#مسافران_نوروزی
#سفر_بی_خطر
💢 آداب سفر در کلام امام صادق(ع)
✅امام صادق(ع):
هر كس هنگام سوار شدن بر مَركَب (وسيله نقليه) سورة مباركة «انا انزلناه» را بخواند سالم و #آمرزيده از آن پياده خواهد شد.
📙 مكارمالاخلاق، ص ٢٤٢
✅امام صادق(ع):
کسي که در سفر هر #شب آيتالکرسي بخواند خود و آنچه به همراه او است سالم و #محفوظ خواهند ماند.
📙 سفينه، ج ١ ص ٦٢٧
✅امام صادق(ع):
هر زمان که اراده #سفر کردي قبلاً و پيش از آن که سوار بر مَرکب (وسيلة نقليه) شوي #صدقه بده خواه کم باشد يا زياد. البته صدقه هر چه بيشتر باشد خواستههايت را #بهتر تأمين ميکند.
📙بحار، ج ٧٦، ص ٢٤٢
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
🌐💠⚜⚜💠🌐
📛 اشتباهِ دردسر ساز
❌❌خانم های بی حجاب، از یک طرف تمایل دارند زیبائی هاشون رو در معرض دیدِ همه مردها قرار بدن.
⭕️🔴و از طرف دیگه، انتظار دارند شوهرشون توجهی به زیبائیهای دیگران نداشته باشه.
🚫🚫متناقض بودن این رفتار، اشتباهِ کارشون رو ثابت میکنه.
🌸👇قرآن کریم، رفتار صحیح رو بیان کرده:
🕋 ...ولایبدین زینتهن إلا لبعولتهن..
(نور ۳۱)
🔹بانوان نمی بایست زیبائی های خویش را به جز شوهر و محارم خویش، به غیر آنان نشان دهند.
🔔🔔 روشنه که با اجرای این دستور، مردها دیگه، متوجه زیبائی های دیگران نمیشن و دیگران رو با همسر خودشون مقایسه نمیکنن
👌👌و فقط دلبسته همسر خودشون میشن.
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
😇😇خوشبختی و سعادت اهل ایمان حتمی است و از حالا تضمینش کرده خداوند
🌸👇باهم ببینیم:
🌐💠⚜⚜💠🌐
🕋قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ
(مومنون/1)
🔹قطعاً مؤمنان رستگار شدند.
⚠️⚠️البته مومنی که اهل نماز و زکات است و عفیف و با حیاست همیشه؛
❌👇نه اهل لغویات است و نه در امانت و عهدش، خیانت میکند!
🕋وَ الَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ
(مومنون/3)
🔹و آنان كه از بيهوده روى گردانند.
😌👇مومن، از نمازش مثل چشمش، حفاظت و پاسداری میکند
🕋وَ الَّذِينَ هُمْ عَلى صَلَواتِهِمْ يُحافِظُونَ
(مومنون/9)
🔹و آنان بر نمازهاى خود مواظبت دارند.
👆👆البته این حفاظت طرفینی است (يُحافِظُونَ)
🔔🔔یعنی به همان میزانی که از نماز محافظت میکنیم، نماز نیز از مرزهای ایمان ما پاسداری میکند در هجوم شیاطین و هوای نفس
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
🌐💠⚜⚜💠🌐
✍رفتنی هستیم ....
👌گاهی لازمه از صفحه آخر شناسنامه مون یه کپی بگیریم بزنیم به دیوار،
🗣🔔 تا یادمون بمونه:
👈❌مرگ برای دیگران نیست❌👉
ما هم یه روزی میمیریم 🙈
🕋كلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ(آیه 57 سوره عنکبوت)
✨هر نفسی طعم مرگ را خواهد چشید
❌اما مرگ، پايان كار نيست👇
💯باید بریم و برای همه کارهایی که کردیم جوابگو باشیم😰
🕋 ثمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ
✨سپس به سوى ما باز گردانده مىشويد.
