🔺️تحلیل#پیامهای_قرآنی در ماه مبارک رمضان
🔻قسمت دهم
🍁هرچند سیر سلوک، تهذیب و تزکیه نفس و همچنین تامل و درنگ در پیام های قرآنی زمان خاصی ندارد و انسان بایست پیوسته در حال مراقبه، تهذیب و تزکیه نفس، و در حال تامل پیرامون پیام آیات قرآنی باشد، ولی از آنجایی که ماه رمضان در همان حال که ((ماه ضیافت الله)) است، ماه ((ربیع القران)) و نزول دفعی حقیقت ملکوتی قرآن، بر قلب پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه وآله است، از این فرصت نورانی و استتنایی استفاده کرده به تحلیل و تفسیر پیام و موضوع قرآنی که جنبه عرفانی، تربیتی، اجتماعی، سیاسی، داشته و از موضوعات روز جامعه است می پردازیم:
🔹️پیام سوم قرآنی: ذکر خداوند متعال
🔸️ذکر الهی یکی از پیام ها و درس های عرفانی و اخلاقی است که نه تنها دویست مرتبه در قرآن آمده است بلکه سفارش مؤکد بر انجام و مراقب از آن گردید، از همین رو و در آیه (۴۱) سوره آل عمران خطاب به حضرت زکریا می فرماید :((۰۰وَ اذْكُرْ رَبَّكَ كَثِيراً وَ سَبِّحْ بِالْعَشِيِّ وَ الْإِبْكارِ:پروردگار خود را (به شكرانهى اين نعمت) بسيار ياد كن و هنگام شب و صبح او را تسبيح گوى.))وهمچنین در ایه (۲۰۵)اعراف می فرماید((اذْكُرْ رَبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَ خِيفَةً وَ دُونَ الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَ الْآصالِ وَ لا تَكُنْ مِنَ الْغافِلِينَ :وپرورد گارت را از روى خوف وتضرّع، آهسته و آرام در دل خود و در هر صبح و شام ياد كن وازغافلان مباش))ونیزدرایه( ۴۱)
سوره احزاب آمده است(( يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثِيراً:اى كسانى كه ايمان آوردهايد! خدا را بسيار ياد كنيد.))
🔵برای اینکه نسبت به این دستور العملی قرآنی شناخت ومعرفت لازم پیدا کنیم تا بکار ببندیم بیان چند نکته لازم است:
۲-🍎مراتب تلاوت و قرائت قرآن
🍏تلاوت و قرائت قرآن می تواند در چهار مرتبه انجام بگیرد و هر کس درهر مرتبه وپله ای از تلاوت قرار بگیرد ازنظر معنوی و سلوک قلبی به همان اندازه و مرتبه انس وارتباط با قرآن برقرار می کند وبه همان مرتبه ازا جر اخروی سهم می برد.
🍓مرتبه اول: این است قاری خودش را دربرابر کتابی ببیند که ۱۱۴ سوره و شش هزار و دویست سی وشش آیه دارد ونیز وحی الهی است تصور دیگری ندارد وباهمین قصد قرآن را تلاوت می کند.
🍓مرتبه دوم: تلاوت این است که قاری حجاب مکانی و زمانی را کنار بزند و انچنان ترقی پیدا کند، آیات را به گونهای تلاوت نماید مثل اینکه رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم برایش می خواند
🍓مرتبه سوم: از تلاوت قرآن به این است قاری به گونه ای قران را تلاوت نماید مثل این که می بیند جبرئیل ایات قران را بر پیامبرنازل می کند.
