فناوری های پیشرفته، درمان موفق و اصولی بدون آسیب به بافت درخت را انجام می دهند.*
❌️ *هرگز هرگز صمغ ها و پوست درخت را نتراشید زیرا هیچ وقت پوست ترمیم نشده و گیاه مستعد آسیبهای دیگری می شود.*
عامل بیماری داخلی و در سرتاسر گیاه است و پانسمان با ((هیچ نوع ترکیب بردو ))، پاشش وایتکس، کاهگل و سیمان، شعله افکن و .... بهبود پیدا نمی کند و دوباره صمغ ها از جای دیگر درخت بیرون می زند و در نهایت درخت خشک می شود
________________
✅️ *زمان اجرا:*
فرایند درمان طی سه مرحله *از شروع آبیاری ها در فصل بهار تا پایان فصل رشد* می تواند اجرا شود.
همچنین بعد از درمان باید در طول سالهای بعد هر ساله حتما دو بار برای پیشگیری اقدام نمود (محلول پاشی ۲ در هزار ارگانامین + ۲ در هزار اکسی کلرورمس)
* یکبار پس از قطع بارندگی های بهاره
* یکبار در خزان
________________
✅️⭕ فرایند کنترل و درمان بیماریهای قارچی و باکتریایی در سه مرحله انجام می شود که مراحل درمان باید با دقت و طبق برنامه اجرا شود. برای ریکاوری و بازیابی گیاه مرحله چهارم نیز در برنامه طراحی شده است.
مراحل اول و سوم فقط به صورت محلول پاشی و مرحله دوم به صورت آبکود می باشد. *برای درختان پسته که دوره آبیاری ها طولانی* است بهتر است مراحل اول و دوم به صورت همزمان باهم انجام شوند.
✅ *مرحله اول*
*مقدار ۳ لیتر ارگانامین و ۳ کیلوگرم اکسی کلرور مس* را در چند لیتر آب با هم مخلوط و ۵ دقیقه بهم بزنید تا اکسی کلرور مس کاملا حل شود و به رنگ سبز تیره تبدیل شود. سپس در تانکر "سمپاش" بریزید و آب اضافه کنید و برای *یک هکتار* محلول پاشی نمایید.
*بعد از محلول پاشی الزاما آبیاری* انجام شود.
✅ *مرحله دوم*
(هنگام آبیاری بعدی)، آبکود پای ریشه *مقدار ۶ لیتر ارگانامین و ۶ کیلوگرم اکسی کلرور مس* را در چند لیتر آب با هم مخلوط و بهم بزنید و در یک بشکه بریزید و به میزان لازم آب اضافه کنید و برای یک هکتار کود آبیاری نمایید.
اگر بصورت تک درخت باشد مقدار ۶۰ سی سی ارگانامین و ۶۰ گرم اکسی کلرورمس را با هم مخلوط و در ۲۰ لیتر آب بریزید و از طوقه تا انتهای سایه اندازه درخت روی زمین آغشته کنید.
✅ *مرحله سوم*
( هنگام آبیاری بعدی) *مقدار ۳ لیتر ارگانامین و ۲ لیتر فسفیت پتاسیم* را در تانکر "سمپاش" بریزید و آب اضافه کنید و برای *یک هکتار* محلول پاشی نمایید. *پس از محلول پاشی الزاما آبیاری انجام شود.*
اگر ارگانامین+ فسفیت پتاسیم با دوز ۲ برابر علاوه بر محلولپاش، در آبياري نیز استفاده شود در ریشه زایی و پاکسازی بیماری های ریشه نقش بسیار موثری خواهد داشت
✅ توصیه می شود برای ریکاوری گیاه و بهبود رشد و تولید محصول، یک هفته بعد از مرحله سوم *مقدار ۲ لیتر ارگانامین و ۲ لیتر فروت ست*(روی ۱۰٪ بور ۲تا ۴٪ و مولیبدن ۵٪) را در تانکر "سمپاش" بریزید و آب اضافه کنید و برای *یک هکتار* محلول پاشی نمایید.
________________
⭕ *مقدار آب* لازم بسته به کیفیت سمپاش و *نوع سیستم سمپاشی* می تواند تنظیم شود.
همزمان با محلول پاشی در *غروب*، حتما *آبیاری* انجام شود.
❇️ لازم به ذکر است که یون مس نیز بعدا به عنوان یک کود جذب گیاه شده و متابولیسم و تنفس سلولی گیاه را بهبود می بخشد، باعث افزایش استحکام دیواره سلولی و بهبود مقاومت گیاه می شود و هیچگونه آلودگی زیست محیطی ایجاد نمی نماید. مس در این روش از تمام قسمت های گیاه جذب سیستمیک شده و بیماری را بصورت داخل آوندی همزمان با پاکسازی خارجی درمان می کند.
✅️⭕ این روش بسیار ساده، راحت، در دسترس، مقرون به صرفه، کمک به کاهش میزان سم و حذف سموم متعدد و گران قیمت، رقابتی و موثر است و برای *کنترل و درمان انواع بیماری ها اعم از شانکر، لکه غربالی، لب شتری، فیتیله نارنجی، تنه سرخی، ریشه سرخی، آتشک، لکه سیاه، فوزاریوم، فیتوفترا، گموز، آلترناریا، پوسیدگی های طوقه و ریشه، بوته میری، سفیدک، آب سیاه، اسکب، زنگ و... با این روش کاملا موثر و با دوره کارنس کمتر از ۲۴ ساعت* در انواع محصولات باغی، زراعی و گلخانه ای(دوز ارگانامین ۲ در هزار و اکسی کلرورمس ۲ در هزار و کود ابیاری دوز دو برابر) قابل اجرا می باشد.
✅️ ⭕️برای کنترل بیماری های قارچی هرگز نمی توانید اکسی کلرور مس را در آب به تنهایی حل کنید زیرا *معلق* می ماند و در نهایت ته نشین می شود. اکسی کلرور مس در ارگانامین ۱۰۰ درصد حل می شود و به یک محلول قابل جذب سریع تبدیل می شود. بنابراین اکسی کلرورمس به تنهایی فاقد نتیجه مطلوب خواهد بود.
هدایت شده از دکتر پروین برادران
از *ترکیبات کوپرو اکسی کلراید، نوردکس، کوکسیل و کلات های مس* نیز می توانید استفاده نمایید اما اکسی کلرورمس در دسترس و قیمت مناسب تری دارد.
❌️❌️ *کلیه برندهای ((بردو )) مناسب محلول پاشی و درمان بیماری ها نیستند* و صرفا برای اختلاط با رنگ محافظ تنه و فرچه مالی تنه مناسب هستند. سولفات کلسیم تشکیل شده از آهک تنفس گیاهی را با مشکل مواجه و درصد مس بردو نیز برای درمان کافی نیست. بنابراین از اختلاط انواع بردو با ارگانامین خودداری فرمایید.
❌️ *اُرگانامین تنها آمینواسید چپگرد اختراعی قابل اختلاط با ترکیبات مسی است* و از اختلاط سایر امینواسیدها بشدت بپرهیزید زیرا موجب گیاه سوزی می شوند.
دکتر برادران ۰۹۱۲۷۳۰۷۹۵۴
دکتر مهدوی ۰۹۱۳۱۰۰۹۲۱۰
✅ تولیدکننده فناوری پیشرفته نوظهور آمینواسید چپگرد اُرگانامین و پروتئین هیدرولیزات سراتل شرکت دانش بنیان کوهرنگ
اینستاگرام
@kuhrang_hitech
هدایت شده از محمد پیله فروش
15.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا