#دعای_روز_دوازدهم_ماه_رمضان
«اللّهمّ زَینّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ
واحْمِلنی فیهِ علی العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من کلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِکَ
یا عِصْمَةَ الخائِفین»
✍️ «خدایا زینت ده مرا در آن با #پوشش و #پاکدامنی و بپوشانم در آن جامه قناعت و خودداری و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسودهام دار در آن از هر چیز که میترسم به نگاهداری خودت ای نگهدار ترسناکان.»
#شرح_فرازی_از_دعا آیتالله مجتهدی تهرانی👇👇
💎 «واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والکَفافِ» 💎
🔹خدایا من را به دو چیز مستور کن؛ یکی #لباس_قناعت و دیگری #کفاف، کفاف یعنی اینکه زندگی را بگذرانیم. اگر مال و ثروت زیاد داشته باشیم، گرفتار میشویم و اگر دستمان پیش کسی دراز باشد ذلیل میشویم، پس از خدا بخواهیم که به اندازه کفاف زندگی به ما بدهد.
🔹قناعت هم به انسان عزت میدهد و کسی که قناعت دارد خدا او را عزیز میکند.
💻 @nahadpnuash
#احکام_روزه
💠سوال : ملاک در ضرر، تشخیص پزشک است یا تشخیص خود شخص؟
✅جواب همه مراجع : 👇👇
تشخیص خود بیمار ملاک است. همین اندازه که ترس نسبت به ضرر عقلایى باشد، کافى است. خوف ضرر گاهى از قول متخصص و زمانى از تجربه مریض هاى مشابه و گاهى از تجربه خود انسان، به دست مى آید.
توضیح المسائل مراجع
#سوال_از_شما
#پاسخ_از_ما👇👇
@gheshlaghiaghdam
@nahadpnuash
#دعای_روز_پانزدهم_ماه_رمضان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
💎«اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین»
✍️ «خدایا در این روز طاعت بندگان خاشع و خاضع خود را نصیب من گردان و شرح صدر مردان فروتن و خداترس را به من عطا فرما، به حق امان بخشی خود ای ایمنی دلهای ترسان. »
شرح قسمت دوم دعا آیت الله مجتهدی تهرانی
"واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین"
🔻 در دعای این روز نکته اساسی که به آن تأکید شده است، خضوع و خشوع و فروتنی در مقابل ذات اقدس پروردگار است؛ به طوری که در این روز از خداوند درخواست میکنیم آنچه را که در صفات و اعمال خالصان و خاشعان و فروتنان وجود دارد، نصیب ما کند،
💻 @nahadpnuash
🌙سخن نگاشت | زندگی امام حسن (علیه السلام)
🔻 گاهی #شهید_شدن آسان تر از #زنده_ماندن است!
این نکته را اهل معنا و دقت، خوب درک میکنند. گاهی زنده ماندن و زیستن و تلاش کردن در یک محیط، بمراتب مشکل تر از شهید شدن و به لقای خدا پیوستن است. امام حسن( علیه السلام ) این مشکل را انتخاب کرد.
#مقام_معظم_رهبری
🌺ولادت باسعادتِ کريم اهل بيت، امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد🌺
💻 @nahadpnuash
🔅 آیین تکریم و قدردانی از زحمات حجت الاسلام و المسلمین جلیلی و معارفه حجت الاسلام خلیلی مسئول جدید دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی
⏰ زمان : روز یکشنبه 99/2/21 ساعت 11:30
🏢 مکان : سالن علامه جعفری در دانشگاه پیام نور مرکز تبریز
💻 @nahadpnuash
♦️ ولادت باسعادت کريم اهل بيت، مظهر جود و کرم و بخشش، امام حسن مجتبي(علیه السلام) مبارک 🌹🌷🌺
در روایتی نقل شده که از حضرتش درباره کرم سؤال شد که کرم چیست؟ حضرت فرمودند: ...الِابْتِدَاءُ بِالْعَطِیَّةِ قَبْلَ الْمَسْأَلَة... . آغاز به بخشش نمودن پیش از درخواست نمودن. (تحف العقول ؛ النص ؛ ص225)
#ولادت_امام_حسن_مجتبی
#کریم_اهل_بیت
#ماه_مبارک_رمضان
@nahadpnuash
دانشجویان دانشگاه پیام نور استان آ .ش
🌙سخن نگاشت | زندگی امام حسن (علیه السلام) 🔻 گاهی #شهید_شدن آسان تر از #زنده_ماندن است! این نکته را
#صلح_امام_حسن(ع) و #قیام_امام_حسین(ع)
گاهی سؤال میشود که چرا امام حسن ( علیه السلام ) صلح کرد و امام حسین( علیه السلام ) قیام کرد؟
#اولاً اسلام در شرایطی، جنگ را تجویز میکند و در شرایطی، صلح را. خود نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) نیز هم جنگ داشتند و هم صلح؛ مانند صلح حدیبیه با مشرکان مکه. و جنگ خیبر.
