─┅════✿🍃🌳🌳🍃✿════┅─
❖◁(2)..سرما و برودت بهطور کلی، فعالیت عوامل بیماری زا را در طبیعت و در بدن انسان کند و در بسیاری مواقع متوقف میکنند. بنابراین در فصلهای سرد، بهویژه فصل زمستان، امکان فعالیت این عوامل بیماری زا که ممکن است در بدن نیز موجود باشند بهشدت کاهش پیدا می کند.
♢ امّا با نزدیک شدن بهار و گرم شدن هوا، امکان فعالیت این عوامل بیماریزا و میکروارگانیسمها بیشتر و بیشتر میشود.
🌱 به این ترتیب با آمدن بهار، احتمال ابتلا به برخی بیماریها بهویژه بیماریهای عفونی در بدن افزایش پیدا میکند که اگر این عوامل و دیگر مواد زائدی که در بدن وجود دارد به درستی پاکسازی و تخلیه شوند، امکان ابتلا به بیماریها به حداقل میرسد.
─┅════༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅════┅─
─┅════✿🍃🌳🌳🍃✿════┅─
🍀◁اوریون، سرخجه، سرخک، آبله مرغان و سرماخوردگی از جمله رایجترین بیماریهایی هستند که با فرا رسیدن فصل بهار در میان بزرگسالان و کودکان دیده میشود.
💭چنان که گفته شد، این اتفاق به این دلیل بروز میکند که با گرم شدن هوا، حصار برودتی بدن شکسته شده، زمینه فعالیت عوامل بیماریزا فراهم میشود.
❀ از طرفی، افزایش حرارت غریزی بدن در آستانه بهار، موجب فعال شدن این عوامل بیماریزا شده، بهطور خودبهخود آنها را بیدار و فعال میکند و آنها را وارد جریان گردش خون کرده، سبب بروز بیماریها میشوند.
─┅════༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅════┅─
─┅════✿🍃🌳🌳🍃✿════┅─
☘◁#نکته.. هر بیماری كه ماده آن در زمستان ساكن باشد، در این فصل به هیجان آمده، نضج یافته و دفع میگردد.
❖ پس شدت یافتن بیماری ها در این فصل لزوماً اتّفاق بدی نیست؛ بلكه تلاش طبیعت برای پاکسازی بدن و دفع فضولات از آن میباشد.
─┅════༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅════┅─
─┅════✿🍃🌳🌳🍃✿════┅─
🍀◁(3).. به دلیل از بین رفتن سرما و گرما و رطوبت معتدل بهاری، قوای بدنی تقویت شده، خونسازی تشدید می شود و شخص ممکن است دچار غلبه خلط دم شود، به ویژه اگر تدابیر این فصل را رعایت نکند یا مزاج ذاتی او، دموی باشد.
💭به همین دلیل، در بهار، بیماریهایی همچون دگرگون شدن خون •اختلاف الدم •، خون دماغ، ترك برداشتن رگها، پیدایش بزاق خونآلود و سرفه به وجود میآید.
─┅════༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅════┅─
─┅════✿🍃🌳🌳🍃✿════┅─
☘◁#نکته.. در سال های اخیر، دلیل دیگری برای شدّت گرفتن بیماری ها در بهار پیداشده و آن هم مسافرت های زیاد است. تغییر مکان و در نتیجه مواجهه با آب و هواهای جدید و متغیر، در کنار مشکلات بهداشتی و تغذیه ای مسافرت، اوضاع بیماری ها در بهار را بدتر می کند.
❖ خوب تا اینجا بیماری های بهار و مقدمه مهم انجام شد و در قسمت بعد تدابیر خواهم گفت
─┅════༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅════┅─
─┅════✿🍃🌳🌳🍃✿════┅─
جناب استـــــاد حســـــامی
سپـــــــاس ..خـــدا قوت
اجــــــــــرکم عندالله
ازهمـــــــراهی همـه دوستان
ولایی سپـــــــاسگزاریم...
