اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⛔️ علل شکست کشورهای مرتجع عربی در مقابل اسراییل
♦️ مسئله قومیت و ملیت پرستی در کشورهای عربی روز به روز بالا میگیرد، به طوری که گروه بیشماری از مردم این کشورها با آنکه مسلمان هستند، با تعصب خاصی تنها به جنبه عربیت خود تکیه میکنند، و این خود همچنانکه میدانیم نوعی مبارزه است با مقیاسهای وسیع اسلامی که تنها به جنبههای انسانی و معنوی متکی است.
♦️ همانطور که میدانیم زیان این کار در درجه اول متوجه خودشان گردیده است و با آنهمه کثرت جمعیت و مصالح جنگی نتوانستهاند با اسرائیلیها برابری نمایند.
و بدون شک اگر اعراب به نیروی مذهبی خود تکیه میکردند، هرگز دچار چنین شکستی نمیشدند.
🔸 یکی از نویسندگان پاکستانی نوشته بود: در جنگ اعراب و اسرائیل، نیروی مذهبی یعنی صهیونیسم بر نیروی قومیت غلبه کرد.
اگرچه در این بیان نوعی اغراق و مبالغه وجود دارد یعنی عامل مذهب را در صهیونیسم زیاد دخالت داده است (زیرا در قوم یهود همیشه نژاد بر مذهب غلبه داشته و دارد)
ولی از آن جهت که اتکاء بیمعنی اعراب را بر عربیت تخطئه میکند صحیح است.
در سالی که به حج مشرف بودیم، در مؤتمر «رابطة العالم الاسلامی» یکی از دانشمندان عرب سخنرانی بلیغی کرد و در ضمن سخنرانی فریاد میزد: «والله لم یدخل الاسلام المعرکة»
به خدا قسم که در این مبارزه اصولًا پای اسلام داخل نشده بود، اسلام هرگز وارد معرکه نشد، اسلام نبود که با اسرائیل میجنگید، نژاد پرستی عربیسم بود که با صهیونیسم میجنگید.
📚 خدمات متقابل ایران و اسلام، علامه شهید مطهری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دعاي_افطار
خدایا...
در این غروب زیبای عاشقی
دفتر دلم را به تو ميسپارم
تو با قلم عفو و بخشش خود
خط بزن تمام گناهانم را
و بکش بر صفحه دلم
دريایی از سخاوت و مهربانی و پاکی
وگذشت را...
طاعاتتون قبول
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @pomhyr
🙏💎🙏 شب 27 ماه #رمضان، از شب های قدر
1) عَنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه و آله قال: أَنَّهَا لَيْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ. (إقبال الأعمال، ص66)
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: شب قدر، شب 27 ماه رمضان است.
2) قَالَ مُعَاوِيَةُ لِحَسَنِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام: يَا أَبَا مُحَمَّدٍ! أَخْبِرْنَا عَنْ لَيْلَةِ الْقَدْرِ؟ قَالَ: فَتَطْلُبُ مِنْ لَيْلَةِ ثَلَاثٍ وَ عِشْرِينَ إِلَى لَيْلَةِ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ. (بحارالأنوار، ج44 ،ص42 به نقل از تحف العقول)
معاویه به حضرت مجتبی علیه السلام گفت: ای ابومحمد! به ما از شب قدر خبر بده. فرمود: شب قدر را ازشب بیست و سوم تا شب بیست و هفتم طلب کنید
🔰شب 27 رمضان رو از دست ندهیم
از ابن عباس روایت کرده اند که جمله لیله القدر سه بار در سوره قدر تکرار شده و مجموع حروف لیله القدر نه حرف است و حاصل ضرب سه در نه ، بیست و هفت است ، به همین مناسبت باید شب قدر، شب بیست و هفتم باشد
🌸اعمال مخصوص 27 رمضان :
انجام دو غسل (اول و آخر شب ) و خواندن هزار مرتبه سوره قدر و تلاوت سوره دخان
🔆از امام صادق (علیه السلام ) روایت است که فرمودند:
اندازه گیرى و تقدیر امور در شب نوزدهم انجام مى شود و سپس در بیست و یکم ، ابرام و مهیا براى امضا مى گردد و آن گاه در شب بیست و سوم ، امضا خواهد شد.