در مورد اینکه چرا امام حسن علیه السلام با معاویه صلح کردند، عللی وجود دارد که به برخی اشاره می کنیم:
1. روی گردانی مردم از جنگ، و عدم حمایت از امام (علیه السلام)
سستی مردم در حمایت از امام علیه السلام ، از مهم ترین دلایل اقدام آن حضرت برای اتخاذ موضع جدید بود. هیچ کس نمی تواند مدعی شود که امام به جنگ با معاویه اعتقاد نداشته است. امام حسن علیه السلام فرمودند: به خدا سوگند، من از آن جهت کار را به او (معاویه) سپردم که یاوری نداشتم. اگر یاوری می داشتم شبانه روز با او می جنگیدم تا خداوند میان من و آنان حکم کند.(بحار،ج44،ص147).
2. حفظ جان شیعیان: حفظ شیعه یکی از ضروریاتی بود که امام را وادار به پذیرش اقدامی کرد که انجام آن، رشادت خاص خود را می طلبید امام حسن علیه السلام فرمودند :من برای حفظ جان شیعیانمان، مصالحه کرد(اخبار الطوال دینوری، ص 220)
3. حفظ دین: امام حسن علیه السلام یکی از دلایل صلح خود را حفظ دین بیان کردند و فرمودند: «ترسیدم ریشه مسلمانان از زمین کنده شود و کسی از آنان باقی نماند؛ از این رو با مصالحهای که انجام گرفت، خواستم دین خدا حفظ شود ( حیاة الحسن شریف قرشی، ص۳۵)
زیرا جامعه اسلامی در شرایطی قرار داشت که ممکن بود جنگ با معاویه، اصل دین را از بین ببرد. جنگ با معاویه نه به نفع کوفیان بود و نه به نفع شامیان، بلکه زمینه حمله نظامی رومیان را به جهان اسلام فراهم میکرد.
#ثانیاً شرایط امام حسن( علیه السلام ) با امام حسین ( علیه السلام ) متفاوت بود و همین تفاوتها، عملکرد متفاوتی را میطلبید:
تفاوت یاران: اکثر سپاه امام حسن( علیه السلام )، نیروهای مخلصی نبودند و خیلی زود فریب معاویه را خوردند، حتی برخی از آنها به خیمه امام حمله کردند. خود امام مجتبی( علیه السلام ) در جایی علت صلح را نداشتن یاران واقعی، معرفی کرده و فرمودند: به خدا سوگند، من از آن جهت کار را به او (معاویه) سپردم که یاوری نداشتم. اگر یاوری می داشتم شبانه روز با او می جنگیدم تا خداوند میان من و آنان حکم کند(بحار،ج44،ص147).
در مقابل، لشکر امام حسین( علیه السلام )، یارانی بودند که حضرت در وصفشان فرمود: «من یارانی باوفاتر و بهتر از یاران خود نمیشناسم».( الارشاد، ج۲، ص۹۱-۹۴)
تفاوت دشمنان: معاویه با یزید فرق میکرد؛ معاویه برخلاف یزید، شخصی مکار و باهوش بود که توانسته بود با ظاهرسازی، چهرهای موجه و قابل دفاع به خود بگیرد. او از هر روش مشروع و نامشروعی استفاده میکرد تا مخالفان خود را سرکوب کند. بنابراین، لازم بود زمان بگذرد تا چهره واقعی او آشکار شود. مردم پس از بیست سال مشاهده ظلم و همچنین نقض مکرر پیمان صلح توسط معاویه، خودشان تقاضای قیام علیه او را داشتند. به طوریکه هجده هزار کوفی به امام حسین( علیه السلام ) نامه نوشتند.
