🍀🍀🍀
#پرسش_پاسخ
⁉️آیا مردگان نیز در حق #زندگان خود دعا میکنند ؟
✅ از روایات استفاده میشود که مردگان با زندگان ارتباط دارند و از رفتن افراد بر سر مزار آنان آگاهی مییابند و با آنان انس میگیرند و در مواردی به زندگان سفارش کردهاند که از آنان عبرت گرفته و تا توانایی هایشان از بین نرفته، گذشته خود را جبران نمایند؛ اما نیاز مردگان به زندگان بیشتر است؛ زیرا دست آنان از انجام کارهای خیر کوتاه است و این زندگان هستند که میتوانند با انجام برخی کارهای خیر سبب آمرزش آنان و یا بالا رفتن درجه آنان شود.
در ذیل، روایاتی در این زمینه بیان میشود:
1⃣ رسول خدا(صلی الله علیه و آله) فرمود: «سوگند به خدایى که جانم در قبضه قدرت او است؛ اگر آنان(بستگان میّت)، حال و روز شخصی را که از دنیا رفته است، میدانستند و سخنان او را می شنیدند، او را رها کرده و به حال خود گریه می کردند. تا اینکه جنازه ی مرده را حمل میکنند، روحش بر بالاى آن قرار گرفته و فریاد میزند! اى فرزندان و کسان من! دنیا شما را چون من به بازیچه نگیرد و من مالى را از حلال و حرام جمع کردم و براى شما نهادم و بدون زحمت به شما رسید و سختى و وزر و وبالش براى من مانده و شما از همین بلایى که گریبان مرا گرفته، دوری کنید که شما نیز چون من گرفتار خواهید گشت.
2⃣ امام صادق(علیه السلام) فرمود: «هر کس از مسلمانان براى مرده ای عمل صالح و نیکویى انجام دهد پاداش او دو چندان شود و خداوند متعال آن مرده را از آن عمل خیر و ثوابش بهره مند گرداند و «نماز، روزه، حجّ، صدقه، اعمال خیر و دعا که برای مرده انجام میدهند در قبرش بر او وارد میشود و به او میرسد و ثوابش را براى کسى که آنرا انجام داده و نیز براى مرده مینویسند.
3⃣ اسحاق بن عمّار میگوید به امام #کاظم(علیه السلام) گفتم: آیا مؤمن آگاه است از کسى که قبر او را زیارت میکند؟ آنحضرت فرمود: «بلى، پیوسته تا مادامى که زائر بر سر قبرش هست با او مأنوس است و وقتى زائر بلند شده تا از سر قبر او برگردد از برگشتن وى وحشتى در مؤمن مرده پیدا مى شود.
از برخی روایات استفاده میشود که دعای فرزند بر سر مزار پدر و مادر مستجاب است و سفارش شده است که افراد بر سر مزار آنان رفته و از خداوند حاجت خود را بخواهند؛ #امام صادق(علیه السلام) به نقل از امام #علی(علیه السلام) فرمود: «مردگانتان را زیارت نمایید، پس همانا ایشان به دیدار شما خوشحال شوند و هرگاه شخصی از شما درخواستی دارد، پس نزد قبر پدر و مادر رود و برای آنان دعا کند و حاجت خود را از خدا بخواهد.
همچنین در دستهای دیگر از روایات اشاره شده است که خیرات در حق پدر و مادر بعد از مردن آنان، برای فرزندانی که اسباب ناراحتی آنان را فراهم کرده و عاق آنان شدهاند، سبب رهایی آنان از عاق شدن میشود.
امام صادق(علیه السلام) میفرماید: «گاهى والدین کسى از دنیا میرود و حال اینکه فرزند خود را عاق کرده اند، ولى او بر ایشان دعا می کند و خیرات بر ایشان می دهد، لذا از نیکوکاران نوشته می شود.
جامع الأخبار، ص 170، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 185، کافی، ج 3، ص 228، إرشاد القلوب ج 1، ص 195
🆔 @porseman_andisheh
🍀🍀🍀
#پرسش_پاسخ
⁉️حکم شرعی نذریهای محرم با وجود کرونا*
✅برخی این روزها باتوجه به دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر توصیه به تغییر نذریهای محرم به بسته های ارزاق و یا شیوههای دیگر این سوال را مطرح میکنند که از لحاظ شرعی امکان تغییر نذر وجود دارد؟
برخی این روزها باتوجه به دستورالعملهای ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر توصیه به تغییر نذریهای محرم به بسته های ارزاق و یا شیوههای دیگر این سوال را مطرح میکنند که ما نذر کردیم که ماه محرم غذا یا خوراکی توزیع کنیم. امسال با وجود کرونا از لحاظ شرعی میتوانیم نذر خود را به چیز دیگری از قبیل مواد خام غذایی و یا لوازم بهداشتی تبدیل کنیم؟
🔵 پاسخ مراجع به این سوال را بخوانید:
*مقام معظم رهبری:*
اگر به درستی صیغه نذر و شرایط نذر رعایت شده باشد، قابل تغییر نیست. ولی باتوجه به شرایط کنونی میتوان حتی به تعداد کم، نذر را ادا کرد و یا غذای نذری خود را به مراکز نیازمند و آسایشگاهها فرستاد.