👇👇👇
✔️بیخودی حرص زدیم سهممان کم نشود😔
✔️ما خدا را با خود، سر دعوا بردیم و قسم ها خوردیم😔
✔️ما به همه بد کردیم 😔
✔️ما به همه بد گفتیم😔
✔️ما حقیقت ها را زیر پا، له کردیم😔
✔️و چقدر حَظ بردیم که زرنگی کردیم😔
🔚 از شما می پرسم ما که را گول زدیم⁉️🙄
#مرگ
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
*⊰❀⊱━⊰﷽⊱━⊰❀⊱*
⬅️قرآن شفای درد ها
💕امیرالمومنین علی علیهالسلام:
✍ شفاى دردهاى خود را از قرآن بجوييد و در سختیها و گرفتاریهايتان، از آن كمك بخواهيد؛ چرا كه در آن، درمان بزرگترين دردهاست و آن، درد كفر و نفاق و انحراف و گمراهى است...
🔵هر كس كه قرآن در روز قيامت، برايش شفاعت كند، شفاعت میشود و هر كس كه قرآن در روز قيامت، از او شكايت كند، محكوم میگردد
📚#خطبه_نهح_البلا_غه_۱۷۶
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
╔═🍃🌹🍃══════╗
@pmsh313
╚════🍃🌹🍃═══╝
🔺️#جامعهکبیره
🔻خردمندان و زیرکان
💠خردمندان در نیکی به والدین و اطرافیان پیشتازند ...
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
🔺️شرح#مناجات_شعبانیه
🔸️((دعای اهل وصال و اهل فراق))
🔸️((دعای عارفانه با مضامین شامخ و محتوای قدسی))
🔻قسمت بیستم
🍎شرح فراز هجدهم
╯
🔵اِلهى اِنَّ مَنْ تَعَرَّفَ بِكَ غَیْرُ مَجْهولٍ وَ مَنْ لاذَ بِكَ غَیْرُ مَخْذُولٍ وَ مَنْ اَقْبَلْتَ عَلَیهِ غَیْرُ مَمْلوكٍ.
🔹️دراین فراز هجدهم از مناجات شعبانیه سه نکته دقیق و پر معنای عرفانی وجود دارد شرح دقیق هریک از این نکات سه گانه می تواند مارا به پیام معنوی این فراز نزدیک نماید.
🔸️یکم-((اهمیت معرفت به ذات باریتعالی))
🔘نکته اول؛ گام اول در تقرب و نزدیک به ذات اقدس الهی معرفت و شناخت نسبت به ذات وصفات حضرت حق است و در آیات و روایات معرفت و شناخت ذات و صفات خداوند جایگاه خاصی دارد از همین رو برخی از ایات و روایات که دلالت بر چنین معرفتی دارند برای فهم این فراز از مناجات در اینجا می اوریم.
۱- 📍در تفسیر آیه شریفه «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ اْلإِنْسَ إِلاّ لِیَعْبُدُونِ؛ جن و انس را نیافریدم مگر برای عبادت خود». (ذاریات: ۵۳) از ابن عباس نقل است که کلمه«لیعبدون» را به «لیعرفون» تفسیر می کرد؛ یعنی: جن و انس را نیافریدم، مگر آنکه مرا بشناسند:شرح گلشن راز، ص۲۵۲.
۲- 📍درحدیثی قدسی، هدف از خلقت، شناخته شدن خداوند، ذکر شده است: ((کُنْتُ کَنْزاً مَخْفیّاً فَاَحْبَبْتَ اَنْ اَعْرَفَ فَخَلَقْتُ الْخَلْقَ لِکَیْ اُعْرَفَ؛ گنجی پنهان بودم، پس دوست داشتم شناخته شوم، پس آفرینش نمودم تا مرابشناسند: مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج ۸۴، ص ۱۹۹ ))
۳- 📍امام صادق روایت می کند امام حسین علیه السلام به اصحابش فرمود:
أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ اللَّهَ جَلَّ ذِکْرُهُ مَا خَلَقَ الْعِبَادَ إِلَّا لِیَعْرِفُوهُ فَإِذَا عَرَفُوهُ عَبَدُوهُ فَإِذَا عَبَدُوهُ اسْتَغْنَوْا بِعِبَادَتِهِ عَنْ عِبَادَهًْ مَنْ سِوَاهُ فَقَالَ لَهُ رَجُلٌ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ بِأَبِی أَنْتَ وَ أُمِّی فَمَا مَعْرِفَهًْ اللَّهِ قَالَ مَعْرِفَهًْ أَهْلِ کُلِّ زَمَانٍ إِمَامَهُمُ الَّذِی یَجِبُ عَلَیْهِمْ طَاعَتُه.: اصحاب من! خداوند مردم را آفرید تا او را بشناسند وقتی شناختند او را میپرستند، وقتی او را پرستیدند از پرستش دیگران دست میکشند. مردی عرض کرد: «ای پسر رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، پدر و مادرم فدایت! معنی معرفت خدا چیست»؟ حضرت فرمود: «اهل هر زمانی، معرفت و شناخت امام زمان خودشان است که اطاعتش بر آنها واجب میباشد:علل الشرایع، ج۱، ص۹
۴- 📍سالار شهیدان، حسین بن علی علیه السلام نیز در دعای دلنشین عرفه، آنجا که از جام طهور معرفت می نوشد، از حلاوت معرفت و ابزاری که موجب معرفت نسبت به مقام پروردگار می شود، این گونه یاد می کند: ((اِلهی عَلِمْتُ بِاخْتِلافِ الآثارِ وَ تَنَقُلاتِ الْاَطْوارِ اَنَّ مُرادَکَ مِنّی اَنْ تَتَعَرَّفَ اِلَیَّ فیکُلِّ شَیْ ءٍ حَتّی لا اَجْهَلَکَ فی شَی ءٍ. . . اَنْتَ الَّذی لا اِلهَ غَیرُکَ تَعَرَّفْتَ لِکُلِّ شَی ءٍفَما جَهِلَکَ شَی ءٌ وَ اَنْتَ الَّذی تَعَرَّفْتَ اِلَیَّ فی کُلِّ شَی ءٌ فَرَاَیْتُکَ ظاهِراً فی کُلِّشَی ءٍ وَ اَنْتَ الظّاهِرُ لِکُلِّ شَی ءٍ. معبود من! از گوناگونی آثار و از تحولات جهان هستی، دانستم که غرض تو ازآفرینشم آن است که تو خود را در هر چیز به من شناسایی کنی تا در هیچ چیزنسبت به مقام تو جاهل نباشم. . . تویی آن خدایی که معبودی جز تو نیست، خود را در هر چیز، معروف و مشهور ساختی، تا آنجا که موجودی، ازمعرفتت جاهل نمی باشد و تویی آنکه در هر چیزی، خودت را به من شناساندی، پس من در هر چیز، آشکارا تو را دیدم و تویی که در هر چیز، پیدایی.))
🍎دوم-((اهل معرفت گمنام نخواهند بود))
🔘نکته دوم ازآثار وبرکات معرفت به ذات وصفات حضرت باریتعالی خارج شدن ازگمنامی است، چراکه صاحب نام وشهرت شدن دراین دنیا ابدی نیست بلکه فانی و زوال پذیر است وپس ازمدتی ازصفحه ذهن انسانها وقلب تاریخ پاک می شود، ولی معرفت به خدا موجب می شودکه انسان نه تنهادر پیشگاه خدا شناخته شود وعزیزگردد بلکه درعالم معنا وقدس ودرنزد اسمانیان نیز شهره وبزرگ شود، ازهمین روست که رسول الله (ص) فرمودالله فرمودند:(( کُونُوا یَنابیعَ الْحِکْمَةِ، مَصابیحَ الْهُدی، اَحْلاسَ الْبُیُوتِ، تُعْرَفُونَ فی اَهْلِ السَّماء وَتُخْفَونَ فی اَهْلِ الْاَرضَ:( سفینة البحار،ج۲،ص۸۹۹ ) :همانند چشمه های جوشان حکمت و چراغ های هدایت، و بی نام چون گلیم افتاده در خانه ها باشید؛ در نزد اهل آسمان ها معروف و مشهور باشید و در نزداهل زمین پنهان و گمنام.)) امام علی علیه السلام دراین فراز اینگونه مناجات می نماید:((اِلهى اِنَّ مَنْ تَعَرَّفَ بِكَ غَیْرُ مَجْهولٍ.:معبود من! آنكه تو را بشناسد، ناشناخته نخواهد ماند و هر كس به تو پناه آورد، به یقین خوار و بى مقدار نخواهد گشت و هر كه را تو به وى رو نمایى، به آقایى رسید)).