پـایـان قســـمت اول
التمـــــاس دعای فرج
یا عــــــــلی
─┅════༅𖣔🌺𖣔༅════┅─
🔮 #اتحــــادیه_عمــــــاریون
┄┅════✧✿﷽✿✧════┅┄
🇮🇷 #طرح_مشترک_390_گروه_ولایی
🔍☆◁#کنفرانس
📖☆◁#انتخاب_بصیرانه
🗓تاریخ:99/12/29
🕰ساعت:22/00
👤ارائه:جناب استاد #حمدان مقدم
👤◁طرح سوال
🆔 @Maede31
🔮اجرا گروه #اقتدار
https://eitaa.com/joinchat/3020292107Ce9f48b42f5
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
─┅═༅𖣔﷽𖣔༅═┅─
🇮🇷#طرح_مشترک_390_گروه_ولایی
🔍☆◁#کنفرانس
📖☆◁#دولت اسلامی و #معیشت مردم
🕚ساعت:19/00
👤ارائه:جناب استاد#بابایی
👤طرح سوال
🆔 @Tobayousefi61
🇮🇷#عماریون_رهبریم
🆔 @ammareyon
🚫#کپی برداری از #طراحی و#تنظیمات کنفرانس ها بدون اجازه #جایز_نیست
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
هدایت شده از آرشیوکنفرانس اتحادیه عماریون
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
عرض سلام و درود ودعا
خدمت
جناب استاد #بابایی
وشما گرامیان ولایی
🔘طبق اطلاع رسانی انجام
شده با شما همراه هستیم
🔍☆◁#کنفرانس
📖☆◁#دولت اسلامی
#معیشت مردم
👤باهـــــــمراهــــی
جناب استاد #بابایی
ضمن سپـاس فراوان
لطفا در صورت حضور
شروع بفرمائید ..
─┅═༅𖣔🌺𖣔༅═┅─
🇮🇷#اتحادیه_عماریون
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
⚙◁حدیثی از امام رضا علیه السلام: در روایت صحیح السند مرحوم کلینی از امام رضا نقل شده است که امام رضا می فرماید:
💬الَّذِی یطْلُبُ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا یکفُّ بِهِ عِیالَهُ أَعْظَمُ أَجْراً مِنَ الْمُجَاهِدِ فِی سَبِیلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ،امام رضا علیه السلام می فرماید: کسی که دنبال فعالیت اقتصادی است تا درآمدی کسب کند و به وسیله آن درآمد زندگی خود و عیال و کسانی که تحت تکفل او هستند را تأمین کند، ارزش و پاداش کار این انسان از کسی که در راه خدا جهاد می کند، بالاتر است.
📓کافی جلد 8، صفحه 55
─┅═༅1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
💰◁امام تعبیر می کند «مَا یکفُّ بِهِ عِیالَهُ»، یعنی خودکفایی و روی پای خود ایستادن و استقلال اقتصادی داشتن و تلاشی که بر مبنای تکیه بر نیروی خویش و بدون دخالت دیگران برای اداره معیشت زندگی باشد از نکاه تعالیم دینی ارزشمند است؛ روایات فراوان و معتبر در این باب داریم و ائمه علیه السلام و مخصوصاً پیامبر اکرم صلوات الله علیه بر این قضیه تأکید می کردند.
💭حدیثی از امام صادق علیه السلام: شخصی نزد امام صادق علیه السلام آمد و گفت من مشکل دارم و حضرت فرمود: برو تلاش کن و کارکن، بعد آن شخص گفت شاید نتوانم؟. امام فرمود: اگر باربری کنی حتی اگر با سرت بارکشی کنی و کسب درآمد کنی و اگر درآمد اضافه ای داشتی آن را به نیازمندان بپردازی بهتر از آن است که دست نیاز به سوی دیگران دراز کنی.
─┅═༅2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
⚙◁لذا درآمد داشتن بر مبنای تکیه بر نیروی خود می شود استقلال اقتصادی و این همان چیزی است که رهبری از آن به عنوان اقتصاد مقاومتی تعبیر می کنند یعنی روی پای خود ایستادن و دست نیاز به سوی دیگری نداشتن؛ این یکی از مبانی اقتصادی است که در آموزه های دینی ما بر آن تأکید شده و معصومین علیه السلام خود نیز به آن عمل می کردند و همه معصومین علیه السلام در این راستا تلاش و کار می کردند
💬و مسائل مالی خود را بر این مبنا اداره می کردند؛ بهمین اساس مطالب و گزینه های متفاوتی درباره اقتصاد مقاومتی می تواند محل بحث قرار بگیرد گزینه های مانند؛ مسئله حلال طلبی، مسئله عدالت محوری، مسئله مدیریت معاش و.. که خود این چند مسئله ای که عرض شد مبناست و بحث های مفصلی دارد که جای خود را می طلبد و خود این مبانی به مبانی درآمدی و مصرفی تقسیم می شوند که توضیحات مفصلی دارند.
─┅═༅3⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
💰◁یکی از مسائلی که از مبانی مسائل اقتصادی در سبک زندگی دینی است، مسئله خودکفایی است که یک مبنای فقهی دارد و اگر بخواهیم آن را از منظر معرفت شناسی بررسی کنیم، مبنای خودکفایی و استقلال اقتصادی مبتنی بر اصل عزت و کرامت انسانی است.