*آیتالله سیستانی:*
فرد میتواند مواد خام نذر خود را از قبیل برنج و گوشت به مستمندان داده و نذر خود را ادا کند.
*آیتالله وحید خراسانی:*
نذری که صیغه نذر برایش جاری شده، قابل تغییر نیست. ولی فرد میتواند مقدار کمی از نذر خود را پخته ولو شده به خانواده خود به عنوان نذر ادا کند.
*آیتالله مکارم شیرازی:*
در صورتی که صیغه نذر خوانده باشد، تغییر نذر جایز نیست و میتواند با رعایت ضوابط غذا را پخته و در ظروف یکبار مصرف بین مردم تقسیم کنند و یا هزینه آن را در اختیاز نهادهای حمایتی قرار دهند تا به وکالت از طرف آنها طبق نذر عمل نمایند.
*آیتالله نوری همدانی:*
اگر نذر محدود به زمان خاص نیست. میتوان به تاخیر انداخت و اگر صیغه نذر خوانده و محدودیت زمانی هم دارد مثلا نذر کرده روز عاشورا این نذر اجرا گردد و تمام شرایط هم فراهم است باید نذر اجرا گردد و قابل تغییر نیست ولو به شکل محدود و با رعایت مسائل بهداشتی صورت گیرد.
اما در صورتی که شرایط فراهم نباشد اجرا نذر به تاخیر خواهد افتاد تا در اولین زمان ممکن که شرایط فراهم شد، نذر را اجرا میکند.
🆔 @porseman_andisheh
شب اول محرم.mp3
8.46M
🍀🍀🍀
# پرسش_پاسخ
⁉️چرا عزاداری بر امام حسین علیهالسلام را قبل از شهادت ایشان آغاز میکنیم؟
✅🎙حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🆔 @porseman_andisheh
5.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺مکانيسم ماشه چيست و چرا در برجام گنجانده شد؟
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️منظور از این عبارت امام حسین(ع) که می فرمایند: « أنا قتیل العبرات» چیست؟ یعنی کدام اشکها را می فرمایند؟
✅عبارت هاى : اَنَا قتیل العَبَرة و السّلام على قتیل العبرات مربوط به اهمیت و نقش اشک ریختن بر امام حسین(ع) است و در جاهاى مختلفى ذکر گشته که از آن جمله مى توان به زیارت اربعین امام حسین(ع) اشاره کرد.
یکی از معانی عبارتی مثل «انا قتیل العبره»این است که من کشته رحمت هستم یعنی به شهادت رسیدم تا جامعه اسلامی با اشک ریختن بر من لبریز از رحمت گردد و دل ها نرم و با یکدیگر مهربان گردد. (ر.ک: فروغ شهادت، استاد علی سعادت پرور، ص ۳۰۰، منابع در انجا بیان شده است)
مرحوم مجلسى در معناى این جمله مى فرماید: منظور این است که «هیچ مؤمنى به یاد من نمى افتد مگر این که گریه مى کند یا بغض، گلوى وى را مى گیرد»، (بحارالانوار، ج ۱۱۰، ص ۳۵۶)
توضیح تفصیلی...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/w3c1x
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️چرا امام حسین علیه السلام، نوجوان نا بالغی مثل حضرت قاسم علیه السلام را به میدان میفرستند؟
✅پرسش، برای دانستنِ آن چه که دانستنش ضروری و مفید میباشد، همیشه خوب است، بالاخره تا پرسش نباشد، پاسخی هم در کار نخواهد بود. البته پرسش همیشه از دیگران نیست، شاید پرسشی در ذهن ایجاد شود و با مطالعهی کتابی و یا حتی مدتی تفکر، پاسخ به دست آید.
اما، گاه همین پرسش، با آهنگ القای شبهه، و یا حتی تخطئه، تخریب ... و بالاخره ضد تبلیغ مطرح میگردد، یعنی دیگر سؤال نیست، بلکه زیر سؤال بردن است. لذا باید بسیار دقت نمود.