❀@pmsh313❀
🍁سوم- پناه بردن به خدا در شدائد
جای هیج شک وتردید نیست دنیایی که ما در ان زندگی می کنیم آمیخته از ازشکست وپیروزی، ازرنج ومهن، وپر از شدائد ومشکلات، وفشار های روحی وروانی است تاجایی که انسان های بزرگ گاهی ازاوقات آنچنان کم می آورند که همانند کودکی می شوند به دنبال مادری می گردند تا به دامن وی پناه ببرند، آدمی که درچنین موقعیت خطرناک گرفته اگر به خدای مهربان وبه سمت رحمت واسعه اش پناه ببرد نه تنها از آرامش روحی وروانی بر خوردار می شود، بلکه اگر مصلحت وحکمت الهی باشد مشکلات پیش رو نیز حل می شود وانسان دراوج ذلت قرار گرفته به سیادت واقایی می رسد.
⚡راز و سر اینکه این پناهندگی به سیادت، کرامت منتهی می شود آنست که حق تعالی مظهر همه سیادت ها وعزت طلبی ها می باشد چراکه خود درقرآن کریم فرموده است:((«مَنْ كانَ یُریدُ الْعِزَّةَ فَلِلّهِ الْعِزَّةُ جَمیعًا؛ آنكه بهدنبال عزت است، بداند كه گتمامى عزتها نزد خداوند است.(فاطر/۱۰))
ازهمین روست که یكى از صحابه امیرالمؤمنین على علیه السلام به نام نوف مى گوید: آن حضرت را دیدم كه از مردم كناره گرفته و به شتاب به سمت صحرا می رود. گفتم: مولاى من! قصدكجا دارید؟ فرمود: اى نوف، مرا رها كن، خواستهها و نیازمندىهایم مرا به سوىمحبوبم كشانده است. گفتم: مولایم آرزوهاى شما چیست؟ فرمود: خداوندى كه موردامید و آرزوى من است مىداند، ديگر نيازى به آشكار نمودن براى غير نیست.
پس گفتم: یا امیرالمؤمنین! من بر خود مىترسم از حرص ورزى به دنیا وچشم طمع دوختن به زرق و برقهاى دنیا، و اینكه از تحصیل سعادت جاوید، بازبمانم. حضرت فرمود: چرا به حفظ كننده ترسناكان و پناه عارفان، پناهنده نمىشوى. به خداوند بلند مرتبه و بزرگ، پناه بر و به او رو آور با عزمى محكم وقصدى جدى كه به آرزویت به فضل نیكوى او خواهى رسیدبحارالانوار، ج ۱۹، كتاب الدعا))
و چون کسی که پناه به خدا می آورد ازهرگونه خذلان وخواری خارج می شدو وسیادت می رسد امام علی علیه السلام در مناجات خود در دعای صباح می فرمایند:((اِلهى اَنْ خَذَلَنى نَصْرُكَ عِندَ مُحارَبَةِ النَّفْسِ وَ الشَّیطانِ فَقَد وَكَلَنى خِذْلانُكَ اَلىحَیْثُ النَّصَبِ وَ الْحِرْمانِ :معبود من! اگر هنگام جهاد با نفس و شیطان، یاریم نمىكردى و به خودم وا مى گذاشتى، خذلان و خوارى تو كارم را به سختى و ناامید مى كشانید.))
به همین دلیل دراین فراز از مناجات شعبانیه اینگونه باخدایش نجوا می کند:((( وَ مَنْ لاذَ بِکَ غَیْرُ مَخْذُولٍ وَ مَنْ اَقْبَلْتَ عَلَیهِ غَیْرُ مَمْلوكٍ: و هر کس به تو پناه آورد، به یقین خوار و بی مقدار نخواهد گشت و هر که را تو به وی رو نمایی، به آقایی رسید.
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━
🌟﷽🌟
💎#پیام_معنوی_شبانه✨((۹۶۰))
📕#هفته_صحیفه_سجادیه(۳۳)
📗#صحیفه_خوانی (۲۲۶)
📖دعای چهل و دو صحیفه سجادیه (۴۲)
🕯«دعا هنگام#ختم_قرآن »
👈قسمت_ک
🌧...خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و خلأ و شکاف تنگدستی و نداری ما را به وسیلۀ قرآن، جبران فرما؛ و به سبب قرآن، زندگی فراخ و گسترده و فراوانی ارزاق را به سوی ما روان گردان؛ و ما را در سایۀ قرآن، از خصلتهای ناپسند و پستیهای اخلاقی دور کن؛ و به وسیلۀ قرآن، از ورطۀ منجلاب کفر و انگیزههای نفاق حفظ فرما؛ تا قرآن در روز قیامت راهبر و راهنمای ما به سوی خشنودیات و بهشتهایت باشد و در این جهان از خشمت و تجاوز از حدودت بازمان دارد؛ و برای ما در پیشگاهت، در حلال دانستن حلالش و حرام دانستن حرامش،#شاهد و گواه باشد.