خود امام مجتبی( علیه السلام ) نیز فرموده بودند: «قیام، پس از معاویه صورت میپذیرد». بنابراین، اگر ایشان نیز در شرایط اباعبدالله(ع) بودند قیام میکردند همچنانکه امام حسین( علیه السلام ) در شرایط امام مجتبی( علیه السلام ) صلح کرده بودند.
@nahadpnuash
#دعای_روز_شانزدهم_ماه_رمضان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
💎«اَللّهُمَّ وَفِّقْنی فیهِ لِمُوافَقَةِ الاْبْرارِ وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَةَ الاْشْرارِ وَآوِنی فیهِ بِرَحْمَتِکَ اِلی دارِ الْقَرارِ بِاِلهِیَّتِکَ یا إلَهَ العالَمین. »
✍️ «خدایا موفقم دار در این ماه به #همراهی کردن با #نیکان و #دورم_دار در آن از #رفاقت_با_اشرار و جایم ده در آن به وسیله رحمت خود به خانه قرار و آرامش به معبودیت خود ای معبود جهانیان. »
💻@nahadpnuash
🌹اگر کسی معانی این دعاها را نمیداند، #با_زبان_خودتان_دعا کنید
🔻رهبرانقلاب: در این شبها با خدا باید حرف زد، از خدا باید خواست. اگر معانی این دعاها را انسان بداند، بهترین کلمات و خواستهها در همین دعاها و شبهای ماه رمضان و شبهای احیاء و دعای ابیحمزه و دعاهای شبهای قدر است. اگر کسی معانی این دعاها را نمیداند، با زبان خودتان #دعا کنید؛ خودتان با #خدا حرف بزنید.
۱۳۸۷/۰۶/۳۰
💻 @nahadpnuash
#دعای_روز_هفدهم_ماه_رمضان
💎 اللَّهُمَّ اهْدِنِی فِیهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ وَ اقْضِ لِی فِیهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ
یَا مَنْ لا یَحْتَاجُ إِلَى التَّفْسِیرِ وَ السُّؤَالِ یَا عَالِماً بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ
صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ
✅ خدایا مرا در این ماه به سوى #کارهاى_شایسته_هدایت_فرما، و حاجتها و آرزوهایم را برآور، اى آن که نیاز به روشنگرى و پرسش ندارد، اى آگاه به آنچه در سینه جهانیان است بر محمّد و خاندان پاکش درود فرست.
#شرح_فرازی_از_دعا آیت الله مجتهدی تهرانی
✍️ و اقْضِ لِی فِیهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ؛ خدایا احتیاجات مرا برآورده کن و هر آرزوی شرعی که دارم برای من مستجاب کن.
🔻 #شرط_قبولی_دعا و برآورده شدن آرزوهای تو این است که #امیدت_فقط_به_خدا باشد و اگر دلت به جای دیگر گرم باشد و امیدت به دیگری بود. بدان که حاجتت برآورده نمی شود؛
🔻دعای تو زمانی مستجاب می شود که از همه نا امید بشوی؛ و آن وقت زمان استجابت دعای توست.
✅ @nahadpnuash
💠 آئین تکریم و معارفه مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه پیام نور استان برگزار شد.
مراسم تکریم و تجلیل از زحمات حجت الاسلام والمسلمین جلیل جلیلی و معارفه حجت الاسلام والمسلمین محمد خلیلی به عنوان مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه پیام نور استان آذربایجان شرقی در مورخ 21/2/99 با حضور روسای دانشگاه های استان ، مسئولین دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و دیگر مسئولین و همینطور اساتید ، دانشجویان و کارکنان دانشگاه های پیام نور و آزاد در سالن علامه جعفری دانشگاه پیام نور تبریز برگزار شد.
🆔 @nahadpnuash