در این که شب قدر، بیش از یک شب در سال نیست و در این که آن شب در ماه مبارک رمضان واقع شده است ، نزد ما خلافى نیست، اما در تعیین یکى از شب هاى ماه رمضان ، به عنوان شب قدر، بین علما و دانشمندان ، اختلاف وجود دارد. برخى تصور کرده اند که همه شب هاى ماه رمضان ، احتمال قدر بودن را دارد.
و برخی با استفاده از بعضى روایات ، شب اول و برخى شب هفدهم و عده اى شب نوزدهم و برخی هم شب بست و سوم و بیست و هفتم را شب قدر معرفى کرده اند.
اما دو شبی که بیشترین احتمال قدر بودنشان وجود دارد شبهای 23 و 27 رمضان است
⚜ادله قدر بودن شب 27 رمضان
از ابن عباس روایت کرده اند که جمله لیله القدر سه بار در سوره قدر تکرار شده و مجموع حروف لیله القدر نه حرف است و حاصل ضرب سه در نه ، بیست و هفت است ، به همین مناسبت باید شب قدر، شب بیست و هفتم باشد.
👈👈👈در کتاب احکام القرآن ابن عربى معافرى اندلسى مالکى ، درباره تعیین "شب قدر” گوید: شب 27 رمضان ، شب قدر است ، زیرا علما حروف سوره قدر را شمرده اند و چون به کلمه "هى” رسیدند، آن را 27 حرف یافتند و دانستند که #شب_قدر 27 رمضان است.
🔅رسول اکرم صلیالله علیه و آله وسلم:
🌸تمامی چیزها دروازه ای دارند و دروازه ی عبادت روزه خواهد بود.
🔅 امام رضا علیهالسلام :
🔶 لا یَتِمُّ عَقْلُ امْرِء مُسْلِم حَتّى تَکُونَ فیهِ عَشْرُ خِصال: أَلْخَیْرُ مِنْهُ مَأمُولٌ. وَ الشَّرُّ مِنْهُ مَأْمُونٌ. یَسْتَکْثِرُ قَلیلَ الْخَیْرِ مِنْ غَیْرِهِ، وَ یَسْتَقِلُّ کَثیرَ الْخَیْرِ مِنْ نَفْسِهِ. لا یَسْأَمُ مِنْ طَلَبِ الْحَوائِجِ إِلَیْهِ، وَ لا یَمَلُّ مِنْ طَلَبِ الْعِلْمِ طُولَ دَهْرِهِ. أَلْفَقْرُ فِى اللّهِ أَحَبُّ إِلَیْهِ مِنَ الْغِنى. وَ الذُّلُّ فىِ اللّهِ أَحَبُّ إِلَیْهِ مِنَ الْعِزِّ فى عَدُوِّهِ. وَ الْخُمُولُ أَشْهى إِلَیْهِ مِنَ الشُّهْرَةِ. ثُمَّ قالَ(علیه السلام): أَلْعاشِرَةُ وَ مَا الْعاشِرَةُ؟ قیلَ لَهُ: ما هِىَ؟ قالَ(علیه السلام): لا یَرى أَحَدًا إِلاّ قالَ: هُوَ خَیْرٌ مِنّى وَ أَتْقى .🔶
عقل شخص مسلمان تمام نیست، مگر این که ده خصلت را دارا باشد:1ـ از او امید خیر باشد. 2ـ از بدى او در امان باشند. 3ـ خیر اندک دیگرى را بسیار شمارد. 4ـ خیر بسیار خود را اندک شمارد. 5ـ هر چه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود. 6ـ در عمر خود از دانش طلبى خسته نشود. 7ـ فقر در راه خدایش از توانگرى محبوبتر باشد. 8ـ خوارى در راه خدایش از عزّت با دشمنش محبوبتر باشد. 9ـ گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد. 10ـ سپس فرمود: دهمى چیست و چیست دهمى؟ به او گفته شد: چیست؟ فرمود: احدى را ننگرد جز این که بگوید او از من بهتر و پرهیزکارتر است.