💭اگر به تعبیر روایات «حرمت مؤمن اعظم از کعبه است؛ نباید خود را نزد دیگران کوچک کند و نباید به دیگران وابستگی داشته باشد و نباید در زندگی تلاشی داشته باشد که آن تلاش او را نزد دیگری خوار کند و نباید درآمدی داشته باشد که آن درآمد شخصیت او را از بین می برد و این وابستگی های اقتصادی مربوط به فرد باشد یا جامعه فرق نمی کند هر نوع فعالیتی که باعث خرد شدن شخصیت جامعه یا فرد باشد از نگاه دین مذموم است و فایده ای ندارد
.
─┅═༅4⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
⚙◁خداوند در قرآن کریم می فرماید: «وَ لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنینَ؛ منافقون آیه 8». اگر عزت از آن خداوند و رسولش و مؤمنان است این عزت به تعبیر امیر مؤمنان با وابستگی اقتصادی شکسته می شود؛ امیرمؤمنان علیه السلام در روایتی می فرمایند:
💬«لَا تَزَالُ هَذِهِ الْأُمَّةُ بِخَیرٍ مَا لَمْ یلْبَسُوا لِبَاسَ الْعَجَمِ وَ یطْعَمُوا أَطْعِمَةَ الْعَجَمِ• فَإِذَا فَعَلُوا ذَلِک ضَرَبَهُمُ اللَّهُ بِالذُّلِّ.؛ » مؤمن حتی در خوراک و پوشاک نباید به دیگری وابسته باشد و نباید از بیگانه الگو بگیرد.
📔المحاسن، ج2، ص: 410
─┅═༅5⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
💰◁این روایت در محاسن برقی آمده و خیلی هم مهم است؛ حضرت می فرماید: امت اسلامی که اعم از فرد و جامعه اسلامی است، اگر می خواهند سربلند باشند باید حتی در خوراک و پوشاک به بیگانگان و کسانی که از دین اسلام بیگانه اند، وابسته نباشند اگر حتی در لباس و پوشاک از آن ها تبعیت کرد، این اقدام آن ها خواری را در پی دارد این خواری، منافی با عزت و کرامت انسانی است و اگر جامعه اسلامی بخواهد، عزت و کرامت داشته باشد
💭باید این مبانی و اصول را رعایت کند و بر این پایه ها فرمول ها و راهکارهای اقتصادی خود را شکل دهند و بر این اساس عمل کنند؛ از این روست که به ما گفته اند: تنبلی نکنید إِیاکمْ وَ الْکسَل؛ اگر تنبلی کنید سربار دیگری می شوید،
📔من لا یحضره الفقیه، ج1، ص: 209
─┅═༅6⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
⚙◁اگر تنبل شدید نیازهایتان را ناچار هستید به واسطه بیگانگان تأمین کنید که برای شما خواری می آورد که در این باب روایت فراوان داریم.
💬در روایتی دیگری آمده است: «إِنَّ اللَّهَ یحِبُّ الْعَبْدَ یتَّخِذُ الْمِهْنَةَ فَیسْتَغْنِی بِهَا عَنِ النَّاسِ؛» تعبیر «عبد» عام است و در اینجا به معنی کسی است که مخلوق خدا باشد، مخلوق اگر در پی شغلی باشد که در پناه آن از دیگران بی نیاز شود یعنی روی پای خود بایستد و خودکفا باشد و به واسطه شغلش استقلال اقتصادی خودش را حفظ کند، خداوند این بنده را دوست دارد، این حرف شامل حال کافر هم می شود.
📔مجموعة ورام، ج1، ص
─┅═༅7⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
💰◁این ها نکات مهمی است که هر یک از این روایات با توجه به مسائل اقتصادی و در علم اقتصاد قابل تحلیل است که چطور می شود که انسان مسائل اقتصادی خود را به گونه ای شکل دهد تا بتواند در همه امور زندگی خودکفا باشد اگر این آموزه ها شکل بگیرد مسئله اقتصاد مقاومتی برجسته خواهد بود و مسئله شیوه زندگی مالی معصومین علیهم السلام در جامعه ما الگو و تابلو می شود.
💭اگر ما پیرو راه ائمه اهل بیت علیه السلام هستیم باید در معیشت مالی خود به این آموزه ها توجه ویژه داشته باشیم به خصوص در دنیایی که ما با تحریم مواجه هستیم و در دنیایی که علیه دین، اعتقادات، مکتب و فرهنگ ما موضع گرفته است و مسائلی مانند داعش را علیه تشیع و اسلام ناب فعال کرده اند؛
─┅═༅8⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
⚙◁اگر چه فرهنگ در رأس است ولی مسئله اقتصادی مسئله فرعی و جانبی نیست؛ بنابراین ما باید به مسائل مالی که بر مبنای پایه های خودکفایی و استقلال اقتصادی باشد توجه عمیق تری داشته باشیم.