🍓مرتبه چهارم این است قاری و تلاوت کننده به گونه ای قرآن را تلاوت کند مثل این که قرآن برخوردش نازل می شود که برترین والاترین مرتبه از ارتباط باقر آن همین مرتبه است ازهمین روست که امام سجاد علیه السلام فرمود: ((علیک بالقُرآنِ ، فإنَّ اللّه َ خَلـقَ الجَنّـةَ ... و جَعلَ دَرَجاتِها على قَدْرِ آياتِ القُرآنِ ، فمَن قَرأَ القُرآنَ قالَ لَهُ : إقْرَأْ و ارْقَ ، و مَن دَخـلَ مِنهُمُ الجَنّةَ لَم يَكُنْ في الجَنّةِ أعلى دَرَجـةً مِنهُ ما خـلا النَّبِيّونَ و الصِّدِّيقـونَ: بر تو باد قرآن؛ زيرا خداوند بهشت را آفريد ... و درجات آن را به اندازه آيات قرآن قرار داد. پس هر كه قرآن بخواند، قرآن به او مى گويد: بخوان و بالا رو. و هر كس از اين افراد وارد بهشت شود در آن جا كسى بلند مرتبه تر از او نخواهد بود مگر پيامبران و صدّيقان.: بحار، ج ۳۹،ص۱۳۲))
۳- 🍎تدبر گام دوم انس با قران
🍏هرچند در ایات و روایات ((تلاوت قرآن)) از اهمیت ویژه ای برخوردار است،و گام نخست انس وارتباط باقران می باشد ولی انچه که بیش از تلاوت، ازنظر قرآن وروایات اهميت دارد((تدبر)) درایات قرآن به هنگام تلاوت است که زمینه ارتباط باجان وروح قرآن را فراهم می کند ازهمین رو درایه(۲۹ ) سوره(ص) آمده است:
((كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَاب: قرآن کتاب بابرکتی است که آن را به سوی تو (ای پیامبر) فرستادیم تا (مردم) در آیات آن تدبّر کنند و برای خردمندان تذکّر است.)) همچنین
در ایه(۲۴) سوره مائده آمده است:
((أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَىٰ قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا:آیا در قرآن تدبر نمی کنند یا بر قلب آنها قفل است؟)) را ز حکمت تدبر درایات قرآن دراین است که قرآن درچهار سطح قرار دارد و هرکس به تناسب استعداد وظرفیت خودش می تواند آن سطح را فهم کرده پیام آن مرتبه را دریافت نماید و در متن زندگیش راه دهد از همین روست امام سجاد(ع) می فرماید:((قران در چهار سطح قرار دارد که شامل عبارت، اشاره، لطایف و حقایق است. عبارت آن برای عوام، اشارت آن برای خواص، لطایف آن برای اولیا و حقایقش برای انبیاست: کتاب الله عز وجل على أربعة أشیاء: على العبارة، والإشارة، واللطائف، والحقائق. فالعبارة للعوام، والإشارة للخواص، واللطائف للأولیاء، والحقایق للانبیاء: بحار،ج ۹۲ ص ۹۶۶)
🌙#ماه_مبارک_رمضان۱۴۴۳
🍁#ماهِ_مهمانیِ_خدا
☀️#رمضان_المبارک
🏷 #بهار_قرآن
┏━💠💠🆔💠💠━┓
⭐ @pmsh313⭐
┗━💠💠🆔💠💠━
🔵#ویژگى_هاى_ارزشمند_اسلام
💕امیرالمومنین علی علیهالسلام:
☀️وَ آیَةً لِمَنْ تَوَسَّمَ، وَ تَبْصِرَةً لِمَنْ عَزَمَ، وَ عِبْرَةً لِمَنِ اتَّعَظَ
💌اسلام نشانه اى است براى آن کس که جستجوگر و تیزبین باشد، و مایه بصیرت است براى آن کس که عزم بر درک حقیقت دارد، و درس عبرتى است براى آن کس که اندرز پذیرد».
📚#من_نهج_البلاغه_میخوانم
📘#خطبه_نهج_البلا_غه_۱۰۶
┏━💠💠🆔💠💠━┓
⭐ @pmsh313⭐
┗━💠💠🆔💠💠━
🍏#احکام
🍎#حکم_روزه
🔺️حکم افطار روزه به علت ضعف در درس خواندن و امتحانات
🔻ضعف غیر قابل تحمل مجوز افطار روزه دارد
🌙#ماه_مبارک_رمضان۱۴۴۳
🍁#ماهِ_مهمانیِ_خدا
☀️#رمضان_المبارک
🏷 #بهار_قرآن
┏━💠💠🆔💠💠━┓
⭐ @pmsh313⭐
┗━💠💠🆔💠💠━
📩 راهگشایی ذکر الهی
🔻 حضرت آیتالله خامنهای: شما ذکر خدا بگویید، خدای متعال هم بر شما صلوات میفرستد، به شما درود میگوید؛ هم خود ذات اقدس الهی، هم ملائکهی او به شما مؤمنین درود میگویند. و بدانیم که ذکر و یاد خدا راهنما، راهگشا و دستگیر است، میتواند ما را قادر بر گرهگشایی کند؛ گره زیاد داریم و دست قدرت و پنجهی تواناییِ خود ما انسانها است که باید این گرهها را باز کند امّا این توانایی را خدا به ما میدهد. ۱۳۹۵/۰۲/۰۸