#حدیث_روز
در مسیر بندگی
باز باران با ترانه میخورد بر بام خانه
بنده حق باش و مگذر از درش تو غافلانه
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
...اللَّهَ كَرِيمٌ بِيَدِهِ الْخَيْرُ يَسْتَحْيِي أَنْ يَكُونَ عَبْدُهُ الْمُؤْمِنُ قَدْ أَحْسَنَ بِهِ الظَّنَّ ثُمَّ يُخْلِفَ ظَنَّهُ وَرَجَاءَهُ فَأَحْسِنُوا بِاللَّهِ الظَّنَّ وَارْغَبُوا إِلَيْه
خداوند متعال چون کریم است ، حیا میکند که بنده ای را که به او حسن ظن داشته و امید به رحمت او داشته ، ناامید کند و دست خالی برگرداند
(بحارالانوار،ج14،ص366 - وسائل الشیعه، جلد 15 صفحه 230)
[استاد عالی ]
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @pomhyr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 سحر و نماز شب
🔹 استاد مسعود عالی
#درس_اخلاق
[استاد عالی ]
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @pomhyr
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🍀 دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
«اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ فَضْلَ لَیلَةِ القَدْرِ وصَیرْ أموری فیهِ من العُسْرِ الی الیسْرِ واقْبَلْ مَعاذیری وحُطّ عنّی الذّنب والوِزْرِ یا رؤوفاً بِعبادِهِ الصّالِحین»
خدایا روزی کن مرا در آن فضیلت شب قدر را و بگردان در آن کارهای مرا از سختی به آسانی و بپذیر عذرهایم و بریز از من گناه و بارگران را، ای مهربان به بندگان شایسته خویش.
اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
«وَلَئِنْ أَخَّرْنَا عَنْهُمُ الْعَذَابَ إِلَىٰ أُمَّةٍ مَّعْدُودَةٍ لَّيَقُولُنَّ مَا يَحْبِسُهُ ۗ أَلَا يَوْمَ يَأْتِيهِمْ لَيْسَ مَصْرُوفًا عَنْهُمْ وَحَاقَ بِهِم مَّا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ»
و اگر مجازات را تا زمان محدودى از آنها به تأخیر اندازیم، (از روى استهزا) مى گویند: «چه چیز مانع آن شده است؟!» آگاه باشید، آن روز که (عذاب) به
سراغشان آید، از آنها بازگردانده نخواهد شد و آنچه را مسخره مى کردند، دامانشان را مىگیرد.
(سوره مبارکه هود/ آیه ۸)
❇ تفســــــیر
💚 مؤمنان، پرظرفیت
🔸 و افراد بى ایمان، کم ظرفیت اند
🔹 در این آیات ـ به تناسب بحثى که درباره افراد بى ایمان گذشت ـ گوشه هائى از حالات روانى و نقاط ضعف اخلاقى این گونه افراد تشریح شده، همان نقاط ضعفى که انسان را به راه هاى تاریک و فساد مى کشاند.
نخستین صفتى که براى آنها ذکر مى کند، شوخى کردن با حقایق و مسخره نمودن مسائل سرنوشت ساز است، که بر اثر جهل و نادانى و غرور، هنگامى که تهدید رجال آسمانى را در زمینه مجازات و کیفر بدکاران مى شنوند، عکس العمل نشان مى دهند، مى فرماید: هر گاه چند صباحى بگذرد و ما عذاب و مجازات آنها را تأخیر اندازیم، با بى شرمى مخصوصى مى گویند: چه چیز این عذاب را به تأخیر انداخت؟ چه شد این مجازات؟ کجا رفت این کیفر؟ (وَ لَئِنْ أَخَّرْنا عَنْهُمُ الْعَذابَ إِلى أُمَّة مَعْدُودَة لَیَقُولُنَّ ما یَحْبِسُهُ).
امّت به معنى مادر است و در اصل به معنى انضمام اشیاء به یکدیگر مى باشد و به همین جهت، به هر گروهى که در هدف، یا در زمان و مکان واحدى جمعند امت گفته مى شود، ولى این کلمه به معنى وقت و زمان نیز آمده است; چرا که اجزاى زمان به هم پیوسته اند و یا به خاطر این که هر جماعت و گروهى در عصر و زمانى زندگى مى کنند.
♦️ به هر حال، این شیوه همه جاهلان مغرور و بى خبر است، که هر چه با تمایلات آنها سازگار نباشد، در نظرشان مسخره است. لذا تهدیدهاى تکان دهنده و بیدارکننده مردان حق را به شوخى مىگیرند و همیشه با آتش، بازى مىکنند.
🔸 اما قرآن، با صراحت به آنها پاسخ مىگوید:
آگاه باشید آن روز که مجازات الهى فرا رسد هیچ چیز جلو آن را نخواهد گرفت (أَلا یَوْمَ یَأْتیهِمْ لَیْسَ مَصْرُوفاً عَنْهُمْ).