در این موضوع، ضمن تحریک احساسات (با تأکید بر نوجوان نابالغ)، چنان پرسیده شده که «چرا امام حسین علیه السلام، وی را به میدان فرستاد؟» که گویی ایشان حضرت قاسم علیه السلام را صدا زده و گفتهاند: این شمشیر و این سپر و ...، بردار و به میدان برو(؟!) در حالی که ماجرا چنین نبوده است.
●- در شب عاشورا، امام حسین علیه السلام به خویشان و یاران خبر میدهند که «فردا، تمامی شما کشته (شهید) خواهید شد». بدیهی است که در آن شرایط، چنین خبری، یک خبر تلخ و ناخوشایندی نبوده است، بلکه خبر از سرنوشتی نیکو و مژده به شهادت و رسیدن به والاترین مقامات و لقاء الله میباشد.
در این میان، حضرت قاسم علیه السلام به پا خاسته و میپرسند: «آیا من نیز کشته خواهم شد» یعنی: من نیز به این فیض و مقام خواهم رسید و با شما محشور خواهم گشت»؟!
نکتهی بسیار مهم اینجاست که حضرت امام، به ایشان پاسخ بله، یا خیر نمیدهند، بلکه میپرسند: «مرگ در نزد تو چگونه است»؟!
●- این یک پرسش، کاملاً عقلی، فلسفی، عرفانی و اعتقادی و حتی در چنان شرایطی، سیاسی است، و پاسخش یقیناً مبتنی بر شناخت، ایمان، تقوا، بصیرت و معادگرایی در هر کسی میباشد (حتی من و شما – هر کسی در خودش به این پرسش پاسخ دهد). بنابراین، چگونگی شناخت، نگاه و پاسخ ایشان است که مبین چگونگی رشد و کمالشان خواهد بود.
پاسخ حضرت قاسم علیه السلام،...
ادامه مظلب ...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/5bm675
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️امام حسین (ع) که در زمان حیات نتونستن بلا را از خودش دور کنند؛ پس چطور الان و بعد از شهادت میتوانند بلا را از ما دور کنند؟!
✅به آهنگ، سیاق و لحن این جمله (که البته اصلاح شده) دقت کنید که چقدر مغرضانه و کینهورزانه است؟! در حالی که میتوانست سؤالش را با لحنی مؤدبانه و دانشپژوهانه مطرح نماید!
«وَلَوْ نَشَاءُ لَأَرَيْنَاكَهُمْ فَلَعَرَفْتَهُمْ بِسِيمَاهُمْ وَلَتَعْرِفَنَّهُمْ فِي لَحْنِ الْقَوْلِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ أَعْمَالَكُمْ» (محمد صلوات الله علیه و آله، 30)
ترجمه: و اگر ما بخواهیم آنها را به تو نشان میدهیم تا آنان را با قیافههایشان بشناسی، هر چند که میتوانی آنها را از طرز سخنانشان بشناسی؛ و خداوند اعمال شما را میداند!
پس، شما ای گرامی و گرامیان! به این ضدتبلیغها در فضای مجازی کاری نداشته باشید که نه تنها از "جهل" سرچشمه میگیرد، بلکه با "بغض و کینه" آبیاری میشوند. اینها خریداران و فروشندگان "حرف مفت" در بازار مکارهی فضای مجازی هستند و جالب آن که در عین جهالت و نادانی، بسیار هم رو دارند و با ژستی روشنفکرانه، مدعی نیز هستند!
«وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَشْتَرِي لَهْوَ الْحَدِيثِ لِيُضِلَّ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ بِغَيْرِ عِلْمٍ وَيَتَّخِذَهَا هُزُوًا أُولَئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ» (لقمان، 6)
ترجمه: و بعضی از مردم سخنان بیهوده (حرف مفت) را میخرند تا مردم را از روی نادانی، از راه خدا گمراه سازند و آیات الهی را به استهزا گیرند؛ برای آنان عذابی خوارکننده است!
●●- ما باید اهل تفکر، تأمل، تعمق، بصیرت، تعقل و معرفت باشیم. به همین جمله دقت کنید و از خود بپرسید: «اصلاً "بلا" یعنی چه و چیست که امام حسین علیه السلام خواسته باشند آن را از خود دور کنند و نتوانسته باشند»؟! مگر نه این که گاه و برای برخی، بلا برای ولایت و نزدیکی است؟ «البَلاءُ لِلوِلاء»، تا امتحان ندهی و قبول نشوی، بالاتر نمیروی.