♻...اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ اجْبُرْ بِالْقُرْآنِ خَلَّتَنَا مِنْ عَدَمِ الْإِمْلَاقِ وَ سُقْ إِلَيْنَا بِهِ رَغَدَ الْعَيْشِ وَ خِصْبَ سَعَةِ الْأَرْزَاقِ وَ جَنِّبْنَا بِهِ الضَّرَائِبَ الْمَذْمُومَةَ وَ مَدَانِيَ الْأَخْلَاقِ وَ اعْصِمْنَا بِهِ مِنْ هُوَّةِ الْكُفْرِ وَ دَوَاعِي النِّفَاقِ حَتَّى يَكُونَ لَنَا فِي الْقِيَامَةِ إِلَى رِضْوَانِكَ وَ جِنَانِكَ قَائِداً وَ لَنَا فِي الدُّنْيَا عَنْ سُخْطِكَ وَ تَعَدِّي حُدُودِكَ ذَائدا وَ لما عندك بتحليل حلاله و تحريم حرامه شاهدا...
☀️#صحیفه_سجادیه#دعا_۴۲
✨🔮#اللهـم_عجل_لولـیڪ_الـفـرج🔮✨
🌓#شبتون_در_پناه_مهربان_خدا🌗
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
🌐💠⚜⚜💠🌐
🔻حضرت زینب، کوهِ صبر🔻
👌 هر وقت نام حضرت زینب سلام الله علیها را میشنویم، مفاهیمی مثل
#صبر، #صبوری، #استقامت و... در ذهن ما تداعی میشود.
⇦ اصلاً یکی از القاب حضرت زینب،
«جَبَلُ الصَّبر» است.
👈 یعنی کوهِ صبر🏔
✅️ هر وقت قرآن میخوانیم، و به آیاتی میرسیم که دربارهی #صبر و #صابران صحبت میکند، یادمان باشد که یکی از مصادیق کاملِ این آیات، حضرت زینب سلام الله علیها است.
مثلاً این آیه:👇
🕋 إِنَّ الَّذِینَ قٰالُوا رَبُّنَا اللّٰهُ ثُمَّ اسْتَقٰامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلاٰئِکَةُ أَلاّٰ تَخٰافُوا وَ لاٰ تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ.
📖 سوره فصلت، آیه ۳۰
💢 همانا کسانی که گفتند:
«پروردگار ما خداست»
💢 و بر این عقیده صبر کردند، و استقامت ورزیدند...
💢 فرشتگان همواره بر آنان نازل میشوند، و میگویند:
«هرگز نترسید و اندوهگین نباشید
بشارت باد بر شما، بهشتی که همواره به آن وعده داده میشدید.»
🌴«تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلاٰئِکَةُ»...
👈 یعنی انسان در اثرِ #ایمان و #صبر، کارش به جایی میرسد که فرشتگان الهی رو به سمت خودش میکشاند.
✔ وقتی عصر عاشورا، زینب کبری بدن قطعه قطعه شدهی برادرش را روی دست گرفت و فرمود:
«رَبَّنا تَقَبَّل مِنّا هذَا القَليل»...
«خدایا! اين قليل را از ما قبول كن»
فقط خدا میداند که در آن صحنهی حسّاس، چقدر ملائکه بر زینبکبری نازل شدند...
و از صبر زینبکبری تعجّب کردند...
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
⚠️ #تـــݪنگـــرامـــروز
🔔 دو چیز ناپایدار
✅ امام علی علیه السلام:
بنده را سزاوار نیست که به دو چیر پشت گرم باشد: تندرستی و دارائی
زیرا در همان حالی که او را تندرست میبینی ناگهان بیمار گردد، و در همان حالی که او را دارا و توانگر میبینی به ناگاه درویش و بیچیز شود.
📙حکمت ۴۲۶ نهج البلاغه
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
☀️ #حدیث_روز
✅ امام على عليه السلام:
آيا كسى هست كه پيش از فرا رسيدن مرگش، از خواب بيدار شود؟
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
💙🍃🦋
🍃🍁
🦋
🌟@pmsh313
✨﷽✨
📿 نماز پنجشنبه های ماه شعبان:
✨در هر پنجشنبه این ماه دو رکعت نماز بجا آورد، در هر رکعت پس از سوره «حمد» صد مرتبه سور «قل هو اللّه احد» خوانده و بعد از سلام نماز صد مرتبه صلوات بفرستد، تا حق تعالی هر حاجتی که در دین و دنیا دارد روا کند.