و آنچه را مسخره مىکردند بر آنان نازل مىشود و آنها را درهم مىکوبد (وَ حاقَ بِهِمْ ما کانُوا بِهِ یَسْتَهْزِؤُنَ).
🔸 درست است که در آن موقع ناله و فریادشان به آسمان بلند مى شود و از گفته هاى شرم آور خود، پشیمان مىگردند، اما نه آن ناله به جائى مىرسد و نه این پشیمانى سودى خواهد داشت.
📚 (تفسیر نمونه/ ذیل آیه ۸ سوره مبارکه هود)
CQACAgQAAx0CVBp6RAACEl1gd5SV1x88ZtJJy3UYwqJfcMSZDQACMwoAAvGYuVMEAW50r4uykB8E.mp3
3M
🌙 #ماه_رمضان
♨️عصبی شدن در حال روزه
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
[استاد عالی ]
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @pomhyr
CQACAgQAAx0CVBp6RAACEnZgeOaxbhUFpX7oxSF8KNjUT3sAAf4AAl0IAALxmMFTybSpq-UxtrgfBA.mp3
2.54M
🌙 #ماه_رمضان
♨️تلنگر
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
[استاد عالی ]
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @pomhyr
✅ *حدیثی بسیار زیبا از امام صادق (علیه السلام)*
____________________
____________________
⬅️ هر چیزی نشانه ای دارد
☀️امام صادق(علیه السلام)، ریاکار سه نشانه دارد:
🔹هنگامی که تنها باشد، تنبلی می کند و هنگامی که نزد مردم باشد، چابک است و در هر کاری، خود را در مَعرض ستایش دیگران قرار می دهد.
🔹 *امام صادق (علیه السلام)، در بیان آنچه لقمان علیه السلام به پسرش گفت:*
🔹پسرم! هر چیزی، نشانه ای دارد که بدان شناخته می شود و بر اساس آن، مورد گواهی قرار می گیرد.
🔹و همانا دین سه نشانه دارد:
دانش ، ایمان ، و عمل به آن.
🔹ایمان، سه نشانه دارد:
ایمان به خدا و کتاب های او و فرستادگانش.
🔹دانشمند، سه نشانه دارد:
شناخت خدا و شناخت آنچه می پسندد و شناخت آنچه نمی پسندد.
🔹صالح، سه نشانه دارد:
نماز و روزه و زکات.
🔹متظاهر نیز سه نشانه دارد:
با برتر از خود می ستیزد، و چیزی را می گوید که نمی داند، و در پیِ چیزی است که به آن، دست نمی یابد.
🔹ستمگر، سه نشانه دارد:
به بالاتر از خودش با نافرمانی، و به پایین تر از خودش با چیرگی، ستم می کند و به ستمگران، یاری می رساند.
🔹منافق، سه نشانه دارد:
زبانش مخالف دلش، و دلش مخالف کارش، و ظاهرش مخالف باطنش است.
🔹گنهکار، سه نشانه دارد:
خیانت می ورزد، دروغ می گوید، و با سخن خودش نیز مخالفت می کند.
🔹ریاکار، سه نشانه دارد:
هنگامی که تنها باشد، تنبلی می کند و هنگامی که نزد مردم باشد، چابک است و در هر کاری، خود را در مَعرض ستایش دیگران قرار می دهد.
🔹حسود، سه نشانه دارد:
هر گاه غایب باشد، غیبت می کند و هر گاه حاضر باشد، چاپلوسی می کند، و به خاطر گرفتاری، سرکوفت می زند.
🔹اسرافکار، سه نشانه دارد:
چیزی را می خرد که لازم ندارد، و چیزی را می پوشد که لازم ندارد، و چیزی را می خورد که لازم ندارد.
🔹تنبل، سه نشانه دارد:
تا آن جا سستی می کند که کوتاهی می شود، و تا آن جا کوتاهی می کند که ضایع می سازد، و تا آن جا ضایع می سازد که گناه می کند.
🔹غافل، سه نشانه دارد:
اشتباه، سرگرمی و فراموشی.
____________________
____________________
✍️منبع:
📚خصال شیخ صدوق؛ صفحه ۱۲۱،
📚بحارالانوار؛ ج۱۳، صفحه ۴۱۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 انسان،قیامت،گذشت
┄┅═✾•••✾═┅┄┈
💠 استاد مسعود عالی
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجـــ
[استاد عالی ]
┄┅═✧❁🌹یازهرا🌹❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @pomhyr