💬منابع مالی پیامبر اکرم: همه معصومین علیه السلام از پیامبر اکرم تا امام عسکری علیهم السلام در مسائل اقتصادی فعال بودند و منابع درآمدی داشتند و منابع درآمدی ایشان نیز متفاوت بوده و آن چه عمده منبع درآمد معصومین علیه السلام را تشکیل می داد، تولید بوده است. این که چگونه مصرف می کردند خودش قسمتی از بحث است اما بحث تولید، بحث مهمی در زندگی معصومین علیه السلام است.
─┅═༅9⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
💰◁پیامبر اکرم صلوات الله علیه بعد از هجرت به مدینه صرف نظر از اراضی که به پیامبر اکرم صلوات الله علیه بخشیده شده بود برخی اراضی موات اطراف مدینه را نیز احیا کردند و منبع مالی خودشان قرار دادند و تولید زراعی راه انداختند؛ علاوه بر زمین های بنی نضیر و بنی مصطلق که بعد از هجرت آن ها در اختیار مسلمانان قرار گرفت بخشی از منابع تولید زراعی پیامبر اکرم صلوات الله علیه را تأمین می کرد و بعدها پیامبر اسلام صلوات الله علیه بخشی از این زمین ها را صدقه قرار داد و اختیار آن ها را در اختیار امیرالمؤمنین علیه السلام قرار داد؛ بخشی هم به عنوان ارثیه فاطمه زهرا سلام الله علیها قرارگرفته که حضرت اختیار آن ها را به امیرالمؤمنین علیه السلام واگذار کردند؛ این یک بخش از منابع درآمد حضرات معصومین علیه السلام بود.
─┅═༅🔟༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
⚙◁امیرالمؤمنین علیه السلام در دوران بیست و چندساله خانه نشینی پس از پیامبر اکرم صلوات الله علیه و در دوره آن حضرت نیز فعالیت های اقتصادی گوناگونی داشتند از جمله زمانی که پیامبر اکرم صلوات الله علیه قطعه ای از سرزمین «ینبع» را که قابل کشاورزی بود در اختیار امیرالمؤمنین علیه السلام گذاشت و حضرت بخش دیگری را خریداری کردند و به زمین های قبلی اضافه کردند و «چاه معروف ینبع» که داستان آن در روایت معتبری در کافی نقل شده است را احیا کردند؛ بعد حضرت فرمود: بعد از این که حضرت کلنگ زدند و آب جوشید فرمودند: «نبع الماء؛ رک:
💬از این جهت نام آن را ینبع گذاشتند یعنی آب می جوشد و چاه پر آب شد و چاه های متعددی حضرت در آن سرزمین حفر کردند و آن سرزمین را احیا کردند که منبع درآمدی برای فرزندان ایشان و ائمه عليهالسلام پس از ایشان شد و از این منابع استفاده می کردند
📓خصال، ج2، ص: 577»
─┅═༅1⃣1⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
💰◁زیرساخت ها از زمان امیرالمؤمنین علیه السلام شکل گرفت که بخشی از این ها از طریق ارث به ائمه رسید بخشی از درآمدشان از صدقات پیامبر صلوات الله و امیرالمؤمنین علیه السلام بوده و بخشی هم ارثیه فاطمه زهرا سلام الله بوده و بخشی را هم خود این بزرگواران احیا می کردند یا میخریدند؛
💭حتی در مورد حضرت سیدالشهدا علیه السلام آمده است که ایشان غلامی داشتند که زمینی را برای امام علیه السلام احیا کردند یا درباره امام باقر علیه السلام نقل شده که ایشان در سرزمین «خاخ» زمینی خریده اند یا امام کاظم در «عریض» زمینی را احیا کردند که این ها به تدریج به دست ائمه علیه السلام بعدی می رسید؛ پس منابع مالی امام رضا و سایر ائمه علیه السلام را این زمین ها شکل می دادند؛ نوع تولیدات هم زراعی، باغداری و دامداری بوده
─┅═༅1⃣2⃣༅═┅─
─┅═༅🍃📓📔🍃༅═┅─
⚙◁در زندگی برخی از معصومین علیه السلام چنین فعالیتی را داریم؛ مثلاً امام صادق علیه السلام کار تجاری انجام می دادند و نماینده مالی داشتند و علاوه بر تولیدات، صادرات هم داشتند و بخشی از تولیدات خودشان را توسط مسئول مالی خود به مصر می فرستادند؛ اما درباره امام رضا علیه السلام مشابه این تعبیر را در منابع نداریم ولی این نکته را داریم که امام رضا علیه السلام برای خریدوفروش گاهی وارد بازار می شدند و چیزهایی را می خریدند که جنبه مالی قضیه را نشان می دهد؛
─┅═༅1⃣3⃣༅═┅─