📚 مفاتیح الجنان، اعمال ماه شعبان
☀️#نسخه_های_معنوی
https://eitaa.com/joinchat/1916796973Cdd1c037702
🦋
🍃🍁
💙🍃🦋
🔺️شرح#مناجات_شعبانیه
🔸️((دعای اهل وصال و اهل فراق))
🔸️((دعای عارفانه با مضامین شامخ و محتوای قدسی))
🔻قسمت بیست و یکم
🍎شرح فراز نوزدهم
🔹️اِلهی اِنَّ مَن اِنْتَهَجَ بِکْ لَمُسْتَنیرٌ وَ اِنَّ مَنْ اِعْتَصَمَ بِکَ لَمُسْتَجیرٌ وَ قَدْ لُذتُ بِکَ یا اِلهی فَلا تُخَیِّبْ ظَنّی مِنْ رَحْمَتِکَ وَ لا تَحْجُبْنی عَن رَأفَتِک، اِلهی اَقِمنی فی اَهلِ وِلایَتِکَ مُقامَ مَن رَجَا الزَّیادَةَ مِنْ مَحَبَّتِکَ
🔸️دراین فراز نوزدهم از مناجات شعبانیه امام علی علیه السلام سه تقاضای معنوی وعرفان رادرضمن مناجات با باریتعالی از پییشگاه ربوبیت درخواست و مسلئت می کند؛
۱- 🍎نورانیت دل و روح
🍁نخستین تقاضای امام العارفین علی علیه السلام از پییشگاه ذات ربوبیت ((نورانیت)) است، راز و سر چنین درخواستی ازحق تعالی به این دلیل است:
🔺️اولا؛ ذات اقدس الهی نه تنها#نور است بلکه نوری است همه تاریکی ها را می زداید، ظلمات و هرنوع تاریکی را نیز به نور تبدیل می کند از همین رو قرآن کریم حق تعالی را اینگونه توصیف می کند: ((اللّهُ نُورُ السَّماواتِ وَ اْلأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکاةٍ فیها مِصْباحٌ الْمِصْباحُ فی زُجاجَةٍالزُّجاجَةُ کَأَنَّها کَوْکَبٌ دُرِّیُّ یُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبارَکَةٍ زَیْتُونَةٍ لا شَرْقِیَّةٍ وَ لا غَرْبِیَّةٍیَکادُ زَیْتُها یُضیءُ وَ لَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نارٌ نُورٌ عَلی نُورٍ یَهْدِی اللّهُ لِنُورِهِ مَنْ یَشاءُ وَیَضْرِبُ اللّهُ اْلأَمْثالَ لِلنّاسِ وَ اللّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلیمٌ. (نور: ۳۵) خداوند، نور آسمان ها و زمین است، مَثَل نور خدا همانند چراغدانی است که در آن چراغی پر فروغ باشد، آن چراغ در حبابی قرار گیرد، حبابی شفاف ودرخشنده همچون یک ستاره فروزان، این چراغ با روغنی افروخته می شودکه از درخت پربرکت زیتونی گرفته شده که نه شرقی است و نه غربی، روغنش آن چنان صاف و خالص است که نزدیک است بدون تماس باآتش، شعله ور شود، نوری است برفراز نوری، و خدا هر کس را بخواهد بهنور خود هدایت می کند، و خدا برای مردم مثل ها می زند، و خداوند به هرچیزی دانا است.))
🔺️ثانیا؛ راهکار درکسب نورانیت از انوارالهی آراسته شدن به صفات الهی است، و این آراستگی که قلب را از تاریکی و ظلمات عبور می دهد و به نورانیت روح و جان آدمی منتهی می شود بستگی به تقوای درونی شخص دارد، چرا که قرآن پس از توصیف حق تعالی به نور و اینکه ((یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ وَ آمِنُوا بِرَسُولِهِ یُوءْتِکُمْ کِفْلَیْنِ مِنْ رَحْمَتِهِ وَ یَجْعَلْلَکُمْ نُورًا تَمْشُونَ بِهِ وَ یَغْفِرْ لَکُمْ وَ اللّهُ غَفُورٌ رَحیمٌ. (حدید: ۲۸):ای کسانی که ایمان آورده اید! تقوای الهی پیشه کنید و به رسولش ایمان آورید تا رحمت فراوانی به شما بخشد و برای شما نوری قرار دهد که با آنراه بروید و گناهان شما را ببخشد و خداوند آمرزنده و مهربان است.))