تا نیست نگردی، ره هستت ندهند
این مرتبه با همت پستت ندهند
چون شمع قرار سوختن گر ندهی
سر رشتهی روشنی به دستت ندهند (شیخ بهایی، رحمة الله علیه)
شاید یک عده از دنیاگرایانِ تنپرور، که تعریف زندگی برای آنها فقط در خوب خوردن، خوب آشامیدن، خوب خوابیدن و فربه شدن خلاصه میگردد؛ گرسنگی و تشنگی را "بلای عظما" بدانند، چه رسد به مورد ترور واقع شدن، یا جنگ، جهادت و شهادت! آیا اینان در حالی که غرق در بلایای مُهلک هستند، از "بلا" چیزی میفهمند که حال از سیدالشهداء علیه السلام، نهضت و شهادت ایشان و آثارش بفهمند؟!
"بلا"، هر نوع امتحانی است که انسان و جامعه با آن آزمایش میشوند و در نتیجه یا سقوط میکنند و یا به رشد و تعالی میرسند. و البته در محاوره، بیشتر به امتحاناتی گفته میشود که همراه با سختی و مشقت میباشد؛ چرا که هیچ امتحانی آسان نیست و هر چه مراتب بالاتر رود، امتحان سختتر است. نه امتحان دکتری مانند امتحان دانشآموز کلاس اول است و نه برعکس!
ادامه مطلب...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/s5zsda
🆔 @porseman_andisheh
☘️☘️☘️
#پرسش_پاسخ
⁉️ شهادت امام حسین(ع) عمل اختیاری بود یا مقدّر شده بود؟
✅ ... تقدیر خداوندی این است که بشر افعال خود را از روی اختیار انجام دهد، نه این که تقدیر او را مجبور سازد.
انسان فقط یک سرنوشت حتمی ندارد، بلکه سرنوشت های گوناگونی در پیش دارد که ممکن است هر کدام از آنها جانشین دیگری گردد. در تعیین و حتمی شدن یکی از آنها، ارادة شخص تأثیر جدی دارد، مثلاً اگر بیمار شود، سرنوشت او بستگی به درمان دارد. اگر اقدام کند، ممکن است معالجه شود و اگر اقدام نکند، از بین میرود. حتمی شدن یکی از آن دو، به اختیار خودش میباشد.
امام علی(ع) از پای دیوار کجی برخاست و کنار دیوار دیگری نشست. گفتند: آیا از قضای الهی فرار می کنی؟ پاسخ داد: "از قضای خدا به قَدَر وی و قضای دیگری فرار می کنم".(2) یعنی قضا و قدر معیّن کرده که هر چیزی اثر خود را داشته باشد و من با آگاهی که دارم، راهی را انتخاب می کنم که اثر خوب داشته باشد.
اما امام حسین(ع)، با علم و آگاهی و به خاطر رسوا کردن بنیامیه و عمل به دستور جدّ بزرگوارش (که سکوت در مقابل حاکم ستمگرِ بدعتگذار را جایز ندانسته بود) حاضر نشد با یزید بیعت کند و به جوار خانة خدا پناهنده شد. در آن جا نامههای بیشمار کوفیان را دریافت کرد و وقتی مکه را نا امن دید، در جواب دعوت مردم کوفه، به سوی آن شهر رهسپار شد، ولی سپاه «عبیدالله» مانع ورود ایشان به کوفه گشت و به اجبار ایشان را به کربلا برد.
در آن جا امام را بین دو راه آزاد گذاشت: بیعت ذلیلانه با یزید، یا رو به رو شدن با شمشیرهای سپاه عبیداالله. امام راه دوم را انتخاب کرد.
بنابراین راهی که امام برمیگزیند، هم اختیاری است و هم تقدیر الهی است و میان تقدیر الهی و انتخاب او نه تنها تضادی نیست، بلکه همخوانی دارند.
حضرت میفرماید: «قد شاءالله أن یرانی مقتولاً مذبوحاً ظلماً و عدواناً؛ خداوند میخواهد مرا کشتةسربریده، بناحق و ستمدیده ببیند».(5)
کلام حضرت بیانگر اراده و مشیت خداوند در مورد بندگان اوست. خداوند میخواهد همه بندگان رهرو صراط مستقیم باشند. خدا آنان را به پیمودن این راه امر کرده، از آنها پیمان گرفته که رهرو این راه باشید،(6) ولی انسانها را آزاد گذارده که به خواست خدا عمل کنند یا عصیان کرده و راه دیگری در پیش گیرند.
در مورد امام حسین(ع) هم خداوند میخواست بهترین راه را برگزیند که نتیجه و عاقبت آن کشته شدن مظلومانه بود، ولی امام حسین در انتخاب آن راه مجبور نبود.
حضرت خود را آزاد میدانست، ولی فقط اراده و خواست خدا را میپسندید، زیرا خواست خدا را بهترین سرنوشت و عاقبت میدانست.
تفصیل بیشتر...
👇🏻👇🏻👇🏻
yun.ir/2hv6y9
🆔 @porseman_andisheh