🍎#ماه_مبارک_رمضان۱۴۴۳
🍁#ماهِ_مهمانیِ_خدا
☀️#رمضان_المبارک
🏷 #بهار_قرآن
┏━💠💠🆔💠💠━┓
⭐ @pmsh313⭐
┗━💠💠🆔💠💠━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔁#زندگی_پس_از_زندگی
❌🎥 روایت صادقانه تجربه گر مرگ از نقش کلیدی نماز در اعمال
🔺️حتما ببینید
🔹«زندگی پس از زندگی» روایت افرادی که در تجربه ی مرگ تقریبی ، از کالبد جسم خارج شدند و عالم برزخ را درک کردند و بازگشتند
💢«زندگی پس از زندگی» در ایام ماه مبارک از شنبه تا جمعه ساعت 18:30 پخش و ساعت 23:30 و ۱۲ روز بعد از شبکه چهار بازپخش می شود
🔹️فیلم کامل: http://yun.ir/zot3x7
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯
🌟﷽🌟
💎#پیام_معنوی_شبانه✨((۹۸۳))
📜📜📜📜🌿🌹یا ؏ــلے🌹🌿📜📜📜📜
☘#هفته_نهج_البلاغه(۳۳)
🍎#نهج_البلاغه_خوانی(۲۲۸)
🍀#خطبه_ها(۱۰۶)
🕊قسمت_ب
⬅دعا برای پيامبر اعظم(صلی الله علیه و آله وسلم)
📜📜📜📜🌿🌹یا ؏ــلے🌹🌿📜📜📜📜
♦️ "تا آنکه خداوند با دست پيامبر(صلی الله علیه و آله) شعله ای از#نور برای طالبان آن برافروخت و بر سر راه گمشدگان چراغی پرفروغ قرار داد. خداوندا! پيامبر(صلی الله علیه و آله)،#امين و مورد اطمينان و گواهِ#روز_قيامت است، نعمتی است که برانگيخته و رحمتی است که به حق فرستاده ای. خداوندا! بهره فراوانی از#عدل خود به او اختصاص ده و از#احسان و کرم خود فراوان به او ببخش. خدايا! بنای دين او را از آنچه ديگران برآورده اند عالی تر قرار ده. او را بر سر خان کرمت گرامی تر دار و بر شرافت مقام او در نزد خود بيفزا و وسيله تقرّب خويش را به او#عنايت فرما و بلندی مقام و فضيلت او را بی مانند گردان و ما را از#ياران او محشور فرما، چنانکه نه زيانکار باشيم و نه پشيمان، نه دور از راه حق باشيم و نه شکننده پيمان، نه گمراه باشيم و نه گمراه کننده بندگان، نه فريب هوای نفس خوريم و نه وسوسه شيطان...
(به نقل مرحوم سید رضی می گويم: اين کلمات در خطبه ۷۲ نيز وجود داشت، امّا بدان جهت که اضافات مفيدی داشت در اينجا نيز آورده ايم.")
🔵>و منهـا فـي ذكـر النبـي ( صـلي اللـه عليه
وآله )<
🔹️حَتَّي أَوْرَي قَبَســــاً لِقَابِسٍ وَ أَنَارَ عَلَمـــاً لِحَابِسٍ فَهُوَ أَمِينُكَ الْمَأْمُونُ وَ شَهِيدُكَ يَوْمَ الــــــــــدِّينِ وَ بَعِيـــــــــثُكَ نِعْمَةـــــــــً وَ رَسُولُكَ بِالْحَقِّ رَحْمَةـــــً الــــلَّهُمَّ اقْسِمْ لَهُ مَقْسَماً مِنْ عَدْلِكَ وَ اجْزِهِ مُضَعَّفَاتِ الْخَيْرِ مِنْ فَضْلِكَ الـلَّهُمَّ أَعْلِ عَلَي بِنَاءِ الْبَانِينَ بِنَاءَهُ وَ أَكْرِمْ لَدَيْكَ نُزُلَهُ وَ شَرِّفْ عِنْدَكَ مَنْزِلَهُ وَ آتِهِ الْوَسِيـلَةَ وَ أَعْطِهِ الـسَّنَاءَ وَ الْفَضِيـلَةَ وَ احْشُرْنَا فِي زُمْرَتِهِ غَيْرَ خَزَايَا وَ لَا نَادِمِيـنَ وَ لَا نَاكِبِيـنَ وَ لَا نَاكِثِيـنَ وَ لَا ضَالِّيـنَ وَ لَا مُضِلِّيـــــــــــــنَ وَ لَا مَفْتُونِيـــــــــــــنَ
⚡# قال الشريف : و قد مضي هذا الكلام فيمـا تقـدم إلـا أننـا كررنـاه هاهنا لما في الروايتين مــــــن الاختلاف .#
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه_۱۰۶🍋
✨🔮#اللهـم_عجل_لولـیڪ_الـفـرج🔮✨
🌓#شبتون_در_پناه_مهربان_خدا🌗
☀️#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
❀@pmsh313❀
╰━━❀🕊❀🌼❀🕊❀━━╯