بنابر این چون خدا وند متعال نور آسمان و زمین است خود نور، و نور آفرین است، پس هرکسی به دنبال کسب نورانیت روح و روان خویش است بایست آن را از خدا مطالبه کند تا نورانی گردد چراکه: ((وَ مَنْ لَمْ یَجْعَلِ اللّهُ لَهُ نُورًا فَما لَهُ مِنْ نُورٍ.(نور: ۴۰):آنکه خداوند، برایش نوری قرار ندهد، برای او نوری نخواهد بود))
⚡از همین روست امام علی علیه السلام دراین فراز از مناجات شعبانیه نورانیت را ازحق تعالی در خواست نموده و می فرماید: (اِلهی اِنَّ مَن اِنْتَهَجَ بِکْ لَمُسْتَنیرٌ: معبود من! هر که به بارگاه تو راه یافت، روشن و نورانی شد)
۲- 🍎حسن ظن وسوء ظن به حق تعالی
🔸️بر پایه آموزه های وحیانی ((حسن ظن)) و ((سوءظن)) به خداوند حد فاصل بین قرب و بعد به حق تعالی، و مرزی بین رسیدن به سعادت و شقاوت است، و هر آنکه از حسن ظن به خدا بر خورداراست مقرب حق تعالی شده و ازبرکات فراوانی بهره مند و و هر آن کس به سوءظن به خداوند گرفتار است نه تنها از برکات الهی محروم می شود بلکه مورد غضب و لعن حق تعالی قرار می گیرد از همین روست قرآن کریم درباره سرنوشت کفار که سوءظن بخدا دارند می فرماید: (( وَیُعَذِّبَ الْمُنافِقینَ وَالْمُنافِقاتِ وَالْمُشْرِکینَ وَالْمُشْرِکاتِ الظّانِّینَ بِاللّهِ ظَنَّ السَّوْءِ عَلَیْهِ مْدائِرَةُ السَّوْءِ وَ غَضِبَ اللّهُ عَلَیْهِمْ وَ لَعَنَهُمْ وَ أَعَدَّ لَهُمْ جَهَنَّمَ وَ ساءَتْ مَصیرًا. (فتح: ۶): و تا مردان و زنان منافق و مردان و زنان مشرک را که به خدا گمان بد می برند، عذاب کند، بر آنها باد، بدِ زمانه، خدا بر ایشان خشم نموده و لعنشان کرده است و جهنم را برای آنها مهیا ساخته است و چه بد سرانجامی است.))
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
⚡پیامبر خوبی ها که خود از برکات حسن ظن الهی برخوردار بوده و ان را تجربه نموده است در مقام بیان برکات حسن ظن به خدا می فرماید: (( وَ الَّذی لا اِلهَ اِلاّ هُو، لا یَحْسُنُ ظَنُّ عَبْدٍ مُؤمِنٍ بِاللّه اِلاّ کانَ اللّه عِندَ ظَنِّ عَبدِهِ الْمُؤمِنِ، لِاَنَّ اللّه کَریمٌ بِیَدِهِ الْخَیراتُ یَسْتَحْیی اَن یَکُونَ عَبْدَهُ الْمُؤمِن فَاَحْسِنُوا بِاللّه الظَّنَّ وَ ارْغَبُوالیه: (بحار، ج۶۷، ص۲۶۶): سوگند به خدایی که جز او خدایی نیست، هیچ بنده مؤمنی به خدا گمان نیک نبرد، مگر اینکه خداوند مطابق با گمان او عمل کند، زیرا خداوند، کریم است و همه خوبی ها به دست اوست، و شرم دارد از اینکه بنده مؤمنش به اوگمان نیک برد و اوخلاف گمان وامید بنده رفتار نماید. پس به خدا گمان نیک برده و بدو روی آورید. به دلیل برکاتی که حسن ظن به حق تعالی به دنبال دارد امام العارفین در این فراز نوزدهم اینگونه با خدایش مناجات می کند: ((وَ اِنَّ مَنْ اِعْتَصَمَ بِکَ لَمُسْتَجیرٌ وَقَدْ لُذتُ بِکَ یاالهی فَلا تُخَیِّبْ ظَنّی مِنْ رَحْمَتِکَ وَ لا تَحْجُبْنی عَن رَأفَتِک: و هر که به توپناه آورد پناه یافت و من به درگاه تو، پناه آوردم، پس ای خدا، حسن ظن مرابه رحمتت تبدیل به ناامیدی مفرما. و از فروغ رأفت خود محجوبم مفرما.))
۳- 🍎افزایش محبت ودوستی خدا
🍁هر چند آدمی به صورت فطری میل به خوبی وکمالات دارد و چون خداوند ((مستجمع همه کمالات)) است، دوستش می دارد ولی به این مقدار از محبت قانع نیست و می خواهد این فزونی پیدا کند و در تمام وجودش شعله ور گردد و تبدیل به عشق شود به گونه ای که محبت دیگران فقط در راستای محبت به او محبت داشته باشد، چرا که اگر محبت به این درجه برسد همه اعمال و رفتار ظاهر و باطن چنین عبد عاشقی رنگ و صفات الهی بخودش می گیرد، از همین رو آنچه در مناجات اهل بیت علیهم السلام موج می زند همین فزونی محبت حق است، چنانچه در مناجات نهم از مناجات های خمسة عشر، آمده است:
🔘((اَلهی مَنْ ذَا الَّذی ذاقَ حَلاوَةَ مَحَبَّتِکَ فَرامَ مِنْکَ بَدَلاً. . . اِلهی فَاجْعَلْنا مِمَّن اِصْطَفَیْتَهُ لِقُرْبِک وَ وِلایَتِک وَ اَخْلَصَتْهُ لِوُدِّکَ وَ مَحَبَّتِکَ. . . یا غایَةَ آمالِ الْمُحِبّینَ اَسْئَلُکَ حُبَّکَ وَ حُبَّ مَنْ یُحِبُّکَ وَ حُبَّ کُلِّ عَمَلٍ یُوصِلُنی اِلی قُربِکَ وَ اَنْ تَجعَلَ حُبّی اِیّاکَ قائِداً اِلی رِضْوانِک. معبود من! آن کیست که شیرینی محبتت را چشید و جز تو کسی را خواست. . . معبود من! ما را از آنانی قرار ده که برای مقام قرب و دوستی خود برگزیده ای و او را برای محبت به خودت خالص نموده ای. ای منتهای آرزوی محبین ازتو درخواست می کنم محبت نسبت به تو را و محبت به آنکه تو را دوست دارد و محبت هر عملی که مرا به مقام قربت برساند، و اینکه محبت مرا منجربه وصول به مقام خشنودی خویش سازی.))
🔹️همچنین در دعای ابوحمزه ثمالی، امام سجاد علیه السلام این چنین مناجات می کند: «اَللّهُمَ امْلَأ قَلبی حُبّاً لَکَ وَ خَشیَةً مِنکَ وَ تَصْدیقاً لَکَ وَ اِیماناً :بِکَ؛ پروردگارا! قلب مرا ازمحبت خود و همچنین خشیت از تو و تصدیق و ایمان به تو مملو ساز.
به دلیل نقش پر رنگ وکلیدی که فزونی محبت به خدا در چگونگی تقرب آدمی به حضرت دوست دارد امام العارفین علی علیه السلام دراین فراز اینگونه مناجات می کنند:((اِلهی اَقِمنی فی اَهلِ وِلایَتِکَ مُقامَ مَن رَجَا الزَّیادَةَ مِنْ مَحَبَّتِکَ: معبود من! مرا در میان اولیایت، مقام آن کس را بخش که همواره به امید زیادشدن محبت به توست)).
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
🍎#هشدار_از_پشت_کردن_نعمتها
💕امیرالمومنین علی علیهالسلام:
💥احْذَرُوا نِفَارَ النِّعَمِ، فَمَا كُلُّ شَارِدٍ بِمَرْدُودٍ.
🌓از فرار نعمت ها بپرهيزيد، زيرا هر گريخته اى باز نمى گردد.
📘#حکمت_نهج_البلا_غه_۲۴۶
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
╔═🍃🌹🍃══════╗
@pmsh313
╚════🍃🌹🍃═══╝